Citat:
daksi990: Ma to je izuzetno dobra stvar sto se tice korozije jer mi je vise muka od brusenja i opet nedovoljno ocisceno to je i jako unosan posao ali ima i losu stranu sto se tice kvarcnog peska i rizika mozes li samo preciznije da pojasnis kako se pravi taj otvoreni sistem .
Otvoren sistem ti se razlikuje od zatvorenog po tome sto nema onaj radijalni ventilator da usisava prasinu i sto se ne skuplja pesak koji izadje iz pistolja direktno u rezervoar.
Ako ga ne koristis puno i ne mislis ceo auto da peskiras onda ti otvoreni sistem zadovoljava to, naravno sve to radis negde na otvorenom i ako ti se komsije ne zale na prasinu.
Napravis onaj rezervoar konusnog oblika, da se pesak sliva dole, ono kao obrnuta piramida, ja sam na svoju stavljao lim 2mm, i savijao na apkant presi, ako nemas mogucnosti za to mozes i neke vinkle da zavaris samo da bude cvrsto, iznad "obrnute piramide" (ne znam kako bih to nazvao), izvari od kutija neki kostur koji ce ti ucvrstiti taj gornji deo.
U dnu rezervoara ostavi neki cep ako nekad budes hteo da ispraznis rezervoar, a malo iznad dna rupu za crevo pistolja.
Ne znam da l znas kako radi pistolj i da l si radio sa njim, ali ima crevo kojim dolazi vazduh iz kompresora i jos crevo za taj pesak koji vuce kad se stvara podpritisak. Ja sam pistolj kupio na buvljaku koliko se secam, ili u onom vobihausu, ne znam kako se pise.
Posto pesak treba da bude suv, bilo bi dobro da sa kompresora ugradis onaj odvajac vlage, ja sam i za sam rezervoar peska napravio grejac i ugradio unutra.
Pesak kupis tamo na ulazu u Mladenovac, samo odaberi pravu granulaciju, neki koriste i sacmu, zavisi sta se peskira.
Sto se tice dimenzija, racunaj sa tablom lima 2000x1000mm, pa uklopi da nemas mnogo odpada i da ne kupujes vise nego ti treba.
Ako ne dobijes crevo uz pistolj, kupi neko sa debelom stenkom, cvrsto, moze i armirano jer ono ima tendenciju da se skuplja od potisa, tako da pesak nece moci da prodje ako je tanko.
A koliko je isplativo videces sam, moju su vise kopristili drugi nego ja, meni zatreba na 5min mesecno, ali sam hteo da je imam, mislim da mi je pre toga ovaj neki ludak naplacivao 1E po min. I obavezno nosi neku masku to je muka za pluca, secam se da sam nekom komsiji peskirao felne 2 sata bez maske i samo pravio pauze da zapalim cigaru, dan posle sam proklinjao i njega i felne.
mozda nisam razumljivo napisao, ali to ti je to.
pozz