Oslo -- Jaka eksplozija odjeknula u centru Osla. Dve osobe poginule. Norveški mediji kažu da je to bio teroristički napad, premijer kaže da je rano to tvrditi.
U eksploziji, kako se pretpostavlja automobila bombe, oštećena je zgrada Vlade Norveške, kao i sedište premijera Jensa Stoltemberga.
"Prerano je reći da li današnja eksplozija bombe u centru Osla, u kojoj su najmanje dve osobe poginule, predstavlja teroristički napad, ali je situacija veoma ozbiljna.", izjavio je norveški premijer Jens Stoltenberg.
Policija je potvrdila da su u eskploziji poginule dve osobe, a da je 15 povredjeno, kao i da je u pitanju jedna ili više bombi.
Državni sekretar Kristijan Amundsen izjavio je Bi-Bi-Siju da u zgradama ima još ljudi, ali nije mogao da kaže više detalja, dodajući da je to najgora situacija koja je pogodila Norvešku.
Stoltenberg je u telefonskoj izjavi norveškoj televiziji TV2 rekao da su svi ministri izgleda na sigurnom, dodajući da mu je policija savetovala da ne otkriva gde se nalazi.
Centar grada je blokiran. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, ali se ispred jedne od zgrada može videti jedan automobil razoren detonacijom.
Norveški mediji prenose da je najmanje osam osoba povređeno u eksploziji u delu Osla u kome se nalaze zgrade norveške vlade.
Mediji su odmah javili da premijer Jens Stoltenberg nije bio u kancelariji u vreme eksplozije. Agencija NTB javila je i da je premijer na sigurnom, kao i da je u eksploziji deo zgrade vlade uništen.
Policija i vatrogasne službe za sada odbijaju da govore o ovom incidentu.
The bomb was followed by a fatal shooting incident near Oslo at a youth meeting of the Labour Party, which Mr Stoltenberg leads.
Norwegian media said at least four people were killed when a man opened fire indiscriminately.
...vrlo verovatno da je terorizam u pitanju.
[ burex @ 22.07.2011. 19:13 ] @
^
Ta vest je bila napisana na Tviteru i nije se shvatala ozbiljno... zatim su krenule dojave o žrtvama, zatim o priči da je premijer trebao da bude na tom sastanku. Rasplet ovoga će da bude bolan i dugotrajan...
MI-6. Telenor. Nafta. Kvislinzi i partizani. BRIC. Povezite sami.
(Fiksni, sa zicom, zauvek, 22. jul 2011 16:41)
"Vesti iz buducnosti" 2025 muslimnska vecina u Skandinaviji trazi ujedinjenje sa Islamskom Dzmahirijo Francuskom. Neredi ulaze u peti mesec. Nastradalo pet pingvina. Velika sramota za civilizovano covecanstvo i poslednji poziv za najvece sile sveta, Indiju i Kinu, da konacno nesto urade.Ljudske zrtve su simbolicne i zanemarujuce.
(Dusan, 22. jul 2011 17:15)
Pricaju dva Norvezanina u Oslu, neobavezno:"ma, nek me pogode 2 automobila bombe, sad, ovde u centru, kad na svetu ne bi bilo nekog ko moze da pobedi Novaka Djokovica u tenisu..."
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (..., 22. jul 2011 17:23)
Ja iskljucio Telenor, za svaki slucaj...
(Oliver, 22. jul 2011 18:10)
Nemojte mi samo reci da ce biti odlozeno kolo Norveske lige?? Sad kad imam dojavu?
(Predrag Mijatovic, 22. jul 2011 18:30)
Citat:
A terror group, Ansar al-Jihad al-Alami, or the Helpers of the Global Jihad, issued a statement claiming responsibility for the attack, according to Will McCants, a terrorism analyst at C.N.A., a research institute that studies terrorism. The message said the attack was a response to Norwegian forces’ presence in Afghanistan and to unspecified insults to the Prophet Muhammad.“We have warned since the Stockholm raid of more operations,” the group said, according to Mr. McCants’ translation, apparently referring to a bombing in Sweden in December 2010. “What you see is only the beginning, and there is more to come.” The claim could not be confirmed.
[Ovu poruku je menjao vlada131 dana 22.07.2011. u 20:58 GMT+1]
[ Isak666 @ 22.07.2011. 20:10 ] @
Sta i koliko imaju Norvezani u Avganistanu, ako neko zna?
[ noreniou @ 22.07.2011. 20:25 ] @
Citat:
vlada131: Komentari su grozniji od slika:
^
komentari, po meni a verujem i za vecinu ljudi, predstavljaju odsustvo mere, ali su pojedinim osobama 'normalno' razmisljanje.
(foxnews recimo takodje ima gomilu biser komentara)
--
Ko je kriv za danasnja desavanja u Norveskoj ?
neki domaci poremeceni lik(ovi), pomahnitali verski fanatici, mosad cia/bia, krupni kapitalisti, Avganistan/Irak/Libija, nacisti u osveti...
saznace se za neki dan a onda ce opet neka druga stvar da postane glavna vest ...
Zalosno u svakom slucaju.
[ mozdasamjaamozdainisam @ 22.07.2011. 20:27 ] @
U norveskoj ih nema mnogo, posto su noci jako kratke, pa zbog ramadana muslimani izdrze jednu, mozda dve godine - ali ne vise od toga :))
on topic, strasno sta se desilo. Mirna religija, jel'...
[ vlada131 @ 22.07.2011. 20:27 ] @
Citat:
Isak666 Sta i koliko imaju Norvezani u Avganistanu, ako neko zna?
Citat:
Norway
In 2002, a tri-national detachment known as the European Participating Air Forces of 18 Danish, Dutch and Norwegian F-16 ground attack fighters aircraft was deployed to Manas International Airport in Kyrgyzstan to support operations in Afghanistan. Norway contributed four to six F-16s. Also deployed from Norway were logistic teams, mine clearance teams, special forces groups (from HJK and MJK) and several C-130 transport aircraft.Norway also has an army training base located in Afghanistan. Currently, they have lost one soldier in an RPG attack and one special forces lieutenant in a shoot-out with hostile gunmen. Norway have also lost six soldiers in bomb attacks, four of them in the same attack. They were KJKs. Norway redeployed F-16 ground attack aircraft in 2006 as part of a joint Dutch-Norwegian unit supporting expanded NATO operations in Afghanistan. Currently Norway have a little more than 500 soldiers stationed in Afghanistan, mainly in the North and in Kabul.
dodajući da je to najgora situacija koja je pogodila Norvešku.
blago njima kad im je ovo najteze!
[ d.vader @ 22.07.2011. 21:45 ] @
Mala zemlja a počela svuda da se trpa.
Izgleda da je nekome do*izdilo pa su im pokazali da sve ima svoju cenu.
Naravno, sam akt je odvratan i kukavički, ali šta njima,(Norveškoj), treba da se petljaju u Avganistan ili bilo koju drugu zemlju.
Čačkali mečku pa....
[ Ivan Dimkovic @ 22.07.2011. 21:53 ] @
Mala zemlja?
Ta mala zemlja je jedna od najbogatijih zemalja na svetu po glavi stanovnika, a i strateski bitna zbog enormnih rezerva fosilnih goriva.
Da, treba da se raspitaju kod tebe da li treba negde da se "trpaju". Ocigledno im jako lose ide.
Sto se napada tice, ako je to muslimanski terorizam za to bi se uvek nasao nekakav izgovor - kad nema vojnog angazovanja njih "uvredi" neki strip u novinama ili necija knjiga.
Pametni se svakako nece sklanjati i pokazivati drugi obraz, posto od toga mogu samo da izgube jos vise. Sa teroristima postoji samo jedan jezik sa kojim treba razgovarati sa njima - njihov.
[ Pirossi @ 22.07.2011. 22:00 ] @
prosečne srbende vole da seire pa to ti je.
čak i nad nesrećom države koja nam nesebično pomaže.
Ta mala zemlja je jedna od najbogatijih zemalja na svetu po glavi stanovnika, a i strateski bitna zbog enormnih rezerva fosilnih goriva.
Da, treba da se raspitaju kod tebe da li treba negde da se "trpaju". Ocigledno im jako lose ide.
Sto se napada tice, ako je to muslimanski terorizam za to bi se uvek nasao nekakav izgovor - kad nema vojnog angazovanja njih "uvredi" neki strip u novinama ili necija knjiga.
Pametni se svakako nece sklanjati i pokazivati drugi obraz, posto od toga mogu samo da izgube jos vise. Sa teroristima postoji samo jedan jezik sa kojim treba razgovarati sa njima - njihov.
E baš ti hvala na informaciji...
Kada sam rekao mala, mislio sam na broj stanovnika a ne na rezerve nafte, gasa, broj fjordova i irvasa.
Pošto nisi ukapirao poentu mog posta, ne znam da li treba objašnjavati ili ne. Umesto da uživaju u blagodetima rezervi nafte i gasa, možda i irvasa, oni "vode" belosvetsku politiku.
Terorizam je najveće zlo današnjeg vremena ali, razmisli pre nego počneš da mi držiš predavane, da li muslimani imaju pravo da smatraju da su norvežani na njihovoj teritoriji takođe teroristi.
Svuda u svetu se, ljudi koji vam se "uvale" u kuću bez poziva , nazivaju uljezima. Ako ti uljezi još dođu sa oružijem i počnu da određuju pravila....
Pa šta ti očekuješ? Da se još na*uze da im uđe dublje?
Šta je to Norveškoj trebalo...šta?
Sami su krivi što saqd imaju posla sa tim fanaticima i ludacima!
[ d.vader @ 22.07.2011. 22:11 ] @
Citat:
Pirossi: prosečne srbende vole da seire pa to ti je.
čak i nad nesrećom države koja nam nesebično pomaže.
Oooo....gde si inteligencijo. Baš sam se pitao gde si? Tvoji postovi me uvek dovode do toga da poverujem da je Darvin možda bio u pravu?!
Ajde olabavi.
Drži se teme a ne mene. Jel ti se nesviđa šta pišem...tvoj problem, ne pišem o tebi niti tebi.
Zato, čibe!
[ Milos911 @ 22.07.2011. 22:23 ] @
Citat:
d.vader: Oooo....gde si inteligencijo. Baš sam se pitao gde si? Tvoji postovi me uvek dovode do toga da poverujem da je Darvin možda bio u pravu?!
Citat:
d.vader: Ajde olabavi.
Drži se teme a ne mene. Jel ti se nesviđa šta pišem...tvoj problem, ne pišem o tebi niti tebi.
Zato, čibe!
...
[ d.vader @ 22.07.2011. 22:26 ] @
@Miloš911:
Pošto dotičnom nije prvi put da umesto o temi piše o meni...
Ne kažem da je ok ali šta njemu reći ne bi li pratio temu a ne to što ja pišem.
Gde je on video da se njemu prvim postom obraćam?
Zašto epiteti?
[ jnk @ 22.07.2011. 22:41 ] @
In Oslo right now. Managed to snap this on my phone just moments after the explosion.
[ Ivan Dimkovic @ 22.07.2011. 22:42 ] @
Citat:
d.vader: E baš ti hvala na informaciji...
Kada sam rekao mala, mislio sam na broj stanovnika a ne na rezerve nafte, gasa, broj fjordova i irvasa.
Pošto nisi ukapirao poentu mog posta, ne znam da li treba objašnjavati ili ne. Umesto da uživaju u blagodetima rezervi nafte i gasa, možda i irvasa, oni "vode" belosvetsku politiku.
Bice da ti ne kapiras neke stvari.
