|
[ Andrej013 @ 29.08.2010. 18:38 ] @
| iz Nemacke mi dolazi 'devojka'(koliko je god moguce da se tako nazove s obzirom na udaljenost) drugarica i dva druga.
zele da im pokazem nas divni glavni grad, kulturu, arhitekturu, gostoljubivost, hranu i tradiciju.
s obzirom da su izrazili zelju za dolazkom, verujem da nisu uopste upuceni u stanje kod nas jer postoji nekoliko problema:
1. svi su poreklom iz USA(znaci, priznali su kosovo :D ) a u DE su na razmeni studenata.
2. devojka je crnkinja.
3. druagrica je poreklom indijka rodjena u USA, pa se takodje drznula da ima 'karakteristicnu' boju koze
4. jedan drug je super gay a drugi bi mogao da prodje kao strejt :)
e sad, ja imam mesta da ih sve ugostim i kada sam zvao devojku, rekao sam joj da moze da povede bilo koga kako bi se opustenije osecala, a ona se odlucila za ljude koje i ja poznajem dosta dobro, ali koji imaju te karakteristicne 'osobine' koje se u Srba tolerisu bas onako kako smo vidjali proteklih meseci po medijima. te clanke sam uvek citao kao da se desavaju u nekom udaljenom mestu i sl, al kada dodjes u situaciju da treba da se osecas odgovornim mozda i za zivot coveka koji ti je gost u kuci a citas price tipa "ucinilo mi se da je peder pa sam resio da ga ubijem", onda sve postaje drugacije i gledas iz potpuno druge perspektive.
sta biste vi radili?
ako objasnim drugovima i devojci na sta treba da u najmanju ruku 'obrate paznju', postoje sanse da ih prestrasim i da ni ne dodju sto je opcija koja mi se ni malo ne svidja. sa druge strane, mozda sam se i ja samo isparanoisao zbog svega sto nam mediji serviraju?
da li imate neki savet? sta treba izbegavati(sem podrazumevanih stvari tipa juzna tribina u sred derbija i sl...) a gde bi moglo da nam bude opusteno, jer ne bih zeleo da opterecen izlazim u grad sa gomilom 'security' drugova, nozevima u dzepu i sl gluposti...
ukratko, sta biste radili da ste na mom mestu? :/ |
[ cozi @ 29.08.2010. 18:56 ] @
Normalno ponasanje, pristojno, izbegavanje konverzacije/rasprave sa nepoznatima, prijateljima prijatelja... Taksijem svuda gde idete tj. izlazite uvece. Malo opustenije klubove, tipa povetarac gde je ionako vise stranaca... Ako ti lici da ce biti problema, uljudno se obratis obezbedjenju.. Izbegavati mesta gde cirkaju razni (kalis, parkove - tas posebno, kalimegdan). Zaboraviti klopu posle grada po raznim kioscima, pekarama, jedan kupuje ostali cekaju u taksiju... Budi ti oprezan u njihovo ime, ne moras ih prestraviti, smanji alkohol i vodi ih na mesta za koja znas i gde izlaze tvoji drugari poznanici.
Drugar je dosta aktivan na kauc srfingu pa mu dolaze razliciti ljudi, jedini problem je bio kada su nas stranci vodili u neki klub u cumicevom za koji su culi... Ako se ovoga pridrzavas, neces imati nikakvih problema.
[ AstralPro @ 29.08.2010. 19:19 ] @
Ladno imas crnkinju :)) Dovedi ih u ns, ovde nisu jos poceli da ubijaju jer im se ucini da je neko peder.
Salu na stranu, vodi ih u neka iole kulturnija mesta i gledaj da se ne odvale od alkohola jer mogu nekog od lokalnih slucajno isprovocirati pa posle eto belaja.
[ Srđan Pavlović @ 29.08.2010. 19:24 ] @
Jao bre pa nismo valjda tako strasni da ljudi moraju u taxiju da se kriju. Ne pricamo o navijacima....
[ žutokljunac @ 29.08.2010. 20:13 ] @
Meni dolazi odličan drugar iz Grčke, iz Soluna. Zvao sam ga da ga ugostim i da gledamo zajedno Partizan - Arsenal. Pravo da ti kažem, nije mi svejedno. Mislio sam malo da prođemo kroz grad, na pečenje, pivo... al´nikad ne znaš na kakvog ćeš magarca da naletiš. Tužno je sve to. Žalosno.
A mogu misliti kako je tek tebi. Sa crnkinjom. Žalosno.
[ fade @ 29.08.2010. 20:34 ] @
Sad ispade da ce ljudi odma krenuti da se biju cim vide da je neko razlicit.
Kao da nema stranaca koji samostalno dolaze i dobro se provedu, kao da nema crnaca koji se sami setaju gradom...
Stvarno znate da preterate nekad, devojka je crna, kinezi su zuti, ali svi imamo dve ruke, dve noge, ne znam zasto bi neko pravio problem oko toga.
Ako nekome treba da ponudis provod tipa:"Cekajte u taksiju, ja cu rizikovati da kupim hranu, pa me mozda i ne ubiju" onda i nema bas mnogo stvari koje bi im pokazao, bar ne sa takvim stavom...
[ laminator @ 29.08.2010. 20:57 ] @
"Pa neka tebe oni vode u Brisel (sa Partizanovim dresom ) pa da vidis kako ces da se provedes kao svinja
u Teheranu.. ili mozda u Grcku u diskoteku ili na Ohrid tamo je lepo "
Ne znam otkud ti uopste ideja da ce neko da vas dira.Mozete da nosite
majice sa Clintonovim likom nece niko da obraca paznju na vas.
Nemoj da generalizujes stvari.
[ a1200 @ 29.08.2010. 22:45 ] @
Mozda bi za savet trebao otici na neki od srpskih portala/foruma za homoseksulace... mislim, oni ti mogu dati savete iz prve ruke - po mom nekom iskustvu, ako se ne budu "isticali" mislim da nece biti problema (to generalno vazi za bilo koga, samo sto je za homoseksualce prag tolerancije prilicno nizak). Za boju koze mislim da nece biti nikakvih problema (osim ako bas budete loshe srece pa naletite na skinse koji su se bas naostrili da se izivljavaju, onda mozda, ali to se granci sa SF-om i moze se dogoditi bilo gde u svetu).
[ etjen @ 29.08.2010. 22:51 ] @
au bre ljudi, šta je to sa vama?
Zašto bi neko nekog dirao, ne razumem?
Ko da nikad niste videli nekog crnca ili ''očiglednog'' geja u gradu kako se normalno šeta, kao i svi ostali...
Nek se ponašaju normalno i gotova stvar. Šta ste se istripovali zbog neke grupe navijača ili čega li već
Prosto ne mogu da verujem da ste ozbiljni u ovoj temi...
[ Marko Medojević @ 29.08.2010. 22:53 ] @
Tačno je da ih većina ljudi neće dirati, ali dovoljno je da ima 1% debila koje niko ne sprečava da rade to što rade.
Dosta je slučajeva napada na strance bilo u zadnje vreme. Kolko se sećam ubijen je francuz, pretučen je holanđanin ispred filozofskog fakulteta, izboden nemac na adi... Tako će biti sve dok policija ne reši da nasilnicima stane na put.
[ bventil @ 29.08.2010. 22:58 ] @
Stvarno ste bre ljudi postali mnoooooogo paranoicni. Meni su dolazili sa strane ljudi, i apsolutno svuda smo setali nocu, bez ikakvog straha.
Uvece po Bg-u stvarno mozes dosta gay likova da sretnes sasvim opusteno. Jedino se ne drze za ruke.
Frke sa strancima su nastajale ne zato sto su stranci, vec iz drugih razloga, koji se mogu desiti bilo kome. Koliko sam citao: zbog devojke, pljacke i jednom su naleteli na 2 pijane nervozne budale. Ali koliko se to cesto desava - jednom u par meseci....
Inace, klub u Cumicevoj se zove mama. Radi do 7 ujutru, ali ne moras da ides pre 1. Malo se teze nalazi, a tamo nemas koga da pitas, pa nadji nekog ko je bio da vas odvede.
Samo opusteno i ne brini.
[ a1200 @ 29.08.2010. 23:05 ] @
Evo dogadjaja kome sam ja prisustvovao...
Pre par godina na zelenom vencu, idem ja tako ka terazijama autobuskom stanicom, pored pijace, i vidim par kretena koji piju pivo iz one 2L flase na jedno 20-30 metara od mene... ok, gledam svoja posla, iako su ocigledno nesto nadrkani, prave buku itd. - u stilu "ovo je nasha ulica".
E sad, u tom momentu iz suprotnog smera, istom stranom, pored njih prolazi zena Kineskinja, pristojno-poslovno odevena, ja bih joj dao oko 40 godina... ovi likovi, bukvalno skacu, krecu ka njoj i deru joj se sa par metara da ide nazad u Kinu, psuju, prete itd.
Ja sam bio odlepio, u dzepu mi je bio noz, njih je bilo 5-6... da su je napali... pa ladno bi ih iznabadao, i verovatno bih zbog toga na*ebao. Sve u svemu vrlo neprijatna scena, ja sam prosao pred njih, zena odma pored mene prosla, i samo sam ih gledao cekajuci da nesto kazu... medjutim shvatili su izgleda, pa su se smirili.
I da, bila je puna stanica ljudi par metara odatle, svi gledaju, niko nista da kaze - sumnjam da bi bilo ko uradio bilo sta, da ju je neko udario.
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 30.08.2010. u 00:15 GMT+1]
[ DrJekyll @ 29.08.2010. 23:27 ] @
Kupi svima majce sa likom Seselja i bice ok 
[ a1200 @ 29.08.2010. 23:33 ] @
Nema to veze sa politikom. To su moroni kojima je dosadno, i kojima je zabava da se izivljavaju na nekom - uvek slabijem, koji nema sansu da se odbrani ili pruzi bilo kakav otpor. Ozbiljna ekipa ne napada bez razloga i neplanirano. Da nije bila Kineskinja, bio bi neko za zelenom kapom, dugom kosom, ili derpe... sve u svemu, vrlo mali "povod" je potreban kod odredjenog broja ljudi. Frustracija, agrsivnost i alkohol cine svoje...
[ boki78 @ 29.08.2010. 23:45 ] @
Mislim da preteruješ sa strahom, samo opušteno a pazi koliko bi pazio i da si sa nekom našom devojkom izašao uveče i zadržao se u gradu.
[ Kovacevic Vladimir @ 30.08.2010. 07:31 ] @
Setim se upozorenja prijatelja, kolega prilikom nekih (radnih) boravaka po EU i YU gradovima:
"Tamo i tamo...nemoj nikako ići!"
Valjda i u BG postoje "crne tačke". 
Treba se raspitati.
U obilazak grada bih išao sa gostima ujutro.
Kafa, doručak, pićence u elitnom delu grada.
Koristio bih taxi od tačke A..do b, c, d.
Večernji izlazak na proverena mesta, obično određena selekcija već samom lokacijom, vrstom zabave i cenom.
Večeru bih organizovao van grada uz ciljan menü, rezervaciju mesta.
Skadarlija obavezno...možda rano veče (piće uz meze), uz tihu starogradsku muziku...
Lep provod.
Pozdrav
[ laminator @ 30.08.2010. 07:54 ] @
Da pazi gde ih vodis da ne idete u neke mracne ulice .
Cuo sam da su neke turiste prosle godine pojeli
( a bio jedan crnac , jedna kineskinja , jedan indijac i jedan amerikanac )
samo ne smeju da objave.
[ flylord @ 30.08.2010. 07:55 ] @
Brate, broj incidenata sa strancima moze na prste da se na broje. Evo sad su ubili jednog Srbina u Makedoniji, i niko nije cak ni rec rekao. Kad ubiju francuza svi placu, kad ubiju Srbina.. koga briga.
[ jnk @ 30.08.2010. 09:57 ] @
prelistaj malo gay-serbia.com i videćeš da nije tako strašno.
[ Vole Domu @ 30.08.2010. 10:32 ] @
Citat: flylord: Brate, broj incidenata sa strancima moze na prste da se na broje. Evo sad su ubili jednog Srbina u Makedoniji, i niko nije cak ni rec rekao. Kad ubiju francuza svi placu, kad ubiju Srbina.. koga briga.
upravo tako.
evo ja sam pre neki dan dobio batine bez razloga a nisam ni gej ni crnac ni indijac...
kao sto je rekao darko rundek onomad kad su ga prebili u beogradu "budala ima svugde"
cega sam se ja sve nagledao u minhenu prosle godine, pa i da sam dobio po pichci, ko me tuko po ushima da se motam po zajebanim delovima grada usred noci...
beograd je veliki grad, i kao svaki takav grad ima budala i moze svasta da se desi al to su pre izolovani slucajevi nego nesto zbog cega bi morao da se raspitujes na forumu kuda je najbolje da se kreces taksijem da bi izbegao rulju sa kamenicama...
sve dok ne lomite case na splavovima u 4 ujutru necete imati nikakvih problema
aj molim te javi kako je sve proslo na kraju, da ostane jos jedan svetao primer...
i ako vas neko dira na Dorcolu, javi se ;)
[ etjen @ 30.08.2010. 10:35 ] @
Citat: laminator: Da pazi gde ih vodis da ne idete u neke mracne ulice .
Cuo sam da su neke turiste prosle godine pojeli
( a bio jedan crnac , jedna kineskinja , jedan indijac i jedan amerikanac )
samo ne smeju da objave.
da, da... To je ona ulica gde su onog Filipinca skuvali u loncu, pa posle delili fast-food-ovima
[ Onaj @ 30.08.2010. 10:53 ] @
Citat: Vole Domu:
aj molim te javi kako je sve proslo na kraju
Da, bolje je na forumu nego u novinama da pročitamo šta je na kraju bilo.
[ Ironije @ 30.08.2010. 10:53 ] @
Citat: Vole Domu:evo ja sam pre neki dan dobio batine bez razloga a nisam ni gej ni crnac ni indijac...
Citat: Vole Domu:i ako vas neko dira na Dorcolu, javi se ;)
ha ¶:)
[ Isak666 @ 30.08.2010. 11:04 ] @
Citat: etjen: da, da... To je ona ulica gde su onog Filipinca skuvali u loncu, pa posle delili fast-food-ovima
lol

[ Andrej013 @ 30.08.2010. 12:06 ] @
hvala ljudi na savetima, mada vidim da neki nisu bas shvatili poentu.
kazete da je samo 1% debila koji su u stanju da prave probleme.
pa ja sam se nadao da je mnogo manje, jer je tih 1% svakako previse ako izadjes u diskoteku sa 400 ljudi ili slicno.
to drustvo je culo da je u BG-u jako dobar provod, a u nemackoj smo visili po house zurkama sa gomilom ljudi i sada, ako je BG 'prestonica provoda' onda je ovde valjda bolje... a na kraju ce da se ispostavi da ne treba da ih vodim po takvim mestima.
e sada, problem je sto sam ja i Panceva a studiram u NS-u tako da nisam svakog dana u BG-u da mogu iz iskustva da odredim sta je eventualno za izbegavanje a gde je dobar provod ali i sigurno mesto. ne brinem se da cu imati probleme u toku dana pa mislim da mi tada taxi nece biti neophodan.
kao sto sam rekao, svi na to gledaju sa neke distance u fazonu, ma sve ce biti u redu, sve dok se ne nadju u situaciji da treba u grad da izvedu 2 homosexualca, indijku i crnkinju :) a poenta je da ti ljudi dodju, da se osecaju kao dobrodosli gosti i uzivaju, a ne da uspeju da se provuku bez batina.
sve u svemu, oni dolaze sledeceg vikenda(ne ovog prvog) pa cu javiti kako je proslo... nadam se da ne saznate prvo u blicu nedelje ili slicno :D
pozz
[ Vole Domu @ 30.08.2010. 12:20 ] @
Citat: Citat:
Vole Domu:evo ja sam pre neki dan dobio batine bez razloga a nisam ni gej ni crnac ni indijac...
Citat:
Vole Domu:i ako vas neko dira na Dorcolu, javi se ;)
ha ¶:)
hahahahaha
pa nisam nigde rekao da sam dobio batine na Dorcolu B)
[ Marko_L @ 30.08.2010. 12:40 ] @
Beograd nije ništa više ili manje siguran od bilo koje druge evropske ili svetske metropole. Znači, svi veći gradovi imaju veći broj ludaka, nasilnika, budala... koji mogu da naprave njesra, ali oni sa tom namerom i izlaze u grad i uopšte im nije bitno da li je neko homoseksualac ili stranac ili šta već, mada će najpre udariti na homoseksualca, jer će tako lakše da se "opravda" kasnije. Ako ne nađe takvog, onda će udariti na nekoga ko nosi kapu ili šal "pogrešne" boje ili nekoga ko ih je pogledao "kako ne treba". Sve to može da se desi i u Rimu, Njujorku, Parizu, Londonu... Srećom, takvih je malo. Koliko je to procentualno, ne zna se. To što je neko rekao 1% je paušalna procena sa namerom da se pokaže da je mali procenat takvih, a niko ti ne može reći tačan procenat, a i to varira od lokacije do lokacije. Može biti 0.5% takvih, može biti 0.1% takvih, ne zna se. A sad, ako ti hoćeš garancije da se ništa neće desiti, to ti niko ne može dati, isto kao što ti niko ne može garantovati da ti ništa neće desiti u Parizu.
Ono što eventualno možeš da uradiš da smanjiš šanse da dođe do problema, jeste da ih ne vodaš noću po Kalemegdanu, parkovima i drugim zavučenim i mračnim mestima, već da takve lokacije obiđete preko dana, a noću idite u neki klub, kafić, restoran, splav sa renomeom, pa se vratite kući taksijem. A i oni nek se ponašaju kako se inače ponašaju u bilo kom drugom gradu i to je to. Meni su lično u goste dolazili ljudi iz Nemačke, Švedske, Švajcarske, Holandije, Grčke... i obišli smo ceo Beograd uzduž i popreko, i noću i danju i nikada nijednog problema nije bilo. Uostalom, koliko stranaca godišnje prođe kroz Beograd, a sami su došli turistički, koliko crnaca se samo šeta gradom, koliko stranaca je bilo na Exitu, Beer Fest-u, Guči... pa im ništa nije falilo. Znači, to što se dešava su izolovani incidenti pojedinaca, a ne nekakav organizovan lov na strance, homosekusalce ili crnce. Tako da, nema šta da se brineš.
Ako baš hoćeš da šanse da se nešto desi budu 0.0%, onda ih nemoj ni izvoditi nigde nego sedite kući (u stvari, šanse bi onda bile 0.00001% jer uvek može da se desi da neko uleti da te opljačka baš u tom trenutku ili da ti se neki avion, daleko bilo, sruši na kuću) ili idite u neko seoce van Beograda gde nema ljudi. A ako odlučite da izlazite po Beogradu, kao što je i plan, onda prihvataš iste rizike kao da si rešio da ih izvedeš negde u Parizu, Rimu, Londonu, itd. Ono što hoću da kažem, a i već sam rekao na početku, jeste da Beograd nije ništa manje siguran od tih nabrojanih metropola.
[ losmipfc @ 30.08.2010. 15:50 ] @
Neverovatno cime su vam mediji sve napunili glavu, pa smo dosli do tacke da se pitate dal je sigurno ugostiti stranca u vasem rodjenom gradu. Neverovatno. Nije ni onaj Sloba bio lud, majke mi...
Problemi i pijane budale vam se mogu desiti svakodnevno. Bilo jutro, bilo vece, bio to Beogradu, Minhen ili Pariz, bio sa pederima ili navijacima, kako god...
Pokazi im Beograd, izvedi u provod, i ne brini toliko. Pederi ne moraju bas da ispoljavaju neznosti na sred ulice, i to je to...
Ja sam bas nedavno ugostio Nemca i Koreanca, i problema ni na vidiku. Bili na beer festu, setali su i sami, uzivali... Jedino sto se Koreanac malo nervirao kad ga svako pita da li je Kinez ili Japanac :D
[ Marko_L @ 30.08.2010. 16:55 ] @
Pa nisu mediji napunili nekome glavu, oni pišu ono što se jeste dešavalo (doduše možda malo preuveličaju kada su u pitanju stranci), ali to se dešava svuda po svetu, negde više negde manje, samo je fora u tome što mi ne čitamo pariske ili londonske novine.
[ Srđan Pavlović @ 30.08.2010. 17:11 ] @
Pariz... bezi bre... pre bih se prosetao svim corsokacima Beograda u gluvo doba noci neko predgradjima Pariza...
[ Onaj @ 30.08.2010. 18:00 ] @
Citat: losmipfc: Jedino sto se Koreanac malo nervirao kad ga svako pita da li je Kinez ili Japanac 
Pa jel Kinez ili Japanac? 
[ Vole Domu @ 30.08.2010. 18:21 ] @
Citat: Marko_L: Pa nisu mediji napunili nekome glavu, oni pišu ono što se jeste dešavalo (doduše možda malo preuveličaju kada su u pitanju stranci), ali to se dešava svuda po svetu, negde više negde manje, samo je fora u tome što mi ne čitamo pariske ili londonske novine.
pa, da, desavalo se, al u malom broju, daleko manjem nego nasilje srba nad srbima...
nasilja ima, to je cinjenica, opet ne nesto vise nego u slicnom gradu sa tim brojem stanovnika...
ako se ne plasis sam da svratis u bg na pice ili burek u po noci, ne treba ni sa njima da se plasis...
[ AstralPro @ 30.08.2010. 19:13 ] @
Postavljacu teme, ti se izgleda druzis sa ta 2 pedera? :-D
Opusti se i izvedi ih u neku kafancinu a diskoteke house ludilo i sl ostavi za nemacku
[ malada @ 30.08.2010. 19:41 ] @
Imam dosta iskustva sa Couchsurfinga, tj. ugostio sam mnogo stranaca/strankinja. Utisak koji je svima (manje vise) zajednicki je da je Beograd jedna od najsigurnijih prestonica evrope. Bili su u fazonu: "U ovo doba, ja ne smijem ni u rodjenom gradu da se prosetam ulicom". Da, uglavnom smo blejali do ranih jutarnjih casova...
[ 101010 @ 31.08.2010. 02:31 ] @
Subjektivnog sam misljenja da je Beograd, ozbirom na svoju velicinu, vrlo siguran grad. Poslednji primer, nedavno sam 6 meseci radio sa grupom Amerikanaca i Engleza, raznih boja, nacionalnosti i verovatno seksualnih opredeljenja koji su to vreme proveli u Bg, bez i jednog incidenta. A mislim da su svojim interesovanjima pokrili najrazlicitija mesta u gradu od narodnjackih splavova, kafana u Zemunu, dizelaskih veceri u Stefan Braunu, muzeja, do skupih restorana...
Ja u Beogradu nemam problem da u bilo koje doba noci prodjem nekim njegovim delom. Istu stvar ne mogu reci za vece evropske gradove, gde mi je skretana pazanja na imigrantske delove, siromasne krajeve i sl. Ipak uvek sam izlazio pa su mi se desavale smesne situacije da se crnci slikaju sa mnom jer im je interesantno sto je belac na tom mestu u to doba noci ili slicna situacija sa francuskim Arapima nocu u toku Ramazana...
Sve to zavisi i od ekoloske nishe kojoj pripadate, kao i generacijske. Da nije isto biti fizicki nejako zensko i musko od 0,1T, saznao sam na primeru komsinica koje imaju probleme sa sitnim delikventima iz kraja, dok isti gledaju u zemlju kad se mimoilazimo.
U nekim (tinejdzerskim) godinama je jako bitno da li si sa palasa, fontane, banjice, vozdovca, dorcola, za koga navijas, u koju skolu ides i sl. sto moze biti razlog tuce.
Postoje i neki vrlo popularni klubovi u gradu gde retko da prodje vece bez tuce, obicno izbacivaca protiv pijanih gostiju...
Nista to nema veze sa strancima i univerzalana je pojava. Ono sto je definitivno proslo je renesansni period za strance u Srbiji koji poceo ~2000. god. Kada smo se posle nesrecne izolacije kolektivno odusevljavali ljudima spolja, trudili se da ih van svojih mogucnosti ugostimo, pocastimo i upoznamo sa Srbijom i pokazemo kako nismo oni krvoloci sa CNN-a.
Danas kada se broj stranih turista iz godine u godinu uvecava, taj entuzijazam je opao (ali postoji). Danas ima nocnih klubova koji nece dozvoliti ulaz strancima, ako procene da su to npr. studenti na proputovanju, jer iskustveno znaju da ne trose novac.
Sto se tice crnaca, znam neke rodjene ovde. Rasizma kao opste pojave nema, ali nazalost uvek se pojavljuju pojedini slucajevi imbecila, srecom to je uglavnom vezano za srednjskolski uzrast. Inace da sam crnac definitvno bih se preselio u Srbiju, sve devojke bi da probaju :).
