|
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 03:10 ] @
| Kao prvo,ovo ne pricam da bi kod sebe stvorio promenu u dusi,(daj boze),ali malo je verovatno.
Sa svojih 14 godina i moj drugar istih godina smo nasli dva mrtva coveka,u jednom napustenom atomskom sklonistu,ispod brda na kojem smo se igrali pre rata drugari i ja.Bilo je popodne ,leto,bili smo na brdu i sisli do sklonista ,otvorili smo gvozdena vrata,i odma na pocetku naisli na dva mrtvaca,lezali su jedan preko drugog,mrsaviji je lezao preko stomaka ovog debljeg,video sam te ljude i nista nisam osetio smejali smo se kako smesno izgledaju, ceprkali smo po njima po odeci,ne bi li nasli nesto od dokumenata,i onda drugar upita hocemo li dalje,posto je to samo bio pocetak sklonista,ja onako kazem,pa ne znam mrak je i ima jos vrata i slozi se i on da je mrak i nismo isli dalje.Ko zna jel tamo bilo jos ljudi mrtvih(to mi je palo na pamet tek posle par godina),posle tog smo otisli u policiju i rekli im sta smo nasli,a oni kazu ajte vi djeco kuci,mi ce mo to resiti. Otisli smo kuci ja i drugar Sasa kao da smo bili na bazenu.
To je jedan slucaj sjebavanja psihe(ko me tero da se igram po brdu i ispod njega)
Drugo:Sedim u kaficu sa sestrom i njenom drugaricom,sestra mi je mladja godinu i po,sestra je slavila rodjendan,pa kao izasli,u kafic ulazi neki "vojnik" i seda za sank,sestra je ustala i otisla do drugara za sankom,posle par sekundi okrenuo sam se i video sestru i noz pod njenim grlom koji je drzao taj vojnik u pripitom stanju ,privukao je sebi drzi joj noz pod grlom,ustao sam i prisao polako do njih ,smrzao sam se i uplasio nikad me u zivotu nije bilo strah nicega kao tada,a svasta sam doziveo,ali valjda kada se tebi nesto desava onda se desava tebi ,ali to mi je sestra,bojao sam se u glavi mi je bilo kako da skocim ipak je on stariji oko 35 - 40 godina ,a ja klinja 14,tada nije bilo milicije,nisi nikoga mogao da zoves da ucini nesto svi su ostali gledali ludaka kako hoce da mi zakolje sestru,smrad jedan,i hocu da kazem ,posle par minuta ulaze dva momka onako stariji dosta od nas i prilaze ovom sto mi sestri drzi noz pod grlomi pocinju razgovor sa njime i on pusta moju sestru i odlazi sa njima dvojicom.posle sam cuo da su pili zajedno dok ga nisu napili i onda ga ubili ko svinju od batina,jer "vojnik" koji kolje decu je imao automatsku pusku,sablju oko pasa i taj noz ,pa su valjda morali da ga napiju jos.
Ovo je drugi slucaj sjebavanja psihe(beznadje ili bespomocnost).
Ima jos dosta takvih i slicnih stvari koje su mi se desile,hocu da kazem,ja to ne mogu da ne pricam u drustvu,izleti sta da radim,znam da to nije za pricu,i da ljudima ne treba ovakva vrsta price,ljudi se jednostavno uplase ili ustanu krenu kuci odu,beze ljudi od nas i ne krivim ih,zasto sjebati svoj mozak bez potrebe,
ali pitam sada,ako zanima ikog,za gde sam ja .za ludnice ili psihajtra?ili da preskocimo psihijatra,kad sam sam ne smeta mi ,ali u drustvu nisi normalan,oseti se to,
kao deo tvog zla u a nisi kriv za to,a osecas se krivim,i tako nosis to u sebi vec 20 godina,i tako napravis kristal u svojoj dusi koji ne moze niko da dodirne niti da povredi,a puno je ovakvih dusa u Srbiji,gladnih zdravog smeha,svako od nas je povredjen na ovaj ili onaj nacin,ali niko se ne leci kako treba,jer svi smatraju to je normalno,to je novi svet,to je treci milenijum."Napredak" covecanstva.
|
[ Pirossi @ 29.03.2011. 04:03 ] @
[ sasa022 @ 29.03.2011. 04:20 ] @
@atanasije77
Idi u manastir.........
[ gilopile @ 29.03.2011. 04:40 ] @
Vrlo neugodna iskustva, moram priznati - pogotovo ovo sa sestrom, strasno!. Ne bi bilo lose da se obratis psihijatru, pogotovo ako ti mislis da je to potrebno. Nije to nista toliko strasno i bice sve ok. A najbolje je da to sve nekako ostavis iza sebe - bilo pa proslo- ne ponovilo se i tacka.Zivoto ide dalje, zar nije tako? Jbg taj sugavi rat je napravio toliko sra*a da to nije normalno, jbg. Svi mi imamo neka losa iskustva, samo sto neko to zna da `cusne` u zabacen deo mozga, a nekom to ne ide od ruke, zato postoje psihijatri da to delete-uju koliko je moguce. Pozdrav!
[ milanche @ 29.03.2011. 04:48 ] @
Najvaznije je - nemoj da cutis.
[ a1200 @ 29.03.2011. 04:58 ] @
Citat: ...jer "vojnik" koji kolje decu je imao automatsku pusku,sablju oko pasa i taj noz ,pa su valjda morali da ga napiju jos.
I smell b.. b... b... b.... b.... bullsh!t :)
Misim... ajde stvarno - i takav je izas'o iz kasarne - sve sa automatskom puskom i sabljom + nozem. U kom to filmu, u kojoj to zemlji... mozda u nekom Kusturicinom :)
Pa u tadasnjoj vojsci su striktno vodili racuna gde je oruzje... uravo da nekom ne bi dunulo da poroka pola kasarne - cak su im davali i minimum municije za mrtvu strazu.
...
Cekaj, nisi rekao gde je to bilo na kojim prostorima i da li za vreme rata. Takva scena u BG-u je bila nadrealna cak i za vreme '90. Mozda na ratistu (pritom su tamo gotovo svi imali oruzje, pa cenim da neuracunjiv "baja" ne bi dugo trajao - posebno ako napada svoje - neko bi ga se reshio pre ili kasnije da ukloni potencijalnu opasnost).
