[ Aleksandar Đokić @ 23.06.2011. 14:10 ] @
pogledajte sami, umesto u grudi silikone je trebala da stavi u glavu, mozda bi onda nesto razumela [Ovu poruku je menjao Shadowed dana 23.06.2011. u 15:59 GMT+1] |
[ Aleksandar Đokić @ 23.06.2011. 14:10 ] @
[ Tyler Durden @ 23.06.2011. 14:15 ] @
pfffff, who gives a f*ck.
emisija za debile, od debilnog voditelja.. nesto poput ovog ivana ivanovica ovdje. [ Devanagari @ 23.06.2011. 14:32 ] @
Kome još smetaju komičari??
Ovo što je rekla kao odgovor Šutanovcu je pogodila po sred srede. [ Count Zero @ 23.06.2011. 14:34 ] @
Malo se peru sad gosti...
http://www.blic.rs/Zabava/Vest...izvinili-Srbima-zbog-vredjanja Mislim, wtf, da nećemo da roknemo nekog.. [ Miroslav Jeftić @ 23.06.2011. 14:48 ] @
Citat: Tyler Durden: pfffff, who gives a f*ck. emisija za debile, od debilnog voditelja.. nesto poput ovog ivana ivanovica ovdje. +1 ![]() [ deerbeer @ 23.06.2011. 15:01 ] @
Deo vesti iz blica :
Citat: Drugi komičar, Kris Franjola koji je u emisiji rekao da je Srbiji zemlja bez pravila, izvinio se takođe putem Tvitera, nakon što su ga tviteraši iz Srbije upozorili na uvredljivost njegovih izjava. Zasto da se izvinjava covek kad je 100% u pravu ![]() [ Wajda.W @ 23.06.2011. 15:14 ] @
Citat: Tyler Durden: pfffff, who gives a f*ck. emisija za debile, od debilnog voditelja.. nesto poput ovog ivana ivanovica ovdje. +1 i od mene. ![]() [ Aleksandar Đokić @ 23.06.2011. 15:33 ] @
znate kako, mi jesmo ovakvi ili onakvi, ali to mozemo reći isključivo MI, kad neko drugi tako nešto kaže ipak nije prijatno, kao oni crnci, nazivaju se međusobom svakojako ali kad im belac kaže isto to onda je uvreda
[ Tyler Durden @ 23.06.2011. 16:01 ] @
Ma nemoj?
A ti kad kazes kako su Amerikanci ovakvi i onakvi, onda je to ok? [ burex @ 23.06.2011. 16:03 ] @
Zadnji tweet...
http://twitter.com/GregProops [ milanche @ 23.06.2011. 16:50 ] @
U medijima su znatno su bolji nego sto su bili ranije. Ovoga je bilo na tone.
[ djura63 @ 23.06.2011. 16:50 ] @
Tyler Durden: pfffff, who gives a f*ck.
emisija za debile, od debilnog voditelja.. nesto poput ovog ivana ivanovica ovdje. +1 i od mene. +1 [ gigamg1 @ 23.06.2011. 17:06 ] @
Ovo je hot tema na skoro svim forumima pa me nece cuditi ako i ovde preleti petu stranicu
[ Hero Of The Day @ 23.06.2011. 17:11 ] @
Podseti me ova tema na scenu iz Seinfelda http://www.youtube.com/watch?v=dlrtQb24Qxw#t=2m50s
[ Tyler Durden @ 23.06.2011. 18:49 ] @
Citat: gigamg1: Ovo je hot tema na skoro svim forumima pa me nece cuditi ako i ovde preleti petu stranicu Biće to tužna činjenica ako se desi, a i ja sam već dao prevelik doprinos tom cilju :) Toliko od mene na ovoj temi. [ Aleksandar Đokić @ 23.06.2011. 20:14 ] @
samo sto ja ne pricam na televiziji o amerikancima, tj ne pricam nigde
[ Milos911 @ 23.06.2011. 20:25 ] @
Citat: Zasto da se izvinjava covek kad je 100% u pravu Citat: Inace pa sta, nisam gledao, ali sta god da su rekli, pa sta. Da smo medju najgorima po svim stavkama - jesmo... Citat: guslac: samo sto ja ne pricam na televiziji o amerikancima, tj ne pricam nigde [ Count Zero @ 23.06.2011. 20:29 ] @
Citat: Inace pa sta, nisam gledao, ali sta god da su rekli, pa sta. Da smo medju najgorima po svim stavkama - jesmo... Hehe, kad neko pravi generalizaciju prema Romima (daleko bilo da ih nazovem drukčije), Amerima ili Pigmejima, onda je ono ... zaostao. A ovo drugo je ispravno. To mu dođe neki kao odbrambeni mehanizam, whatever. [ a1200 @ 23.06.2011. 21:24 ] @
Ma da mi, zbog svojih interesa, ubijamo po svetu koliko i Ameri, i mi bi bili "najbolji", delili epitete, podsmevali se, i uvodili "demokratiju i slobodu" osiromasenim uranijumom sirom planete...
Ovako svako moze da silji onu stvar na nas... ispira usta :). Stvarno smo najgori, treba da se ugledamo na najbolje po tim pitanjima... http://en.wikipedia.org/wiki/L...rs_involving_the_United_States http://en.wikipedia.org/wiki/T...ted_States_military_operations [ stil @ 23.06.2011. 21:49 ] @
Jbga kad se ekipa devedestih po**ala na čitavu Srpsku istoriju. To je fakat. Tako da, smejala se kuka krivom drvetu. Sada bi najgore bilo tim što ne znaju ništa drugo osim da upropašćavaju čega god se dohvate pružati podršku zato što su "naši". E niste naši i to šta drugi rade vas u opšte ne pere od onoga što ste vi radili.
[ ognjenr @ 23.06.2011. 21:50 ] @
Ako neko od vas misli da smo mi genocidni narod, onda je to zaista tužno. Gotovo da vidim komentare koji podržavaju ono što je izrečeno u emisiji, strašno ...
[ vlada131 @ 23.06.2011. 22:06 ] @
Čisto me zanima šta li su Slovaci trebali da urade kad su izašli 'Hostel 1&2', gde su opisani kao bezubi gorštaci koji se zabavljaju organizovanim mučenjem i ubijanjem 'zapadnih' turista koji zalutaju u Slovačku (članica EU u srcu Evrope!), koja, btw, u filmu izgleda kao neka avganistanska zabit...
[ Wi-Fi @ 23.06.2011. 22:08 ] @
^^Kakve veze ima ko sta misli?! Poenta je da je to izjava komicara (cak moze, a ne mora da znaci i misljenje iste) i samim tim nema nikakvu "tezinu". Kao sto @ Tyler Durden rece:
Citat: emisija za debile, od debilnog voditelja.. nesto poput ovog ivana ivanovica ovdje. Ivanovic vredja crnce (Obamu i ostale), cigane, hrvate, gay-eve itd. pa nikom nista... [ Count Zero @ 23.06.2011. 22:10 ] @
Citat: Čisto me zanima šta li su Slovaci trebali da urade Pa jasno ko dan, reći će da jesu takvi i da je sve istina. [ zveljko @ 23.06.2011. 23:27 ] @
@Devanagari svaka cast! +1
[ a1200 @ 23.06.2011. 23:58 ] @
@Devanagari
Citat: ”neće mene da uči o _____________________ neko ko u XXI veku sprovodi neokolonijalnu politiku” i ostale gluposti. Ja bas mislim suprotno, tj. da mi najozbiljnije mnogo treba od njih da naucimo, mnogo toga, i to sto pre. Nacija koja ucestvuje non-stop u ratovima, koji se pritom ne nalaze na teritoriji njihove zemlje, iskljucivo iz svojih interesa, koja otvoreno kaze koje rezime zvanicno priznatih zemlja u UN-u treba smeniti i radi na tome (kako vojno tako i otvorenom ekonom$ko/vojnom podrskom), a pritom se predstavlja kao nekakav lider slobode ili sta ti ga ja znam, deli lekcije i zkljucke o drugim zemljama okolo, ignorishe medjunarodno pravo kad joj (ne)odgovara ... i jos plus vecina civilizovanog covecanstva, sa populacijom koja zna da cita i pishe (tj. debelo iznad proseka je po nivou obrazovanja na ovoj planeti), joj bezrezervno veruje u tu pricu - pa to je genijalno! Svaka cast, i dubok naklon. Stvarno mislim da treba da se ugledamo na njih, ako ne na njih onda barem na Hrvate... tako se to radi. Oni se barem ne izvinjavaju ni za sta - a i nemaju zasto, zar ne... jos slave domovinski rat :), i pored presude u Hag-u - genijalno. Nego, stvarno, mogli bi da se za promenu ugledamo na njih, i da zaista naucimo nesto... da vidimo i shvatimo napokon kako to majstori rade. ... Drugi deo posta o tome nasta treba zaista da se fokusira paznja je 100% na mestu. Samo ona prica o "reakciji" na ovo, nije tek tako nicim izavana, tj. produkt palanackog mentaliteta... mislim da je to vishe kulminacija prozivanja koji se po ko zna koji put cuju... sto kroz filmove, sto kroz serije, sto kroz komicare - a sto kroz zvanicne stavove najznacajnijih politicara u USA (doduse kod politicara je to bilo popularno pre vishe od 10 godina - ali sve jedno, ostavljeni su trajni istorijsko/emotivni oziljci). Znas ono, kao kad te neko zaj*bava recimo 10 godina neprestano, a onda napravi neku bezveznu salu na tvoj racun, i dozivi nesrazemran odgovor... tj. mnogo ostriji i grublji nego da mu je to bio prvi ili drugi put u zivotu da se "loshe nasali". Ljudi su malo umorni od toga... pa shodno tome i ostrija reakcija. [Ovu poruku je menjao a1200 dana 24.06.2011. u 01:21 GMT+1] [ Pirossi @ 24.06.2011. 00:19 ] @
sve je to lepo objašnjeno kod Radomira Konstantinovića.
[ vaske71 @ 24.06.2011. 05:43 ] @
Posle uvreda koje su na račun Srbije i našeg ministra odbrane iznete u emisiji „Čelzi Lejtli“, Dragan Šutanovac se odužio američkoj komičarki i domaćici ove emisije Čelzi Hendler i njenim kolegama-gostima, ocenivši njen nastup kao neduhovit, bahat, površan i ružan, poručujući: „Glavu gore, idemo dalje, ako već ne znaju ko su bili Tesla, Pupin, Milanković ... naučiće ih Novak Đoković!“
Ministar je američku zabavljačicu stavio na mesto, kako je napisao na svom „fejsbuk“ profilu, na način suprotan od onog kakav se očekuje od „necivilizovanih“ Srba. - Poštovani prijatelji, emisija koju je vodila „komičarka“ Čelzi i kod mene, kao i kod vas, izazvala je istu reakciju! Neduhovito, bahato, površno, ružno... Komentarisati jednu zemlju ili narod mogu samo oni koji o nama ništa ne znaju ili žele da nas uvrede i izazovu našu pažnju i gnev - opleo je diplomatski Šutanovac po Čelzi Hendler i njenim gostima, a onda nastavio: - Imajući u vidu da se radi o slobodnoj formi pojačanoj fejk (lažnim) aplauzima plaćene publike, komentarisano od ljudi koji, na njihovu žalost, nisu ni svesni koliko malo znaju o Srbiji, nisam želeo da uzvratim na način na koji se upravo očekuje od „necivilizovanih“ Srba! Cela zamisao i jeste bila da nas sve iznervira i izazove da se predstavimo upravo u svetlu u kome su nas opisali, a ja im u tome neću pomoći, naprotiv - očitao je ministar komičarima i za nokaut udarac potegao najjače srpsko oružje. - Glavu gore, idemo dalje, ako već ne znaju ko su bili Tesla, Pupin, Milanković ... naučiće ih Novak Đoković! Vise na http://www.alo.rs/vesti/39767/Celzi_pitaj_Novaka_ko_su_Srbi [ Count Zero @ 24.06.2011. 07:24 ] @
Što bi rekao Ned Flanders klovnu Krastiju (u onoj epizodi kad "prolupa" i okrpi sve prisutne sugrađane) - "Ti mi jedini nisi smešan".
![]() [ acaradio @ 24.06.2011. 07:59 ] @
Citat: vaske71: Posle uvreda koje su na račun Srbije i našeg ministra odbrane iznete u emisiji „Čelzi Lejtli“, Dragan Šutanovac se odužio američkoj komičarki i domaćici ove emisije Eto koliko je ovo neozbiljna zemlja, kada se ministar prepucava sa voditeljkom tamo nekog talk-showa na tracerskom TV kanalu (E! Entertainment). [ Count Zero @ 24.06.2011. 08:24 ] @
..I to preko Fejsa
![]() [ Ivan Dimkovic @ 24.06.2011. 08:56 ] @
Ministar ODBRANE se zamlacuje sa nekim zabavljacima moronima, pa jos preko facebook-a??
Dobro sto nije rekao "nismo mi neka banana republika...", dobio bi gomilu tuzbi za prolivanje kafe po tastaturi. [ Shadowed @ 24.06.2011. 09:05 ] @
Pa da, kad bi neko hteo da nas okupira, dovoljno bi bilo da angazuje gomilu klonova* ovakvih licnosti da ispljuju a onda sa nekoliko vojnika useta u zemlju. Dok ministar odbrane zavrsi sa prepljuvavanjem i skonta sta se desava, sve vec gotovo.
*Operacija Attack of the clones :) [ DaliborP @ 24.06.2011. 09:09 ] @
Citat: Devanagari: Prvo što bih pomislio o tim ljudima je: alo majmuni što se primate? Mislim da je to najbolji zakljucak iz ove price :) [ boccio @ 24.06.2011. 09:11 ] @
Auuuu.... koji blam, jbt :) Pa on kao salje "otvoreno pismo" trecerazrednoj komicarki preko fejsbuka, f.ck :) Ustvari ne blam, vise transfer neprijatnosti...
Anyhow, "otvoreno pitanje" za Shutanovca i sve ostale koji su se primili ko mladi majmuni - smejali ste se kad ste gledali Borata, jel da? [ deerbeer @ 24.06.2011. 09:23 ] @
Ma shutan skuplja poene na fejsbuku, kao svaki moderan politicar .
Jel zna neko koliko lajkova ima to njegovo pisanije. Inace ova nazovi komicarska uopste se nije izlupetala (naprotiv) samo je generalizovala stvari i nasla los povod . A fukara ko fukara se prima na to svuda u svetu ..nebitno da li amer rus ii srbin ... [ Count Zero @ 24.06.2011. 09:27 ] @
E, a 'de mu je ta strana? Ne nađoh..
BTW, evo još malo primanja: Citat: I dok zvanična Srbija ćuti, običan narod zna kako se brani nacionalni ponos. Odmah po objavljivanju uvredljivog materijala, na portalu „change.org“ osvanula je peticija za bojkot Čelzi Hendler dok se ne izvini Srbiji. "Justice for Kasandra", anyone? ![]() [ Bata @ 25.06.2011. 16:50 ] @
Na brzaka preleteh preko teme, vidim da ima i ovak'ih i onak'ih mišljenja.
Ja bih rekao da je u pitanju najobičniji humor. Pa šta ako je tamo neko za koga smo mi "tamo neko" odvalio neke šale na račun postojećih predrasuda ?! I mi se zezamo na račun Kineza koji jedu mačke i pse, i na račun Amerikanaca koji su neobrazovani i debeli, Šveđanke su promiskuitetne, Arapi/Muslimani su krvoločni/primitivni/plemenski zaostala kultura..... A tek kad se počne o bližima (i sličnijima) - Hrvati se ne piše sa velikim slovom, Slovenci su austrougarski_________(upisati po volji) , Bugari, Rumuni, Albanci..... Ovi što se lože na peticije i traže (kao da nekoga zabole šta oni traže) izvinjenja, oni su tragično lišeni smisla za humor. Pitam se da li u svojoj privatnosti bičuju sami sebe kad im misli zablude u vreme velikog posta ? Ja inače uživam da gledam stand-up i sličnu komediju. Jedan od tih komičara, kada odvali neku škakljivu šalu, odmah kaže: "...and here comes the hate-mail !". [ ChanMaster @ 25.06.2011. 17:51 ] @
Citat: To jeste bio najobicniji humor, nevolja je sto je B92 taj deo iskomentarisao kao da su u pitanju neke politicke licnosti i da su oni tog i tog misljenja, a ne komedijasi ... To sto su se mnogi uvredili na zbijanje sale to je vec druga prica [ stil @ 26.06.2011. 10:41 ] @
Otišlo je zvanično pismo:
Citat: The Embassy of the Republic of Serbia Washington DC ![]() June 23, 2011 Bonnie Hammer NBCUniversal 30 Rockefeller Plaza New York, NY 10112 Dear Ms. Hammer: As the executive responsible for E! Entertainment, I am writing on behalf of my Government to express our disappointment and objection to recent disparaging remarks made on the program Chelsea Lately against Serbia and its people. While we understand the concept of late night comedy shows and appreciate Chelsea Handler's particular gift to find amusement in everyday life, we strongly object to her June 20 broadcast where she crossed the line from making fun of an individual to making fun of a nation. We find it to be inappropriate, distasteful, and just plain bad humor. Specifically, the broadcast included commentary from Handler on a recent concert in Belgrade. Handler began by stating that she “can’t believe they even allow Serbians to go to concerts.” Later, after reading a post from the Minister of Defense’s Facebook page that the concert was a “shame and a huge disappointment,” Handler quipped “so is your country.” It is puzzling to us how Handler could make these assertions, even in jest. Handler may be surprised to learn that Serbia is democratic country. Its people enjoy immense freedoms and Belgrade in particular is renowned throughout Europe as having one of the most vibrant nightlife scenes on the continent. Chelsea Lately is broadcasted in Serbia via TotalTV, and Serbian viewers feel that her remarks were unwarranted, offensive, and beneath the standards of NBCUniversal, E! Entertainment, and its advertisers. In fact, many advertisers on your networks have successful operations in Serbia including Microsoft, Philip Morris, Coca-Cola, Panasonic, U.S. Steel, Merrill Lynch, and Bank of America. We urge Handler and her producers to revisit her list of "topics that cross the line" and add her slurs against Serbia and its people to it. We also urge her to think of causes dear to her heart, such as equality. Her superior tone and statements run afoul of her honorable efforts towards achieving true equality – be it between individuals, communities, or nations. I would appreciate the opportunity to speak with you about this incident as well as any corrective measures NBCUniversal and E! Entertainment are prepared to make. Regards, Vladimir Petrovic Ambassador of the Republic of Serbia to the United States cc: Stephen Burke, Chief Executive Officer of NBCUniversal http://www.serbiaembusa.org/HT...%20Chelsea%20Latley%20Show.htm [ Nabukodonosor @ 26.06.2011. 11:54 ] @
Znaci ne verujem dokle je ovo otislo! Jel ova drzava nema vecih problema?! Razumem da se meni to ne svidja sto je ta guska uradila, i da mi negodujemo i pisemo kojekakve peticije, ali drzavni vrh bi trebalo da ima mnogo vecih problema za resavanje od ovog.
[ Devanagari @ 26.06.2011. 12:27 ] @
Čekaj, nije ovo valjda autentično??? Nije .gov domen, a i page title je ”Delta Air Lines”. Šta je ovo u prvoj rečenici: "As the executive responsible for E! Entertainment, I am writing on behalf of my Government to express…”?? "Kao odgovorno lice E! Entertainmenta, pišem Vam u ime svoje Vlade…” neko očigledno ne zna da u engleskom nema padeža…
Molim boga da se ovde neko zaje*ava ali ako je ovo autentično ostalo je još jedino da na taj isti grb docrtamo svežanj banana i dve ukrštene čiča Dražine butne kosti. P.S. Evo peti put čitam, znači kakvo nesnalaženje u vremenu i prostoru, kakav blam, kakav blam… Neko ovde spomenu Borata, jao majko, samo da se ispostavi da se ovo neko zjbavao. [Ovu poruku je menjao Devanagari dana 26.06.2011. u 13:40 GMT+1] [ Bata @ 26.06.2011. 20:20 ] @
I ja se nadam da je ovo lažno, inače će biti velik blam.
