[ SpelingMistakes @ 30.03.2011. 21:48 ] @
Imam problem da pronadjem reduktor koji bi mi smanjio obrtaje motora u odnosu od 1:10 ili 1:15 za jacine motora od 500 w do 2.5 kw Obzirom da je u pitanju sredstvo gde mi znaci usteda na tezini NAJVAZNIJI USLOV je da reduktor ne bude PRETEZAK I NE PREVELIKI u smislu zauzimanja prostora. Ono sto je MOZDA pozeljno bi bilo da bude puzni prenos jer bih time ujedno jednom "prelomio" prenos sile - a potrebna su mi dva preloma pod 90 stepeni - Ako postoje negde reduktori koji NISU puzni - pa ok - mogu i oni, onda cu dva puta koristiti prelom preko kardanskih krstova jer je i to bolje ako je taj reduktor lagan a opet dovoljno kvalitetan Unapred hvala na svakoj informaciji - Bilo bi lepo da taj koga preporucujete odnosno ta firma koju preporucujete ima izbor reduktora od - do - jer u ovom trenutku za motor od 2.5 kw (ili priblizno toj jacini) sa nepoznatim brojem obrtaja (nije izabran jos tacan tip motora) nam je potrebna izlazna brzina obrtanja priblizno od 160 do 180 u minuti. Za motore od 500W je potreban jos veci odnos odnosno brzina rotiranja treba da bude jos sporija - npr izmedju 50 i 100 obrtaja. Obzirom da je u pitanju izrada robotizovanog vozila, verujem da ce sve na kraju interesovati kako sve to izgleda :) - Pozdrav svima i unapred hvala na pomoci ... Spel |