[ w3bl0rd @ 29.03.2011. 07:15 ] @
Koliko godina ti sad imaš? Mislim nekako mi je to ipak premalo da te sj.be... Ako neko drži sestri nož pod vratom i ništa joj ne uradi, nije to neki prestrašni šok, čak ni za nju da ne bi mogla preboljeti, a kamoli za tebe. Ovo za mrtvace isto nije nešto strašno. Proživio sam puno gora sranja, pa sve štima, promjenilo me sigurno, ali ovo o čemu ti pričaš smrdi mi na bullsh.t
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 09:34 ] @
Nema tu sta da se preboli,to sada i nije toliko bitno ,imam sina od godinu dana imam 34 godine,samo govorimkako smo ziveli i proziveli zivot kad jetrebao da bude najlepsi u to doba,i koliko takvih osoba ima ,a koje su normalan zivot imali i odjednom ludilo, odgovor koja vojska,pa ludi srbin "vojnik" sa bradom od 20 santimetara,to je bilo u Derventi u Bosni to je na granici sa hrvatskom kod slavonskog broda,kakva crna regularna vojska,znas kad 2 godine nemas struju ni vodu,pa se snadji,nedo bog nikom.
evo jos nesto ako ne verujes,sedimo nas 5 -6 u kaficu klosarili u gradu,zicali cigare,i stize kamion sa brovingom na njemu to ti je onaj trocevac za skidanje aviona ,i ulazi njih desetak u kafic i sedaju ,narucuju alkohol redom,eksiraju ko da piju vodu,ubijaju se od alkohola,a to se sve desava u delu grada gde su stambene zgrade i bilo je ljudi dosta u tim zgradama,uglavnom i mi smo pili sa njima i pusili cigare (mislim kad je dzabe) :),i posle jedno dva sata dolazi gazda da naplati pice i sve ostalo,ustaje jedan i govori ,vi klinci napolje odma,mi brate odma razlaz,izbacise onog gazdu napolje, popese se ne kamion i pocese da pucaju po onom kaficu dok ga nisu rasturili do kraja,pokupise se i odose,ostasmo svi zivi.U ratu nema vlasti niti zakona,zakon je snadji se i prezivi i budi pametan,a sreca ti je najglavnija stvar.
Ma nista to nije bitno ,samo kazem kako sada zive ljudi u Srbiji,a taj rat su pomogli sve drzave oko nas,a sad su nam kao drugari,a njihova deca i dalje zive bez
poremecaja nekog velikog,i sami znate bombardovanje,al nedo bog da se desi tako nesto u srbiji,bombardovanje nije nista(oprosti mi boze),samo hocu da kazem da uvek ima gore i od svake price,ali to se desava kod nas non stop,ne znam ovo sve pricam ako moze da se prepozna neko i da zna da nije sam.
Mali me zove ;) pozdrav
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 10:19 ] @
da i jos nesto,ja nisam nikakav pacenik,da bi se zadovaljavao sa pricom o ovakvim morbidnim stvarima,tako da sam kazes da si proziveo i gore stvari ,a meni kazes da izmisljam,pa reci sta si proziveo ,mislim sve ovo govorim da bi se ljudi otvorili,pa ako neko i laze nek laze ako mu je to zadovoljstvo,
Ja ne lazem.mislim stvarno evo dete me ceka da ga uzmem u ruke ,i bas imam vremena da se zezam i lazem.
pozz
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 11:03 ] @
eto ja lazem ,ok,samo hocu da kazem kada bi ljudi pricali vise o sebi sa drugima,a ne sta je i ko je drugi uradio,mozda bi se nesto i popravilo,mada je tesko naci
sagovornika za ovakvu temu,zasto sam seo da pisem o ovome,evo posle 20 godina bili su muz i zena komsije kod mene i sedeli i pricali smo ,odjednopm meni izleti prica kako sam naisao na te mrtvace i sve to,prica je trajala citav minut,istog trenutka komsije ustaju i odlaze,tacno sam osetio neki jazz izmedju,mislim znamo se oko 4 -5 godina istog smo godista skoro i sve,ali odakle meni odjednom tako nesto,pa kada govorim o tome kako sam video oreol na nebu u trenutku kada ce me zviznuti automobil.Udarili smo jedan u drugog i ostao sam ziv ,a dan je bio 21 septembar 1999 .Mala Gospojina (svetac) tj Majka Bozija ,trebao sam da idem u decembru na Kosovo i ko zna zasto je dobro sto sam se slomio,jes da ce mi do kraja zivota leva noga biti skoro duplo deblja od desne,ali nesto mi je i drago zbog svega,samo da kazem ja ovo ne govorim vama da bi stekli utisak da kukam nekome za nesto,jednostavno za mene je zivot smesan ,nikad nemas nista,ali imas nekog mira u sebi,koji ne moze niko da ti narusi,ne mira pod alkoholom i drogama,nego prirodni mir,i ne razumem ove ljude sto non stop traze nesto od drzave,oni zive da traze non stop,daj ,daj, daj.Od koga sam ja mogao da tazim bilo sta za vreme one 4 godine u Bosni,ili bilo ko oko mene tada.
Stvarno ovde kao da ce izbiti rat sve mi smrdi na to,nemojte da mislite da zagovaram tako nesto Boze sacuvaj,nego jednostavno kao da nije zavrsen rat jos onaj iz bosne 91 ili hrvatske 90 svejedno,a zasto jer ljudi se ne druze i ako se druze tu je tona alkohola i droge koji cepaju covekov sistem i drustvo uopste,ko se danas zdravo druzi samo deca do 5 godine cim krene u skolu ima kontakt sa drogom i alkoholom,ili je to vestacko druzenje,sutra kad bi izbio rat isto bi se komsije klale kao i u bosni i hrvatskoj 91,jer npr.moj cale ne voli jevreje i cigane a kad izadje na cestu on po 2 sata trtlja sa komsijom jevrejem.nebuloza,drugara cale preko puta isto mrzi cigane a kad izadje napolje ,druga prica,hocu da kazem tako je bilo i tamo,svi su bili lepo super ziveli,igrom slucaja majka mi je katolkinja,a otac pravoslavac,tako da sam ja morao da odem i z dervente jer ne bi zavrsio ni skolu ni nista u tom gradu,a ziveo sma tu od 81godine ,sa cetiri godine sam dosao u derventu iz Kraljeva ,tamo sam se i rodio i tamo mi je dedovina,imao sam drugare u celoj ulici i odjednom kad je krenulo,pocinju da me napadaju tvoj ujak sece usi srbima,majka ti je ustasa,dok nisam popizdeo i svima opsovao mater,ajde,ajde,kese jedne obicne,samo da kazem pravi vojnik nikad tako nesto ne bi radio,Vitez ili te ubije ili ostavi u zivotu,a to ponizavanje,posle je bilo tu svasta mislim da ne pricam sve,uglavnom,sve su to bili ljudi koji su se druzili godinama normalno,srbi isli kod hrvata,hrvati kod muslimana ,itd. i odjednom ludilo ljudi,o tome govorim sta je to,to je ono sto govorim,svi su dobili oruzije,i moj otac i moja majka koja je nosila zolju,koja blage veze nije imala ni kako se okrece.Pa ja sam gledao kako mi komsiju hrvata ubijaju,upadose coveku u kucu ,a dosli sa pragom,kuca je jedno 50 metara od moje bila,pobise ih sve i oba sina i njega i zenu,a covek nikad ne bi rekao da bi ga trebalo ubit.Mislim to je masakr brate tvog komsije i ti gledas i jos pozdravljas likove na pragama kako se vracaju nazad,ne bi li stali i tu i pobili i nas,idi bre.Ova drzava Srbija je dovedena do krajnje granice ludila,nemastine,besa,gneva i mrznje prema svemu,svima treba a niko nema,i sta se desava onda najlakse da se istrebi nemastina je rat.A to zacas se napravi.Madjari mrze srbe ,srbi madjare i cigane,pa onda imas jevreje.I sta se onda na kraju rata desi,eno 1000 ruznih stvari mi se desilo i mojoj porodici od tih istih komsija i eno sad kad odes tamo U DERVENTU oni kao bebe,mislim da kada bi mu psovo mater ceo dan da bi te i dalje voleo,sve je i dalje na silu napravljeno sve.zato govorim da mi sve smrdi.Jer u srbiji nije bilo rata Daj Boze da nikad ne bude,i da svi dodjemo sebi ,zagrlimo svoju decu,i ucimo madjarski i madjari srpski,jbg ja ne znam sta madjar prica al madjar zna sta ja pricam i ko je sad glup.
