[ pisac @ 04.12.2010. 04:39 ] @
Imam čudan problem: Ekspanziona posuda mi ne radi, ne prima vodu. Posuda je nekorišćena, montirana u februaru ali sistem nije puštan u rad do sada. Pritisak u posudi je 1.5 bara. Hteo sam ovih dana da istestiram grejanje, u zatvorenom krugu od nekih 12L + kotao, i pritisak pri zagrevanju vode od 10oC do 100oC poraste sa 1bar na 2.8bara kada sigurnosni ventil počne da kaplje i zadrži dalji porast pritiska. Posuda ima 24 ili 35L (ne sećam se), Zilmet. Priključak je čist, prolazan, a unutra se vidi guma (pretpostavljam da je to ta guma koja je naduvana na 1.5 bara). Kanali su prohodni do posude, kada počnem da je odvrćem krene voda. Manometar je ispravan, jer ih ima 3 od različitih proizvođača i svi pokazuju isto. Kada kuckam posudu dok je pritisak u sistemu 2.8 bara, zvuči prazno (znači da stvarno voda nije ušla). Jedino što meni pada napamet jeste da je unutrašnja guma jednostavno zalepila za posudu od dugog stajanja (malo verovatno, ali moja jedina ideja), i da zbog toga ne ulazi voda. Ima li neko neku drugu ideju? |