[ alxsabo @ 04.10.2010. 09:43 ] @
Pozdrav svima,

Za sve one koji u svom automobilu nemaju putni računar, a želeli bi da vode evidenciju o tome koliko njihov automobil troši goriva hteo bih da preporučim besplatan softver - OKTAN

Pošto sam ja autor ovog programa, voleo bih da čujem vaše utiske o njemu.
Sve sugestije su dobrodošle.

Unapred hvala :)
Aleksandar
[ vladd @ 04.10.2010. 10:46 ] @
Svaki kreativan rad je za pohvalu.

Mozda bi mogao da dodas u program i periodicne servise, eventualno sa troskovima, pa kada se vec startuje program, unose podaci(najdosadniji deo), onda da se obavi korisno podsecanje i planiranje aktivnosti, i troskova.

Poz
[ eloiza @ 04.10.2010. 11:29 ] @
Citat:
alxsabo:Pošto sam ja autor ovog programa, voleo bih da čujem vaše utiske o njemu.
Sve sugestije su dobrodošle. ...

Svaka čast za program OKTAN. Vozim PUNTO na LPG i redovno beležim u Excel-u sve podatke preko računa od prošle godine pa sve do danas (datum, ukupna kilometraža u vozilu prilikom novog punjenja LPG ili benzina, broj litara punjenja LPG ili benzina, razlika sadašnje i prethodne kilometraže daje broj litara / 100 km, novčani troškovi).

Prebacio sam podatke iz EXCEL-a u OKTAN, pa bih zamolio za detaljnije uputstvo za korišćenje ovog programa pošto tu nešto ne štima.

Hvala!

[Ovu poruku je menjao eloiza dana 05.10.2010. u 16:21 GMT+1]
[ eloiza @ 05.10.2010. 15:27 ] @
Ovde se nalazi prikaz evidencije potrošnje goriva, pa bih zamolio objašnjenje pošto tu nešto nije logično.
[ alxsabo @ 05.10.2010. 16:15 ] @
Citat:
vladd: Svaki kreativan rad je za pohvalu.

Mozda bi mogao da dodas u program i periodicne servise, eventualno sa troskovima, pa kada se vec startuje program, unose podaci(najdosadniji deo), onda da se obavi korisno podsecanje i planiranje aktivnosti, i troskova.

Poz

Hvala na predlogu. Razmotricu ga za jednu od buducih verzija programa.

@Eloiza

Uputstvo za korišćenje programa će biti napisano uskoro.

Što se Vašeg grafika tiče mogu samo primetiti da je zbir svih unetih distanci 136.606 km, dok je stanje kilometar sata 15,454 km. Tu dolazi do neslaganja u računu. Verovatno je na nekim mestima stavljeno mnogo veće rastojanje (Distance) prilikom unosa podataka.

Zamolio bih Vas da mi se javite preko foruma koji sam napravio za podršku ovom programu na adresi forum.malopero.com (ili PP) i pošaljete mi prikaz od Logs ekrana, kako ne bi smo ovde zatrpavali forum sa podrškom.

[ alxsabo @ 06.10.2010. 08:11 ] @
Zahvaljujući komentarima korisnika eloiza pronašao sam neke greške koje su se provukle u aplikaciji. Sredio sam ih i postavio sam novu verziju da se preuzme sa lokacije www.malopero.com/oktan, dovoljno je skinuti aplikaciju i instalirati je. Uneti podaci će ostati netaknuti.
[ mihojla @ 06.10.2010. 08:22 ] @
Nažalost, u mom wine emulatoru pod linuxom program ne radi.
[ eloiza @ 17.10.2010. 12:51 ] @
Ne mogu da pristupim forumu malopero.com radi novih komentara u vezi programa OKTAN.

Problem je sledeći:

u međuvremenu sam našao negde stari račun za gorivo, koji se negde zaturio, ubacio stariji datum, kilometražu (Odometer), cena po litru i ukupnu cenu i pritisnuo SAVE i odjednom se program blokirao. Hoću reći da program nije nimalo fleksibilan tj. nema umetanja novih podataka između već postojećih redova.

Isključio sam ga pritiskom na crveni krst i sad pritiskom nekoliko puta ne mogu nikako da otvorim program i nakon toga kao da je poludeo i znatno mi usporava rad računara.

[Ovu poruku je menjao eloiza dana 17.10.2010. u 14:51 GMT+1]
[ alxsabo @ 19.10.2010. 15:59 ] @
Problem smo uspesno otklonili i svako ko zeli da koristi program bi trebalo da postojecu instalaciju na svom racunaru zameni sa poslednjom verzijom sa sajta.

Hvala korisniku eloiza na detaljnom testiranju programa i na konstantnoj podrsci.
[ duck@ @ 22.10.2010. 23:55 ] @
Moracu da probam, samo moram da priznam da bih ovo mnogo radije voleo da imam u svom telefonu!
Telefon mnogo cesce imam sa sobom u kolima kada sam na pumpi nego kompjuter :)