Nadam se da nisam povredio nikoga na nikakvoj osnovi,sve je to stvarnost oko nas.
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 11:25 ] @
Nije lako istinu govoriti,zato se bezi i sklanja od svetlosti dana.
A kad mrak padne iz coveka sve tvorevine izadju gadne.
hehe,trebao sam biti pesnik.
Nije ovo mesto za ovakvu pricu izgleda,
zato zatvori usta kada te nesto izjeda.
Jer postoji nepoznato oko koje te gleda,
da dah slobode iz sebe izbacis ti ne da.
al mi je krenulo.
Drugari hvala za svaku rec vasu,
jer to spaja ljubav nasu.
Pozz svima.
[ dekster2 @ 29.03.2011. 11:29 ] @
Uspori malo ako si u nekoj frci pa ti je sada ovo ventil.Ovo i nije neko mesto za razna mišljenja i razmišljanja jer će
neko namerno-ne namerno da kaže nešto što i nemisli pa ti to u nekom datom momentu možeš nekako na svoj način
da protumačiš i doneseš neke odluke,kao na primer bio na forumu pa ga ljudi nisu razumeli a on posle toga je-se...itd.
Ima loših priča i u urbanoj sredini sa kojim bih te ja šokirao,ne doduše sa tim nasilničkim ali psihičkim da.Različite su sudbine
samim tim i mesta gde se ko nalazi.Burazer mi je pričao iste takve priče.Pobiju vojnike,odseku im glave pa im iste slike pošalju.
Imaš dosta mesta i priča,neke su i gore.
@sasa22
ako je ozbiljan sa porukom je po meni najtačniji,mislim da odeš na razgovor sa nekim monahom šta dalje.Nemislim da je sve
po crkvi za ovo naše vreme ali neki savet nije loše primiti i razmisliti.Imaš u OSTROGU Monaha zove se VASILIJE,
od samog glasa te prođu žmarci.Oštar je,ali vrlo brzo budeš samokritičan.Imaš oca MARJANA u Crkvi Svetog Petra i Pavla u mestu Stave
kod Valjeva (10km).Monah je i prozirljiv pa ti sam vidi i dobro razmisli u pozitivnom .Deluje možda smešno,ali nama u Bg se za par godina
i ne smeši baš najbolje,tako da ti možda tada i ova sada situacija neće teško pasti.
Imaš dete i zašto bi njemu bilo teže ako tebi već sada jeste.
[ Odin D. @ 29.03.2011. 11:43 ] @
Eeee, blago vama....
[ vilil1 @ 29.03.2011. 11:46 ] @
@atanasije77
Tebi ocigledno treba neko ko ce da te slusa. Kao sto si napisao niko nema nameru da ga ti gnjavis svojim problemima i svojim pricama. Ljudi ionako imaju dosta svojih problema i tvoje price im nisu potrebne.
Resenje ti je psiholog, a ne ovaj forum. Idi kod svog lekara opste prakse, ispricaj mu problem i trazi uput za psihologa.
[ dekster2 @ 29.03.2011. 11:47 ] @
A zanimalo te da pročitaš šta je u temi.
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 11:49 ] @
Nisam ti ja u pitanju,brate Srbine,nego bas to dete,sta ti mislis jel vredi ziveti u ovoj drzavi ili pod hitno bezati od majke Srbije,meni se ne ide,ali pogledam ovo dete i kazem sebi cemu je vredno ovo sve ovde,bolje da se veze za Norvesku ili Kanadu.Kad bude napunio 10 godina bar ce samo tatu bolesnog imati.
Sto kaze stara moja sve cemo sine izgubit samo ce nam ikona u dusi ostat kojoj ce mo se moliti.
[ w3bl0rd @ 29.03.2011. 11:55 ] @
Slažem se da je psiholog/psihijatar najbolje riješenje.
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 12:10 ] @
Sve je meni kristalno jasno.Nego eto slikam ikone vec deset godina i lep mi je zivot u mom krugu porodice,ja sam sve ovo govorio da bi podstakao nekoga ko ima problem ,da se otvori,jer kad ti odes doktoru doktor ti da tablete,a nazovimo ovim slucajem sve ovo bolest,ta bolest nije dosla sa tabletama nego ih je napravila okolina,samim tim i okolina bi trebalo da je resi nekim prirodnim putem,ako razumes w3bl0rd.
Nije samo u pitanju slucaj rata,nego i zlostavljanja dece sa roditeljima i bez roditelja,i tlacenje slabijih,ne znam mozda sam ja samo budala koja hoce da resi problem drugih ljudi.
Jer covek ne moze resiti problem drugoga ako nije resio svoj problem.Bar tako logika nalaze.A te price su samo uvod u sve ovo,kako bi dokazao da znam o cemu govorim ,iako neki misle da lazem,mozda sam preozbiljan malo,ali inace se u zajevam non stop.Imao sam dva pokusaja da pomognem nekome osedeo sam od toga u roku tri meseca,sta da radim to mi je u dusi kada vidim napacenu dusu,da joj pomognem,ako nista drugo bar malo da je poguram da ne ubudja u mrklom smradu ocaja,straha, i bede duhovne.
Hvala
[ dekster2 @ 29.03.2011. 12:31 ] @
@Jer covek ne moze resiti problem drugoga ako nije resio svoj problem.
Znači ti nemaš problema jer...@Imao sam dva pokusaja da pomognem nekome osedeo sam od toga u roku tri meseca.
Ostaje rešenje @Slažem se da je psiholog/psihijatar najbolje riješenje.
[ milivoje t @ 29.03.2011. 13:22 ] @
Citat: ali pitam sada,ako zanima ikog,za gde sam ja .za ludnice ili psihajtra?ili da preskocimo psihijatra,kad sam sam ne smeta mi ,ali u drustvu nisi normalan,oseti se to,
kao deo tvog zla u a nisi kriv za to,a osecas se krivim,i tako nosis to u sebi vec 20 godina,i tako napravis kristal u svojoj dusi koji ne moze niko da dodirne niti da povredi,a puno je ovakvih dusa u Srbiji,gladnih zdravog smeha,svako od nas je povredjen na ovaj ili onaj nacin,ali niko se ne leci kako treba,jer svi smatraju to je normalno,to je novi svet,to je treci milenijum."Napredak" covecanstva.
