[ tdjokic @ 11.09.2010. 20:23 ] @
Ima li neko iskustvo sa nabavkom i radom sa Izolit RAPIDCEM? U jednom WC-u je solja pukla odavno (vise od 15 godina) ali je udarac bio nekako tacno u centar, pa se jos nije raspala, niti curi. Znamo da je to opasno ali do sada nismo imali mogucnosti da je menjamo jer nije problem u samoj solji, nego u betonu (kosuljici iznad ploce) ispod nje. On je "tvrd" kao meksi sir, pa nam preti opasnost da necemo imati za sta solju da zasrafimo. Jednom ranije sam razmisljao o nekom brzovezujucem cementu, da li to postoji i kako se sa njim radi, pa sam zaboravio na tu ideju ali mi sada dolazi majstor u ponedeljak da radi nesto drugo oko vode pa bi mogao i ovu solju da mi zameni, zato pitam ovde. Zasto brzo betoniranje - zato sto zbog raznih okolnosti solja treba komplet da se skine i montira nova u roku od 1 dan, nema sansi za vise, a da to ne izazove vece troskove (boravak u hotelu, kod rodjaka, trte, mrte). Trazio sam na Internetu malo i nasao ovo gore navedeno, sto je proizvod domace firme i trebalo bi da ima da se kupi po gradu (farbare?). Ako je istina sto pise u prospektu, da vezuje za 3 - 15 minuta i da nakon 90 minuta postize znacajnu tvrdocu, onda bi mi to bilo idealno. Mastor dodje ujutru, skine solju, istemuje recimo 8 plocica, tacno ispod solje, u taj prostor nalije beton sa dodatkom ovog ubrzivaca, lepo poravna sa plocicama (estetika mi uopste nije vazna, ne moraju posebno da se dodaju plocice) i ode na dorucak. Posle 2 sata bi vec mogao da obelezi rupe za tiplove i da ih izbusi i priblizno 3 sata nakon betoniranja mogao bi da usrafi solju na svoje mesto. Nakon 6 - 7 sati, solja bi ves smela da se koristi. Ako neko ima iskustva sa slicnim poslom, molim za informaciju! |