[ konislav @ 23.08.2010. 13:25 ] @
Hteo bih da cujem vasa razmisljanja u vezi sledecih tema:

1. Koliko je po vama u Pokeru ima uticaj(znacaj) sreca, a koliko je to igra u kojoj je potrebno(da ne kazem znacajno) znanje?
Da pojasnim, nemam nekog iskustva u pokeru(ne racunajuci nekoliko odigranih partija u sitnu paru) i jos uvek ne mogu da utvrdim koliko je tu bitno znanje i u cemu bi se ono ogledalo. Dozvoljavam da treba odredjena sposobnost procene psiholoskog profila ostalih igraca, medjutim ne vidim koje bi jos znanje ili vestina bila potrebna.
2. Interesuje me da li imate iskustva sa on-line Hold'em Poker turnirima, koliko je sve to posteno, da li postoji mogucnost da taj turnir bude namesten.
3. Kolko je realno profesionalno se baviti igranjem Pokera i ziveti od toga?
[ VlaK @ 23.08.2010. 13:52 ] @
link
Verovatno si već gledao.
[ konislav @ 23.08.2010. 14:00 ] @
Film sam gledao, ali film je film, ne znaci mi nesto kao pokazatelj. Gledao sam ja i Betmena i Spajdermena, ali jos uvek se do stana penjem stepenicama, nikako da poletim.
[ Branko Santo @ 23.08.2010. 14:57 ] @
Igrao sam online rekao bih oko 300-400 sati. Cash, turniri (jedan stol i vise stolova), 1v1.

Da li je posteno: Jeste.
Da li je moguce pobediti: Jeste.
Ima li sreca uticaja na rezultate: Ima i nema. Nekad izgubis kad on vuce 1 od 40, nekad dobijes kad ti vuces 1 od 40. To se generalno ispegla na odredjenom nivou. Google: variance
Da li je realno razmisljati o pokeru kao zanimanju: sto da ne eno likova online koji prza po $100.000 mesecno. Igraju po 20-40 stolova odjednom (ja na 7-8 vec se gubim).
Gde igrati: (mod: sorry, bez reklama)

Imao sam max dan +$200 ali sam znao i da olesim -$100. Nije to za mene ja sam emotivac pa puknem, meni je barem previse strasno.
Ja sam preferirao turnire ali tu je i varijansa osetno veca, sto vise ljudi u turniru to je manja sansa da pobedis, ali kad pobedis mnogo veci dobitak.

[Ovu poruku je menjao mmix dana 23.08.2010. u 16:11 GMT+1]
[ mmix @ 23.08.2010. 15:11 ] @
Postoji 170 jedinstvenih pocetnih pozicija, nakon sto se podeli ostalih 5 karata dobar deo tih pocetnih pozicija se eliminise (ostali igraci ih ne mogu imati u ruci), plus u svakom prolazu imas procenu koliko jos neotkrivenih karata bi te dovelo u pobednicku poziciju. AKo si dobar u toj aritmetici mozes otprilike da ispratise koje su sanse da pobedis ruku (ako igras online imas automatski taj kalkulator na vecini sajtova). Sve posle toga je naravno kartaroska prica, blefiranje, sreca, itd, gde naravno procena protivnika igra presudnu ulogu u face-to-face igrama.
Ne postoji sistem za apsolutno pobedjivanje, a poker sajt naravno moze da vara jer kontrolise karte ali za takve stvari se vec gine a i tesko je to realizovati jer ti ne igras protiv banke vec protiv drugih ucesnika koji dobijaju svoje karte, da bi varao poker sajt mora da ima svog bota ili zivu osobu kojoj ce da namesta partije. Zaradjuju oni vise nego dovoljno i bez toga.

[ konislav @ 23.08.2010. 19:35 ] @
Gledao sam nesto u vezi turnira, ako sam ja dobro razumeo na turnirima dobijaju i jos nekoliko igraca osim prvo plasiranog, pa mi to nije jasno. Koliko igraca deli nagradni fond i po kom odnosu(procentu). Ako podjemo prostom matematikom da pare dobijaju i jos nekoliko igraca osim prvo plasiranog, ispada da se sanse za zaradu povecavaju, t.j. da ne mora uvek biti naj bolji da bi ostvarivao prihod(ako sam ja dobro razumeo)
[ Nabukodonosor @ 23.08.2010. 19:47 ] @
Pa npr. ako je turnir od 360 igraca prvih 36 dobijaju nagrade. Ako je 45 igraca prvih 7 dobija. itd. Tako je barem ovamo gde sam ja igrao.
[ boxxter @ 23.08.2010. 19:56 ] @
Citat:
konislav: Hteo bih da cujem vasa razmisljanja u vezi sledecih tema:

1. Koliko je po vama u Pokeru ima uticaj(znacaj) sreca, a koliko je to igra u kojoj je potrebno(da ne kazem znacajno) znanje?

Odgledaj malo ove snimke, batali filmove i online igre, i bice ti jasnije. Face to face. Videces kolki uticaj ima znanje dok budes gledao legendarnog Phil Ivey-a, koji je inace moj omiljeni igrac. On je podigao igru na visi nivo, i uopste, ovo je vise od igre.

[ Nabukodonosor @ 23.08.2010. 20:08 ] @
Ali gde ce on da igra face to face?! Ostaju mu samo online turniri.
[ boxxter @ 23.08.2010. 20:11 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Ali gde ce on da igra face to face?! Ostaju mu samo online turniri.

Lol. Kako bre gde? Pa u Las Vegasu. Ko zna, mozda ima i kod nas. Pitaj majka maru. :P

p.s. Za slabo-kapirajuce likove: Posebno je interesantno gledati velikog majstora kako gubi.
[ Branko Santo @ 23.08.2010. 20:42 ] @
Cuj to face to face su price za malu decu.
Ovde govorimo o 5-10k eura mesecno max.
Posao za svaki dan, bez velikih rizika bez maltreta samo sljakanje. :)

Konislave ja sam igrao svakojake turnire. Najbolji uspesi su mi na turnirima sa 180 ljudi, ali ubija kad olesis 30-40 turnira i mozda na 3-4 udjes u prvih 20. I onda u dva za redom budes prvi i drugi :)

Ja sam igrao najvise $2.10 - 180man. Prvi dobija $107, kes se dobija do 18og koji dobija taman da isplati upad i malo preko.
Ako se dobro secam
1. 107
2. 72
3. 42
4. 24
5-6 oko 10-15
i dalje sve oko 4 pa na manje tako nekako.

Ovoga mozes oko 10 komada da igras kad se uvezbas i samo prcis ono sto se zova ABC poker, igras iz pozicije, bacas sve slabo. Na pocetku ako imas 1500 cipova a BB je 30 ti imas 50BB i nema smisla ulaziti u ne znam kakve rizike. Nemoj da gledas te WSOP turnire oni ti pokazu najinteresantnije karte sa 100 stolova u sat vremena i onda umislis kako se samo tako igra.

www.twoplustwo.com <---- jedini forum koji ti je potreban

Predlog: Odes na 2+2 i pogledas njihove bonus programe, uclanis se na sve i jedan i u zamenu uzimas knjige. ja sam tako odradio 4-5 bonusa i dobio oko 10 knjiga i 5 majica. I citas.

Sklansky Theory of poker
Dan Harington 1+2+3
Sklansky Advanced tournament poker
Colin Moshman Sitn Go strategy
Colin Moshman heads up

Dalje onda na FTP ispunis ono da dobijas svaki mesec besplatne video treninge i tu svaki dan gledas. Nabavis Holdem manager za analizu.
5-6 sati igra + 2-3 treninga + 2 sata analize svaki dan. I za 6 meseci ces dobijati bez problema.
Osim naravno ako nisi ko ja :D
[ Cunami @ 24.08.2010. 23:30 ] @
Kockanje je za one koji su hladni i imaju cvrstu kontrolu nad onim sto rade a takvih je jako malo.

Znam decka koji se odusevio Tekas Holdemom. Po njegovoj prici tu sreca igra malu ulogu i po njemu realno je da mesecno napravi 600, 700 EUR.
Ulozio je dve godine u ucenje i vezbanje igrajuci pre svega na Internetu. Kad je savladao zanat krenuo je da igra uzivo u kockarnicama.
Za samo nekoliko meseci je bio u dugovima od preko 2000 EUR.
Trenutno se leci. Dijagnoza - patololosko kockanje.
[ Wi-Fi @ 24.08.2010. 23:40 ] @
Poker nije kocka. Naravno da je za one koji su "hladni", poznaju igru, verovatnocu i sl, znaju da procene protivnike itd. Sreca mozda cini 10%, ako i toliko.
p.s. Ovo sve vazi za igru uzivo, online je nesto drugacija prica. Sto zbog nemogucnosti detaljnije procene protivnika (nepoznato je sve sem stila igre), sto zbog eventualnih botova, bolida koji igraju na nekoliko desetina stolova (rade ljudi na %) itd.
[ boxxter @ 25.08.2010. 08:19 ] @
Citat:
Wi-Fi: Poker nije kocka. Naravno da je za one koji su "hladni", poznaju igru, verovatnocu i sl, znaju da procene protivnike itd. Sreca mozda cini 10%, ako i toliko.

Sa ovim mogu donekle da se slozim. Poker nije kocka, ako si posmatrac i ne ucestvujes. Phil Ivey je genije za matematiku i blefiranje. Sto se tice srece, gledao sam kako coveku dolazi karata na 2% verovatnoce i uzima sve.
[ boxxter @ 25.08.2010. 08:37 ] @
Citat:
Branko Santo: Nemoj da gledas te WSOP turnire oni ti pokazu najinteresantnije karte sa 100 stolova u sat vremena i onda umislis kako se samo tako igra.