Da se država upušta u prepucavanje sa zabavnim programom neke televizije !?! Sa koje god tačke (inteligencijske, političke, geografske...) da se posmatra ovaj događaj , i te reči izgovorene u tom humorističkom programu, jedini primeren i dostojanstven čin koji bi mogao da se poželi ( i učini ) je taj da zvanični predstavnici svega što ima pridev "srpsko" jednostavno ignorišu taj događaj. Takođe bi bilo idealno (ovo su sada baš puste želje ) da se inteligentni pojedinci iz javnog života angažuju u osvešćivanju "emotivno/nacionalno pogođenih" o tome koliko je pogrešan način na koji su prihvatili ovu vrstu humora. [ vlada131 @ 27.06.2011. 16:03 ] @
Citat: Devanagari: Čekaj, nije ovo valjda autentično??? Nažalost, jeste. Pismo je na zvaničnom sajtu ambasade Srbije u SAD: http://www.serbiaembusa.org/ (gore desno, u okviru 'news') Izašlo je i u medijima: http://www.b92.net/zivot/vesti...06&dd=27&nav_id=521474 [ jericho1405 @ 27.06.2011. 16:11 ] @
Sta ce ljudi, da nema Kovacevica i Handlera ne bi nista ni radili.
PS. Al' cemo ispasti Talibani. [ vlada131 @ 29.06.2011. 02:29 ] @
Citat: Biznismen tuži američku voditeljku Izvor: Tanjug Frankfurt -- Zbog vređanja srpskog naroda, biznismen Dragan Đogović, koji ima firme u Diseldorfu i Beču, podneo tužbu protiv komičarke Hendlerova, koja je urednica i voditeljka emisije "Čelzi lejtli", je pre nekoliko dana, komentarišući nastup pevačice Ejmi Vajnhaus u Beogradu, vređala Srbiju, Srbe i ministra odbrane Dragana Šutanovca. "Podneo sam tužbu protiv gospođe Hendler u moje lično ime i u ime naroda Srbije za naknadu štete zbog uvreda izrečenih na račun našeg naroda. Ne mogu vam za sada otkriti na kom sudu će se voditi proces i koliki će tačno biti odštetni zahtev, ali su u pitanju milioni dolara. Ja ću sam finansirati ceo postupak, ne želim nikoga da opterećujem, a kada budemo od Hendlerove naplatili sve uvrede koje nam je nanela, zadržaću samo novac za troškove advokata, a ostatak ću podeliti u humanitarne svrhe", kazao je za frankfurtske "Vesti" Đogović. Proces protiv Hendlerove će se najverovatnije voditi u jednoj od američkih saveznih država, pošto se u SAD ovakvi procesi najbrže završavaju, a kazne mogu dostići nekoliko desetina miliona dolara. "Ovih dana treba da se precizira tužba, da moji advokati predaju dopunski materijal. Treba utvrditi da li je emisija išla uživo ili je snimljena. Ukoliko je išla uživo Hendlerova će jedina odgovarati, a ako je prethodno snimana, tužba će biti proširena na kompaniju NBC Universal, vlasnika kanala 'E' na kome se ova emisija prikazuje, jer i ona snosi odgovornost što pre emitovanja nisu izbačeni delovi koji vredjaju srpski narod“, zaključio je on. http://www.b92.net/info/vesti/..._category=15&nav_id=521739 [ milanche @ 29.06.2011. 06:31 ] @
Hvala Petru Dobrnjcu (da ne kazem nesto drugo sto se rimuje) sto se konacno nasao neko da uradi ono sto se obicno radi u
takvim situacijama. Vec sam se pitao dokle ce da traje vec skoro 20 godina otvorenog, nicim ogranicenog pljuvanja po jednoj etnickoj grupi ljudi svih fela i profila. Citam misljenja na ovoj strani danima, i ne mogu da se otmem utisku da apsolutno ne shvatate kako veci deo sveta funkcionise, bar ne na ovom kontinentu. Ako ste individualno svi vi vitezovi duha i nije vam problem da se neko nasali na vas racun, to apsolutno ne znaci da taj neko to radi iz iste te fiskulture duha i da zapravo misli nesto drugo, a samo jeziku tu i tamo pusta na volju onako iz fazona. Rekao bih da pojma nemate do koje mere se svakodnevni jezik u svakoj drugoj situaciji drzi na uzdi. Bilo sta vezano za eksplicitno pominjanje rase, nacije, itd....je u apsolutno svakoj pori zivota krajnje regulisano - culi ste verovatno za gomilu eufemizama/politicki korektnih fraza (nije crnac nego african-american, nije vise ni oriental nego asian-american, nije invalid nego physically challenged,...nije ovo nego ono). Svakom moras u svakoj prilici da pazis sta ces da mu kazes i kako. U celoj toj prici, jedna jedina nacija biva izmestena iz celog seta drustvenih pravila i pusta se beskrajna sekvenca nekorektnosti, lazi, insinuacija, kako iz samih vrhova politike (nema boljeg primera od Bajdena), preko voditelja kao sto je ova, pa sve do TV serija u kojoj je hrabri marinac mitraljezom kosio srpske teroriste po Kosovu. Cak nije mimoidjen ni Tesla. Jedan od kriminalnih likova u NCIS-u (http://www.imfdb.org/wiki/NCIS...Criminal_Investigative_Service) se zove - Tesla Suskavcevic.....misiiiim - jedno strasno uobicajeno srpsko ime, tako svakodnevno, a nije zgoreg ni da ga malo provucemo kroz blato, jer ko zna - svaki cas moze da ti se desi da naidjes na Srbina kojem je licno ime Tesla, pa da budes spreman za susret. Takodje, vidim da ne shvatate do koje mere ovakvi verbalni ispadi uopste nisu humor, nego obicno razuzdano pljuvanje, koji obicnom, neobavestenom posmatracu samo jednu poruku - da je jedna etnicka skupina potpuno van zakona, da je dozvoljeno i da se treba prema svakome iz te skupine zauzeti preziran stav, cak i ako je najbolji covek na svetu, cenjen i uspesan u svakom drugom pogledu. I najgore od svega - upravo taj obicni buzdovan koji sedi pred TV-om i sve to slusa, obicno tu poruku i primi. Lako mi je sa doktorom nauka koji ume da misli svojom glavom, ali on nije 'every joe', bakalin, kasapin, kelner, uciteljica, policajac,....sve to dobija i upija poruku. Lako je prosecnom posetiocu ES-a koji zivot provodi medju svojima da na takve stvari gleda kao na obican humor. Mnogo je teze nekome ko u svakom svakodnevnom detalju u novoj sredini dozivljava potpuno nepotrebnu dozu podozrenja, trosi vreme i energiju na sticanje licnog pozitivnog image-a koji bi nadvladao bias, i u nekim sredinama ne uspevsi nikad da tu crtu predje. Moram da vam jednim primerom ilustrujem kako se te stvari hendluju u obrnutim situacijama: Sa jako dobrim prijateljem amerom sam se nasao na ivici skandala - znajuci ga licno kao vickastog tipa, sa kojim sam na poslu godinama izmenjivao milion fora u prolazu za koje nije imao uobicajene amerske ograde, prevario sam se pa sam mu za ruckom davne 2003-ce ispricao onaj vic o WTC kuli koja se budi u raju i pita gde joj je sestra bliznakinja (evo sa'ce kasni joj avion). Covek mi je, zblanutom, skresao u lice da nisam ja taj koji ce njemu u njegovoj zemlji da prica viceve o njegovoj naciji. Uz krajnje eksplicitno i recito izvinjenje uz argumente i objasnjenje od srca da sam pricao dobar vic radi dobrog vica a ne nikako da bih uvredio niti njega (koji mi je ortak) niti USA (koja mi je druga domovina), uspeli smo da nekako nastavimo porodicni rucak. Iz tih razloga - mogu da vam prenesem misljenja velike vecine Srba iz USA koji ce i ovo pismo sa vrha strane kao i tuzbu da dozive kao vrlo pozitivnu stvar. Ako je i za vajdu...tog sr*nja je vec bilo dosta. [Ovu poruku je menjao milanche dana 29.06.2011. u 08:56 GMT+1] [ bora61 @ 29.06.2011. 07:26 ] @
Svaka normalna drzava mora da reaguje na ovakve uvrede.
Pitanje je kako ce da se zavrsi, a zavrsice se kao i do sada. Kada Amerima ide nesto u prilog, usta su im puna demokratije, u suprotnom nisam siguran. Sa druge strane i tzv sou Ivana Ivanovica je toliko primitivan, sa forama od pre 20 godina, da i oni nas mogu komotno da opletu po istom pitanju. Toliko je pun sebe, da je prosto neverovatno.Pravi predsyavnik naroda. [ dejanet @ 29.06.2011. 07:44 ] @
@milanche: slazem se sve sto si rekao..
Moj neki "visi" stav od te tuzbe jeste da sam protiv bilo kakvog pritiska na "slobodu" govora pa makar bila ogavna kao od gore navedene "ćurke". Ono, mislim da to njeno izivljavanje nije doslo iz njene glavice, vec odavde sa Balkana/Srbije/Beograda/.., gde gomile medija rade u sluzbi pojedinaca i neformalnih grupa, koji formiraju taj stav, a da nevolja bude veca svi su finansirani od strane nasih i nesto EU poreskih obveznika, kao i od opranih para od krimanala koje vode do "nasih" juznih pokrajina. Tako da bi ja pre preporucio(za tu ekipu), potpuno skidanje sa drzavne sise i sistema (kao iz upravnih odbora, banaka, agencija, drustava..), utvrdjivanja porekla imovine, vracanje imovine starim vlasnicima-restitucija, oslobodio distribuciju stampanih medija.. [ jnk @ 29.06.2011. 08:11 ] @
Svaka normalna država nije kolektivno iskompleksirana pa da diže kuku i motiku jer ih je neki komičar isprozivao. Otprilike slučaj kao kad se kazahstan uvredio zbog borata i onda platili tekst u NY timesu gde se pišu hvalospevi. Najgore je što domaći mediji zarad tiraža huškaju te komplekse i onda se o tome priča danima i plebs se nervira oko toga a ne što đilas-milioner priča kako nije lepo da njegovi drugovi milioneri slabo plaćaju radnike.
[ deerbeer @ 29.06.2011. 09:02 ] @
Citat: bora61: Sa druge strane i tzv sou Ivana Ivanovica je toliko primitivan, sa forama od pre 20 godina, da i oni nas mogu komotno da opletu po istom pitanju. Toliko je pun sebe, da je prosto neverovatno.Pravi predsyavnik naroda. Taj covek nema koga nije izprozivao na rasnoj verskoj ili seksualnoj osnovi i dalje je njegov sou br. 1 po gledanosti . Tako da to mu dodje kao ona izreka : "Zašto vidiš trn u oku brata svoga, a ne vidiš balvan u svom oku?" [ Bata @ 29.06.2011. 09:43 ] @
Citat: milanche: Rekao bih da pojma nemate do koje mere se svakodnevni jezik u svakoj drugoj situaciji drzi na uzdi. Vrlo dobro znamo da u USA kao i svuda postoji norma svakodnevnog ponašanja koja je kao i svuda u određenom procentu pristojnost a u određenom licemerje, ali zato postoje organizovane i prihvaćene situacije gde se neki ventili rekreativno otpuštaju: na plaži se može hodati onako "obučen" kako bi na mnogim drugim mestima bilo nepristojno, na utakmici se može urlati, psovati, pretiti(retorički ;)) , na žurkama u kafanama se može napiti (i još ponešto) , a na predstavama i nastupima humorističko satiričkog tipa se mogu izvrgavati ruglu moralne norme svakog tipa (lične, porodične, nacionalne, verske, političke...) ...pa sve do TV serija u kojoj je hrabri marinac mitraljezom kosio srpske teroriste po Kosovu. I neki naši hrabri partizani su kosili buljuke Nemaca, u filmovima naravno. U stvarnosti su više ubijali narodne izdajnike i kontrarevolucionare (čiju su imovinu onda u ime naroda komfiskovali, i posedovali 50 godina) Cak nije mimoidjen ni Tesla. Jedan od kriminalnih likova u NCIS-u (http://www.imfdb.org/wiki/NCIS...Criminal_Investigative_Service) se zove - Tesla Suskavcevic.....misiiiim - jedno strasno uobicajeno srpsko ime, tako svakodnevno, a nije zgoreg ni da ga malo provucemo kroz blato, jer ko zna - svaki cas moze da ti se desi da naidjes na Srbina kojem je licno ime Tesla, pa da budes spreman za susret. Čekaj, možda su zamislili da je taj lik Hrvat !? Ako su stvarno specificirali u toj epizodi da je u pitanju Srbin, onda je to pomak u napred. A verovao ili ne, lično znam za slučaj da su mladi i IT obrazovani , širokih pogleda ljudi, pre neku godinu detetu dali ime Tesla. Takodje, vidim da ne shvatate do koje mere ovakvi verbalni ispadi uopste nisu humor, nego obicno razuzdano pljuvanje, koji obicnom, neobavestenom posmatracu samo jednu poruku - da je jedna etnicka skupina potpuno van zakona, da je dozvoljeno i da se treba prema svakome iz te skupine zauzeti preziran stav, cak i ako je najbolji covek na svetu, cenjen i uspesan u svakom drugom pogledu. Ma da, to je pojava nastala tek pojavom mas-medija, i predstavlja opasan izazov politici, civilizaciji, i opstanku uopšte. Baš. Pitaj nekog komšiju Amera da li zna neki vic ili stereotip o Srbima, verovatno će da te pita "About who ?!" , a onda ga pitaj za neki stereotip o katoličkoj crkvi i dečacima, zatim o Italijanima, Ircima, Poljacima, Hispanosima... Gledam i ja relativno često humorističke programe sa američkih televizija (Leno, O'brien, Daily Show, Bill Maher...i druge manje poznate ali zato "oštrije") i vrlo dobro vidim da su, zavisno od ličnog stila humora, često vrlo britki. I najgore od svega - upravo taj obicni buzdovan koji sedi pred TV-om i sve to slusa, obicno tu poruku i primi. Lako mi je sa doktorom nauka koji ume da misli svojom glavom, ali on nije 'every joe', bakalin, kasapin, kelner, uciteljica, policajac,....sve to dobija i upija poruku. A mnogo je važno kako razmišlja "every joe" , ili Mika Pera Laza , jer su njihovi politički i ekonomski uticaji i domašaji taaaakooo širooookiii... Lako je prosecnom posetiocu ES-a koji zivot provodi medju svojima da na takve stvari gleda kao na obican humor. Mnogo je teze nekome ko u svakom svakodnevnom detalju u novoj sredini dozivljava potpuno nepotrebnu dozu podozrenja, trosi vreme i energiju na sticanje licnog pozitivnog image-a koji bi nadvladao bias, i u nekim sredinama ne uspevsi nikad da tu crtu predje. Moram da vam jednim primerom ilustrujem kako se te stvari hendluju u obrnutim situacijama: Sa jako dobrim prijateljem amerom sam se nasao na ivici skandala - znajuci ga licno kao vickastog tipa, sa kojim sam na poslu godinama izmenjivao milion fora u prolazu za koje nije imao uobicajene amerske ograde, prevario sam se pa sam mu za ruckom davne 2003-ce ispricao onaj vic o WTC kuli koja se budi u raju i pita gde joj je sestra bliznakinja (evo sa'ce kasni joj avion). Covek mi je, zblanutom, skresao u lice da nisam ja taj koji ce njemu u njegovoj zemlji da prica viceve o njegovoj naciji. Uz krajnje eksplicitno i recito izvinjenje uz argumente i objasnjenje od srca da sam pricao dobar vic radi dobrog vica a ne nikako da bih uvredio niti njega (koji mi je ortak) niti USA (koja mi je druga domovina), uspeli smo da nekako nastavimo porodicni rucak. Dobro ti je i rekao. Da meni neki stranac priča viceve na račun pobijenih i proteranih Srba u nedavnim i ranijim ratovima, i ja bih ga oterao u pm. (iako lično nisam trpeo direktne posledice rata i nemam familiju u krajevima koji su bili zahvaćeni ratom) Očigledno je da ti ne umeš da proceniš prihvatljivost neke šale , bez obzira da li si u ulozi slušaoca ili onoga ko je upućuje. ...and here comes the hate-mail... Iz tih razloga - mogu da vam prenesem misljenja velike vecine Srba iz USA koji ce i ovo pismo sa vrha strane kao i tuzbu da dozive kao vrlo pozitivnu stvar. Ma samo napred, to će vam doneti dobar imidž, i nećete biti ni malo smešni(ji) i patetični(ji) u očima Amera. Ako je i za vajdu...tog sr*nja je vec bilo dosta. [Ovu poruku je menjao milanche dana 29.06.2011. u 08:56 GMT+1] [ Devanagari @ 29.06.2011. 12:24 ] @
Citat: milanche:Vec sam se pitao dokle ce da traje vec skoro 20 godina otvorenog, nicim ogranicenog pljuvanja po jednoj etnickoj grupi ljudi svih fela i profila. Rekao ti je Goran Matić da si zaboravio da dodaš i: ”nepravedno i ničim izazvano.” Trajaće još duuuuuuugo, dugo, baš kako i treba. Možete da vrištite, pištite, pišete protestna pisma, tužite ljude, da dubite na glavi ali još dugo će ljudi u svetu po pravilu da pomisle na nešto zlo kada im spomeneš Srbiju i što vama još teže pada, zjbavaće se s tim stereotipom u, pazi sad, humorističkim emisijama ili će to potezati kao uvredu kada se posvađaju sa vama. [ milanche @ 29.06.2011. 15:57 ] @
Citat: Gledam i ja relativno često humorističke programe sa američkih televizija (Leno, O'brien, Daily Show, Bill Maher...i druge manje poznate ali zato "oštrije") i vrlo dobro vidim da su, zavisno od ličnog stila humora, često vrlo britki. Pa jesu, jesu,.....samo nekako im ta britkost preraste u muk kad treba da primete javni uspeh bilo koga u vezi sa Srbijom. Najcesce je u pitanju sport, i nije nikakva retkost da sportske vesti jedva prenesu neki detalj (recimo: da je u Indijanapolisu upravo zavrseno svetsko prvenstvo u kosarci, i da je titulu recimo uzela Srbija). Tek posle, kao puvanjak iz gaca kroz 2-3 meseca puste to u vestima, ali vise kao cinjenicu da je domaci tim doziveo svoj poraz i da treba da ozbiljnije sastave tim za medjunarodnu scenu. Nekako se u kulturnom svetu podrazumeva da obe strane imaju pravo na humor. Medjutim, kad je svojevremeno Novak Djokovic isto tako humoristicno, ali i vrlo britko kod Leno-a uzvratio da je tajna njegovog uspeha mozda i u radijaciji koju je 'popio' kao i svi ostali tokom bombardovanja, brze-bolje je snimak emisije nestao sa Leno-ovog web sajta, dugo ga nije bilo uopste dok se nije skoro pojavio na nekim evropskim sajtovima (http://www.wat.tv/video/novak-...jay-leno-show-jbxr_2gneh_.html) Sta je to onda ? Posvecenost finoj disciplini humora ili samo zamotano promovisanje sopstvene superiornosti naspram ostatka sveta ? Citat: A mnogo je važno kako razmišlja "every joe" , ili Mika Pera Laza , jer su njihovi politički i ekonomski uticaji i domašaji taaaakooo širooookiii... Nama koji zivimo ovde daleko ispada bitnije upravo taj 'every Joe'. Ja nemam nikakvih problema sa likovima velikog domasaja, ali imam svakodnevnih problema sa 'dva prsta na celu' koji su zadojeni sr*njima. Ako mi se dete u skoli posiba sa nekim, to onda nece biti da su se zakacila dva klinca, nego se jedan tukao sa krvolocnim Srbinom. Da ne pominjem koliko paranoje iz okoline dozivim u svakoj novoj sredini (nevezanoj za posao), merkanja ispod oka, izbegavanja,....radi cega ? Citat: Pitaj nekog komšiju Amera da li zna neki vic ili stereotip o Srbima, verovatno će da te pita "About who ?! E, molim te.....ali stvarno....nemoj uopste ni da pomisljas da si stekao tacan utisak o prvom stanju stvari samo na osnovu pogledanih par TV emisija iz udobnosti svog doma na drugom kraju sveta. Citat: Trajaće još duuuuuuugo, dugo, baš kako i treba. Možete da vrištite, pištite, pišete protestna pisma, tužite ljude, da dubite na glavi ali još dugo će ljudi u svetu po pravilu da pomisle na nešto zlo kada im spomeneš Srbiju i što vama još teže pada, zjbavaće se s tim stereotipom u, pazi sad, humorističkim emisijama ili će to potezati kao uvredu kada se posvađaju sa vama. A, nemoj da mi se bojis mnogo. Kao i sve drugo, trajace do prvog koji ce na sudu da nekog osajdari za desetine miliona koliko obicno kostaju slander/libel kompenzacije i za daleko sitnije stvari...nepravedne i nicim izazvane. Bilo koja holivudska zvezda te pare dobija od medija (obicno kojekakvih tabloida) za prezentirane neistine o sebi. Konacno je pocelo da se pomera i u tom pravcu.....a desice se, nemoj uopste da sumnjas u to. [Ovu poruku je menjao milanche dana 29.06.2011. u 17:13 GMT+1] [ Devanagari @ 29.06.2011. 17:13 ] @
Živiš u SAD, hajde budi laf pa reci baš onako iskreno kada će da osude nekog komičara za to? Da si to nekome tamo rekao smejali bi ti se mesecima, zato i dolaziš ovde da se moliš bogovima osvete da kazene zle opanjkavače. Ostaje ti da škrgućeš zubima i dalje. Jbg čoveče, po tvojoj priči ispada da ne možeš na ulicu da izađeš ako neko zna da si poreklom iz Srbije, malo si se uživeo u priču. Deluješ mi kao klasičan tip čoveka koji je izgradio stav o nečemu, a onda pažljivo uzima u obzir samo primere koji mu to potvrđuju, i to mi izgleda kao da se time baviš već decenijama.
