[ misterno2008 @ 24.08.2010. 13:05 ] @

Pozdrav svima,

Od skora mi se pojavio problem sa racunarom.Naime,pojavilo se drhtanje slike i kosenje slova.Najplasticnije sto mogu da objasnim,izgleda kao da monitor gledate kroz vodu.
Citanje je bas otezano.

Racunar sam nosio kod servisera,i kod njih se ponasao sasvim normalno.Nosio sam sve,racunar,monitor,kablove i sve ok.
Kazu da mozda imam neke smetnje sa strujom u stanu.Medjutim,racunar je vec dve godine na istom mestu i to se ranije nije desavalo.
Probao sam na dva razlicita uticna mesta,ali avaj,opet isto.Problema u radu sa ostalim elektricnim uredjajima nemam.

Ovo me sada vec nervira.Ako je neko imao slicno iskustvo(problem) ili ima ideju sta je uzrok smetnjama,bio bih mu zahvalan na pomoci!

[ peromalosutra @ 26.08.2010. 18:14 ] @
Slican problem moze da nastane kod CRT monitora ako ih ometa neko magnetno polje. Najcesci izvor su nezasticeni zvucnici.
[ Ludak1 @ 26.08.2010. 21:13 ] @
Ili SBB kabal do tv kartice.
[ laminator @ 26.08.2010. 22:50 ] @
Ajde malo vise podataka , sta je jos utaknuto u taj produzni ?I da li je taj produzni jedini u toj sobi ?
[ dejande @ 27.08.2010. 07:39 ] @
meni se to desavalo zbog lifta i magneta na istom cim lift prodje sve se iskrivi a najgore je bilo kada se zaustavi i ostane na mom spratu :))))
[ misterno2008 @ 29.08.2010. 19:58 ] @
Citat:
dejande: meni se to desavalo zbog lifta i magneta na istom cim lift prodje sve se iskrivi a najgore je bilo kada se zaustavi i ostane na mom spratu :))))

Lift nemam u zgradi,tako da je to iskljuceno.
Citat:

laminator:
 Ajde malo vise podataka , sta je jos utaknuto u taj produzni ?I da li je taj produzni jedini u toj sobi ?

Produzni kabal je utaknut u trofaznu uticnicu,a faze u istom su razbijene na monofazne.U produzni su utaknuti:racunar,zvucnici,stampac i modem za kablovski internet.Isti produzni i iste elemente koristim vec dve godine bez ikakvih problema i smetnji,do sada.

Citat:
Ludak1
Ili SBB kabal do tv kartice.

TV karticu nemam.

Citat:
peromalosutra
Slican problem moze da nastane kod CRT monitora ako ih ometa neko magnetno polje. Najcesci izvor su nezasticeni zvucnici.

Razmisljam o magnetnom polju,ali,smetnje su iste i kad su zvucnici iskljuceni.Ponavljam,zvucnici su 2.1,vufer je ispod stola,dva zvucnika na stolu gore,ispred monitora.Monitor je LG FLATRON L1718S.
Probao sam i bez produznog,direktno u drugu uticnicu i opet isto :(

U svakom slucaju,hvala svima na pomoci.Ako neko ima jos nekih ideja sta moze biti uzrok smetnjama,samo napred!

Pozdrav

[ smsoft @ 29.08.2010. 20:04 ] @
Odmakni zvucnike i stampac od monitora pa pogledaj sta se desava
[ laminator @ 29.08.2010. 20:24 ] @
Koliko sam shvatio stampac , monitor i kuciste su u istom produznom, jel da.Ako nisu stavi sve
to u jedan produzni sa svim ostalim uredjajima i prestace " drhtanje " monitora.
[ popusicko @ 29.08.2010. 21:33 ] @
Skroz razdvoj kablovski modem od racunara.Takodje i ako imas spojen tv out sa televizorom.Znaci bilo kakvu vezu sa kablovskom tv.
[ Nikola M @ 07.09.2010. 13:41 ] @
Ja sam imao priliku da vidim kako se to dešava na jednom jedinom mestu gde monitor stoji - baš tu na stolu pored zida. Nigde drugde, i nebitno u koju je utičnicu kabel uključen. Na kraju smo shvatili da se sa druge strane zida, baš tu naspram monitora, nalazi dovod struje u kuću, razvodna kutija, uklopni sat, osigurači i sklopke.

Monitor smo premestili na drugo mesto i sve ok.