Ima i celih partija, od pocetka do kraja. Ako si video jednu, video si sve.
[ Cunami @ 25.08.2010. 09:55 ] @
Citat:
Poker nije kocka. Naravno da je za one koji su "hladni", poznaju igru, verovatnocu i sl, znaju da procene protivnike itd. Sreca mozda cini 10%, ako i toliko.
p.s. Ovo sve vazi za igru uzivo, online je nesto drugacija prica. Sto zbog nemogucnosti detaljnije procene protivnika (nepoznato je sve sem stila igre), sto zbog eventualnih botova, bolida koji igraju na nekoliko desetina stolova (rade ljudi na %) itd.

"Kockanje ili kocka je zajednicki naziv za sve igre koje ukljucuju ulaganje novca."
Poker je itekako kocka ali nije svako kockanje patolosko. Zavisnost se stice vremenom, nako pre, neko kasnije a oni koji imaju odlicnu samokontrolu, nikada.
[ Wi-Fi @ 25.08.2010. 10:13 ] @
To je malo presiroka definicija, po tome onda moze da se kaze i da je svaki privatni biznis kocka... Po mom misljenju, kocka je rulet, craps, bingo/loto, itd, dok poker i npr. blackjack to nikako nisu.
Citat:
boxxter:Sto se tice srece, gledao sam kako coveku dolazi karata na 2% verovatnoce i uzima sve.

I koliko cesto se tako nesto desava?
[ boxxter @ 25.08.2010. 10:18 ] @
Citat:
Wi-Fi

I koliko cesto se tako nesto desava?

Pa bas onda kad ne ocekujes xD.
[ Wi-Fi @ 25.08.2010. 10:27 ] @
Hehe, dobro, obicno i bude tako, ali je suvise retka pojava da bi ukupno "sreca" bila neki bitan faktor. Zato poker i sl. i igraju ljudi koji vole npr. sah i sl, dok rulet i ostalo igraju oni koji traze uzbudjenje, neizvesnost, ne zele da budu odgovorni za ishod (bio dobitak ili gubitak) itd.
[ boxxter @ 25.08.2010. 10:35 ] @
Phil Ivey rulez. Jel si video kako gubi 600 000 $ ? Mrtav ladan. Phil Ivey the king. Al` dobro nije mu bas bilo svejedno. :P
[ boxxter @ 25.08.2010. 10:46 ] @
Vidi ga ovde.

Phil Ivey another sick bluff

CRAZY MILLION DOLLAR BLUFF - Phil Ivey

Dva velika majstora Phil Ivey i Daniel Negreanu

Phil Ivey pwning Daniel Negreanu

[Ovu poruku je menjao boxxter dana 25.08.2010. u 11:56 GMT+1]
[ mmix @ 25.08.2010. 11:04 ] @
Provali ga kako sve vreme reitmicno zvecka svojim zetonima da iritira protivnik. Pravo kinesko mucenje
[ boxxter @ 25.08.2010. 11:05 ] @
Da bre. Svi zveckaju. Ko zmije zvecarke. Nijednom ne trepne kad blefira :D.

Evo ti kako dolazi karta na 2% verovatnoce.

[ boxxter @ 25.08.2010. 11:12 ] @
Vidi naslov, i slusaj komentare xD.

Lindgren vs Phil Ivey BLUFFING again

Trazio mu na kraju da pokaze kartu, a Ajvi ga pita: " Koju?" :D.
[ Branko Santo @ 25.08.2010. 12:12 ] @
Kockanje je kada vestina nema nikakvog udela u igri. Kao sto neko rece, rulet, craps i slicno.

Zveckanje zetonima je u stvari preusmeravanje "tell-a" tako da svako nenamerno trzanje je preusmereno na zetone. Znam momka koji je mogao svoj tik treptanja (stresno detinjstvo) mogao da preusmeri na tapkanje nogom. Stvarno neverovatno sta ljudski mozak moze da uradi.
[ boxxter @ 25.08.2010. 13:29 ] @
Al` vidi stvarno kako zveckaju. Samo ih motaju po prstima. Ne staju. Au brate. Lindgren poceo da zvecka kad je na stolu bilo 106 000 $$$. A Phil na 146 000 $.
[ boxxter @ 25.08.2010. 14:22 ] @
Ha ha vidi ovog sa kacketom kako zvecka. A Ajvi gubi i smeje se.

Phil Ivey is Money - No Pride just a solid read and a Great Line

[ konislav @ 25.08.2010. 16:25 ] @
Pogledao sam sve klipove koje ste ovde prikacili i moj komentar je: " poserem se ja na svu Americku reklamu(propagandu)",
sve mi ovo lici na tipican Americki san i price u tom stilu. Moje misljene je da svi ti veliki turniri sluze samo za navlacenje miliona idiota sirom sveta, kako eto i oni bi mogli biti kao ovaj "bebyface" crnac, a ustvari bice moj K*RAC. To mi lici na price o Americi, a kad odes tamo i upoznas te ljude i taj nacin zivota skontas da to i nije bas nesto narocito i da je daleko od raja, kako je inace u pricama pretstavljena Amerika. Tako da ja bih zamolio diskutante koji ovde onanisu i svrsavaju na ovog crnca, da to ne rade i da ako imaju sta konkretno da kazu u vezi pokera, da to urade, a ako nemaju svoje iskustvo, neka daju svoje razmisljanje potkrepeno nekakvim faktima.
Suplje price tipa:
Citat:

Cunami:
Znam decka koji se odusevio Tekas Holdemom. Po njegovoj prici tu sreca igra malu ulogu i po njemu realno je da mesecno napravi 600, 700 EUR.
Ulozio je dve godine u ucenje i vezbanje igrajuci pre svega na Internetu. Kad je savladao zanat krenuo je da igra uzivo u kockarnicama.
Za samo nekoliko meseci je bio u dugovima od preko 2000 EUR.
Trenutno se leci. Dijagnoza - patololosko kockanje.

takodje su izvucene iz konteksta i totalno su promasene. Zasto to kazem: Prvo, neko je ulozi dve godine u ucenje necega i onda je savladao zanat, a kad je savladao zanat i poceo da ga paktikuje poceo je da gubi.
Pitanje:
1. da li je savladao zanat?
2. mozda je naucio pravila igre, ali je lak za procitati ga.
3. mozda je naucio pravila igre, ali nije naucio da cita protivnike
4. mozda je jednostavno plasljiv, pa ga strah savlada, tako da pod pritiskom straha ne moze da rezonuje dobro.
Sta god da je od 2-4 =, vraca prvo pitanje, DA LI JE SAVLADAO ZANAT??
Kome je bitno sta je crni uradio na nekom turniru i koju korist vi imate od toga?
Mene interesuje dali moze i kako bi bilo moguce da se od igre Poker-a ili od kladjenja obezbedi jedan konstantan izvor prihoda, koji bi mogao obezbediti jedan pristojan zivot bez potrebe da se svaki dan ide na posao.

Tako bih vas jos jednom zamolio da ako nesto pisete nesto konkretno i ozbiljno, nema potrebe da se uvek neko po*ere na diskusiju.

Evo da vam malo pojasnim, prikacicu nekoliko slika, da vam pojasnim o cemu pricam i kako ja zamisljam pristojan zivot.

Za ovaj nacin zivota vam ne treba mnogo para i to je nesto realno, jer ja nisam nekakav produkt Americke reklamne industrije, ja to praktikujem i placam iz svog dzepa bez potrebe da nekoga navlacim na nesto.
Za bezbrizan zivot na nekom Grckom ostrvu ili na jugu Spanije ili na Mauricijusu treba ~1500-2000 eura/mesecno, znaci mozete vi da svrsavate na onog crnca sto kao zaradjuje milon dolara i da lepo sanjate da ce te i vi u tome uspeti, a da nemate ni za kafu. Mene zanima da zaradim ovaj mesec realnih 2000 eura.
Sto se tice problema sa zavisnostima ili emotivnoj nestabilnosti, od toga sam odavno operisan.

[Ovu poruku je menjao konislav dana 25.08.2010. u 17:43 GMT+1]
[ boxxter @ 26.08.2010. 04:55 ] @

Stvarno jesam preterao sa ovim klipovima, izvinjavam se. Necu vise. Izgleda da imas puno vise iskustva od mene. Kad sam imao dvaes i jednu godinu, postao sam suvlasnik kazina, i to je trajalo nekoliko godina. I tamo sam video poneku partiju pa sam zato mislio da napisem ponesto. Imali smo shock sobu za poker, i bilo je partija koje su trajale po nekoliko dana. Preko dana su se igrali aparati, a nocu se bacao barbut. Necu da budem licemer, pa moram da priznam da sam se i ja pomalo kockao nekada.

Po mom misljenju, na ovim snimcima su pravi profesionalni kockari, koji zive od toga, i nista drugo u zivotu ne rade, osim sto se kockaju. I mislim da dosta moze da se nauci od njih. Ali verovatno si ti u pravu, posto vidim da znas dosta vise od mene o tome.

Citat:
konislav:
Mene interesuje dali moze i kako bi bilo moguce da se od igre Poker-a ili od kladjenja obezbedi jedan konstantan izvor prihoda, koji bi mogao obezbediti jedan pristojan zivot bez potrebe da se svaki dan ide na posao.

Tako bih vas jos jednom zamolio da ako nesto pisete nesto konkretno i ozbiljno, nema potrebe da se uvek neko po*ere na diskusiju.

Da li ti znas kako izgleda dan jednog kockara? Da li uopste znas kako izgleda taj posao, za razliku od normalnog posla? Ja poznajem neke ljude koji zive od toga. I zivot im ne izgleda kao na tvojim slikama. A imaju para za malo vise kafa od tebe. Skoro mi je jedan prijatelj doziveo srcani udar za vreme jedne partije.
Da ne davim sad kako se prave talovi za istim stolom, i online i uzivo, pa covek misli da se igra partija, a u stvari igra sam protiv svih. Posto vi to mnogo bolje znate. Dakle ostavljam te sa tvojim slikama, i snovima o zemlji dembeliji, necu da smetam diskusiji. Mozda bi samo trebao da dodas sliku kako se znoji cmarulja na stolici dok cekas kartu.

