[ SmalltonGeorge @ 10.07.2011. 22:29 ] @
Pozdrav svima! Danas je bilo izuzetno vruce 38 stepeni C u hladovini i kompresor je prestao da radi, samim tim i klima da hladi. Ne pitajte kako je jer zivim na poslednjem spratu ispod vrele ploce, okrenut ka zapadu :S Posle kada je malo pala temperatura, klima je ozivela. Inace klima je Samsung AQ12 nesto... Pogledao sam uputstvo i video da je spoljasnja radna temperatura do 43 stepena C (prosto neverovatno da je samo 43 :S) i da se tada aktivira neki sigurnosni sistem koji iskljucuje kompresor. Klima je ugradjena pre 2-3 godine, pri cemu je majstor klimu ugradio unutar zagradjene terase i to prilicno nisko, tako da klima izduvava u zid terase koji je 1 metar od nje, po meni cist idiotizam. Ja sam trazio napolju ali on je objasnjavao da je bolje sto je krace crevo a i da ne bude pod dejstvom direktnih suncevih zraka. U sustini coveku bilo lakse da se ne vere na visini, pa me zavrnuo :S Terasa jednostavno gori ako slucajno izadjem na nju. Otvorim sve prozore ali ne vredi jer ona duva u zid ispred, a i neki prozori ne mogu da se otvore. Interesuje me da li je ovo mozda neki uvod u probleme sa kompresorom ili normalno ponasanje klime s obzirom gde je ugradjena? Koja je inace klima sa najvisom temperaturnom granicom (43 C mi nekako bezveze i na suncu skroz dostupno)? Unapred hvala! |