Ja sam imao svakavih neprijatnosti sa strancima (a uglavnom radim s strendžerima) po tom pitanju ali stvarno mogu da nabrojim tek nekoliko slučajeva i to isključivo verbalnih (za šta me jako zabole pedu), ogromna većina ne zna šta je to ili meša sa Sibirom ili jedan manji deo uzme da se sprda nešto tipa: mojne da mi otfikariš glavu i tako te gluposti. Za sve me jednako nije briga šta misle. Ako je argument da to jbn poreklo kao mogu da iskoriste da mi napakoste u tom sistemu onda imam daleko većih problema sa sistemom od toga koji je konkretno razlog da me neko keca u takvom sistemu i hijerarhiji. Mislim, ne živim u SAD ali jesam proputovao nekoliko kontinenata, kada te čovek sluša može da stekne utisak kako u najzabitijem selu neko samo čeka da mu dođe Srbin da ga optuži za sve redom na ovom svetu… Ima ovde nešto jako bitno o čemu retko ko od ljudi preko hoće da priča. Ja sam kod gastrosa vrlo dobro prepoznao zavist prema drugim nacijama po pitanju toga kako se te nacije lepo drže zajedno i kako paze da ne pljuju jedni po drugima pred trećima. Ali šta ćeš, Srbende su ***** grdna, zavisni i pakosni i ne možeš to kompenzovati tako što ćeš druge terati da dele tvoje slike o nekoj imaginarnoj zemlji koja postoji samo u tvojoj glavi. One radnje (da ih tako nazovem) su se dešavale, zato i treba da se priča o tome, pitaj Nemce koliko će da traje. A i najveći deo toga što se priča i jeste se desio. Ako bih se tangirao za ugled države daleko više bih se živcirao oko neverovatne činjenice da ministar odbrane preko Facebooka piše stvari kao što su: "Komentarisati jednu zemlju ili narod mogu samo oni koji (…) žele da nas uvrede i izazovu našu pažnju i gnev!” Pa jbt, šta nije u redu s ovom slikom??? Kada staviš jedno pored drugog ono što je Hendlerova rekla i ovo što je odgovorio Šuntanovac, šta te više pogađa u nežna osećanja? E vidiš, to je problem. [ milanche @ 29.06.2011. 17:33 ] @
Citat: Ako je argument da to jbn poreklo kao mogu da iskoriste da mi napakoste u tom sistemu onda imam daleko većih problema sa sistemom od toga koji je konkretno razlog da me neko keca u takvom sistemu i hijerarhiji. Da li neko moze da ti napakosti u sistemu ? I bez 'srpske' komponente u prici, sistem je tako i pravljen i u svakodnevici tako funkcionise da vuk jede magarca, a pravda kosta i istera je svaki hiljaditi. Ne mogu da se dokazu diskriminacije u hebenom Walmart-u po nekoliko godina i bez class action lawsuit-a (tj. bez stotina ostecenih u slicnom maniru)...i ti me pitas - moze li u sistemu neko da te na kvarnjaka steti i kasapi ? Ma jok, uopste...narocito ako vec postoji uvrezen bias i blagoslov sa TV ekrana da to tako treba, i da je cool ko ti napakosti i izvrgne te ruglu ni krivog ni duznog. Citat: One radnje (da ih tako nazovem) su se dešavale, zato i treba da se priča o tome, pitaj Nemce koliko će da traje Izvrsna tacka za poredjenje. Nacija koja je ceo svet zabavila o jadu, direktno izazvala smrt stotina miliona ljudi (od kojih je procenat poginulih Amera vrlo, vrlo pristojan), a stigma protiv njih nije trajala ni desetak godina....naspram Srba (cak ne ni Srbije) koji su bili u sukobima u svom regionu, a propagandna masina se prakticno ne gasi. Nisam cuo da je ijedna rec recena protiv Kambodzanaca kao nacije, iako je PolPot pobio milione ljudi. Niti protiv Korejanaca iako imaju slepca diktatora u Severnoj Koreji. Citat: Ako bih se tangirao za ugled države daleko više bih se živcirao oko neverovatne činjenice da ministar odbrane preko Facebooka piše stvari kao što su: "Komentarisati jednu zemlju ili narod mogu samo oni koji (…) žele da nas uvrede i izazovu našu pažnju i gnev!” Pa jbt, šta nije u redu s ovom slikom??? Kada staviš jedno pored drugog ono što je Hendlerova rekla i ovo što je odgovorio Šuntanovac, šta te više pogađa u nežna osećanja? E vidiš, to je problem. Prvo - odgovorio je onaj ko je i pominjan (Dragan), iako je ministar u 'pogresnom' resoru. Drugo - odlicno je da je bilo ko ista odgovorio umesto sto cuti kao ovca. Sta je trebalo da radi ? Da se smejulji i seni od srece sto je pomenut u necemu toliko fenomenalno zabavnom i ultra-komicnom kao sto je TV show prosecne neotesane amerske dromfulje ? Da se umije i oceslja da bi pljuca imala gde da padne ? Trece - sasvim joj je lepo i rekao - ako ne zna ko su bili Tesla i Pupin, valjda ce joj Novak objasniti. Elegantno, na meru.....konacno jedna stvar koju su umeli da urade kako treba. [ DaliborP @ 29.06.2011. 18:06 ] @
Citat: milanche: Trece - sasvim joj je lepo i rekao - ako ne zna ko su bili Tesla i Pupin, valjda ce joj Novak objasniti. Elegantno, na meru.....konacno jedna stvar koju su umeli da urade kako treba. Molim te reci mi da se salis. Ministar preko fejsbuka odgovara nekoj TV voditeljki koju sam nazivas dronfuljom i pricas o eleganciji i meri? I usput pominje Teslu, Pupina i Djokovica. Jel ovo neki vic? [ Devanagari @ 29.06.2011. 20:23 ] @
Citat: milanche: I bez 'srpske' komponente u prici, sistem je tako i pravljen i u svakodnevici tako funkcionise da vuk jede magarca, a pravda kosta i istera je svaki hiljaditi (…) i ti me pitas - moze li u sistemu neko da te na kvarnjaka steti i kasapi ? Ne, ne pitam te to, kao što i sam znaš nego se praviš blesav. Pitanje je šta nekoga može toliko da tangira ako neko opanjkava njegov udupeljubljeni narod? Odgovor ti je bio kao taj da ćeš posebno da njbeš samo zato što si Srbin. Ja sam na to konstatovao da ako živiš u zemlji u kojoj neko može da te sjb samo zato što si Srbin, Eskim, Marsovac,… onda si suštinski u problemu zato što generalno živiš u takvom sistemu, a da je sporedna stvar što je izabrani metod napada baš neki stereotip koji se plasira putem medija. Savetovao bih ti da se seliš iz takve zemlje i ako se preseliš u zemlju u kojoj se čovek ne može saplitati tek tako (ili uopšte) zbog nacionalnosti onda više nemaš zbog čega da se jediš kada neka kokoška opanjkava udupeljubljeni narod, jel’ da? Aaaaaaaaa, znači ipak nije to u pitanju… :) Citat: milanche:a stigma protiv njih nije trajala ni desetak godina Prvo, posle rata su bili pod stranom okupacijom gde je napravljen totalno razilaženje sa načinom razmišljanja koje je vladalo pre i u toku rata. U Srbiji je sve potpuno ali potpuno isto u pristupu problemima pre i nakon poslednjih ratova (i ti tamo čak u SAD si odličan primer) - "žele da nas porobe već čitav vek jer smo im trn u oku”. Tačka. Drugo, daleko bitnije i takođe sam već spomenuo, i dan-danas kada neko hoće da se zjbava s Nemcima naravno prvi na redu je naci/WWII kontekst. Dakle lupaš, nije nikakvih deset godina u pitanju, s njima se zjbavaju i dan-danas na istu foru, kao što Francuze zjbavaju da su se predali bez ispaljenog metka, itd. da ne nabrajam dalje. I to će da traje još mnogo decenija, tako da se privikni polako da će i sa Srbima da se sprdaju barem isto toliko. Citat: milanche:Sta je trebalo da radi? Pa samo probaj da zamisliš da u Srbiji neko krene da se sprda sa Amerikancima - na bilo koji način - i da lično Robert Gates na svojoj Facebook stranici napiše nešto paranoično-manično tipa: komentarisati jednu zemlju mogu samo oni koji žele da nas uvrede i izazovu našu pažnju i gnev. Ako uspeš (ja npr. ne mogu), počećeš da shvataš šta za početak nije trebalo raditi. Nije trebalo raditi ništa. Ja ne znam šta vam tu nije jasno koliki je to blam kada ministar i ambasador reaguju na ovakve gluposti, a čitava im se zemlja raspada (zato se i raspada), ljudi bez posla, ne postoje institucije, ni najtrivijalniji operativni problem ne mogu da reše. (”Možda jeste tako ali neće niko zezati ponositi narod Karplakistana!!”) Kada reaguješ na ovaj način samo potvrđuješ koliko si jadan i bedan kada tvoj ugled zavisi od toga šta se izgovori u nekoj trećerazrednoj emisiji. Da meni neko kaže da sam sramota i razočaranje, prvo bih razmislio da li je tako. Ako nije onda se taj koji mi je to rekao obrukao pred svima jer se debelo pro*rao. A ako jeste tako onda sam u mnogo većem problemu od toga što mi je neko nešto rekao. Ali ni u jednom ni u drugom slučaju ne bih išao okolo i vukao ljude za rukav objašnjavajući kako nisam sramota i razočaranje. Znači to bi bilo baš onako bilo jadno i ponižavajuće. [ deerbeer @ 29.06.2011. 21:00 ] @
Citat: zvrsna tacka za poredjenje. Nacija koja je ceo svet zabavila o jadu, direktno izazvala smrt stotina miliona ljudi (od kojih je procenat poginulih Amera vrlo, vrlo pristojan), a stigma protiv njih nije trajala ni desetak godina....naspram Srba (cak ne ni Srbije) koji su bili u sukobima u svom regionu, a propagandna masina se prakticno ne gasi. Uuu varas se za Nemce , okupirali ih , podelili im zemlju, nemilosrdno ih eksploatisali narednih 20 god. , otplatili ratnu stetu . A zatim su potpuno raskrstili sa prosloscu , obrazujuci buduca pokoljenja o svemu losem sto su preci radili i zavetovali ih da se nesto slicno ne ponovi . I ako ima fasistickih grupacija partija u Nemackoj daleko su od bilo kakvog nacional-sovinizma bilo kakve vrste . Sta je sa Srbijom ? Predsednik ide unaokolo i zajednos sa susedom se izvinjava za zlocine a kod kuce se u dvoristu i dalje cuje "noz zica srebrenica" pale se bas americke zastave , dzamije , 10 god. je trebalo da posalju odgovorne za zlocine u Hag i ispiraju zbog toga usta sa nama i opsta klima je takva da se malo sta promenilo iz doba 90-tih osim vlasti i donosenja nekih zakona koji su mrtvo slovo na papiru, najnormalnije se zaebavaju i podsmevaju i to javno na tv-u i sa svojim susedima ,gej populacijom i sovinizmom bilo kakve vrste ? E al tebi to ne smeta jer izgleda i ne znas za to , ali sta da ti radim kad si zapalio tamo u pogresno vreme pa te etiketiraju. Ali mene eto ne intersuje da se ti problemi u srbiji srede zbog tvog rejtinga tamo i tudjeg utiska sta ce ko da prica o nama nego zbog mene i pokolenja ovde . I ako ova glupa komicarka nije svesna tih problema ispala je savrseno u pravu . A vi u americi i kojekude je tuzite ukidajte joj emisije radite sta god 'ocete to ovde tekuce-goruce probleme nece resiti . [ milanche @ 30.06.2011. 04:16 ] @
Default settings su vam u prilicnom broju nasadjeni na cudnim vrednostima parametara. No da krenem redom:
Citat: DaliborP: Molim te reci mi da se salis. Ministar preko fejsbuka odgovara nekoj TV voditeljki koju sam nazivas dronfuljom i pricas o eleganciji i meri? I usput pominje Teslu, Pupina i Djokovica. Jel ovo neki vic? Facebook, Tweeter, i ostali slicni socijalni sajtovi - iako kod zestokih momaka sa Balkana izazivaju lagani prezir - zapravo su za ostatak sveta zapravo prilicno normalan i regularan kanal za komunikaciju. Iako na njima u ogromnom broju visi gomila zaludnih klinaca, generaciji koja je rasuta po svetu kao moja sluzi da ostanemo u kontaktu, a koliko vidim ne libi se da svoju stranicu imaju ni likovi poput, recimo Noama Chomskog, Pat Metheny-ja & Lyle Mays-a, gomila istaknutih umetnika, i raznih drugih manje ili vise ozbiljnih likova. Dakle, sam kanal za komunikaciju kao takav (...uprkos tome sta prosecan ES-ovac o tome mislio...) nije prokazen i ispod nivoa. Recimo - pre neki dan je Shaquille O'Neal preko tweeter-a (a ne preko Miami Herald-a ili preko nba.com ili TNT-ja) obavestio javnost da prestaje sa aktivnom igrackom karijerom. Ministar ? U publici koncerta Amy W. je te veceri mogao da bude bilo ko poznat po bilo kom osnovu - primabalerina, svetski priznati hirurg, prvotimac Manchester Utd-a, teniser #1 na ATP listi....bilo ko. U svojstvu publike, dakle obicnog coveka, imao je potpuno pravo da bude nezadovoljan pruzenim izvodjenjem i da to javno i kaze. Ako je potom bio na krajnje licnom nivou (dakle ne u funkciji ministra, nego u funkciji javne osobe koju su mediji primetilli i pitali za misljenje) prozvan i primecen na TV show-u, zatim izvrgnut izrugivanju usmerenom ka licnom imenu, nacionalnom poreklu itd..... imao je potpuno pravo da na tako nesto odgovori. Na tako nesto je odgovorio, vrlo licno, kroz jedan obican i siroko prihvacen komunikacioni kanal (Facebook), i u granicama pristojnosti je poruku smestio tacno gde treba - tamo odakle je nesuvisla i neotesana provokacija i dosla. Zasto nesuvisla i neotesana - objasnio sam u predhodnim postovima. To je ono sto ja vidim u celoj prici. Ako uzmem u obzir da se predsednik Obama ne libi da izadje na TV i daje prognoze za polufinalne meceve NCAA lige, ne vidim zasto jedna javna licnost iz Srbije nema prava da ima svoje licno misljenje o jednom javnom kulturnom dogadjaju. Ako vidis nesto drugo, neki bitan drugi ugao cele price, nastavi gde smo stali. [ milanche @ 30.06.2011. 04:51 ] @
Citat: Da meni neko kaže da sam sramota i razočaranje, prvo bih razmislio da li je tako. Ako nije onda se taj koji mi je to rekao obrukao pred svima jer se debelo pro*rao. A ako jeste tako onda sam u mnogo većem problemu od toga što mi je neko nešto rekao. Ali ni u jednom ni u drugom slučaju ne bih išao okolo i vukao ljude za rukav objašnjavajući kako nisam sramota i razočaranje. Znači to bi bilo baš onako bilo jadno i ponižavajuće. Moram da ti objasnim par jako bitnih stvari. Taj mentalni stav izrazen u tih 3-4 recenice je sasvim prihvatljiv, razumljiv i konzistentan, ali ima nekih vrlo velikih ogranicenja kojih mislim da nisi sasvim svestan. Prvo: takav stav je odlican za licnu upotrebu, tj. idnvidualac prema drugom individualcu ili prema drustvo, medjutim pogubno je besmislen za sva druga scenarija, tj. za naciju prema naciji, drzavu prema drzavi. Pre svega - sa takvim stavom si nekompatibilan sa realnim okruzenjem sveta u kojem zivis: [quote] Citat: Da meni neko kaže da sam sramota i razočaranje, prvo bih razmislio da li je tako Ne znam u kom to kapacitetu sreces strance i sa njima komuniciras, ali mogu da ti kazem par stvari iz ugla nekoga ko je dugorocno, svakodnevno, prakticno uronjen u druge kulture/civilizacije: Sa velikom sigurnoscu (sto moze da ti potvrdi bilo ko ko je ziveo duze od 6 meseci na zapadu) - ne postoji ni jedan jedini realni nacin kojim ces zapadnjaku, anglosaksoncu (ameru ili englezu, svejedno)....uspeti da makar na vrh stapa pod nos prineses i najmanju truncicu ideje.....da to sto radi njegov narod ili drzava ili grupa kojoj pripada (a ti ne)....mozda ne valja. Bez obzira kakve vesti i kakve istine ceo svet znao o angazovanju na ovoj ili onoj strani sveta, o prevratima, krvavim intervencijama, pljackama, maltretiranjima...pa sve do dopingovanja na Olimpijadi... ....pocevsi od kuvarice u studentskom restoranu i navijaca na baseball utakmici koji guzva virslu, preko cele galerije svih zamislivih likova, a ako treba sve do sefa katedre i profesionalaca koji znaju tacno sta se desava u svetu.... neces uspeti da nikog od njih makar za trunku, za delic sekunde dovedes do mentalnog stanja opisanog sa "prvo bih razmislio da li je tako". Ni kroz duhovitost, ni kroz salu, ni kroz satiru, ni kroz kozeriju, ni kroz galski humor, ni kroz ostrvski humor... Sve sto ces uspeti da uradis je sledece: 1) Dobro ce zapamtiti sta si im govorio i sta si ih pitao. To ce u sebi nositi do prve prilike kad ce to nesto iskoristiti protiv tebe....ma koliko da si bio istinit, u pravu itd. 2) Neposredno ce reagovati zavisno od svog kulturnog nivoa, pocevsi od obicnog 'nemam vremena/to je politika', preko obaveznog 'ma nemoj, but how about your country ?', pa sve do 'ako ti ne valja, mozes da se slobodno vuces u svoju j*benu zemlju'. Drugo: Citat: Ako nije onda se taj koji mi je to rekao obrukao pred svima jer se debelo pro*rao. A ako jeste tako onda sam u mnogo većem problemu od toga što mi je neko nešto rekao Vidis, iz ovih par recenica izbija jedna jako nezgodna zabluda - da postoji default. Ko su ti 'svi' pred kojima se taj neko obrukao ? U tvom licnom slucaju, naravno - tu su otac i majka, braca i sestre, drustvo iz skole, drustvo iz kraja, koji te svi znaju i po prostoj logici predstavljaju neku branu nelogici usmerenoj protiv tebe. U slucaju medjunarodnih odnosa, odnosa izmedju udaljenih etnickih skupina - default ne postoji, sto se najlakse i najbolje dozivi i shvati kad se nadjes u moru drasticno udaljenih kultura. Pre svega - jedan broj posmatraca apsolutno ne zna nista o tebi, niti ga se tice. Oni koji o tebi nesto znaju pozitivno, prirodno ce da prepuste tebi samom brigu oko komuniciranja svoje tacke gledista siroj javnosti. Niko za tebe nece da prica i za tebe brani tvoje argumente. Ako propustis priliku da se jasno i glasno, konkretno i uredno izjasnis o svojoj tacki gledista, gubis najvise u onoj manje-vise nezainteresovanoj ili neobavestenoj masi iz koje moze da ti dodje neka korist i neka podrska. Omiljen nacin komunikacije baziran na blaziranom trojstvu "Mis'iiiim....stvaaarnooo' - "pffff....znaci blaaaam' - "b'zVeeeezzzzeee" (zbog kojeg smo devedesetih izgubili najpre rat u informativnom prostoru, pa posle i sve ostale ratove) apsolutno ne znaci nista. (...ali - apsolutno....) Jedino sto nesto moze da znaci je da u svakom sukobu, svakoj raspravci treba da se bude 1) eksplicitan 2) recit, 3) kratak i 4) jasan. Stavise - i najbitnije - ostaje i pika se samo ono na sto si odgovorio, a ne ono sto si u sebi precutao. I to je konacno neki i nekakav Srbin uradio tacno onako kako treba - u normalnom kanalu za komunikaciju, odmereno, bez licne uvrede. Mozemo dalje da pricamo o svemu drugome, ali to stoji. [Ovu poruku je menjao milanche dana 30.06.2011. u 06:17 GMT+1] [ milanche @ 30.06.2011. 05:12 ] @
@deerbeer
Moram i tvoj komentar da adresiram, i pokusacu da to uradim na nacin koji sigurno oboje razumemo, jezikom objektno orijentisanog programiranja: Hajde da na brzinu izmodeliramo Srbiju/Srbe jednim objektom/klasom: Dakle: Imas instancu klase CSrbija koji ima svoj interfejs, kao i svoj unutrasnji sadrzaj (private/protected metode i podatke). Privatni deo je ocito u neredu, disfunkcionalan, naopak, pogresno napisan, lose implementiran, crash-uje svaki cas. Ocito - treba mu veliko debagovanje i dovodjenje u red. Verujem da se tu slazemo. To jos uvek ne objasnjava (ako sam dobro shvatio vas nekolicinu) radi cega je potrebno da interfejs tog objekta ima i metod: Code: void // nismo zainteresovani za bilo kakvu vasu reakciju CSrbija::ziniteDaVamSePoseremoPoGlavi( void* pArgument, // nebitno sta je argument, i da li ga uopste ima bool bZiniLepoDaSeNeRasipa); Nije mi do kraja jasno sledece: a) kako tacno postojanje takvog jednog conduit-a/porta pomaze debagovanje, poboljsavanje koda ? b) ako pomaze - kako tacno vi to dozivljavate, u realnom vremenu vase svakodnevice ? Da li deluje kao podsticaj, da li izaziva ponos, zadovoljstvo ? Podstrek za nove radne pobede ? Svetlo na kraju tunela ? Da budem precizniji - u neko 'moje vreme' - takve nekakve stvari su lako dovodile do...cvetanja tikvi. Od seljaka na pijaci, pa sve do ministra - takve stvari jednostavno bas nisu lako prolazile. E, sad - malo me zbunjujete i ti i Bata Nikolic. Pokusavam (sto kaze Devangari - da pomislim - mozda tako treba?) da sebi da docaram humoristiku seriju, recimo kao nekad Mija i Ckalja, skupilo se drustvo uz pivo da uziva, na TV ide show sa kojeg vas plavojka naziva fasistickom stokom,.... a vi umirete od smeha....cepate se padajuci sa stolice, jedva cekate da sutra prepricavate na poslu. "Draganeee - pa gde si jbt da cujes kakvu vrhunsku foru je malopre izjavila....od sutra te zovem Dragan krvolok i fasista. Ma gde se toga seti,....ssssssvakkka joj cast, e jeste pravi vrag...:)))))))" Nekako mi ne uspeva da povezem da to tako treba. Malo me zbunjuje i cinjenica da na destak minuta voznje imam bas prave homeless-e. Dakle ono - krezub, prljav, face iskrivljene od nerava nagrizenih amfetaminima, smrdljive. Pa opet - ni njima nekako ne ide da se svasta kaze. U cemu je onda tacno fora sa vama ? [Ovu poruku je menjao milanche dana 30.06.2011. u 06:29 GMT+1] [ yolja624 @ 30.06.2011. 05:49 ] @
koji je tvoj problem? Ali, molim te, u najvise 10 recenica... pogubim se u ovim "Rat i mir" postovima
![]() E, da, javi mi se da ti izorganizujem nekakv blog, gdje bi mogao neograniceno, nama ogranicenima, da objasnjavas fundamentalne stvari oko funkcionisanja planete. ![]() [ milanche @ 30.06.2011. 06:22 ] @
Ma, ja to nesto sa zemljacima.