[ konislav @ 26.08.2010. 09:15 ] @
Citat:

boxxter:
Da li ti znas kako izgleda dan jednog kockara? Da li uopste znas kako izgleda taj posao, za razliku od normalnog posla? Ja poznajem neke ljude koji zive od toga. I zivot im ne izgleda kao na tvojim slikama. A imaju para za malo vise kafa od tebe. Skoro mi je jedan prijatelj doziveo srcani udar za vreme jedne partije.
Da ne davim sad kako se prave talovi za istim stolom, i online i uzivo, pa covek misli da se igra partija, a u stvari igra sam protiv svih. Posto vi to mnogo bolje znate. Dakle ostavljam te sa tvojim slikama, i snovima o zemlji dembeliji, necu da smetam diskusiji. Mozda bi samo trebao da dodas sliku kako se znoji cmarulja na stolici dok cekas kartu.

Ne znam kako izgleda dan jednog profesionalnog poker igraca, jer ne poznajem ni jednog koji/koja od toga zive. Znam kako izgleda dan jednog profesionalnog kladionicara (ako se tako zove neko/neka, koja zivi od kladjenja) i meni to ne izgleda mnogo lose. Buduci da ne znam nista o pokeru, ja sam i postavio pitanje da li neko nesto zna o tome, ne da me uci da igram poker, vec da da svoje vidjenje toga i da da osnovne smernice u vezi toga, nesto kao sto je uradio Branko Santo.
Takodje ne mogu da razumem zasto se ljudi bave poslom sa kojim se ne mogu "emotivno nositi(spraviti)". Kladjenje je takodje stresan posao, ako ga radis na jedan totalno pogresan nacin, tacnije ako u to uneses vise emocija nego pameti. Uzmimo sure bet, to je kladjenje, medjutim treba ti samo oprema i pare da bi zavaravao kladionicu, ne treba tu nesto mnogo ni znanja, a nema ni potrebe za emocijama. Drugi nacin je (ne bas u potpunosti, da ne kaze neko da ne znam o cemu pricam) Back/Lay kladjenje, tu samo treba da budes brz, da kupis, da se osiguras i reosiguras i da cekas nekog naivnog da mu prodas u pravom momentu. Takav je i Forex, ajde neko ce reci to je investiranje, medjutim po meni i to je kladjenje. Tu uglavnom plate cenu novi igraci, koji pomisle da su popili svo znanje sveta, da su uhvatili boga za m*da. Kad ono, prc!
Koliko sam ja mogao videti i razumeti, turniri u pokeru su sasvim pristojan nacin zarade. Ne moras da budes prv, a opet zaradis. Ne igras u velike pare, gledas gde su vikend igraci(koji su po nekoj logici slabiji igraci), formiras ekipu kao za "sure bet" (to je ono o cemu pricas, kad se moj tim baci na nekoga da ga olesi i cepas), probacu pa cu za nekoliko meseci da vidim na cemu sam.

[ Lazar-I @ 26.08.2010. 10:03 ] @
Citat:
konislav: Evo da vam malo pojasnim, prikacicu nekoliko slika, da vam pojasnim o cemu pricam i kako ja zamisljam pristojan zivot.

Uglavnom preskačem poruke člana Lesli Eldridž, ali mislim da bi jedan od njegovih standardnih komentara dobro došao ovim fotografijama iz citirane poruke.
[ boxxter @ 26.08.2010. 10:13 ] @
Ok. Evo ti jedna informacija, cisto da znas. Od 9000 i nesto igraca na turniru u pokeru, ko dodje do 600 mesta, na svojim je parama. Ovi igraci na video klipovima su vrhunski profesionalci, i zive iskljucivo od pokera i od turnira. Mada posle partije, idu na golf, ali i tamo se klade dal` ce loptica da udje u rupu. Interesanto je slusati sta pricaju dok traje partija. Moze da se cuje ko kome duguje koje pare, i ko je puko gde i koju kintu. Ima zanimljivih stvari. Poznajem i likove koji bi najradije radili nesto normalno, ali ljubav prema kocki je mnogo jaca. Nema standardnog profila ljudi koji vole kocku. Kod nas u radnji su se kockali od doktora nauka, hirurga i profesora, do poslednjih klosara. Najjaca provala je kad su intervjuisali jednog lecenog kockara, i kad je rekao voditelju: " Voleo bih da sad izvadis kockice iz dzepa i da ih bacis, bas me zanima sta bi izaslo ". Samo da znas da vikend i slabiji igraci mogu da budu mnogo jaka navlakusa. Obicno se profesionalci prave da su glupi i smotani, kao na primer ovaj crni- bejbi fejs. Mislis da mozes da ga trpas kako oces. A imaju oci i na dupetu. Ako provale da imate tal izmedju sebe, nije dobro.
[ jnk @ 26.08.2010. 10:33 ] @
sve sve ali lik što postavi slike kako bos pije kafu i zadaje domaći zadatak ili šta ?????
[ boxxter @ 26.08.2010. 10:41 ] @
Citat:
boxxter: Mozda bi samo trebao da dodas sliku kako se znoji cmarulja na stolici dok cekas kartu.

Nece valjda da me poslusa. Zezao sam se, ne moras da dodajes sliku.
[ jnk @ 26.08.2010. 10:58 ] @
Inače zarada na pokeru je krvav posao i uopšte nema veze sa onim što većina zamišlja kada je profesionalno igranje pokera u pitanju i to zna svako ko je malo višeo proveo igrajući online ili live poker. Tu je u pitanju pakleno strpljenje, rad, rad i samo rad i naravno sreća kao i u svakom drugom poslu. Svako pomisli da je baš on taj koji bi mogao da bude pro ali istina je da je taj procenat toliko mali da je maltene zanemarljiv. Ima par poznatih ljudi iz Srbije koji su pro što je na ovoliku populaciju malo...
[ Branko Santo @ 26.08.2010. 11:24 ] @
Sreca nije faktor uspeha u pokeru.
[ jnk @ 26.08.2010. 12:59 ] @
Kao i u svakom sportu(poker se od skoro zvanično vodi kao sport) i u pokeru je sreća dosta bitna ali naravno uz kombinaciju ostalih veština i okolnosti.

To je kao kad bi rekao da partizanu sreća nije bila faktor uspeha za plasman u ligu šampona. S tim da u pokeru možda sreća i više znači nego u drugim sportovima, jer da nije tako onda bi se na na world series of poker stalno smenjivali isti u prvih 10 kao što je recimo u tenisu na grand slamovima, ali vrlo često na velikim turnirima u pokeru do prvih 10 dolaze nepoznati igrači(naravno uz gomilu poznatih).
[ Nabukodonosor @ 26.08.2010. 13:04 ] @
Citat:
Branko Santo: Sreca nije faktor uspeha u pokeru.

Jok nego sta je leba ti?! Kako se zove ona stvar kada ti diler podeli 3 keca i padne cetvrti kec na sto kasnije? Ajde molim te, pravite od svega ovoga nauku neku.
[ jnk @ 26.08.2010. 13:07 ] @
poker je i te kako nauka ali sreća ima dobar uticaj.
[ HeYoo @ 26.08.2010. 13:13 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Jok nego sta je leba ti?! Kako se zove ona stvar kada ti diler podeli 3 keca i padne cetvrti kec na sto kasnije? Ajde molim te, pravite od svega ovoga nauku neku.

Dva para keceva :D
[ Java Beograd @ 26.08.2010. 13:22 ] @
Citat:
jnk: poker je i te kako nauka ....

Aha, pričaj mi malo o tome.

Poker, kao i sve druge kockarske kartaroške igre (na primer ajnc) skoro da isključuje svako znanje i kombinovanje, i svodi se na puku sreću i igru živaca.
Sa druge strane postoje ne-kockarske (dakle: društvene) kartaroške igre kao što su na primer Preferans, Bridž, Remi (i slične) gde u velikoj meri na konačan ishod utiče veština igrača, tj. znanje i kombinatorika.

Poker nije i neće biti sport. Ili, zapravo biće sport taman koliko i sportovi: jurcanje za koturom sira na padini, bacanje mobilnih telefona u dalj, trčanje sa ženom na leđima i slično.
( http://www.google.com/search?q=Craziest+sports )
[ jnk @ 26.08.2010. 13:27 ] @
Pa da si ikad igrao holdem i ajnc znao bi da jedno s drugim nema veze. A biti ignoramus i praviti se pametan ima itekako veze sa inteligencijom.
[ boxxter @ 26.08.2010. 14:47 ] @
Ja bih ovde slusao sta Branko Santo ima da kaze. On zna o cemu prica, i poznaje temu, a ovde mnogi pricaju napamet.
[ boxxter @ 26.08.2010. 14:50 ] @
Recimo ovo ne stoji.

Citat:
Java Beograd: Aha, pričaj mi malo o tome.

Poker, kao i sve druge kockarske kartaroške igre (na primer ajnc) skoro da isključuje svako znanje i kombinovanje, i svodi se na puku sreću i igru živaca.

Nemas pojma da ima ljudi koji prate karte u ajncu, i da im zabranjuju ulaz u kockarnice. Cista kombinatorika. O tome je napisao knjigu jedan profesor univerziteta. Ljudi ne pricajte napamet. Izgleda da nemate pojma ko je Ed Thorp. Pricate o necemu, a nemate pojma.

Edward Oakley Thorp (born August 14, 1932, Chicago) is an American mathematics professor, author, hedge fund manager, and blackjack player. He was a pioneer in modern applications of probability theory, including the harnessing of very small correlations for reliable financial gain.