Vidis, Norveska je Norveska zato sto je izgradjena na osnovnu nekih pravila, i zato sto je deo jednog sistema koji je baziran na slicnim pravilima. To je jedan, u Srbiji, vrlo omrazen sistem - poznatiji kao "The Zapad".
Prirodno, kao i svaka normalna zemlja koja sebi zeli dobro, drze se svojih partnera sa kojima dele slicne politicke i ekonomske sisteme, od kojih imaju ekonomsku korist i od kojih medjusobno zavise (kao i njihovi partneri od njih) - to ukljucuje i stvari kao sto je obracunavanje sa kojekakvim varvarima ciji je cilj postojanja sirenje necega sto je nekompatibilno sa modernim svetom.
Da ti uprostim ako i dalje imas problem sa razumevanjem - Norvezani nisu idioti i to sto rade je zbog njihove sopstvene koristi. Kao sto rekoh vec, sumnjam da je njima potreban savet oko toga posto su vrlo verovatno dobro razmislili pre nego sto su odlucili da poslaju neku vojsku u Avganistan.
Citat:
Terorizam je najveće zlo današnjeg vremena ali, razmisli pre nego počneš da mi držiš predavane, da li muslimani imaju pravo da smatraju da su norvežani na njihovoj teritoriji takođe teroristi.
Svuda u svetu se, ljudi koji vam se "uvale" u kuću bez poziva , nazivaju uljezima. Ako ti uljezi još dođu sa oružijem i počnu da određuju pravila....
U svetu Branka Kockice gde caruje drugastvo, vaze svo to "mudrovanje". U realnom svetu je ipak malo drugacije...
Vidis, ne postoje nikakva "prava" na ovom svetu zato sto ne postoji nekakav van-svetski autoritet koji ta "prava" nekome moze da da i, jos vaznije, garantuje. Sva "prava" su u stvari stvari za koje su se drustva izborila ili vojno ili ekonomski.
Naravno, ta "mala" korekcija po pitanju definicije tzv. "prava" ne sprecava ni jednog kafanskog filozofa da primeni svoju pamet i da kaze kako se i teroristi samo bore za svoju stvar i da je to isto sto i bilo sta drugo... u toj kafanskoj teoriji relativiteta je isto boriti se za odrzavanje pravila iz srednjeg veka tipa kamenovanje zene koja se usudila da radi sta hoce sa svojim telom, i boriti se za eliminaciju takvih.
Kao i svaka kafanska pamet - i to je naravno tacno "u teoriji" koja je oslobodjena "sitnica" iz realnosti. Ali u praksi je stvar daleko jednostavnija - imas varvare koji traze da ostanu u srednjem veku, imas civiizaciju koja se ne slaze sa tim... na papiru je sve to relativno naravno. U praksi pre ili kasnije moras da izaberes sta hoces, ili si sa jednima ili sa drugima... hoces srednji vek ili nesto drugo. Tvoj izbor.
E sad, ako kafanski filozofi iz Srbije zaista iskreno za sebe zele da zive u nekoj dzamahiriji onda... samo napred, posaljite i neku konkretniju podrsku pastunskoj braci u Avganistanu, mislim od "postova podrske" ne verujem da ce da se ovajde :) Ali ako... kojim slucajem ipak ne zelite da zivite u nekoj dzamahiriji a ovde prosipate kafansku teoriju relativiteta mislim da je to prilicno glup potez... za vreme hladnog rata je postojao neki krug ljudi u UK koji su se lozili na komunizam i podrzavali svoju "bracu" u SSSR... Braca su za njih imala naziv - "useful idiots".
Tako i za danasnje relativizatore ekipica u turbanima verovatno ima slican naziv - i ako budu u mogucnosti, bez problema ce relativizatore skratiti za glavu ako ne zele da zive u srednjem veku. E zbog toga Norvezani salju avione... ono cak i ako ne uspe, da ne bude da niko nije pokusao.
ostavi ovakvo obraćanje za ulicu gde mu je i mesto.
i gde sam ti se u temi obratio?
drugo, šta je problem kod Darvina?
to što mi i majmuni imamo zajedničkog pretka?
to nije istinito? šta je to uvredljivo što povezuje mene i Darvinovu teoriju o postanku vrsta?
Citat:
d.vader:...
Šta je to Norveškoj trebalo...šta?
...
ukoliko te zaista zanima evo zvaničnog objašnjenja sa sajta norveškog ministarstva odbrane:
Ko je napadac, ko zna, ali meni je prvo plao na pamet:
Citat:
Poginuli u napadu NATO na kucu M.Gadafija:
Gadafijev sin Saif al Arab (29), unuk Saif (2), sin Mohameda Gadafija, unuka Kartag (3), ćerka Hanibala Gadafija, i unuka Mastura (4 meseca), ćerka Aiše Gadafi, kao i prijatelji i susedi.
Gadafi obecao osvetu krstaskom terorizmu.
[ d.vader @ 22.07.2011. 23:00 ] @
@Ivan Dimkovic :
Ivane, očigledno je da se ne razumemo!
Svaki izbor ima svoje posledice, bilo one pozitivne ili negativne.
Zapad ima svoje vrednosti i to nisam osporio ni jednim slovom niti sam o tome pisao.
Taj, isti, Avganistan je imao svoje vrednosti koje su nama apsolutno strane ali nas nisu dodirivale. Zašto bi se ja upuštao ili bilo ko ko je evropljanin u model ili tradiciju ili ne znam šta još što definiše ili određuje njihov život?!
Sovjetski savez je tamo bio čitavu deceniju. Izginuli su mnogi mladi ljudi, ogroman novac dat za to i? Otišli su.
Evo, i najmoćnija koalicija je tamo čitavu deceniju. Koliko je za deset godina bilo kolateralne štete u vidu dece i ostalih civila i zašto?
Takva situacija koja traje enormno dugo ima za posledicu taj fanatizam.
Kada bilo koga dovedete u situaciju da nema adsekvatan odgovor ili mogućnost on odlazi u krajnjost.
Znam samo jedno. Iz zla se samo zlo rađa! Kako to okončati?
Pre ili kasnije i nato će se povući iz Avganistana, Iraka...čekamo rasplet Libije, i šta nam ostaje.
Logično je da je sve veći jaz između evbropljana i muslimana. Jel treba da sa strahom putujem po Evropi zbog idijota i na jednoj i na drugoj strani?
U ovakvoj konstalaciji nema pobednika, svi gubimo, počev od razuma pa do života.
Nadam se da si me sad bar donekle razumeo.
Protiv svega sam što proizvodi situaciju koju neko može zloupotrbiti i uraditi to što se desilo u Oslu!
[ yolja624 @ 22.07.2011. 23:12 ] @
Citat:
milivoje t: Ko je napadac, ko zna, ali meni je prvo plao na pamet:
Eh, Lokerbi je daleko... svijet vise ne funkcionise kako je funkcionisao prije 25 godina. Ako je on spremio osvetu, tu mu je definitivno kraj. Taman ce dati dobar razlog cijelom svijetu da ga umlate.
[ Ivan Dimkovic @ 22.07.2011. 23:12 ] @
Citat:
d.vader
Taj, isti, Avganistan je imao svoje vrednosti koje su nama apsolutno strane ali nas nisu dodirivale. Zašto bi se ja upuštao ili bilo ko ko je evropljanin u model ili tradiciju ili ne znam šta još što definiše ili određuje njihov život?!
Zato sto je ta njihova "tradicija" postala sigurnosni problem + zato sto ta "tradicija" nije kompatibilna sa XXI vekom.
Prvo je, naravno, daleko veci problem za razvijeni svet i zapravo glavni razlog vojne akcije (da nisu bili sigurnosna pretnja sankcije bi vrlo verovatno bile adekvatna mera) - a drugo je civilizacijska stvar, zato sto ovaj svet nigde ne bi isao da su se varvari molili da postanu civilizovani. Mozes misliti da su Rimljani dosli i pitali tadasnje varvare da li zele da se malo civilizuju, ako ne... odose oni onda sa izvinjenjem.
Neko ce pametan da se nadje i da kaze zasto onda niko ne dira Saudijsku Arabiju iako je njihova "kultura" ne tako daleko od talibanske - pa razlog je vrlo prost: na zalost, Saudijska Arabija je dovoljno velika sila (sticajem okolnosti da imaju vise srece nego pameti) da bi neke mere protiv njih izazvale ogromnu ekonomsku stetu + oni nisu toliki idioti pa znaju da moraju da saradjuju do neke mere sa drugima.
Da li to znaci da zbog toga, sto nije moguce civilizovati Arape iz vrlo prakticnih razloga, treba pustiti sve varvare da varvarisu? Nope... to tako ne sljaka u realnom svetu, niti treba da sljaka.
Zao mi je, ali te hipi price o toleranciji mogu da funkcionisu samo ako su obe strane u mogucnosti da zive u toleranciji. U ovom konkretnom slucaju je stvar drugacija, posto siroti mali radikalni islamisti imaju obicaj da zele da ceo svet postane isti takav i to su spremni da podrze kada god mogu ili lovom ili nozevima/AK47-micama - i tu se opet vracamo na moju konstataciju: ili si sa jednima, ili sa drugima. Tvoj izbor.
A, naravno, glupo je da se mi ovde lazemo - mislim da i ti i ja znamo da razlog ove diskusije nisu neke tvoje pobude za mirom u svetu vec nesto drugo.
[ Emmy @ 22.07.2011. 23:15 ] @
ej ej polako Dimkovicu gde ti ode. Okani se ti Srba i Srbije. Mi u ovom okrsaju militantnih islamista i milosrdnog zapada nemamo ama BAS NISTA ! Stavise bili smo zrtve oba ! Ja se licno ne radujem nicijoj nesreci, ali se nesto i ne potresam. Sami su odabrali svoj put. Za svadju je potrebno dvoje, a svaka batina ima dva kraja...
I jos nesto. Jesi li siguran da neko u Norveskoj veceras nece staviti prst na celo ? Da nije i on onda neki srbenda iz tvog romana ?
[ Ivan Dimkovic @ 22.07.2011. 23:22 ] @
Mozda ce neko "staviti prst na celo" u Norveskoj ali sumnjam da je takvih dovoljno puno da promene norveski stav prema ovim stvarima i poziciju svoje zemlje.
Sto se Srbije tice - to ti samo mislis da Srbija nije deo price... fora je samo sto dosta ljudi u Srbiji smatra da su i dalje "nesvrstani" i primaju se na te price zato sto im se cini da je Srbija magicno nezavisna od sveta.
Medjutim, srpski politicki i ekonomski sistem je de-facto "zapadni" (korumpiran i lose implementiran, ali i dalje vrrrlo daleko od "dzamahirije" i baziran na evropskim/zapadnim ekonomskim i politickim principima), da su srpski najveci trgovinski partneri EU i Rusija (a ne Iran i Saudi Arabija) te da kulturno Srbija pripada Evropi a ne Aziji koliko god to nekom cudno zvucalo...
Sve to Srbiju i te kako cini delom moderne civilizacije, a ne arhaicnih islamistickih sistema - i ako bi u nekom momentu doslo do dodira i sukoba interesa, totalni civilizacijski konflikt bi se odmah desio.
Na srecu po Srbiju trenutno nema toga - ali to nije zato sto je Srbija magicno "nesvrstana" vec zato sto trenutno nema puno ekstremista na svojoj teritoriji ili sukoba interesa sa islamistima u svojoj ekonomskoj zoni uticaja (koja je trenutno ekvivalentna sa granicama ili manja, ali to je druga prica).
[ d.vader @ 22.07.2011. 23:27 ] @
@Ivane:
Ne vredi...