[ yolja624 @ 30.06.2011. 06:53 ] @
Iskreno milanche, objasni mi, kako mozes da zivis u tom okruzenju? Mislim ako su, kako ti kazes, "anglosaksonci" takvi kakvim ih predstavljas, stvarno mi nije jasno kako prihvatas tamo da zivis i da sa njima kontaktiras?
Na stranu sto stalno pricas kako oni "generalizuju srbe, i ne misle svojom glavom" a onda ti u sljedecoj recenici sve "anglosaksonce" strpas u isti kos i radis istu generalizaciju? Po cemu se onda razlikujes od njih? Ili ide ona slavna srpska "nase g***o manje smrdi od njihovog"? [ ventura @ 30.06.2011. 07:37 ] @
Citat: milanche: Facebook, Tweeter, i ostali slicni socijalni sajtovi - iako kod zestokih momaka sa Balkana izazivaju lagani prezir - zapravo su za ostatak sveta zapravo prilicno normalan i regularan kanal za komunikaciju. ... recimo Noama Chomskog, Pat Metheny-ja & Lyle Mays-a, gomila istaknutih umetnika, i raznih drugih manje ili vise ozbiljnih likova. Ministar odbrane jedne države (ma koliko ona bila jadna) nije umetnik, i nedopustivo je da se ponaša kao isti. Zamisli da Leon Panetta piše po Facebooku ili Twitteru... Pa to bi bio vlažan san sa gomilu obaveštajnih službi... Ili čak da koristi ovaj običan email a ne nešto na SIPRNet-u ili nekom drugom fancy vojnom sistemu... [ dejanet @ 30.06.2011. 07:43 ] @
Moje neko vidjenje anglosaksonaca korespondira sa milanche-tovim, doduse na mnogo manjem uzorku..
U stvari kada bi situaciju i aktuelne teme ovde, komentarisao jedan englez ili americki puritanac, siguran sam da bi bio proglasen nacistickom zadrtom budalom od strane "naprednog" dela srba(yugoslovena-kominternovaca), naravno ukoliko "ekipa" ne bi znala ciji pasos nosi, jer jelte ne treba pljuvati ruku koja te hrani.. U stvari znam slucaj original-amera, koji je radio jedno vreme u Vladi Republike Srpske i koga su proglasili za chetnika "oni" dole. Kominterna je cudo.. A za Shukija Plazmu(ministar) sve najbolje.. [ stil @ 30.06.2011. 08:10 ] @
Citat: yolja624: Iskreno milanche, objasni mi, kako mozes da zivis u tom okruzenju? Mislim ako su, kako ti kazes, "anglosaksonci" takvi kakvim ih predstavljas, stvarno mi nije jasno kako prihvatas tamo da zivis i da sa njima kontaktiras? Na stranu sto stalno pricas kako oni "generalizuju srbe, i ne misle svojom glavom" a onda ti u sljedecoj recenici sve "anglosaksonce" strpas u isti kos i radis istu generalizaciju? Po cemu se onda razlikujes od njih? Ili ide ona slavna srpska "nase g***o manje smrdi od njihovog"? Milanche mazohista hihihi :))) [ milanche @ 30.06.2011. 08:18 ] @
Citat: ventura: Ministar odbrane jedne države (ma koliko ona bila jadna) nije umetnik, i nedopustivo je da se ponaša kao isti. Kao sto vec rekoh: ako se aktuelni predsednik USA ne libi da dodje u SportsCenter i da sa mikrofonom u ruci objasnjava za koga navija na NCAA FinalFour turniru i zasto, ako ruski predsednik nadje za shodno da ode na Marakanu na fudbalsku utakmicu, stvarno ne vidim razlog zasto ne moze srpski ministar da bude na koncertu, i da kao obicno lice ostavi komentar sa svojim utiscima. Citat: Milanche mazohista hihihi :))) S obzirom da sam nedavno posadio drvce grejpfruta, vise mu dodjem kao neki sadista. [Ovu poruku je menjao milanche dana 30.06.2011. u 09:47 GMT+1] [ deerbeer @ 30.06.2011. 08:57 ] @
@milanche
Niko nije rekao da treba da trpimo tudja vredjanja . Ali taj hebeni ministar se poziva na teslu pupina , djokovica i to je sve lepo samo dok ubira politicke poene , a nece da kaze dokle smo stigli u sredjivanju svog drustva i da "THE NARODU" bar malo saspe istinu u oci (ko smo gde smo i sta smo) i kako svako od nas treba da poradi na tome da nas respektuju u svetu, ali ne po doticnim licnostima iz istorije, nego kao civilizovanu i uredjenu zemlju a da sve to kasnije imamo kao dobar argument protiv vredjanja i ispada kao sto je ovaj . [ stil @ 30.06.2011. 09:48 ] @
@ milanche
Sta se pravis tosha. Ako ti ne odgovaraju uslovi tu gde živiš iseli se. Mazohista si ako ćutiš i trpiš. [ deerbeer @ 30.06.2011. 10:16 ] @
@milanche baci pogled na ovo kad se probudis pa komentarisi :
http://www.blic.rs/Zabava/Vest...objasne-viceve-Ivana-Ivanovica "Zasto primecujes trn u oku .....a ne vidis drvo u svom " [ vilil1 @ 30.06.2011. 11:00 ] @
Citat: deerbeer: @milanche baci pogled na ovo kad se probudis pa komentarisi : http://www.blic.rs/Zabava/Vest...objasne-viceve-Ivana-Ivanovica "Zasto primecujes trn u oku .....a ne vidis drvo u svom " Da li je "komicarima" iz USA nesto dozvoljeno da kazu, a "komicarima" iz Srbije to isto ili slicno nije dozvoljeno? DZH se javila da im nesto smeta i RRA reagovala. Da li je u redu sto je neko reagovao na pricu Ivanovica? Ili niko nije trebao da reaguje, jer je to izrekao "komicar" u nekom sou programu? Vi sto pozivate @milancheta da se iseli iz USA ako mu ne odgovara...Sta vi trazite u Srbiji ako vam ne odgovara? Sto se ne iselite? [ deerbeer @ 30.06.2011. 11:08 ] @
Citat: Da li je "komicarima" iz USA nesto dozvoljeno da kazu, a "komicarima" iz Srbije to isto ili slicno nije dozvoljeno? Ne radi se o tome nego o ovome A pritom je taj nas "komicar" i njegov sou jako popularan . [ vilil1 @ 30.06.2011. 11:12 ] @
Citat: Daj pojasni malo. Ko je ovde podrzavao Ivanovica? Ili mislis da je licemerje to sto je neko reagovao na njegov "humor" a u USA niko ne reaguje na "humor" doticne? Ili je licemerje sto ljudi odavde reaguju na nju, a takodje reaguju i cekaju da drzava uradi svoje oko Ivanovica? Pojasni molim te. [ deerbeer @ 30.06.2011. 11:20 ] @
Citat: Ko je ovde podrzavao Ivanovica? Podrzavaju ga oni sto gledaju. To mu nije prvi put i u njegovom sou preovladavaju takve fore .Istini za volju gledao par puta i zgadilo mi se . Kad vec ne volite da se neko zaebava na vas/tvoj racun e pa onda ne dozvoli ni ti da se neko od vas /tebe zaebava na neciji tudj racun. Nije fora da se oglase uvredjeni nego i da se oglase "neutralni posmatraci" jer se to i njima sutra moze desiti . Ali sta da radim vec , kad su u USA srbi anatemisani pa ne vaze isti arsini to je vec neka druga tema . [ stil @ 30.06.2011. 11:22 ] @
Citat: vilil1: Vi sto pozivate @milancheta da se iseli iz USA ako mu ne odgovara...Sta vi trazite u Srbiji ako vam ne odgovara? Sto se ne iselite? Meni se tu neke stvari nisu logične. Osnovno je da kada odeš kod nekog u posetu prihvatiš njegova pravila ponašanja. Ono tipa izuvanje na ulazu, da ne zapališ cigaretu i tako to. E sad, ako ne možeš to da istrpiš jednostavno ne ideš kod njega. Ili ako si već otišao gledaš da što pre odeš. Ovako je licemerno, zarađuješ za život, školuješ decu a ovamo iza leđa pljuješ. Nema ništa gore od takvih ljudi. Druga je stvar ako si od rođenja u nekoj zemlji i njen si državljanin. Onda imaš potpuno pravo da menjaš ono što ti ne odgovara. [ DaliborP @ 30.06.2011. 11:26 ] @
Citat: stil: Meni se tu neke stvari nisu logične. Osnovno je da kada odeš kod nekog u posetu prihvatiš njegova pravila ponašanja. Ono tipa izuvanje na ulazu, da ne zapališ cigaretu i tako to. E sad, ako ne možeš to da istrpiš jednostavno ne ideš kod njega. Druga je stvar ako si od rođenja u nekoj zemlji i njen si državljanin. Onda imaš potpuno pravo da menjaš ono što ti ne odgovara. Ma sta pricas. Sad ispada da emigranti apsolutno moraju da se povinuju domacinima i sistemu, u fazonu cuti i trpi. Nije nego. Ti emigranti su vremenom postali deo tog istog drustva, primili drzavljanstvo i imaju puno pravo da menjaju i uticu na promene u drustvu i sredini u kojoj zive. [ Devanagari @ 30.06.2011. 11:26 ] @
milanche, tvoji postovi su toliko opširni, rečenice međusobno nepovezane, a sve zajedno toliko van konteksta teme da je to već pomalo i nekulturno… Kako možeš da napišeš: "svakoj raspravci treba da se bude
1) eksplicitan 2) recit, 3) kratak i 4) jasan. " a onda da pišeš te romane i toliko skačeš sa stvari na stvar da obesmišljavaš svaki pokušaj da ti neko koncizno odgovori? Pokušavam da zadržim objašnjenja u kontekstu emisije, onoga što je u njoj rečeno i reakcija od strane srpskih zvaničnika, a ti ubacuješ neke globalne priče i šakom i lopatom… Ali hajde da napravim ustupak, da ne odgovorim na gomilu svaštarija koje si izneo i sebe ću namerno dovedem u nelagodan položaj da ispadne nemam odgovor na njih. Umesto toga da dalje širim priču, hajde da pokušam ovako: Šta su sporni momenti u emisiji, zbog čega se reaguje uopšte? 1. Opaska da je Dragan/Drago je klasično boljševičko ime 2. Opaska da Srbi ne smeju da posećuju koncerte 3. na ministarsku opasku da je koncert sramota i razočarenje - odgovor da je zemlja koju ministar vodi sramota i razočarenje 4. Na tvrdnju da je koncert bio katastrofa se kaže da su ”oni” (tj. ”mi”) imali (tim rečima) etničko čišćenje i genocid i pitaju se kako se to dele epiteti. Interesantno, o ovim tvrdnjama ponaosob niko ne govori, momentalno se sve izvlači iz konteksta i ubacuje u generalizujuće priče ko su Amerikanci (vidi, vidi, sada valja generalizacija), svetske odnose, kako ove priče utiču na gastrose i iseljenike, itd… A ja kažem da je za Srbiju i Srbe daleko veći problem i veće pitanje to da li su ove četiri tvrdnje istina ili ne. 1. Klasična sprdnja na račun komunističkog nasleđa istočne Evrope. Kome ovo pravi probleme? Doslovce nikome. Tvoj argument, preneseno (pošto ti sve odmah uzdižeš na nivoe nacija, civilizacija, galaksija), je da neki Dragan ima probleme jer će ga neki Alan kinjiti samo zato što je Dragan rodivši se kao Dragan automatski boljševik, sa svim boljševičkim manama i nedostacima. Ja tebi lepo kažem, ako Dragan živi u zemlji gde to može tako onda treba da se seli napolje, jer ako to takva zemlja onda kraja kinjenju nema, nacionalna pripadnost (tj. ime Dragan) je samo prvo što se tlačitelju našlo pri ruci. Ako se ovaj mučeni i ničim izazvani Dragan odbrani od napada po osnovi imena, Alan će momentalno preći na to kakvu Dragan ima frizuru, koja mu je boja pertli, kako sedi za stolom, itd. tome nema kraja. Ti dobro razumeš o čemu ovde pričam i uporno bežiš od toga jer to vodi ka prostom pitanju - ukoliko je ta zemlja zaista takva, kako to da živiš u njoj i dalje? 2. Još jedna sprdnja na istu temu. Ko sa ovim ima problem njemu, najiskrenije mislim, fali neka drvenarija u glavi. 3. E sad, jako bitno pitanje. ”Concert was a shame and a disappointment” -> “Guess what? So is your country.” Ja kažem da je svakome ko živi u Srbiji prvo i osnovno pitanje - da li je ovo tačno? pa tek onda sve ostalo (ovi koji žive napolju neka pročitaju pod 1.). Da li ima iko pošten i iskren u Srbiji ko može da stavi ruku na srce i da kaže da Srbija nije jedno veliko razočarenje? I da nije prava sramota kako taj veseli ministar i njegove kolege vode ovu zemlju? Nema niko. A šta je tebi problem? To što je neki Amerikanac to konstatovao? I to još u humorističkoj emisiji? Pa uz svo dužno poštovanje, hajde ti prvo reši problem koji tu zemlju čine materijalom za humorističke emisije pa ćeš onda imati sva prava da se buniš. Ali ako rešiš te probleme tada će te naravno boleti ćoše šta neko priča o tebi, zato što ćeš tada živeti kao čovek. Niti ćeš ikome više biti materijal za sprdnju. Moram da se osvrnem, ovo čovek može jako lepo da primeti i da povuče paralelu kada ode u ”crnu” Afriku. Kada imaš zemlju koja ne može da reši ni najosnovnije probleme, ljudi jednostavno dignu ruke kao nacija, počnu da životare ali su svega itekako svesni i imaj dosta jak kompleks niže vrednosti. Ovo je baš, baš karakteristično za ove koje sam naveo. I to se vidi iz aviona, ti ljudi su toliko osetljivi na neke izmišljene uvrede da je to neverovatno. Imao sam nekoliko incidentnih situacija gde sam tobože uvredio likove koji su odmah hteli da se šibaju, a da sam rekao zaista najbezazleniju stvar. Vidiš, do te njegove reakcije mi možda možemo da se raspravljamo ko je kriv za to što je zemlja takva ali posle nje priče više nema, sve je jasno. 4. Ovo sam već komentarisao, da se ne ponavljam. Manje-više sve je isto kao pod 3. Dodao bih samo da niko nije Srbe kao narod nazvao genocidnim, rekli su prosto da smo ”imali” genocid i to je prosta istina. A najgluplje u čitavoj priči je zapravo to što su ljudi tražili materijal da ošinu po A.W. ali se ovaj veselnik sam ponudio preko FB da im pripremi materijal :) [ vilil1 @ 30.06.2011. 11:33 ] @
Citat: deerbeer: Podrzavaju ga oni sto gledaju. To mu nije prvi put i u njegovom sou preovladavaju takve fore .Istini za volju gledao par puta i zgadilo mi se . Kad vec ne volite da se neko zaebava na vas/tvoj racun e pa onda ne dozvoli ni ti da se neko od vas /tebe zaebava na neciji tudj racun. Nije fora da se oglase uvredjeni nego i da se oglase "neutralni posmatraci" jer se to i njima sutra moze desiti . Ali sta da radim vec , kad su u USA srbi anatemisani pa ne vaze isti arsini to je vec neka druga tema . Nisam gledao ni snimak ove "komicarke", niti gledam Ivanovica. I zaista ne znam sta da kazem o tim sou programima. Ali vidimo da je neko ovde reagovao u vezi Ivanovica, pa na osnovu toga i drzava reaguje. Zasto je sporno ako neko odavde, posto vec niko iz USA nece, reaguje i u vezi te Celzi? Pa nema valjda ona sva prava na ovome svetu da prica sta joj padne na pamet!? [ deerbeer @ 30.06.2011. 11:37 ] @