Milan je napisao ne treba da cutis. Mnogo je nas bilo gurnuto u rat, svasta smo videli, svasta smo morali da uradimo sto u miru nikada ne bi. Lakse je podeliti pricu sa kolegama s kojim si prosao rat, ne moras da se pravdas, da objasnjavas, nekako budes medju "svojima". Tu nadjes neku cudnu drustvenu prihvatljivost i osecaj normalnosti, kad znas da si delio sr%ja sa drugima. Ne mozes ocekivati da ce zena i prijatelji sve da shvate. Nemoj ih osudjivati zato. Rat je nepojmljiva stvar dok ti se ne desi.
Sve to zavisi od coveka od kakvog je materijala napravljen i od kolicine ratnog zla, ali normalno je da covek pukne. Ako ne mozes da se snadjes sam, nadji dorog psihologa i ne stedi pare.
[ pctel @ 29.03.2011. 13:35 ] @
Kazu da ono sto te ne ubije to te ojaca. Tako i taj rat i traume koje uz njega idu, ko nije mogao da ih prevazidje taj vec nadje nacina da okonca svoj zivot. Ne volim kad neko kaze ''majka Srbija''. Svi smo mi deca ove planete, a te nacionalnosti i granice su samo nuzno birokratsko zlo prema kom nemam nikakve lepe emocije. A u Bosni sam bio par nedelja za vreme rata, gledao kuce kako gore, vidjao ostatke ljudi raznesenih bombom, sa 15 godina nosio poluautomatsku pusku. Nisam bio u ratu vec samo u poseti i razgledanju, a pusku i torbu municije su tada davali svakom radi licne bezbednosti. Mnogih ljudi koje sam poznavao nema vise, ali me to ne dotice mnogo u smislu da niti sam ja kriv za njihovu smrt, niti sam ikako mogao da ih ozivim. Mislim, bio rat ili ne bio, ljudi ginu. Jedan rodjak prosao sve ratove i preziveo, a onda zaspao za volanom... Drugi isto preziveo Kosovo, posle oformio svoju gradjevinsku firmu, pa napravio skelu izmedju 2 zgrade i krenuo da isproba da li je dovoljno cvrsta... E,da, jos jednog vrlo bliskog zaboravih, taj je isto prosao sve ratove bez posledica, a onda se razboleo od neizlecive bolesti brzog napredovanja. Moj najiskreniji savet onima koji osecaju potrebu da se solidarisu sa poginulia je da se i sami ubiju, a onima koji osecaju potrebu da nastave dalje neka nastave, sta drugo.
[ w3bl0rd @ 29.03.2011. 13:46 ] @
imaš pm atanasije77
[ dekster2 @ 29.03.2011. 13:53 ] @
@Moj najiskreniji savet onima koji osecaju potrebu da se solidarisu sa poginulia je da se i sami ubiju, a onima koji osecaju potrebu da nastave dalje neka nastave, sta drugo.
Pretera ga.
[ a1200 @ 29.03.2011. 14:57 ] @
Ako je stvarno istina oni sto si napisao, onda izvini. Meni je malo cela prica bila nepojmljiva, jer sam mislio da se radi o '90 u Srbiji...
Sta pametno da ti kazem... jbg. posveti se detetu, gledaj da njemu nikad nista ne zafali, sta te boli k za komsije i sta ce oni da misle... pusti to, imas sina i brini o nemu. Ali obavezno otidji ili kod psihijatra ili kod monaha... razgovor o svemu moze puno da pomogne, a ti ljudi su se svaceg nagledali i culi - tako da sigurno imaju neki normalan savet... ako nista barem ce ti biti lakse sto si se sa nekim ispricao u 4 oka.
[ atanasije77 @ 29.03.2011. 22:10 ] @
Svako svoj zivot zivi i ne treba da se mesa u tudji,ali zar nije lepse ako dva coveka koja se nikad nisu videla,sednu i pocnu da pricaju o sebi bez straha i o tome kako stvarno zive a ne da lazu o sebi,a i jedan i drugi znaju da lazu,nego da pricaju o nekim politicarima ili ne bitno,hocu da kazem slabo se ljudi zdravo druze.Poenta svega je da su ljudi strasno povuceni u sebe,mozda ja zivim u takvom gradu,ne znam,ali kada covek pocne da prica o zapazanjima i osecajima ljudi pocnu da se zatvaraju i skrecu temu na besmisleno zezanje.Zar nije svrha coveka da bude drustveno bice,samim tim i blizak sa okolinom,izgleda da ne,napune glavu sa nekim bolestima,virusima teroristima,silovateljima itd...i onda kada vide celavog kazu on je mafijas,ili pricas prvi put sa nekim koga vidjas skoro svaki dan,i on ti kaze pa ja sam mislila ili mislio da si osudjivan i onako kao u cudu stvarno nisi.Zasto ljudi imaju potrebu da ponizavaju nekog? A najvise me nervira kada neko te jedan dan pozdravi i ti njega ,a posle prodje pored tebe kao pored groba,a ti ga pozdravis ,ok ne zeli da se pozdravi postujem.ali npr.bio si u kuci tog coveka bar 10 puta,a on ne zna da te pozdravi kad mu se obratis,a stariji je od tebe,(mislim boli me k dali ce ili ne da me pozdravi neko)sustina je da su svi u k.... i to velikom,pa ne moze nas deset da se sastane i da uradi nesto bilo sta,da npr.napravimo negde spomenik od cigala ili tako nesto ili opet da srusimo nesto nebitno.Ne znam kao klinac nikad kuci nisam bio ,nas trojica Sale Boban i ja svaki dan smo isli u sumu i pravili kolibu,pravili strele,hvatali ribu rukama,ujutro u deset do 8 navece,toga nema vise svi su zabijeni u ovu kutiju od plastike i metala i to je ceo zivot nekome,meni je to strasno ,a nije prinudjen da zivi tako...
[ timotic @ 30.03.2011. 00:18 ] @
Citat: pctel: A u Bosni sam bio par nedelja za vreme rata, gledao kuce kako gore, vidjao ostatke ljudi raznesenih bombom, sa 15 godina nosio poluautomatsku pusku. Nisam bio u ratu vec samo u poseti i razgledanju, a pusku i torbu municije su tada davali svakom radi licne bezbednosti.
A, gdje to tacno?
Ja sam cijeli rat proveo na manje od 10 kilometara od ratista, pa sam izgleda prosao bolje nego ti za par sedmica...
[ vaske71 @ 30.03.2011. 07:04 ] @
Atanasije
Dali si gledao film '' Zivot je lep '' Roberta Benjinjija ?