Očigledno da je televizija na zapadu, na kojem živiš, odavno kreirala tvoju "svest".
Neko napisa da nas Norveška pomaže. Pa hvala im za tu pomoć ali neću im zaboraviti da su 99 učestvovali u ubijanju mnogih civila u Srbiji i da su među prvima priznali Kosovo.
Ja im neću postavljati bombe za to ali nisu se zamerili samo nama a oni, drugi, tako ne razmišljaju...
Strašno je što uvek danak plaćaju nevini ljudi, neke Milice u Srbiji, neka druga "Milica" u Avganistanu, Iraku, Libiji a sad, nadam se da nije stradalo ni jedno "Milica" u Oslu?!
[ Shadowed @ 22.07.2011. 23:30 ] @
d.vader, prestani flejmovati. Poslednjih nekoliko dana pratim tvoje postove i maltene nema gde ne flejmujes i ne trolujes.
(ne odnosi se na poslednji post vec uopste)
[ Ivan Dimkovic @ 22.07.2011. 23:37 ] @
@d.vader - pricas kojesta. Licno TV ne gledam niti me interesuje.
Dakle, ostavi se tih floskula - ne radi se o tome da je neko uticao na moju "svest", vec o prostim stvarima za koje ti ne treba TV ili neko da ti kaze kakve jesu.
Zivis u zemlji koja je bazirana na principima moderne civilizacije (lose sprovedenim u delo, ali i dalje evropskim a ne islamistickim ili feudalnim ili nekim drugim arhaicnim), zivis na nacin koji odgovara 21-vom veku, ekonomski si ti i tvoje okruzenje deo civilizovanog sveta (zemlja ti de-facto jedino bitno saradjuje sa EU i Rusijom - i jedna i druga su moderne civilizacije a ne dzamahirije).
Prema tome, prakticno, ti jesi na toj strani od koje se trudis "otkloniti" - jer ti tvoj ekonomski, kulturni i politicki zivot funkcionisu po principima moderne civilizacije i od iste te civilzacije takodje ekonomski zavisis i uzivas u njenim dostignucima za razliku od nekih koji uzivaju u "dostignucima" kojekakvih fanatika kao sto su javna bicevanja, kamenovanja i sprecavanje zena da idu u skole.
Ironicno, upravo ti taj sistem od koga pokusavas da se distanciras i daje slobode da filozofiras i relativizujes stvri i da isti taj sistem od koga zavisis i koga zapravo nesvesno podrzavas kritikujes i od njega trazis da postuje nekakve varvare koji bi te skratili za glavu u prvom sukobu gde su vam interesi suprostavljeni.
Nije li to divota, a?
E vidis, da bi ti mogao tako da filozofiras ovde i da kuckas po ES-u neko mora ponekad da salje avione i da kojekakvim varvarima objasni gde im je mesto. Mislim da bi trebalo da budes srecan sto ne moras ti licno da ides i da se cimas sa tim.
[ d.vader @ 22.07.2011. 23:38 ] @
Citat:
Shadowed: d.vader, prestani flejmovati. Poslednjih nekoliko dana pratim tvoje postove i maltene nema gde ne flejmujes i ne trolujes.
(ne odnosi se na poslednji post vec uopste)
U tu kategoriju možeš staviti max desetak postova od početka, što priznajem.
Večeras, diskutujem da Ivanom i ne vidim šta je tu flejm ili troll.
[ d.vader @ 22.07.2011. 23:42 ] @
Ivane, odaustajem. Ipak si ti moderator a opomenuo me i drugi moderator pa da ne popijem bombu u vidu bana, u pravu si!
Laku noć!
[ Emmy @ 22.07.2011. 23:46 ] @
Citat:
Mozda ce neko "staviti prst na celo" u Norveskoj ali sumnjam da je takvih dovoljno puno da promene norveski stav prema ovim stvarima i poziciju svoje zemlje.
ne bih se kladio u ovo. Posle napada u Madridu Spanija se naprasno povukla iz akcije - znaci imalo je efekta. Zanimljivo ce biti kako ce reagovati norveska javnost. Oni su politicki veoma vezani za Ameriku, ali isto tako Skandinavci tradicionalno ne trpe nasilje... Bice tu puno bolnih i otreznjujucih debata.
[ anon142305 @ 22.07.2011. 23:52 ] @
Necu ulaziti u polemiku, znam ko i zbog cega ima koje stavove, pa samo 2 sitnice.
Citat:
Ivan Dimkovic: Norveska je Norveska zato sto je izgradjena na osnovnu nekih pravila, i zato sto je deo jednog sistema koji je baziran na slicnim pravilima.
Ta pravila koja spominjes, moraju se u drustvu/drzavi razvijati spontano (autohtono). U suprotnom, osudjena su na neuspeh. A njihovo nametanje (bombama i sl.) ce vrlo lako prozivesti suprotan efekat. Pa zbog toga, nametanje kao takvo, sluzi da se prikriju neki drugi (najcesce ekonomski ciljevi).
Citat:
Ivan Dimkovic: ako kafanski filozofi iz Srbije zaista iskreno za sebe zele da zive u nekoj dzamahiriji onda...
Ovaj... dzamahirija:
Citat:
dzamahirija u prevodu znaci "vladavina narodnih masa" i taj naziv nosi samo Libija i nije u nikakvoj vezi sa nekim religioznim fundamentalizmom vec za neposrednom demokratijiom
Citat:
Ivan Dimkovic: Da li to znaci da zbog toga, sto nije moguce civilizovati Arape iz vrlo prakticnih razloga, treba pustiti sve varvare da varvarisu? Nope... to tako ne sljaka u realnom svetu, niti treba da sljaka.
A ko to treba da odredi, ko je za vaspitavanje, a ko nije? :)
A drugo, izabran je vrlo varvarski nacin vaspitavanja, cini se...
[ Ivan Dimkovic @ 22.07.2011. 23:57 ] @
Mislim da je situacija prilicno drugacija.
Spanci kao Spanci nikad nisu bili naklonjeni preterano akciji u Iraku, i napad je jednostavno izazvao politicki pad ekipe na vlasti i stvorio vrlo dobru priliku za politicki profit - nema niceg boljeg od toga da uradis ono sto gomila naroda smatra da je pametna stvar.
Nisam siguran da je Norveska u takvom polozaju - tj. da ce ovo izazvati pad vlade i sl... Ako se to desi, onda je sve moguce na kratak rok.
Medjutim i sa svim tim, i Spanija je i dalje clan NATO pakta i dalje podrzava NATO akcije - ekonomski i vojno. Nisu naprasno promenili svoj stav o tome sta podrzavaju - vec su samo odlucili da izadju iz konkretne situacije za koju su smatrali da nije dobra za njih.
Sta mislis, da li ce Norveska - jedan od osnivaca NATO pakta i zemlja koja je i te kako imala enormnu korist od toga po sopstvenu bezbednost (ono, SSSR nije bas bio daleko), promeniti svoj stav i po pitanju sta podrzava ekonomski i vojno na duze staze?
Zvuci malo nerealno :-)
Citat:
IUOP_1
Ta pravila koja spominjes, moraju se u drustvu/drzavi razvijati spontano (autohtono). U suprotnom, osudjena su na neuspeh. A njihovo nametanje (bombama i sl.) ce vrlo lako prozivesti suprotan efekat. Pa zbog toga, nametanje kao takvo, sluzi da se prikriju neki drugi (najcesce ekonomski ciljevi).
Cini mi se da istorija kaze drugacije. Lepo je kada neko moze da se "organski" civilizuje, ali u vecini slucajeva je to doslo tako sto je to uradjeno bez molbe.
Pogotovu kada necije varvarstvo postaje problem veci od njihovih granica.
Citat:
A ko to treba da odredi, ko je za vaspitavanje, a ko nije? :)
A drugo, izabran je vrlo varvarski nacin vaspitavanja, cini se...
Odredjuje onaj ko je najrazvijeniji i najprogresivniji. Rimsko carstvo, Vizantija, Engleska imperija, USA... U bilo kom momentu u istoriji si imao takve zemlje, i regije koje su iza... I, naravno, cesto te regije nisu bas imale razumevanja za civilizovanja pa je bilo potrebno ubediti ih u to ;-)
Sto se nacina vaspitavanja tice - pa znas kako, sa varvarima je malo tesko voditi filozofski dijalog u nekom forumu i ubediti ih u misljenje... pa u nedostatku toga mora da radi malo primitivnije sredstvo.
Ivan Dimkovic: Cini mi se da istorija kaze drugacije.
Ok, mene su ucili drugacije. hint: Karl Menger
Citat:
Ivan Dimkovic: pa znas kako, sa varvarima je malo tesko voditi filozofski dijalog u nekom forumu i ubediti ih u misljenje... pa u nedostatku toga mora da radi malo primitivnije sredstvo.
No comment
[ Ivan Dimkovic @ 23.07.2011. 00:27 ] @
Karl Menger kazes... pa to je vrlo zanimljivo... A sta mislis dali bi ljudi poput njega mogli da steknu svoje obrazovanje i unaprede nauku da se nisu skolovali u tadasnjem centrima kulture i obrazovanja.
Ironicno, ti centri su bili centri bas zato sto su bili deo ekonomske.... imperije ;-) Konkretna imperija verovatno ne bi bila to sto jeste da nisu malo "ne-organski" radili na prosirivanju svoje teritorije i uticaja sto je ne tako retko ukljucivalo i "ubedjivanja" silom. U suprotnom bi vrlo verovatno bilo neizvodljivo podrzavati intelektualni sloj drustva u toj meri tj. dobar deo njih bi radio na poljima.
Pravo cudo da je najveci broj filozofa, matematicara, ekonomista i sl.. uvek bio lociran u najnaprednijim regijama.
Sta hocu da kazem - kulturu i obrazovanje su vekovima unapredjivale i sirile sile posto su sile imale najplodnije okruzenje i resurse za razvitak nauke i kulture. Da bi bio kulturna i naucna sila, moras biti i ekonomska sila... a da bi bio ekonomska sila, pre ili kasnije ces morati da menjas svet oko sebe posto ne mozes biti ekonomska sila tako sto ces se drzati svojih granica i izigravati Budu u okruzenju gde drugi nemaju problem sa sabljom ili modernim ekvivalentom.
I tu onda na snagu stupa problem - zato sto pre ili kasnije nailazis na druge koji ne dele iste prioritete kao ti ;-) E u takvom sukobu prioriteta je ipak pametnije da pobedi razvijeniji i napredniji nego obrnuto sto se mene tice.
Ako ti mislis da nije - tvoja stvar, naravno. Ja jednostavno sa tim ne mogu da se slozim.
Citat:
No comment
Pa i nije potreban. To je tako kako jeste. Ne zvuci lepo, mnogi se gnusaju - ali svet tako funkcionise.
Divno je kada zivis u razdoblju i sredini gde si zasticen i gde ne moras da mislis o tome - ali budi siguran da to ne bi bilo moguce da neko ipak ne radi na tome da ovaj svet ide napred a ne nazad - a to ukljucuje, na zalost, i silu kada je to neophodno.
Nemoj pogresno da me shvatis - i ja smatram da je ekonomski razvoj najbolji lek protiv fanatika svih vrsta. Ali na zalost ne mozes da biras svoja sredstva uvek.
[ Devanagari @ 23.07.2011. 05:36 ] @
Izgleda da u ovom slučaju nisu u pitanju slobodarska braća glavoseče, već plav i visok domicilni ultradesničar.
Šteta majku mu, propade teorija kako treba zabiti glavu u du*e i glumiti kućicu u cveću. A taman smo se ponadali kako ih je, Alaha mi, konačno stigla kazna za zločinačko bombardovanje ’99. g. i imperijalističke nastupe po svetu u ulozi američkog priveska.