He was the author of Beat the Dealer, the first book to mathematically prove,[citation needed] in 1962, that the house advantage in blackjack could be overcome by card counting. He also developed and applied effective hedge fund techniques in the financial markets, and collaborated with Claude Shannon in creating the first wearable computer.[1]

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_O._Thorp

Thorp received his Ph.D. from the University of California, Los Angeles in 1958, and worked at M.I.T. from 1959 to 1961. He was a professor of mathematics from 1961-1965 at New Mexico State University, and then joined then faculty at the University of California, Irvine where he was a professor of mathematics from 1965 to 1977 and a professor of mathematics and finance from 1977 to 1982.

Thorp subsequently decided to test his theory in practice in Reno, Lake Tahoe and Las Vegas.[7][4][6]

Thorp started his applied research using $10,000, with Manny Kimmel, a wealthy professional gambler and one-time illegal bookie with mob connections,[8] providing the venture capital. First they visited Reno and Lake Tahoe establishments where they tested Thorp's theory at the local blackjack tables.[7] The experimental results proved successful and his theory was verified since he won $11,000 in a single weekend.[4] He could have won more during his initial foray in Las Vegas had his uncanny ability at winning not drawn the unwelcome attention of the casino security, which led to repeated expulsions from the various premises that he visited that night. Casinos now shuffle well before the end of the deck as a countermeasure to his methods. During his Las Vegas casino visits Thorp frequently used disguises such as wraparound glasses and false beards.[7] In addition to the blackjack activities Thorp had assembled a baccarat team which was also winning.[7]

[Ovu poruku je menjao boxxter dana 26.08.2010. u 16:01 GMT+1]
[ boxxter @ 26.08.2010. 15:10 ] @
I za vasu informaciju, kockarnice imaju diskreciono pravo da nekom zabrane da se kocka u njihovom kazinu. I to koriste kada vide da neko prati karte po Torpovoj metodi. Imaju pravo na to, iako taj nije prekrsio nijedno pravilo. I imaju poternice okacene na vratima sa likovima poznatih igraca koji prate karte, i odma ih s vrata vracaju. Zato sto ne mogu da im oduzmu novac kada dobiju. Izbace ih, ali pare im ostanu. Zato se ovi maskiraju, pa kolko prodju, prodju. To se desava i u Monte Karlu i u vecim svetskim kazinima. A verovali ili ne i kod nas. Mora kasa da se brani xD.
[ Isak666 @ 26.08.2010. 15:22 ] @
@boxxter

sto ne opicis neki blog sa tim izguglanim stvarima, umesto ovih lancanih postova?
[ boxxter @ 26.08.2010. 15:23 ] @
Mada karte mogu da se prate i po Carpet-ovoj matodi. Sve sam ja to nasao na wikipediji. Volim da googlam. Ja ne znam zasto pricam uopste sa vama. Lol. Mnogo ste bre prepametni.
[ jnk @ 26.08.2010. 15:38 ] @
i sve pada u vodu kada postoji automatic shuffler(grand kazino beograd recimo). blackjack je igra na sreću a brojanje karata je varanje i sankcioniše se, i ta priča nema mnogo veze sa texas holdemom...
[ Branko Santo @ 26.08.2010. 15:59 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Gus_Hansen

Citat:
Before turning to playing poker professionally in 1997, Hansen was a world class backgammon player and a youth tennis champion.

http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Seidel

Citat:
Originally a tournament backgammon player for eight years, he eventually started playing the stock market, and then moved on to poker. He was one of the group of now famous players from the Mayfair Club, including Howard Lederer and Dan Harrington.

http://en.wikipedia.org/wiki/Howard_Lederer

Citat:
Lederer was a young chess talent and after high school he moved to New York City, where he attended Columbia University. New York City is known for its chess clubs, notably the Marshall Chess Club and Manhattan Chess Club where he played, and at one of these clubs he discovered poker and eventually began playing at the Mayfair Club with other now well-known poker players such as Erik Seidel and Dan Harrington.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Harrington

Citat:
Currently residing in Santa Monica, California, Harrington is a former champion backgammon player, U.S. chess master (he won the 1971 Massachusetts State Chess Championship), and bankruptcy lawyer.

Pretpostavljam da su i Backgammon i Sah igre na srecu?
[ boxxter @ 26.08.2010. 16:02 ] @
Citat:
jnk: i sve pada u vodu kada postoji automatic shuffler(grand kazino beograd recimo). blackjack je igra na sreću a brojanje karata je varanje i sankcioniše se, i ta priča nema mnogo veze sa texas holdemom...

Pracenje karata je varanje? A izbacuju ih zbog diskrecionog prava? Ne vredi, stvarno imam dobru volju, ali ipak vas ostavljam da ucite Branko Santa pokeru. I Fil Ajvi nema pojma. Ipak ste vi strucnjaci.
[ boxxter @ 26.08.2010. 21:47 ] @
Citat:
jnk:.. a brojanje karata je varanje i sankcioniše se..

Khm...ako neko moze da mi objasni, kako neko moze da dokaze da je neko brojao karte. ROFL!
[ boxxter @ 26.08.2010. 22:12 ] @
Evo u prilog temi jedan video. Cik, cik pogodi, da li pratim karte... A i ono " brdo para, brdo zlata, dijamanti oko vrata..." Mislim..kazino, pare..izgleda da je prigodna pesma za ovu temu.

[ jnk @ 26.08.2010. 22:15 ] @
Ne znam šta si pogrešno interpretirao ali probaj da brojiš karte u bilo kom kazinu gde nema automatski mešač i izbaciće te momentalno nema šta da ti dokazuje. I ne znam kako si pomešao igranje pokera i brojanje karata, jedino što ih veže je što se oba obavljaju obično u kazinu, ne vidim druge sličlnosti.
[ boxxter @ 26.08.2010. 22:30 ] @
Kako ce da me razlikuje od onog sto ne broji karte? Zato sto dobijam?

Dukati su prokleti...
[ jnk @ 27.08.2010. 08:22 ] @
Pa imaju svojih metoda, nisu veverice. Pogledaj neke dokumentarce na tu temu ima sigurno na youtube.
[ NoneVi @ 27.08.2010. 09:25 ] @
Citat:
boxxter: Kako ce da me razlikuje od onog sto ne broji karte? Zato sto dobijam?

Dukati su prokleti...

Kao i obično postaješ bezobrazan čim vidiš da si ispao glup.

evo ti malo čitaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Card_counting

[ boxxter @ 27.08.2010. 10:45 ] @
Citat:
jnk: i sve pada u vodu kada postoji automatic shuffler(grand kazino beograd recimo). blackjack je igra na sreću a brojanje karata je varanje i sankcioniše se, i ta priča nema mnogo veze sa texas holdemom...

Citat:
NoneVi :Kao i obično postaješ bezobrazan čim vidiš da si ispao glup.

Pa na ovom linku sto si postavio, pise da brojanje karata nije varanje. Ja pisem iz iskustva, a ti pricas napamet. Mada se vidi da se trudis. Stvarno nemas pojma. Citaj malo i ti, mozda naucis nesto. Ti nisi bezobrazan uopste. I uopste nisi ispao glup sada. LOL!

The player's name and photo (from surveillance cameras) may also be shared with other casinos and added to a database of card counters and cheaters (note: card counting is not cheating, but casinos still associate the two groups together) run for the benefit of casino operators. One such blacklist was known as the Griffin Book, and was maintained by a company called Griffin Investigations. However, Griffin Investigations was forced into bankruptcy in 2005 after losing a libel lawsuit filed by professional gamblers.

http://en.wikipedia.org/wiki/Card_counting
[ markoni22 @ 27.08.2010. 12:30 ] @
evo ako neko oce da proba 50 besplatno sve preko moyes podici
http://www.pokerstrategy.com/uT4APA
[ Java Beograd @ 27.08.2010. 12:41 ] @
Čitam redom postove pa mi sve nešto toplo oko srca, znajući kolike stručnjake za kockanje imamo na [es] forumu. Nije da ću nešto da ućarim, ne kažem, ali kad vojska ovakvih specijalista krene na taj fuc*kin Las Vegas ima da osvete Srbiju za sve nedaće koje su nam Ameri, siledžije naneli !

Samo napred momci, budućnost je pred vama !
[ konislav @ 27.08.2010. 12:47 ] @
Ako mogu dobro da primetim diskusija je uglavnom o Pokeru i Holdem Poker turnirima, pa bih ovde dodao svoj komentar, pretpostavljam da ce vam pomoci u daljem onanisanju, a ima veze sa zadatom temom isto, ako ne i vise od vasih "nadmudrivanja"

Citat:
Muža ovaca i koza
Đorđo Dušanović Pasello, dipl.inž.

Muža malih preživara, ovaca i koza, od velikog je ekonomskog značaja u mnogim krajevima sveta.

Ovce i koze se često drže kao životinje kombinovanih proizvodnih sposobnosti, za proizvodnju mesa i mleka, mesa, vune i mleka na marginalnim površinama. Muža se najčešće obavlja ručno, najčešće je u pitanju preostalo mleko posle sisanja mladunaca, ili u završnoj fazi laktacije i obično su tu prinosi veoma mali.

Poslednjih godina u svetu je tendencija ozbiljnije, krupne, komercijalne proizvodnje ovčijeg i kozjeg mleka i mlečnih proizvoda, posebno sireva koji su specijalno traženi na tržištima razvijenih zemalja. U Evropi se posebno ističu mediteranske zemlje, pre svega Francuska, Italija, Španija, Grčka, ali se puno pažnje pridaje i u Švajcarskoj, Nemačkoj, Holandiji. U svetu su Novi Zeland, Australija, SAD, Južna Afrika, Mongolija vodeće zemlje u ovoj proizvodnji.

Industrijalizovana, komercijalna, intenzivna proizvodnja ovčijeg i kozjeg mleka i mlečnih proizvoda zahteva organizovanu mašinsku mužu ovaca i koza.

