[ papirski @ 07.11.2010. 21:41 ] @
Imam problem sa livenim(gusanim) kotlom koji sam kupio kao polovan pre dve godine. Tek juče sam ga ugradio i odmah je procureo i to između zadnjeg i predzadnjeg članka.
Prodavac kaže da je sigurno bio ispravan do zadnjeg dana, ali da su mu se možda od stajanja spojevi "rasušili" i popustili. Čuo sam da neko radi dihtovanje ovakvih kotlova.
Ako znate nekoga ko to radi u centralnoj Srbiji, ili znate za neko drugo rešenje, pomozite!
[ bboba @ 08.11.2010. 22:59 ] @
Koliko ja znam sve poznatije firme imaju ovlascene servise, koji kotao je u pitanju ?
[ papirski @ 09.11.2010. 10:17 ] @
problem je u tome što ne znam čiji je kotao. Dovezen je kao polovan iz Švajcarske pre desetak godina i radio je do pe dve sezone, kada sam ga ja kupio.
[ ivan_sim @ 09.11.2010. 19:46 ] @
Da li pise nesto na njemu?
ILI
postavite neku slicicu ovde mozda ce ga neko prepoznati.
[ papirski @ 10.11.2010. 07:53 ] @
Citat:
ivan_sim: Da li pise nesto na njemu?
ILI
postavite neku slicicu ovde mozda ce ga neko prepoznati.

Evo fotografija

[Ovu poruku je menjao papirski dana 11.11.2010. u 08:43 GMT+1]
[ papirski @ 16.11.2010. 21:38 ] @
Otkrio sam da je kotao stradao od mraza i to na tri (nepristupačna) mesta. Jedini način za krpljenje je tečnim metalom. E sad, raspitivao sam se malo, i svi su mi rekli da postoji više vrsta, ali da neće svaki da lepi za gus!
Ima li neko iskustva sa ovakvim stvarima?
[ Milojkovic @ 28.12.2010. 22:15 ] @
Varenje je jedino resenje koje ce da bude trajno.
Ukoliko je kotao iz clanaka rastavi ga i taj clanak zavari, ukoliko je neki od srednjih clanaka to se moze i izbaciti.
Liveni kotlovi su izuzetno trajni i za razliku od varenih mogu se popraviti.
Dobar varilac ce ti to srediti vrlo lako i neces imati problema.
Ako je ovo curenje koje si prikazao na slici mislim da je tu u pitanju samo zaptivna masa , dakle rastavi kompletan kotao ispeskiraj sve clanke prebrusi i poravnjaj ih i nanesi diht masu koja je na bazi nekog samota i staklene vode ili to zadihtuj sa azbestnim trakama.

[Ovu poruku je menjao Milojkovic dana 28.12.2010. u 23:36 GMT+1]