Ali nema veze, prosečan ponositi patriota će vrlo lako promeniti priču samo da uklopi svoje fantazije u dešavanja u realnom svetu. Hajde da čujemo na koji način je masakr koji je počinio ultradesničar pravedna božja, sve-se-vraća-sve-se-plaća, kazna za to što Norveška učestvuje u američkom porobljavanju nedužnih slobodarskih naroda? Idemo! 3… 2… 1…
[ Isak666 @ 23.07.2011. 05:51 ] @
^^
Citat:
pod sumnjom da je ubio najmanje 80 osoba u kampu podmlatka vladajuće norveške Radničke partije
80 ljudi?!
Isuse... Zar nije bilo na pocetku info 8-9 ljudi?
Btw ako je mason, onda ima tu jos nesto, nije taj samo tako lud! Mora biti neki plan i to vise vekova spreman za ovaj dan ;)
[ kandorus @ 23.07.2011. 08:26 ] @
^Ivan Dimkovic: "Licno TV ne gledam niti me interesuje.".
A za šta ti služi DreamBox sa 500GB?
Kad je u pitanju ovaj teroristički napad(i) - još uvek nisu potpuno jasne veze izmedju hapšenja pomenutog Norvežanina i eksplozije automobila bombe.
[ milivoje t @ 23.07.2011. 08:40 ] @
Ubiti 80 ljudi iz vatrenog oruzja je, pored same tragedije pokolja, tehnicki neverovatna stvar, racunajuci da automatske puske imaju magazine od 30-ak metaka, a ko je pucao iz M70, a vecina jeste zna o cemu se radi...
Inace ovaj ludak je antiislamista i kolega forumas, koji je se po norveskim forumima zalagao za nacionalnu drzavu, antiislamizam itd. A pobio je podmaldak vladajuce partije, na nekom njihovom kampu.
U vezi price o dzamahiriji, svidja mi se Ivanova logika, ali kakve ona veze ima sa relanoscu. I sam znas da slabo ima. Ta bajka kako dobri momci sa zapada idu da brane nasu civilizaciju od varvara na istoku, zar jos pije vodu ?
Koga su to varvari u avganistanu iraku i libiji ugrozavali u oslu, berlinu, vasingtonu i beogradu, pa smo morali da ih napadnemo i sravnimo sa zemljom i pobijemo milione civila ?
Ti ratovi nisu odbranbeni od nekakvih varavara i njihovog srednjovekovnog sistema, vec ciste agresije sa ekonomskim motivnom, nista vise.
ostalo je prica za pred spavanje sa slikovnicom gde americki vojnici spasavaju evropsku decu iz kandzi sadam huseina...
edti: sad citam na stranim sajtovima, pa ovaj je 2 sata ubijao ljude, pa da li je moguce da 2 sata njihova policija nije reagovala?!?!
A young man who survived a gunman's two-hour rampage on Norway's Utoya Island says he is alive because he played dead, grabbing on to bodies around him
[Ovu poruku je menjao milivoje t dana 23.07.2011. u 09:59 GMT+1]
[ Predrag Supurovic @ 23.07.2011. 09:16 ] @
Mene internesuje kad li 'e neko opomenuti ovog Dimkovića zbog govora mržnje, otvorenog zagovaranja nasilja prema po njemu nedostojim i necivilizovanim društvima inasilnom nametanju sopstvenih vrednosti?
A da, on je Administrator, nedodirljiv je.
[ Marko83 @ 23.07.2011. 09:30 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Mene internesuje kad li 'e neko opomenuti ovog Dimkovića zbog govora mržnje, otvorenog zagovaranja nasilja prema po njemu nedostojim i necivilizovanim društvima inasilnom nametanju sopstvenih vrednosti?
Pa jedino sam sebe da opomene mada ako CNN tako kaze to jednostavno mora biti istina
[ tdusko @ 23.07.2011. 09:38 ] @
Citat:
kandorus: ^Ivan Dimkovic: "Licno TV ne gledam niti me interesuje.".
A za šta ti služi DreamBox sa 500GB?
Kad je u pitanju ovaj teroristički napad(i) - još uvek nisu potpuno jasne veze izmedju hapšenja pomenutog Norvežanina i eksplozije automobila bombe.
Veza je ta sto je razmak izmedju bombe u centru grada i pocetka napada na skupu bio 2 sata i osumnjiceni je navodno vidje u centru grada pre eksplozije bombe.
[ Nebojsa Milanovic @ 23.07.2011. 09:40 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Mene internesuje kad li 'e neko opomenuti ovog Dimkovića zbog govora mržnje, otvorenog zagovaranja nasilja prema po njemu nedostojim i necivilizovanim društvima inasilnom nametanju sopstvenih vrednosti?
Peđa, dosta sa tim licemernim prozivkama Ivana.
Taj neko ko bi "trebalo njega da opomene" bi mnogo pre toga trebalo tebe trajno da banuje zbog zamornog trolovanja i beskonačnih licemernih prozivki zbog kojih si već i bio banovan.
Pošto ti je nakon bana ponovo dozvoljeno da i dalje budeš na ES-u, onda je krajnje licemerno da ti prozivaš bilo koga, a naročito da prozivaš upravo onoga ko ti i omogućava da nakon svega i dalje budeš na ES-u.
[ Devanagari @ 23.07.2011. 09:45 ] @
Šta ste usporili sa sumanutim teorijama, gde su? Nemojte da vas pomete to što se počinilac ne zove Hasan nego Andreas, hoćemo da čujemo sve o slatkoj osveti i konačnoj propasti zapadne civilizacije. Šta je u pitanju, Gadafi, talibani, norveška tajna služba, CIA, hajde bre recite, šta ste se stisli?
Evo milivoje je počeo da ih provaljuje, zna čovek da smo svi pucali iz M70 pa ih je raskrinkao, samo nikako da kaže ako to nije šta jeste. Ne čekajte milivoja, priložite svoje objašnjenje!
Taj neko ko bi "trebalo njega da opomene" bi mnogo pre toga trebalo tebe trajno da banuje zbog zamornog trolovanja i beskonačnih licemernih prozivki zbog kojih si već i bio banovan.
Pošto ti je nakon bana ponovo dozvoljeno da i dalje budeš na ES-u, onda je krajnje licemerno da ti prozivaš bilo koga, a naročito da prozivaš upravo onoga ko ti i omogućava da nakon svega i dalje budeš na ES-u.
Dakle licemerno je da osoba koja je zbog, kako kažeš, trolovanja i prozivki banovana sa foruma piše bilo šta o tuđem. recimo govoru mržnje i netolerancije prema drugim narodima/religijama/vrednostima? Paaaa, skoro da bih mogao da se složim mada tehnički nije baš isto. I postoji verovatno mnogo razloga zašto mu je bio ukinut pristup..hmm, elite society-ju. :-)
No, šta jeste licemerje - dozvoljavanje adminima/sm/modovima govore mržne/netolerancije, učešće u političkim/verskim temama sa malopre navedenim stavovima a istovremeno pozivanje na nekakve pravilnike. I kad se navedeni tim es-a ispuca sa svojim stavovima, doleti nekakav mod i lock-uje temu.
To jeste licemerje.
Naravno, bude ponekad i priče o ovome, ali onda se pojavi neko sa odgovorom tipa 'ovo je privatni forum' :-) Tada već licemerje prelazi u glupost u svom najčistijem obliku :-))
Bottom line - ili svima omogućavajte da lupetaju po MZ, ili vi budite primer ponašanja u svom govoru i odnosu prema postovima drugih modova (etc).
Ili, po običaju, samo lockujte ovu temu i nastavite po starom :-)))))
[Ovu poruku je menjao MyWay dana 23.07.2011. u 12:17 GMT+1]
[ Devanagari @ 23.07.2011. 11:47 ] @
To tako doživljavaš jer izjednačavaš talibane i ostale teroriste sa čitavim "narodima/religijama/vrednostima”. Pričali smo o tome već sto puta. Ako imaš ludaka koji misli da može da ubija ljude jer mu se ne sviđa kako pričaju o njegovom bogu ili da seče ženama šake jer su im nalakirani nokti, onda nije nikakav govor mržnje ako se kaže da ga treba ubiti kao pseto. Niti je napad na islam ako je taj ludak npr. musliman. Niti je SAD zlo ako su oni baš ti koji će ga taj dan ujuriti. To što se on usput bori protiv zapada kod tebe je izazvalo saosećanje i želiš za njega ista prava kao što bi ih imalo civilizovano ljudsko biće, a to nije slučaj i pazi sad - to je sam temelj ljudskih prava. Samo, moraš da budeš u toj grupi da bi razumeo logiku, u suprotnom ćeš se čitav život buniti zašto se i prema tebi ne ophode kao i prema civilizovanom svetu…
[ Count Zero @ 23.07.2011. 11:52 ] @
Citat:
Niti je SAD zlo ako su oni baš ti koji će ga taj dan ujuriti.
Ama neka ga ujuri, nemam protiv. Evo nek' počne od Arabije npr. Ne može? Peh, majku mu
[ MyWay @ 23.07.2011. 11:59 ] @
Citat:
Devanagari: To tako doživljavaš jer izjednačavaš talibane i ostale teroriste sa čitavim "narodima/religijama/vrednostima”. Pričali smo o tome već sto puta. Ako imaš ludaka koji misli da može da ubija ljude jer mu se ne sviđa kako pričaju o njegovom bogu ili da seče ženama šake jer su im nalakirani nokti, onda nije nikakav govor mržnje ako se kaže da ga treba ubiti kao pseto. Niti je napad na islam ako je taj ludak npr. musliman. Niti je SAD zlo ako su oni baš ti koji će ga taj dan ujuriti. To što se on usput bori protiv zapada kod tebe je izazvalo saosećanje i želiš za njega ista prava kao što bi ih imalo civilizovano ljudsko biće, a to nije slučaj i pazi sad - to je sam temelj ljudskih prava. Samo, moraš da budeš u toj grupi da bi razumeo logiku, u suprotnom ćeš se čitav život buniti zašto se i prema tebi ne ophode kao i prema civilizovanom svetu…
I sve si to o meni video iz mog posta?? Bravo, ti mora da si reinkarnacija Frojda ili Junga sa extra feature-ima koje prthodne verzije nisu imale.. ili pak, klasično, samo projektuješ svoju sliku 'mi' i 'oni' gde sam ja pripadnik grupe 'oni' i imam zajedničke k-ke sa ostalim članovima grupe (čim ne pripadam grupi 'mi'). Ili što bi partizani rekli: 'Ili si s nama, ili si protiv nas' :-)
Edit: nađoh sad sliku koja govori više od 1000 (tvojih) reči, zar ne?? :-)
[att_img]
[Ovu poruku je menjao MyWay dana 23.07.2011. u 13:15 GMT+1]
[ milivoje t @ 23.07.2011. 12:43 ] @
Citat:
Devanagari: Šta ste usporili sa sumanutim teorijama, gde su? Nemojte da vas pomete to što se počinilac ne zove Hasan nego Andreas, hoćemo da čujemo sve o slatkoj osveti i konačnoj propasti zapadne civilizacije. Šta je u pitanju, Gadafi, talibani, norveška tajna služba, CIA, hajde bre recite, šta ste se stisli?
Evo milivoje je počeo da ih provaljuje, zna čovek da smo svi pucali iz M70 pa ih je raskrinkao, samo nikako da kaže ako to nije šta jeste. Ne čekajte milivoja, priložite svoje objašnjenje!
