[ phookiewoo @ 30.01.2011. 15:35 ] @
Zivim u zgradi na Novom Beogradu koja je izgradjena 1976, tad je instalirano i centralno grejanje. Od ove zime, najveci radijator u kuci (25 rebara) je prvo grejao do polovine a zatim prestao da greje. Za mesec i po dana majstori iz toplane su dolazili jedno 20 tak puta. Ispirali ga vise puta (crevom na kotlovnik), zavarili nove cevi, montirali kontra vezu. I...on radi relativno dobro kad je spoljasnja temperatura iznad nule, cim padne ispod i ovi u toplani pojacaju, moj radijator opet pocinje istu pricu kao i ranije - nekad ugreje nekoliko rebara, nekad pola radijatora, nekad nista. Dovodna cev vertikalna je uvek vrela, odvodna vertikalna je skoro hladna. Majstora iz toplane mi je pun ....., oni ocito ne mogu da nadju u cemu je problem, rekli su da nije kod mene. Sumnjaju da ispod mene u vertikali negde postoji zapusenje (ja sam inace na 2. spratu od 11). Problem je sto u stanu ispod mene stanara nema vec duze i niko ne zna gde su, da bi proverili da li njima greje ili mozda curi. Ja sam postao ocajan, temperatura u toj sobi je 16-17 stepeni. Nije mi jasno kako da izadjem iz ove situacije, ovi iz toplane nisu od pomoci. Sta moze biti problem. Drugo pitanje je - da li talog (sitan pesak) moze da zapusi ventile?(jedan na dovodu, drugi izmedju radijatora i kontra veze). Oba ventila su Caleffi EK 1/2 cola. |