[ flighter_022 @ 01.09.2010. 10:50 ] @
Eh da mi je ova pamet bila pre 8 godina...
Ja sam se 2002. godine setao po Lagosu (ekonomski centar Nigerije) ili isao sa kolegom kolima gde ni drotovi ne idu bez AK47... i uglavnom su reakcije lokalaca bile pozitivne, ili budalaste, ali nikad agresivne. Ono tipa "Hej, otkud ovaj ovde u OVO doba".
[ flighter_022 @ 01.09.2010. 10:53 ] @
Citat: 101010: Inace da sam crnac definitvno bih se preselio u Srbiju, sve devojke bi da probaju :).
Moj sin je pola/pola. Bice zanimljivo kad poraste, hihihihihi.
[ laminator @ 21.09.2010. 22:00 ] @
Ej Andrej jesi li preživeo ?
Ne javljaš se.
[ scrip @ 26.09.2010. 13:18 ] @
Ili su se mnogo dobro proveli pa sabira utiske, ili...
[ Flo33 @ 26.09.2010. 20:37 ] @
Mopol nigde ni ne ide bez AK
Ja sam išao peške po PH, i pio Star po bušbarovima.
Mnogo loše pivo 
[ Srđan Pavlović @ 26.09.2010. 20:40 ] @
Citat: scrip: Ili su se mnogo dobro proveli pa sabira utiske, ili...
...su ih skuvali i pojeli.
[ flighter_022 @ 26.09.2010. 21:27 ] @
Star je meni super, negde u rangu BiP-ovih piva.
Setao sam se i ja po PH (supruga mi je od tamo), i po Lagosu (sam!), ali da nije pametno, nije.
[ pctel @ 28.09.2010. 20:42 ] @
Imam utisak da je momak hteo da pita da li je bezbedno paradirati ponosno 10-og, ali se ustrucava da kaze...
Mislim, cuj nebuloznog pitanja sa kraja avgusta (kad je u Srbiji bilo vise stranaca nego Srba zbog Guce i Exita), da li je bezbedno da stranci dodju u Srbiju...
Sto se gej parade tice, nije bezbedno uopste. Moja kuca je cele godine bila otvorena za goste i kroz nju je proslo mnogo stranaca, ali u prvoj polovini oktobra sam rekao svima da ne dolaze. Suvise je ovde nagomilano negativne energije, 20 godina zivimo pod svojevrsnom psihickom torturom (prvo ultranacionalizam i ratovi, zatim bombardovanje i na kraju otimanje dobrog dela drzavne teritorije). I tako, kad ovde dodju tako neki da provociraju i izazivaju (nebitno da li je tako, tako ce biti dozivljeno ovde), bice vise nego dovoljno onih koji zele da se osvete za tih 20 godina i ako ja bih se kladio na krvoprolice mnogo pre nego na miran rasplet.
Zato, poslusaj moj savet ovaj put pa ne moras nikada vise, sacekaj da produ 2 nedelje posle gej parade, toliko treba da se smire strasti i stabilizuje sva nagomilana negativna energija, onda ako hoces dovedi i marsovce, niko im ovde nista nece lose uciniti.
[ 3way @ 28.09.2010. 20:52 ] @
Ja ipak mislim da je hteo da pita zbog ovih novih najava za LHC...nikad se ne zna...
[ Izvoljski @ 15.10.2010. 09:24 ] @
mislim da se mozemo sloziti da rasizam, homofobija i sovinizam u BG-u ne postoje bar ne u vecoj meri nego u drugim velegradovima gde ima svakakvog sveta.
[ dejande @ 15.10.2010. 10:26 ] @
znate kako mene boli uvo sto je neko gay ili ti peder i sto voli ili se k***e sa istim polom ,ili se k***e sa gumenom lutkom, ma necu moci da spavam ako vidim dvoje ljudi koji se vole ili j**** ili vidim coveka koji je zaljubljen u po kile gume u obliku pola koji ga privlaci .
to mene ni malo ne opterecuje niti izaziva bilo kakav osecaj - reakciju.
moje mishljenje je da ljudi koji imaju nesto protiv necega u dubini svog bica imaju skrivenu zelju i strah od te zelje - licni problem sa svojim osecanjima ....
sta ja sam debeo jer volim da jedem hleb u velikim kolicinama, pa cu traziti da se zabrani proizvodnja hleba kako bi ja odrzavao liniju?
za mene je sve ok dokle god mene niko ne prisiljava da uradim nesto sto ne zelim.
ok mi je da neko kaze ne dopada mi se prizor kada se dva muskarca ili dve zene ljube , ali ako se to meni ne dopada ja cu okrenuti glavu i necu gledati to sto mom oku kao prizor ne prija , ali necu uzeti stanglu da bijem kako se to nebi ponovilo jer se mozda nekome ne dopada kada se dve osobe razlicitog pola ljube pa ako bih opravdao rekciju u prvom slucaju ja bih norao da opravdam reakciju i u drugom a to vodi u ekstrem
sovinizam i rasizam smatram ozbiljnim poremecajem koji treba na globalnom nivou leciti kroz edukaciju.
[ Vole Domu @ 15.10.2010. 10:36 ] @
pa, vidi dejande, vecina njih nema nista protiv pedera u cetiri zida, nego im smeta sto paradiraju po ulici, i plase se da ce to jednog dana liciti na ono u san francisku...
vecina tih istih ljudi ima stosta protiv i heteroseksualnog izrazavanja ljubavi u javnosti. u nasem gradu je do skora (relativno) bilo nemoralno poljubiti devojku na ulici... mom drugu i drugarici su u gimnaziji (pre 4,5 godina) dali keceve iz vladanja zato sto su se pozvalavili dok su isli da pokvase sundjer...
primetices da kontra gej paradi nije bila strejt parada, nego porodicna parada, gde su se ljudi uglavnom samo prosetali, pristojno odeveni...
moje licno misljenje je da je pederima bilo bolje pre nego sto su na sva vrata poceli da trube o tome...
pa secam se bas u mom kraju je bio jedan gej klub, i nesto se ne secam prica da ih je neko sacekivao ispred i ubijao...
medjutim, otkad (iz raznih politickih i drugih razloga) turaju prst u ochi, situacija se menja na losije...
[ a1200 @ 15.10.2010. 11:01 ] @
Citat: medjutim, otkad (iz raznih politickih i drugih razloga) turaju prst u ochi, situacija se menja na losije...
Dovoljno je pogledati izjavu jednog od lidera pederske parade (Predrag Azdeljkovic) u kojoj kaze:
"Srećan sam što je Beograd konačno izgubio nevinost"
Jel' treba nesto da se kaze... ono, nije to guranje prsta u oci, neeeee
[ deerbeer @ 15.10.2010. 11:10 ] @
Citat:
primetices da kontra gej paradi nije bila strejt parada, nego porodicna parada, gde su se ljudi uglavnom samo prosetali, pristojno odeveni...
A na gej paradi su setali ulicom goli, oralno i analno zadovoljavi jedni druge naocigled svih posmatraca ?!!
[ Vole Domu @ 15.10.2010. 11:15 ] @
ne znam tacno kako su izgledali, zato sto su se svi fotografi i novinari koncentrisali na kamenje i policajce, ali verujem da su bili pristojniji od svojih kolega iz inostranstva.
no, ljudi se plase da moze do toga doci kroz par godina i kod nas.
sto je vrlo realan strah.
mozda nece u Beogradu biti bas ovako:
http://www.zombietime.com/up_y...ley_2008/part_1_full/index.php
ali ukucaj u google images gay parade, i izaci ce ti razne bolestine...
http://www.google.com/images?q...ab=wi&biw=1512&bih=771
ja sam protiv ovakvih prizora, ko god ih pravio - gej ili strejt ljudi...
[ Miroslav Jeftić @ 15.10.2010. 11:25 ] @
Citat: Vole Domu: ne znam tacno kako su izgledali, zato sto su se svi fotografi i novinari koncentrisali na kamenje i policajce, ali verujem da su bili pristojniji od svojih kolega iz inostranstva.
Bah... ako se neko šeta go ulicom, obično ga privede policija, bez obzira na pol ili opredeljenje.  Dobro je samo kad se svi boje da deca slučajno ne vide nešto loše na ulici, a kad ta ista deca i pre nego što postanu punoletna naprave dete (ili urade abortus), toga se izgleda niko ne plaši, pošto takvih slučajeva ima na hiljade.
[ Isak666 @ 15.10.2010. 11:37 ] @
Citat: Vole Domu: ne znam tacno kako su izgledali, zato sto su se svi fotografi i novinari koncentrisali na kamenje i policajce, ali verujem da su bili pristojniji od svojih kolega iz inostranstva.
mozda nece u Beogradu biti bas ovako:
http://www.zombietime.com/up_y...ley_2008/part_1_full/index.php
ali ukucaj u google images gay parade, i izaci ce ti razne bolestine...
http://www.google.com/images?q=gay parade&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1512&bih=771
ja sam protiv ovakvih prizora, ko god ih pravio - gej ili strejt ljudi...
To nema veze sa gej paradama.
To je sado mazo festival, ne gej parada.
Citat: The Up Your Alley Fair commonly mistaken as Dore Alley Fair or simply Dore Alley (Pronounced dorey) is a leather and fetish event.
Run by the same non-profit organization the produces the much larger Folsom Street Fair, the world's largest BDSM fetish and leather event, Up Your Alley Fair draws several thousand fetish enthusiasts and onlookers and serves not only as a "warm-up" event for the organizers but also as a less tourist-focused event for locals.
http://en.wikipedia.org/wiki/Up_Your_Alley_Fair
Kako medju strejterima ima ludaka, tako i medju gejevima.
Ako se ne slazete sa tim, onda lepo prosetajte u Porodicnoj paradi, a ne lomite kosti drugima sa kojima se ne slazete, a koji ne krse ni jedan zakon ove drzave (koji je jos uvek nadam se iznad zakona SPC).
U suprotnom bi bilo logicno da i gej huligani pocnu da lome ljude u litijama jer im crkva zabada prst u oko nazivajuci ih smradovima 
[ Vole Domu @ 15.10.2010. 11:49 ] @
Citat: Isak666: To nema veze sa gej paradama.
To je sado mazo festival, ne gej parada.
jeste, ali da li znas za neki slucaj gde je dozvoljena sadomazo parada pre gej parade? protivnici gej parade to gledaju kao gradaciju, a mirnu gej protestnu setnju kao prvi korak...
Citat: Isak666:
Ako se ne slazete sa tim, onda lepo prosetajte u Porodicnoj paradi, a ne lomite kosti drugima sa kojima se ne slazete, a koji ne krse ni jedan zakon ove drzave (koji je jos uvek nadam se iznad zakona SPC).
U suprotnom bi bilo logicno da i gej huligani pocnu da lome ljude u litijama jer im crkva zabada prst u oko nazivajuci ih smradovima :D
naravno, covece, ovo sto se desilo 10og je grozno...
[ fanfon @ 15.10.2010. 11:52 ] @
Vecina onih koji su rusili na protestu i nisu imali dodira sa gej populacijom vec su sve sto znaju saznali iz prica drugih, a bili bi spremni nekog da ubije a da ne trepnu samo zato sto je gej...
[ Vole Domu @ 15.10.2010. 11:59 ] @
ma i to sve sto su saznali koliko god bilo puno predrasuda i neistina im ne daje pravo da bilo koga gadjaju kamenjem i ruse grad... :/
[ Isak666 @ 15.10.2010. 12:05 ] @
Citat: Vole Domu: jeste, ali da li znas za neki slucaj gde je dozvoljena sadomazo parada pre gej parade? protivnici gej parade to gledaju kao gradaciju, a mirnu gej protestnu setnju kao prvi korak...
Pa kontam da to nisu bas povezane stvari, jer meni je Gay Pride kao i festival u Riu ili nesto slicno.
E tu je sad problem sto neko homoseksualnost dozivljava kao bolest i nesto nemoralno, pa mu je logicno da javni felacio gomile ludaka u kozi predstavlja samo nastavak toga, iako pravo na slobodu izrazavanja i seksualnu slobodu ne moze covek jednaciti sa krsenjem zakona o javnom redu i sl.
Mada, sustina je po meni u tim ljudima koji pokusavaju kroz batine da rese neki problem, a o ovom svemu su moze pricati.
Meni nije problem ni da cujem argumente koji definisu homoseksualnost kao bolest i obrnuto.
Niti da cujem opravdanja i razloge ljudi koji organizuju i ucestvuju u porodicnoj paradi - naprotiv, to je super jer je to za predjasnje kontramitinge i slicne reakcije neistomisljenika dzinovski iskorak.
Ali mi je problem da jedna grupa ljudi uzima na sebe ulogu moralizatora i do siri preko palice i kamenice, gde je gej parada samo jedan od momenata gde oni to sprovode.
I sto je najgore, to su bre neki poluljudi bez dana posla, bez skole, sitni lopovi koji klepaju viski po benzinskim pumpama preko grane.
[ Bubnjar2 @ 15.10.2010. 12:07 ] @
Citat: Vole Domu: pa, vidi dejande, vecina njih nema nista protiv pedera u cetiri zida, nego im smeta sto paradiraju po ulici, i plase se da ce to jednog dana liciti na ono u san francisku...
Pa, vidi, svako (koga trenutno ne trazi policija i sudstvo) po ustavu ima pravo da slobodno seta ulicom i da (po predvidjenoj proceduri) organizuje nenasilne skupove i setnje koje na normalan nacin propagiraju njegove stavove (npr. gay parada) ili nezadovoljstvo (npr. skretanje paznje javnosti na neki problem u drustvu ili iskazivanje nezadovoljstva zbog npr. mallih plata ili npr. zbog loseg stanja odredjene socijalne grupe). To ti je Ustavom zagaratnovano pravo. Koje god boje bio i koje god seksualne sklonosti bio, hetero, gay ili bi.
Ovih dana sam cesto cuo poredjenje gay populacije sa pedofilima. I to je velika greska jer, niko nikad nece dozvoliti okupljanje pedofila - upraznjavanje pedofilije je krivicno delo. Kao sto je i silovanje i ubistvo itd. Biti gay nije krivicno delo. Ko ne ume da napravi razliku onda neka primi moje saucesce jer mu je mozak prilicno zakrzljao.
[ a1200 @ 15.10.2010. 12:41 ] @
Ma sve je ok, posebno kad dobijes kintu za to...
Btw. cuo sam od poznanice koja radi u Mup-u ovu istu vest pre nedelju dana, tj. mup je znao da je pola njih tamo primilo kintu...
Citat: Za učešće u gej paradi dobijali 40 €
Na "Paradi ponosa“ u Beogradu, održanoj u nedelju 10. oktobra, nisu učestvovali samo homoseksualci već i oni koji koji brane njihove stavove, ali i ljudi "po zadatku". Beogradski tabloid "Alo!" objavio je da su neke agencije plaćale ljudima po 40 evra kako bi bili statisti u gej paradi.
Redakciji "Alo!“ se javio čovek koga je angažovala jedna agencija i platila mu da glumi homoseksualca, piše ovaj tabloid.
"Prijatelj me je zvao da idem zajedno sa njim 10. oktobra na 'Paradu ponosa' i rekao mi je da će nam neka agencija odmah posle završetka platiti 40 evra. Odmah sam pristao! Što ne bih šetao tri sata gradom za te pare?! Bilo je dosta nas koji smo se priključili takvoj manifestaciji zbog para i mislim da tu nema ništa loše. Posle sam čuo da je to sve rađeno za potrebe snimanja novog filma Srđana Dragojevića", rekao je za "Alo!" čovek koji je želeo da ostane anoniman i dodao da ne zna ko je zadužen za takve angažmane i isplate.
"Ja sam samo odradio svoj deo posla - bio na gej paradi, a ko me je angažovao, ne znam. Možda je u pitanju neko iz organizacije, a možda i Dragojević, jer sam video njega i Nikolu Koja kako zbog potreba filma koji se snima šetaju u masi. Stvarno ne znam, bitno je da su meni odmah isplatili novac", zaključio je učesnik Parade ponosa.
http://www.vesti-online.com/Ve...esce-u-gej-paradi-dobijali-40-
Btw. radnja tog filma, a za koje su date pare i iz drzavnog budzeta:
Citat: Film ''Parada“ reditelja Srđana Dragojevića, u produkciji ''Delirijum filma“ iz Beograda, počeće da se snima krajem septembra u Ljubljani. Budžet filma je oko 1,2 miliona evra, a snimaće se super šesnaest kamerom.
Film je u pretprodukciji dobio novčanu pomoć od 15 miliona dinara od Filmskog centra Srbije...
Glavni junaci filma biće Nikola Kojo, Goran Navojec i Dejan Aćimović
Film govori o grupi gej aktivista, koja, odbijena od policije i nemoćna da organizuje gej paradu u Beogradu, odluči da angažuje kriminalce iz eks-Ju da ih štite.
''Parada ponosa“ je trebalo da se održi u septembru prošle godine u Beogradu, ali su gradske vlasti donele odluku da se ona ne održi zbog visokog stepena rizika. U ''Paradi“ jedan od glavnih junaka, Radmilo, kako bi pomogao svom partneru Mirku da organizuje gej paradu, mora da zaposli ultrahomofoba Limuna, ratnog veterana i vlasnika agencije za obezbeđenje.
Limuna će po svoj prilici glumiti Nikola Kojo, a gej par hrvatski glumci Goran Navojec i Dejan Aćimović. U glumačkoj podeli biće i Anica Dobra, kao i Bata Živojinović.
http://www.vesti-online.com/Sc...jevic-u-Sloveniji-snima-Paradu
Ma u stvari, sve je cool, sto rece onaj... "Srećan sam što je Beograd konačno izgubio nevinost"
[ Isak666 @ 15.10.2010. 12:56 ] @
Sto ih nisu polupali, mamu im...
Tu su nasli film da snimaju i jos da placaju statiste.
Moje misljenje je da je tu i vise od polovine bilo placeno i to ne samo za potrebe filma, nego i onako pravo placenicki.
Iz inostranstva, naravno.
[ a1200 @ 15.10.2010. 13:00 ] @
Ma jok, sve je izmisljeno (mora da je DB umesao prste, Miloshevic iz groba ili Titovi komunisti)... u ostalom videces u filmu "Parada", kad izadje, da li ima originalnih scena u kojima Nikola Kojo kao moli i to recima: "Nemojte nju, jebite mene"! :)
A u stvari, tako nesto je neverovatno za Srbiju, skroz neverovatno...
[ Isak666 @ 15.10.2010. 13:04 ] @
Pitanje je - sta je poenta da je neko bio placen da bude statista u filmu koji se snimao tokom parade?
Sto se tice komunista i ostalih, to je vec vise za gastarbajtere sa duzim stazom kao sto je Izvoljski, koji usled manjka realnih problema i punog stomaka mora da cupa Broza kao svoj najveci problem.
[ a1200 @ 15.10.2010. 13:09 ] @
Citat: Pitanje je - sta je poenta da je neko bio placen da bude statista u filmu koji se snimao tokom parade...
...i to u filmu koji je sufinansiran od strane ove nashe banana drzavice... i cije su obezbedjivanje gradjani platili, kao sto ce platiti i stetu nastalu rushenjem grada.
Meni se licno fucka za pedere, ali ako ova zemlja otkazuje gomilu skupova koji pretstavljaju "bezbedonsni rizik", kao na primer totalno mirni skup u Novom Pazaru, onda treba da otkazu i ovakve "parade". Ili neko ima mozda veca prava?! Ili se nesto gura i nabija po svaku cenu?
Ma bitno je da ce se snimiti film... i da je Beograd konacno izgubio nevinost
[ Isak666 @ 15.10.2010. 13:13 ] @
To je lepo, raspodela novca iz budzeta za film.
Samo kakve veze ima snimanje filma i statisti istog sa paradom?
Da su gospoda koja su preuzela na sebe tapiju srpstva pohapsena jos kad su prekidali izlozbe pre par godina uz svoje kolege navijace sa par hiljada podnesenih prijava policije - ne bi ni bilo nasilja, jer je vecina gradjana koja je protiv parade bila na porodicnoj paradi koja nije lomila grad.
Tako da je to cista zamena teza.
[ a1200 @ 15.10.2010. 13:29 ] @
Bas je lepo, al' zato nema za socijalno, za rad inspekcija, za bilo sta drugo... ma bogata je Srbija zemlja, i ima svoje prioritete - ocigledno.
Pitanje za tebe: Zasto je zabranjen skup u Novom Pazaru, a gay parada nije?
Pritom je za gay paradu izvesno da predstavlja bezbedonosni rizik?
Mozda zato sto je to politicko pitanje koje vlada nabija gradjanima Srbije na nos... i kao takvo, dobilo je reakciju odredjene grupe ljudi. Ja bih npr. isao na onu porodicnu setnju sa porodicom - al' na nesrecu, ona ni 1% nije bila propracena u medijima kao gay parada - pa nisam ni znao kad se organizuje, tj. saznao sam tek posle. Cudno?
Rec je o "prioritetima" i "nabijanju na nos" po svaku cenu, a ne o zameni teza - jer nije da drzava stoji iza svakog skupa gradjana koji hoce mirno da paradiraju, ili iza svakog snimanja filma, posebno kad oni predstavljaju bezbedonosni rizik koji moze nekog da kosta i zivota i imovine. Ali eto, dobro je da se zna sta su prioriteti, da 1000, sto pedera, sto statista za gay film(!?), mogu da zatvore centar dvomilionskog grada, i remete ljudima planove - samo zato sto imaju podrsku vlade, iako su bezbedonosni rizik. Bitno je i da je "Beograd konacno izgubio nevinost" - sve je lepo covek rekao, njegov motiv ucestvovanja je barem jasan, napokon mu se moze.
[ Isak666 @ 15.10.2010. 13:48 ] @
Sto se tice filma, to nema veze sa temom.
Mogao je da finansira bilo ko taj film i isto bi tu dosli da snimaju.
I naravno da je to politicko pitanje.
To je pitanje postovanja Ustava kojim se garantuje pravo na slobodno izrazavanje misljenja, seksualne slobode i javno okupljanje.
Ako je nekom postovanje Ustava naturanje, onda taj ima problem sa vecim delom drustva.
A za skup u Pazaru koji je trebao da objasni ljudima da je to tamo Srbija, a ne Turska je verovatno procenjen da ce biti vece s*anje posto su na obe strane - i ucesnici i protivnici- istog kalibra kao i Obrazi i Guzovi, te ce padati glave verovatno.
Od njega se su ogradili svi predstavnici srpskih partija, ocenjujuci ga kao zlonameran.
Ja koliko znam, policija nije dozvolila ni da se prekine gradnja vrtica, pa zasto bi dozvolila nekom Panovicu iz organizacije "za srpski Novi Pazar" da troluje?
Mada, kakve veze ima politicko prepucavanje izmedju Zukorlica i Srbije sa drugim ljudima u Srbiji?
Trebaju svi da cekaju da se zadovolje svi apetiti - i verskih vodja u dzipovima i srBskih nacionalista i DSovski kalkulanata, pa da onda pocnu da se bave svojim zivotom?
Ko hoce neka ceka.
[ a1200 @ 15.10.2010. 14:04 ] @
A, pa nije to jedina zabrana skupa... ali glupo je sad ulaziti u to. Cudno kako za jedne (politicki korektne) postoji ustav i zagarantovana prava, medijsko eksponiranje, sponzorstvo, a za druge ne.
Ali, kao sto sam rekao poenta cele price su politicki prioriteti koji se nabijaju na nos... a to je izazvalo reakciju koja nije samo reakcija protv gey populacije, nego i protiv takve politike. Nemam vishe sta da dodam...
[ Isak666 @ 15.10.2010. 14:27 ] @
Nije glupo.
Voleo bih da cujem koji su to skupovi jos zabranjeni.
A koji su to drugi koji trebaju da dobiju Ustavna prava? Ovi sto sami ne postuju Ustav?
Obraz? 1389? Ludaci Padinska Skela?
Pa njih treba zabraniti i pohapsiti, a ne da im se obezbedjuje skup.
Sta je to sto vam se nabija na nos?
Ja znam za jos par stvari koje vam direktno EU namece - Budzetskog Revizora, Zakon o fiskalnoj odgovornosti, ponovni izbor sudija, ukidanje monopola u svim oblastima, novi izborni zakon i slicne stvari za koje pouzdano znam da su protiv vecine u Srbiji i njihovog poimanja realnosti posto deceniju to niko ni ne trazi osim par placenika.
Sustina je sto se tice skupa sa strane drzave jeste - da li je sposobna i voljna da sprovede ono sto je sama sebi zacrtala Ustavom i zvanicnim istupanjem, kao i da se izbori sa jednom grupom ljudi koja daje sebi za pravo da svoju volju sprovodi silom i da istu volju namece drugima.
Jer jos nisam cuo da vecinska volja moze da bude nametanje.
Pre ce biti da je volja par navijackih i naci grupa nametanje.