Ako nisi pogledaj ga ,a ako jesi trebas ziveti bas kao u njemu , odnosno trebas ziveti svaki dan zivota ispuniti sebe i druge srecom , iako ti nekad mozda i nije do nje .
Zapamti 95% zivis onako kako zelis da ispunis sebe i druge .Dakle ako si tuzan ,survaces srecu i onome ko nije tuzan a ako si srecan s druge strane - mozes samo osreciti tuznog !
Zato trebas zaboraviti zle misli jer ima razloga da se zivi i ima razloga biti srecan .
Netreba gledati komsije okolo i dali ce opet situacija kulminirati - jer tako podsvesno dozivljavas strah od preterane spremnosti na isti (na koji si vec bio navikao kao po onoj poslovici - Koga ujede zmija posle se plasi i gustera ! ) a od nje dobijas Stres a tako skodis pre svega sebi ali i drugima koji te vole .
Na kraju krajeva ide i 2012 .Mozda ce tada biti stavljena tacka na zivot a mozda i nece ... Bilo kako bilo to nije opravdanje da ja ne usrecim i makar nakratko nasmejem nekog pa makar na 5 minuta .
Poslost je prosla ,buducnost je buduca pa koliko god nam bilo - dupe od pozadi ...
Pozdrav
[ DaliborP @ 30.03.2011. 09:55 ] @
Citat: vaske71:Na kraju krajeva ide i 2012 .Mozda ce tada biti stavljena tacka na zivot a mozda i nece ...
Hoce 100%.
[ vaske71 @ 30.03.2011. 11:59 ] @
Nece 10M % ali to i nije tema ...
Zasto ? Zato sto o Maya civilizaciji mogu da napisem najdeblju knjigu (kao i o vecini najstarijih iscezlih civilizacija ) a zavrsetak kalendara nema veze sa kataklizmama vec sa novim dobom
a novo doba ne znaci kataklizme - vec mir i blagostanje
Uostalom ovakvim brzopletim izjavama nazalost ne pomazes coveku - razmisli malo
Nadam se da te nisam naljutio ako jesam unapred - izvini
Pozdrav
[ Kovacevic Vladimir @ 30.03.2011. 12:37 ] @
@Vaske, prijatelju!
Pokupi ponešto iz Tvoje bogate tekstoteke i otvori Temu o civilizaciji Maya. 
Ima puno toga što bi voleli znati!
Pozdrav
[ kandorus @ 30.03.2011. 12:49 ] @
Lečenje bujne mašte, iskazane na ovoj temi, može da obavi dobar tim psihijatara obučen u grčko-rimskom stilu kostoloma. A možda i "savremene" metode lopatanja ponikle u manastirima jer se neki pozivaju na višlja bića. Xa Xa Xa.
[ Lesli Eldridz @ 30.03.2011. 13:48 ] @
Citat: atanasije77: ...zar nije lepse ako dva coveka koja se nikad nisu videla,sednu i pocnu da pricaju o sebi... Naravno da nije. Zasto bi bilo ko hteo da sedi sa nepoznatim ljudima koje nikad nije video i da sa njima prica o sebi? To je cak i nepristojno i smaracki, pored toga sto nije bas...
Plus, ove ovakve stvari (pod pretpostavkom da je istina) su samo dokaz da coveku koji ima te duhovne patnje i to popovske rabote nikad nisu pomogle, nego to moze samo nauka. Tj da covek koji ima potrebu da prica o tim i takvim stvarima, ako vec ta potreba ne prodje sama neko duze vreme, treba da se obrati lekarima za lekove, to za pocetak, i onda obavezno da ide na psihoterapiju, jer od lekova samih nema nista, pa ce onda sve da bude OK. Ovo sa forumima moze da pomogne malo, jeste, ali to nije trajno resenje.
[ kandorus @ 30.03.2011. 15:02 ] @
Postoje dve vrste ljudi:
1) Oni koji ne piju alkoholna pića
2) Oni koji piju alkoholna pića
One koji piju alkoholna pića opet je moguće podeliti u dve grupe:
a) Oni koji puju kao smukovi
b) Oni koji piju umereno.
Oni pod b) povremeno "nazdrave malo žešće" pa se tada svode na one pod a). Oni koji ne piju retko su u društvu i sa onima pod a) i sa onima pod b). Zato se njihova iskustva, kad dodje do ekscesa, po pravilu svode na ona kao da je svaki koji pije iz grupe pod a). Iz tog razloga slučaj pijanca uvek može da se razmatra kao da su svi pijanci neumerene pijandure, tj. piju kao smukovi. Neumerene pijandure su po pravilu sklone nasilju. To nasilje se izražava na više načina a ima zajedničku stazu:
- kulturan i ljubazan dok je trezan,
- prijateljski raspoložen kad ga ponudite kapljicom,
- srdačno pričljiv kad se nalije,
- nametljiv kad se dolije,
- siledžija kad se prelije.
Pre ili kasnije svaki ko pije završava u poslednjoj fazi siledžije bez obzira koliko pije inače.
Neko će reći "ima i trezvenjaka koji su siledžije!". Da, ima, ali na ovoj temi se dosta "dogodilo" u kafani.
Taj, što je pokrenuo temu, priča kako je neki u kafani stavljao ljudima nož pod grlo... itd... itd... Dakle taj je "zloća" pijandura. A onda su došle "dobrice" pijandure koje su ga naroljale a onda namlatili kao vola u kupusu. Zaista "Robin-Hudovski" - zaštitnici siromašnih.
E sad, udica je dobra za somove. Tj. da se plati još jedna kapiljca za nastavak priče ili početak druge priče.
Sve bi to bilo u redu ali Srbadija može da izrodi samo Superhika ali ne i "Robin-Huda" (na stranu što je izmišljenih karakteristika i tamo gde je Robin Hud tobož "otimao od bogatih i davao siromašnima"). Drugo, "ker na kera ne napada" pa ovi što su sa siledžijom "nazdravljali" mogli su samo da nakantaju autora priče (sa kojim se očigledno ne poznaju, bar to sledi iz same priče autora) a ne da biju svog kera. Sad, moguće je da su se pijanci i pošibali posle pijanke, ali to sigurno nema veze sa zaštitom autorove švece.
Mislim, liku se dogadja horor a onda niodkuda sve se rešava samo od sebe "kao čarobnim štapićem" (policija ga šalje kući kao da mu je strina ministar policije, džokeri "dva momka onako stariji dosta" i "Ima jos").
Balavci nalete na mrtvaca, čerupaju ga kao da je petao za supu, a onda posle xx godina se sete da je u pitanju mrtav čovek.
Živeli, hik.
[ commissar @ 30.03.2011. 15:57 ] @
Tacno.
Neko pije od radosti, neko od tuge, a neko od ranog jutra!
:D
[ mist @ 31.03.2011. 07:36 ] @
Čudi me da još niko nije ukapirao da ovaj lik nije došao ovde po pomoć, nego da nudi pomoć, odnosno da vrbuje labilne za crkvu.
