[ Onaj @ 30.05.2011. 19:15 ] @
| Da li je moguce ili je nemoguce da macka u jednom okotu (porodjaju) rodi macice razlicitih macora (tj. razlicitih oceva) a da se macka parila razlicitih dana sa razlicitim macorimaa ne istog dana? Tako da onda ti macici iako rodjeni odjednom budu samo braca/sestre "po materi"? |
[ mist @ 30.05.2011. 21:15 ] @
Znam sigurno da je moguće. Sad baš nisam siguran da li je moguće ako se nije parila istog dana. Ali definitivno je moguće. Čak i kod ljudi.
Bio je pre par godina članak da je neka Britanka rodila blizance od različitih očeva. Bilo veselo na nekoj žurci.
[ Shoshone @ 30.05.2011. 22:19 ] @
Moguce je.
Ja imam 2 macke i macora iz istog legla i macke su od jednog oca a macor od drugog.
[ botr @ 30.09.2013. 07:28 ] @
Imam jednu macku koja se sama doselila kod mene, pridruzila se mojim crncima :), pre jedno mesec - mesec ipo. Prema mojoj proceni, nema vise od 3-4 meseca. Problem je u tome sto nece da ni da jede ni da pije vec dva -tri dana i uglavnom je lezala po ceo dan. Od jutros je malo zivnula, malo je raspolozenija, seta se, ali i dalje ne jede. Imam utisak kao da ima temperaturu, nos joj je suv, a desni deluju normalno. Sta da radim?
[ superbaka @ 30.09.2013. 13:37 ] @
izmeri joj temperaturu za pocetak pa javi... ako nije ciscena od glista, trebalo bi sto pre da je ocistis, jer to je period kada nadrljavaju od parazita, a veterinari cesto promase dijagnozu pa lece nesto trece... potrazi Prazimec - C...
[ Horvat I @ 30.09.2013. 13:52 ] @
Upoznaj je s vučjakom.
Temperatura životinja se meri ko bebama.
Verovatno je miljenik više porodica i hrani se gde dobije finije zalogaje.
[ botr @ 30.09.2013. 16:40 ] @
@Horvat
Ma ne, trajno se doselila.
Rekao bih da nije ciscena od glista, bar je ja nisam cistio. Danas je krenula malo da jede, jela je malo salamu i pila vodu. Nekako mi deluje kao da ne moze da nanjusi hranu. Njusi i ode, kao da ne oseca miris hrane. Malo pre sam joj na silu ubacio granulu u usta. Ispljunula je, a posle je uzela i pojela 2-3 granule. Videcu da pozovem veterinara.
Edit: temperatura je ok.
[Ovu poruku je menjao botr dana 30.09.2013. u 18:34 GMT+1]
[ Horvat I @ 30.09.2013. 17:37 ] @
Ak je živnula onda joj je bolje, pored glista očisti je i od buva.
Ne uzimaj ova parfimisana sr... nego odmah iz poljoteke, jer ćeš proć ko ja s mačkom i mačićima.
Kad nestanu buve primeni Frontline tromesečno. ima veterinara gde prodaju u rimfuzi dobrim jeftinije od fabričkog
[ botr @ 30.09.2013. 17:43 ] @
Ociscena je od buva cim je dosla.
[ cika dacha @ 30.09.2013. 19:25 ] @
botr@ jesi li je cistio od glistA?
[ Horvat I @ 01.10.2013. 08:23 ] @
2 nedelje stalno praši! Onda sačekaj suv period pa je tretiraj sa Frontline i miran si 3 meseca il dok se ne skvasi.
Jel se počela redovno hranit?
[ botr @ 01.10.2013. 08:24 ] @
POcela je, pije mleko i jede salamu, i po malo granule.
[ Horvat I @ 01.10.2013. 08:40 ] @
Još nisi napisao dal je poveće mače, zrela mačka/macan il starije živinče.
Od tog sve zavisi
[ Vasastajić @ 01.10.2013. 09:04 ] @
^
Citat: botr: Imam jednu macku koja se sama doselila kod mene, pridruzila se mojim crncima :), pre jedno mesec - mesec ipo. Prema mojoj proceni, nema vise od 3-4 meseca. Problem je u tome sto nece da ni da jede ni da pije vec dva -tri dana i uglavnom je lezala po ceo dan. Od jutros je malo zivnula, malo je raspolozenija, seta se, ali i dalje ne jede. Imam utisak kao da ima temperaturu, nos joj je suv, a desni deluju normalno. Sta da radim?
[ Horvat I @ 01.10.2013. 12:49 ] @
Eh Vaso baš to se nigde ne uklapa. takvo mače da tolko ni jelo ni pilo krepalo bi! Vidiš šta mi je 1. savet bio.
Al pošto se u Srbiju koplje lomi na 3 pole prvo se prihvata izjava pomaže pa se proba saznat pravo stanje.
[ botr @ 01.10.2013. 14:21 ] @
SAd se skoro u potpunosti oporavila, jos samo malo da se ugoji, posto je bas dosta smrsala.
[ Vasastajić @ 01.10.2013. 20:13 ] @
Koliko god da mačke imaju devet života, rekao bih da u fazi adaptacije na novu sredinu ipak nije mogla biti imuna i na određen nivo stresa.
[ Nymeria @ 01.10.2013. 20:32 ] @
Pa dobro, i ovih 8 ce joj sasvim lepo sluziti
[ Nonex @ 03.10.2013. 23:03 ] @
Prijatelju, moj savet ti je da macku NE HRANIS salamama i ostalim djubretom kao ni mlekom.
Mackama smeta laktoza.
Kakva joj je stolica? Ako je tvrda, dobro je a ako je retka, ne valja!
Ako imas prilike da pocupas malo,ciste trave ( ne onu koja raste u parku, oko ulica, puteva jer je prljava) obavezno joj daj da jede. Mozes i u petshopu da kupis kesice trave pa da posadis a mozes i u zdravoj hrani da kypis zito i posadis ga u nekoj dubljoj ciniji)
Idi u mesaru, kupi svinjsku dzigericu i skuvaj stotinjak grama i iseckaj na kockice, to obozavaju. Whiskas, Friskas i slicna sranja od hrane kao i obojene brikete izbegavaj u sirokom luku kao i salamice, kobasice itd. Mozes i ribu da kupis pa skuvas, dooooobro i detaljno ocistis od kostiju. Ja malo zbrda zdola pisem jer kucam sa telefona pa mi je malo "tesno"
Brikwte obavezno da kupujesod renomiranih proizvodjaca kao stocsuHills, Bento Kronen, Schesir, Trainer,Leonardo a RoyalCanin takodje izbegavati u sirokom luku.
Sve to mozda deluje skupo ali jos je skuplja bolesna zivotinja.
[ Vasastajić @ 04.10.2013. 06:53 ] @
^
A miševi?!?
[ botr @ 04.10.2013. 08:55 ] @
Nisam primetio da imaju proliv :)
Sto se tice trave, same se sluze, posto imam dvoriste, sredina ekoloska, u krugu od 50 km nema industrije :)
Ribu su jele juce i prekljuce, bili su mi neki gosti, spremao ribu, posto znam da vole, a macke su dobile ono sto je ostalo.
Za sada se oporavlja, ne odbija hranu, nego trazi jos, primetno se ugojila.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|