Otvori temu u UMZ nadji drugare za teorije zavere da malo sparingujte, izduvaj se, jer je pocelo da ti se prividja ono sto ne postoji momce. Ne moras da unistis ovu temu.
Kako ova stvar ide ne bi me cudlio da je isti ludak odgovoran i za bombaski napad. Blic kaze da je pomenuti vlasnik poljoprivredne firme. Znaci moze bez problema da kupuje vestacka djubriva na veliko, a onda uz uputstva sa interneta napravi eksploziv.
Jos uvek mi je neverovatno kako je mogao 2 sata neometano da lovi i odstreljuje jadne tinejdzere po tom ostrvu, a da policija ne stigne da reaguje. Strasan propust, sem ako se to ostrvo ne nalazi u PM od kopna norveske ?
[ vilil1 @ 23.07.2011. 12:51 ] @
Zanimljivo je da je na teritoriji EU, od ukupnog broja teroristickih akcija, samo mali procenat povezan sa islamskim terorizmom. Mnogo vise je uspesnih "domacih" terorista, separatista, levicara...
[ kandorus @ 23.07.2011. 12:53 ] @
Baš se i ne vidi da je Dimković pisao nešto u smislu govora mržnje. Ako neko već tako misli bilo bi dobro da citira poruku koja mu izgleda kao govor mržnje.
[ Devanagari @ 23.07.2011. 13:01 ] @
Citat:
Count Zero: Ama neka ga ujuri, nemam protiv. Evo nek' počne od Arabije npr. Ne može? Peh, majku mu ;)
Pretpostavljaš da ”ne može” pa na osnovu toga donosiš vickast zaključak sa sve smajlijem kako bi ispao pametan, a sve što si pokazao je zapravo da pojma nemaš šta je to KSA. Kako mali Đokica zamišlja Saudijce - kao nekakvu stoglavu aždaju opremljenu Teslinim zracima smrti kojima SAD mora da se šlihta kako ne bi čitavu planetu zemlju odveli u pakao. A sve je totalno suprotno, KSA je šaka jada koju SAD kroz kupovinu nafte hrani, oprema i naoružava i čitava stvar nije u tome da ne mogu nego da ne moraju jer - sad se skoncentriši - KSA radi apsolutno sve što im ovi kažu. I eto kako je svima super, samo zato što bespogovorno slušaju zapadnjake. A eto u komšiluku i nama bliskog slobodarskog Sadamovog Iraka, pogledaj samo taj častan i ponosit narod koji je eto i ratovao sa SAD dva puta, vidi kako im je lepo i što su ponosni.
A niko od teoretičara imperijalizma da skupi hrabrosti i da mi objasni zbog čega imperija zla ne otima naftu ovoj istoj Norveškoj o kojoj govorimo na ovoj temi? Ako već otimaju resurse i bombarduju zemlje zbog toga, što niko ne otme od Norvežana nego kupuju i bacaju pare? Nije Norveška Iran ili Severna Koreja ili kakva druga smehotresna paradigma za zemlju koju SAD ne smeju da napadnu, eno ih gore, nema ih pet stambenih blokova - zašto onda?
Citat:
MyWay:Edit: nađoh sad sliku koja govori više od 1000 (tvojih) reči, zar ne?? :-)
[att_img]
Vidiš, ja sam upravo zagovornik teze da hiljadu reči govori više od jedne slike.
Ćorav si kod očiju, sve ti piše na istoj toj slici koju si okačio, a da ni ne razumeš šta na njoj piše. I ti si hteo da se napraviš promućuran pa si prokljuvio zle zapadnjake koji napadaju sirote nedužne male slobodarske narode kako bi im otimali resurse neviđene u svemirskim razmerama. I onda si okačio sliku gde kažeš kako će da im otmu resurse pod lažnim izgovorima da uvode civilizaciju. A ne kapiraš da to nema veze s mozgom, civilizacija se ne uvodi, ona sama sebe reprodukuje jer u prirodi postoje samo stravična sila kretanja unapred i stravična sila povratka u ništavilo i ništa između to dvoje. Gde su mladi tu je i priča o zlim Amerikancima koji su istrebili indijance i da čitaš knjige preporučio bih ti jednu u kojoj autor upoznaje svet sa činjenicom da je samo 2% od svih indijanaca koji su život izgubili nakon dolaska belaca zapravo poginulo u okršajima, svi ostali su pomrli od bacila i sl. I vidiš, ti tu kačiš slike generala Kastera, dok pametan čovek sedi i razmišlja kako to da su baš belci došli do severne Amerike a ne indijanci do Evrope. Ili što kaže jedan moj dobar drug: ”pokvareni Holanđani preplovili pola sveta, otišli dole u južnu Afriku s najsavremenijim brodovima i oružjem i pokorili sirote bosonoge crnce koji su živeli isto kao i njihovi preci od pre 10.000 godina” i ni jednom ne zastane da se malo zamisli nad tim što je rekao. Tako da sve to nije bitno, važno je da ti imaš ta instant objašnjenja koja se mogu predstaviti jednom fotkom koja objašnjava više od hiljadu reči.
[ Isak666 @ 23.07.2011. 13:04 ] @
Citat:
vilil1: Zanimljivo je da je na teritoriji EU, od ukupnog broja teroristickih akcija, samo mali procenat povezan sa islamskim terorizmom. Mnogo vise je uspesnih "domacih" terorista, separatista, levicara...
Ako mislis tu i na Norvesku, ona nije u EU ;)
[ milivoje t @ 23.07.2011. 13:09 ] @
Ova nova floskula na naslovnim stranama svih news sajtova nasih i stranih je odlican pokazatelj novinarske sile.
"Hriscanski fundamentalista"
Sta je kog djavola hriscanski fundamentalista ? Sta je njihovo obelezje, imaju li neku organizaciju, plan i program rada ? Da li im arhandjel Mihailo obecava neke raspomamljene device u raju ili Sveti Petar novog porsea ako pobiju tinejdzere iz protivnicke partije ? Da li svaki hriscanski fundamentalista igra workraft, kao ovaj ludak ?
E hvala. I meni je hriscanski fundamnetalista zvucalo kao nesto sto najpre moze da se izrodi u protestantskim crkavama u americi.
Da i ja malo trolujem jer mi se ukljucio bbc live video, bas na konferenciji premijera norveske, a prvo i drugo pitanje pitanje da li je kraljevska porodica sigurna, a odgovor oni su u vazduhu bezbedni. Mislim ko j# kralja ludak pobi osamdesetoro dece...
[ MyWay @ 23.07.2011. 13:34 ] @
Citat:
Devanagari: KSA je šaka jada koju SAD kroz kupovinu nafte hrani, oprema i naoružava i čitava stvar nije u tome da ne mogu nego da ne moraju jer - sad se skoncentriši - KSA radi apsolutno sve što im ovi kažu
Da, da.. pogotovo u domenu poštovanja ljudskih prava i civilizacijskih normi:
Citat:
LGBT osobe u Saudijskoj Arabiji su žrtve sveopšte diskriminacije, nasilja i ubistava, jer se sudstvo, koje se temelji na šerijatskom zakonu, sa krivičnim delom homoseksualnog odnosa obračunava smrtnom kaznom, a u retkim slučajevima dugom zatvorskom kaznom ili javnim poniženjem.
Citat:
Devanagari: Gde su mladi tu je i priča o zlim Amerikancima koji su istrebili indijance i da čitaš knjige preporučio bih ti jednu u kojoj autor upoznaje svet sa činjenicom da je samo 2% od svih indijanaca koji su život izgubili nakon dolaska belaca zapravo poginulo u okršajima, svi ostali su pomrli od bacila i sl. I vidiš, ti tu kačiš slike generala Kastera..
Kakva slika generala Kastera koju sam okačio?
Btw, kad već čitaš knjige tog tipa (samo 2% indijanaca pobili doseljenici, ostalo pomrlo od bolesti i smrti) mogu ti preporučiti i druge, slične - npr Tuđmanova otkrića stvarnog broja ubijenih u Jasenovcu i Jevreja u WWII (verovatno je i tu razlika u onima koji su umrli od bacila i sl), ili pak voliš više istorijske spektakle tipa da su piramide gradili vanzemaljci?
[ kelja @ 23.07.2011. 13:42 ] @
[ vilil1 @ 23.07.2011. 13:48 ] @
Citat:
vlada131: Taj ga je ugasio. Neko ko ubije 80-oro tinejdžera neće dugo da potraje u zatvoru...
Obzirom na to kakvi su zatvori tamo, i da je max. kazna 21. godina robije...ne bi me cudilo da izadje posle nekih petnaestak godina. Dobro ugojen i rumen u licu. ;)
[ Count Zero @ 23.07.2011. 14:46 ] @
Citat:
Kako mali Đokica zamišlja Saudijce
Stvar je u tome što si tvrdio da će Ameri da "ujure" neki taj fundamentalizam i to. A ja kažem da baš i neće. Naravno da mogu, ali baš i neće gde im on odgovara dok imaju drugu dobit.
Nazovite kako god "izuzeci koji potvrđuju pravilo", eto može tako.
Evo, post bez smajlija, valjda je sad u redu, a?
[ Isak666 @ 23.07.2011. 14:57 ] @
Citat:
vilil1: Obzirom na to kakvi su zatvori tamo, i da je max. kazna 21. godina robije...ne bi me cudilo da izadje posle nekih petnaestak godina. Dobro ugojen i rumen u licu. ;)
Da se kladimo da će da usvoje neki amandman, nešto, da bi ga osudili na više i da ga neće smeštati u ovakve hotele?
U pitanju je nezapamćen zločin, vreme je da se menjaju pravila.
Ne bih da previše oftopikujem, samo ovo.
Zar ovo nije eklatantan primer slučaja za smrtnu kaznu??
[ a1200 @ 23.07.2011. 15:54 ] @
Citat:
Zar ovo nije eklatantan primer slučaja za smrtnu kaznu??
Ma jok, treba ga poslati na grupnu trapiju, pruziti mu ruku, i samo (eventualno) staviti nanogicu... da moze decko na miru da se "oporavi", da se lakse integrishe u drustvo. Ovo je bio samo "krik davljenika", neshvacene dushice, koja zeli da privuce paznju... no biggie
E, to je jedini tip zatvora koji sluzi (deklarativno od svih podrzanoj) svrsi - ''popravljanju'' i reintegraciji u drustvo kaznjenika.
(Ostali sluze uglavnom suprotnom - daljem ''usavrsavanju'' zlocinaca i podsticanju asocijalnijeh tendencija, hteli to da priznamo, ili ne)
No, ovaj ludak ce mozda da odlezi u nekom takvom, ali nece ga pustiti zivog iz njega, bar imam utisak...
[ vlada131 @ 23.07.2011. 16:20 ] @
^ Na to sam i ja mislio, pobrinuće se neko za njega. Kad ubiješ 80-oro dece, okliznućeš se na pločicama u kupatilu...ili ćeš da se malo žešće posečeš kad se brijaš, uvek može da te zadesi neka 'nesreća'.
Inače, ako se neko pita kako može jedan čovek da ubije 80 ljudi:
Citat:
According to an eyewitness, it took police more than two hours to arrive at the scene. According to another source, it took the police 30 minutes after the alarm to reach the island.
Tragično...kao slasher movie, ludak se šeta unaokolo i ubija nesmetano. Možda je bomba u stvari bila mamac da se odvrati policija, da bi on mogao nesmetano da poubija koliko god dece stigne?!?
