[ bokaesf @ 14.03.2011. 10:25 ] @
Imam problem sa veš mašinom mislim da je elin a 160 led. Mašina je iz nemačke. Lepo pere, izima vodu, izbacuje vodu, ali neće da centrifugira uvek. Zapravo i kad je prazna neće da se zaleti da uhvati brzinu, okreće se lepo na obe strane ali prilikom centrifuge kao da se nešto muči i da je nešto koči. Ima centrifugu na max.1600/min, i manje što se može podešavati. Ima elektronski programator koji je opravljan (nestala je struje u sred centrifuge od 1600/min i odtad je mešao programe, sve lampice su mu se palile, imao je problem sa memorijom programa itd uglavnom taj problem je rešen u ovlašćenom servisu). Šta ovo može da bude? Napominjem da sam žena i da mi objašnjavanje opravki ništa ne znači, već samo želim da znam u čemu je kvar, da li se uopšte može opraviti ili treba kupiti drugu. Druga smešna stvar u vezi mašine je da je zimus stajala u jako hladnoj prostoriji u kojoj je temperatura padala ispod nule, i tad nije htela da centrifugira, a iznad nule jeste. U zadnjih nedelju dana neće uopšte da centrifugira. Uključim joj centrifugu 12min programski i tih 12min joj traje i po sat-dva, sve dok ne uhvati zalet, onda tek sledi odbroavanje. Nije li možda problem do napona struje? Može li se desiti da joj neki sitan deo (ekser, spajalica) zaglavljuje motor? |