[ dekster2 @ 31.03.2011. 12:03 ] @
Šta će crkvi da vrbuje takve,već ih je puna.Meni se učinilo kao da traži pomoć ali on se zeza pa evo jedan klipćić koji
će ga stvarno slomiti i vratiti real mode.
http://www.youtube.com/watch?v=xvesudnyn8Q&feature=related
[ dekster2 @ 31.03.2011. 12:50 ] @
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 20:26 ] @
ne vidim sta radi ovaj
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 20:28 ] @
koliko sam skontao ,ovo je neka pretstava.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 20:33 ] @
covek se druzi sa sotonom,pa mu ga malo dao po cepanju koze koliko vidim,koliko sam skontao,neka ga.
http://www.youtube.com/watch?v=xvesudnyn8Q&feature=related
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 20:59 ] @
Vladika Nikolaj Velimirović
Hajd', još malo da razgovaramo,
sveta braćo moja, dokle još ima vremena,
da može brat s bratom i bogoljubac sa bogoljupcem razgovarati.
Dokle nije došlo vreme, da samo zlotvori viču, a braća šapuću.
Sve sile koje se bore za vlast nad svetom govore ružičasto
o Jednom Svetu kao svom idealu,
u kome se jedino može ostvariti ljudsko blagostanje i mir.
Tako govore.
Pa da bi zadobili hrišćane za taj svoj ideal o Jednom Svetu
oni se pozivaju napredviđeno u
Otkrovenju hiljadugodišnje carovanje Hristovo.
[ kandorus @ 31.03.2011. 21:34 ] @
Xa Xa Xa
Došao si na pravo mesto da prodaješ religiju. Ovde su sve sami vernici. Neki veruju u elektrone neki u novac a neki u oboje.
Matematički je dokazano da ne postoji jedna istina jer kad bi postojala onda bi bilo moguće napraviti računar koji izvršava sve programe. Ali ništa od toga. Iz istog razloga (nemoguće) nema ništa ni od religije i "višljih" bića.
Razmisli malo, iako si "video oreol na nebu" nije ti pomogao tad kad ti je trebalo.
[ triac @ 31.03.2011. 21:36 ] @
Citat: kandorus:
Matematički je dokazano da ne postoji jedna istina jer kad bi postojala onda bi bilo moguće napraviti računar koji izvršava sve programe.
Teske budalastine si sada napisao
p.s
Koliko ima istina u situaciji opisana sa 1 ili O ???
Verovatno bezbroj, jel da ...
hahahahaha, jao sto je dobar humor za free...
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 22:09 ] @
da si bolje citao video bi da mi je oreol pomogao i vise nego sto treba,
Vidi se koliko poznajes materiju,cim poredis racunar i religiju.
Izgleda da za tebe racunar jedna vrsta religije.
Tekst stiha Vladike Nikolaja, govori o ljudima i sta ih ceka ako prestanu biti ljudi.
[ dekster2 @ 31.03.2011. 22:13 ] @
[ Isak666 @ 31.03.2011. 22:20 ] @
Ne mora da bude lecenje lekovima, postoje fine terapije bez lekova.
Evo link za jednu organizaciju iz NS koja se bavi ratnim traumama, a verujem da imaju kontakte i ka drugim srodnim organizacijama po Balkanu, ako postavljaca teme interesuje.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 22:24 ] @
tek sam sad stavio slusalice (industrial)
Qntal - Ad Mortem Festinamus
http://www.youtube.com/watch?v=2sQT207XlfM
[ kandorus @ 31.03.2011. 22:28 ] @
xa Xa Xa
^triac: "Teske budalastine si sada napisao"
Dokaži.
^triac: "Koliko ima istina u situaciji opisana sa 1 ili O ??? Verovatno bezbroj, jel da ..."
Da! U pravu si, Xa Xa Xa.
Code: if( covekJeZena == 0 )
{
if( zenaJeMusko == 1 )
{
if( brdoJeDolina == 0 )
{
if( konjJePas == 1 )
{
if( bogJeDjavo == 0 )
{
if( lazJeIstina == 1 )
{
.... itd itd ...
Sve opisano sa 0 ili 1.
^atanasije77
Umesto za oreolima bolje da si pazio kud vozš možda se ne bi sudario.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 22:33 ] @
Koliko ima istina u situaciji opisana sa 1 ili O ??? Verovatno bezbroj, jel da ..."
ili ili ili ,nije sto i jednako.
za tebe je celi zivot ili 0 ili 1,s tim da si se izgleda stopio i sa nulom i sa jedinicom ,cista 10 -ka.
[ triac @ 31.03.2011. 22:48 ] @
Evo ti dokaz;
B=(a+b)-(c*d)/p
... Bog postoji
... kraj price.
Dakle 1.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:00 ] @
Nista nije izmisljeno,niti jedan pojam,sve postoji,samo zavisi u kojoj kolicini materije i duha.
Ne bi mogli da govormo o bilo cemu da to ne postoji.
[ Isak666 @ 31.03.2011. 23:02 ] @
Je l' tebi treba pomoc za ratne strahote ili ti to bio samo slagvort?
[ kandorus @ 31.03.2011. 23:06 ] @
^triac
Da bog postoji ti ne bi trošio onolike nepotrebne zagrade.
[ triac @ 31.03.2011. 23:07 ] @
Imas interesantan simbol na ruci,
jel ti to pripadas nekoj masoneriji ili mozda nekom okultistickom redu -  sekti
Na mala vrata uvodis pricu o "novim" pogledima i "spasenju"...jel to u pitanju...
p.s
Rastumaci malo formulu i pomoli se Bogu, spasice te od sotona i ludila, i sve ce biti OK...
[ triac @ 31.03.2011. 23:10 ] @
Citat: kandorus: ^triac
Da bog postoji ti ne bi trošio onolike nepotrebne zagrade.
Zagrade su tu da se stvari kanalisu i usmere na pravi nacin, i dovedu do konacne istine...
[ dekster2 @ 31.03.2011. 23:11 ] @
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:12 ] @
sto se tice ratnih strahota,i bilo kojih vrsta strahota,nocnih mora ili nekih suicidnih ideja,Nikad nisam imao,jos na pocetku sam rekao za mene je zivot smesan ili ozbiljan u bilo kom stanju da se nalazim.
A sto se tice zagrade,to ti je u srpskom jeziku vrsta zamene za jednu istu stvar u dva oblika reci.
[ Isak666 @ 31.03.2011. 23:17 ] @
Pa o cemu je uvodni post na ovoj temi, ako nisi imao susret sa tim i negde si postavio i konkretno pitanje sta da rade ti ljudi bla bla da ne trazim sad? :D
Nego, al' ste se sakupili :)))
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:19 ] @
Ne donosi sud o coveku po izgledu njegovom,vec po recima i delima njegovim.