:((
[ a1200 @ 23.07.2011. 16:30 ] @
Citat:
Na to sam i ja mislio, pobrinuće se neko za njega. Kad ubiješ 80-oro dece, okliznućeš se na pločicama u kupatilu...ili ćeš da se malo žešće posečeš kad se brijaš, uvek može da te zadesi neka 'nesreća'.
Ili se udavis u kofi sa vodom :). Kao onaj novinar, sto je sto je ubijao po Makedoniji, a u isto vreme pravio reportazu sa inspektorima koji su istrazivali ta ubistva... pravio ih budalama. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/...narubica-se-udavio-u-kofi-vode
[ Isak666 @ 23.07.2011. 17:00 ] @
Ono sto mi je odvratno jeste da pored da se ovakve stvari desavaju - u Iraku skoro svake nedelje jednom, svaki rat ima slicne gadosti, ali - ovaj idiot je sa namerom ciljao i ubijao decu od 15 do 18 godina.
Ne znam, smrtna kazna je brza.
Neka dozivotna u celiji koja bi sluzila da cuvari mogu istresati svoje frustracije.
[ Wajda.W @ 23.07.2011. 18:22 ] @
Citat:
Isak666: Ono sto mi je odvratno jeste da pored da se ovakve stvari desavaju - u Iraku skoro svake nedelje jednom, svaki rat ima slicne gadosti, ali - ovaj idiot je sa namerom ciljao i ubijao decu od 15 do 18 godina.
Ne znam, smrtna kazna je brza.
Neka dozivotna u celiji koja bi sluzila da cuvari mogu istresati svoje frustracije.
+1
Takodje da dodam, ukoliko se neko odvazi da govori o ljudskim pravima u ovom slucaju nek se prvo preispita da li je OVO sto je pobilo decu covek?
[ Ivan Dimkovic @ 23.07.2011. 18:32 ] @
Citat:
Da se kladimo da će da usvoje neki amandman, nešto, da bi ga osudili na više i da ga neće smeštati u ovakve hotele?
Norvezani? Nema sanse. To nije zemlja u kojoj se sistem menja uredbama i amandmanima kako kome dune. Ali sumnjam da ce ikad izaci iz zatvora ziv.
Inace, smrtna kazna za ovog "coveka" je raj posto bi prekinula pakao koji sigurno ima u glavi i oslobodila ga njegovih muka. To je jednostavno suvise blago i brzo za ovakvu zver.
Dozivotna kazna u najmanjoj mogucoj samici, bez ikakvog kontakta sa ljudima, izolovana tako da nema nikakvog zvuka i sa tapaciranim zidovima kako ne bi mogao da se ubije je daleko bolji izbor - pa nek ostane sam sa svojim bioskopom u glavi, siguran sam da film unutra nije komedija. Nisam siguran da bi neke batine i mucenje od strane strazara bile kazna za tog stvora - posto je vrlo verovatno tesko mentalno bolestan i njegove percepcije bolova i strahova sigurno nisu iste kao kod normalnih ljudi.... moze lako da ispadne da mu se to svidja pa bi bilo lose davati mu mogucnost da uziva.
Sto se ljudskih prava tice - koliko god bizarno zvucalo, ali i ovo bice ima nekakva prava koja nisu to zbog njega i takvih nego zbog daleko bitnijih stvari. Najgora stvar koju bi Norvezani mogli sebi da urade je da se po*seru na svoj sistem i da zbog jednog ludaka menjaju svoje zakone kao nekakva banana zemlja.
Razmislite - nista se sa tim ne bi postiglo, to nece vratiti ni jednu ubijenu zrtvu, nece nikome uciniti zivot laksim, nece ni jednu stvar uciniti boljom ili ispravnijom. Jedino bi drzava samu sebe kompromitovala i pokazala da jedan ludak moze da je destabilise. To je nista drugo nego pokazivanje slabosti - nesto sto Norveskoj svakako nije potrebno u ovom momentu.
Zbog svega toga mislim da se to vrlo verovatno nece desiti.
Ne zato sto neko specijalno insistira na necijim "pravima", vec zato sto je to jednostavno pogresno.
Sta je kazna za ovakve neljude, nema dobre kazne. Svim tim roditeljima deca su ubijena, nema kazne koja ce im bol ukinuti, moze samo malo umiriti muku.
Da se ne ponavljam, ali dva sata ubijati iz automatskog oruzja je strasna greska u sistema zastite, policije. Pa neko iz njihovog mupa i vlade mora snositi krivcu. Da li je ovaj podmetuo bombu da bi angazovao policiju na jedno mesto, a na drugom vrsio pokolj, moze biti. Ali da im dva sata treba da izadju na poziv pokolja, a ovaj im se na kraju mirno preda...
[ serbolicious @ 23.07.2011. 20:13 ] @
Citat:
Sta je kazna za ovakve neljude, nema dobre kazne. Svim tim roditeljima deca su ubijena, nema kazne koja ce im bol ukinuti, moze samo malo umiriti muku.
Javno lincovanje i nabijanje na kolac na trgu - to je zaista imalo svojih prednosti!
Pedofili, silovatelji i ovakvi bolesnici - sve to za primer treba da sluzi, za buduca pokolenja.
[ Count Zero @ 23.07.2011. 21:24 ] @
Pazi, to za smrtnu kaznu, lako se tu upadne u začarani krug.
Monstrumi koji počine višestruka ubistva ne mogu biti mentalno zdravi, samim tim to im je olakšavajuća okolnost koja ih upućuje u ludaru.
U svakom slučaju, ni ludara ni zatvor neće vratiti ubijene. Neće ni batinanje.. Kad pogledaš, neće ništa. Važno je da se ovakvi ne vrate međ' ljude, pa kako god.
A ovako blag kazneni sistem definitivno oslikava društvo u kojem je ustanovljen.
[ kandorus @ 23.07.2011. 23:29 ] @
Citat:
serbolicious:
avno lincovanje i nabijanje na kolac na trgu - to je zaista imalo svojih prednosti!
Pedofili, silovatelji i ovakvi bolesnici - sve to za primer treba da sluzi, za buduca pokolenja.
I uz njih i ratne zločince, sve to zakucati maljem u septičku, a septičku zajedno s njima u okean da ne bi kroz 50-60 godina neko pokušao da ih povampiri.
[ ventura @ 23.07.2011. 23:32 ] @
Lik je prilično inteligentan&elokventan motherfucker... Ostavio je manifest na nekih 1500 strana..
Dotiče se prilično mnogo puta Srba generalno, Srba&Kosova, Srba&Jevreja, Jugoslavije i sl...
[ Isak666 @ 23.07.2011. 23:49 ] @
Wtf?
Ovo je njegovo pisanije?
Taj je stigao i da se pozabavi Hrebeljanovicem. Ako je ovo njegovo, imam utisak da cemo jos slusati o ovom tipu.
[ a1200 @ 23.07.2011. 23:55 ] @
Zato se verovatno i predao... :)
Sad' na miru da pishe, i propoveda - postao je "poznat". Kazem ja... kofa sa vodom...
[ Isak666 @ 23.07.2011. 23:58 ] @
Pa taj je onda totalno odvaljen.
[ triac @ 23.07.2011. 23:59 ] @
Imate li kakav izlaz iz ove situacije, kako da pomognemo Norvezanima
p.s
Imam jednu kaznu za njega relativno je brza ali solidno bolna...
U bure sa svezim betonom do grla, kada beton postane "manje svez" i pocne da "vata" bice interesantno...
[ ventura @ 24.07.2011. 00:07 ] @
Citat:
Isak666:
Ovo je njegovo pisanije?
Taj je stigao i da se pozabavi Hrebeljanovicem. Ako je ovo njegovo, imam utisak da cemo jos slusati o ovom tipu.
Kažu da je ovo spremao 9 godina, uključujući i pisanje ovog manifesta..
Ima negde i video snimak, ali nisam uspeo da ga iskopam, YouTube ga je odmah skinuo..
[ Isak666 @ 24.07.2011. 00:12 ] @
Ja samo na preskok iscitavam pasuse gde se spominje Srbija i to sto je on sakupio je ludilo.
Ok, sve ima na netu, ali tako se cimati negde detaljima, istorijom, statistikom i sl o nekoj Srbiji iz pozicije nekog Norvezanina - cudan, cudan lik.
[ HeYoo @ 24.07.2011. 00:22 ] @
Nema.. severnjaci i kad planiraju pokolje to rade pedantno.
[ Emmy @ 24.07.2011. 00:28 ] @
mogu da se kladim da je norveskom premijeru laknulo kad je cuo da je napadac domorodac. Zamislite da je recimo napadac bio jedan od 30,000 osljanskih Pakistanaca. Kakva bi to shizofrenija nastala, tada bi trebalo npr spojiti nespojivo i objasniti narodu da je dobro da se angazuje u sprovodjenu haosa po islamskim zemljama sto ce neminovno voditi ka jos vecem egzodusu, a istovremeno ce im se kod kuce snishoditi da ne bi bio narusen ugled tolerantnih skandinavaca, a u biti besprekornih licemera.
Inace zaledio sam se danas kad sam video sliku malog. Podsetio me je na onaj film "momci iz Brazila"
[ Isak666 @ 24.07.2011. 00:28 ] @
Ajao sta tu nema sve, dzizs...
Citat:
European Military Order and Criminal Tribunal
3.12 Re-founding of Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici – PCCTS, the Knights Templar
The European Military Order and Criminal Tribunal (the PCCTS - Knights Templar) was created by and for the free indigenous peoples of Europe. One of the primary purposes of the tribunal and order is to attempt/contribute to seize political and military control of Western European multiculturalist regimes and to try, judge and punish Western European cultural Marxist/multiculturalist perpetrators (category A, B and C traitors) for crimes committed against the indigenous peoples of Europe from 1955 until this day.
Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici – PCCTS (the Poor Fellow-Soldiers of Christ and of the Temple of Solomon), the Knights Templar was re-founded in London in 2002 by representatives from eight European countries, for the purpose of serving the interests of the free indigenous peoples of Europe and to fight against the ongoing European Jihad (referred to as the “third Jihad”). The Knights Templar was re-founded as a pan-European nationalist military order and a military/criminal tribunal with two primary objectives. The order is to serve as an armed Indigenous Rights Organisation and as a Crusader Movement (anti-Jihad movement).
The founding session (two meetings consisting of 4 founding members and host as a security precaution) was held in London, United Kingdom – Apr, 2002.
Founding (re-founding) members:
Anonymous 1 - Nationality: English Protestant (Host)
Anonymous 2 - Nationality: English Christian atheist
Anonymous 3 - Nationality: French Catholic
Anonymous 4 - Nationality: German Christian atheist
Anonymous 5 - Nationality: Dutch Christian agnostic
Anonymous 6 - Nationality: Greek Orthodox
Anonymous 7 - Nationality: Russian Christian atheist
Anonymous 8 - Nationality: Norwegian Protestant (member and proxy for 9) Anonymous 9 - Nationality: Serbian Orthodox (by proxy, location: Monrovia, Liberia)
----
3.16 PCCTS - Purpose and objectives of re-founding
Short list - overview
The PCCTS, Knights Templar serve as an independent pan-European Military and Criminal Tribunal in the current Western European civil war. We have come to the conclusion that the democratical struggle to save Europe has been lost. Our purpose and goal is to defeat the cultural Marxist/Multiculturalist Alliance of Europe, seize political and military control of Western European countries and implement a cultural conservative political agenda.
PCCTS activities will continue in all three phases of the European civil war until our objectives have been completed.
Interesantna tema, puna cinizma i ironije. Realna slika danasnjeg drustva i poimanja demokratje. Kad bolje pogledate sta pise o ovm liku, videcete da je on to uradio jer mu je taj cinizam i dvolicnost dosla preko glave. A onda desi se cista slucajnost, pa na temi koja se odnosi na posledice iskrivljenih pogleda na svet desi se demonstracija cinizma i dvolicnosti.