Citat: Nisam gledao ni snimak ove "komicarke", niti gledam Ivanovica. I zaista ne znam sta da kazem o tim sou programima. Ali vidimo da je neko ovde reagovao u vezi Ivanovica, pa na osnovu toga i drzava reaguje. Zasto je sporno ako neko odavde, posto vec niko iz USA nece, reaguje i u vezi te Celzi? Pa nema valjda ona sva prava na ovome svetu da prica sta joj padne na pamet!? http://www.elitemadzone.org/p2897993 Citat: E al tebi to ne smeta jer izgleda i ne znas za to , ali sta da ti radim kad si zapalio tamo u pogresno vreme pa te etiketiraju. Ali mene eto ne intersuje da se ti problemi u srbiji srede zbog tvog rejtinga tamo i tudjeg utiska sta ce ko da prica o nama nego zbog mene i pokolenja ovde . I ako ova glupa komicarka nije svesna tih problema ispala je savrseno u pravu . A vi u americi i kojekude je tuzite ukidajte joj emisije radite sta god 'ocete to ovde tekuce-goruce probleme nece resiti . Citat: Ali vidimo da je neko ovde reagovao u vezi Ivanovica, pa na osnovu toga i drzava reaguje E pa tu gresis . RRA je trebala odmah da reaguje bez prijave . Do tada se pola srbije smejalo i uzivalo . Ne znam kako ne shvatate da bi svi trebali 10 puta vise snage i volje da uloze na ovom polju zbog svoje doskorasnje istorije i ratova nego neke civilizovane zemlje gde je to vec odavno uradjeno. [Ovu poruku je menjao deerbeer dana 30.06.2011. u 12:49 GMT+1] [ stil @ 30.06.2011. 11:38 ] @
Citat: DaliborP: Ma sta pricas. Sad ispada da emigranti apsolutno moraju da se povinuju domacinima i sistemu, u fazonu cuti i trpi. Nije nego. Ti emigranti su vremenom postali deo tog istog drustva, primili drzavljanstvo i imaju puno pravo da menjaju i uticu na promene u drustvu i sredini u kojoj zive. I opet, zbog čega ćuti i trpi. Sistem takav kakav jeste ti je omogućio da radiš i da živiš normalnije nego u tvojoj matičnoj zemlji. Ako hoćeš da dobiješ Američko državljanstvo moraš da prihvatiš njihove vrednosti, polaže se specijalan ispit između ostalog. Ako milanche ima njihovo državljanstvo onda je najgori licemer. U krajnjem slučaju od poreza koji je on tamo platio je možda kupljena neka bomba koja je pala na naše tlo. Kapiš. [ DaliborP @ 30.06.2011. 11:50 ] @
Citat: stil: I opet, zbog čega ćuti i trpi. Sistem takav kakav jeste ti je omogućio da radiš i da živiš normalnije nego u tvojoj matičnoj zemlji. Ako hoćeš da dobiješ Američko državljanstvo moraš da prihvatiš njihove vrednosti, polaže se specijalan ispit između ostalog. Ako milanche ima njihovo državljanstvo onda je najgori licemer. On treba da postuje zakon, kao sto se ocekuje od svih gradjana. A ima potpuno ista prava kao i oni rodjeni" Amerikanic, da se zali, prigovara, tuzi, pridikuje i pokusava da promeni nesto. Ne mora da cuti i trpi kao sto ti to predstavljas, vec ima potpuno pravo da kritikuje drustvo ili pojave u istom. Nije to doba robovlasnistva kao sto ti zamisljas gde robovi nemaju sva prava. Naprotiv, ima identicna. Citat: U krajnjem slučaju od poreza koji je on tamo platio je možda kupljena neka bomba koja je pala na naše tlo. Kapiš O kako ti samo lupas gluposti, potpuno bez potrebe. Pripazi samo sta se radi od poreza koji si ti platio Srbiji. Mozda bolje i da ne razmisljas o tome. [ Devanagari @ 30.06.2011. 11:55 ] @
Citat: Ali vidimo da je neko ovde reagovao u vezi Ivanovica, pa na osnovu toga i drzava reaguje. Zasto je sporno ako neko odavde, posto vec niko iz USA nece, reaguje i u vezi te Celzi? Pa nema valjda ona sva prava na ovome svetu da prica sta joj padne na pamet!? Nema sva ali ih u USA ima skoro sva. Pa pre svega, Hendlerova se sprdala na račun jednog krajnje diskutabilnog ugleda, a Ivanović je zvao Alkaidu da postavi atomsku bombu u Hrvatsku. Za prosečnu nežnu dušu zanemarljiva razlika. Ali svejedno, naravno da RRA nije trebala da reaguje na zahteve te DHZ ili kako se već zove… Taj Ivanović je pajac, zabavlja priprostu masu i šta sad… Hoćemo li da ga vešamo na Terazijama za primer šta Amerikanci kao treba da rade sa Hendlerovom? To je posao takvih autora, da lupetaju gluposti i dele neumesne komentare. Jbš ti ugled i čoveka i države ukoliko zavisi od toga šta će im neko reći u tako nekoj emisiji… :( (s tim da, još jednom, Ivanović se nije zezao s ugledom nego s nečim drugim) Nego reci, šta bi mislio o Hrvatskoj kao državi da ti sada hrvatski ministar odbrane preko Facebooka kaže kako je Ivanović Hrvatsku spominjao zato što želi da, pazi sad, izazove njihovu pažnju i gnev? Sigurno bi rekao da je u pitanju do jaja ozbiljna država, jel’ da? Znači Ivanović veče pred emisiju ide tako kući i misli se: ”hmmm, želim da izazovem hrvatsku pažnju i gnev…” I to ti otkrije ministar na Facebooku. Država i po, nema šta. [ vilil1 @ 30.06.2011. 11:56 ] @
Citat: deerbeer: E pa tu gresis . RRA je trebala odmah da reaguje bez prijave . Do tada se pola srbije smejalo i uzivalo . Ne znam kako ne shvatate da bi svi trebali 10 puta vise snage i volje da uloze na ovom polju zbog svoje doskorasnje istorije i ratova nego neke civilizovane zemlje gde je to vec odavno uradjeno. Verovatno su trebali odmah da reaguju ako je tako uvredljivo kao sto se pise. Za ovo drugo...Da li je USA civilizovana zemlja ako ne reaguje na Celzinu pricu? [ dejanet @ 30.06.2011. 11:59 ] @
Pa nista onaj nas "batica" ce da presavije tabak pa na Sud, tamo u Americi, subject: o genocidnim Srbima, a ovde ce Sonja Liht i Politbiro da odluce o Al Kaidi i veseljaku Ivanovicu..
[ Devanagari @ 30.06.2011. 12:01 ] @
Citat: DaliborP: O kako ti samo lupas gluposti, potpuno bez potrebe. Pripazi samo sta se radi od poreza koji si ti platio Srbiji. Mozda bolje i da ne razmisljas o tome. Da, da, završi analogiju slobodno…? Šta se radi od poreza koji je stil uplatio Srbiji? Kupljena je bomba koja je pala na Ameriku? [ dejanet @ 30.06.2011. 12:06 ] @
Citat: Da, da, završi analogiju slobodno…? Šta se radi od poreza koji je stil uplatio Srbiji? Ej napravljen je most od zlata... jos malo pa kosta isto kao onaj Kineski od 45 km sto je usao u Ginisa.. [ Devanagari @ 30.06.2011. 12:08 ] @
Citat: vilil1:Da li je USA civilizovana zemlja ako ne reaguje na Celzinu pricu? Hajde da vidimo, šta je to Hendlerova rekla, na šta USA treba da reaguje kako bi ti se predstavila kao civilizovana zemlja? Nazvala je sramotom i razočaranjem jednu od najsiromašnijih zemalja u inače bednom regionu, zemlju koja je za deset godina učestvovala u i izgubila nekoliko (građanskih) ratova, zemlju sa nefunkcionalnim institucijama, koja na svakih par godina donosi Ustav sa eksplicitnom namerom da ga u najskorije vreme menja i dorađuje… da ne nabrajam dalje. Hm, možda je do mene ali ja USA ne bih nazvao necivilizovanom zemljom zbog toga što ne želi da reaguje na priču te komičarke. [ Devanagari @ 30.06.2011. 12:09 ] @
Citat: dejanet: Ej napravljen je most od zlata... jos malo pa kosta isto kao onaj Kineski od 45 km sto je usao u Ginisa.. Opet mi nije jasna analogija - ko je u Americi oštećen parama koje je stil uplatio u porez? [ Onaj @ 30.06.2011. 12:18 ] @
Citat: pfffff, who gives a f*ck. emisija za debile, od debilnog voditelja.. nesto poput ovog ivana ivanovica ovdje. +1 ![]() A da je debilan - debilan je! [ DaliborP @ 30.06.2011. 12:19 ] @
Citat: Devanagari: Opet mi nije jasna analogija - ko je u Americi oštećen parama koje je stil uplatio u porez? Masis poentu, glupo je prozivati nekog zbog uplacenog poreza i kakvu je stetu nekom naneo pogotovo ako isti placas u Srbiji. Garantovano je nekom stetu naneo. Po toj analogiji uvek moze da se potegne taj glupi argument "Ne svidja ti se tu, pali dalje", bio u Srbiji ili Americi. Zato ga ne treba ni potezati. Da se ne lazemo, ta zenska nista nije spektakularno rekla. Pogotovo ne nesto sto bi trebalo da izazove drzavnu reakciju. Takvih emisija ima na hiljade, i svaki dan bar u jednoj od njih se kaze nesto sto nije politicki korektno. Sta sad treba vlada samo da gleda tv i izvinjava se, gluposti. Ovde je problem vise u Srbiji i narodu koji se bespotrebno pali na nase medije koji jedva cekaju ovako nesto da bi imali o cemu da pisu u novinama. U stvarnosti je potpuno nebitno. [ dule_ns @ 30.06.2011. 12:43 ] @
Citat: Devanagari: Hajde da vidimo, šta je to Hendlerova rekla, na šta USA treba da reaguje kako bi ti se predstavila kao civilizovana zemlja? Nazvala je sramotom i razočaranjem jednu od najsiromašnijih zemalja u inače bednom regionu, zemlju koja je za deset godina učestvovala u i izgubila nekoliko (građanskih) ratova, zemlju sa nefunkcionalnim institucijama, koja na svakih par godina donosi Ustav sa eksplicitnom namerom da ga u najskorije vreme menja i dorađuje… da ne nabrajam dalje. Hm, možda je do mene ali ja USA ne bih nazvao necivilizovanom zemljom zbog toga što ne želi da reaguje na priču te komičarke. Može biti problem ovo: Citat: Čelsi Hendler izrazila je čuđenje što Srbi imaju Fejsbuk i što im je uopšte dozvoljeno da posećuju koncerte. ili ovo: Citat: To je zemlja gde se dogodilo etničko čišćenje i genocid, a oni smatraju da je njen koncert gori od toga. Nisam gledao emisiju i smatram da Šutanovac nije nju ciljao već da je radio na kampanji na FB, ali mislim da je prva izjava uvređujuća sama po sebi, a i druga je problematična (mada se o tome da diskutovati). Da nam zemlja nije divna to je tačno, al nije ni "divlji zapad" kako se neretko ovde komentariše. [ dule_ns @ 30.06.2011. 12:53 ] @
Citat: Devanagari: Da, da, završi analogiju slobodno…? Šta se radi od poreza koji je stil uplatio Srbiji? Kupljena je bomba koja je pala na Ameriku? Pa ako je plaćao porez pre 15 godina finansirao je Ratka, Rašu i ostalu stoku koja je ....... po Bosni. Tako da koliko je milanche kriv za sranja koja radi USA toliko je i stil (ili pretpostavljam njegovi roditelji) kriv za sranja koja je radila Srbija. [ stil @ 30.06.2011. 13:35 ] @
Postoji velika razlika. U Srbiji si imao medijsku blokadu u to vreme. Većina građana nije imala pojma šta se u stvari dešava, da podsetim mi zvanično nikada i nismo bili u ratu. A prikazivali su samo ako neko nas napadne eto tako iz čista mira. Krivili su pravu sliku onoga što se dešavalo tako da su prvo sankcije bile "nepravedno" nametnute a kasnije je i bombardovanje bilo eto tek tako. Hm. Kockao se čovek sa čitavom državom i izgubio u naše ime.
Onog trenutka kada sam shvatio šta se u stvari dešava, otprilike u vreme kada je trebalo prvi put da glasam, ja sam to aktivno i pokazivao. I danas to činim jer je istina najjače oružje. Što se milancheta tiče on je u USA otišao svojom voljom verovatno zbog boljih uslova za život. E sad on hoće da nakalemi nazadne stavove koji su Srbiju doveli na ivicu ponora na pravila koja važe tamo a koja su mu omogućila bolji život. To ne ide. Ukoliko bi on nekako uspeo da nakalemi te stavove da budu većinski u USA sasvim je sigurno bi se Amerikanci pre ili kasnije našli u situaciji kao i mi. :)) But, izgleda da neki ljudi to nikako da shvate. [ dule_ns @ 30.06.2011. 13:48 ] @
Citat: stil: Postoji velika razlika. U Srbiji si imao medijsku blokadu u to vreme. Većina građana nije imala pojma šta se u stvari dešava, da podsetim mi zvanično nikada i nismo bili u ratu. A prikazivali su samo ako neko nas napadne eto tako iz čista mira. Krivili su pravu sliku onoga što se dešavalo tako da su prvo sankcije bile "nepravedno" nametnute a kasnije je i bombardovanje bilo eto tek tako. Hm. Kockao se čovek sa čitavom državom i izgubio u naše ime. Onog trenutka kada sam shvatio šta se u stvari dešava ja sam to aktivno i pokazivao. I danas to činim jer je istina najjače oružje. Što se milancheta tiče on je u USA otišao svojom voljom verovatno zbog boljih uslova za život. E sad on hoće da nakalemi nazadne stavove koji su Srbiju doveli na ivicu ponora na pravila koja važe tamo a koja su mu omogućila bolji život. To ne ide. Ukoliko bi on nekako uspeo da nakalemi te stavove da budu većinski u USA sasvim je sigurno bi se Amerikanci pre ili kasnije našli u situaciji kao i mi. :)) But, izgleda da neki ljudi to nikako da shvate. Nas dvojica se izgleda gadno ne razumemo. I nisam video da milanche kalemi ikakve nazadne stavove. Da se razumemo, i meni je cela ova priča u početku delovala smešno. I još uvek je. I uveren sam da je cilj ministru bio da se dodvori biračima, a ne da "brani časno srpsko ime". Ali milanche je napisao post iz svoje pozicije. Emigranta srpskog porekla u USA. I u postu je rekao da mu je drago što je konačno neko digao tužbu za pljuckanje Srba. Ja nisam u njegovoj poziciji, ne znam kako mu je i ne znam koliko će tužba pomoći ili odmoći, ali ne vidim kakve je nazadne stavove on zastupao. Nije pozivao na nasilje, nit verbalno nit fizičko. A što se tiče medijske blokade, to je smešna priča. Pa pogledaj kako je dobar deo ljudi reagovao na hapšenje Mladića: jasno im je da je zločinac, ali... I tu kreće, ne medijska blokada, nego mentalna blokada. [ DaliborP @ 30.06.2011. 13:49 ] @
Citat: stil: Što se milancheta tiče on je u USA otišao svojom voljom verovatno zbog boljih uslova za život. E sad on hoće da nakalemi nazadne stavove koji su Srbiju doveli na ivicu ponora na pravila koja važe tamo a koja su mu omogućila bolji život. To ne ide. Ukoliko bi on nekako uspeo da nakalemi te stavove da budu većinski u USA sasvim je sigurno bi se Amerikanci pre ili kasnije našli u situaciji kao i mi. :)) A to sto si ovde rekao je tvoja licna projekcija ili sta tacno? Ja ne vidim da iko isto hoce tamo da "nakalemi". Milance se samo zali na nesto sto se dogodilo, o kakvoj tacno ivici ponora ti pricas?? Ti si izgleda jedini ovde koji ne moze nesto jednostavno da shvati. Ili nece da shvati. Covek je americki drzavljanin, gradjanin amerike. Ima sva prava na slobodu govora i da kritikuje pojedine dogadjaje u drustvu u kojem zivi, poptuno nebitno da li je u pravu ili ne. Ti si uspeo to sve da povezes sa bombardovanjem, porezima, dovodjenjem Amerike na nivo Srbije i ko zna cim jos. [ stil @ 30.06.2011. 14:10 ] @
Poenta priče je u dolivanju ulja na vatru time što se pridaje značaj onome što je tamo neka voditeljka izjavila. Stvara se negativna kampanja koju guraju upravo sami Srbi. Postoji presuda da su neki Srbi radili svašta nešto što nije trebalo i da da radili su i oni drugi ali to ne opravdava one prve. I eto bolje je da se milanche koji se našao uvređenim na to što je tamo neka rekla istinu pokrio ušima i ćutao. Ako reaguje to znači da je na neki način učestvovao u onome o čemu se govori. Ja se nisam našao uvređenim jer neki Srbi jesu radili ono što je ona rekla da su radili. Druga poenta je u tome što to ja u tome nisam učestvovao pa me to ne dotiče.