[ a1200 @ 15.10.2010. 14:39 ] @
Npr.
Zabranjen protest protiv odluke da Vlada finansira gej paradu
http://www.pressonline.rs/sr/v...lada+finansira+gej+paradu.html
MUP je zabranio skup Islamske zajednice u Srbiji, koji je u Tutinu bio zakazan za 13.30 povodom dolaska reis ul uleme iz Sarajeva Mustafe Cerića.
http://www.sandzaknews.com/vij...7-zabranjen-skup-u-tutinu.html
Najavljeni skup SRS-a u Hrtkovcima ipak će biti održan i pored policijske odluke, a protiv organizatora koji je prekrši biće podnesene krivične prijave
http://www.politika.rs/rubrike...ati-policijsku-zabranu.lt.html
Zabranjen skup "Odgovor građana na nasilje"
http://pravniportal.rs/?cat=aktuelno&id=38
'fala bogu google radi pa mozes sam da trazis dalje... i svi su mahom, gle cuda, zabranjeni zbog procene da je bezbednosna situacija losha i da moze doci do ugrozavanja zivota i imovine.
Citat: Pa njih treba zabraniti i pohapsiti, a ne da im se obezbedjuje skup.
A u stvari, ko je vlada pa da moze da odlucuje koja organizacija moze da se zabrani a koja ne. Valjda svako ima pravo da iznese svoje misljenje - dokle god ga iznosi na miran nacin, i dokle god ne ugrozava druge. Uprotivnom ti koji su vrsili nasilje idu u zatvor - po zakonu - a ne zabranjuje se cela organizacija koja verovatno broji hiljade clanova, ili njihovi pokusaji da iznesu svoje vidjenje situacije u drustvu organizovanjem mirnog skupa. Tj. u Srbiji se mahom zabranjuju skupovi koji politicki ne odgovaraju vladi - dok se oni drugi finansiraju drzavnim parama, i promovishu. Mozda je i to tekovina EU? Selektivna sloboda govora - i da, nisam protiv EU, tj. protiv vecine institucija koje treba da poboljsaju zivot i kontrolu novca, smanje korupciju - kamo srece da funkcionishu u Srbijici...
Citat: Sustina je sto se tice skupa sa strane drzave jeste - da li je sposobna i voljna da sprovede ono sto je sama sebi zacrtala Ustavom i zvanicnim istupanjem, kao i da se izbori sa jednom grupom ljudi koja daje sebi za pravo da svoju volju sprovodi silom i da istu volju namece drugima.
Na zalost, ocigledno je da drzava ta ustavna prava selektivno sprovodi - tj. onako kako joj politicki odgovara. A to izaziva revolt. Jedni mogu da se zabrane zbog bezbednosnog rizika, dok eto, u gay slucaju treba po svaku cenu "progurati" zamisljeno...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 15.10.2010. u 16:44 GMT+1]
[ ArtCool @ 15.10.2010. 14:47 ] @
Ja ne znam sto se dize tolika buka i prica.
Nek radi ko sta hoce na svoju odgovornost.
Kome ne odgovara finansiska situacija u ovoj drzavi neka zivi u drugoj, kome su zabranjena pederska prava neka se za njih izbori ( ratom ocigledno mora) ili neka ide tamo gde mu se ta prava ne ugrozavaju.
Ne zelim previse da se mesam ali znam sledece, protiv skupova bilo kakvih (sem rusilackih nemam nista) ali da se poremecenim omogucava crkveno-opstinsko vencanje i usvajanje dece to ne dolazi u obzir.
Jel parada je samo uvod, posle ce se traziti vencanje i na kraju usvajanje dece. To ne.
Bioloski gay populacija ne postoji, samo tehnicki, u zivotinjskom svetu samo bi i ako dodje do poremecaja pozivela jedna generacija...
I nije mi jasno kako toliko ima poremecaja u ljudskoj rasi a ne u zivotinjskoj?
[ Marko83 @ 15.10.2010. 14:56 ] @
Citat: Isak666: jer je vecina gradjana koja je protiv parade bila na porodicnoj paradi koja nije lomila grad.
Koliko je ovo pausalna ocena.....
[ ArtCool @ 15.10.2010. 14:57 ] @
Citat: a1200:
A u stvari, ko je vlada pa da moze da odlucuje koja organizacija moze da se zabrani a koja ne. Valjda svako ima pravo da iznese svoje misljenje ...
Hahaha, ko je vlada???
Pa sve ono sto ti i svi mi ne bi zeleli da bude.
Interesna grupa pojedinaca koja iskljucivo radi u svom interesu i bas kad mora da nesto i narodu.
Demokratija nije bitno sta je po definiciji, vec sta je u realnosti, a to je teska represalija i diktatura.
Evo imam resenje da odmah recimo za 1 mesec svim gradjanima poboljsam standard za recimo 30%.
Sve ali bas sve tajkune popisati ( a znaju se) i dokazati njihovo poreklo imovine a ako se kriju iza zakona utvrditi da li su lobirali za njega, pohapsiti oduzeti sredstva i smanjiti marze u svim trgovinsko usluznim sistemima za gore pominjanih 30% sto je najmanje njihov cist profit i eto resenja.Ocas posla...
I sad pitanje, ko to moze ili sme da uradi ovde kod nas? Niko....
O cemu mi dalje pricamo, kakva prava, kakva buranija, zakon, ustav...
[ Isak666 @ 15.10.2010. 15:01 ] @
Za ove prve je stvarno dupli standard i nema ni jedan razlog za zabranu.
Za ove druge i cele te price oko Zukorlica i Raske, tu je vec kurvarluk i zakuvavanje sa svih strana.
Samo to je problem drzave i sto bi sad neko odlagao gej paradu zbog necije tudje greske prema nekom trecem?
Citat: A u stvari, ko je vlada pa da moze da odlucuje koja organizacija moze da se zabrani a koja ne. Valjda svako ima pravo da iznese svoje misljenje - dokle god ga iznosi na miran nacin, i dokle god ne ugrozava druge.
Pa to ja i pricam.
Drzava treba da stiti Ustavni poredak.
To rade sve normalne drzave.
Cini mi se da se ovde vise zali sto i gej parada nije zabranjena, nego sto su ovi drugi zabranjeni jer se briga za skup SRSa u Hrtkovcima (!?) pojavljuje kad to koristi zelji da se parada neodrzi, pa su od jednom i oni vazni.
I na kraju, kakve veze ima nezadovoljstvo ljudi Vladom sa gej paradom?
To treba da budu glineni golubovi jer ni jedna partija i organizacija ne moze da preuzme vlast?
[ a1200 @ 15.10.2010. 15:08 ] @
Isak666: kljucna rec je selektivno - tj. selektivno, politcki motivisano, se primenjuju prava i postuje ustav.
Dakle:
1) ili bi svi mirni skupovi bili dozvoljeni, iako predstavljaju bezbedonosni rizik - a zbog postovanja ustava bi bili obezbedjeni sa policjom, i na zahtev bi im npr. bila dozvoljena ista marshuta kao i gay paradi (zatvaranje centra grada + snimanje filma npr.)
2) ili bi svi mirni skupovi, koji predstavljaju bezbednosni rizik, bili po defaultu zabranjeni (sto je savim ok)
Sve ostalo je selektivna primena zakona, odnosno politika sile, i politicko promovisanje odredjenih stavova.
[ Bubnjar2 @ 15.10.2010. 15:35 ] @
@a1200
Da, najgora je selektivna "pravda". Time se kod priprostog naroda, osim mazanja ociju, jos i sakupljaju vredni politicki poeni.
[ Bubnjar2 @ 15.10.2010. 15:37 ] @
1) ili bi svi mirni skupovi bili dozvoljeni, iako predstavljaju bezbedonosni rizik - a zbog postovanja ustava bi bili obezbedjeni sa policjom, i na zahtev bi im npr. bila dozvoljena ista marshuta kao i gay paradi (zatvaranje centra grada + snimanje filma npr.)
Ja sam pre za ovu varijantu pod br. 1).
Zasto ne dozvoliti svakome da iskaze svoje stavove pod istim uslovima?
[ a1200 @ 15.10.2010. 15:41 ] @
Zato sto budzet ima konacnu vrednost, i te pare mogu mnogo boje da se iskoriste :)
Tj. koliko bi kostalo da se svako malo zatvara grad i salje 5000 ljudi da budu obezbedjenje.
Za takve rizicne skupove, drzava da je pametna, bi odredila neku ledinu van Beograda. Pa nek mitinguje tamo ko hoce, tj. na miran nacin iznosi svoje misljenje/protestvuje/paradira...
[ Bubnjar2 @ 15.10.2010. 16:23 ] @
Citat: a1200: Zato sto budzet ima konacnu vrednost, i te pare mogu mnogo boje da se iskoriste :)
Tj. koliko bi kostalo da se svako malo zatvara grad i salje 5000 ljudi da budu obezbedjenje.
Pa ne mora drzava da finansira skupove vec samo da ih ne zabranjuje, neka organizatori okupljanja sami plate potrebne troskove. Medjutim, mnogima nije ni to dozvoljeno.
Za takve rizicne skupove, drzava da je pametna, bi odredila neku ledinu van Beograda. Pa nek mitinguje tamo ko hoce, tj. na miran nacin iznosi svoje misljenje/protestvuje/paradira...
U tom slucaju bi se izgubio svaki smisao protesta, nekog drugog okupljanja ili parade. Pa ljudi se okupljaju tamo gde ce da ih vide jer se i okupljaju iz razloga da bi bili vidjeni, primeceni i svaceni.
Mislis da drzavi ne bi odgovaro primer sa ledinom tj livadom koji si naveo? Odgovara vlasti da ljudi slobodno strajkuju negde daleko od naseljenih mesta i neka nose transparente koje ce da citaju leptirici na livadi umesto onih koji treba da ih vide...
[ dejande @ 15.10.2010. 16:39 ] @
@ArtCool
.... ali da se poremecenim omogucava crkveno-opstinsko vencanje i usvajanje dece to ne dolazi u obzir.
Jel parada je samo uvod, posle ce se traziti vencanje i na kraju usvajanje dece. To ne.
ajde ovako ako nije problem da mi odgovoris na jedno pitanje?
imamo situaciju dvoje ljudi koji su u nekim odnosima ( veza brak vanbracn zajednica ) i 20 godina zajedno zive i stvaraju nesto imaju zajednicki biznis i imovinu kupili su stan i kola na primer , sada jedno od to dvoje umre i posto nihov status nije zakonski bilo moguce regulisati ( zabranjen je brak izmedju babe i zabe kao i vanbracna zajednica ili bilo kog oblika partnerstva) i recimo stan koji su kupili od zajednickih para je suvlasnicki pola pola.
pokojna osoba iz te veze je testamentom ostavila svoju polovinu stana i automobila toj drugoj osobi , ali testament mogu da obore rodjaci pokojnika i da zahtevaju nuzni deo sto u ovom slucaju iznosi pola stana i pola automobila.
a recimo pri tome ta osoba koja je umrla je od rodbine bila odbacena fizicki napadana vredjana i recimo u momentima kada je bila bolesna nije imala pomoc rodbine vec iskljucivo pomoc te druge osobe iz te zajednice koja zakonom nije dozvoljena.
znam da ces pomisliti sto nije za zivota poklonila drugoj osobi .... ali sta da je ta druga osoba umrla pre prve?
za mene je to jedan od razloga zasto bi trebalo dozvoliti zakonom neku vrstu braka - zajednice pa neka se zove i zajednica miki maus partnerstva.
sto se tice usvajanja dece nisam za usvajanje.
takodje se zalazem za oduzimanje dece kada ih roditelji fizicki kaznjavaju.
a verujem da nikome nije ni namera niti zelja da obavi crkveno vencanje jer je vencanje u crkvi jedna ceremonija za uveseljavanje pozvane mase ili ti svatova , prakticnu primenu nema nikako .
[ Isak666 @ 15.10.2010. 16:41 ] @
Pa ne moze svaki skup biti dozvoljen samo zato sto se organizator deklarise kao organizator mirnog skupa.
Primer je bas taj Panovic koji posle prilicnog dzumbusa u raskoj zeli da organizuje skup koji sigurno bi dobio gadan odgovor.
I taj odgovor ne bi bio kao na gej paradi, nego jos gori.
Takodje, kad se vec sagledava situacija u celini - ovaj broj otadzbinskih organizacija i navijackih grupa se vec deset godina (neki malo krace) ponasaju po istoj matrici.
A to je - sto nije kako mi mislimo da treba, onda napadamo fizicki.
I gej populacija je samo jedan od napadnutih nedovoljno srpskih momenata.
I da nema tog protivzakonitog delovanja, ne bi ni troskovi bili toliko visoki.
Ako je nesto za prigovoriti drzavi, onda je to nesuzbijanje ovih grupa, a ne podrska onima koje ova grupa napada.
Ja se slazem da postoje dupli standardi, ali ne prihvatam da je resenje da svima se ukine pravo na okupljanje.
Takodje, ova drzava je stavila sebi za cilj ulazak u EU.
To podrazumeva i postovanje odredjenih prava, pa sa tim je sasvim logicno da stane iza jednog ovakvog skupa.
Da li treba finansijski da stane ili ne ili koliko - i o tome se moze pricati.
Ali da li treba da angazuje policiju ili ne - o tome ne treba.
A ako iskreno brinete za potrosnju drzavnih para, a ne samo da se time sluzite da bi nasli nesto cime bi opravdali neodrzavanje parade, onda se zapitajte i o pola milijarde dinara koje je dobila SPC od drzave ili o uplatam fiktivnih plata za drzavne sluzbenike sa Kosova koji zive u Beogradu.
[ geniuxx @ 15.10.2010. 16:42 ] @
Citat: a1200: Za takve rizicne skupove, drzava da je pametna, bi odredila neku ledinu van Beograda. Pa nek mitinguje tamo ko hoce, tj. na miran nacin iznosi svoje misljenje/protestvuje/paradira...
Zapravo bi bilo najbolje da to vazi za sve skupove, ukljucujuci i predizborne. Koga interesuje - doci ce, a ostali ce biti postedjeni smaranja 3.
[ gajo2 @ 15.10.2010. 16:53 ] @
Kako sam razumeo u Srbiji imamo nesto sto se zove ugrozavanje javnog morala, tj. zakon protiv toga. Ako je zabranjeno imati seks u kolima npr. u centru grada, onda ne vidim zasto bi trebali dozvoliti skupove kao onaj "Up your alley" festival u San Francisku. Nema to veze sa SPC, ako neko ima pravo da se seta slobodno ulicom, onda isto tako drugi imaju pravo da se setaju ulicom i ne gledaju kako tu neki matori cica pu*i k***c drugom tipu. Iliti ono "postoje prava, ali i obaveze".
[ Isak666 @ 15.10.2010. 16:58 ] @
^^
Pa jasno.
Niko ni ne prica da treba organizovati takav skup.
[ Izvoljski @ 15.10.2010. 17:04 ] @
kod nas Srba sve mora da bude onako naostreno, naelektrisano, ne moze nista da prodje cool. To je zato sto smo mi kao narod usijanih i to tvrdih glava.
Cela ova papazjanija oko parade gay osoba mogla je da prodje nezapazeno, ali ne. Najpre se umesao onaj mracnjak i mutikasa Amfilohije koji svugde po Srbiji ide i samo seje razdor i on je dosao kao kec na 11 ovim gayovima koji su gay kao sto sam ja princ Carls, 1/2 njih je tu cisto radi love i supak im jos nije video djoku i da cupaju fondove istih onih nastranih administratora iz Bruxellesa.
Tu na scenu stupaju sada vrli nacionalisti koji HAHA vaskrsavaju fasizam u Srbiji i to 65 godina kasnije, imbecili. Ne bi mi bilo cudno da ih finasira direktno hashish taci...
Isak, pusi iz titovog tompusa .
[ a1200 @ 15.10.2010. 17:04 ] @
Citat: U tom slucaju bi se izgubio svaki smisao protesta, nekog drugog okupljanja ili parade. Pa ljudi se okupljaju tamo gde ce da ih vide jer se i okupljaju iz razloga da bi bili vidjeni, primeceni i svaceni.
Zato sam i rekao rizicnog protesta. To sto se kod nas zabranjuju politicki protesti koji ne predstavljaju realno nikakvu opasnost po bezbednost, to je drugo pitnje - tj. stvar cenzure, jer ne bi dobro zvucalo u "svetu".
Gay parada, kao sto smo videli, definitivno predstavlja bezbedonosni rizik, kako za ucesnike, tako i za policiju i deo grada gde se odvija (isto kao sto bi parada "Novi Pazar je Srbija" predstavljala rizik i zbog toga je i zabranjena. Tj. muslimanski fundamentalisti bi najverovatnije napali miran protest). To je cinjenica koja se nece promeniti paradiranjem i batinjanjem protivnika "parade", vec ce sigurno izazvati jos veci otpor prema gay populaciji (recimo sada postoji mnogo veca sansa da neka ekipa koja zna gde je gay klub, napadne isti, jer je dobila batine od policije i cula onu izjavu "Beograd je konacno izgubio nevinost" - sto je direktno provociranje).
Dakle, takva parada je bezbedonosni rizik, i ostace rizik, dokle god postoji spremnost i zelja velikog broja gradjana da je fizicki rasturi, pritom jurishajuci na policiju - rizikujuci zatvor i batine. A ta spremnost i zelja, moze da se otkloni jedino postepeno, edukacijom, postepenim objasnjavanjem, zakonskom regulativom, nenametanjem, i davanjem tolerantnih izjava od dela gay ekipe - a ne izjava o "konacnom gubljenju nevinosti Beograda" ... tj. namernom provociranju i nabijanju na nos cinjenice: "juhuuu, drzava nas stiti od linca, i mi cemo da paradiramo, nemoz' te nam nista - jaaaaci smo od sudbineeeee" (tj. dok nas 5000+ policajaca stiti, a drzava placa troskove naseg "paradiranja" - iz cisto politickih razloga). :)
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 15.10.2010. u 18:27 GMT+1]
[ Isak666 @ 15.10.2010. 18:09 ] @
Citat: Izvoljski:
Isak, pusi iz titovog tompusa .
Ej bio sam za vikend sa jednim Hrvatom na vinu.
[ NoneVi @ 15.10.2010. 18:36 ] @
Citat: Isak666: Ej bio sam za vikend sa jednim Hrvatom na vinu.
Pokaj se!
[ Izvoljski @ 15.10.2010. 18:46 ] @
ako.
[ Pirossi @ 15.10.2010. 19:03 ] @
[ jablan @ 15.10.2010. 19:37 ] @
Citat: a1200: cula onu izjavu "Beograd je konacno izgubio nevinost" - sto je direktno provociranje
Opa, sad treba svako da razmišlja da slučajno nečime ne povredi sujetu prefinjenog beogradskog siledžije, jel to hoćeš da kažeš?
Zamisli, sad, nekom od njih se ne dopada kako si se ti ošišao, ili jakna koju si kupio. Znači otvoreno si ga isprovocirao, ergo slede ti opravdane batine. Mislim da su salonski desničari čak izmislili i novi pojam za to: ti si svojom jaknom i frizurom vršio "psihičko nasilje" nad njima, iz čega sledi da je njihovo, fizičko, adekvatan i opravdan odgovor. :)
[ Horvat @ 15.10.2010. 19:47 ] @
Citat: a1200: zelja velikog broja gradjana da je fizicki rasturi, pritom jurishajuci na policiju - rizikujuci zatvor i batine.
i sve to...dok panduracija nije dobila dozvolu da ih batinja, onda se videlo koliko "jurisaju" doticni "hrabri"
p.s. jbte, radikali oce opet miting u hrtkovcima?!~ fuj
[ MyWay @ 15.10.2010. 20:07 ] @
Citat: jablan: Zamisli, sad, nekom od njih se ne dopada kako si se ti ošišao, ili jakna koju si kupio. Znači otvoreno si ga isprovocirao, ergo slede ti opravdane batine. Čemu takvo hipotetisanje? Kada je neko u i van Srbije dobio batine zbog toga, osim u retkim slučajevima kod mentalno poremećenih pojedinaca? A kao što znamo pojedinci nisu ni nacija ni sistem tako da se na taj način samo gubi smisao priče...
generalno, Azdejković&co žive od provociranja, to im je redovna duhovna hrana, a kad imaju sa druge strane primitivne buzdovančine koji jedino što umeju da kažu je da brane nekakve srpske tradicionalne vrednosti i srpske teritorije rušeći srpski glavni grad - e onda su u delirijumu od sreće..
U nekom davnom postu je milanche lepo opisao koji je to profil ljudi, onih što su farbali kosu u zeleno, imali otrovnog pauka za ljubimca i sl... to nema veze sa njihovom seksualnom orijentacijom već sa njima. Srpski homoseksualci su bliski Azdejkovićevoj ekipi koliko i heteroseksualci onim idiotima sa beogradskih ulica i Đenove..
[ jablan @ 15.10.2010. 20:17 ] @
Uopšte nije hipotetisanje, osim ako ti poseduješ magičnu vagu za tačno merenje "provokativnosti" koju možeš da ustupiš srpskom sudstvu. Pa onda da se "provokativnost" uvede u zakone i lepo zabrani farbanje kose u zeleno, držanje paukova i ispoljavanje seksualne orijentacije (osim ako nije u pitanju heteroseksualnost, naravno)? Pa da ih hapsimo. Da se slučajno ne bi neki buzdovan uzbudio.
E da zaboravio sam i najvažniju kategoriju. Devojke koje se provokativno oblače. Pa im posle neko kriv kad budu silovane. Nego lepo - feredža i šlus. Ona našla tu da me provocira.
[Ovu poruku je menjao jablan dana 15.10.2010. u 21:30 GMT+1]
[ MyWay @ 15.10.2010. 20:39 ] @
A zašto da ih hapsimo? I to bi voleli. Hajde da hapsimo buzdovane i da im vratimo kamen ispod kog su izgmizli.
Zanima me čime bi azdejkovići onda 'ranili dušu..
Citat: jablan:E da zaboravio sam i najvažniju kategoriju. Devojke koje se provokativno oblače. Pa im posle neko kriv kad budu silovane. Nego lepo - feredža i šlus. Ona našla tu da me provocira. Suviše forsiraš klišee. Ajd' kad si pomenuo tu temu - osim buzdovanske logike koju si spomenuo, koji je po tebi razlog zašto se ta devojka obukla provokativno? Daj da čujem
[ jablan @ 15.10.2010. 20:48 ] @
Citat: MyWay: Ajd' kad si pomenuo tu temu - osim buzdovanske logike koju si spomenuo, koji je po tebi razlog zašto se ta devojka obukla provokativno? Daj da čujem
Zašto bi to tebe, mene ili bilo koga to interesovalo?! Njena lična stvar, kao i što je lična stvar tog Azdejkovića šta piše ili radi.
[ 3way @ 15.10.2010. 20:52 ] @
Citat: cula onu izjavu "Beograd je konacno izgubio nevinost" - sto je direktno provociranje
U "Vidimo se u citulji" jedan prica kako je sedeo u kafani. U kafanu ulazi nek lik i gleda ga. "To je otvorena provokacija", komentarise ovaj 'nas' - i krene pucnjava...
[ Count Zero @ 15.10.2010. 20:52 ] @
Hehe, neće biti.
Oblačenje je značajan deo neverbalne komunikacije.
Ta što se tako oblači - naravno - ne bi da bude silovana, ali bi da se za njom okreću, da je hvale, da joj prilaze, ali neki "baš dobri" itd.
[ MyWay @ 15.10.2010. 20:55 ] @
Citat: jablan: Zašto bi to tebe, mene ili bilo koga to interesovalo?! Njena lična stvar, kao i što je lična stvar tog Azdejkovića šta piše ili radi. hahaha - zašto bi to bilo koga interesovalo... ma naravno, zašto bi bilo koga bilo šta interesovalo?
cheap
[ 3way @ 15.10.2010. 20:56 ] @
Hm...ne razumem...zasto bi te interesovalo?
[ MyWay @ 15.10.2010. 21:00 ] @
Citat: Count Zero: Hehe, neće biti.
Oblačenje je značajan deo neverbalne komunikacije.
Ta što se tako oblači - naravno - ne bi da bude silovana, ali bi da se za njom okreću, da je hvale, da joj prilaze, ali neki "baš dobri" itd. Ma neee, zato da se vidi da je obrazovana, duhovita i šarmantna... i ne želi da bude tretirana kao seks-objekat, nikako i zato izbaci te muškošovinističke stavove iz glave :-)
jedan mudar čovek je davno rekao da se žene trude da svojim izgledom zadive ne muškarce, već druge žene..
[ 3way @ 15.10.2010. 21:02 ] @
Citat: MyWay: Ma neee, zato da se vidi da je obrazovana, duhovita i šarmantna...
Zasto mislis da se obrazovane duhovite i sarmatne zene ne oblace provokativno?