Skupljali nas dabogda ;)
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:24 ] @
Sve je istina kako je i napisano,
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:28 ] @
Zar niko ne vidi kolika je vidna mrznja prema Bogu i svemu svetom u Srbiji u zadnjih nekoliko godina.
[ Isak666 @ 31.03.2011. 23:30 ] @
Ja vidim, bogami.
Pogotovo od 2008. pa naovamo.
[ Darko_zed @ 31.03.2011. 23:31 ] @
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:38 ] @
I gde god Srbin pravoslavac ustane ,zgazi ga,ucutkaj ga,zatvori ga.Koliki je strah sotonin i zelja za ratom,jer mir duhovni ga ubija.Ja sam pravoslavac,krsten po rodjenju 1977-e,od tada popa Atanasije Jevtica,a sada Vladike Atanasije Jevtica,Ne daj se Vladiko Nas,ti si stub pravoslavlja nasega.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:40 ] @
Nista ne vidim,nista ne cujem,nista ne znam, a sve vidim,cujem i znam
[ Isak666 @ 31.03.2011. 23:42 ] @
Pazi, meni to isto smeta i svaka ti cast da smes da kazes da si pravoslavac!!! !!!
!!!
!
.
Sad ce garant doci neko da ti prica kako to ne valja.
A Atanasije Jeftic - pa taj je do *a*a. Super stil, sve najbolje!
[ dekster2 @ 31.03.2011. 23:43 ] @
čUTANJE je MUDROST.Gde god sam bio,bežao sam baš o tih koji najviše pričaju o bogu,čak i od samih Sveštenika.Trebao si početi temu o BOGU
a ne o mrtvim u skloništu i .........
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:43 ] @
a sto se tice pedera,oni su vrh vrhova pravoslavnog blacenja i pljuvanja.Ti ce da budu prvi na udaru.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:44 ] @
Sta treba da pricam o sotoni pa da se priblizis.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:50 ] @
Mozda je ovo nekome zezancija,ta ludacka zamajavanja oko 2012 godine,itd...,pa zar niko ne vidi ,zar niko nema vremena,ni snage vise,da vidi ispred ociju,da otera zlo koje je u drzavi,zar moram ja sam ,jednog dana kad se najmanje nadas u kucu ce ti doci i reci da zabranjeno je da drzis ikonu svog sveca u kuci,to se nije jednom desilo,ali sada ce biti pod nadleznoscu drzave takva zapovest.Jer jaka je pravoslavna vera.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:54 ] @
Svaki deo Hristovog bica u tebi pokusace da spale i uniste,jer to je njihov zadatak.
A nas izgleda samo da gledamo i sagnemo glavu,pred svinjama smrdljivim sotoninim.
Ja se ne saginjem.
[ atanasije77 @ 31.03.2011. 23:59 ] @
Boje se ljudi svega,a kako i ne bi kada nema nikoga da ih ohrabri,prva drzava naseg coveka je toliko srozala da nismo ni za
sume vise,HALAPLJIVI BEZLICNI SMRADOVI koji samo grabe i grabe,otimaju od naroda stoka smrdljiva,a sve pod okriljem EU.
Dopustili smo da nasa drzava i nas narod bude eksperiment i ogledni teren.
Da vidimo kako ce da se ponasa narod jedne drzave,kad ih razj...mo sa dva rata,i nemastinom,pa sabijenjem u beton,ali gle cuda niko se ne buni,udri jos hahahaha,udri,da vidimo ko ce da se javi,eno ga jedan tamo hapsi ga,eno ga drugi tamo,udri ga,hahhaha,stezi jos dusu im vadi,a decu radjajte nek docekaju zivot u ne znanju i bekstvu,jer veliki ce progon
srpskih glava i pravoslavlja biti.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:12 ] @
Kad u drzavi Srbiji docekas i vidis kako lezbejka pljuje u lice monahinju pravoslavnu,znaj da kraj je dosao,mozes da bezis od toga koliko hoces,ali tako jeste.Nema vise bezanja.Zauzmi polazaj i povezi se sa bracom i cekaj glas i znak koji ce svima biti toliko jasan da se nece imati razloga premisljati ko su i sta su ,i sad znaju ko su ,samo snage nemaju,strah ih kolje.
[ kandorus @ 01.04.2011. 00:13 ] @
^atanasije77: "Jer jaka je pravoslavna vera.
Ma, da! Toliko je jaka da si ti našao na forumu da se prazniš.
Ovde je idealna publika za propovedanje.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:20 ] @
Meni publika ne treba.
Tvoja velika potreba da pljujes i sikces,sama govori u kom si toru.
[ triac @ 01.04.2011. 00:21 ] @
Pogresno,
nego za praznjenje
p.s
Izem ti strategiju, pocne sa patetikom a zavrsi sa religijom
p.s.2
More ce padne jedan

[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:23 ] @
Neko mi se mesa u razgovor boze,smesna je ta dusa sitna,iz razloga ne znanog postala odjednom bitna.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:26 ] @
U prolazu ostavi trag za sobom,i na urlike zveri ne obaziri se,to je samo njihova nemoc oko tebe.
[ Isak666 @ 01.04.2011. 00:27 ] @
Ostavite coveka, u pravu je.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:28 ] @
Eh boze dragi koliki su samo mucenici sotonini katanac spremili ,da kao i uvek u tamnicu viteza bace.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:28 ] @
Post za postom se negde tretira kao spam.
@triac
Mali je katanac za ovo.Već počinje opasno da me nervira sa samoosveživanjem teme.
IVANE GDE SI SAD.
[ Isak666 @ 01.04.2011. 00:31 ] @
Citat: atanasije77: Eh boze dragi koliki su samo mucenici sotonini katanac spremili ,da kao i uvek u tamnicu viteza bace.
Oprosti im, ne znaju sta cine.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:33 ] @
Nadam se da se niko nije nasao uvredjen,ali ko mora da se oseca tako neka se i oseca ima razloga pravednoga.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:34 ] @
Imam ja turpiju carobnu,ne brini.
[ triac @ 01.04.2011. 00:34 ] @
Citat: dekster2:
@triac
Mali je katanac za ovo.Već počinje opasno da me nervira sa samoosveživanjem teme.
IVANE GDE SI SAD.
Sad ce sad ce ...

[ kandorus @ 01.04.2011. 00:38 ] @
^triac: "pocne sa patetikom a zavrsi sa religijom"
Ma odmah se videlo šta namerava. Şamo je trebalo podsticati da sam to kaže.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:39 ] @
LJudi ja umirem od smeha,ne znam vi,klinja mi spava u istoj sobi,i ne mogu da se smejem,ocu da puknem.
[ Isak666 @ 01.04.2011. 00:41 ] @
Ajde ostavite coveka, vidite da ne sme da se smeje u decijoj sobi.
Mozda ce ga i grditi sin, ko zna.
Misli dete da hoce da deinstalira igrice ili tako nesto dok spava, pa bude posle problema.
Ne moze se istina sakriti.