Farmeri - stočari se suočavaju sa dilemama oko načina i procedure muže, da li i kako primeniti ručnu ili mašinsku mužu, kako pravilno odabrati mašinu za mužu, koje sisteme odabrati - stacionarne ili pokretne, na koji način pravilno odrediti broj muznih jedinica, da li i kako pripremiti vime pre muže, da li hraniti životinje koncentrovanom hranom za vreme muže, da li izostaviti jednu mužu u toku nedelje, da li musti samo jednom dnevno da bi se štedelo u vremenu i radnoj snazi itd.

Zbog male količine izlučenog mleka na dan po životinji (ovca oko 2 litra, a koza 6 litara mleka na dan), proizvodnju mleka ovih životinja je jednostavnije istraživati nego kod krava.

- Istraživanja kod ovaca (Le Du, J. 1994.) dovela su do saznanja da postoje ovce sa jednim i ovce sa dva pika (vrha) tokom lučenja mleka prilikom muže. Kod ovaca sa jednim pikom dolazi do istovremene ejekcije alveolarnog mleka (alveole - grozdaste šupljine obložene ćelijama koje luče mleko) i mleka u cisterni (rezervoaru) vimena. Kod ovaca sa dva pika dolazi prvo do otpuštanja cisternalnog mleka, a zatim posle 30-40 sekundi od postavljanja sisne garniture do otpuštanja alveolarnog mleka. Ustanovljeno je da životinje sa dva pika daju više mleka, muža ovih životinja je kompletnija, a količina rezidualnog mleka je manja. Kod životinja sa jednim pikom je potrebna ručna stimulacija (masaža prilikom muže), daju manje mleka, a količina zaostalog mleka je veća, muža je lošija.

- Kod koza je ustanovljeno (Reveau,A. i sar., 2001.) da ima manje problema prilikom muže u odnosu na ovce i krave. Veća količina ukupnog mleka se nalazi u cisterni vimena i sisa, koje je u proporciji veće kod koza nego kod krava. Simultano se, istovremeno, izlučuje alveolarno i cisternalno mleko prilikom postavljanja sisne garniture. Kod koza nije dokazano značajno povećanje proizvodnje mleka ukoliko se vrši pranje vimena i masaža pre muže. Pranje vimena i sisa se u praksi vrši uglavnom samo ako su prljavi, ali za preporuku je obavezno vršenje redovnog pranja vimena i sisa pre muže (smanjuje se broj mikroorganizama u mleku). Postavljanje sisne garniture na sise je dovoljan stimulus za lučenje i otpuštanje mleka, tj. odvijanje normalne muže.

Na ovoj Link mozete procitati mnogo vise.
Takode vas mogu izbaciti bez objasnjenja ako vas uhvate da ne radite posao dobro.
[ Java Beograd @ 27.08.2010. 13:42 ] @
Ovo za mužu je cool. Nije loše. Ali, imaš li neki link za šišanje ovaca ?
[ Branko Santo @ 27.08.2010. 14:57 ] @
Tema zrela za ciscenje :)

Kako se dobija i gubi na turnirima...
http://forumserver.twoplustwo....esome-sharkscope-graphs-61228/

Kako igrati na micro cash igrama
http://forumserver.twoplustwo....e-guide-beating-micros-430637/

Mikro cash strategija
http://forumserver.twoplustwo....best-unl-strategy-posts-98125/

Micro fish tells
http://forumserver.twoplustwo....icro-fish-tells-poobah-528919/

Three basic fish types
http://forumserver.twoplustwo....three-basic-fish-types-427948/

Google: best poker tor....

Na 2+2 imate odvojeno za pocetnike i topovane teme.
Razlikujte full ring (9 ili 10 igraca) i short table (6 igraca) taktike su drugacije i na drugima se igra mnogo agresivnije (ne preporucujem za pocetnike).

Citajte pitanja o rukama u pocetnickim sekcijama i videcete mnogo lozione ali i poneki odlican savet.

Ko zeli da igra iskljucivo turnire, predlazem da igrate i malo cash meni je najvise koristilo da naucim "bet sizing".

[ konislav @ 27.08.2010. 15:15 ] @
Citat:
Java Beograd: Ovo za mužu je cool. Nije loše. Ali, imaš li neki link za šišanje ovaca ?

Imam, svakako! Ako si se zaljubio u ovce imam nesto i za tebe.

Citat:

Branko Santo:
Tema zrela za ciscenje :)

Tako je Branko, urgiraj kod domacina da se probudi i malo pocisti.
[ markoni22 @ 05.09.2010. 01:04 ] @

a evo moze i ovako ako neko hoce da proba online poker besplatno 50$ sve preko mozes da zadrzis ja sam podigao 450$
strecno
evo link

http://www.yourpokercash.com/addby/cb44c3
and
http://www.pokerstrategy.com/uT4APA
[ 3way @ 05.09.2010. 01:08 ] @
Aj ti meni odma' daj tih 50$ besplatno, da se ne cimamo. Moze?
[ ventura @ 05.09.2010. 01:22 ] @
Ukoliko je igra No-Limit (igrač može da uradi All-In) onda u takvoj partiji preovlađuje sreća.
Ukoliko je igra sa limitom (igrač ne može da ide all-in), onda je za pobedu u takvoj igri ključno znanje.

2. Interesuje me da li imate iskustva sa on-line Hold'em Poker turnirima, koliko je sve to posteno, da li postoji mogucnost da taj turnir bude namesten.
Velike i respektabilne kuće (PokerStars, PartyPoker i sl.) sasvim sigurno organizuju fer turnire. Mada generalno organizatori turnira nemaju potrebe za nameštaljkama, jer ionako uzimaju proviziju ili kroz buy-in, ili kroz rake.

3. Kolko je realno profesionalno se baviti igranjem Pokera i ziveti od toga?
Totalno nerealno. Takmičenja poput WPT-a su namerno definisana kao No-Limit takmičenja, kako bi neki anonimus uz gomilu sreće mogao da pobedi na istom. Kada anonimus pobedi da WPT to znači gomilu $$$ online poker sajtovima preko kojih je dospeo na turnir, a WPT-u gomila novih prijava naregne godine od sličnih anonimusa koji misle da imaju neke šanse. I na kraju krajeva to doprinosi popularizaciji pokera generalno, jer gomila anonimusa umisli da je lako profesionalno igrati poker, i da je moguće živeti od toga.

[ konislav @ 06.09.2010. 08:12 ] @
Procitao sam dosta toga u vezi Poker-a i ne mogu da donesem zakljucak da li se moze ziveti od toga, ali sam zakljucio da ja ne bih mogao da se bavim time profesionalno, mozda gresim, ali mislim da sreca ima mnogo vazan uticaj na pobedu. Po meni kladjenje je daleko naj sigurniji posao, gledano od poslova "kockanja", da pojasnim. Ako uzmemo sve vrste "igara na srecu", mislim da se kod kladjenja moze obezbediti naj veci stepen uspesnosti, gledano u nekom duzem kontinuitetu, sto znaci da se time moze baviti kao profesijom. Daleko od toga da se time svako moze baviti i da je to uobicajan posao. Koliko sam mogao da primetim ljudi uglavnom imaju nekoliko problema kod kladjenja, a to su: disciplina, halapljivost (ponese ih zanos kad dobiju, pa misle da su svemoguci i pocnu se mnogo oslanjati na osecanje, a zapostave matematiku) i stres kod gubitka ( kod pojave gubitaka ili serije gubitaka, pocinje da ih hvata panika, sto dovodi do gubitka razuma i tu pocinje opet otstupanje od osnovnih principa t.j. matematike), postoji po meni jos jedan veliki problem kod vecine igraca, a to je ne srazmer ulozenog novca i ocekivanja koliko se od toga treba zaraditi.
Mozda sam negde pogresio ili nesto ispustio pa bih zamolio da me ispravite. U zadnjih nekoliko meseci sam dosta toga procitao o poslovanju na berzi i tu vidim dosta slicnosti sa kladjenjem, a takodje sam primetio da velik broj investitora(ili igraca) na berzi muci ista ili slicna problematika.
[ boxxter @ 07.09.2010. 23:48 ] @
Citat:
konislav: Procitao sam dosta toga u vezi Poker-a i ne mogu da donesem zakljucak da li se moze ziveti od toga,

Ne znam da li moze da se zivi od toga, al moze da se umre. Kao Dok Holidej, recimo. Ubili su ga s ledja za kockarskim stolom. Pucali su mu u ledja, zato sto je bio mnogo brz, i niko nije smeo da mu se suprotstavi licem u lice.
[ boxxter @ 08.09.2010. 01:53 ] @
Dobro, ovde sam se nasalio malo, ipak je umro u krevetu, ali to je interesantna urbana legenda. Inace John Henry "Doc" Holliday je bio odlican matematicar i filozof. Najpoznatiji zubar, revolveras i poker igrac svih vremena xD. Imao je 36 godna kada je umro. Evo koga zanima moze da procita nesto o njemu.

John Henry "Doc" Holliday (August 14, 1851 – November 8, 1887) was an American gambler, gunfighter and dentist of the American Old West, who is usually remembered for his friendship with Wyatt Earp and his involvement in the Gunfight at the O.K. Corral.