[ MyWay @ 15.10.2010. 21:15 ] @
nisam to rekao, pročitaj ponovo
[ 3way @ 15.10.2010. 21:27 ] @
To ti mislis da nisi rekao.
[ a1200 @ 15.10.2010. 21:36 ] @
Citat: Opa, sad treba svako da razmišlja da slučajno nečime ne povredi sujetu prefinjenog beogradskog siledžije, jel to hoćeš da kažeš?
Ja nisam siledzija a smatram takvu izjavu, u okviru svega sto se dogadjalo pre i posle "parade", krajnje provokativnom. Doduse, verovatno oni koji se osecaju drugacije, i za koje parada ponosa vrh uspeha ove godine, smatraju takav stav krajnje normalnim. Sa druge strane, onda ne treba da te iznenadjuju grafiti navijaca, jer su oni i ove budale sa gay parade koje dele njegov stav, ustvari ista ekipa - samo u razlicitim uglovima extremizma. Stim sto za razliku od gay-eva, navijaci imaju m00da da napadaju i brane svoj stav bez zastite policije.

[ MyWay @ 15.10.2010. 21:39 ] @
vidi, možemo ovako do sutra, ali ja to nisam rekao u šta se možeš uveriti čitanjem. to što ti tako tumačiš, to je lično tvoja stvar i zaista ne mislim više da offtopic-ujem pokušavajući da utvrdim da li zaista ne možeš da razumeš onako kako je napisano ili namerno vučeš temu na tu stranu.
[ deerbeer @ 15.10.2010. 21:46 ] @
Citat:
... izjavu "Beograd je konacno izgubio nevinost" - sto je direktno provociranje
Pa i ako je prozivka dobra je - kao lakmus papir za latentne homofobicne tipove.
[ 3way @ 15.10.2010. 21:48 ] @
Citat: MyWay: to što ti tako tumačiš, to je lično tvoja stvar
Moja licna stvar? Sta mislis jel su neke druge stvari necija druga licna stvar...pa kako ga ko tumaci?
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 21:59 ] @
Citat: MyWay
Suviše forsiraš klišee. Ajd' kad si pomenuo tu temu - osim buzdovanske logike koju si spomenuo, koji je po tebi razlog zašto se ta devojka obukla provokativno? Daj da čujem
Cenim da verovatno ima nekoliko razloga koji variraju od devojke do devojke - ali sam prilicno siguran da ni jedan nije "da bude silovana", osim ako nije psihijatrijski slucaj.
I sta to znaci "provokativno" uopste? Ono, zivimo na evropskom kontinentu a ne na bliskom istoku. Yeah, s*se i tanga su normalna stvar.... bile su normalne i pre 20 godina, a ne danas.
Ako neko nije u stanju da kontrolise svoje animalne instinkte treba da bude zakljucan u tapaciranoj sobi i sa kosuljom koja se kopca iza ledja, a ne da se ceo svet podesava prema njemu.
Yep, pricamo o Beogradu a ne o Kabulu. Price o "izazivanju" su prikladnije za ovaj drugi.
[ MyWay @ 15.10.2010. 22:03 ] @
ne znam ivane, pitaj jablana a ne mene - on je krenuo sa pričom o devojci koja se provokativno oblači.
btw, kad si se uključio, možeš li da podeliš sa nama tih 'nekoliko razloga' koje ceniš?
[ 3way @ 15.10.2010. 22:05 ] @
Citat: MyWay:
btw, kad si se uključio, možeš li da podeliš sa nama tih 'nekoliko razloga' koje ceniš?
Evo reci cu ti ja.
Voli tako da se oblaci i dobro se oseca ako joj seva dupe i sise.
Dovoljno?
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 22:07 ] @
Nisam bas ekspert za zensku psihologiju... prilicno sam daleko od toga, ali mi se cini da "izgledati lepo" jeste cesto jedan od razloga... Izazovna zena je lepa zena... ne znam za tebe, ali ja se slazem sa tim :-)
Ostala 2 razloga koji variraju od situacije, osobe, tralala su - ili da bude primecena od strane muskaraca, ili od drugih zena... sta god bilo, sve su to normalni i civilizovani razlozi za Evropu i 21-vi vek.
Ljude koji imaju problem sa tim treba procesirati isto kao i one koji imaju problem sa ljudima druge boje koze ili sa bilo cim "sto im se ne svidja" i za sta misle da imaju pravo da drugima naturaju nasiljem kako treba da zive: kao sljam i otpad drustva, a ako njihovo nasilje ugrozava tudje zivote... znas vec i sam...
[ Count Zero @ 15.10.2010. 22:18 ] @
Ja nemam problem sa tim :)
Samo je bezveze plasirati tvrdnju da oblačenje nema veze sa >komunikacijom<.
Ima itekako.
[ 3way @ 15.10.2010. 22:21 ] @
Normalno da ima, tu nema problema.
Samo, nositi tangu ne znaci biti kurva....
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 22:25 ] @
Ima naravno.
Ali ne postoji komunikacija "siluj me" u ovom slucaju (da ne ulazimo sad u neke specificne slucajeve fetisha ili patologije) - to nije komunikacija, vec samo patologija u mozgu nasilnika.
Citat: 3way
Ne, ali ni prostitutka ne zeli da bude silovana, niti je ista manji zlocin silovanje prostitutke.
Stavise, one obicno i imaju bolju zastitu ako su organizovane... ono, neko nesto pokusa, i odma' se stvori makro da mu napuni b*lju olovom.
[ DaliborP @ 15.10.2010. 22:25 ] @
Citat: 3way: Normalno da ima, tu nema problema.
Eh sad, vidis kako lepo kaze MyWay, sigurno se nije obukla tako da istakne pamet i obrazovanje.
Jasno je da trazi k*urac i hoce da bude j*ebena, vise manje dodje ti kao da trazi silovanje. To je bar svima u Srbiji jasno.
Uvek sam se cudio otkud toliko puritanaca u Srbiji. Zena se obuce izazovno - odmah kurva niskog morala, kako je nije sramota.
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 22:26 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:
I sta to znaci "provokativno" uopste? Ono, zivimo na evropskom kontinentu a ne na bliskom istoku. Yeah, s*se i tanga su normalna stvar.... bile su normalne i pre 20 godina, a ne danas.
Nisi upućen. Imaš sad grafit u centru, valjda kod Meka ... Nećemo EU, hoćemo u Aziju.
Ja poštujem tu volju. Ukoliko je ona volja većinske Srbije, to svakako treba poštovati. Zašto da se ne živi talibanskim načinom života. Šta fali tom finom i hrabrom svetu, koji se hrabro suprotstavlja celom svetu.
I šta uopšte neko ima da oblači tu provokotivnu odeću. Sve osim Air Maxa je ped.erski. To se zna: http://www.srpskatribina.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=72
Jedan fin momak, kako na televiziji kažu, gospodin. Malo se opremio da ne nazebe jer je u Đenovi malo hladnije noću. To bar zna svako ko je bio na moru. Uveče prohladno.
http://vukajlija.com/posteri/a...lir-traku-34288.jpg?1287061267
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 22:29 ] @
@Zutokljunac,
Pa nece da ide... cak i da vecina u Srbiji sutra odluci da hoce da budu bliskoistocna dzamahirija (u sta cisto sumnjam, cini mi se da su ti za "Aziju" u prilicnoj manjini ali su gadno grlati), to ne bi islo tako lako... nezgodna stvar sa deljenjem kontinenta sa nekim drugim je da se obicno pita onaj ko je jaci oko tih nekih osnovnih stvari kao recimo kakvo okruzenje taj jaci hoce da ima :)
[ Count Zero @ 15.10.2010. 22:31 ] @
Nemam pojma kako od starih dobrih homo-tema dođosmo do hetero-tema :)))
[ 3way @ 15.10.2010. 22:31 ] @
Citat: DaliborP:Jasno je da trazi k*urac i hoce da bude j*ebena, vise manje dodje ti kao da trazi silovanje. To je bar svima u Srbiji jasno.
Izjednacavanje trazenja ku*ca i silovanja je jasno samo bolesnim ljudima. To nikakve veze nema sa Srbijom. Ono...mozda smo Srbi, al ipak smo ljudi....
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 22:34 ] @
Problem je kulturna matrica - eto u Pakistanu je to jednako, to im njihova borba (i rokanje sa Indusima) dala. Eno u Ceceniji isto, sasvim normalna stvar da sebi zenu lepo kidnapujes... tj. kidnapujes devojku koja ti se svidja, a onda lepo sredis papire sa matorcima, tako sto im das ponudu koji ne mogu da odbiju (ono, ako prizenim cerku, mozete je videti u jednom komadu).
U Srbiji, 'fala bogu, pa nije tako - ali ima taj neki broj ljudi kojima to iz nekog razloga lozi mastu... valjda se 3puju da ce tako da konacno dobiju malo...
Sve u svemu, za takve, pendrek je iz raja izasao. Jezik koji razumeju.
[ MyWay @ 15.10.2010. 22:42 ] @
Citat: DaliborP:Jasno je da trazi k*urac i hoce da bude j*ebena, vise manje dodje ti kao da trazi silovanje. To je bar svima u Srbiji jasno.
Citat: 3way: Samo, nositi tangu ne znaci biti kurva.... Čemu takve izjave i takve vulgarnosti? Imate li zaista problem da prihvatite činjenicu da i žene imaju seksualne želje kao i muškarci, i da im za to treba partner (svejedno je kog pola) pa zato koristite vulgarnosti?
I čemu insistiranje na spominjanju silovanja žena koje su se 'provokativno' oblačile, da li zato što se bolje osećate u poređenju sa psihotičnim likovima?
A da li uopšte znate da li je 'provokativna odeća žene' dominatan slučaj silovanja ili ne?
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 22:44 ] @
Ne znam da li pratiš, ali pre neki dan su pokušali da spale Rome. Bacili su molotovljev koktel na neku kartonsku baraku, i petočlana romska porodica umalo nije živa izgorela. A danas u Vukovaru zapalili hrvatsku zastavu, i išarali grafit: " Pale nam se džamije ".
U Srbiji, 'fala bogu, pa nije tako - ali ima taj neki broj ljudi kojima to iz nekog razloga lozi mastu... valjda se 3puju da ce tako da konacno dobiju malo...
Vidiš, ova opcija koja je pre neki dan divljala Beogradom, i koja divlja i ubija već 20 godina, ona se zalaže za neku drugu opciju. Da Srbija pripade jednom drugom svetu, ne zapadnom, ne katoličkom, ne zapadnom hrišćanstvu. Možeš ti na to da gledaš kako hoćeš, ali to je suština, i oni imaju ogromnu podršku naroda. Mislim čak da Srbija većinski razmišlja upravo tako. Da Srbija ne pripada toj zapadnoj civilizaciji, već istočnoj pravoslavnoj, i da u EU nema šta da traži. Samo kažem da mišljenje većine treba poštovati, i da Srbija možda i treba da bude pravoslavna džamahirija. JER ONA GODINAMA UPRAVO TO I JESTE! Zašto onda da to bude samo formalno. Nema razloga. U pravoslavne talibane i gotova stvar.
[ 3way @ 15.10.2010. 22:45 ] @
Citat: MyWay: Čemu takve izjave i takve vulgarnosti? Imate li zaista problem da prihvatite činjenicu da i žene imaju seksualne želje kao i muškarci, i da im za to treba partner (svejedno je kog pola) pa zato koristite vulgarnosti?
Heheh :)
Pa jel sad jasno zbog cega se neko tako oblaci? To je jedan od razloga.
Citat: MyWay:
A da li uopšte znate da li je 'provokativna odeća žene' dominatan slučaj silovanja ili ne?
Mislis da li je provokativna odeca povod za silovanje?
Pa, da li je?
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 22:47 ] @
Citat: MyWay
Imam ja jos bolju "korelaciju" - BREAKING NEWS, posedovanje reproduktivnog organa poznatijeg kao VAGINA je povod za silovanje pokazuje statistika!!! Nadjena je visoka korelacija izmedju posedovanja vagine i silovanja.
Nista, vagine zabraniti... nema nam druge, da se mukice ne provociraju.
[ Ankalagon the Black @ 15.10.2010. 22:48 ] @
Pendrek, ako imaju srece. Ta devojka je necija sestra i cerka. Ne postoji nikakvo opravdanje za fizicki napad na nekoga zbog toga kako se oblaci, sminka ili bilo sta sllicno. Sramota je da u 2010 godini jos uvek ima potrebe raspravljati o takvim stvarima.
[ 3way @ 15.10.2010. 22:49 ] @
Citat: Zena se obuce izazovno - odmah kurva niskog morala, kako je nije sramota.
Pa to kazem.
Bolje reci - to ne kazem :)
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 22:50 ] @
I u cemu je fora sa bilo kakvom diskusijom o nekakvim motivima, namerama i sta ti ja znam bolesnika koji bi da biju, siluju, pale i sta jos ne?
Cemu to uopste?
Time mozda treba da se bave njihovi advokati, kako bi mozda pokusali da dobiju neko olaksanje kazne a ne mi, tj. drustvo.
Nasilnike treba zatvoriti, to je jedina normalna reakcija - a ne traziti nekakva opravdanja i relativizacije.
[ 3way @ 15.10.2010. 22:51 ] @
Citat: Ankalagon the Black:Ne postoji nikakvo opravdanje za fizicki napad na nekoga zbog toga kako se oblaci, sminka ili bilo sta sllicno.
Kad bi napravili statistiku, mogu pare da stavim da oblacenje nema nikakve veze...
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 22:53 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: I u cemu je fora sa bilo kakvom diskusijom o nekakvim motivima, namerama i sta ti ja znam bolesnika koji bi da biju, siluju, pale i sta jos ne?
Izvini molim te, ali dve jake političke stranke koje oslikavaju glasove skoro polovine Srbije se zalažu za ovu opciju. Za pravoslavnu džamahiriju. Kako drugačije misliš da ovi stalno izlaze iz zatvora, da se uopšte ne kažnjavaju, da hodaju kao heroji, da se bave biznisima, itd. Zar stvarno misliš da su oni, tek onako, neki nasilnici, a ne instrument u tuđim rukama. To je suština.
[ Ankalagon the Black @ 15.10.2010. 22:56 ] @
Pa ni nema. Koliko puta procitam vest: Silovao babu od 70 godina. Ocigledno se radi o bolesnim ljudima. Ludare su mesta za takve i/ili zatvori. A nikako sloboda - osim ako se nekim cudom zaista ne promene. Ali za to su nadlezni psihijatri.
[ Count Zero @ 15.10.2010. 22:56 ] @
Nego, back to subject.
Lik je naveo "BG-u oduzeta nevinost". I - šta to govori, mislim, nazovite provokacijom ili kako god, ali "something's wrong".
Ma lepo rekoše ljudi, opet je tu lova u opticaju, bar kod ovih iz "borda" organizatora. Oni provociraju, bivaju napadnuti, pa trebuju sredstva da promovišu slobode i tako u krug.
A ti što podležu provokacijama... Ni njihovi motivi nisu ti koji se navode, nego je sve to puno nekih stručnih dijagnoza.
[ Ankalagon the Black @ 15.10.2010. 23:03 ] @
Stavljati sebe u situaciju da te neko fizicki napada je prilicno skup nacin da se zarade pare. Narocito posto kad jednom udjes u tako nesto vise ne mozes da izadjes. Ako u nekom od tih napada osoba izgubi oko na primer, koje pare mogu to da mu nadoknade ?
A ta recenica o gubitku nevinosti samo pokazuje kakav je retard taj to je to rekao i nista vise.
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 23:05 ] @
A ovi koji navode kao neki argument da su učesnici Gej parade bili plaćeni, da su imali dnevnice po 40€ i slično. Kako vas nije sramota da navodite to kao neki argument. Jbt. pa navijačima se 20 godina PLAĆAJU karte za utakmice, plaćaju im se gostovanja ( nekada su plaćali avionske karte, a sada samo autobus, jbg, nema se ), pa im se kupuju baklje, kartoni za koreografije a mnogi od vođa PRIMAJU GODINAMA PLATE od svojih klubova. Koliko li je onih, kojima je put od 80€ i 1200 dinara za kartu za utakmicu, platio klub za koji navijau. I šta ćemo sad?
[ a1200 @ 15.10.2010. 23:05 ] @
Gledajuci sta sedogodilo na gay paradi, a znalo se sta ce biti, kao i sta se dogodilo na utakmici u italiji (a isto tako se znalo da ce se dogoditi) - meni ne moze da promakene misao, da se je to u stvari i bio cilj ove ekipe na vlasti, tj. da je namerno dopusteno - kako bi lepo mogli jednim dekretom da ih ukinu... posto im smetaju.
Ono, nisam ni na jednoj strani, samo my 2c. Leglo im bas lepo.
Pustis provalnika u Texas-u da ti udje u kucu, umesto da zoves policiju, a onda ga roknes (sve po zakonu - castle law - http://en.wikipedia.org/wiki/Castle_doctrine ).
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2010. 23:05 ] @
Citat: Count Zero
Lik je naveo "BG-u oduzeta nevinost". I - šta to govori, mislim, nazovite provokacijom ili kako god, ali "something's wrong".
Ako je nesto "wrong" i neko se nalazi prozvan, za to bi morale postojati normalne metode sa se resi.
Bacati kamenice, lomiti izloge i sl... je sumanuto. Da ne pricamo da nema nikakve veze sa navodnim "problemom" :)
Citat: a1200
kako bi lepo mogli jednim dekretom da ih ukinu... posto im smetaju.
Koga da ukinu? I ko im smeta?
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 23:12 ] @
Citat: a1200: - meni ne moze da promakene misao, da se je to u stvari i bio cilj ove ekipe na vlasti, tj. da je namerno dopusteno - kako bi lepo mogli jednim dekretom da ih ukinu... posto im smetaju.
ha ha ha
[ a1200 @ 15.10.2010. 23:20 ] @
Citat: ZABRANA 15 GRUPA NAVIJAČA!
Na spisku tužioca Slobodana Radovanovića sledeće navijačke grupe: Ultra bojs, Belgrejd bojs, Ultras, Alkatraz, Ludaci - Padinska skela, Anti-Romi, Saut femili, Hed hanters, Irudičibili NBG, Južni front, Šedous, Ikstrim bojs, Čuvari časti, Brejn demidž i Junajted fors 1987
http://www.kurir-info.rs/vesti...na-15-grupa-navijaca-54573.php
Citat: Ustavni sud Srbije će održati 13. oktobra pripremnu sednicu o zahtevu zamenika republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića za zabranu 14 ekstremnih navijačkih grupa. Radovanović je 16. oktobra prošle godine podneo Ustavnom sudu predlog za zabranu delovanja 14 ekstremnih navijačkih podgrupa klubova Partizan, Crvena zvezda i Rad i predložio njihovo brisanje iz registra “zbog delovanja koje je usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajamčenih ljudskih i manjinskih prava i izazivanja rasne, nacionalne i verske mržnje“.
http://www.novosti.rs/vesti/sp...29-Zabrana-ekstremnih-navijaca
A desnicarske organizacije su na spisku od ranije...
Citat:
05. 08. 2010. 12:38h | Blic online
Zabrana "Obraza" i navijača na tapetu krajem godine!
Ustavni sud Srbije doneće do kraja godine odluku o zahtevu državnog tužilaštva da se zabrane ekstremne desničarske organizacije "Obraz" i "1389", kao i 14 navijačkih grupa Crvene zvezde, Partizana i Rada, preneo je danas list "Blic". Prema nezvaničnim informacijama, simpatizeri ultradesničarskih organizacija su i Danilo Žuža i Miloš Mladenović, mladići osumnjičeni da su pretukli kolumnistu nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića.
http://www.vesti-online.com/Ve...vijaca-na-tapetu-krajem-godine
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 23:31 ] @
To sa zabranama mi uopšte nije jasno. Zabraniće npr. "Ultras ", pa šta? Napraviće novu zastavu " Traul S ".
Navijanje je stil života, način življenja, fazon, i to sve prati ideologija, način razmšljanja. To je socijološki fenomen, koji ide od toga da se ti ljudi druže međusobno, okupljaju, zezaju, piju, da su jedan drugom kumovi, da rade poslove zajedno i slično. Šta oni mogu da zabrane?
Ono što oni treba da urade je zabrana fašističke idologije koja prati te navijače, a to neće uraditi. Zatim, da kažnjavaju oni koje prave nerede. Kad ih 100 dobije po 15 godina zatvora, baš da vidim one koji će da izađu ponovo da pale, biju i ruše.
Al´to još dugo neće moći. Oni drugi koji su za talibansku Srbiju imaju svoje ljude u:
1) Sudstvu
2) Srpskoj pravoslavnoj crkvi
Što ne sklone radikalne popove? Što ne izbace iz sudstva one koji 20 godina sve obesmišljavaju
To su potezi, a ne da na papir napišeš - zabranjujem. Hebeš tu artiju.
E, a to oni ne mogu zbog one većinske Srbije koja to voli.
[ a1200 @ 15.10.2010. 23:39 ] @
Nije ni meni. Valjda ce prvo da ih ukinu, a onda da im plene imovinu... ili pozatvaraju zbog ilegalnog udruzivanja i protiv ustavnog delovanja :)
Ko ce ga znati... al' vidim da se radi na tome, sigurno postoji razlog.
Neki od naslova:
Država oduzima imovinu huliganima!
Vlada Srbije planira da huliganima sudi kao pripadnicima organizovanog kriminala. Huligani će moći da ostanu u pritvoru više od šest meseci, imovina će im biti oduzimana, prete im drakonske kazne i uvode se insajderi.
http://www.vesti-online.com/Ve...ava-oduzima-imovinu-huliganima
Malović: Zbog huligana menjamo zakon
Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da će nove izmene Krivičnog zakonika, kojima će dodatno biti pooštrene kazne, biti korak dalje u borbi protiv huligana.
http://www.vesti-online.com/Ve...ic-Zbog-huligana-menjamo-zakon
Huligani neće zaustaviti proces priključenja EU
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da će veoma brzo biti kažnjeni i izolovani huligani i ekstremisti i da oni neće zaustaviti proces priključenja Srbije Evropskoj uniji.
http://www.vesti-online.com/Ve...staviti-proces-prikljucenja-EU
"Grobari" i "Delije" zajedno ruše vlast!?
Samo desetak sati nakon nemira u Đenovi i prekida fudbalske utakmice Italija - Srbija, vođe navijačkih grupa najznačajnijih sportskih klubova u Srbiji sastali su se u Beogradu u upravnoj zgradi Crvene zvezde. Na ovom, u najmanju ruku, neobičnom sastanku, bile su vođe navijača Zvezde, Partizana, Rada, Vojvodine i Zemuna, dok ispred OFK Beograd i Obilića niko nije došao, saznaju "Vesti". Dogovoreno je da se međusobno ne napadaju. Rekli su da su oni "patriotske snage" i nije im više u interesu da se biju međusobno, već da zajednički nastupaju.
http://www.vesti-online.com/Ve...ri-i-Delije-zajedno-ruse-vlast
[ 3way @ 15.10.2010. 23:42 ] @
Država oduzima imovinu huliganima!
Ponestalo para u budzetu :):)
[ vlada131 @ 15.10.2010. 23:42 ] @
Citat: Država oduzima imovinu huliganima!
Citat: Malović: Zbog huligana menjamo zakon
Citat: Huligani neće zaustaviti proces priključenja EU
Bilo bi lepo kad bi definisali ko su to 'huligani', ovako iz naslova zvuče kao neka natprirodna pojava 
[ žutokljunac @ 15.10.2010. 23:43 ] @
I da završim.
Strane obaveštajne službe, kao i oni koji želeo zlo Srbiji, mogu ovo krvavo da iskoriste. Vrlo lako može da se desi da naoružaju ovu radikalnu grupu, pa da krene rokanje i krvoroliće. E tad smo nahebali. I to je opcija, koju ovi magarci uopšte ne shvataju.
[ Ankalagon the Black @ 15.10.2010. 23:44 ] @
Sta to voli vecinska Srbija ? Da im neki ludak porazbija kola i prozore na kuci? Da im deca ili oni sami budu isprebijani jer su se nasli u pogresno vreme na pogresnom mesti ili samo zato sto su nosili sal nekog drugog fudbalskog tima ? Ne mislim da vecina to voli niti podrzava. Vecina ljudi samo zeli da zivi normalno i da ih niko ne maltretira.
[ 3way @ 15.10.2010. 23:49 ] @
To ce biti nikad u Srbiji. Zato sam poceo da citam teme 'kako emigrirati u Svajcarsku/Norvesku'....i da lepo sedim tamo i citam izvestaje o UFO i da to bude glavna vest i glavno zbivanje...U ovoj crnoj rupi nikad nista nece biti...
[ vlada131 @ 15.10.2010. 23:50 ] @
http://www.b92.net/info/vesti/...category=206&nav_id=465661
Citat: Umesto u sudnici, u upravi Zvezde
16. oktobar 2010. | 00:21 | Izvor: Blic
Beograd -- Marko Vučković,vođa "Ultras bojsa”, član je skupštine Crvene zvezde i pored krivičnih prijava za krađe, nanošenje teških telesnih povreda i napada na policajce.
