Citat:
Predrag Supurovic: Isti problem sam resio tako sto sam zamenio prozor drugim, sa staklom koje ne propusta do 70% toplote Suncevog svetla.
Nisi rekao ništa kakav si prozor imao pre, a kakav sada imaš prozor? Od kojeg materijala, koliko komora, .......
A kako rešavaš problem grejanja zimi kada je sunčan dan, a tvoj novi prozor ne propušta do 70% toplote Suncevog zračenja?
Citat:
gigamg1: Izolacija je uradjena. Zidovi su hladni normalno ali dobijam efekat staklene baste unutra.
Svako jutro se provetrava tj celu noc je prozor otvoren i tek oko 13h spustam roletne i zatvaram prozor ali mene zanima jel to zaista jedino resenje.
Koje je debljine termoizolacije, koja je vrsta zida i koje debljine? Bitno je da ne samo ja već da i drugi izvuku zaključke.
Slab je efekat ako je u pitanju unutrašnja roletna. Mnogo bolji efekat je sa spoljašnjom roletnom, a još bolji ako je prozor u senci (ispust može da bude i od belog aluminijumskog lima, samo treba da se izračuna koliki treba da bude ispust u zavisnosti od ugla odstupanja zida od juga i visine prozora, a dužina treba da bude nešto duža nego što je prozor).