"Doc" Holliday was born in Griffin, Georgia, to Henry Burroughs Holliday and Alice Jane Holliday (née McKey).[1] His father served in both the Mexican-American War and the Civil War.[2] His family baptized him at the First Presbyterian Church in 1852.[3]

In 1864, his family moved to Valdosta, Georgia.[3] Holliday's mother died of tuberculosis on September 16, 1866, when he was 14 years old.[1] Three months later, his father married Rachel Martin. While in Valdosta, he attended the Valdosta Institute,[3] where he received a strong classical secondary education in rhetoric, grammar, mathematics, history, and languages — principally Latin, but also French and some Ancient Greek.[3][4]

In 1870, the 19-year-old Holliday left home to begin dental school in Philadelphia. On March 1, 1872, he received the degree of Doctor of Dental Surgery from the Pennsylvania College of Dental Surgery.[1] Later that year, he opened a dental office with Arthur C. Ford in Atlanta.[4] While in Atlanta, Holliday resided with his uncle and his family while beginning his career as a dentist there.[5]

Doc Holliday's famous cousin (by marriage) was Margaret Mitchell, best known for authoring Gone With the Wind. It has been said, but not confirmed, that the character Ashley Wilkes is modeled after Holliday.[6]

Dodge City was not a frontier town for long; by 1879, it had become too respectable for the kinds of people who had seen it through its early days. For many, it was time to move on to places not yet reached by the civilizing railroad, places where money was to be made. Holliday, by this time, was as well known for his prowess as a gunfighter and for his gambling, though the latter was his trade and the former simply a reputation. Through his friendship with Wyatt and the other Earp brothers, especially Morgan and Virgil, Holliday made his way to the silver-mining boom town of Tombstone, Arizona Territory, in September 1880. The Earps had been there since December 1879. Some accounts state the Earps sent for Holliday when they realized the problems they faced in their feud with the Cowboy faction. In Tombstone, Holliday quickly became embroiled in the local politics and violence that led up to the famous Gunfight at the O.K. Corral in October 1881.

As he lay dying, Holliday allegedly asked for a drink of whiskey. Amused, he looked at his bootless feet as he died—no one ever thought that he would die in bed, with his boots off. His last words were, "Now, that's funny." John Henry "Doc" Holliday died November 8, 1887. He was 36.[3]

In an 1896 article, Wyatt Earp had this to say about Holliday, "Doc was a dentist not a lawman or an assassin, whom necessity had made a gambler; a gentleman whom disease had made a frontier vagabond; a philosopher whom life had made a caustic wit; a long lean ash-blond fellow nearly dead with consumption, and at the same time the most skillful gambler and the nerviest, speediest, deadliest man with a six-gun that I ever knew."[14]

http://en.wikipedia.org/wiki/Doc_Holliday

[ Branko Santo @ 08.09.2010. 09:31 ] @
Konislave, mislim da je kljucna razlika u konstantnom naporu koji se ulaze u pokeru.
Kod kladionice upijas informacije u nedogled, napravis odluku, uplatis i gotovo. A kod pokera je sve iz pocetka svaki drugi sekund (pozicija, karte, koje je vec usao, da li je neko dizao, koliko ko ima cipova, da li je neko poznat agresivac i slicno) jos kad igras na vise stolova onda stvarno treba biti kapacitet pa sve to pogledati na svakoj ruci.

Inace sto se mene tice, mi smo za ove zapadnjake doktori nauka u kladjenju. Kombinatorika i sistemi su kod nas vrlo popularni dok oni igraju mahom singl nekad double.
[ Fedya @ 13.09.2010. 11:32 ] @
Citat:
konislav: Koliko sam mogao da primetim ljudi uglavnom imaju nekoliko problema kod kladjenja, a to su: disciplina, halapljivost (ponese ih zanos kad dobiju, pa misle da su svemoguci i pocnu se mnogo oslanjati na osecanje, a zapostave matematiku) i stres kod gubitka ( kod pojave gubitaka ili serije gubitaka, pocinje da ih hvata panika, sto dovodi do gubitka razuma i tu pocinje opet otstupanje od osnovnih principa t.j. matematike), postoji po meni jos jedan veliki problem kod vecine igraca, a to je ne srazmer ulozenog novca i ocekivanja koliko se od toga treba zaraditi.

Ovde si 100% u pravu i to je posebno dobro izrazeno u holdem pokeru, gde ljudi igraju previse slabih ruku i time gube.

Sa druge strane potpuno se ne slazem da je sportsko kladjenje bolji izvor prihoda, posto se ono zasniva na spoljnjem faktoru, tj. ne mozes uticati na rezultat utakmice. Naravno razumem da pod ziveti od toga znaci uglavnom igrati na "sigurne" utakmice ali i to je podlozno promasaju. Npr utakmice se namestaju (sta je bilo u Italiji pre par godina), a i nekad jednostavno slabiji team pobedi

Ventura ti dobro rece, i slazem se sa njim po tackama 1 i 2. U 3. se bas ne bih slozio. Iako je 100% tacno da se veliki turniri igraju na NoLimit, moja zamisao 'zivota' od pokera bi bila igrati samo fixed limit i ostati anonymous sto neko rece.
Igras sigurne ruke na fixed limit, neces nikad otici kuci sa desetostrkim prihodom ali neces ni ostati na nuli. Ako si dobar igrac mocices da izvuces stabilan izvor prihoda tako.

Zato mislim da je ovo sto je boxxter postova gomila bullshita, i ako sanjas o WPT turnirima tesko da ces tako opusteno ziveti kao sto kazu tvoje slike (mada, ako imas mnogo srece mozda se obogatis na taj nacin )
[ Stranger2 @ 13.09.2010. 15:17 ] @
Citat:
Ne znam da li moze da se zivi od toga, al moze da se umre. Kao Dok Holidej, recimo. Ubili su ga s ledja za kockarskim stolom. Pucali su mu u ledja, zato sto je bio mnogo brz, i niko nije smeo da mu se suprotstavi licem u lice.

Pomesao si Dok Holideja i Divlejeg Bila Hikoka. Dok Holidej je umro u bolnici a Divlji Bil Hikok je ubijen s ledja dok se kartao.
To ubistvo Divljeg Bila Hikoka je prikazano u vise verzija i ne znam koja je realna. U TV seriji Deadwood ga je ubio propalica Dzek Mekkol jer ga je ovaj ranije "opeljesio" u karatma. U jednom drugom filmu ubio ga je isto Dzek Mekkol ali je on bio sin coveka kojeg je Divlji Bil Hikok ubio u dvoboju i zene koju je Divlji Bil Hikok ostavio, pa je to uradio zbog mrznje prema Hikoku koju je nosio jos iz detinjstva.
Ova prva varijanta mi deluje malo realnije jer u americi postoji izreka "kukavica Dzek Mekkol" a to vise lici na tu prvu varijantu.
[ Branko Santo @ 13.09.2010. 15:24 ] @
Fedya, limit i no limit su dve razlicite matematike. Na limit se naravno mnogo vise vijaju straigtovi, flushevi i slicno posto mozes u h2h da ogranicis dizanje uloga sa call. Opet na manjim sajtovima sam imao prilike da vidim kakvi balvani igraju limit i mogu reci da moze da se mazne neka dodatna kinta na tome. E sad da li moze 2-3 hiljade eura svaki mesec nisam siguran.
[ Fedya @ 13.09.2010. 15:40 ] @
Uz jak pocetni ulog i malo stprljenja verujem da moze, recimo ako igras na $15/$30 ili $30/$60.. Doduse tada ne bih igrao na to da se balvanima mazne kinta to mozda mozes na 5/10 ili manjim (sto naravno nije losa varijnta ako upadnes u losing streak )
[ IT_DooX @ 13.09.2010. 16:54 ] @
Meni je uvek bilo interesatno kako se ja sam izuzetno promenim kad igram prijateljski, za cipove samo ne za pravi novac, i za sam novac... Totalno drugacija igra, totalno drugaciji ulozi, i jako mi je zao sto ne mogu da probijem tu mentalnu barijeru u meni samom da igram uvek isto. Kad igram recimo na fb poker odlican sam, imam par miliona cipova, neki potezi mene samog oduseve ali kad su pare u pitanju... Nervozan sam, razmisljam previse, ne razmisljam racionalno tj suvise racionalizujem ipak treba nekad riskirati da bi dobio. Igrao sam do sada samo na bwin.com
[ Fedya @ 13.09.2010. 17:51 ] @
Da, to je razlog zasto se poker ne igra ako nije u novac. Ljudi su previse bahati i ne moze se igrati strateski, samo na srecu, posto se manje-vise svaka ruka zavrsi sa showdown-om.
[ Branko Santo @ 25.10.2010. 11:02 ] @
Ajde malo da bumpujemo temu. :)

Od sve ove rasprave ja sam se zapitao i odlucio "da mu ga dam" po pokeru na ozbiljan nacin da proverim sta i kako tacno moze.

Posle dva meseca ozbiljne igre na nivou koji mogu da pobedim (PS $2.20/180s) sasvim sigurno mogu da potvrdim da se moze zaraditi barem $1.000 mesecno.
Sta je potrebno (tj. moje ulozeno vreme i napor):
Obrazovanje
- Harington on Holdem 1, 2, 3
- Theory of Poker
- Poker Tournaments for advanced players
- Sit n Go strategy (Mooshman)
- Heads up no limit holdem (Mooshman)
- verovatno se provukla jos neka knjiga
- velika kolicina clanaka po netu verovatno preko 200

Forum
- 2plus2 sticky u small stakes MTT, sticky u micro stakes cash

Igra
- odabrati igru
- igrati na mikro turnirima/cash stolovima dok ne pocnete da dobijate
- postovati i diskutovati svoje ruke sa ljudima na 2p2
- TableNinja, neverovatno koliko pomaze uspeo sam sa 7-8 stolova da predjem na 16 komotno i sa naporom da dodjem i do 20, igram iskljucivo na tastaturi
- Holdem manager, review najzanimljivijih ruku
- bankrol management, igrati samo one igre za koje imate para

Sta je realno
Na $2.2/180s tvrde da je 20% normalno i da se moze ostvariti vise, ja imam nesto veci profit ali da uzmemo da je to sto cete uspeti da ostvarite. Da biste zaradili $1.000 mesecno treba da odigrate turnire za $5.000 sto je ~2300 turnira. Ako igrate 16 stolova odjednom mozete da odigrate za 6 sati oko 100-120 komada sto bi znacilo da treba 20 x 6 sati mesecno. Neko ce da kaze da je to smesno ali mislim da je realno da moze vremenom da se dogura do $12/180s tj 6x veci ulog, znaci za isti profit igrate 6 puta manje ili igrate isto za 6x profit.

