|
[ milan1233 @ 04.09.2010. 23:32 ] @
| Ovako, vozio sam se sa drugom na skuteru, on je vozio, imao je kacigu, saobracajnu, dozvolu i sve sto mu treba... A ja nisam imao kacigu. I zaustavila nas je policija i pisali su mi prijavu sto nemam kacigu... Jos sam maloletan, i nikad nisam nista imao sa policijom.. Jel moze neko da mi kaze sta je to prijava, i sta se dalje desava? |
[ skymobile @ 04.09.2010. 23:38 ] @
Nista posebno, dobices resenje da platis, tj tvoji roditelji/staratelji 5000 + 300 din i na tome se sve zavrsava...
[ milan1233 @ 04.09.2010. 23:39 ] @
Drugar je imao isti problem, i kaze da je platio oko 200-300 dinara? Pre par meseci...
[ maliradojca @ 05.09.2010. 00:37 ] @
......panduru na ruke.
[ ventura @ 05.09.2010. 00:59 ] @
Citat: milan1233: Ovako, vozio sam se sa drugom na skuteru, on je vozio, imao je kacigu, saobracajnu, dozvolu i sve sto mu treba... A ja nisam imao kacigu. I zaustavila nas je policija i pisali su mi prijavu sto nemam kacigu... Jos sam maloletan, i nikad nisam nista imao sa policijom.. Jel moze neko da mi kaze sta je to prijava, i sta se dalje desava?
Po novom zakonu ti sleduje 3-6 meseci zatvora.. Ali nije to ništa strašno, ne mora da znači da će te neko naguziti čim stigneš tamo..
[ ptak 13. @ 05.09.2010. 01:31 ] @
Pa posto si maloletan prosao bi po starom zakonu sa nekom opomenom od sudije, nekom kaznom... po novom ne znam tacno ali ocekuj par hiljada kaznu, 5-6 000 din 
P.S. Dobro da taj drug nije kacigom stitio lakat kao vecina skuterasa
[ Lesli Eldridz @ 05.09.2010. 08:06 ] @
Pisite vi molbe i zalbe dok to ne zastari.
[ NoneVi @ 05.09.2010. 09:50 ] @
Citat: milan1233: Ovako, vozio sam se sa drugom na skuteru, on je vozio, imao je kacigu, saobracajnu, dozvolu i sve sto mu treba... A ja nisam imao kacigu. I zaustavila nas je policija i pisali su mi prijavu sto nemam kacigu... Jos sam maloletan, i nikad nisam nista imao sa policijom.. Jel moze neko da mi kaze sta je to prijava, i sta se dalje desava?
Kolko pglu moraš da budeš da sedaš na motor (skuter) bez kacige? To je pravo pitanje.
[ jnk @ 05.09.2010. 20:15 ] @
dovoljno je da budeš bosnogorac(bosanac ili crnogorac sa yamahom r1, FILA papučama, ćelav i sa brzim naočarama, primer http://www.youtube.com/watch?v=4GbLdmypMmU ).
[ fanfon @ 05.09.2010. 20:39 ] @
Citat: NoneVi: Kolko pglu moraš da budeš da sedaš na motor (skuter) bez kacige? To je pravo pitanje.
Zasto glup? Zivot mu je ugrozen i ako povredi stomak, grudni kos, ledja, presece arteriju na nozi pri padu sa motocikla. Ako ne uzmemo u obzir odluku zakonodavca da propise nosenje kacige jer je to navodno deo tela gde su povrede opasnije za zivot nego povrede ostalih ekstremiteta, ti zasticujes povrsinski samo mali deo tela a izlozen si kompletno. Btw, sta je sa biciklistima? Ako vozis 20 km\h, padnes i udaris glavu-zivot ti nece biti ugrozen? Nisam siguran da u saobracaju vise nastrada motociklista nego biciklista...
[ 3way @ 05.09.2010. 20:43 ] @
Zato sto su povrede glave najcesci uzrok smrti motordzija i zato sto sto nosenje kacige smanjuje sansu da izgines za oko 30%.
http://www.webbikeworld.com/Motorcycle-Safety/crash.htm
[ fanfon @ 05.09.2010. 20:45 ] @
Aha, znaci to je dovoljno prihvatljiv rizik da izadjes sa motociklom u saobracaj? Izem ti logiku...
[ Ivan Dimkovic @ 05.09.2010. 20:51 ] @
Pa znas ono...
Postoji razlika izmedju ruke ili noge u gipsu sa jedne strane, i nadgrobnog spomenika ili dozivotne paralize ili nekog druog mozdanog poremecaja u drugom slucaju...
[ fanfon @ 05.09.2010. 20:52 ] @
Znam, ali tom logikom treba propisati i za bicikliste kacige. Kao u u SAD. Siguran sam da su odavno uvideli po statistici da su potrebne. Ako ides tom logikom-ako zakonodavac nesto propise, a ne cinis tako-onda si glup. Ako ne propise, a ne cinis-nisi...
[ 3way @ 05.09.2010. 20:53 ] @
Citat: fanfon: Aha, znaci to je dovoljno prihvatljiv rizik da izadjes sa motociklom u saobracaj? Izem ti logiku...
Pa motor i jeste opasna sprava, pogotovo za one koji ne znaju na sta su to seli. Ne znam kako je u Jevropi, ali kod nas takvih ima koliko hoces.
[ 3way @ 05.09.2010. 20:55 ] @
Citat: fanfon: Znam, ali tom logikom treba propisati i za bicikliste kacige. Kao u u SAD. Siguran sam da su odavno uvideli po statistici da su potrebne. Ako ides tom logikom-ako zakonodavac nesto propise, a ne cinis tako-onda si glup. Ako ne propise, a ne cinis-nisi...
http://www.autofonija.com/2009...za-bicikliste-obavezna-kaciga/
:)
Uostalom, nema to veze sa gluposcu.
Da li vise volis da lupis glavom u beton sa kacigom ili bez?
[ fanfon @ 05.09.2010. 20:58 ] @
Veruj mi da mogu da nadjem negde jeftin pancir od kevlara nosio bi i njega, ali ipak radije vozim automobil. Sigurnije se osecam
[ noreniou @ 05.09.2010. 21:23 ] @
za bicikliste, u Srbiji, zakonom o saobracaju nije obavezno nosenje kacige - dakle ostavlja se biciklisti mogucnost biranja da li ce da je nosi ili ne.
Sto se tice USA u nekim drzavama je obavezna u nekim ne.
[ jnk @ 05.09.2010. 21:50 ] @
Citat: fanfon: Veruj mi da mogu da nadjem negde jeftin pancir od kevlara nosio bi i njega, ali ipak radije vozim automobil. Sigurnije se osecam
I šta si hteo da nam poručiš? Da nemaš mu*a da voziš motor ili šta? To nam je baš ovako bila značajna informacija.
Statistički je 45 puta veća šansa da ćeš poginuti ako voziš motor nego automobil ali eto neki jednostavno biraju da ga voze i to je to. A kada ga već voziš onda treba da umanjiš tu verovatnoću nošenjem kacige i ostale opreme, a ne da mu kažeš ma šta će ti kaciga ionako ćeš ogrebati laktove i kolena.
[ Nabukodonosor @ 05.09.2010. 22:12 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|