Na njegov status u Zvezdi nije uticao ni zahtev tužilaštva Ustavnom sudu da zabrani "Ultras bojse”, glavne vinovnike nereda u Italiji.
Član "Ultras bojsa” je i vođa nereda u Đenovi Ivan Bogdanov, koji je veoma blizak Vučkoviću. Sam Vučković, prema saznanjima "Blica”, nije putovao u Italiju, ali su njegovi ljudi bili kolovođe divljanja.
I Vučković i Bogdanov su sa Senjaka. Bogdanov je drvni tehničar po struci i povremeno je radio na poslovima obezbeđenja, a Vučković je ekonomski tehničar, a kao svoje zanimanje navodio da je sportski menadžer.
Ime Bogdanova nalazi se takođe najmanje na pet krivičnih prijava zbog krađa i dilovanja droge.
Prva prijava protiv njegovog "šefa” Vučkovića podneta je još 1995. godine - da je 31. decembra te godine prikrio da su njegovi drugovi obili prodavnicu u blizini njegovog stana.
Predvodnik u krađi bio je Vladimir Šavija (36), koji je označen kao jedan od vođa "Ultrasa”, čiju zabranu takođe traži tužilaštvo. Sledeća prijava protiv Vukčevića u koju je "Blic” imao uvid, jeste iz 1999, zbog sumnji da je 17. juna te godine na uglu Senjačke i Vase Pelagića udario drvenom palicom Ljubomira Lackovića i naneo mu teške telesne povrede.
U prijavi se navodi da je Vučković sve priznao u policiji. Protiv njega je podneta prijava i 2003. zbog sumnji da je 9. septembra počinio teško razbojništvo.
Vučkovića prijava iz 2004. tereti da je na košarkaškoj utakmici između Partizana i Zvezde učestvovao u tuči.
Vođu "Ultrasa” terete da je prošao kroz kordon Žandarmerije i da se tukao sa Slađanom Pavlovićem. Policija je tada Vučkoviću stavila na teret da je više puta šutirao žandara B. Č. u štit.
Mesto u skupštini Crvene zvezde, koja je izabrana na saboru 2009. godine, sa petogodišnjim mandatom, imaju i Vladimir Šavija i Dražen Dragaš, obojica imenovani kao vođe navijačkih grupa čiju zabranu traži srpsko tužilaštvo.
Komentar iz Zvezde na činjenicu da im huligani sede u organima kluba bio je da je "uticaj navijača na rad kluba srazmeran broju predstavnika u skupštini”.
"Skupština ima 81 člana, od kojih je 19 iz redova "delija”. Sve odluke se donose većinom, tako da sami donesite zaključak koliki uticaj ima 19 glasova“, rekao je Marko Nikolovski, portparol kluba.
[ Izvoljski @ 15.10.2010. 23:56 ] @
"da je sreca i od Boga daca, ne bi zene ni nosile gaca" - Vuk
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 01:33 ] @
Palma na Paradi.
Pravi je džavolčič sa mašnicom.
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 09:04 ] @
Jeste da ne čitam razne Kurire i slično smeće, ne slušam Grand, ne gledam ta rijaliti sr., ali mi je simpatičana ova kolumna Jelene Karleuše.
Koristiću svakodnevni rečnik da bi me svi dobro razumeli. Uvijenim, komplikovanim rečima i praznom demagogijom ništa neću postići. Znači, brate, direkt u glavu!
Održana je Parada ponosa.
Svi ste videli šta se desilo.
Počeću pitanjima - Dokle će milioni Srba da puštaju šaku govana da od nas prave divljake i budale? HMM? Dokle će bagra biti glasna i jasna, a mi mutav narod? Dokle će nam huligani razbijati grad i napadati one koji IMAJU LJUDSKO PRAVO DA ŠETAJU? Dokle će razbijati glave našim policajcima? I dok raznim imbecilima u Skupštini Betoven i Šopen pevaju i sviraju „na noge“, Srbija JE NEMA! Dokle?
Ej, okej je to što mnogi od vas ne vole pedere i ne podržavaju Paradu ponosa. Ali i nije okej, baš da vam kažem. Zašto ne volite pedere? To je isto kao da kažete da ne volite crnce, ili muslimane, ili budističke monahe, samo zato što su različiti od vas! Možda ne volite polarne medvede? Ali, to je vaša stvar. Ako ste rasisti, šovinisti, homofobi, idioti, imate pravo na to, ali zadržite to u sebi. Ili razmislite da li je vreme da se menjate iz korena. Čovek se rađa kao crn, kao žut, kao beo, kao gej, kao strejt. Znači - čovek se tako rodi i to je tako. Vreme je da mnogi od vas skapiraju da homoseksualnost nije bolest. Znači - i dokazano, i zvanično, i nezvanično, i kako hoćete.
Da li ste vi, koji iz nekog razloga držite dupe uza zid dok ovo čitate, možda čuli da je 20 posto čovečanstva homoseksualne orijentacije? Niste čuli? E sad znate. Prenesite mungosu iz Jagodine i to, a i da mu je čovek iz najbližeg okruženja, njegova „desna ruka“- gej! Eto. Ali ga nije naguzio zato što su homoseksualci estete i zato što njegovu debelu dlakavu guzicu niko neće! Ajmo redom. Bez nervoze, moliću. Konačno da kao ljudi otvoreno porazgovaramo na ovu tabu temu.
U Srbiji je normalno da dete gleda kako ćale mariše kevu, ali nije normalno da se dva odrasla čoveka vole. U Srbiji je normalno da se nacionalnim herojem nazove svaki koji je pobio više od 100 ljudi druge veroispovesti, ali nije normalno da gradom šetaju oni koji zagovaraju ljubav, mir, slobodu, toleranciju! Samo je u Srbiji normalno da se ćerka naziva SINE, ali nije normalno da ta ista ćerka poželi da poljubi drugog SINA. Mungos kaže: „Bog je stvorio Adama i Evu, ne - Adama i Stevu!“ Po toj teoriji, Adam i Eva su izrodili decu, a onda su ta deca, između sebe pravila decu i tako redom. Znači, Bog je stvorio ljudsku vrstu na bazi incesta! Čekajte, po toj teoriji, mungos iz Jagodine i ja smo neki rod! Horor! Ali i mungos i svi homoseksualci na planeti su - braća! Molim lepo.
Elem, evo kako moj muž, klasična Srbenda i samoproklamovani seljak u duši, komentariše pedere: „Odvratno je što jedni druge j..u u dupe! Fuj! Sve bih ih pobio! Povraća mi se od pomisli na to što oni rade! To nije prirodno, to je bolesno, to nije od Boga! Dupe ne služi za to!“ (Izvinite na ovome, samo vam prenosim u integralnoj, srpskoj verziji.)
Onda ga ja, nezainteresovanim tonom, sve gledajući omiljenu mi seriju na TV, pitam da li je u redu kad on, isto to pokušava da uradi meni i mom dupetu? (A u sebi dodam: A NORMALNO JE KADA SE VI FUDBALERI, ONAKO ZNOJAVI, BACATE NA GOMILU KADA POSTIGNETE GOL ILI KADA SE UDARATE ONAKO BRATSKI PO DUPETU, RAZMENJUJETE MOKRE MAJICE I ZA KRAJ SE SVI GRUPNO TUŠIRATE?! Hahahahaha! Pa to ni ekstremno slobodni pederi ne rade.) I uvek za nokaut dodam da neću više da mu pušim jer USTA NE SLUŽE ZA TO! Molim lepo. Odmah skače sa stolice i viče: MA NEMOJ, MA NEMOJ, NIJE TO ISTO! „Pa kako, ljubavi, nije isto?“, grickam semenke i dodajem: „ISTO JE, SREĆO, TEBI JE LEPO TAKO, DRUGOM LJUDSKOM BIĆU ONAKO! NIJE POENTA U RUPI, VEĆ U SRCU. LJUBAVI, POMIRI SE S TIM, SVI SMO MI PEDERI.“
I tako se naša intelektualna rasprava završi po kratkom postupku. Ponekad skoči da me davi, unese mi se u lice, a najveća osveta mu je kad mi isključi TV ili sakrije daljinski. Pa dobro, put do ljudske samospoznaje kroz vekove je uvek imao bolnu i burnu putanju! Nekada su crnci bili robovi, prodavani su kao stoka, danas je crni čovek predsednik Amerike. Nekada žene nisu imale pravo glasa, a danas ja pišem kolumnu koju svi živi (živi bili) čitaju. Danas je homofobija na snazi, sutra ćemo se i toga sećati kao naše neandertalske prošlosti! U svakom slučaju, ko se ne slaže sa mnom, mada zašto ne bi, slobodno može da se odseli u Jagodinu. Tamo nema pedera, samo mungosa! Žirafe su izvršile samoubistvo.
PS: I za kraj, da dodam... Svi vi, pravi muškarci, dlakave Srbende, mačo tipovi, pogledajte se malo u ogledalo. To na vama su dizajnirali upravo homoseksualci, a ta majčica, te patikice, gel u kosici, tašnica preko grudi i sveopšti BG fenseraj je u stvari klasična pederska estetika koju više ni oni ne furaju. Tako da pssssssstttt!
PS 2: Veliki pozdrav srpskoj policiji!
Do čitanja, vaša JK.
[ Count Zero @ 16.10.2010. 09:18 ] @
Hehe, zanimljivo.
Ne kažem da JK nema više mozga nego vokalnih sposobnosti (dobro de, i nije neka informacija), ali ipak sam sumnjičav da je napisala sama... No, nije ni važno.
A za torbice je u pravu - više ih ni ne zovu pederuše :)))
[ Horvat @ 16.10.2010. 09:39 ] @
wtf, ovo je arlauca sama napisala, tesko mi je poverovati u to
[ cyofee @ 16.10.2010. 09:49 ] @
Pa i ako nije sama napisala, treba ceniti što je dala da se napiše takav tekst.
[ etjen @ 16.10.2010. 10:38 ] @
he, he, e ovo ako je JK napisala sama, onda... gasim nalog na ES-u i ukidam net :)))
[ Bubnjar2 @ 16.10.2010. 10:43 ] @
A sto sumnjas? Zasto bi bilo cudno da je napisala?
[ etjen @ 16.10.2010. 10:46 ] @
pa eto, javlja mi se :)
[ vilil1 @ 16.10.2010. 10:52 ] @
Treba ceniti to sto je napisala? Ko? Karleusa? Uuu, za svaku pohvalu...
Jbt. u tom tekstu treba "ceniti" samo to sto je javno priznala da je trocevka! :D
[ Bubnjar2 @ 16.10.2010. 10:57 ] @
[ vilil1 @ 16.10.2010. 11:03 ] @
Bubnjar...
Eno zove te drugarica Tamara da idete napolje da se igrate u pesku. Ali ti je rekla da poneses svoju koficu, jer je njenu polomio onaj veliki prvak Milos, pa necete moci da pravite zamkove.
I ne zaboravi da kazes mami da te dobro obuce, nije bas toplo napolju.
[ Count Zero @ 16.10.2010. 11:04 ] @
Tako ti je to. Isključiš logiku i lepo kažeš "to je po knjizi" TM i gotovo.
I tamo piše da su Sodoma&Gomora (S&M  ) spaljeni, ali to može da se tumači ne baš bukvalno, nego da treba >neko< da ih popali, tako da eto.
[ pctel @ 16.10.2010. 11:34 ] @
Citat: Stavljati sebe u situaciju da te neko fizicki napada je prilicno skup nacin da se zarade pare. Narocito posto kad jednom udjes u tako nesto vise ne mozes da izadjes. Ako u nekom od tih napada osoba izgubi oko na primer, koje pare mogu to da mu nadoknade ?
Vidis, upravo je obrnuto. Mene ako neko sasvim slucajno veceras napadne na ulici i izgubim oko, slucaj ce se provlaciti par godina po sudovima i nista. A za njega? Eeeeeeee.... Ako mene sutra poslodavac otpusti, nista, nisam ni prvi ni poslednji. A ako otpusti nekog zasticenog geja, onda, naravno nece biti da je zbog toga sto je neradnik, vec zbog diskriminacije, pa ce pola Evrope da se podigne na noge da mu se otplati vioka odsteta. Imamo u firmi jednog koji tako svako malo pravi ostre prekrsaje radne discipline, par puta je bio na ivici otkaza a sada je poceo da se deklarise kao gej/biseksualac i odmah je nedisciplina povecana a pritisci smanjeni.
To je kao u onom crtanom filmu kad Tom terorise Dzerija, koji slucajno podpada pod zastitu onog psa, da bi nedugo potom Dzeri poceo da terorise Toma...
Citat: Bacati kamenice, lomiti izloge i sl... je sumanuto. Da ne pricamo da nema nikakve veze sa navodnim "problemom" :)
Vidis Dimkovicu, po zakonu svako ima pravo da seta, ali po tom istom zakonu dryava ima pravo i obavezu da tu setnju onemoguci ako ona nosi sa sobom rizik po ljude i imovinu. Imajuci to u vidu, bacanje kamenica i razbijanje izloga je jedan od retkih nacina prevencije buducih setnji, sve to lepo pise u zakonu. Sad ce drzava da pohapsi par stotina, a sledece godine ce da proceni da li je pohapsila vecinu ili manjinu, pa ce videti sta ce da radi. I sam znas da se gej parade otkazuju i u pojedinim zemljama EU ako nose rizik po bezbednost.
Nego sve to mene manje brine - vise me brine sta ce biti sa prijavom za privredni kriminal koju sam podneo poodavno. Prvo je cekala na red, pa je onda nekoliko meseci trajala selidba zgrade suda, pa je onda cekala zbog reizbora sudija, pa jos ne mogu da se setim zbog cega se nista na tome ne radi vec 3 godine, pa sada gejevski lobi ima da progura svoje slucajeve napred, a pravi kriminal i uzrok ekonomske nestabilnosti ove zemlje ostace u fioci dok ne zastari. Ili je to mozda neko kome to odgovara tako planirao? Zar nije bolje bilo zabraniti gej paradu i svi na svoja radna mesta?
[ Bubnjar2 @ 16.10.2010. 11:39 ] @
Citat: vilil1: Bubnjar...
Eno zove te drugarica Tamara da idete napolje da se igrate u pesku. Ali ti je rekla da poneses svoju koficu, jer je njenu polomio onaj veliki prvak Milos, pa necete moci da pravite zamkove.
vilil1, zove te Amfilohije da se malo "poigrate", posto si ocigledno na nivou deteta...
[ Ankalagon the Black @ 16.10.2010. 12:01 ] @
Citat: Bubnjar...
Ja se slazem u potpunosti sa bubnjarem. Ako imas imalo mozga zapitaj se samo sta bi Isus Hrist uradio ? (ili ti veoma poznato na engleskom : What would Jesus do? :) ) Da li bi uzeo motku da ih tuce ili bi ih zagrlio kao svoju bracu ? Licemernost nekih popova prevazilazi granice solarnog sistema. Nije vise ovde ni u pitanju knjiga (biblija) vec bolesni um izopacen raznim dogmama i licnim interesima. Koliko ljudi umire gladno a popovi se brinu da obezbede mercedese, pozlacene kvake na vratima i raskosne vile sebi a za crkvu jos zgrada u kojima bi mogli da propovedaju jos ovakvih idiotizama. Samo uzimaju od ljudi a nista ne daju za uzvrat osim govora mrznje i kukanja kako im treba jos para...
[ NoneVi @ 16.10.2010. 12:12 ] @
Citat: pctel: Vidis Dimkovicu, po zakonu svako ima pravo da seta, ali po tom istom zakonu dryava ima pravo i obavezu da tu setnju onemoguci ako ona nosi sa sobom rizik po ljude i imovinu. Imajuci to u vidu, bacanje kamenica i razbijanje izloga je jedan od retkih nacina prevencije buducih setnji, sve to lepo pise u zakonu. Sad ce drzava da pohapsi par stotina, a sledece godine ce da proceni da li je pohapsila vecinu ili manjinu, pa ce videti sta ce da radi. I sam znas da se gej parade otkazuju i u pojedinim zemljama EU ako nose rizik po bezbednost.
Nego sve to mene manje brine - vise me brine sta ce biti sa prijavom za privredni kriminal koju sam podneo poodavno. Prvo je cekala na red, pa je onda nekoliko meseci trajala selidba zgrade suda, pa je onda cekala zbog reizbora sudija, pa jos ne mogu da se setim zbog cega se nista na tome ne radi vec 3 godine, pa sada gejevski lobi ima da progura svoje slucajeve napred, a pravi kriminal i uzrok ekonomske nestabilnosti ove zemlje ostace u fioci dok ne zastari. Ili je to mozda neko kome to odgovara tako planirao? Zar nije bolje bilo zabraniti gej paradu i svi na svoja radna mesta?
Gej parada nije nosila nikakvu opasnost po okolinu. Rizik po okolinu su bile razne bande koje su harale gradom u to vreme. Ja nisam video da je iko sa gej parade nešto razbio, uništio ili provocirao.
Citat: vilil1: Bubnjar...
Stvarno? ovo je bilo najbolje što si mogao da odgovoriš?
Umesto da nam objasniš gde je ovde poziv na hrišćansku ljubav.
Popovi pa topovi pa lopovi. Uvek je tako bilo.
[ Ankalagon the Black @ 16.10.2010. 12:14 ] @
@pctel Moj komentar se odnosio na one koji preko medija daju provokativne izjave i nalaze se na vodecim mestima gej/lezb organizacija. Znaci one prema kojima ce bes biti direktno usmeren zbog njihovih izjava. Inache sve sto si rekao stoji. Koliko sam cuo tako je i na zapadu. Mnogi preko noci postaju pederi da bi sacuvali radno mesto i slicno.
[ StORM48 @ 16.10.2010. 12:53 ] @
A ovaj JK tekst je neko kao neopisivo kvalitetno štivo, pa se većina nešto kao oduševljava i postavlja pitanje "da li to stvarno ona napisala"?
WTF bre?!
Iskren da budem, meni ovo baš liči na nju - prizemno, primitivno, pisano rečnikom prosečnog 10-godišnjaka. Vokabular da sebi nogu odgrizeš. Još je "kao" namerno pisala jednostavnijim rečnikom, kako raja ne bi lomila mozak njenom elokvencijom. Zemljo, otvori se...
Pozdrav
[ pctel @ 16.10.2010. 12:56 ] @
Citat: @pctel Moj komentar se odnosio na one koji preko medija daju provokativne izjave i nalaze se na vodecim mestima gej/lezb organizacija.
Eh, sad moram da ispricam jednu poucnu pricu sa kraja proslog veka...
Godina '96. Prvi dan studentskih demonstracija u Beogradu. Okupljamo se na platou, ima tek mozda 200. Neko bi trebalo da se popenje na zardinjeru i obrati se kolegama, kako ne bi poceli da se razilaze. Necu ja, nece ovi do mene, jesmo mi skroz ideoloski za protest, ali sto ti kazes, ne bi da se javno eksponiramo da navlacimo sebi na vrat bes predstavnika vlasti i onih koji se sa nama ne slazu, ne bi da dovedemo u pitanje svoj zivot i zdravlje. Ali, eto jednog, provlaci se kroz masu, penje se na zardinjeru, kaze da se zove Ceda i pocinje obracanje...
Ne znam sad sta je tacno pricao, ali posle tog govora u meni i onima oko mene nije bilo straha. Dolazio sam na proteste, probijao sam kordone, nosio sam transparent na kom je bilo ispisano nesto protiv lopova... Kad su me pitali da li me je strah, rekao sam da nije, kad se taj Ceda ne plasi, sto bih se ja plasio. Jednom prilikom nasao se tu jedan pametan covek koji se na to samo nasmejao i odmahnuo rukom - ti nisi svestan sta radis, Ceda to sto radi zna zasto radi i svesno rizikuje jer zna da ce mu se to visestruko vratiti. Znam da ti ne verujes u to sto ti ja kazem, ali da se mi vidimo za 10 godina, pa da vidimo ko je postao Ceda, a ko si postao ti. Ja u sebi naravno pomislim kako je taj covek pun mrznje pa zato vidi ono cega nema, ja i Ceda smo isti - dva studenta, skromno odevena, bez para... I tako, proslo 10 godina, Ceda ima super stan i super auto, a prica se i da ima jos mnogo toga... Ja, tako... zivim skromno, radim mnogo, jedva otplacujem racune.... I, sta da ti kazem ja sad na ovo tvoje pitanje sa pocetka kao iskusniji? Daj da sacekamo 10 godina, da vidimo ko je postao taj tvoj kako se vec zove, a ko si ti. Mozda se do tada neki odgovori samo pojave.
[ ljuba.micic @ 16.10.2010. 12:56 ] @
Ne dirajte Jelenu, ona je α ženka ( Druge Srbije ). Kad' je neko α onda je i ω - opasno je to:
http://standard.rs/-cvijanovi-...k--alfa-enka-druge-srbije.html
[ Isak666 @ 16.10.2010. 13:17 ] @
^^
Citat: Koliku je euforiju izazvala Jelenina kolumna u redovima ponosnih poštovalaca ponosne parade, neka posvedoče hvalospevi koje su joj uputili Teofil Pančić, Svetislav Basara i Petar Luković
Uf... kad ova trojica hvale, onda je sigurno dobar tekst. Pogotovo ovaj treci.
(nije mi se dalo da procitam kolumnu, a nece mi se ni posle dati)
[ Horvat @ 16.10.2010. 13:38 ] @
@storm, za nju je ovo umetnicko delo :D
[ pctel @ 16.10.2010. 14:32 ] @
Citat: NoneVi: Gej parada nije nosila nikakvu opasnost po okolinu. Rizik po okolinu su bile razne bande koje su harale gradom u to vreme. Ja nisam video da je iko sa gej parade nešto razbio, uništio ili provocirao..
Valjda ovo nije vredno komentara pa zato drugi ne komentarisu, ali dobro... Ako gej parada ne izaziva nikakav rizik po bezbednost, onda super - znaci ne treba uludo trositi pare na dnevnice 5.000 policajaca...
Po toj logici ni utakmice ne nose nikakav rizik, ko je jos video fudbalera da lomi stadion :)
Ipak, svedoci smo da neke od zemalja EU otkazase utakmice... bez obzira sto je osnovno ljudsko pravo svakog fudbalera da trci po fudbalskom terenu.
[ stil @ 16.10.2010. 14:39 ] @
U ustavu piše da svi građani Srbije imaju pravo da iskažu svoje stavove slobodno. Policajci su branili ustav. Ukoliko smatraš da ustav nije kakav treba da bude onda ga menjaj da se onda bar zna na čemu smo.
Meni samo jedna stvar nije jasna. Kako to da se oni koji su lomili Beograd ne z*****se pa ne provališe u neku knjižaru ili biblioteku da uzmu neku knjigu da se duhovno uzdižu i tako to nego završiše u prodavnicama sportske opreme Najk patike i bele čarape i tome slično.
[ vilil1 @ 16.10.2010. 14:57 ] @
@None & Co.
O cemu bre vi pricate??? Pozivate se na jednu Jelenu Karleusu!? Alo bre!
Jelena Karleusa, i njeno pisanije je za vas znacajno?
JELENA KARLEUSA!
Neverovatno!
I vi sto se pozivate na ustav, i prava homoseksualaca da setaju, demonstriraju...Nesto vas ne vidim da branite ustavna prava ovih u Novom Pazaru. Jel' to ustav i zakon vaze za jedne a za druge ne?
Nazalost, od ove drzave nece biti nista, dokle god se zakon selektivno primenjuje. Drzava se ne stvara tako sto jednima nesto branis a drugima to isto dozvoljavas. To ce samo izazvati ogorcenje kod svih normalnih ljudi. Osim kod onih koji su za uvodjenje nekakve diktature, i zatvaranje, streljanje...neistomisljenika.
U Beogradu je policija postupila po zakonu, kako i treba. Ali isto tako je trebalo i ovima u Pazaru da se odobri miting, i da ih policija zastiti ukoliko je potrebno, a ne da se skup zabranjuje.
Videli smo kako se ovakve stvari regulisu u normalnim zemljama. SVAKO ima pravo na organizovanje necega, ukoliko je po zakonu. SVAKO. I policija je uvek tu da zastiti "demonstrante". Kao sto su oni nacisti u USA demonstrirali, pa ih je policija zastitila od protivnika, i pohapsila izgrednike, te tzv. levicare. A u stvari obicne barabe, koje kao ovi ovde koriste priliku da naprave neko njesra.
Ili ovi neokomunisti na vlasti treniraju uvodjenje diktature. Komuisticka, fasiticka, ali to ce biti samo diktatura.
[ stil @ 16.10.2010. 15:02 ] @
Čekaj, šta je to bilo u Novom Pazaru, nisam u toku ?