[ dule_ns @ 30.06.2011. 14:46 ] @
@stil
Koja iskrivljena logika. Ovi frikovi prozovu Srbe, ne neke Srbe, nego sve Srbe i ti kontaš da se milanche našao prozvanim zato što je kriv za neke zločine. I meni nije problem kad mi kažu da živim u propaloj državi ali stav (ovo sam danas skinuo sa blica) Citat: Čelsi Hendler izrazila je čuđenje što Srbi imaju Fejsbuk i što im je uopšte dozvoljeno da posećuju koncerte. je blago rečeno šovinistički. I sad, da je to usamljen slučaj (ne tvrdim ni da jeste ni da nije) pa i da se propusti, al čovek tvrdi da se to i ranije dešavalo i drago mu je što je neko konkretno reagovao. Nisam se ni ja našao uvređenim kao ni ti, al to zato što ne živimo tamo i da nas se to ne dotiče. Njego, očigledno, dotiče. [ milanche @ 30.06.2011. 14:55 ] @
@Devanagari:
Citat: milanche, tvoji postovi su toliko opširni, rečenice međusobno nepovezane, a sve zajedno toliko van konteksta teme da je to već pomalo i nekulturno… Dobio si tacno jedan post odgovora na tacno tvoje pitanje, u kojem sam ti jasno naveo zasto mislim da su ti principi (iako na oko prihvatljivi), zapravo nedelotvorni i neprimenjivi. Odgovore @DaliborP-u i @deerbeer-u nisam namenio tebi. Citat: A ja kažem da je za Srbiju i Srbe daleko veći problem i veće pitanje to da li su ove četiri tvrdnje istina ili ne. A ja tebi kazem (isto to sam jos pre pet godina govorio @kelji] - tvoje konkretne istine su tvoji konkretni problemi. A neprikosnovenost tvog javnog, grupnog interfejsa je nesto sto se brani po svaku cenu. Da parafraziram sebe iz tih diskusija: problem izlivene kanalizacije u svom dvoristu neces resavati tako sto ces g*vna iz baste razmazati preko ulaznih vrata i ceone fasade prema ulici da ceeeeo svet vidi, nego ces uzeti kofu i metlu u ruke i krenuti da saniras problem shodno problemu. Upravo na tim premisama funkcionise ceo svet. Entitet koji sam razbija svoju enkapsulaciju, otvara svoj interfejs pozivajuci druge da mu se rugaju u najboljem slucaju moze samo da izazove cudjenje. Samoubilastvo te vrste je nesto sto ne postoji u zivom svetu, osim kod Srba. Citat: Tvoj argument, preneseno (pošto ti sve odmah uzdižeš na nivoe nacija, civilizacija, galaksija), je da neki Dragan ima probleme jer će ga neki Alan kinjiti samo zato što je Dragan rodivši se kao Dragan automatski boljševik, sa svim boljševičkim manama i nedostacima. Ja tebi lepo kažem, ako Dragan živi u zemlji gde to može tako onda treba da se seli napolje, jer ako to takva zemlja onda kraja kinjenju nema, nacionalna pripadnost (tj. ime Dragan) je samo prvo što se tlačitelju našlo pri ruci. Ako se ovaj mučeni i ničim izazvani Dragan odbrani od napada po osnovi imena, Alan će momentalno preći na to kakvu Dragan ima frizuru, koja mu je boja pertli, kako sedi za stolom, itd. tome nema kraja. Ti dobro razumeš o čemu ovde pričam i uporno bežiš od toga jer to vodi ka prostom pitanju - ukoliko je ta zemlja zaista takva, kako to da živiš u njoj i dalje? Pokusacu da ti dam prost odgovor: Jedan vrlo prost razlog sto ne odlazim je sto izgleda ja ipak k*ram malo bolje. Probano je jedno, pa je onda probana i uzvratna varijanta, onda smo se slozili da kad ja to radim ipak malo vise boli, i da vise tako necemo, jer nije lepo, a nije bas po javno deklarisanim pravilima. Kad smo shvatili da ipak ne bi trebalo da bude problema da budem 'dobrodosli imigrant u zemlji slobodnih ljudi', ostajuci to sto jesam, bez prinude da menjam identitet iz Milan u Richard, iako to moze da u nekom momentu zivota izgleda kao neizbezna neminovnost.....koju bi koliko cujem neki momci celicnog imena bez ikakve dileme prihvatili pod 'odma'. Sad se, posle perioda uzajamnog ispitivanja misica i tvrdih muda postujemo, pazimo jedni druge koliko je red, i sve je u ravnotezi sila. Ostale detalje cu pricati drugom prilikom. Citat: 3. E sad, jako bitno pitanje. ”Concert was a shame and a disappointment” -> “Guess what? So is your country.” E, vidis, prijatelju - ne. Koncert je bio sramota. I tacka. Gotovo. Nema nikakve dalje price posle toga. Da je otisla u dzungle Zimbabwea da peva pavijanima na grani, ili medju zatvorenike u San Quentin, i da je koncert odradila kako je odradila - to je fail. To je pocetak i kraj price. To je prosta cinjenica. Odvratni, smrdljivi, krivonosi, kvrgavi, krezubi ljudi iz moje jebene fasisticke krvozedne genocidne zemlje su taj koncert posteno platili i uljudno stajali u publici ocekujuci dobru zabavu za svoje pare, ....a nabedjena muzicka zvezda sa zapada nije pokazala nista. Dosla je pijana i nadrogirana na binu. Odakle uopste bilo kome bilo kakvo moralno pravo da uopste bilo koga vise pomene u bilo kom kontekstu ????? Gde ti vidis uopste pravo na bilo kakvu paralelu ("pa sta i vi ste genocidni ?"). U koje daljnje raspravke ti dalje ulazis ? I jos nalazis mogucnost odbrane za neciju ocitu i neshvatljivu drskost ? Da li treba da se prenesu izrazi zahvalnosti sto su nas pustili da ucestvujemo u necem tako velicanstvenom kao sto je posrtanje pijane pevacice na bini ???? Ajde, more.... [Ovu poruku je menjao milanche dana 30.06.2011. u 16:23 GMT+1] [ Ovaj @ 30.06.2011. 16:40 ] @
@stil, tema je dostigla kulminaciju, sad je pravi momenat da okacis ona dva youtube snimka - onog vojnika u Sloveniji i ono sa hlebom. [ milanche @ 30.06.2011. 17:25 ] @
Dok stil ne dodje, evo ja cu da okacim dva linka:
linAk 1: http://www.youtube.com/watch?v=G0x43g-56oI i linAk 2: http://www.youtube.com/watch?v=lU2ZF_Go0_w&feature=related koji cu sasvim bez stida i srama da pokazem i svojim prijateljima sa engleskog govornog podrucja. [ stil @ 30.06.2011. 17:54 ] @
Milanche gledao sam tu emisiju u vreme kada je emitovana u svom redovnom terminu, ne dešava se svaki dan da na domaćoj televiziji gostuje legenda kakav je Sting. To je dobro. Pozz
[ Emil Ranc @ 30.06.2011. 18:58 ] @
Fala bogu da ga nije primio Tadić, ko R.E.M. onomad :)
[ Devanagari @ 30.06.2011. 22:13 ] @
Citat: milanche:A ja tebi kazem (isto to sam jos pre pet godina govorio @kelji] - tvoje konkretne istine su tvoji konkretni problemi. LOL ![]() Ček da probam nešto: milanche, tvoje konkretne istine su tvoji konkretni problemi. Jes vala, evo tačno osećam da mi je IQ skočio preko 200, osećam se tako… pametno! Da je to samo moja istina ni po jada, meni bi se obila o glavu i sve bi se završilo na ovom forumu… Samo što nije jbg. Citat: milanche ![]() Ti se mnogo praviš blesav, ali mnogo. Iz poruke u poruku. Ja ti ovde isto to pričam, a ti se praviš blesav. Deo gde se posebno praviš blesav je taj da je Srbija mesto u kojem su go*nima umazani ne samo ulazna vrata i fasada, nego čitava kuća i dvorište, garaža i bazen - ali čak ni to nije ono najstrašnije, najstrašnije je da se svaki pokušaj da se to pospremi zatire u korenu pričom: to su naša go*vna, jeste smrde ali su naša. Tako da ono što tebi smeta i zbog čega vodimo ovolike razgovore je to što ti se ne sviđa da neki Amerikanac to konstatuje. Ja sam razlog naveo, u pitanju su teški kompleksi usled nemogućnosti da se sve to ispravi jer je previše zapeklo. Ti stalno ubacuješ nove i nove pričice i nekakve svetske odnose, kvazi-profound otkrovenja, kao da slušam nekog popa iz istočnjačkog kulta. Citat: milanche:E, vidis, prijatelju - ne. Koncert je bio sramota. I tacka. Gotovo. Nema nikakve dalje price posle toga. Evo odmah da ti srušim totalitarističke snove i nastavim priču. To ”nema priče” i slično, to kada se preseliš u Severnu Koreju ili se vratiš u Srbiju gde novinare osuđuju jer prenose tekstove iz drugih novina. U SAD ćeš da slušaš to što Hendlerova priča kad god se nekom ćefne da tako priča. Znaš i sam to vrlo dobro. A najstrašnije je saznanje zapravo to da se ti likovi sprdaju ne zato što im je posebno stalo do Srba i Srbije, da ih što kaže Šutanovac, vređaju i provociraju, nego upravo suprotno - zabole ih debelo du*e i za Srbiju i za njenu svetlu istoriju. Juče neki anonimus, danas Šutanovac, sutra neko deseti,… ta je žena zaboravila Srbiju kako je ustala sa stolice, i to vas jaaaako boli. ![]() [ milanche @ 01.07.2011. 04:57 ] @
Ma nisi bas dobro shvatio sta sam hteo da ti kazem. Nije ni da nisam to mogao i preciznije da kazem:
Citat: Citat: milanche:A ja tebi kazem (isto to sam jos pre pet godina govorio @kelji] - tvoje konkretne istine su tvoji konkretni problemi. LOL Ma idi - moja istina je moj problem? Auh, trÄi brzo u patentni zavod da te neko ne pretekne za prava na Rupu U Saksiji. Nakon toga pravo ÄŒajna taun, ima da se obogatiÅ¡ na fortune cookiesima. Smisao je bio: Ne tvoja licna, nego istina jednog konkretnog kolektivnog entiteta, jedne zemlje, ciji unutrasnji problemi su ni manje ni vise - njeni unutrasnji problemi. Sta ima bilo ko od spolja sa time ? Od koga treba da slusas savete ili kritike, sta se koga to tice ? Citat: Citat: milanchea parafraziram sebe iz tih diskusija: problem izlivene kanalizacije u svom dvoristu neces resavati tako sto ces g*vna iz baste razmazati preko ulaznih vrata i ceone fasade prema ulici da ceeeeo svet vidi, nego ces uzeti kofu i metlu u ruke i krenuti da saniras problem shodno problemu. Ti se mnogo praviÅ¡ blesav, ali mnogo. Iz poruke u poruku. Ja ti ovde isto to priÄam, a ti se praviÅ¡ blesav. Deo gde se posebno praviÅ¡ blesav je taj da je Srbija mesto u kojem su go*nima umazani ne samo ulazna vrata i fasada, nego Äitava kuća i dvoriÅ¡te, garaža i bazen - ali Äak ni to nije ono najstraÅ¡nije, najstraÅ¡nije je da se svaki pokuÅ¡aj da se to pospremi zatire u korenu priÄom: to su naÅ¡a go*vna, jeste smrde ali su naÅ¡a. Tako da ono Å¡to tebi smeta i zbog Äega vodimo ovolike razgovore je to Å¡to ti se ne sviÄ‘a da neki Amerikanac to konstatuje. Ja sam razlog naveo, u pitanju su teÅ¡ki kompleksi usled nemogućnosti da se sve to ispravi jer je previÅ¡e zapeklo. Ti stalno ubacujeÅ¡ nove i nove priÄice i nekakve svetske odnose, kvazi-profound otkrovenja, kao da sluÅ¡am nekog popa iz istoÄnjaÄkog kulta. Ne, apsolutno ne spadam u one koji probleme guraju ispod tepiha, niti u one koji imaju dlake na jeziku. Samo, nacin na koji aktuelizujes problem i nacin na koji pokusavas da ga resis smatram pogresnim. I opet - prvo ne vidim sta bilo ko sa strane ima sa tim problemom, a zatim i ako ima - zasto mislis da ce ti miksovanje bilo koga sa strane pomoci da se ti problemi rese ? Citat: Citat: milanche:E, vidis, prijatelju - ne. Koncert je bio sramota. I tacka. Gotovo. Nema nikakve dalje price posle toga. Evo odmah da ti sruÅ¡im totalitaristiÄke snove i nastavim priÄu. To â€nema priÄe†i sliÄno, to kada se preseliÅ¡ u Severnu Koreju ili se vratiÅ¡ u Srbiju gde novinare osuÄ‘uju jer prenose tekstove iz drugih novina. U SAD ćeÅ¡ da sluÅ¡aÅ¡ to Å¡to Hendlerova priÄa kad god se nekom ćefne da tako priÄa. ZnaÅ¡ i sam to vrlo dobro. A najstraÅ¡nije je saznanje zapravo to da se ti likovi sprdaju ne zato Å¡to im je posebno stalo do Srba i Srbije, da ih Å¡to kaže Å utanovac, vreÄ‘aju i provociraju, nego upravo suprotno - zabole ih debelo du*e i za Srbiju i za njenu svetlu istoriju. JuÄe neki anonimus, danas Å utanovac, sutra neko deseti,… ta je žena zaboravila Srbiju kako je ustala sa stolice, i to vas jaaaako boli. Opet nista nisi ukapirao. Prvo: "I tacka. Gotov. Nema nikakve price posle toga" znaci isto sto i u sledecem logickom izrazu: Code: if(true || racq || mika || zika || E==mc[sup]2[/sup] || laza || kurta || murta || palac) a to je da prva prosta neumitno tacna cinjenica (u primeru ilustrovana sa pocetnim 'true') potpuno eliminise potrebu da u istom kontekstu razmatra bilo sta dalje sa te iste linije koda, od qrca do palca. Dakle - ako je neka publika lepo platila karte da nesto cuje, a dobila nista - koncert je ocito pukao, umetnica se ocito obrukala, i ne postoji ni teorijska sansa da nekakav dodatni statement moze da promeni krajnju logicku vrednost celog izraza - pa cak i to da nam je zemlja ruglo ? So fuckin' what ? Drugo: Doticna Chelsea Handler uopste nije predmet mog fokusa. Ona ima apsolutno svako pravo da laje sta god hoce, dokle god hoce, to mene ali uopste ne tangira. Iskreno - takvu pojavu (facu, intelekt, ponasanje) mozes da sretnes apsolutno bilo gde u USA, prakticno nema studentskog kampusa bez stotine takvih na koje odavno ne obracam ama bas nikakvu posebnu paznju. To sto je rekla, taj jedan prostakluk u prolazu, je medjutim jedan vrlo interesantan test vektor za kolektivitet kojem ja pripadam. Ono na sta sam fokusiran i sto mi je od nekog znacaja je reakcija tog kolektiviteta (ili ako hoces, impulsni odziv koji po definiciji pazljivom posmatracu mnogo toga moze da kaze). Dakle - nije problem sa obadom koji je zazujao iz mraka i sleteo kravi na ledja. Problem je sto krava deluje kao da je polumrtva, i sto ne mase repom, sto bi inace trebalo da cini. Suma sumarum: Pokusavam da razumem sta se to tacno desava. Prema nekom kracem sizeu ove teme: Jedan prilicno dobar broj ljudi razmatra da li je blam odgovoriti tj. odreagovati. Drugi broj ljudi smatra da je to sto je uradila zapravo legitiman deo kulturnog miljea sveta, i da je reakcija na tako nesto direktan pokazatelj nase zaostalosti. Treca grupa smatra da ima potpuno pravo, i da je sreca sto nam se nasao neko da nam kaze sto nam je i ona rekla. Odakle god da pogledam, meni cela ta slika izgleda prilicno cudna. Skaniram kroz sve sto sam uspeo da saznam i zapamtim za ovih skoro pa 50 godina koje sam zafrcao u matoru guzicu. U svetu zivih organizama ne postoji nista iz cega bih mogao da izvedem vezu sa ponasanjem tog nekog kolektivnog tela, pocevsi vec od amebe koja ima neku svoju membranu kroz koje bira sta ce da propusti a sta nece ni za zivu glavu. U moru kultura sa kojima se srecem, od zapadno evropskih preko latinosa, preko indusa/kineza/vijetnama/tajlanda sve do Tonge, Solomonskih i Marijanskih ostrva - nisam sreo ni jednu skupinu na ciji racun mozes olako naglas ispaliti lagani rafal brzih uvreda i ne samo ne dobiti gotovo nikakvu negativnu reakciju, nego dobiti i dobar procenat apologeta koji ce da lako nadju da si zapravo u pravu. Skaniram takodje i listu svih secanja na svoju zemlju, ljude i karaktere - apsolutno ne uspevam da ovo sto vidim ukorelisem sa bilo cime poznatim. Jednostavno, sve to ne lici na mangupe iz mojih vremena koji su za takve stvari lepili ultrasonicnom brzinom samarcine preko face. Iz kojeg god ugla da pokusam da ukopcam o cemu se tacno tu radi, dolazim do tacke koju mogu da opisem samo kao zapanjujuce cudesnu mutaciju koju moze da razume eventualno samo majstor koji ju je napravio. E, vidis - to je to sto meni privlaci paznju. [ yolja624 @ 01.07.2011. 05:15 ] @
Citat: Wow kakvi izlivi mentalne sposobnosti... da to nekako povezu na generator, pa da daje struju, da svijet vidi neku korist. A ovako, steta struje i tastature sto si potrosio dok si to kucao. Elem... Citat: Doticna Chelsea Handler uopste nije predmet mog fokusa. Ona ima apsolutno svako pravo da laje sta god hoce, dokle god hoce, to mene ali uopste ne tangira. Iskreno - takvu pojavu (facu, intelekt, ponasanje) mozes da sretnes apsolutno bilo gde u USA, prakticno nema studentskog kampusa bez stotine takvih na koje odavno ne obracam ama bas nikakvu posebnu paznju. A sto onda ovolika buka oko izjava doticne persone, sta nas briga! Znaci, zulja... a znamo da istina (ili ono gdje ima istine) zaista zulja! Citat: Jedan prilicno dobar broj ljudi razmatra da li je blam odgovoriti tj. odreagovati. Drugi broj ljudi smatra da je to sto je uradila zapravo legitiman deo kulturnog miljea sveta, i da je reakcija na tako nesto direktan pokazatelj nase zaostalosti. Treca grupa smatra da ima potpuno pravo, i da je sreca sto nam se nasao neko da nam kaze sto nam je i ona rekla. Da je izjave dala Hilari Klinton na funkciji drzavnog sekretara, onda je to za pobunu i svaku osudu, jer je to onda stav SAD. Ali posto nije bitno sta se prica vec ko to prica, onda "buna na dahije" uopste nema smisao. A da smo, po mjerilima nekih razvijenih zemalja, zaostali - jesmo! Citat: U moru kultura sa kojima se srecem, od zapadno evropskih preko latinosa, preko indusa/kineza/vijetnama/tajlanda sve do Tonge, Solomonskih i Marijanskih ostrva - nisam sreo ni jednu skupinu na ciji racun mozes olako naglas ispaliti lagani rafal brzih uvreda i ne samo ne dobiti gotovo nikakvu negativnu reakciju, nego dobiti i dobar procenat apologeta koji ce da lako nadju da si zapravo u pravu. Vidi, pa i jeste tako. Citat: Jednostavno, sve to ne lici na mangupe iz mojih vremena koji su za takve stvari lepili ultrasonicnom brzinom samarcine preko face. Ajde bre... mangupi ![]() ![]() [ stil @ 01.07.2011. 05:25 ] @
@ milanche
Vektori ili Velika donacija Američke ambasade Za obnovu bolnice dali 700.000 dolara ista vest http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/govori20100714.html Sad ti meni reci. Da li treba obraćati pažnju na reči ili na dela ? [ milanche @ 01.07.2011. 05:30 ] @
Citat: Wow kakvi izlivi mentalne sposobnosti... da to nekako povezu na generator, pa da daje struju, da svijet vidi neku korist. Nemoj mi se nista bojati, sve je to vec odavno isprobano, atestirano i organizovano u infrastrukturu za donosenje koristi covecanstvu. I lepo radi vec godinama, svi srecni, svi zadovoljni. Nego, ako te ne mrzi - kad vidis da se dopisujem sa ljudima, da mi ubuduce ostavis mesto ispod posta. [ yolja624 @ 01.07.2011. 05:44 ] @
Citat: milanche: Nego, ako te ne mrzi - kad vidis da se dopisujem sa ljudima, da mi ubuduce ostavis mesto ispod posta. Vrlo rado! Mada ne vidim kako moja opservacija smeta tvom razgovoru... znas, ovo je ipak forum. Mozda da zamolimo moderatora da to isprebacuje? Ili da ti ipak organizujem blog? ![]() [ milanche @ 01.07.2011. 05:55 ] @
Pokusavam samo na neki kulturan nacin da ti kazem da sa tobom (tj. sa tvojim online karakterom) u principu
licno ne zelim da komuniciram. Pratim sta radis i kako tretiras ostale ljude na forumu, nisam ubedjen da svaki put pristupis diskusiji iz nekog duznog unutrasnjeg postovanja i ljudi i foruma, da otvaras put razmeni kvalitetnih razmisljanja, stavise cesto silujes besmislom, i zbog svega toga te ne dozivljavam kao jednog od raje sa kojim cu bez problema da popricam o bilo cemu. To ne znaci da cu bas svaki put izbeci da svoju misao suprotstavim tvojoj, ali znaci da to necu ciniti bez preke potrebe. Ostaj mi dobro. [ yolja624 @ 01.07.2011. 06:44 ] @
Vidis, u nekim ranijim temama si se i ti prema meni odnosio na slican nacin. I ja nemam prijeke potrebe da se previse zanimam sa tvojim online karakterom. Misljenja sam da ti je i RL karakter slican, samo prikriven nekim malo prizemnijim interesima za kojim tvoj "nebeski" online karakter nema potrebu.
