Ja bih rekao da je zajednički imenilac za ova dva teksta, ili bar prvi koji mi upada u oči, prodaja telekoma, jer pre dva meseca se dogodilo
ovo
(da, da, ja sam bio postavio i tu temu. šta ću, uvek su mi bile zanimljive političko-kriminalističke doku-drame) , i ovo sada je izgleda odgovor koji
će baraćeva dobiti na svoje postavljeno pitanje.
onaj drugi članak o kojem sam postavio temu je zaista smešan. podsetio me na onu foru sa "švedskim tv detektorima".
kao "bankarska grupacija “Nordea” iz Švedske" (našoj svetini kad kažeš "iz Švedske" , pa to je pojam bre ) predviđa rast dinara ,
"ali samo ako se proda telekom i ako srbija ne odstupi od puta eu integracija". ovo "odstupiti od eu integracija" znači valjda glasati za nekog drugog.
u nastavku teksta ima i nekih uravoteženijih tumačenja, ali ko još to čita...
moja poenta je: čak je i mene mrzelo da pogledam na internetu da li "bankarska grupacija “Nordea” iz Švedske" uopšte postoji, a kamo li da li su uopšte
izjavili ovo, i u kojem kontekstu. a moš' misliti koliko će to da uradi prosečni konzument medija. ono što će ostati je poruka iz podnaslovnog pasusa napisanog
povećanim i podebljanim fontom: "dinar neće padati (tj. lakše ćeš podneti skupoću), ako se ne budeš protivio prodaji telekoma, i ako budeš glasao za nas
čiji
je jedini put ka eu".