Kako ne bi bila prica u prazno, posto imam puno slobodnih dana u sledecih par nedelja, odlucio sam se napraviti uzorak od 2k turnira da bih potvrdio svoje ideje. Napravicu presek verovatno na svakih 500injak.
[ NoneVi @ 25.10.2010. 12:14 ] @
Citat:
Branko Santo: Ajde malo da bumpujemo temu. :)

Od sve ove rasprave ja sam se zapitao i odlucio "da mu ga dam" po pokeru na ozbiljan nacin da proverim sta i kako tacno moze.

Posle dva meseca ozbiljne igre na nivou koji mogu da pobedim (PS $2.20/180s) sasvim sigurno mogu da potvrdim da se moze zaraditi barem $1.000 mesecno.
Sta je potrebno (tj. moje ulozeno vreme i napor):
Obrazovanje
- Harington on Holdem 1, 2, 3
- Theory of Poker
- Poker Tournaments for advanced players
- Sit n Go strategy (Mooshman)
- Heads up no limit holdem (Mooshman)
- verovatno se provukla jos neka knjiga
- velika kolicina clanaka po netu verovatno preko 200

Forum
- 2plus2 sticky u small stakes MTT, sticky u micro stakes cash

Igra
- odabrati igru
- igrati na mikro turnirima/cash stolovima dok ne pocnete da dobijate
- postovati i diskutovati svoje ruke sa ljudima na 2p2
- TableNinja, neverovatno koliko pomaze uspeo sam sa 7-8 stolova da predjem na 16 komotno i sa naporom da dodjem i do 20, igram iskljucivo na tastaturi
- Holdem manager, review najzanimljivijih ruku
- bankrol management, igrati samo one igre za koje imate para

Sta je realno
Na $2.2/180s tvrde da je 20% normalno i da se moze ostvariti vise, ja imam nesto veci profit ali da uzmemo da je to sto cete uspeti da ostvarite. Da biste zaradili $1.000 mesecno treba da odigrate turnire za $5.000 sto je ~2300 turnira. Ako igrate 16 stolova odjednom mozete da odigrate za 6 sati oko 100-120 komada sto bi znacilo da treba 20 x 6 sati mesecno. Neko ce da kaze da je to smesno ali mislim da je realno da moze vremenom da se dogura do $12/180s tj 6x veci ulog, znaci za isti profit igrate 6 puta manje ili igrate isto za 6x profit.

Kako ne bi bila prica u prazno, posto imam puno slobodnih dana u sledecih par nedelja, odlucio sam se napraviti uzorak od 2k turnira da bih potvrdio svoje ideje. Napravicu presek verovatno na svakih 500injak.

Ako sam dobro razumeo igraš turnire sa ulazom od 2.2$ i 180 ljudi i očekuješ da ćeš biti in the money 20%?
od 180 ljudi in the money upada oko 15tak je li tako?
Ajde baš me interesuje kako ćeš proći. Sretno
[ Branko Santo @ 25.10.2010. 12:23 ] @
In the money je 18 ljudi ali je vrlo orijentisano ka vrhu.
10-18 mesto dobijaju oko $4
1. 108
2. 72
3. 42
4. 24
ako se dobro secam tako nekako, sto znaci prva 4 mesta vrede ali samim tim ko pobedi na jednom otplatio je 50 komada.
[ Fedya @ 25.10.2010. 13:36 ] @
Zar S&G turniri ne bi bili bolje resenje? Ide brze, manje cekas na pocetak i mozes igrati vise istovremeno i time povecati profit...
[ Branko Santo @ 25.10.2010. 14:23 ] @
Pa to i jesu SNG turniri :)

$2.2 180s (upad 2.2 i ima 180 igraca) krecu u vrhuncu (7-8 sati popodne centralno evropsko) na oko 2-3 minuta tako da moze da se pokrene oko 20ak na sat. Jedan traje ~100min ako stignes do kraja pola ispadnes do oko 40-50min.
[ konislav @ 28.10.2010. 23:18 ] @
Branko, Branko, na muku me stavljas. Ja sam taman digo ruke od poker-a, a ti se javljas i podgrevas temu. Cekacu da vidim sta ces uraditi, pa ce mo nastaviti diskusiju.
[ Branko Santo @ 28.10.2010. 23:45 ] @

Pa eto danas sam preterao, trebao sam da stanem tamo negde posle 6 sati samo sam dzape protracio vrlo efikasan dan.

Eto ljudi za 4 dana i 386 turnira $293. Javljam se kad opalim hiljadarku :)

Samo da napomenem da igram 16 turnira u isto vreme.
[ Branko Santo @ 31.10.2010. 23:55 ] @
Kao sto sam obecao kad sam napravio hiljadarku sam se i javio. Islo je brze nego sto sam mislio ali mahom zahvaljujuci "run good" karmi.

Eto onda za zainteresovane :)

IZUZETNO VAZNO!!!!!
Crvenim je podvuceno kada sam igrao turnire za $2
Ovi ostriji usponi i padovi su turniri od $12
U ovom uzorku imam oko 100 turnira od $12 ali zato pre toga imam vrlo nespesan uzorak iste velicine tako da na ovima od $12 imam ROI 15% na 268 turnira.

Ovo je ukupni grafikon za $12 turnire. Zelena linija je linija zarade, crvenu zanemarite.
Sta je bitno da se zna, u ovim turnirima lako dodjes do pada od 50 uloga sto znaci oko $600 mozete da izgubite i to je sasvim normalno i naziva se varijansa (google: variance).

Da li moze da se zivi od ovoga ce sigurno biti pitanje, pa ima ljudi na netu koji zive u mnogo skupljim zemljama od Srbije i zive od toga ali treba jako puno raditi na igri i uloziti u razvoj.
Ja sam sinoc imao svoj prvi dvocas sa trenerom :) (placen od dobitaka inace je $50/h i jedan od jeftinijih ozbiljnih igraca)
[ ventura @ 01.11.2010. 00:03 ] @
Citat:
Branko Santo:
Ja sam sinoc imao svoj prvi dvocas sa trenerom :) (placen od dobitaka inace je $50/h i jedan od jeftinijih ozbiljnih igraca)

Trener za poker :)

To je još gluplje neko kad ljudi plaćaju 'dojave' za kladionicu - ono, da taj neko stvarno ima informaciju koja vredi čemu, pa sam bi se kladio, a ne bi to prodavao za sitne pare i time upropastio takvu informaciju.

P.S. Ne bih da uvredim trenera, sa njegovog aspekta to što radi je fenomenalno.
[ Branko Santo @ 01.11.2010. 00:06 ] @
Cuj Ventura, ja sednem sa njim dva sata i pregledamo dva turnira koja sam odigrao.
Da mi neke savete i ja to posle primenim i to funkcionise.
Koji ti se deo toga ne svidja? Nivo na kojem ja igram nije nivo na kojem on igra i ja mu nisam konkurencija, zasto ne bi zaradio i tu neke pare?
[ ventura @ 01.11.2010. 00:14 ] @
Citat:
Branko Santo: Cuj Ventura, ja sednem sa njim dva sata i pregledamo dva turnira koja sam odigrao.
Da mi neke savete i ja to posle primenim i to funkcionise.
Koji ti se deo toga ne svidja? Nivo na kojem ja igram nije nivo na kojem on igra i ja mu nisam konkurencija, zasto ne bi zaradio i tu neke pare?

Ovde se radi o situaciji da je taj tip NAPLAĆUJE časove texas holdem pokera. Dakle to radi iz komercijalnih interesa.

Zašto bi neko sa svim ti znanjem traćio svoje dragoceno vreme podučavajući gomilu amatera za neku sitnu lovu, ako može to svoje znanje i iskustvo da primeni u sopstvenim partijama i zaradi mnogo više love uz mnogo manje cimanja?

Tačan odgovor je: Onaj ko zna - RADI. Onaj ko ne zna - UČI DRUGE.
[ Branko Santo @ 01.11.2010. 00:21 ] @
A da li taj koji ne zna ali ume da nauci druge postoji?

Cisto da lupim, Murinjo?
http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Mourinho

Covek nikad nije bio neki fudbaler ali eto zamisli moze da nauci fudbalere da urade nesto.
Logika ti nije ispravna.

U ovoj postavci, posao trenera jeste da ucini igraca boljim. Da li trener sam zna ili ne nije pitanje vec da li je igrac posle treninga bolji nego sto je bio pre.
Slazes se?
[ ventura @ 01.11.2010. 00:27 ] @
Citat:
Branko Santo:
Cisto da lupim, Murinjo?
http://en.wikipedia.org/wiki/José_Mourinho

Covek nikad nije bio neki fudbaler ali eto zamisli moze da nauci fudbalere da urade nesto.
Logika ti nije ispravna.

Čovek jeste bio fudbaler, a trener je postao nako što je postao prestar za fudbalski poziv (kako to obično biva i u mnogim drugim sportovima).