[ triac @ 01.04.2011. 00:44 ] @
Citat: atanasije77: LJudi ja umirem od smeha,ne znam vi,klinja mi spava u istoj sobi,i ne mogu da se smejem,ocu da puknem.
A jel,
a na slici licis ko da imas gasove pa ti pocele polako izlaziti boginje (mislim od muke i nadutosti)...
Tesko je to pricale mi babe, problem tezak ko kuca sve se stislo medj noge ali nikako nece napolje 
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:45 ] @
Ma tek godinu napunio prekojuce.
Ima jos do igrica.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:46 ] @
@Kao prvo,ovo ne pricam da bi kod sebe stvorio promenu u dusi,(daj boze),ali malo je verovatno.
Sa svojih 14 godina i moj drugar istih godina smo nasli dva mrtva coveka,u jednom napustenom atomskom sklonistu,ispod brda na kojem smo se igrali pre rata drugari i ja.Bilo je popodne ,leto,bili smo na brdu i sisli do sklonista ,otvorili smo gvozdena vrata,i odma na pocetku naisli na dva mrtvaca,lezali su jedan preko drugog,mrsaviji je lezao preko stomaka ovog debljeg,video sam te ljude i nista nisam osetio smejali smo se kako smesno izgledaju, ceprkali smo po njima po odeci,ne bi li nasli nesto od dokumenata,i onda drugar upita hocemo li dalje,posto je to samo bio pocetak sklonista,ja onako kazem,pa ne znam mrak je i ima jos vrata i slozi se i on da je mrak i nismo isli dalje.Ko zna jel tamo bilo jos ljudi mrtvih(to mi je palo na pamet tek posle par godina),posle tog smo otisli u policiju i rekli im sta smo nasli,a oni kazu ajte vi djeco kuci,mi ce mo to resiti. Otisli smo kuci ja i drugar Sasa kao da smo bili na bazenu.
To je jedan slucaj sjebavanja psihe(ko me tero da se igram po brdu i ispod njega)
Drugo:Sedim u kaficu sa sestrom i njenom drugaricom,sestra mi je mladja godinu i po,sestra je slavila rodjendan,pa kao izasli,u kafic ulazi neki "vojnik" i seda za sank,sestra je ustala i otisla do drugara za sankom,posle par sekundi okrenuo sam se i video sestru i noz pod njenim grlom koji je drzao taj vojnik u pripitom stanju ,privukao je sebi drzi joj noz pod grlom,ustao sam i prisao polako do njih ,smrzao sam se i uplasio nikad me u zivotu nije bilo strah nicega kao tada,a svasta sam doziveo,ali valjda kada se tebi nesto desava onda se desava tebi ,ali to mi je sestra,bojao sam se u glavi mi je bilo kako da skocim ipak je on stariji oko 35 - 40 godina ,a ja klinja 14,tada nije bilo milicije,nisi nikoga mogao da zoves da ucini nesto svi su ostali gledali ludaka kako hoce da mi zakolje sestru,smrad jedan,i hocu da kazem ,posle par minuta ulaze dva momka onako stariji dosta od nas i prilaze ovom sto mi sestri drzi noz pod grlomi pocinju razgovor sa njime i on pusta moju sestru i odlazi sa njima dvojicom.posle sam cuo da su pili zajedno dok ga nisu napili i onda ga ubili ko svinju od batina,jer "vojnik" koji kolje decu je imao automatsku pusku,sablju oko pasa i taj noz ,pa su valjda morali da ga napiju jos.
Ima jos dosta takvih i slicnih stvari koje su mi se desile,hocu da kazem,ja to ne mogu da ne pricam u drustvu,izleti sta da radim,znam da to nije za pricu,i da ljudima ne treba ovakva vrsta price,ljudi se jednostavno uplase ili ustanu krenu kuci odu,beze ljudi od nas i ne krivim ih,zasto sjebati svoj mozak bez potrebe,
ali pitam sada,ako zanima ikog,za gde sam ja .za ludnice ili psihajtra?ili da preskocimo psihijatra,kad sam sam ne smeta mi ,ali u drustvu nisi normalan,oseti se to,
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:47 ] @
Imam 120 kila,i 190 cm,i alergican sam na duvan mozda to vidis,mada ne znam sta ti moje lice ozareno duhom svetim smeta.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:48 ] @
@Kao prvo,ovo ne pricam da bi kod sebe stvorio promenu u dusi,(daj boze),ali malo je verovatno.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:48 ] @
dekster2
i sta sad s time?
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:49 ] @
[ triac @ 01.04.2011. 00:49 ] @
Citat: atanasije77: Imam 120 kila,i 190 cm,i alergican sam na duvan mozda to vidis,mada ne znam sta ti moje lice ozareno duhom svetim smeta.
Ne smeta mi nista samo kazem, inace smo iste visine jedino sto ja imam "samo" 107 kg
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:50 ] @
Ja ne ponavljam pet puta kada nesto kazem,ja bar kazem i ne lazem.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:50 ] @
[ Isak666 @ 01.04.2011. 00:52 ] @
E ne moze covek sa vama trolovati trola...
A sta smo sve mogli cuti.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:53 ] @
dekster2 ,sta pokusavas sa mojim tekstom,da pokazes kako znas copy-paste.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:55 ] @
Neko ima dusu,neko nema,pa oni koji je imaju i imaju razloga da je imaju,zbog toga i postoje.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:58 ] @
NE BUDALO.Nego pročitaj šta si pitao.Jebana budaletino.Sreća po to dete žto ne može da te razume koja si ti LUZERČINA.
kREŠEŠ SE U BULJ pa ti je neko kriv.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 00:59 ] @
@Sa svojih 14 godina i moj drugar istih godina smo
primili u bulj i bilo vam je lepo.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 00:59 ] @
Neki dusu imaju ,pa je izgube,a neki je ne cene pa je sami uniste.
[ dekster2 @ 01.04.2011. 01:01 ] @
Te tri tačke su iz zatvora kada si prao drugome čarape i kresao se u buljuuuuu.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 01:02 ] @
otkuda ti to dekster da ga primam u bulju.i da sam luzercina.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 01:03 ] @
Nije,to mi je drugar iscrtao jos u prvom srednje za vreme rata,a u zatvoru nikada nisam bio.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 01:05 ] @
Bio sam u pritvoru tri dana sa 16 godina,jer sam bio sa ubicama.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 01:09 ] @
I sta hoces sad da postignes sa tim stavom svojim,kao ti si superioran,a ja sam buljas jer ti tako mislis,decko moj ,da znas ista ,ne bi tako razgovarao sa mnom.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 01:11 ] @
Nisam znao da to znaci,ti bas dobro izgleda poznajes te tetovaze,tako si siguran u sve sto kazes.
[ atanasije77 @ 01.04.2011. 01:14 ] @
I za ta tri dana ,ni rec nisam rekao,to svi znaju.
Ne znam sa kime si ti pricao o tetovazama i zatvoru,ali ko god ti je pricao,pogresio je.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|