Citat: Pratim sta radis i kako tretiras ostale ljude na forumu, nisam ubedjen da svaki put pristupis diskusiji iz nekog duznog unutrasnjeg postovanja i ljudi i foruma, da otvaras put razmeni kvalitetnih razmisljanja, stavise cesto silujes besmislom, i zbog svega toga te ne dozivljavam kao jednog od raje sa kojim cu bez problema da popricam o bilo cemu. Ooo sad si se nasao i kao neko ko moze da procjeni kako ja tretiram ljude na forumu? Dal mozda gledas siri kontekst mojih reakcija ili se bavis iskljucivo mojom reakcijom? Ne vidis razlog za reakciju, vec samo reakciju. I vidis kad ja nekog potkacim, ali apsolutno si miran ako to meni neko uradi? Bas si dosljedan... Moje shvatanje zivota i ljudi sa kojim kontaktiram je "ko tebe hljebom, ti njega hljebom, ko tebe kamenom, ti njega kamenom - sto vecim" - neki ljudi su zasluzili da se prema njima odnosim na tacno odredjen nacin, uglavnom sa mjerom koja je zasluzena. Sto se tice smislenosti, tvoji postovi u ovoj temi upravo pokazuju ko siluje besmislom, jer to sto ti pises je upravo puno besmislica. A ja ti nisam "raja"... Sto se tice problema u komunikaciji, on je ocigledno tvoj. Ja za sad nemam problema da na civilizovan nacin komuniciram sa tobom. Ako ti ne odgovara komunikacija samnom, slobodno me ignorisi. Ja neke ljude sa ovog foruma upravo ignorisem... ali nemoj da pokusavas da budes moderator, jer to nisi. Dal cu ja pisati ili ne, to nije tvoja briga. Ako hoces da ti biras ko ce da pise ili kad ce da pise, da ti ja ipak nadjem blog ili da otvoris svoj forum pa tamo radi sta god ti volja. Citat: To ne znaci da cu bas svaki put izbeci da svoju misao suprotstavim tvojoj, ali znaci da to necu ciniti bez preke potrebe. Selektivno? Pametno. Tamo gdje nemas nikakve argumente, tamo ces da me ignorises, a tamo gdje imas ili neki argument ili horsku podrsku nekih poznatih forumskih galamdzija, tad se malo okurazis? Citat: Ostaj mi dobro. Sve najbolje i tebi... [ jnk @ 01.07.2011. 08:13 ] @
Jel mogu ja jedan klip??
[ Devanagari @ 01.07.2011. 08:16 ] @
Citat: milanche: Ne tvoja licna, nego istina jednog konkretnog kolektivnog entiteta, jedne zemlje, ciji unutrasnji problemi su ni manje ni vise - njeni unutrasnji problemi. Sta ima bilo ko od spolja sa time ? Od koga treba da slusas savete ili kritike, sta se koga to tice ? Još jednom, za "to su naše unutrašnje stvari” u 2011. g. moraćeš da se preseliš u S.K., Iran, Srbiju,… Naravno, ti isto tako možeš da se buniš koliko hoćeš, zato i jesi tu, a ne u npr. Srbiji gde se ljudi osuđuju i za daleko manje verbalne prestupe. Tako da slobodno izvoli, što se više buniš, više primerom pokazuješ kakav je koji sistem (seti se onoga što sam napisao o Afrikancima). Citat: milanche: Citat: if(true || racq || mika || zika || E==mc2 || laza || kurta || murta || palac) Ne govorim francuski… Citat: milanche: a to je da prva prosta neumitno tacna cinjenica Pazi sad: tvoja prosto neumitno tačna činjenica je tvoj prost neumitno tačan problem. Slobodno ekstrapoliraj na nacije, narode i rase. Takođe, potrudi se da ne gomilaš prideve i epitete, poslednji put smo to morali da slušamo od mentalno poremećenih vođa JUL-a tokom devedesetih, tako da ne ostavlja naročito lepu sliku o onome ko to radi. Kada neko sa strane to čita vidi se da ni sam baš ne veruješ u to što pišeš pa moraš da ga zabiberiš kako bi unapred odbio i samu pomisao ta do što pišeš i nije baš tako. Citat: milanche:to mene ali uopste ne tangira. Čoveče stvarno… sad više ni sam ne znaš gde udaraš, daj saberi se. Prvo ti smeta, pa ti ne smeta. Prvo te jb na svakom koraku što si Srbin, pa si im već jednom za svagda začepio usta… S kojim tačno od vas dvojice pričam? Citat: milanche:To sto je rekla, taj jedan prostakluk u prolazu, je medjutim jedan vrlo interesantan test vektor za kolektivitet kojem ja pripadam. Vidi, da ti lepo nešto kažem: ja ti nisam baš najbolje tlo za kriptične poruke kojima neki prosvetitelj, sve značajno namigujući, želi da me prosvetljuje. Pri čemu je ključno to "kriptično" jer ne sme da kaže jasno i glasno šta mu je zaista na pameti pošto je i njemu samom jasno da je neko teško ludilo u pitanju. Ja sam bio fer i korektan, uložio sam maksimalan da ako ništa drugo budem bar jasan i koncizan, i ako imaš još takvih nerazgovetnih trabunjanja kao te test vektore, a da su meni upućeni, slobodno ih forwarduj omiljenom gastrosko/emigrantskom okupljalištu galaksija.com. Možda i zaradiš neki honorar. Ostalo ću preskočiti, vrtiš se u krug i bio bih do jaja glup ako bih te pratio i pokušavao da uspostavim smislenu diskusiju. [ Marko83 @ 01.07.2011. 09:27 ] @
Citat: milanche: U moru kultura sa kojima se srecem, od zapadno evropskih preko latinosa, preko indusa/kineza/vijetnama/tajlanda sve do Tonge, Solomonskih i Marijanskih ostrva - nisam sreo ni jednu skupinu na ciji racun mozes olako naglas ispaliti lagani rafal brzih uvreda i ne samo ne dobiti gotovo nikakvu negativnu reakciju, nego dobiti i dobar procenat apologeta koji ce da lako nadju da si zapravo u pravu. Skaniram takodje i listu svih secanja na svoju zemlju, ljude i karaktere - apsolutno ne uspevam da ovo sto vidim ukorelisem sa bilo cime poznatim. Jednostavno, sve to ne lici na mangupe iz mojih vremena koji su za takve stvari lepili ultrasonicnom brzinom samarcine preko face. Iz kojeg god ugla da pokusam da ukopcam o cemu se tacno tu radi, dolazim do tacke koju mogu da opisem samo kao zapanjujuce cudesnu mutaciju koju moze da razume eventualno samo majstor koji ju je napravio. E, vidis - to je to sto meni privlaci paznju. Sjajna opservacija Milance Isto ovo sam primetio i isto postoji samo u Srbiji Sve ostale novonastale zemlje iz bivse nam Jugoslavije i dalje imaju taj neki smek(ponos), kako bi ga nazvao... Hrvati, Bosanci, Slovenci....svi su ponosni na SVE sto su uradili. Oni nisu genocidan narod kao sto je Srbija? Koliko bi brzo dobio samarcinu kad bi u Hrvatskoj krenuo da vredjas Gotovinu - osvedocenog zlocinca? Ne kapiram sta se desava sa Srbijom - ovakva situacija nije bila nekada...bili smo mnogo bolji kao nacija. Normalniji Mozda je to jedna od posledica velikih migracija stanovnistva...bolji i sposobniji deo je otisao preko Nije krivicno delo biti patriota Doduse sad ce se javiti kombinacija Yolja+Odin da nam potanko objasne sta ne valja.... Citat: Devanagari: Još jednom, za "to su naše unutrašnje stvari” u 2011. g. moraćeš da se preseliš u S.K., Iran, Srbiju,… Evo jedan predlog kako da proveris postoje li unutrasnje stvari u Hrvatskoj(nije tako daleko a mozes da probas i u svakoj drugoj zemlji koja ti padne na pamet), ako ides na odmor ove godine preporucujem Split i probaj da kad budes pricao sa nekim Hrvatom pomenes da je Gotovina zlocinac(apsolutna istina nema razloga da ne pomenes) pa nam javi kako si prosao Postoje li kod njih unutrasnje stvari ili se njihova gov*na mazu po vratima i prozorima? [ stil @ 01.07.2011. 09:36 ] @
Pa vi ponosni ste nekoliko puta dobijali šamačine i to posle proglašavali za pobede. Zato bolje ćuti i pokrij se ušima. Sve ratove koje ste devedesetih započeli ste izgubili. I sad bi da valjda izvršite kolektivni harakiri šta li. Pametnom dosta. Idite da radite nešto drugo, da se bijete ne umete.
[ yolja624 @ 01.07.2011. 09:46 ] @
Ma vidi ponosnog Marka83 Kraljevica... jel to onaj marko, turski vazal sto na kosovo polje dodje sa kasnjenjem.
I ti kasnis! A bas mi je jedan takav trebao na Majevici u periodu od 1992-1995 godine! Upravo smo vapili za takvim kvalitetima! Gdje si tad bio da lupas samare? A? Nema, maca pojela jezik? A da... pa bio si maloljetan pa nisi ni mogao da ucestvujes! A sad ces da nekog kritikujes... [ milanche @ 01.07.2011. 16:33 ] @
Citat: Ne govorim francuski… E, pa vidis to je moj problem, sto predpostavljam da svako ko dodje na ES koristi bar neku vrstu egzaktnijeg tehnickog razmisljanja. Sorry. Nemamo common ground da dodjemo do istine. Pozdrav - cujemo se u drugim prilikama. [ Devanagari @ 02.07.2011. 13:04 ] @
Citat: Marko83: Evo jedan predlog kako da proveris postoje li unutrasnje stvari u Hrvatskoj(nije tako daleko a mozes da probas i u svakoj drugoj zemlji koja ti padne na pamet), ako ides na odmor ove godine preporucujem Split i probaj da kad budes pricao sa nekim Hrvatom pomenes da je Gotovina zlocinac(apsolutna istina nema razloga da ne pomenes) pa nam javi kako si prosao Postoje li kod njih unutrasnje stvari ili se njihova gov*na mazu po vratima i prozorima? Evo ga još jedan milanche u povoju… Hrvati, Marsovci, Reptilijanci - kakve oni imaju veze s konkretnim slučajem? Da li ste vi ljudi uopšte u stanju da održite fokus na konkretnim stvarima ili ste nesposobni da pređete dve rečenice, a da ne odlutate na lične frustracije po pitanjima svetske politike? Kakvi Hrvati i Gotovina, šta pričaš ti uopšte? Šta ovim hoćeš tačno da kažeš, završi misao. Da li znaš na šta si odgovorio uopšte, pročitaj to što si citirao. Bolji primer za ovo o čemu pišem nisi mogao da nađeš. Ne znam, možda imate problem pa izjednačavate to što neko ima primedbu na to da se ministar prepucava u vezi verbalnog delikta s anonimusima preko FB sa tim da se generalno ne sme ništa reći da nešto kod drugih nije u redu. Ne znam odakle ta ideja, to su neke vaše lične frustracije i to se mene ne tiče. Meni npr. nije nikakav problem da konstatujem za hrvatski narod (generalno) da je potpuno isto što i srpski (generalno): nerazvijena, zatucana balkanska ****. Sada kada smo to rasčistili, tvoj problem je sledeći - nemaš nikakve koristi, izuzev eto malo ventiliranja te nagomilane frustracije, od toga što će neko da konstatuje te stvari ali zato imaš OGROMNU štetu što na taj način menjaš fokus sa problema kojim je priča započeta - a to je da ti lično, u svojoj kući, imaš neki gadan problem. Ne znam da li me razumeš šta hoću da ti kažem, meni može da bude ”nepravedno” ili nazovi kako hoćeš, ako neko proziva Srbiju zato što je neko iz Srbije zaklao nekog Hrvata, a u isto vreme ne proziva Hrvatsku zato što je neko iz Hrvatske zaklao Srbina. Ali od tog mog osećanja daleko, daleko, daleko veći problem je što taj koljač Hrvata živi tri ulice dalje od mene. Razumeš? Iz nekog za mene potpuno neobjašnjivog razloga, većini ljudi u Srbiji prioriteti su upravo suprotni: državu vode i na njoj parazitiraju i zatiru svaku pozitivnu inicijativu, formalno ili neformalno: diletanti, ratni kriminalci, koljači, ubice, patološke pojave svakakve vrste i sve to ljudima nije problem ali problem je kada neko sa strane (bolji, isti ili gori) kaže da je to tako. Kažem, ne znam šta je u pitanju. Možda ono što sam već rekao da vam je jasno da tu popravke više nema pa sada radi neki odbrambeni mehanizam, nekakav ventil, šta li, da su krivi svi okolo i da mi eto nemamo ništa ali smo barem moralno iznad njih, otkud znam. [ a1200 @ 02.07.2011. 14:50 ] @
Znam da je tesko da se shvati, ali postoji nesto sto se zove realnost - i naravno, kako se ostale zemlje ponasaju u toj realnosti - ne nekoj imaginarnoj verziji, "kako bi trebalo", nego bas realnosti. Kako stite svoje granice, kako se odnose prema svojim gradjanima, prema svojim zlocincima, kako prema drugima drzavama.
Dakle, samo kad se uzmu u obzir reakcije ostalih zemlja - sto u okruzenju - sto svetskih sila (koje popuju nama ovde kako treba da se ponasamo), i sagledaju kako se one ponasaju u konkretnim primerima, moze da se govori o tome sta je normalno i odgovorno ponasanje, a sta ono sto se nama namece kao "normalno" iz ko zna kakvih interesa. Jer ako se ne ponasas normalno, tj. isto kao i okolina ti, na kraju ispadnes najgora sprdacina i zlocinac, zalepe ti etiketu "genocidan" na celo - isti ti koji svoje zlocine podvode pod neke termine kao sto su "oslobadjanje", "humanitarne intervencije" , "domovinske ratove", "kolateralne stete" i sl. Koji ne priznaju medjunarodni sud i lokalne zakone u zemljama u kojima imaju svoju vojsku, i ne isporucuju svoje drzavljane koji su dokazano pocinili zlocine (silovanja ubistva itd.), nego im "objektivno" sude kod sebe kuci, kontrolisuci medijski damage i ogranicavajuci promovisanje takve slike o sebi po svetu... Ali, mi smo uvek bili veci papa od pape, a i slabo kapiramo... nismo u stanju da nacimo od drugih kako se ozbiljno vodi jedna zemlja... a sve u zelji da se dodvorimo, jer samo ako se dodvorimo, neko ce valjda da nam baci kosku, pa cemo da zivimo "ko sav normalan svet" - tj. doci ce deda mraz sa poklonima - i zato smo spremi na ono nasta ni jedna normalna zemlja nije. Ja bih to nazvao uzasnom kratkovidoscu, mentalnom ogranicenoscu i verovanju u bajke, koje ce kao i uvek da nam se obije o glavu - umesto da ucimo od najboljih. [ Lesli Eldridz @ 02.07.2011. 15:18 ] @
Citat: Devanagari: Iz nekog za mene potpuno neobjašnjivog razloga, većini ljudi u Srbiji prioriteti su upravo suprotni: državu vode i na njoj parazitiraju i zatiru svaku pozitivnu inicijativu, formalno ili neformalno: diletanti, ratni kriminalci, koljači, ubice, patološke pojave svakakve vrste i sve to ljudima nije problem ali problem je kada neko sa strane (bolji, isti ili gori) kaže da je to tako. Kažem, ne znam šta je u pitanju. Možda ono što sam već rekao da vam je jasno da tu popravke više nema pa sada radi neki odbrambeni mehanizam, nekakav ventil, šta li, da su krivi svi okolo i da mi eto nemamo ništa ali smo barem moralno iznad njih, otkud znam. [ stil @ 02.07.2011. 15:26 ] @
Citat: a1200: Znam da je tesko da se shvati, ali postoji nesto sto se zove realnost - i naravno, kako se ostale zemlje ponasaju u toj realnosti - ne nekoj imaginarnoj verziji, "kako bi trebalo", nego bas realnosti. Kako stite svoje granice, kako se odnose prema svojim gradjanima, prema svojim zlocincima, kako prema drugima drzavama. Dakle, samo kad se uzmu u obzir reakcije ostalih zemlja - sto u okruzenju - sto svetskih sila (koje popuju nama ovde kako treba da se ponasamo), i sagledaju kako se one ponasaju u konkretnim primerima, moze da se govori o tome sta je normalno i odgovorno ponasanje, a sta ono sto se nama namece kao "normalno" iz ko zna kakvih interesa. Jer ako se ne ponasas normalno, tj. isto kao i okolina ti, na kraju ispadnes najgora sprdacina i zlocinac, zalepe ti etiketu "genocidan" na celo - isti ti koji svoje zlocine podvode pod neke termine kao sto su "oslobadjanje", "humanitarne intervencije" , "domovinske ratove", "kolateralne stete" i sl. Koji ne priznaju medjunarodni sud i lokalne zakone u zemljama u kojima imaju svoju vojsku, i ne isporucuju svoje drzavljane koji su dokazano pocinili zlocine (silovanja ubistva itd.), nego im "objektivno" sude kod sebe kuci, kontrolisuci medijski damage i ogranicavajuci promovisanje takve slike o sebi po svetu... Ali, mi smo uvek bili veci papa od pape, a i slabo kapiramo... nismo u stanju da nacimo od drugih kako se ozbiljno vodi jedna zemlja... a sve u zelji da se dodvorimo, jer samo ako se dodvorimo, neko ce valjda da nam baci kosku, pa cemo da zivimo "ko sav normalan svet" - tj. doci ce deda mraz sa poklonima - i zato smo spremi na ono nasta ni jedna normalna zemlja nije. Ja bih to nazvao uzasnom kratkovidoscu, mentalnom ogranicenoscu i verovanju u bajke, koje ce kao i uvek da nam se obije o glavu - umesto da ucimo od najboljih. Vidla žaba da se konji kuju pa i ona digla nogu. Megalomanija šta li ? [ a1200 @ 02.07.2011. 15:29 ] @
Da stil bas tako, megalomanija - umesto da pogledamo samo preko granice... prema nasim susedima.
[ milanche @ 02.07.2011. 15:32 ] @
Citat: a ako li ko sa strane kaze to isto o... ...prenabedjenoj umetnici Amy Winehouse.... Citat: posto taj nije njihov, cela palanka skoci protiv njega. Sizofrenija, bato. [ milanche @ 02.07.2011. 15:49 ] @
Izbrisao sam svoju predhodnu poruku - recenica nije bila upucena meni (jutro, jos sam krmeljiv, sta cu...)
[ stil @ 02.07.2011. 15:51 ] @
Citat: a1200: Da stil bas tako, megalomanija - umesto da pogledamo samo preko granice... prema nasim susedima. Tačno i treba da pogledamo, oni nisu igrali partiju u igri sam protiv svih. Tu igru sigurno gubiš kako god da okreneš. [ a1200 @ 02.07.2011. 17:06 ] @
Oni na prvom mestu cene sebe i postuju svoju zemlju, kakva god da je... ne posipaju se pepelom po glavi, i izvinjavaju, u nadi da ce neko da im udeli koju kosku, kao seoskoj dzukeli.