Iz toga nije moguće izvući analogiju sa holdemom jer za holdem ne postoji starosna granica koja u jednom trenutku postane ograničavajući faktor. Dakle čovek vremenom može samo da unapredi igru, jer opadajuća fizička sposobnost nema uticaja na mentalnu.
[ Miroslav Jeftić @ 01.11.2010. 00:37 ] @
Bitno je valjda da li "učenik" postiže bolje rezultate posle "treninga" ili ne... ako postiže onda bih rekao da to vredi, pa makar bio i placebo efekat.
[ ventura @ 01.11.2010. 00:47 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Bitno je valjda da li "učenik" postiže bolje rezultate posle "treninga" ili ne... ako postiže onda bih rekao da to vredi, pa makar bio i placebo efekat. ;)

Naravno, whatever rocks his boat :)

Mada, meni je nekako ovo elegantnije rešenje:

http://cgi.ebay.com/WIN-POKER-...h=item3a456ed178#ht_1090wt_905

http://cgi.ebay.com/GAMBLING-L...=item1c0bbf4857#ht_2254wt_1261

[ Branko Santo @ 01.11.2010. 07:56 ] @
Ne brini se idem ja kod vidovite Milije da mi gleda u sudbinu da li da povucem jos jednu kartu konstantno! :D

Da se vratimo na temu.
http://collinmoshman.com/staking-and-coaching/
http://www.twoplustwostore.com...ry&ID=11&productID=152
http://www.twoplustwostore.com...ory&ID=1&productID=285

Citat:
Q: What are the terms of coaching-based memberships?

A: I believe that the value of coaching is directly based on proven results. Your coach will be paid entirely as a percentage of your profits playing. The exact terms will vary according to your previous results, your chosen stakes and your anticipated volume. I am entirely confident that my coaching staff will turn you into a significantly more winning player, and that is why all the deals we offer are “No win, No fee.”

Covek koji je apsolutni autoritet na polju SnG turnira i Heads Up igre uz sve to napisao i dve knjige, jel se prihvata kao trener?
On i njegov tim trenera te obucavaju i uzimaju deo tvog profita OMG, znaci njihova zarada je striktno vezana za tvoj uspeh.

http://www.officialpokerrankin...E43078DF7BC30F1C54AF7.html?t=2
^ Ovaj je eto u 2010 napravio $40.000 samo na PS a igra i na FTP. Kod njega je doduse $200/h

Primetio sam Ventura da kad god se nesto ne slaze sa tvojim razmisljanjem odmah je glupo ali svako ima pravo na misljenje jel da.
Jesi li predavao nekad nesto, ili obucavao nekog u necemu?

Citat:
Mourinho wanted to follow in the footsteps of his father by becoming a footballer and he joined the Belenenses youth team. Graduating to the senior level, he played at Rio Ave (where his father was coach), Belenenses, and Sesimbra, but it became evident that he would not excel as a professional due to a lack of the requisite pace and power.

Znaci bio je fudbaler ali vrlo prosecan i igrao za male timove.
[ jnk @ 01.11.2010. 08:12 ] @
Pa to mu dođe kao ona varijanta e ajde ja ti pozajmim pare za kladionicu, ako dobiješ delimo dobitak pola-pola a ako izgubiš ti meni vratiš moje pare.
[ ventura @ 01.11.2010. 09:14 ] @
Citat:
Branko Santo
Jesi li predavao nekad nesto, ili obucavao nekog u necemu?

Ne. Oblasti koje ja poznajem i koristim u radu. Nema potrebe da se cimam sa pisanjem knjiga, predavanjima i obukom, jer je to crnački posao a prihodi u odnosu da primeniš to u praksi ama baš nikakvi.

Mada, mogao bi recimo da držim predavanja iz Texas Holdem-a.. Razumem se u to ko Mara u kriv k, i sigurno je da bi zaradio više od predavanja nego da sam igram.
[ konislav @ 01.11.2010. 13:02 ] @
Ovo je mnogo interesantna tema za diskusiju i mislim da sam ovu pojavu opservirao bar stotinu puta. Dugo vremena sam imao logiku istovetnu logici koju ovde iznosi ventura, mislim da je jednim delom u pravu. Medjutim ima jedan drugi deo koji on ovde ne iznosi, ne moze da ga nije shvatio, ali ga iz sebi znanih razloga ne pominje.
Presudan faktor dali ce neko biti ucitelj ili ce se opredeliti da radi taj posao je psiholoski momenat. Dosta cesto je nemanje hrabrosti da se ponese odgovornost (prihvati rizik), dosta cesto je nemanje sredstava, ali ne treba se zanemariti ni egzibicionizam. Svi mi imamo ptrebu da pokazujemo svoje znanje, da malo palamudimo i tome slicno. Uzmimo ovaj forum, ventura radi neki svoj posao i kaze da je dobar u tome i da od toga ima dobro egzistenciju, ali ima potrebu da ovde pokazuje svoje znanje.
U toku skolovanja svi mi smo imali svoje profesore iz raznih predmeta kao sto su umetnost, fizicko i slicno. Ti profesori su skolovani za bavljenje muzikom ili nekim sportom, ali nikad nisu postigli nikakav rezultat. Imao sam jedan interesantan primer, na lokalnim turnirima u fudbalu ili bilo kom sportu, nikad se nije formirala ni jedna ekipa sastavljena od profesora fizickog i kad sam jednom video takvo nesto, na moje veliko iznenadjenje taj tim nije bio pobednik turnira. Isti je slucaj i sa profesorima na fakultetu, ima izvrsnih strucnjaka i dobrih pedagoga, ali u praksi nemaju sposobnost da primene svoje znanje.
[ Branko Santo @ 01.11.2010. 15:11 ] @
Za bavljenje odredjenom profesijom potrebno je znanje iz te profesije.
Onaj koji prenosi znanje ne mora da bude na samom vrhu te profesije da bi ucio one koji ne znaju nista ili znaju malo.

Na primer.
U osnovnoj skoli prva 4 razreda predaje uciteljica, do 8. nastavnici a u srednjoj profesori dok na fakultetu ima i doktora nauka koji predaju. Dok su oni najbolji iz industrije koji jos i znaju da predaju (sto nije uopste lako) su vanredni profesori i jako lepo zaradjuju.

Nije potrebno da mozes da izvrsis sve u struci da bi mogao da razumes sta treba da se uradi.
Posto je Ventura napao ucenje u igranju pokera onda da i po toj liniji objasnim.
Ako ja znam teoriju kako se igra, sta bi trebalo uraditi i mahom poznajem ponasanje ljudi za stolom, ja bih mogao biti pristojan kartaros.
Ali ako nemam dobar BRM (bankrol management, ili igranje samo na nivoima za koje imam dovoljno para), psiholoski ne mogu da podnesem stres igre ili nesto trece ja cu biti dobar igrac koji mozda nece praviti konstantan prihod (ako ga uopste i bude).

Poducavanje je posao koji ima jasne granice po pitanju radnog vremena, ocekivani dobitak i zadovoljstvo sto ste nekog naucili nesto (za one koji to vole da rade).
[ su27killeryu @ 03.11.2010. 14:34 ] @
"1. Koliko je po vama u Pokeru ima uticaj(znacaj) sreca, a koliko je to igra u kojoj je potrebno(da ne kazem znacajno) znanje?
Ukoliko je igra No-Limit (igrač može da uradi All-In) onda u takvoj partiji preovlađuje sreća.
Ukoliko je igra sa limitom (igrač ne može da ide all-in), onda je za pobedu u takvoj igri ključno znanje."

ventura koliko shvatih ti si nesto radio sa kladionicama kockarcnicama pa bi trebalo da znas da je u limitu kljucno(tj. kljucnije) znanje matematike a u nolimitu znanje psihologije.. :)

konislave i u kladjenju i u pokeru jedino bitno je odraditi +EV (expected value, google), e sad postoji milijardu nacina da se to odradi i to zaista jeste posebna nauka pogotovo u pokeru..ono sto ljudi previdjaju je da je ucenje i bankroll managament jako bitno, svako ima u glavi da je on najbolji pokeras politicar selektor j**** itd. a takvi obicno najgore prodju

http://www.pokerprolabs.com/su27killer/ipoker.aspx

evo moje statistike turnira :)

http://www.pokerprolabs.com/DontMakeMeFold/ipoker.aspx

ovaj lik je iz Beograda i bas razbija
[ NoneVi @ 03.11.2010. 15:28 ] @
Citat:
su27killeryu: "1. Koliko je po vama u Pokeru ima uticaj(znacaj) sreca, a koliko je to igra u kojoj je potrebno(da ne kazem znacajno) znanje?
Ukoliko je igra sa limitom (igrač ne može da ide all-in), onda je za pobedu u takvoj igri ključno znanje."

ventura koliko shvatih ti si nesto radio sa kladionicama kockarcnicama pa bi trebalo da znas da je u limitu kljucno(tj. kljucnije) znanje matematike a u nolimitu znanje psihologije.. :)

konislave i u kladjenju i u pokeru jedino bitno je odraditi +EV (expected value, google), e sad postoji milijardu nacina da se to odradi i to zaista jeste posebna nauka pogotovo u pokeru..ono sto ljudi previdjaju je da je ucenje i bankroll managament jako bitno, svako ima u glavi da je on najbolji pokeras politicar selektor j**** itd. a takvi obicno najgore prodju

http://www.pokerprolabs.com/su27killer/ipoker.aspx

evo moje statistike turnira :)

http://www.pokerprolabs.com/DontMakeMeFold/ipoker.aspx

ovaj lik je iz Beograda i bas razbija

ala te je izvukao ovaj od 35.000. :-)
Samo mi nije jasno zašto si uopšte ulazio na turnir od 500$ ako si već u minusu oko 1500$
[ Branko Santo @ 03.11.2010. 15:47 ] @
Zarad ilustracije sta su neki ljudi sposobni da urade na pokeru (dobro i lose).

[ su27killeryu @ 03.11.2010. 16:16 ] @
Citat:
NoneVi: ala te je izvukao ovaj od 35.000. :-)
Samo mi nije jasno zašto si uopšte ulazio na turnir od 500$ ako si već u minusu oko 1500$

Pa zato sto imam mnogo veci roll koji sam odredio za kockanje(bar 50x od toga mada svi preporucuju da za ulaz na turnire minimum bude 100x) :) i zato sto je iPoker dosta mekana mreza sto objasnjava zasto sam isao i na 50x :)