[ Play @ 27.12.2010. 01:31 ] @
Pozdrav svima i molba za malu pomoć... Imam TA peć Magnohrom od 3,5 KW (monofazna) sa vertikalnim grejačima. Peć je dosta korišćena, ali sam promenio 2 od 3 grejača, deo propale izolacione vune zamenio Knauf kamenom vunom od 5 cm, zamenio kleme novim čeličnim, i stavio novi ventilator. Zamenjena je i gotovo čitava mreža silikonske žice novom, kupljenom u "Slobodinoj" radnji (neka žica crvene boje, ne razumem se najbolje), ali mi je rečeno da je navodno to ta koja mi treba. E sada, peć je radila kako treba par dana i ta nova silikonska žica je izgorela na spojevima sa klemama. Na ostatku žice se vidi primetno oštećenje... veliki deo izolacije je "pobeleo" i pretvorio se u prah! Šta da radim? Koju kvalitenu žicu da kupim, koje debljine, da se ovo ne bi ponavljalo jer me već iritira? Eh da, izgorela je i signalna tinjalica kod regulatora za punjenje a budući da novu nisam uspeo da nađem, sada peć radi bez nje. Punjenje uključujem i isključujem ručno. Da li je to ok za neko vreme dok ne postavim novu tinjalicu? Unapred veliko hvala na pomoći! |