[ stil @ 02.07.2011. 17:29 ] @
Ja ne mogu da cenim one koji su svojim delovanjem doveli Srbiju na ivicu ponora. Jbga iz devedsetih smo izašli kao najveći luzeri. Ekonomija u raspadu, teritorije otišle, stotine hiljada izbeglica, ratni profiteri, šverceri, negativan publicitet - po****i ste se na čitavu časnu istoriju. Kako vas nije sramota da se još javljate. Nemate pojma bre. I sad reci da sam nešto izmislio.
[ Lesli Eldridz @ 02.07.2011. 17:33 ] @
Citat: milanche:...prenabedjenoj umetnici Amy Winehouse.... [ a1200 @ 02.07.2011. 17:36 ] @
Ko to "mi da se javljamo" - ajde umivanje ladnom vodom. Posipanje pepelom za tudje budalastine, i njihovo pripisivanje celoj naciji (?!), koje uzgred nisu nastale same od sebe - tj. deo su opsteg gradjanskog rata i ludila podgrejanog od isitih tih sila koje sada insistiraju na posipanju pepelom, i koje rade neuporedivo gore stvari sirom planete zbog svojih interesa - nece nikako doprineti nicemu, osim da postanemo jos smesniji i jadniji. Lepo ja kazem treba gledati sta rade ovi oko nas, sto su isto tako ucestvovali u tim desavanjima... da ucimo malo od njih... ali ne vredi. Traba malo pogledati kako se zemlje ponasaju u realnosti... barem one koje drze do sebe.
[ stil @ 02.07.2011. 17:45 ] @
E znao sam, sad ide ono : "Krivom ***cu i dlake smetaju". Sve su vam drugi krivi te masoni te iluminati, mali zeleni, spisak nema kraja. Večito tražite opravdanja za svoje neuspehe.
[ a1200 @ 02.07.2011. 17:53 ] @
Interes bato, i samo interes... nikakve "humanitarne" intervencije, demokratije i demagogije. Uz, naravno, stari recept zavadi pa vladaj, tj. vekovnu tradiciju velikih - tj. onih kojima nikad ne pada na pamet da se posipaju pepelom za svoje grehe, posebno ako to ne radi niko drugi, i koji na prvom mestu cene sebe i svoju zemlju.
[ stil @ 02.07.2011. 18:03 ] @
Tačno interes. Nama kad se sada pogleda ono što je rađeno devedesetih uopšte nije bilo u interesu da se u to upuštamo. Na osnovu toga sledi zaključak da ste vi radili za tuđe interese kad ste se u to upleli.
[ a1200 @ 02.07.2011. 18:09 ] @
Ja mislim da si "Ti" radio na tome, i da sad bas "Ti" radis za tudje interese...
Ajde batali se te proste ad hominem strategije. Mnogo su ti bolji oni youtube linkovi sa 'lebom... :) Ako ti nije jasno kako se odgovorne zemlje ponasaju, ako to nisi u stanju da vidis, koliko prostom analizom ponasanja svih ucesnika sa ovih prostora... onda ja svakako ne mogu da ti pomognem. Meni je samo zao sto sam bio budala i podario glas, i svoje vreme, pacenicima sa integritetom seoske dzukele... ciji rezultat je samo jos gori bananistan. [ stil @ 02.07.2011. 18:20 ] @
Ti želiš da ljudi i dalje podržavaju propalu politiku. Bilo prošlo ne ponovilo se. Podršku za sr***a koja ste pravili nećete dobiti.
[ Ivan Dimkovic @ 02.07.2011. 18:22 ] @
Citat: a1200: Interes bato, i samo interes... nikakve "humanitarne" intervencije, demokratije i demagogije. Uz, naravno, stari recept zavadi pa vladaj, tj. vekovnu tradiciju velikih - tj. onih kojima nikad ne pada na pamet da se posipaju pepelom za svoje grehe, posebno ako to ne radi niko drugi, i koji na prvom mestu cene sebe i svoju zemlju. U najboljem interesu male ekonomski i vojno beznacajne zemlje je da se pospe pepelom ako velike sile to zahtevaju. U suprotnom ce dobiti dandaru, pa ce opet da pitaju... ako opet odbije, jos jedna dandara i tako u nedogled. Mozda ce "sacuvati obraz" (sta god to znacilo), ali vrlo brzo vise joj nece ostati ni taj "obraz". Prvo moras da postanes jak, pa tek onda da se qrcis... ne obrnuto. Taj redosled stvari je razlika izmedju pametnog i budale. [ a1200 @ 02.07.2011. 18:27 ] @
Here he comes again... sta ti je partijska obuka, i jednoumlje...
Da ti nacrtam: ne, ja sam glasao i demonstrirao protiv njih - zarad neceg boljeg, a dobio sam samo gore - jos goru propalu lopovsko-uliznicarsku ekipu, okrenutu samo licnom bogacenju, bez ikakvog integriteta i osecaja pripadnosti jednoj naciji. Koja cak nije u stanju ni da uvidi, i iskopira ponasanje okolnih zemlja, niti ima bilo kakvu cak ni kratkorocnu strategiju koja funkcionishe... nego kaze jedno, a za nedelju dana radi drugo... [ a1200 @ 02.07.2011. 18:32 ] @
@Ivan
Citat: U najboljem interesu male ekonomski i vojno beznacajne zemlje je da se pospe pepelom ako velike sile to zahtevaju. Ali ne vishe od onoga sto zahtevaju, sto je nephodno - a mi kao da se takmicimo koliko smo dobri u tome... to je specificno stanje duha, koje ja nisam uspeo da vidim kod okolnih zemlja. I Hrvati se pospu, Bosanci isto, kao i Shiptari - ali minimumom kojim moraju... dok ovaj nas krem bas nekako uziva u tome... [ stil @ 02.07.2011. 18:36 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: U najboljem interesu male ekonomski i vojno beznacajne zemlje je da se pospe pepelom ako velike sile to zahtevaju. U suprotnom ce dobiti dandaru, pa ce opet da pitaju... ako opet odbije, jos jedna dandara i tako u nedogled. Mozda ce "sacuvati obraz" (sta god to znacilo), ali vrlo brzo vise joj nece ostati ni taj "obraz". Prvo moras da postanes jak, pa tek onda da se qrcis... ne obrnuto. Taj redosled stvari je razlika izmedju pametnog i budale. Dodatak. Pre svega Srbija u opšte nije uspela da proceni svoje mogućnosti i svoju poziciju u svetu. Da je to učinila kako treba sad ne bi morala da se kako neki kažu "posipa pepelom" ma šta to značilo. Citat: a1200: Here he comes again... sta ti je partijska obuka, i jednoumlje... Da ti nacrtam: ne, ja sam glasao i demonstrirao protiv njih - zarad neceg boljeg, a dobio sam samo gore - jos goru propalu lopovsko-uliznicarsku ekipu, okrenutu samo licnom bogacenju, bez ikakvog integriteta i osecaja pripadnosti jednoj naciji. Koja cak nije u stanju ni da uvidi, i iskopira ponasanje okolnih zemlja, niti ima bilo kakvu cak ni kratkorocnu strategiju koja funkcionishe... nego kaze jedno, a za nedelju dana radi drugo... A ko kaže da danas nije onako kao što kažeš da jeste. Nije bilo dobro ono devedesetih nije dobro ni ovo danas. Ono što je bitno da to ne znači da trebamo da se vraćano korak u nazad i da to što je bilo devedesetih podržavamo i dajemo im legitimitet. Ti ljudi su tada koferima iznosili pare na Kipar, sinčić vodio šverc cigareta, onaj tamo seko šume i krao belu tehniku, itd. Oćeš video :) [Ovu poruku je menjao stil dana 02.07.2011. u 19:57 GMT+1] [ a1200 @ 02.07.2011. 19:15 ] @
Niko ne kaze da treba da se ide korak nazad. Samo kazem da bi mozda trebali malo nesto da naucimo od nasih suseda... da se ipak ima neki nivo i mera, na tom putu bez alternative.
[ stil @ 02.07.2011. 19:37 ] @
A šta to ?
[ a1200 @ 02.07.2011. 19:54 ] @
Pa nista... sve je ok, uzivaj. Nemam vishe zelje da se natezem, rek'o sam sve sto sam mislio.
Btw. imas na drugoj temi zanimljiv film - mozda bi bilo dobro da odgledas: http://www.youtube.com/watch?v...Xk&feature=player_embedded Ima dosta korisnih informacija, ko, kako, kome, kada i zasto... nisu marsovci u pitanju... rekao bi' da se prica o nekakvom podgrejavanju situacije. Ali sta ja znam. http://www.elitemadzone.org/p2899949 [ stil @ 02.07.2011. 21:05 ] @
Evo sad sam odgledao film do mesta gde se pominje Srebrenica. Film je tendenciozan i namerno se preskaču činjenice. Obična brainwash propaganda.
[Ovu poruku je menjao stil dana 02.07.2011. u 22:17 GMT+1] [ a1200 @ 02.07.2011. 21:29 ] @
Tako je... mora da je tako... sve same lazi... sa falsifikovanim dokumentima.
[ stil @ 02.07.2011. 23:28 ] @
Nisu sve laži. Samo nedostaju neke namerno izostavljene činjenice. Uobičajeno za propagandu devedesetih - kalimero stil.
[ Lesli Eldridz @ 03.07.2011. 00:22 ] @
Citat: a1200: Da ti nacrtam: ne, ja sam glasao i demonstrirao protiv njih - zarad neceg boljeg, a dobio sam samo gore - jos goru propalu lopovsko-uliznicarsku ekipu, okrenutu samo licnom bogacenju, bez ikakvog integriteta i osecaja pripadnosti jednoj naciji. BTW, nisam ni gledao onaj tvoj "film" jer kadf vidim onakvu patetiku od naslova "tezina lanaca" i nesto "sta smo mi preziveli" sto je cisto patolosko stavljanje sebe u ulogu zrtve ja se odmah uhvatim za k...isobran. Ja nisam preziveo nista. Meni je sad sto puta bolje nego devedesetih iako mozda imam manje para, i to prvenstveno zbog toga sto ste vi spreceni u balavljenju o nacijama i o nacionalizmima. Ako ce neko to sto vas je silom naterao da zacepite da naplati, neka naplati, bas me briga. Vi ste bre najobicniji luzeri. Samo luzeri traze u bilo kojoj situaciji nacin da sebe vide kao zrtvu, a normalne stoli bojko i uvek urade nesto da im bude bolje ako im ne valja. Njima licno, ne "nacijama" i ostalim budalastinama kojima ste vi takvi opsednuti. Sto se ne obesite kad vam je toliko tesko da zivite? Ja bih se obesio na vasem mestu. Luzeri i treba da propadnu i cak ne treba ni da zive. Ako zive samo se muce. Na primer eto, teski im neki lanci. To je pravi humanizam, da zelis da se oni koji pate u lancima oslobode bola, a ne taj vas lazni, da ovima koji su vezani lancima povecavas bol tako sto ces da im po ceo dan pricas kako su oni jadni. I kakve sve ovo veze ima sa nekom tamo komicarkom koja se sprdala sa vama? ja ne znam ni sta je pricala i ne zanimaju me te emisije za fukaru, ali zasto pa da se ne sprda? Uvredila velicine, e. Tragedija bato. Mora da ce da se poremeti univerzum. [Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 03.07.2011. u 01:39 GMT+1] [ Lesli Eldridz @ 03.07.2011. 08:01 ] @
Citat: a1200:Ali ne vishe od onoga sto zahtevaju, sto je nephodno - a mi kao da se takmicimo koliko smo dobri u tome... to je specificno stanje duha, koje ja nisam uspeo da vidim kod okolnih zemlja. I Hrvati se pospu, Bosanci isto, kao i Shiptari - ali minimumom kojim moraju... dok ovaj nas krem bas nekako uziva u tome... [ a1200 @ 03.07.2011. 13:53 ] @
U pravu si Lesli... sta da ti kazem, ne vredi se stobom raspravljati oko tako precizno, jasno, i nadasve cinjecno potkrepljnih stavova... tako da nemam sta da dodam, totalno si upravu... :)
[ Lesli Eldridz @ 03.07.2011. 14:55 ] @
Dobro, nisi izgubio 4 rata u kojima nisi ucestvovao. Pobedio si, isto kao onomad na kocoBy, samo te zahebo sudija, isto kao i uvek. Ali nije to vazno, nego je vazno da si ti moralni pobednik, pa sad zato imas kredibilitet da sa visine propovedas pateticne, pateticne, pateticne price o interesima (koje vec polako pocinju da budu patoloske) . Ali ipak bih ja imao primedbu. Ma bilo je tu pored interesa i humanizma malo, cim vi imate snagu da propovedate. Da su neki drugi intervenisali, tako bi vi bili ispendreceni, da vekovima ne bi mogli ni da sednete a kamo li da galamite.
[ milanche @ 03.07.2011. 15:54 ] @
Citat: pa ni u izazivanju istih M-hmm.... Citat: Ti kao gubitnik svih ratova u kojima nisi ucestvovao ima da se posipas pepelom, ima da to volis, i ima da budes zahvalan zato sto ne drzis strazu ispred vrata sobe u kojoj ti neki okupator guzi zenu za konzervu pasulja, kao onomad oni drugi ponosni arijevci, nego si ipak kako tako slobodan E, za ovo svaka cast - konacno da je neko nazvao stvari pravim imenom (okupacija), umesto sto se seruckaju serenadice o svetlucavoj buducnosti koja evo samo sto nije dosla. [Ovu poruku je menjao milanche dana 03.07.2011. u 17:10 GMT+1] [ Odin D. @ 03.07.2011. 16:16 ] @
^ I sto je jos najgore to se radi tvojim parama od poreza...
A ti tome ne mozes nista. Ipak je standard vlastite guze koji se bavi trivijalnim i prizemnim stvarima poput "sta strpati u guzicu, u kakvoj nastambini ziviti i kakvo auto voziti" vazniji od nacionalnog ponosa i nacionalnog pitanja... [ milanche @ 03.07.2011. 16:50 ] @
Cim je porez - nisu moje pare. Prema pravilima igre, to su njihove pare, mora i organizator igre nesto da uzme.
Da li ce od tih para da finansiraju skole pa da ne budu slepci kod ociju za koju deceniju, infrastrukturu, research, medicinu, tehnologiju, industriju, radna mesta ....ili da idu po svetu i bave se tudjim poslovima....well, if you have to... what can I say....it's your money, honey. Citat: Ipak je standard vlastite guze koji se bavi trivijalnim i prizemnim stvarima poput "sta strpati u guzicu, u kakvoj nastambini ziviti i kakvo auto voziti" vazniji od nacionalnog ponosa i nacionalnog pitanja... E, vidis, to pitanje se moze resiti na razne nacine. Jedan je da odes u NBA ekvivalent svoje profesije, pa se tapses po ramenu ("dje si, jarane") sa Michael Jordanom oznojis posteno svoje dupe na terenu, svi jasno vide zasto si zaradio to sto jesi, odakle ti materijalne blagodati, i da li si ih junacki i posteno zaradio. Drugi nacin je da se uhvatis u prljavo kolo, da pevas sevdah prema tome sto je naruceno sa stola u mracnom cosku, da ispred sebe gledas prvih deset stolova za kojima zdravi i pravi ljudi ispred sebe imaju po casu vode i cackalice, a ti im pevas rugalice. E, to vidis nije 'halal para', i pre ili kasnije se pretvori u nesto mnogo gorko sta nisi planirao. Neki zajmovi uzimaju decu i unucad kao kolateral, samo balavi to obicno ne znaju jer nisu imali dovoljno vremena zivota da neke stvari uoce. [ Odin D. @ 03.07.2011. 16:58 ] @
^ E bas zbog toga sto rade tako kako rade se i NBA ekvivalent tvoje profesije, i skoro svake druge, nalazi tamo, a ne negdje drugdje gdje ne rade tako.
To je ono metafizicko ogranicenje koje vazi u citavom svemiru: "ne moze i jare i pare" ili u formi koja je nasem narodu razumljivija "on bi da se ye6e, a da mu ne udje". [ milanche @ 03.07.2011. 17:01 ] @
Kad ti kazes.
[ yolja624 @ 03.07.2011. 17:05 ] @
e sad se zaguzvalo, stize teska artiljerija sa zapadne obale SAD!
Nego - Nole Sampion! To treba da nam bude nesto sto nas cini ponosnim! A neeee, mi imamo dezurne galamdzije, teoreticare, velike srBe sa velikim nacional(istickim)nim idejama. Oni tvrde da su ti koji znaju sta je srpski nacionalni interes... Po meni, bolje da nas znaju po Noletu, nego po ratovima. Dok god nas u svijetu znaju po (vise manje) tacnim etiketiranjima (agresori, koljaci, vrsioci genocida) nemamo cemu da se nadamo. Od toga dal ce moj narod znati po Noletu ili po SM, Dabicu ili Mladicu, ja biram Noleta. U tom treba da je nas interes, da se promjeni etiketa. A teritorije i ratovi su vec bespovratno izgubljeni! [ fanfon @ 03.07.2011. 17:08 ] @
Nole je samo razbibriga. Necemo se od njega leba najesti. Nama treba neko da digne ekonomiju i poveca radni ucinak
[ yolja624 @ 03.07.2011. 17:13 ] @
Citat: fanfon: Nole je samo razbibriga. Necemo se od njega leba najesti. Nama treba neko da digne ekonomiju i poveca radni ucinak Od njega je trenutno veca korist nego se suditi sa nekom Chelsea Handler.... da imamo vise Noleta a manje ovih nadrndanih, nebi nas ona ni pominjala po negativnom! [ fanfon @ 03.07.2011. 17:20 ] @
Ma sve to stoji, ali nama su sad potrebnije druge stvari od jos 10 Noleta. Ova predstojeca zima ce tek da bude gadna
[ yolja624 @ 03.07.2011. 17:27 ] @
Citat: fanfon: Ma sve to stoji, ali nama su sad potrebnije druge stvari od jos 10 Noleta. Ova predstojeca zima ce tek da bude gadna Sta znam, rekli su da ce i prosla zima biti zeznuta, pa eto - prezivesmo :) Treba gledati pozitivno. Mozda ce sljedeca zima biti jos gora? Mozda. Ali, opet, ce neko i to prezivjeti. Dobro cini, dobrom se nadaj. [ fanfon @ 03.07.2011. 17:28 ] @
Ma kakvo dobro! Svake godine je sve gore i gore. Sad ces videti kako se porezi povecavaju u sledecih godinu-dve. Nema vise sta da se opljacka. Privatni sektor prakticno da i ne funkcionise. Mali privrednici su ugasili.
[ yolja624 @ 03.07.2011. 17:39 ] @
ma dobro, to i nije tema ovdje. Slazem se da je pokradeno sve sto se moze pokrasti. To nije proces koji traje zadnje 3-4 godine, vec zadnjih 20. Ako pocnu da dizu poreze, e onda ce ovoj vlasti stvarno doci kraj.
[ vlada131 @ 05.07.2011. 20:53 ] @
Citat: U crtanom filmu zombi proždire Hrvata i kaže: "Ima ukus kao Srbin" Nakon što su ih isprozivali u seriji “Monk” Hrvati su ostali zaprepašćeni što su se ovog puta našli na meti američke animirane serije “The Ugly Americans”, jer u najnovijoj epizodi žena zombi razvlači creva mrtvog muškarca, jede ih i kaže: “Mmm, moj prvi Hrvat. Ima ukus kao Srbin!” Serija opisuje alternativnu stvarnost Njujorka u kojoj se sukobljavaju čarobnjaci, zombiji i vukodlaci, a iza serije stoje Devlin Klark i Dejvid M. Stern, koji sarađuje i na seriji "Simpsonovi". Nesretni Hrvat iz serije ima neslavnu biografiju - stigao je u Njujork kao poslednji preživeli Hrvat, a za život zarađuje skidajući se za slatkiše u bolnici. Nema smisla za humor, engleski govori s lošim naglaskom i, navodno, podseća na Borata. A završni udarac dobija kada je već polumrtav i kada zombi komentariše kako "ima ukus kao Srbin". Epizoda će prikazati na kanalu “Comedy central” u četvrtak u 10.30 sati.. http://www.blic.rs/Slobodno-vr...vata-i-kaze-Ima-ukus-kao-Srbin Lol ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|