[ X Files @ 21.01.2011. 09:53 ] @
Aparat je Midea. Radi se o onim kompresorskim aparatima za sipanje hladne ili vruce vode iz balona od 20-tak litara, koji se postavi na vrh. E sad, izmedju balona (koji se naravno naopacke postavi) i samog aparata se nalazi "prirubnica". Ta prirubnica je zapravo deo aparata i ima (udubljeni) oblik grla balona da bi drzala balon u vertikalnom polozaju. Nacin naleganja te prirubnice na aparat je jednostavan - postoje tri "trna" pa se prirubnica samo prisloni, zatim zakrene malo udesno i to je to. Nacin dihtovanja (koliko sam ukapirao) resen je na nivou fizike, tj da je izlivanje "nemoguće" jer na prirubnici postoje dva koncentricna kruga (plasticne trake) izmedju kojih dodje treca koji pripada aparatu, a posuda je zatvorena. Valjda je na sličnom principu rešeno i "dolivanje" vode iz vodenog stuba za ptice u kavezima. Problem je što kod mene iz određenog razloga, u određenom trenutku dođe do izlivanja, kao da neki dodatni pritisak iz rezervoara gura vodu, pa ona u laganom toku kroz prostor curi niz aparat na parket. Napominjem da se to ne desi odmah kada stavim balon na aparar, već u nekom meni nepozantom trenutku. Aparat je iznivelisan. Ima li neko ideju o cemu se radi? Ranije nisam primecivao da voda curi. Imam i slike, ali u ovom trenutku nemam mogucnosti da ih okacim. Ako treba, mogu kasnije. |