Ja se nisam pozivao na JK.
[ pctel @ 16.10.2010. 15:03 ] @
Citat: U Beogradu je policija postupila po zakonu, kako i treba. Ali isto tako je trebalo i ovima u Pazaru da se odobri miting, i da ih policija zastiti ukoliko je potrebno, a ne da se skup zabranjuje.
Ne bih rekao - u ustavu jasno pise da i jedan i drugi skup treba zabraniti. Da je to uradjeno, danas bi se policija i sudstvo bavili kriminalom a ne ovim takozvanim huliganima.
[ Ankalagon the Black @ 16.10.2010. 15:04 ] @
@pctel Hvala na prici. Veoma je poucna naravno za one koji to vec ionako ne znaju. Ne postoji nikakav "moj" dosuse. Ne znam cak nijedno ime tih vodja gej/lezb organizacija. Takodje mi ne pada na pamet da protestvujem ni za ciji interes. Jedino za sta se uvek zalazem jeste da je bilo kakvo nasilje prema onima koji ne koriste nasilje uvek pogresno. Ako neki gej namerno daje provokativne izjave (ne ponasa se sa postovanjem prema strani koja ima suprotno misljenje) ja i dalje ne mislim da bilo ko treba da ga bije zbog toga. Medjutim, nazalost, sva je verovatnoca da ce zbog te njegove izjave da ispasta neki drugi gej, u nekom drugom gradu, pa mozda cak i neko ko je str8 ali eto, nekome je licio na pedera.
Ceda mozda ima stan i dobra kola i sta ti ja sve znam. Ali takodje ima uz sebe uvek i grupu telohranitelja bez kojih ne sme nigde da mrdne. A ti telohranitelji mnogo kostaju da budu 24/7 dostupni njemu na usluzi. A koliko mirno spava nocu moze samo da se pretpostavi. Sa druge strane ti nemas tih problema. A on tesko da mnogo uziva u lepim kolima ako mora da non stop pazi da mu neko ne izleti sa AK47 odnekle.
[ stil @ 16.10.2010. 15:05 ] @
@ pctel Možeš li da citiraš, možda ja nisam dobro video.
[ Bubnjar2 @ 16.10.2010. 15:25 ] @
Citat: vilil1: Nesto vas ne vidim da branite ustavna prava ovih u Novom Pazaru. Jel' to ustav i zakon vaze za jedne a za druge ne?
Evo, ja kazem da treba i za njih da vazi Ustav! Za svakoga treba jednako da vazi!
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 15:36 ] @
Citat: pctel: Vidis Dimkovicu, po zakonu svako ima pravo da seta, ali po tom istom zakonu dryava ima pravo i obavezu da tu setnju onemoguci ako ona nosi sa sobom rizik po ljude i imovinu. Imajuci to u vidu, bacanje kamenica i razbijanje izloga je jedan od retkih nacina prevencije buducih setnji, sve to lepo pise u zakonu. Sad ce drzava da pohapsi par stotina, a sledece godine ce da proceni da li je pohapsila vecinu ili manjinu, pa ce videti sta ce da radi. I sam znas da se gej parade otkazuju i u pojedinim zemljama EU ako nose rizik po bezbednost.
Možda si u pravu. Možda je stvarno trebalo zabraniti Gej prajd. Samo onda je prvo trebala zabraniti fudbal. I to pre nekih 19 godina. Posle fudbala i košarku ( jesi video šta se sve dešavalo u Pioniru ). A posle košarke, i ostale sportove. A posle sportova, trebalo je zabraniti i razne fašističke organizacije koje se predstavlju pod srpskom zastavom i plaštom patriotizma. Pre tih organizacija, zabraniti i onu stranku koja je prvobitno bila registrovana pod drugim imenom. Slično ime su u Hrvatskoj zabranili, pa su ove godine na Thompsonovom koncertu, uhapsili trojicu samo zato što su nosili simbole te ekstremne organizacije. U Srbiji se njima podižu spomenici. Jbg, to ti je tako kada fašizam i šovinizam ne sasečeš u korenu.
Sad imaš dva puta. Talibanski i neki drugi. Koliko vidim, ima ih mnogo koji su za ovaj prvi. To uopšte nije loše jer ima to i svojih prednosti. Očuvaće se zdrava porodica. Tata će slobodno, kao i do sada, moći da prebija mamu, jer je to normalno. A moći će da prebija i svakoga ko je protiv talibanske Srbije. Ne mora baš da mu odseče nos, ali može da ga gađa molotovljevim koktelom. Ipak smo u 21. veku.
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 15:43 ] @
Nemamo "mi" sta da branimo necija prava - za to sluze organi drzave, koji su svoj posao donekle i radili.
To treba da vazi za svaki normalan skup.
Mirne demonstracije su normalna stvar i tekovina civilizovanog drustva. Pozivi na ubijanje i prebijanje nisu.
Razlika je vrlo jasna, i ne tako komplikovana za ukapirati.
Citat: pctel
pctel: Vidis Dimkovicu, po zakonu svako ima pravo da seta, ali po tom istom zakonu dryava ima pravo i obavezu da tu setnju onemoguci ako ona nosi sa sobom rizik po ljude i imovinu. Imajuci to u vidu, bacanje kamenica i razbijanje izloga je jedan od retkih nacina prevencije buducih setnji, sve to lepo pise u zakonu. Sad ce drzava da pohapsi par stotina, a sledece godine ce da proceni da li je pohapsila vecinu ili manjinu, pa ce videti sta ce da radi. I sam znas da se gej parade otkazuju i u pojedinim zemljama EU ako nose rizik po bezbednost.
Moje misljenje po ovom pitanju je vrlo jasno - ako postoji visoki rizik, organizator skupa visokog rizika mora biti obavezan da plati adekvatno obezbedjenje - ali da mu se zabrani da MIRNO demonstrira, to je apsolutno protiv same osnove pravne demokratatske drzave.
Kada bi to tako moglo, bukvalno bi drzava mogla da sabotira bilo kakav skup sa izgovorom da je "opasan po bezbednost" sto nije kompatibilno sa nekim elementarnim tekovinama modernog drustva. Postoje mehanizmi i nacini da se omoguci mirno demonstriranje i da se spreci unistavanje imovine. Nije Srbija neki specijalan slucaj u univerzumu i prilicno sam siguran da je policija u stanju da odrzava red i mir pod uslovom da se obezbede resursi.
Osim ako drzava nije demokratska, onda hajde lepo da prepravimo Ustav i zakone, pa da se zna tacno na cemu smo.
.
[ StORM48 @ 16.10.2010. 16:07 ] @
Zanimljiv natpis na crvenom transparentu:
Pozdrav
[ vilil1 @ 16.10.2010. 16:08 ] @
@Izvoljski
Gde nestade tvoj post o onom pedofilu iz Holandije sto je bio na "paradi" u Beogradu?
Mislim, tema je "rasizam, homofobija i sovinizam u BG-u?" I taj post se uklapa u sadrzaj teme. Ili mislis da na ESu to ne treba da bude?
EDIT
Dobro bar je slika tu. Al' nema adrese gde se moze procitati clanak.
[ pctel @ 16.10.2010. 16:13 ] @
Citat: Ako neki gej namerno daje provokativne izjave (ne ponasa se sa postovanjem prema strani koja ima suprotno misljenje) ja i dalje ne mislim da bilo ko treba da ga bije zbog toga. Medjutim, nazalost, sva je verovatnoca da ce zbog te njegove izjave da ispasta neki drugi gej, u nekom drugom gradu, pa mozda cak i neko ko je str8 ali eto, nekome je licio na pedera.
Imao bih pricu i za to od malo ranije, od pre 20-ak godina, zasto je ijedan Srbin, Hrvat i Musliman morao da strada? Opet - da bi neko zaradio pare.
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 16:15 ] @
Citat: vilil1:
+ U Beogradu je policija postupila po zakonu, kako i treba.
- Ali isto tako je trebalo i ovima u Pazaru da se odobri miting, i da ih policija zastiti ukoliko je potrebno, a ne da se skup zabranjuje.
+ Stvarno. Postupila po zakonu? Da je postupila po zakonu, sad bi se gradila tri nova moderna zatvora u Srbiji. A i to bi bilo malo.
- Što se tiče Pazara, vidim da si prilično naivan pa ne vidiš. Neko pametniji od tebe, ne želi da se u sadašnjoj nepovoljnoj situaciju po državu, problem Pazara i Sandžaka internacionalizuje i dobije na značaju. Vidim ti i srpski nacionalisti biste to voleli. Pa dobro. Tako su mislili i za Krajinu, Kosovo. Ništa se u glavam ljudi nije promenilo.
[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 16.10.2010. u 18:15 GMT+1]
[ Isak666 @ 16.10.2010. 16:17 ] @
@vilil
evo ovde http://www.alo.rs/vesti/31953/...etao_sa_pedofilom_iz_Holandije
Samo profesionalci iz Alo novina nisu napisali da je on optuzen, a ne osudjen pedofil, kao i da je te optuzbe pokrenuo njegov neki saradnik koji se sa tim istim likom cimao oko organizacije tog festivala jer je kanda lepa lova u pitanju i koji je kasnije povukao te optuzbe.
Bilo i meni interesantno, pa sam proguglao po netu o tom liku.
http://www.zmag.de/artikel/Dannys-Boot
Ali ne treba od Alo previse ni ocekivati - http://www.alo.rs/ljudi/31965/...nije_siljio_nego_je_mazio_doku
[ vilil1 @ 16.10.2010. 16:27 ] @
@Isak666
Hvala.
@žutokljunac
To, sta bi neko voleo ili ne je sasvim nebitno. Ostavi se te isprazne komunisticke price o "nepovoljnoj situaciji", "okruzenje", i slicno. Drzava, ukoliko pretenduje da bude ozbiljna, treba samo da postuje zakone koje je sama donela. Tj. politicari koji je vode.
Pod pritiskom EU nesto se organizuje, za sta se zna da ce doneti nevolje, vidimo cak i ministar seta pored transparenta na kome pise "Smrt drzavi". Samo da ne bi neko iz EU nesto prigovorio. No comment!
A sa druge strane, nesto se zabranjuje, da ne bi, takodje, donelo nevolje.
Takva drzava je zaista Banana drzava.
[ pctel @ 16.10.2010. 16:32 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Nije Srbija neki specijalan slucaj u univerzumu i prilicno sam siguran da je policija u stanju da odrzava red i mir pod uslovom da se obezbede resursi.
Osim ako drzava nije demokratska, onda hajde lepo da prepravimo Ustav i zakone, pa da se zna tacno na cemu smo.
OK, evo primer - Litvanija. Clanica EU, za nas olicenje demokratije. Prosle godine prvi put organizovana gej parada, desilo se slicno sto i kod nas i sud doneo odluku - nema vise gej parade. Tamo 800 policajaca nije uspelo da odrzi javni red i mir, pa se taj dogadjaj smatra veoma rizicnim, kod nas 7x toliko policajaca!!! Pa koliko "resursa" treba, 100.000? Ili mozda pojedine pocinioce nereda streljati za primer ostalima, koji ce se sami razbezati?
Citat: stil: @ pctel Možeš li da citiraš, možda ja nisam dobro video.
USTAV REPUBLIKE SRBIJE
LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA I SLOBODE
1. Osnovna načela
Sloboda misli, savesti i veroispovesti
Član 43.
Jemči se sloboda misli, savesti, uverenja i veroispovesti, pravo da se ostane pri svom uverenju ili veroispovesti ili da se oni promene prema sopstvenom izboru.
Niko nije dužan da se izjašnjava o svojim verskim i drugim uverenjima.
Svako je slobodan da ispoljava svoju veru ili ubedjenje veroispovedanja, obavljanjem verskih obreda, pohadjanjem verske službe ili nastave, pojedinačno ili u zajednici s drugima, kao i da privatno ili javno iznese svoja verska uverenja.
Sloboda ispoljavanja vere ili uverenja može se ograničiti zakonom, samo ako je to neophodno u demokratskom društvu, radi zaštite života i zdravlja ljudi, morala demokratskog društva, sloboda i prava gradjana zajemčenih ovim Ustavom, javne bezbednosti i javnog reda ili radi sprečavanja izazivanja ili podsticanja verske, nacionalne ili rasne mržnje.
[ Isak666 @ 16.10.2010. 16:33 ] @
Btw i mene interesuje zasto je sklonjen post Izvoljskog sa pisanijem Alo-a (osim ako nije sam sklonio)?
To je bas odlican primer kako izgleda odgovorno novinarstvo, kako se ciljano podgreva i zakuvava poluinformacijama i kako se raja prima na to bez proveravanja i kako reaguje sa pozivima na uzbunu.
[ acaradio @ 16.10.2010. 16:39 ] @
Citat: Isak666: Btw i mene interesuje zasto je sklonjen post Izvoljskog sa pisanijem Alo-a?
Iskljucivo zbog "eto, je l' vidite, danas pederi, sutra pedofili" forme koju je koristio da bi preneo "vest" iz te novinarske septicke jame, kao i zbog jos jednog pokusaja da se gay populacija strpa u isti kos sa pedofilima.
[ pctel @ 16.10.2010. 16:50 ] @
I jos konkretnije u Ustavu:
Sloboda okupljanja
Član 54.
Mirno okupljanje gradjana je slobodno.
Okupljanje u zatvorenom prostoru ne podleže odobrenju, ni prijavljivanju.
Zborovi, demonstracije i druga okupljanja gradjana na otvorenom prostoru prijavljuju se državnom organu, u skladu sa zakonom.
Sloboda okupljanja može se zakonom ograničiti samo ako je to neophodno radi zaštite javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.
[ Horvat @ 16.10.2010. 16:50 ] @
Citat: pctel:
OK, evo primer - Litvanija. Clanica EU, za nas olicenje demokratije. Prosle godine prvi put organizovana gej parada, desilo se slicno sto i kod nas
palili su glavni grad?
[ pctel @ 16.10.2010. 17:03 ] @
Citat: Horvat: palili su glavni grad? Da, izmedju ostalog. Sva dogadjanja ista kao ovde samo malo manjeg obima.
[ Isak666 @ 16.10.2010. 17:05 ] @
Citat: acaradio: Iskljucivo zbog "eto, je l' vidite, danas pederi, sutra pedofili" forme koju je koristio da bi preneo "vest" iz te novinarske septicke jame, kao i zbog jos jednog pokusaja da se gay populacija strpa u isti kos sa pedofilima.
Ja bih pre ostavio sve to, kao i ono da je ucesce u paradi placano 40€, da bi se kasnije ispostavilo da je to placano statistima filma koji se snimao za vreme parade i da nema veze sa organizacijom parade ili ono podmetanje sadomazo festivala u SF kao gej parade.
I sve ostale i buduce bih ostavio, pa ce onda mozda biti jasnije zasto jedna grupa ljudi trazi malo vise postovanja za sebe i sta znaci kad neko uporno pokusava preko medija da ti lepi etikete sa poluinformacijama.
Sire gledano, bilo bi dobro kad bi neko skupio sva pisanja slicnih novina zadnjih deset godina protiv svega sto treba da predstavlja neku reformu.
Pa ti posle raji objasnjavaj da to nije bas tako jednostavno kako "novine kazu".
[ stil @ 16.10.2010. 17:06 ] @
pctel
Citat: Sloboda ispoljavanja vere ili uverenja može se ograničiti zakonom, samo ako je to neophodno u demokratskom društvu, radi zaštite života i zdravlja ljudi, morala demokratskog društva, sloboda i prava gradjana zajemčenih ovim Ustavom, javne bezbednosti i javnog reda ili radi sprečavanja izazivanja ili podsticanja verske, nacionalne ili rasne mržnje.
Čoveče zbog čega su nastavili da pljačkaju grad dva sata nakon što je lgb skup završen. Kakve veze pljačka prodavnica sa izražavanjem stava protiv lgb. Zar je moralno biti lopov ? Objasni.
[ pctel @ 16.10.2010. 17:16 ] @
Citat: stil: Zar je moralno biti lopov ? Objasni.
Da, zanimljiva konstatacija, nemam sta da prigovorim, mozda ce kad se bude organizovala parada lopova protivnici zastitnici morala protestvovati tako sto ce... ma nije ni vazno. Vayno je da se dogodilo to sto se dogodilo, da ce sledecih godina najverovatnije gej parade biti zabranjene a da ce svi biti srecni i zadovoljni - siroke narodne mase jer je gradjanski moral kolko-toliko sacuvan, LGBT predstavnici jer ce moci jos dugo da kukaju zbog nepravde i za to inkasiraju veliki novac a vlast zato sto i jedni i drugi imaju cime da se bave pa nece razmisljati o promeni vlasti.
[ Ankalagon the Black @ 16.10.2010. 17:18 ] @
Evo jednog istrazivanja o toleranciji u raznim zemljama. Obuhvacena je i Srbija.
http://www.theglobeandmail.com...in-my-backyard/article1736042/
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 17:19 ] @
Ovima kojima se ne sviđa tekst Karleuše.
Sad tek vidim koliko je hrabra kada je napisala takav tekst. Uopšte nije bitno da li ga je ona napisala. Bitno je da se potpisala ispod njega, i da se time složila sa napisanim. To je jako hrabro. Kao pevačica, staviti se otvoreno na stranu onih koje proganjaju i terorišu. Svaka čast! Nikad je nisam posebno cenio, osim što mi se uvek dizao kad je vidim, ali mi se jako svidelo ovo što je uradila. Priznajem, ja ne bih bio toliko hrabar iako sam anoniman, a ona ima puno toga da rizikuje i izgubi. Verovatno je glavni razlog onaj njen stilista Darko Kostić. Pa i neka je. Opet je za poštovanje. A vama gospodo kojima se ne sviđa rečnik, šta da vam radim. Verovatno ovi huligani ne karaju svoje ribe u guzu, i ne vole kad im ga puše, i kad mu riba kaže da je kresne u dupe, oni odgovaraju -- aaah, pa to je tako nemoralno, to je antihrišćanski, ne mogu to, usta i dupe služe za druge stvari. Uglavnom, tekst i nema neki književni kvalitet, ali je tako dobro pogodio u živac da to nije normalno.
[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 16.10.2010. u 18:30 GMT+1]
[ stil @ 16.10.2010. 17:27 ] @
pctel
E da sad dolazi izvrtanje priče.
Radi se o tome da ja na osnovu zdravog razuma biram stranu i stav. Nisam Mile kontraš. Dakle ukoliko bi lopovi tražili neka prava bio bih protiv toga. U ovom slučaju su neki ljudi hteli da mirno prošetaju ulicom, znači ne da lome pale kradu i tako to već da prošetaju. E a tu su se našli neki koji tobož čuvaju tradicionalne vrednosti srpstva kao što su kamenovanje drugih zbog različitog načina mišljenja, lomljenje trolejbusa, žardinjera, stajališta za autobuse, parkiranih automobila i na kraju razbijanje izloga i krađa patika.
Moj izbor je u ovom slučaju jasan. Samo da te podsetim za ustav i za sadašnji izgled vladajuće većine su građani glasali na izborima tj. referendumu i to je želja većine . Kad dođu sledeći izbori imaćeš priliku da kažeš šta imaš uz pomoć plajvajza i to ti je to.
[ a1200 @ 16.10.2010. 17:27 ] @
Karleusa, ma pravi proizvod savremene Srpske inteligencije i elite, sistema vrednosti...
Citat: Zašto ne volite pedere? To je isto kao da kažete da ne volite crnce, ili muslimane, ili budističke monahe, samo zato što su različiti od vas! Možda ne volite polarne medvede? Ali, to je vaša stvar. Ako ste rasisti, šovinisti, homofobi, idioti, imate pravo na to, ali zadržite to u sebi.
Pa super, neka pederi onda to isto zadrze u sebi, a ne da zatvaraju centar gada "paradiranjem" , odnosno protesnim skupovima koje nazivaju paradama i to jos ponosa, a koji se finansiraju iz zajednickog budzeta od poreza svih gradjana - dok se na primer mirni protest, protiv takvog arcenja budzetskih para, ZABRANJUJE, u ovoj slobodnoj i demokratskoj Srbijici. Pritom, davajuci izjave kako je konacno izgubljena nevinost, i slicne nebuloze...
Domet njene inteligencije je zaista neverovatan...
Citat: Samo da te podsetim za ustav i za sadašnji izgled vladajuće većine su građani glasali na izborima i to je želja većine . Kad dođu sledeći izbori imaćeš priliku da kažeš šta imaš uz pomoć plajvajza i to ti je to.
Siguran sam da je sve sto je toj vecini obecano, da bi se dobili ti izbori, i ispunjeno - tako da nema zime...
Zato moj glas niko od njih vishe nikada nece dobiti.
Full me once, shame on you, full me twice....
--------
Citat:
Zabranjen protest protiv odluke da Vlada finansira gej paradu
Prema prijavi skupa, koja je Ministarstvu podneta 7. oktobra, oko 1.000 poreskih obveznika nameravalo je da od 10:00 do 14:00 časova održi mirni protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.
U obrazloženju prijave, dostavljene Tanjugu, istaknuto je da će "ukupni troškovi organizovanja takozvane Parade ponosa, uključujući dnevnice pripadnika MUP Srbije i logističku podršku, iznositi oko 11 miliona dinara".
Najveći deo ovih troškova, kako je istaknuto, snosi Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, koje iz budžeta Srbije finansira organizatore ove manifestacije, MUP, čiji će pripadnici obezbeđivati ovaj skup i Ministarstvo prosvete u čijoj je nadležnosti Studentski kulturni centar u kome će biti održana gej žurka.
"Srpski poreski obveznici smatraju da pomenuta manifestacija, u trenutku kada se Republika Srbija nalazi u teškoj ekonomskoj krizi i kada veliki broj njenih građana živi na rubu egzistencije, predstavlja besprizorno bacanje njihovog novca, koji bi mogao biti upotrebljen za neuporedivo korisnije projekte", navedeno je u prijavi skupa.
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zabranilo je održavanje protesta poreskih obveznika zbog odluke Vlade Srbije da finansira Paradu ponosa u Beogradu, saopštili su danas organizatori protesta koji je bio najavljen za sutra.
Policijska uprava za grad Beograd donela je 8. oktobra rešenje o zabrani skupa pozivajući se na član 11. stav 1. Zakona o okupljanju građana prema kome se organizatoru zabranjuje protest jer "na skupu može doći do ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi".
http://www.pressonline.rs/sr/v...lada+finansira+gej+paradu.html
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 16.10.2010. u 18:48 GMT+1]
[ staticInt @ 16.10.2010. 17:40 ] @
Ona za gej mi ne deluje tacna ako smo stvarno iza Kine, Ruande i Moldavije onda stvarno...
Dalje mislim da je drzava napravila najveci problem time sto mi poreski obveznici moramo da placamo policiju koja stiti paradu i onda na kraju svu stetu koja je ta parada za sobom ponela da bi se 500 ljudi prosetalo 50 metara mi smo platili par miliona evra IZ NASEG BUDZETA. Nemam nista protiv nek paradiraju i dan i noc ali da oni to rade o svom trosku a ne o nasem, ja ne zelim da placam necije setnje ako vi zelite dajte iz svog novcanika.
[ stil @ 16.10.2010. 17:51 ] @
@ a1200
Ajde ovako, koja je svrha finansiranja crkve iz državnog budžeta ako ćemo već tako da se frljamo. Da te podsetim lgbt populacija plaća porez (dakle time i troškove obezbeđivanja skupa) kao i svi ostali a crkva ne plaća. Recimo. Ko plaća obezbeđivanje utakmica i tako to ?
[ a1200 @ 16.10.2010. 17:54 ] @
Ovde se govori o mirnim skupovim i protestima, ne o crkvi - to su dve totalno razlicite teme. Tj. o ociglednom licemerju, politicki motivisanoj selektivnoj primeni zakona i postovanja ustava.
...
A po tvojoj logici, crkvu finansira ista ta vlada koju je "vecina" izglasala, pa ti lepo uzmi plajvaz u ruke na sledecim izborima... ako ti to smeta... i to ti je to.
P.S. I da, ne mislim da crkva treba da bude finansirana od strane drzave, kao ni gay filmovi i organizovanje "parada".
[ stil @ 16.10.2010. 18:03 ] @
Ovde se govori protestu jednih koji je bio miran i drugih koji su hteli da lome i kradu.
Što se tiče crkve onaj ko na izborima imao u svom programu da se crkva skine sa državnih jasli ima moj glas. Nemam ništa protiv da onaj ko u to veruje to i plati sa stavkom na svojem računu kao što se recimo plaća struja ili gas.
[ a1200 @ 16.10.2010. 18:08 ] @
Citat: Ovde se govori protestu jednih koji je bio miran i drugih koji su hteli da lome i kradu.
Ovde se govori o politicki motivisanoj selektivnoj pravdi, i pozivanju na ustav samo kada to drzavi odgovara.
