[ pavgo @ 14.02.2011. 22:41 ] @
| U pitanju je Magnohrom bojler od 80 litara sa inox kazanom koji slabo greje vodu. Bojler je besprekorno radio dok mu majstor pre mene nije zamenio radni termostat. Ja sam mu takođe zamenio radni termostat misleći da prethodni ne valja. Kada to nije pomoglo spustio sam niže sondu radnog termostata misleći tako da će više da zagreje vodu. Zatim kad to nije pomoglo isprao sam ga od kamenca. Inače u bojleru skoro da nije bilo kamenca. Unimerom sam utvrdio da je grejač ispravan i u propisanoj snazi od 2KW. Ima li neko ideju šta dalje da preduzmem? Pozdrav |
[ djura63 @ 14.02.2011. 23:39 ] @
Termoregulator i termostat proveri u šerpi sa zagrejanom vodom
[ ivan.neg @ 15.02.2011. 09:42 ] @
Pogledaj jos dal su svi kablovi dobro `klemovani`i pricvrsceni los kontakt nekog kabla moze da pravi problem jer stvara veci otpor.
pogledaj i kontakte na prkidacu za paljenje bojlera kao i sam prekidac.
pozdrav
[ tihi2 @ 15.02.2011. 10:27 ] @
Imaš termostat koji je "energetski ekonomičan" tj greje ti vodu do najviše 60*C.
Samo drugi koji ima podešavanje do 90*C pomaže. Probaj naći neki sa kutijom i tehničkim karakteristikama i uputstvom (tamo to piše). Ovi bez kutije su ko zna kakvi (mislim ti si video već dva kakava su).
Sad bar znaš šta tražiš, pa ako prodavac to ne garantuje ne kupuješ ili posle vratiš.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.