Prvo jedan drzavan organ (ako zamislimo ES kao drzavu, a administratore, moderatore i druge redare kao njene cinovnike) pocne da radi nesto sto je kao zbranjeno u ovoj drzavi (to je Dimkovic), jas da bude gore on je nas gasterbajter u Nemackoj, u Evropi, ejjj. Onda ga obicni gradjani opomenu zbog toga i umesto da se izvini, u pomoc mu stize cinovnik 2, da pomogne svom kolegi i opravda njegove poteze i podseti druge sta ih moze snaci. Ovaj cinovnik je gori od prvog, ne kritikuje kolegu iako mu je to posao, vec ga podrzava tako sto preti ovima sto ga kritikuju. E to je tipican primer demokratije.
Znaci, osnova demokratije je da zajases vlast, pocnes da palamudis kako te volja, mozes sve da kritikujes, mozes da s*eres koliko te volja, ali kad te opemenu da si pogresio, odmah pocinjes da pretis. Da bi demokratija bila sto bolja, demokraticnija, kao jedan demokrata opomenes ostale da moze da ih sudis i da im vojsku posaljes, ako treba.
Ovom coveku u Oslu je samo puko film i preuzeo odgovornost da malo prosiri demokratiju, nista vise. Kod nas se kaze, "pao mu mrak na oci" i ja mislim da je dobro da se cesce desavaju ovakve stvari jer realno mogu pomoci da se stvari promene. Demokrate vremenom pomisle da su bezgresni i da im je sve dopusteno i ne fermaju nikoga.
Po meni ako to drustvo hoce da bude ozbiljno i pokaze svoju snagu i "demokratsku" moc, treba prvo da utvrdi da li je ovaj covek bolestan ili zdrav. Ako je bolestan da ga lece o drzavnom trosku i da ga poljube u dupe. Ako je zdrav, da ga osude po vazecim zakonima i tako pokazu da postuju svoje zakone. Ako su negde pogresili, pa doneli zakon da je maksimalna kazna 10 godina, da ga osude deset godina.
Jedina razlika izmedju onoga sto je on uradio u Oslu i onoga sto predstavnici te drzave rade u Tripoliju je u tome sto njegovu akciju nije odobrio predsednik drzave. Ovde je nastradalo 80 neduznih, u Tripoliju takodje nastrada 80 neduznih.
[ Emmy @ 24.07.2011. 00:37 ] @
ok konislave ti budi Andreas es-a, a ja cu da se vec pravim mrtav.
[ triac @ 24.07.2011. 00:39 ] @
Osecam da ova extremisticka prica ima neku mnogo zaebitiju podlogu nego sto mozemo da sanjamo, nikako nije nista slucajno ni tajming ni drzava ni velicina incidenta...jedino ne mogu da povezem sta je pravi razlog sem da je nekome "pao mrak na oci"...
Lik je mason pise neke medjunarodne zbornike, da li su to neke cudne poruke koje upucuju na stanje medju nekim lozama, da li je to nesto od strane USA ka Evropi podmetnuto, (u mudzahedine, ne verujem ni 1%)...videcemo...
Zezeno i pakleno, na keca otvara mogucnosti ka formiranju nekih zavera i podmetacina...mislim definitivno da su to neke medjunarodne igre a za obicnu raju koja cita zutu stampu dace neki banalan razlog (tipa apstinencija od onanisanja mu pomutila vid i covek prso....)...jes jes...
[ vlada131 @ 24.07.2011. 00:42 ] @
Citat:
konislav Ovom coveku u Oslu je samo puko film i preuzeo odgovornost da malo prosiri demokratiju, nista vise. Kod nas se kaze, "pao mu mrak na oci" i ja mislim da je dobro da se cesce desavaju ovakve stvari jer realno mogu pomoci da se stvari promene. Demokrate vremenom pomisle da su bezgresni i da im je sve dopusteno i ne fermaju nikoga.
A ja mislim da ste ti ili neko tvoj kojim slučajem bili tamo, da ne bi napisao to što si napisao...
[ 3way @ 24.07.2011. 00:44 ] @
Citat:
konislav:
Po meni ako to drustvo hoce da bude ozbiljno i pokaze svoju snagu i "demokratsku" moc, treba prvo da utvrdi da li je ovaj covek bolestan ili zdrav.
A kako po tebi moze da se utvrdi da li je neko bolestan ili zdrav?
[ Emmy @ 24.07.2011. 00:46 ] @
Citat:
A ja mislim da ste ti ili neko tvoj kojim slucajem bili tamo, da ne bi napisao to što si napisao...
Pa zrtvovao bi se covek za demokratiju. To je dobro.
[ konislav @ 24.07.2011. 00:51 ] @
Ja sam skoro u nekoj diskusiji pisao da je Evropi i Evropljanima dosadilo vise da skupljaju svakojaki sljam tamo, da ga cuvaju i hrane i da nikakav korist od toga nemaju. Prvo su Nemci poceli hajku na onog njihovog politicara sto je napisao knjigu kava je situacija u Nemackoj, a kasnije je Merkelova sve to javno saopstila. Tako ce sad polako Skendinavci da se bude i da shvataju da im valja da najure sve one koji su tamo zaseli, a koje ovi treba da hrane. Polako, bice jos akcija i polako ce poceti ciscenje svojih dvorista. Prica o Muslimanskom fundamentalizmu je Americka prica, njihov projekt i polako je prevazidjen. Pravi neku paru, ali nema vise duse u njemu. Treba nov projekt, novi krstaski rat. Inace samo da dodam da su svi krstaski ratovi vodjeni zbog para i bogatstva. U sledecom projektu mozemo ocekivati jednu od sledecih dve mogucnosti:
1. cistice se Evropa od buva
2. tamanice se Africki sljam
[ konislav @ 24.07.2011. 00:54 ] @
Citat:
3way: A kako po tebi moze da se utvrdi da li je neko bolestan ili zdrav?
Metodom kojom je ta drzava propisala da se utvrdjuje necija bolest (zdravstveno stanje).
[ 3way @ 24.07.2011. 00:57 ] @
Citat:
konislav: Metodom kojom je ta drzava propisala da se utvrdjuje necija bolest (zdravstveno stanje).
I ti ocekujes da svaki covek moze da se proveri na bolest propisanim nacinom :):):)
Pa ono...i nisi neki analiticar ::):)
[ konislav @ 24.07.2011. 00:58 ] @
Citat:
vlada131: A ja mislim da ste ti ili neko tvoj kojim slučajem bili tamo, da ne bi napisao to što si napisao...
Ja jesam emotivac po prirodi, ali batali me patetike i lazne brige za covecanstvo. Nisam ja hostapler iz takozvanih " nevladinih organizacija"
[Ovu poruku je menjao konislav dana 24.07.2011. u 02:15 GMT+1]
[ konislav @ 24.07.2011. 01:01 ] @
Citat:
3way: I ti ocekujes da svaki covek moze da se proveri na bolest propisanim nacinom :):):)
Pa ono...i nisi neki analiticar ::):)
Nije bitno sta ja ocekujem. Ja sam samo za to da se postuje zakon, procedura, standard ili nazovi ga kako hoces. Ako je ovaj lik vest pa se izvuce, onda je to njegova majstorija.
[ 3way @ 24.07.2011. 01:03 ] @
Citat:
konislav: Nije bitno sta ja ocekujem. Ja sam samo za to da se postuje zakon, procedura, standard ili nazovi ga kako hoces. Ako je ovaj lik vest pa se izvuce, onda je to njegova majstorija.
Bitno je sta ocekujes, jer ocekujes da budala bude uhvacena na vreme zato sto je budala.
S obzirom da je nemoguce otkriti sve budale u drustvu, tvoja teorija o tome da je on trebalo da bude u zatvoru ili ludnici pada u vodu, posto su svi zakoni i procedure ispostovani.
[ vlada131 @ 24.07.2011. 01:08 ] @
Citat:
konislav Ja jesam emotivac po prirodi, ali batali me patetike i lazne brige za covecanstvo. Nisam ja fostapler iz takozvanih " nevladinih organizacija"
Ma verujem ja tebi, nego samo kažem :-) A to što sam napisao stoji...
[ Emmy @ 24.07.2011. 01:09 ] @
ovaj konislav je zesce opitschen tip. Najpre mu cestita na delu, a onda tvrdi da ga je trebalo strpati u ludaru na osnovu kriterijuma sistema za koji tvrdi da je truo.. ROTL
3way: Bitno je sta ocekujes, jer ocekujes da budala bude uhvacena na vreme zato sto je budala.
S obzirom da je nemoguce otkriti sve budale u drustvu, tvoja teorija o tome da je on trebalo da bude u zatvoru ili ludnici pada u vodu, posto su svi zakoni i procedure ispostovani.
Ja govorim o ovom coveku i Slucaju u Oslu. Nisam nigde iznosio teorije o metodama prepoznavanja ljudi. Ja sam rekao sledece.
Nad ovom osobom treba da se sprovede zakonom propisana procedura i da se utvrdi da li je zdrav ili bolestan. Toliko. Nisam ja govorio o necem apstraktnom, govorim o onome ko je uhvacen i kome treba da se sudi. Tako da nema potrebe da izvrces pricu.
Nijedna osoba ne moze biti osudjena dok se ne dokaze krivica. Ni jedna osoba ne moze biti hospitalizirana dok sama ne zatrazi ili joj hospitalizacija ne bude sudskom odlukom nametnuta.
Nisam cuo da se neka drzava bavi utvrdjivanjem svih budala u drustvu. Kad se uoci neka pojava onda se reaguje.
[ 3way @ 24.07.2011. 01:17 ] @
Citat:
konislav:
Nad ovom osobom treba da se sprovede zakonom propisana procedura i da se utvrdi da li je zdrav ili bolestan.
A dobro je. Ja sam mislio da treba da se utvrdi dal je neko zdrav ili bolestan mnogo pre ovakvih dogadjaja.
BTW, sta ima tu da se utvrdjuje? Zar nije ocigledno da je ovaj bolestan?
[ Emmy @ 24.07.2011. 01:19 ] @
ma odobro, ostavimo konislava aka alisa u zemlji gde se hodze krste i gde su lordovi clanovi komunisticke partije i vratimo se nasem antiheroju.
Daklem, svrni-okreni sve se opet svodi na pitanje islama u zapadnoj evropi. Koliko sam razumeo ovaj mladi jugendovac je ocito bio nezadovoljan radom partije koja tako zdusno menja etnicku sliku norveske da je resio da ih u korenu zatre... Ili ne ?
[ Pirossi @ 24.07.2011. 01:19 ] @
Citat:
3way: A dobro je. Ja sam mislio da treba da se utvrdi dal je neko zdrav ili bolestan mnogo pre ovakvih dogadjaja.
onda bi na forumu bio strašno dosadno.
[ konislav @ 24.07.2011. 01:23 ] @
Citat:
Emmy: ovaj konislav je zesce opitschen tip. Najpre mu cestita na delu, a onda tvrdi da ga je trebalo strpati u ludaru na osnovu kriterijuma sistema za koji tvrdi da je truo.. ROTL
Ti si jos jedan sto ne cita lepo sta sam ja napisao. Nisam ja nigde rekao da ovaj tip treba u ludnicu, ja sam rekao da mora da se utvrdi za ge je ovaj tip. Posto se Norveska poela na onu stvar njenim standardima i svima ih prodaje, nudi, namece, onda je normalno da sad kad se to desilo u Norveskoj, tim njenim standardima utvrdjujemo ko je lud, a ko zdrav.