Jer kao sto vidimo, drugi skupovi - koji predstavljaju neuporedivo manji rizik, su ZABRANJENI, toboze zbog "bezbedonosnog rizika".
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 16.10.2010. u 19:42 GMT+1]
[ acaradio @ 16.10.2010. 18:11 ] @
Citat: "Srpski poreski obveznici smatraju da pomenuta manifestacija, u trenutku kada se Republika Srbija nalazi u teškoj ekonomskoj krizi i kada veliki broj njenih građana živi na rubu egzistencije, predstavlja besprizorno bacanje njihovog novca, koji bi mogao biti upotrebljen za neuporedivo korisnije projekte", navedeno je u prijavi skupa.
Evo sledece nedelje ce biti derbi, pa imaju sansu da odrze taj svoj "protest", posto ce i u ovom slucaju biti angazovano mnogo policajaca (sigurno ne manje od 2000). Zasto u ovo tesko vreme™, kada veliki broj srpskih gradjana zivi na rubu egzistencije, moraju da se odrzavaju utakmice visokog rizika?
Ali naravno, ne bi se oni setili da protestuju zbog troskova oko derbija...njih bas nesto zabole za tezak polozaj naroda, vec im je jedini cilj bio provociranje ucesnika Parade i izazivanje incidenata.
[ stil @ 16.10.2010. 18:13 ] @
Zbog toga što će ako se ne održi ispasti da se država povlači pred huliganima.
[ a1200 @ 16.10.2010. 18:57 ] @
Citat: vec im je jedini cilj bio provociranje ucesnika Parade i izazivanje incidenata.
Isto tako protivnici "parade" mogu da kazu:
Da je jedini cilj parade bio provociranje protivnika parade i izazivanje incidenata. Ko sto rece onaj organizator: "Drago mi je sto je Beograd onacno izgubio nevinost".
...
Svako ima svoj ugao gledanja sta mu je prece. Zakon postoji da se postuje, i bude jednak za sve - onda se zna ko sta moze i kako stvari funkcionishu. Dok, ocigledno u Srbijici to nije tako...
[ acaradio @ 16.10.2010. 19:09 ] @
Citat: a1200: Isto tako protivnici "parade" mogu da kazu
Cista glupost.
Veoma dobro se zna koja strana je htela da izaziva incidente i da se fizicki obracunava sa neistomisljenicima. Na kraju su i ostvarili svoju nameru da "brane" srpstvo ruseci Beograd i kamenujuci policajce, sto je njima omiljena zabava kada god je to srpstvo "ugrozeno" (mis'im, ovo, ono).
Poredjenja su ti jadna i jeftina, na tragu komentara citalaca sa sajtova zute stampe....koristis te njihove fraze, a vidim i da volis da citiras tekstove sa tih mesta.
Citat: Drago mi je sto je Beograd onacno izgubio nevinost
Pa i jeste "izgubio nevinost" po pitanju odrzavanja gay parade...izgubiti nevinost = uraditi neke stvari prvi put. Znam da ti hoces to da upakujes u pricu o nasilju, ali jbg, veoma je jasno sta je Azdejkovic mislio time sto je napisao.
[ a1200 @ 16.10.2010. 19:12 ] @
Citat: Poredjenja su ti jadna i jeftina, na tragu komentara citalaca iz zute stampe.
Vidis kako se razumemo, ja to isto mislim za tvoje komentare.
Pa za gejeve je gubljenje nevinosti druga stvar nego za strejtere - odnosno, moze da se prevede i da je Beograd napokon dobio u ...
[ acaradio @ 16.10.2010. 19:15 ] @
Citat: a1200: odnosno, moze da se prevede i da je Beograd napokon dobio u ...
Pogresno citas izmedju redova, mozda si okrenuo Azdejkovicev tekst naopacke, pa ti se pricinjavaju stvari ;)
[ a1200 @ 16.10.2010. 19:16 ] @
Mozda se tebi pricinjavaju, svasta uradi ta euforija oko parade... gubljenja nevinosti u gay kontekstu 
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 19:17 ] @
pctel, dzabe citiras Ustav jer se on moze okaciti macku o rep posto se tumaci i sprovodi selektivno.
danas pederi, sutra pedofili ! Zivi bili pa videli.
(kazem nazalost)
[ ljuba.micic @ 16.10.2010. 19:35 ] @
Izvoljski: .....danas pederi, sutra pedofili ! Zivi bili pa videli....
A može i ovako: Danas pederi sutra NATO.....
Sve protiv volje ubedljive većine....
[ stil @ 16.10.2010. 19:51 ] @
Meni nije nikako jasno uz pomoć koje logike ste došli do zaključka da je peder = pedofil , jel' zbog toga što počinju na slovo p 
[ acaradio @ 16.10.2010. 19:53 ] @
Citat: Izvoljski: danas pederi, sutra pedofili !
Kad si vec toliko naporan, da razjasnimo i to:
Mada znam da bi ti voleo da to bude tako, samo da bi ispalo da si bio u pravu, gotovo sam siguran da taj film neces gledati.
Ako nisi primetio (a vidim da slabo primecujes), za razliku od LGBT osoba koje polako ali sigurno ostvaruju svoja prava, kod pedofila se (na svu srecu) desava potpuno obrnuto - dok im se do pre nekoliko godina gledalo kroz prste, danas se njihova dela procesuiraju kao krivicna, a na skoro svakih nekoliko dana mozes da cujes da su uhvatili nekog (ili cak na stotine njih) ko je seksualno zlostavljao decu ili snimao/distribuirao/sakupljao foto i video child p**n materijal....a da ne pominjem kako na povrsinu redovno isplivavaju slucajevi zlostavljanja dece od strane svestenih lica iz proteklih nekoliko decenija.
Ne treba ici daleko u proslost da bismo se setili kako je to nekada gurano pod tepih.
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 20:12 ] @
Citat: ljuba.micic
Sve protiv volje ubedljive većine....
Tako je, mozda vecina od 6 i kusur miliona nesto hoce, ali vidis - vecina od onih 500+ miliona (EU) se ne slaze sa tim, i ne zele da imaju bliski istok / Aziju na kontinentu na kome su vecina u ljudstvu, ekonomiji, vojsci itd...
Tako da, bice bas onako kako oni kazu - kada se vec poziva na nekakve vecine.
Ima 2 nacina da se do toga dodje -
a) Laksi
b) Tezi - glavom u zid, pa opet
Madjarska, Slovenija, Ceska, Slovacka, Estonija, Letonija, Litvanija, Rumunija, Bugarska, Poljska... su odabrale laksi put.
E sad, zasto Srbija bira da razbija svoju glavu o zid i konstantno glumi nekakvo ludilo i posebnost sve na svoju stetu, to je vec zanimljivo pitanje... Koliko god glavu o zid lupao, zidu nece biti nista, a glavi...
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 20:15 ] @
ja samo vidim da onaj koji promovise pedere, polako ali sigurno ubacuje i pedofile.
Sapienti sat.
[ acaradio @ 16.10.2010. 20:17 ] @
Citat: Izvoljski: ja samo vidim da onaj koji promovise pedere, polako ali sigurno ubacuje i pedofile.
Losa ti dioptrija ;)
[ Srđan Pavlović @ 16.10.2010. 20:18 ] @
Izvoljski, trolujes previse.
Ako stavljas pedere i pedofile u isti kos, dakle
1. punoletne osobe koje obe, svojom voljom, stupaju u seksualne odnose i time ne povredjuju nikoga
i
2. odrasle koji zloupotrebljavaju jednu stranu (decu) koja jos nemaju razvijenu svest o seksualnim odnosima
onda sa tobom definitivno nesto nije uredu.
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 20:22 ] @
Citat: Izvoljski
ja samo vidim da onaj koji promovise pedere, polako ali sigurno ubacuje i pedofile.
Alo, na IT forumu si, znas ono - trocifren je prosecni IQ ljudi. Te price su za neki drugi uzrast, kao bajke za decu - od 3 do 7 godina.
Kapiramo, ne mirises homoseksualce i to je skroz OK kao tvoj licni stav. Njega neces pojacati ili naturiti drugome uz pomoc besmislica kao ova gore citirana.
Dakle, prestani trolovati, ovo je poslednja opomena.
[ etjen @ 16.10.2010. 20:31 ] @
Ima 2 nacina da se do toga dodje -
a) Laksi
b) Tezi - glavom u zid, pa opet
Madjarska, Slovenija, Ceska, Slovacka, Estonija, Letonija, Litvanija, Rumunija, Bugarska, Poljska... su odabrale laksi put.
e i po meni je baš ovo poenta svih priča gde se pominje Evropa i kontra Evrope.
Kako god, na kraju ćemo ući u Evropsku uniju. Ako idemo lakšim putem, možemo nešto i da zahtevamo (profitiramo) a ako odaberemo teži i dugotrajniji, na kraju ćemo opet biti u Evropi, ali ćemo usput izgubiti mnogo...
Na kraju krajeva Evropa nam ne gine i evropski stavovi.
Bilo da je neko za ili protiv tih standarda ovo je činjenica i tu se ne može mnogo uraditi.
[ ljuba.micic @ 16.10.2010. 20:33 ] @
@Ivan Dimkovic: Tako je, mozda vecina od 6 i kusur miliona nesto hoce, ali vidis - vecina od onih 500+ miliona (EU) se ne slaze sa tim, i ne zele da imaju bliski istok / Aziju na kontinentu na kome su vecina u ljudstvu, ekonomiji, vojsci itd...
---------------
Kada sam pomenuo pojam "većina" ja sam mislio na narod a ne na skup evropslih vlada
I na većinom ima većina: Kina..milijardu i trista miliona ljudi...
EU - blizu pet stotina miliona....
EU i USA su nesto jače od pola populacije Kine...
NA istoku se rodila "nova" sila i sada englesko govorno područje ce morati malo više da se saginje ne bi li zadovoljili gazdu na Istoku.
http://www.nspm.rs/hronika/azi...-glavnoj-ulozi.html?alphabet=l
[Ovu poruku je menjao ljuba.micic dana 16.10.2010. u 21:47 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 20:37 ] @
Citat: ljuba.micic
Kada sam pomenuo pojam "većina" ja sam mislio na narod a ne na slup evropslih vlada
Znam ja na sta si mislio, ali nekakav 100% suverenitet nikad nije postojao - a u ovako disproporcijalnim slucajevima (500 miliona : 6 miliona) je potpuno besmisleno ocekivati da se moze terati inat. Pitanje demokratskog uredjenja na evropskom kontinentu je odavno zavrseno - zemlje moraju biti moderne demokratije, a to ukljucuje i postovanje ljudskih prava. Tako ce i biti, svidjalo se to nekom ili ne.
Sto se Kine tice - da, tako je, kada Kina bude bila tolika supersila da moze da diktira Evropi kako da bude uredjena, pogodi - slusace se Kinezi. Bas kao sto su morali da se slusaju Sovjeti na istocnom delu kontinenta dok su oni bili neko i nesto.
Mada cenim da ce i tada Srbija glumiti ludilo i prkositi, ono "Nece nama Kinez da odredjuje sta i kako".
Japanci imaju jako dobru izreku:
Citat:
Ekser koji viri biva zakucan.
[ vlada131 @ 16.10.2010. 20:39 ] @
Citat: ljuba.micic:
---------------
Kada sam pomenuo pojam "većina" ja sam mislio na narod a ne na slup evropslih vlada
I na većinom ima većina: Kina..milijardu i trista miliona ljudi...
EU - blizu pet stotina miliona....
EU i USA su nesto jače od pola populacije Kine...
NA istoku se rodila "nova" sila i sada englesko govorno područje ce morati malo više da se saginje ne bi li zadovoljili gazdu na Istoku.
http://www.nspm.rs/hronika/azi...-glavnoj-ulozi.html?alphabet=l
I kakve to veze ima sa nama? Mi ostajemo ovde gde smo, što znači da je EU za nas regionalna sila, pošto fizički ne možemo da pobegnemo od nje...a šte će biti na globalnom planu nema baš puno veze sa našim statusom na kontinentu na kome smo.
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 20:39 ] @
Citat: etjen:
Na kraju krajeva Evropa nam ne gine i evropski stavovi.
Ne slažem se. Geopolitika, slagalica, sreća. Vidiš, ukoliko se Srbija odluči za suprotan put, ima ko će ga podržati. Postoji neko, ko je takođe moćan i uticajan, i ko bi voleo da povuče civilizacijsku granicu između dva sveta. Na jednoj strani je EU i svi standardi koji uz to idu. Na drugoj jedna drugačija civilizacija. Istočna.
Uostalom na takvoj geopolitičkoj polarnosti i počiva interes. Arapska ( islamska ) civilizacija je isto tako mislila da je najpametnija, i da u njoj nema mesta različitostima. Pa pogledaj u kakvom je stanju.
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 20:43 ] @
Ima ko ce da podrzi naravno.
Ali poznato je da zemlje na granicama interesnih zona najvise na*ebu. A sa takvim potezom bi Srbija bukvalno bila kao taj ekser iz japanske poslovice - dobijala bi cekicem po glavi samo tako svako malo.
Ej bre... okruzena EU, okruzena NATO clanicama... kakvo bi to ukucavanje bilo...
[ vilil1 @ 16.10.2010. 20:44 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Dakle, prestani trolovati, ovo je poslednja opomena.
Ma daj Ivane ne zloupotrebljavaj svoj status. Jbt. pa sto ne opomenes ovih nekoliko likova koji malo malo, kad im nesto nije po volji, u svaku pricu uvlace srpstvo, cirilicu...
K'o da samo u Srbiji napadaju homoseksualce. Sta cemo sa Hrvatskom, Poljskom, BiH...Jesu li i tamo Srbi, Pravoslavci, koji napadaju buljase?
Mislim...ili budi korektan, pa zapreti svakome da se drzi teme, ili posteno reci sta se sme, a sta ne sme pisati.
[ etjen @ 16.10.2010. 20:44 ] @
žutokljunac
ja se ne slažem sa tim što se ti ne slažeš
Citat: žutokljunac: Ne slažem se. Geopolitika, slagalica, sreća. Vidiš, ukoliko se Srbija odluči za suprotan put, ima ko će taj podržati. Postoji neko, ko je takođe moćan i uticajan, i ko bi voleo da povuče civilizacijsku granicu između dva sveta. Na jednoj strani je EU i svi standardi koji uz to idu. Na drugoj jedna drugačija civilizacija. Istočna.
Uostalom na takvoj geopolitičkoj polarnosti i počiva interes. Arapska ( islamska ) civilizacija je isto tako mislila da je najpametnija, i da u njoj nema mesta različitostima. Pa pogledaj u kakvom je stanju.
mislim da su nikakve šanse da se Srbija prikloni nekom drugom bloku, ko god da bio/došao na vlast.
Nažalost ili na sreću - tako je.
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 20:47 ] @
@vilil1 - Izvoljski troluje visestrukim ponavljanjem najobicnije lazi.
To je trolovanje, po definiciji. Ne doprinosi diskusiji, vec samo navodi na besmislen flame.
Nemam ja nista protiv normalnoj diskusiji i razmeni misljenja - ima na ovoj temi i drugih ljudi koji su protiv tih parada, koji nisu nikakvi ljubitelji homoseksualaca i sta ti ja znam; pa opet - ne sluze se najobicnijim besmislicama kao sto je dovodjenje homoseksualne seksualne orijentacije i pedofilije na istu ravan.
[ vlada131 @ 16.10.2010. 20:48 ] @
Evo šta su bilmezi u Đenovi napravili...sada dolaze bilmezi one druge strane, kojima je to dobar povod:
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=16&nav_id=465775
Citat: Pokušaj skidanja srpske zastave
16. oktobar 2010. | 18:34 -> 20:20 | Izvor: FoNet, Beta, Tanjug Brisel, Skoplje -- Oko 20, uglavnom mlađih ljudi sa zastavama Albanije i Kosova okupilo se ispred ambasade Srbije u Briselu a deo njih je pokušao da skine zastavu Srbije.
Kako saznaje agencija Beta iz izvora bliskih ambasadi, incident se dogodio oko 15.30, a okupljeni su se razbežali pošto su čuli policijske sirene.
Prema rečima izvora Bete, nekoliko okupljenih preskočilo je ogradu ispred srpske ambasade, zatim su pokušali da skinu zastavu i lupali na vrata.
Dežurni u ambasadi pozvao je policiju i oni su verovatno čuli sirene, pa su se vratili preko ograde i razbežali, rekao je Betin izvor i dodao da na zgradi ambasade nije pričinjena materijalna šteta.
Okupljeni su nosili dve kosovske zastave i sedam-osam albanskih zastava. Neki su imali fantomke na licu.
Stotine Albanaca protestovalo je ispred ambasade Srbije u Skoplju zbog paljenja albanske zastave na fudbalskoj utakmci Italija-Srbija u Đenovi, prenosi Makfaks.
Organizator protesta je nevladina organizacija (NVO) "Razbudi se" čiji su aktivisti simbolično ispred ambasade Srbije odigrali fudbalski meč.
Predstavnik NVO "Razbudi se" Ismail Krivca izjavio je da je prostest organizovan u odbranu albanske zastave koju su spalili srpski huligani iz političkih i antialbanskih motiva.
"Sakupili smo se ispred ambasade Srbije kako bi poručili da Albanci neće dozvoliti napade na njihove simbole i nacionlno dostojanstvo", rekao je Krivca.
On je rekao da sedam miliona Albanaca u regionu deli iste vrednosti i zatražio da se Srbija izvini zbog nemilog događaja koji je osudio celi svet.
"Paljenjenem albanske zastave, zapaljeni su i simboli EU i NATO, ali i šanse Srbije da se pridruži Uniji civilzovanih država, rekao je Krivca na protestu.
Predsednik Demokratke partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković zatražio je od Srba u Makedoniji, povodom protesta Albanaca u Skoplju, da ne podlegnu provokacijama i ocenio da ovo nije način za postizanje političkih ciljeva.
"Ovakva dešavanja, nezavisno ko ih je izazvao, ne treba da se koriste za postizanje bilo kakvog političkig cilja jer to bi značilo izazivanje incidenata i neadekvatno ponašanje", izjavio je Stoiljković, dodavši da bi to samo ugrozilo politički dijalog.
On je naglasio da je očuvanje mira pođednako važno i za Srbe i za Albance, ali i za čitav region.
U sred Brisela...
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 20:48 ] @
pa Srbija moze da izbegne EU i NATO samo i samo ako bi se ujedinila sa Rusijom. Nema te sile koja bi mogla dati vecu ponudu. A onda bi ukucavanje eksera islo khm malo teze.
[ vlada131 @ 16.10.2010. 20:51 ] @
A kako ćeš da se ujediniš sa državom koja je 2.000 km daleko od tebe, a okružen si državama koje su u NATOu, ili će uskoro ući u njega? Kako to zamišjaš?
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 20:53 ] @
Pa Srbija se nudila Rusima 1999-te pa nisu bili nesto zainteresovani :-)
Rusi su svoje rekli sto se Srbije tice povlacenjem svojih trupa sa Kosova. Jednostavno strateski nemaju tu sta da traze, jer nemaju vise nikakav direktan pristup - vazdusni prostor izmedju Rusije i Srbije je NATO pakt. Kopneni prostor je NATO pakt. Geopoliticka mapa je takva da su Srbija i Rusija prilicno daleko.
Radi se o prostoj ekonomiji - Rusima je sigurno daleko vaznija trgovina sa EU nego zamajavanje sa Srbima - zbog toga su se i povukli sa Balkana kao i iz istocne Evrope - fokusirali se na sopstvenu zemlju i okruzenje koje prica ruski i koje je kulturno blisko sa Rusima (ZND) a ne neke daleke balkanske zemlje gde niti ljudi bas mirisu Ruse, niti imaju vezu sa njima.
Da ne pricamo da Rusima de-facto strateski odgovara nezavisnost Kosova, jer to njima daje "legitimitet" da lepo pocepaju Gruziju.
Na kraju krajeva, Rusi bi se daleko pre ujedinili sa Belorusijom ili Ukrajinom koje su im 100 puta blize od Srbije - pa ni to im ne ide bas i postoje razlike i sukobi, a sa tim zemljama se GRANICE i pricaju isti jezik.
--
E sad, Rusima je mozda OK da malo zezaju EU i prave nestabilnost tako sto ce da prze neke politicke elemente u Srbiji, bas kao sto EU/USA prave nestabilnost Rusima sa Gruzijom tako sto prze elemente u Gruziji.
Ali od toga Srbija ima samo stetu - bas kao sto Gruzija ima stetu sto gura prst u oko Rusima za malo $$$/EUR....
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 20:57 ] @
pa i Estonija je 7000 km od Amerike pa je odabrala da bude sa njima. Znam ja da se mi necemo ujediniti sa Rusima, neko sam rekao to onako.
[ Ivan Dimkovic @ 16.10.2010. 21:01 ] @
Pa nije Estonija u jedinstvu sa USA - vec su deo EU.
Sto je skroz jasno, jer su Estonci daleko blizi Fincima nego Rusima, i jedva su cekali momenat da pripale od Rusa. Mogucnost je postojala jer Estonija ima granicu sa Finskom i postojao je unikatni momenat kada je SSSR ekonomski pukao. EU je daleko od tog stadijuma.
Srbija se nalazi u EU interesnoj zoni - okruzena je EU drzavama, bukvalno zatvorena unutar EU. Kako bi uopste izvela nekakav "savez" sa Rusima koji nemaju nikakav pristup Srbiji bez da prolaze kroz EU/NATO?
Pa dovoljno je da EU zemlje uvedu kaznene carinske stope Srbiji da joj totalno unerede ekonomiju...
To su pusti snovi. Sve i da Rusi imaju najmanji interes da ulaze u savez sa Srbima, za sta ne postoji nikakva indicija (stavise, postoje indicije da bas ne zele - da su zeleli, to bi izveli 1999-te)
Da ne pricamo o tome da je sam narod u Srbiji zesce podeljen po tom pitanju. Estonci su bili 100% za EU.
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 21:07 ] @
Citat: Sto je skroz jasno, jer su Estonci daleko blizi Fincima nego Rusima
pa i Srbi su blizi Rusima nego Amerikancima. Uzgred, Finska nema granicu sa Estonijom i nije clan NATO-a jer joj to Rusija nije dozvolila.
[ ljuba.micic @ 16.10.2010. 21:20 ] @
@Ivan Dimkovic: .......da joj totalno unerede ekonomiju...
Pa zar nije to već učinila - instaliranjem tzv. ekonomskih eksperata nakon prevrata 2000.
[ misirac @ 16.10.2010. 21:27 ] @
Citat: Zanimljiv natpis na crvenom transparentu:
Taj crveni plakat je nosio neko iz ekipe anarhista koja je došla da im da podršku.
Čak i takav plakat ne znači ništa, ako nemaš nameru da nasilno rušiš ustavni poredak.
[ MyWay @ 16.10.2010. 21:34 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ali poznato je da zemlje na granicama interesnih zona najvise na*ebu. Nije istina - zavisi od zemlje i trenutka. Pozitivan primer nije daleko - SFRJ, osim njega npr Finska..
A to što bi Srbija najeverovatije na*ebala u takvom scenariju ima veze sa nama - mi bi uspeli da na*ebemo i da smo locirani u centru...
[ žutokljunac @ 16.10.2010. 22:34 ] @
Da vas nešto pitam. Šta mislite da je ona rulja stigla do homoseksualaca, lezbejki, anarhista, i ko se sve tu našao. Pa da je počela da ih kamenuje do smrti. Da im skače po glavama, linčuje i ubija njih hiljadu u centru Beograda. Ono, živ prenos egzekucije kamenovanjem. Kao kod Talibana. Udri, rokaj, do smrti, mamicu im grešnu i nenormalnu.
Kako biste se osećali dan posle toga? Kao pobednici ili kao poraženi?
[ Srđan Pavlović @ 16.10.2010. 22:44 ] @
Ocigledno da ima i onih koji bi se osecali kao nekakvi pobednici.
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 22:57 ] @
laz je da su pederi nuzno i pedofili. Ali laz je i da sam ja to rekao !
Ja sam mislio da kao sto je i pre x godina bilo neprihvatljivo da paradiraju pederi, a sada paradiraju, tako ce i za par godina biti normalno da i pedofili paradiraju. Mozda ce i ocevi sa cerkama propagirati incest. Jer sta je moral i koja je granica da nesto sto je juce bilo nemoralno danas prikazemo kao moralno ? Neko ce sad reci, ne pedofilija to nikad to je gnusno, a drugi ce reci- e pa ne mozes ti da ogranicavas moje slobode. Itd...
Vreme morala je proslo i ocekujte sve.
[ Count Zero @ 16.10.2010. 23:02 ] @
BAŠ troluješ.
Pokušavaš generalizovati nekakav presedan kao opravdanje za nešto što će UVEK biti kriminal.
Zlostavljanje je zlostavljanje.
