[ barcode @ 15.09.2010. 19:57 ] @
Dakle, Mozda neko zna, bice tesko, ali ipak da pokusam, imam jako malo informacija o sadrzaju knjige, a treba mi njen naslov. Kao klinac procitao sam knjigu u kojoj se, ukratko, radi o tome kako djavo/andjeo dolazi na zemlju i nekoliko dana se druzi sa decakom/devojcicom u nekom malom gradicu/selu. U tom periodu djavo/andjeo na nekoliko desetina primera/dogadjaja u gradicu pokusava detetu da pokaze kako Bog, iako postoji, jednostavno nema nikakvog interesa da se brine o ljudima koje je napravio. Nekoliko specificnih primera se secam, recimo djavo/andjeo napravi minijaturni zamak sa minijaturnim ljudima u kome se ljudi posvadjaju zbog kojekakvih gluposti, i onda ih, uz prigodnu bukvicu, unisti. Drugi primer je poredjenje krave i pauka sa Bogom i covekom i kako su oni na potpuno razlicitim nivoima svesti i kako kravi (Bogu) jednostavno uopste nije stalo do pauka (coveka) i njegovih briga. Ima tu jos dosta primera, ali bih navodeci ih koristeci se nejasnim secanjem verovatno vise zbunio nego pomogao onom ko je knjigu procitao i zna njen naslov/autora. Hvala. P.S. Molim da ovo ne preraste u teolosku raspravu, to mi zaista nije cilj, niti ce mi bilo kako pomoci, a takvih tema ima na sve strane, pa pisite na njima. Hvala na razumevanju. |