[ vlada131 @ 16.10.2010. 23:08 ] @
Citat: Izvoljski: laz je da su pederi nuzno i pedofili. Ali laz je i da sam ja to rekao !
Ja sam mislio da kao sto je i pre x godina bilo neprihvatljivo da paradiraju pederi, a sada paradiraju, tako ce i za par godina biti normalno da i pedofili paradiraju. Mozda ce i ocevi sa cerkama propagirati incest. Jer sta je moral i koja je granica da nesto sto je juce bilo nemoralno danas prikazemo kao moralno ? Neko ce sad reci, ne pedofilija to nikad to je gnusno, a drugi ce reci- e pa ne mozes ti da ogranicavas moje slobode. Itd...
Teško, jer pedofilija je, ako malo bolje razmisliš, vid silovanja, pošto sa jedne strane imaš odraslu osobu, a sa druge strane dete koje nije dovoljno zrelo da samostalno odlučuje o odnosima sa dotičnom osobom; znači ne postoji obostrana saglasnost. Kod gej (i strejt, isto tako) populacije obe jedinke dobrovoljno odlučuju da stupe u međusobnu vezu. Prema tome, pedofilija je krivično delo, i to važi za sve zemlje sveta, istočno i zapadno...
[ MyWay @ 16.10.2010. 23:08 ] @
Citat: žutokljunac: Kako biste se osećali dan posle toga? Kao pobednici ili kao poraženi? A kako si se osećao dan posle parade? Kao pobednik ili kao poražen?
[ 3way @ 16.10.2010. 23:13 ] @
Citat: Izvoljski:
Vreme morala je proslo pre oko 10 000 godina.
Ta sra*a da su danas ljudi nemoralniji uvaljuj nekom drugom...
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 23:16 ] @
ja mislim da su se posle parade svi osecali porazeno.
Gledano sa strane Srbija je sovinisticka prema pederima i imidz zemlje je po ko zna koji put narusen. Tacno je da je drzava dozvolila odrzavanje parade, ali primarna vest u svetu je da je za to angazovala gro policajaca i da je na jednog pedera bili 300 antipedera sprimni da mu pokazu bogasvoga.
Da li ce neko snositi odgovornost zbog ove, jos jedne, bespotrebne blamaze zemlje ?
[ Izvoljski @ 16.10.2010. 23:20 ] @
Citat: Vreme morala je proslo pre oko 10 000 godina.
ja kad sam bio dete pre nekih 20 godina moral je bio 5 puta jaci nego danas. Secam se kad je jedna mama rekla "slobodno vi druze razredni njega i udarite ako ne slusa, znate on raste bez oca, a od mene je jaci".
Ovo je danas nemoguca scena. Deca se ne boje nikoga i niko im nije autoritet. Bojim se. Vrlo se bojim...
[ a1200 @ 16.10.2010. 23:55 ] @
Citat: a sa druge strane dete koje nije dovoljno zrelo da samostalno odlučuje o odnosima sa dotičnom osobom
Sve je ovo totalno ok.
Samo mene plashi mogucnost da neka skupina politicara/experata, potpomognutih od strane "interesnih grupa"/demokratski "lobiranih", sutra promeni zakonski minimum pod kojim se naka osoba smatra detetom... ili maloletnikom, tj. zakonsku definiciju. Pa onda preko noci nesto sto je bilo sankcionisano i tretirano kao poremecaj postane normalno - jer, jel'te, zakon tako kaze...
Homoseksualizam je tretiran kao mentalna bolest u Americi i to do 1973... da bi se 40 godina kasnije pravile parade ponosa, i ostro kaznjavali ljudi koju homoseksualce smatraju mentalno bolesnim. Dakle, dovoljno je da neko telo zakljuci sta jeste, a sta nije bolest/poremecaj - na glasanju udruzenja - i to je to. Posle to udje u zakon, prodju desetine godina... i sve je OK.
Citat: In 1973, the weight of empirical data, coupled with changing social norms and the development of a politically active gay community in the United States, led the Board of Directors of the American Psychiatric Association to remove homosexuality from the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM). Some psychiatrists who fiercely opposed their action subsequently circulated a petition calling for a vote on the issue by the Association's membership. That vote was held in 1974, and the Board's decision was ratified.
http://psychology.ucdavis.edu/.../html/facts_mental_health.html
Samo se nadam da ce se za pedofiliju uvek dobijati drakonske kazne.
[ 3way @ 16.10.2010. 23:57 ] @
Citat: a1200:Homoseksualizam je tretiran kao mentalna bolest u Americi i to do 1973... da bi se 40 godina kasnije pravile parade ponosa, i ostro kaznjavali ljudi koju homoseksualce smatraju mentalno bolesnim.
I jel ih ugrozava to sto prave parade?
I da li zbog toga manje ljudi zna da raspozna americku zastavu?
[ a1200 @ 17.10.2010. 00:02 ] @
Moj post nema funkciju da od gay-eva pravi bolesnike, nego ilustruje kako je ta materija veoma promenjiva, u relativno kratkom istorijskom periodu. Samim tim, povlaci se pitanje ko i kako sutra moze da promeni medicinsku i zakonsku praksu koja je vazila stotinama godina i uvede ili olabavi zakonske norme za recimo pedofiliju... to je nesto sto je realno, moguce i porazavajuce. Recimo, donese se zakon da posle 14 ili 12 godine devojke mogu da imaju slobodnu vezu i ne smatraju se maloletnicama.... pa se za 10 godina taj minimum spusti na 10 godina itd... a zasnovan na empirijskim cinjenicama da populacija u tim uzrastima ionako stupa u odnose, da ranije "psiholoski sazreva" itd. - tj. vec ce se naci neko expertsko objasnjenje, glasati na skupstini udruzenja...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 17.10.2010. u 01:16 GMT+1]
[ geniuxx @ 17.10.2010. 00:10 ] @
Citat: 3way: Citat: a1200:Homoseksualizam je tretiran kao mentalna bolest u Americi i to do 1973... da bi se 40 godina kasnije pravile parade ponosa, i ostro kaznjavali ljudi koju homoseksualce smatraju mentalno bolesnim.
I jel ih ugrozava to sto prave parade?
Mentalni bolesnici ne bi trebalo da se nalaze van psihijatrijskih ustanova.
[ 3way @ 17.10.2010. 00:22 ] @
Citat: geniuxx: Mentalni bolesnici ne bi trebalo da se nalaze van psihijatrijskih ustanova.
Mentalni bolesnici?
Na koji nacin gej osoba ugrozava normalno funkcionisanje drustva?
[ StORM48 @ 17.10.2010. 00:25 ] @
@Izvoljski
Ih... autoriteti... pre neku godinu, onaj mazgov zviznuo profesorku tako da se tri sprata kotrljala stepeništem.
Ono, kad sam ja bio u školi, ako neko baci petardu u okviru školskog kruga, proglase ga za državnog neprijatelja №1 i zviznu mu jedno 2 ukora, uz bičevanje, pride.
Da neko pomisli da ne ustane kad ulazi profesor - Bože sačuvaj! Danas, kad ulazi profesor, bude srećan ako ga neko ne spizdi ciglom u glavu. I to u osnovnoj školi. Nabadanja i prangijanje da ne pominjemo. To je već dnevni ritual.
Sve je bre otišlo dođavola...
Pozdrav
[ Izvoljski @ 17.10.2010. 00:41 ] @
Citat: I jel ih ugrozava to sto prave parade?
ne, Amerika nece propasti zbog pedera. ALI
gej parada je isto sto i parada neodgovornih menadzera koji su unistili ekonomiju Amerike. U osnovi, u korenu svega je nemoral i njegovo promovisanje kao normalnog, a to dalje povlaci i sve ostalo, gramzivost, neosecanje za bliznjeg, nemilosrdnost i dr. I neodgovornost.
Mislim da film Wallstreet govori o tome.
[ Srđan Pavlović @ 17.10.2010. 00:54 ] @
Citat: u korenu svega je nemoral i njegovo promovisanje kao normalnog
U korenu svega je jaka teznja nekih jedinki da se mesaju u zivote drugih,
obicno tesno povezana sa nedostatkom ili neispunjenoscu svog zivota, odnosno nezadovoljstvom istim.
[ 3way @ 17.10.2010. 00:57 ] @
Citat: Izvoljski: ne, Amerika nece propasti zbog pedera. ALI
gej parada je isto sto i parada neodgovornih menadzera koji su unistili ekonomiju Amerike.
vatafak?
Citat: Izvoljski
U osnovi, u korenu svega je nemoral i njegovo promovisanje kao normalnog, a t...
Znas kako...gledajuci tih par gejeva sto ih znam...njima dajem manje sanse da me izjeb* za nesto nego gomili hetero koje znam....
U stvari, moral/nemoral nema veze sa gej/negej ili sa paradiranjem, to je totalno druga stvar....
[ Marko Medojević @ 17.10.2010. 09:16 ] @
Citat: Izvoljski: laz je da su pederi nuzno i pedofili. Ali laz je i da sam ja to rekao !
Kakve imaju veze pedofilija i homoseksualnost. Pedofilija je krivično delo silovanja i ono je još gnusnije zbog toga što se vrši nad onima koji ne mogu da se brane. Homoseksualnost je seksualna orijentacija i sama ne podrazumeva sklonost ka bilo kakvom vidu kriminala.
Evo na primer u Švajcarskoj su žene dobile pravo glasa tek 1971. godine, a do tada se smatralo da je nemoralno da žene imaju toliku slobodu da glasaju. Da li se na osnovu toga može reći da ako se ženama zakonski dozvoli da glasaju, onda će i pedofili tražiti da im se ozakoni da siluju decu?
Nego ja bi se brinem za mnogo realniju pretnju. Ako je danas u Srbiji normalno da čopori bez bilo kakvog povoda napadaju gej paradu, na pravdi nekih "božijih" zakona, postoji mogućnost da će takvi kada sutra dođu na vlast krenuti da ukidaju darvinovu teoriju, računare po školama, pravo ženama da glasaju i uvesti kazne za prestupnike po uzoru na avganistanske talibane.
[ ljuba.micic @ 17.10.2010. 10:06 ] @
@StORM48: ...Sve je bre otišlo dođavola...
Zloupotreba ljudskih prava, u ovom slučaju prava deteta. Većina profesora dobija ospice kada se pomenu dečja prava.
[ Izvoljski @ 17.10.2010. 10:31 ] @
Homoseksualnost ne samo da je bolest nego je i totalno neprihvatljivo drustveno ponasanje (kao i huliganizam) i zbog toga ga ne treba promovisati. Zamislimo sada da smo svi homoseksualci. Ovaj nas svet bi izumro i sta bi onda bilo ?
Meni je zanimljivo kad se prica o ljudskim slobodama onda obicno se nacinju samo ono teme koje su vekovima vazile u medjuljudskim odnosima. Pa ako je sloboda zasto onda placam porez, idem u vojsku, postujem zakone ? Zar nije sloboda da covek moze da radi STA GOD HOCE ?
Ako je sloboda zasto onda huligan ne moze da razbije grad ili lopov da opljacka banku ili da i pedofil paradira ? Znaci ili cemo biti normalni ljudi i jasno i glasno razluciti sta je normalno, a sta ne ili ce se svako malo javljati grupe izopacenjaka da bi ispunille svoje hirove ?
[ Vole Domu @ 17.10.2010. 10:50 ] @
@ Ivan Dimkovic:
napisao si na prosloj strani Citat: Sve i da Rusi imaju najmanji interes da ulaze u savez sa Srbima, za sta ne postoji nikakva indicija (stavise, postoje indicije da bas ne zele - da su zeleli, to bi izveli 1999-te)
je l' si to mislio figurativno ili smo im se stvarno nudili? ne znam nista o tome, aj mi pojasni, plz...
@Izvoljski:
ne brini se ti za nas svet i populaciju. sve i da im se dozvole svaki dan gej parade i da se ustavom zabrani biti strejt, bilo bi strejtera i trudnica samo tako...
ako gledamo globalno, u interesu ljudske rase i jeste da se malo manje hebemo, planeta je prenaseljena...
[ ljuba.micic @ 17.10.2010. 10:55 ] @
Za bolje razumevanje ( šta je normalno, šta nije, normalno je ono što ne bi trebalo ):
http://www.pecat.co.rs/2010/10...anje-novog-seksualnog-poretka/
[ Count Zero @ 17.10.2010. 10:57 ] @
Citat: je l' si to mislio figurativno ili smo im se stvarno nudili? [Rusima] ne znam nista o tome, aj mi pojasni, plz...
Hint: Savez Rusija-Belorusija-Jugoslavija
[ dejande @ 17.10.2010. 11:00 ] @
moze li mi neko objasniti zasto velika vecina misli da su svi pedofili homoseksualci ?
da li je razlog taj sto im slicno zvuci PEDer i PEDofil ili je neki drugi razlog.
i da jako je mali broj pedofila homoseksualaca u odnosu na pedofile heteroseksualce , hocu reci da je mnogo vise heteroseksualaca koji bi da ..... decu (suprotnog pola od svog ).
[ Count Zero @ 17.10.2010. 11:05 ] @
^Verovatno zbog "incidenata" u kojima su glavni akteri bili "ljudi u crnom".
BTW, mislim da nije baš tolika većina u pitanju.
[ tune @ 17.10.2010. 11:12 ] @
Citat: Vole Domu: u interesu ljudske rase i jeste da se malo manje hebemo, planeta je prenaseljena...
Ihhh... ti bi sad da ukines hebačinu  Ne preteruj, experti imaju resenje za prenaseljenost:
Citat: Izvoljski: Znaci ili cemo biti normalni ljudi i jasno i glasno razluciti sta je normalno, a sta ne ili ce se svako malo javljati grupe izopacenjaka da bi ispunille svoje hirove ?
Normalno je da ima i "izopacenjaka" i "normalnih" problem je kad i jedni i drugi ne vide šumu od drveca; kad promase temu i krenu da se organizuju u cilju isterivanja pravde.
[ stil @ 17.10.2010. 11:18 ] @
Citat: Izvoljski: Homoseksualnost ne samo da je bolest nego je i totalno neprihvatljivo drustveno ponasanje (kao i huliganizam) i zbog toga ga ne treba promovisati. Zamislimo sada da smo svi homoseksualci. Ovaj nas svet bi izumro i sta bi onda bilo ?
Meni je zanimljivo kad se prica o ljudskim slobodama onda obicno se nacinju samo ono teme koje su vekovima vazile u medjuljudskim odnosima. Pa ako je sloboda zasto onda placam porez, idem u vojsku, postujem zakone ? Zar nije sloboda da covek moze da radi STA GOD HOCE ?
Ako je sloboda zasto onda huligan ne moze da razbije grad ili lopov da opljacka banku ili da i pedofil paradira ? Znaci ili cemo biti normalni ljudi i jasno i glasno razluciti sta je normalno, a sta ne ili ce se svako malo javljati grupe izopacenjaka da bi ispunille svoje hirove ?
Ukoliko svojim ponašanjem nikoga ne povređuješ ili na bilo koji način ne ugrožavaš možeš da radiš šta hoćeš. Huligan razbija grad - uništava materijalna dobra, povređuje policajce - ugrožava život. Pljačkaš otima novac uz pretnju oružjem - ugrožava život i pravi materijalnu štetu, pedofil zloupotrebljava poverenje deteta i stvara mu psihičke i fizičke traume koje traju do kraja života.
Homoseksualac ispunjava svoje uz saglasnost druge osobe bez povređivanja bilo koga. Onog trenutka kada svojim ponašanjem ugrozi drugu osobu prelazi granicu i postaje prestupnik. Zakoni samo definišu ono što zdrav razum nalaže ništa više od toga.
[ acaradio @ 17.10.2010. 11:44 ] @
Hahaha...bas nalazis "prave" izvore za "razumevanje" ove teme...Pecat, NSPM...prava kanalizacija pisane reci...daj nesto i sa huliganskih i neonaci foruma, cenim da i oni imaju prigodan materijal za "razumevanje".
[ a1200 @ 17.10.2010. 12:13 ] @
Citat: Hahaha...bas nalazis "prave" izvore za "razumevanje" ove teme...
Hahaha... jeste, bas je glup, pravo "razumevanje i istina" se moze naci samo na portailma tipa gaysrbija, ili kod Natashe Kandic, Cedomira Jovanovica i ostale "napredne" ekipice... koja dobija parice za uspostavljanje i odbranu "pravih" vrednosti.
[ ljuba.micic @ 17.10.2010. 12:19 ] @
Zašto ha, ha. Pečat samo prenosi, ne kreira članak. Jel hoćeš da kažeš da članak nije dobar ( ako si ga uopšte pročitao ). A što se drugosrbijanci, evrounijati, atlantisti i slični toliko gade od NSPM i sličnih sajtova. Ako nađeš nešto slično članku iz pečata, slobodno postavi. Niko neće da ti napiše ha, ha ako je članak analitičan i vredan pažnje...
[ acaradio @ 17.10.2010. 12:20 ] @
Citat: a1200: ... koja dobija parice za uspostavljanje i odbranu "pravih" vrednosti. :)
Mene vise interesuje cije finansije stoje iza ovih koji su rusili Beograd pre nedelju dana.
[ a1200 @ 17.10.2010. 12:24 ] @
Verovatno stoje isti koji stoje i iza ovih "prosvecenih", sto bi rek'o dimkovic, vecina od 500 miliona...
Nekom je mnogo dobro legla ova medijska frka, da bi krenuo da menja zakone i zabranjuje zakonom one koji mu smetaju... saziva nacionalni savet bezbednosti, prica o vanrednom stanju...
[ ljuba.micic @ 17.10.2010. 12:37 ] @
Stvarno nije loše da vidimo čije finansije stoje iza ( onih što "srušiše" Beograd pre nedelju dana ) Videli smo čije su stajale iza, kad' onomad ( 2000. ) zapališe Skupštinu, opljačkaše stanicu milicije u Keve Jevrosime....
[ p3j4 @ 17.10.2010. 12:47 ] @
Citat: a1200: Nekom je mnogo dobro legla ova medijska frka, da bi krenuo da menja zakone i zabranjuje zakonom one koji mu smetaju... saziva nacionalni savet bezbednosti, prica o vanrednom stanju...
Ovo je suština.
Koga bre briga za šačicu pedera koji bi da paradiraju, ulozi su ovde mnogo veći, a vidi se da su ovi naši vlastodršci učili od najboljih (hint: problem-reaction-solution)
poz
[ stil @ 17.10.2010. 12:55 ] @
U roku od 5 sekundi
Citat: In a fact sheet on pedophilia, the APA calls the behavior "criminal and immoral."
"An adult who engages in sexual activity with a child is performing a criminal and immoral act that never can be considered normal or socially acceptable behavior," the APA said.
Dr. Frederick Berlin, founder of the Sexual Disorders Clinic at the Johns Hopkins Hospital, said people who are sexually attracted to children should learn not to feel ashamed of their condition.
"I have no problem accepting the fact that someone, through no fault of his own, is attracted to children. But certainly, such an individual has a responsibility [...] not to act on it," Berlin said.
"Many of these people need help in not acting on these very intense desires in the same way that a drug addict or alcoholic may need help. Again, we don't for the most part blame someone these days for their alcoholism; we don't see it simply as a moral weakness," he added.
"We do believe that these people have a disease or a disorder, but we also recognize that in having it that it impairs their function, that it causes them suffering that they need to turn for help," Berlin said.
https://www.ipce.info/library_3/files/apa_debates.htm
[ ljuba.micic @ 17.10.2010. 13:02 ] @
@p3j4:....Ovo je suština.
Koga bre briga za šačicu pedera koji bi da paradiraju, ulozi su ovde mnogo veći, a vidi se da su ovi naši vlastodršci učili od najboljih (hint: problem-reaction-solution)....
Tako nekako: Naprave problem pa se posle samopozovu da ga rešavaju. Pre toga malo ga posole, ubace ljudska prava, prava manjina, LGBT i sl.....
[ acaradio @ 17.10.2010. 13:03 ] @
@ stil
Mislim da im to vise nije interesantno, sada su presli na teorije zavere.
Imaju i "pouzdane" izvore, iste one gde se pazljivo proucavaju sabrana dela prof. Mladena Obraz-Obradovica i generala Amfilohija
[ vilil1 @ 17.10.2010. 13:05 ] @
U roku od dve sekunde -
The APA's and the Pedophilia Controversy
Citat: APA Reverses Diagnostic Change on Pedophilia
Recent changes in the APA's diagnostic manual may have encouraged pedophile advocates.
In an earlier version of the diagnostic manual (DSM-III) , the American Psychiatric Association contended that merely acting upon one's urges toward children was considered sufficient to generate a diagnosis of pedophilia.
But then a few years later, in the DSM-IV, the APA changed its criteria in a way that made room for the psychologically normal type of pedophile. A person who molested children was considered to have a psychiatric disorder only if his actions "caused clinically significant distress or impairment in social, occupational or other important areas of functioning." In other words, a man who molested children without remorse, and without experiencing significant impairment in his social and work relationships, could be diagnosed--at least theoretically--as a "psychologically normal" type of pedophile. NARTH brought that DSM shift to public attention.
http://www.narth.com/docs/pedcrisis.html
I? @stil Jesi li tvojim postom hteo da pokazes da ovi sa "pecata" lazu, ili da govore istinu?
[ acaradio @ 17.10.2010. 13:13 ] @
Citat: vilil1: The APA's and the Pedophilia Controversy
Autor teksta Linda Ames Nicolosi, zagovornik "lecenja" homoseksualnosti, sa svojim muzem objavljuje knjige u okviru crkvenih izdavackih kuca.
Smesan pokusaj.
[ vilil1 @ 17.10.2010. 13:20 ] @
Ma idi begaj...
Onda...moze ovo -
Citat: The paper was first published by the American Psychological Association (APA) in July, 1998, in the widely-respected Psychological Bulletin, to little reaction. The first substantial and public reaction was a December criticism by the National Association for Research & Therapy of Homosexuality, an organization dedicated to the view that homosexuality is a mental illness that can be cured by psychotherapy. In March 1999 talk show host Laura Schlessinger criticized the study as "junk science" and stated that since its conclusions were contrary to conventional wisdom, its findings should never have been released, and she questioned the motives of the authors, asserting the purpose of the study was to allow the homosexual rape of children. Shortly thereafter, the North American Man/Boy Love Association posted an approving review of the study on their website, furthering the impression that the piece was an endorsement of pedophilia.[6]
http://en.wikipedia.org/wiki/Rind_et_al._controversy
A, imas li ti neki link? Makar sa nekog homoseksualnog sajta. Izgleda da ti priznajes samo takve. Ili ovakve "North American Man/Boy Love Association"
[ acaradio @ 17.10.2010. 13:24 ] @
Citat: vilil1: A, imas li ti neki link?
Nije valjda da te mrzi da izgooglas ime autorke tog teksta, pa da vidis ko stoji iza tih teorija.
A naucna istrazivanja o homoseksualnosti kao varijetetu seksualne odredjenosti (potvredjena nekoliko puta i posle 1973.) mozes da nadjes na svakom koraku, ne pada mi na pamet da pretrazujem za tebe.
[ Izvoljski @ 17.10.2010. 13:27 ] @
Zasto iskljucujes postojanje zavere koja je tekovina evropskog mentaliteta jos iz Anticke Grcke ?
[ vilil1 @ 17.10.2010. 13:31 ] @
Dr. Judith Reisman is former principal investigator for the U.S. Department of Justice, Juvenile Justice and Delinquency Prevention study of child sexual abuse and crimes suborned by "soft" pornography.
Citat: We met to demand that the American Psychological Association repudiate its APA Bulletin report, "A Meta-Analytic Examination of Assumed Properties of Child Sexual Abuse Using College Samples." Speakers charged the APA to renounce the study whose authors, Bruce Rind, et al., claimed child sexual abuse could be harmless and beneficial.
After the American Psychiatric Association removed pedophilia as sexual perversion in its 1994 Diagnostic and Statistical Manual IV, it was only a matter of time until The American Psychological Association would ease us further toward legalizing child sexual abuse. Illinois State Representative Bob Biggins introduced House Resolution 325 damning the APA Rind study that found "sexual relationships between adults and willing children" might be "positive."
http://www.wnd.com/index.php?pageId=2777
Nadam se da ti je ona kredibilna...
A sada, molim te informaciju sa NAMBLA. Koja ti je izgleda jedino merodavna.
[ acaradio @ 17.10.2010. 13:40 ] @
Citat: vilil1: Dr. Judith Reisman
Ja govorim o Linda Ames Nicolosi, a ne o autoru ovoga sto si poslednje poslao.
Citat: vilil1: A sada, molim te informaciju sa NAMBLA. Koja ti je izgleda jedino merodavna.
Ovo je cist bezobrazluk.
To pravljenje paralele izmedju homoseksualnosti i pedofilije vec postaje opsesija vas nekoliko na forumu (a i potpuni je offtopic), tako da ovo ide pod kljuc dok se ne pojavi neko da malo sredi ovo divljanje.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|