Kako bi inace utvrdili? Tako sto ce mo ga lincovati bez sudjenja, ne ide. Ne mozemo ga ni u ludnicu, ako nije lud. Moramo prvo da utvrdimo stanje u kojem se nalazi.
[ 3way @ 24.07.2011. 01:25 ] @
Citat:
konislav: Ti si jos jedan sto ne cita lepo sta sam ja napisao. Nisam ja nigde rekao da ovaj tip treba u ludnicu, ja sam rekao da mora da se utvrdi za ge je ovaj tip.
Tebi nije jasno za gde je neko ko organizuje ili izvrsi masovno ubistvo?
[ Isak666 @ 24.07.2011. 01:27 ] @
Valjda covek prica o formalnom utvrdjivanju stanja optuzenog i da li mu se moze izreci sankcija i taj rad...
Sve u svemu, ide tema opet u ja tebi - ti meni.
[ Pirossi @ 24.07.2011. 01:30 ] @
Citat:
konislav:
Posto se Norveska poela na onu stvar njenim standardima i svima ih prodaje, nudi, namece...
kako meni niko ne nameće Norveški standard?
tebi u Makedoniji nameću? ali se ti čvrsto držiš makedonskog.
good 4 you.
[ Emmy @ 24.07.2011. 01:32 ] @
konislave mogao si to lepse da kazes. U biti te razumem. Iako si dobrano cvaknut ima u tebi naznaka tj ostataka zdravog razuma - pa se tako gnusas ovog zlocina. Ipak, tvoja sizoidna priroda ima razumevanja i za ovaj zlocin novog Adolfa u pokusaju. Po tebi taj njegov zlocin je vise neka kosmicka pravda, simbioza Sive i Kalija. On je za tebe neka vrsta glasnika novih dogadjaja izvrsitelja nekog gneva nesto sto se jos niko ne usudjuje definisati...
[ konislav @ 24.07.2011. 01:36 ] @
Citat:
Isak666: Valjda covek prica o formalnom utvrdjivanju stanja optuzenog i da li mu se moze izreci sankcija i taj rad...
Sve u svemu, ide tema opet u ja tebi - ti meni.
Svaka cast, ti si prvi koji je shvatio o cemu govorim. Sad mi jos pomogni da doticnima objasnim zasto je to bitno i da je to prvi peduslov da bi se neko sudio ili hospitalizovao.
Citat:
Pirossi: kako meni niko ne nameće Norveški standard?
tebi u Makedoniji nameću? ali se ti čvrsto držiš makedonskog.
good 4 you.
Sta si hteo da me pitas?
[ Pirossi @ 24.07.2011. 01:37 ] @
šta imaš protiv norveškog standarda?
onako a priori.
[ vlada131 @ 24.07.2011. 01:46 ] @
Citat:
konislav: Ti si jos jedan sto ne cita lepo sta sam ja napisao. Nisam ja nigde rekao da ovaj tip treba u ludnicu, ja sam rekao da mora da se utvrdi za ge je ovaj tip. Posto se Norveska poela na onu stvar njenim standardima i svima ih prodaje, nudi, namece, onda je normalno da sad kad se to desilo u Norveskoj, tim njenim standardima utvrdjujemo ko je lud, a ko zdrav.
Kako bi inace utvrdili? Tako sto ce mo ga lincovati bez sudjenja, ne ide. Ne mozemo ga ni u ludnicu, ako nije lud. Moramo prvo da utvrdimo stanje u kojem se nalazi.
Normalno da će se utvrditi, imaju oni sudske psihologe. A da l' će u zatvor ili u ludnicu je u suštini nebitno, dokle god je iza nekih rešetaka.
[ konislav @ 24.07.2011. 01:46 ] @
Citat:
Emmy: konislave mogao si to lepse da kazes. U biti te razumem. Iako si dobrano cvaknut ima u tebi naznaka tj ostataka zdravog razuma - pa se tako gnusas ovog zlocina.
Cisto sumnjam da ti nesto razumes. Da si razumeo/la ne bi napisao/la da se ja gnusam ovog zlocina. To je neka tvoja projakcija i nema veze sa necim sto sam ja napisao.
Citat:
Ipak, tvoja sizoidna priroda ima razumevanja i za ovaj zlocin novog Adolfa u pokusaju. Po tebi taj njegov zlocin je vise neka kosmicka pravda, simbioza Sive i Kalija. On je za tebe neka vrsta glasnika novih dogadjaja izvrsitelja nekog gneva nesto sto se jos niko ne usudjuje definisati.
Ajde lepo zamoli da ti neko procita sta si napisao.
Citat:
Pirossi: šta imaš protiv norveškog standarda?
onako a priori.
Nemam ja nista protiv nijednog standarda, ali sam zato da se taj i takav primenjuje i na onoga ko ga propagira ili namece nekome. Norveski je ovde spomenut jer se prica o Norveskoj.
[ Isak666 @ 24.07.2011. 02:15 ] @
Deo iz navodno njegove knjige:
Citat:
I came in contact with Serbian cultural conservatives through the internet. This initial contact would eventually result in my contact with several key individuals all over Europe and the forming of the group who would later establish the military order and tribunal, PCCTS, Knights Templar. I remember they did a complete screening and background check to ensure I was of the desired calibre. Two of them had reservations against inviting me due to my young age but the leader of the group insisted on my candidature. According to one of them, they were considering several hundred individuals throughout Europe for a training course. I met with them for the first time in London and later on two occasions in Balticum. I had the privilege of meeting one of the greatest living war heroes of Europe at the time, a Serbian crusader and war hero who had killed many Muslims in battle. Due to EU persecution for alleged crimes against Muslims he was living at one point in Liberia. I visited him in Monrovia once, just before the founding session in London, 2002.
lol
[ milivoje t @ 24.07.2011. 03:10 ] @
zvuci kao da su ga izlevatili lokalni forum nacionalisti Mika i Ceda da im plati avio karte da se nadju negde u Evropi da ljudi malo vide sveta, a onda da upozna Zokija koji radi na busotini, Zoki ga izlevatio da je Ratko Mladic. Naravno to zadovoljstvo su mu naplatili u masnim evrima :).
[ HoT_Steppa @ 24.07.2011. 07:24 ] @
Citat:
Ja samo na preskok iscitavam pasuse gde se spominje Srbija i to sto je on sakupio je ludilo.
Ok, sve ima na netu, ali tako se cimati negde detaljima, istorijom, statistikom i sl o nekoj Srbiji iz pozicije nekog Norvezanina - cudan, cudan lik.
Da, neki tamo Norvezanin moze da se cima pravom istorijom Evrope a mi ne mozemo. Da pola Srba zna srpsku istoriju kao sto je ovaj lik zna nasa kola bi krenula drugim tokom.
[ Pirossi @ 24.07.2011. 08:04 ] @
Citat:
HoT_Steppa:
...Da pola Srba zna srpsku istoriju kao sto je ovaj lik zna nasa kola bi krenula drugim tokom.
kako bi krenula? svako od tih pola srba istoričara bi ubilo po 100-tinak ljudi?
[ Emil Ranc @ 24.07.2011. 09:04 ] @
Ono što je poražavajuća činjenica je da je policiji trebalo bezmalo sat vremena od početka pucnjave da dođe na lice mesta.
...
I saw him standing 10 metres from me, shooting at the people who were swimming. He aimed his machine gun at me and I screamed at him, 'No please no, don't do it'. I don't know if he listened to me but he spared me.
He came back an hour later. I was with other survivors and we were lying down and hiding behind the trees and rocks. We were freezing in our wet clothes.
...
Pomislio sam da je čovek u šoku poremetio percepciju vremena, ali evo hronologije događaja, koja to potvrđuje.
Citat:
At around 1650 (1450GMT), people began to hear shooting from the island of Utoeya across a lake about 35km (20 miles) north-west of Oslo.
After the first reports of the shootings, a police SWAT team was despatched to Utoeya at 1740. Meanwhile, the gunman was wandering the island randomly shooting victims, according to eyewitness reports.
[ Devanagari @ 24.07.2011. 09:04 ] @
Citat:
kako bi krenula? svako od tih pola srba istoričara bi ubilo po 100-tinak ljudi?
Da ne pričamo o tome kako nam je ”krenulo” otkad smo početkom devedesetih počeli slobodno da ispovedamo našu istoriju, da ne kažem ”istoriju”…
[ HoT_Steppa @ 24.07.2011. 10:01 ] @
Citat:
Pirossi: kako bi krenula? svako od tih pola srba istoričara bi ubilo po 100-tinak ljudi?
Ne lupaj. To sto se slazem sa onim sto je napisano o nasoj istoriji u tom manifestu ne znaci da se i slazem sa ovim pokoljem. On je ovo uradio da bi skrenuo paznju na ono sto pise u Manifestu i to je i dobio.
Inače u manifestu se spominje i posedovanje helmet cam-a, tako da je najverovatnije snimao pucnjavu, ali isto tako spominje nemogućnost uploada videa na net u realtime-u... Tako da snimak verovatno postoji, ali ne verujem da će policija dozvoliti da bude pušten u javnost..
[ HoT_Steppa @ 24.07.2011. 10:10 ] @
Citat:
Q: What tipped the scales for you? What single event made you decide you wanted to continue planning and moving on with the assault?
A: For me, personally, it was my government’s involvement in the attacks on Serbia (NATO bombings in 1999) several years back. It was completely unacceptable how the US and Western European regimes bombed our Serbian brothers. All they wanted was to drive Islam out by deporting the Albanian Muslims back to Albania. When the Albanians refused, they really didn’t have any choice but to use military force. By disallowing the Serbians the right for self-determination over their sovereign territory they indirectly dug a grave for Europe. A future where several Mini-Pakistan’s would eventually will be created in every Western European capital. This is unacceptable, completely unacceptable.
There have been several issues that have reaffirmed my beliefs since then. Among them; my governments cowardly handling of the Muhammad Cartoon issue and their decision to award the Nobel peace prize to an Islamic terrorist (Arafat) and appeasers of Islam. There have been tens of other issues. My government and our media capitulated to Islam several years ago, after the Rushdie event. Since then, it has gone downhill. Thousands of Muslims pouring in annually through our Asylum institution, or by family reunification. The situation is just chaotic. These suicidal traitors must be stopped.
Baviti se istorijom nije problem.
Ubiti 90 ljudi da bi neko tu istoriju cuo je vec nesto drugo.
I tu je upravo razlika.
Kod istorije je interesantno to sto dva coveka nakon iscitavanje istog mogu da urade dve razlicite stvari - i kao donosioci odluka i kao obicni ljudi.
Btw meni sve to izgleda kao kad neko ko ima kapaciteta pocne da mesa neke cudne kombinacije jednostavnih resenja, masonskog organizovanja i hiper hriscanstva.
Kolicina informacija jeste dosta respektabilna, ali -iskreno- naleteo sam na gomilu mladalacko-forumaskog rezona.
Ali verujem da ce biti solidan broj ljudi koji ce ovo uvrstiti u svoju lektiru, koji ce nekako vec relativizovati to da je ubio skoro sto dece.
[ HoT_Steppa @ 24.07.2011. 10:22 ] @
[ Isak666 @ 24.07.2011. 10:23 ] @
^^
Kopiraj samo deo posle znaka = sa YT linka, pa ce se lepo videti.
[ Isak666 @ 24.07.2011. 10:28 ] @
Imas negde tu odmah pored i video koji je napravljen kao odgovor -mislim- na ovo, gde se iznosi gde ovi podaci nisu tacni ;)
Ja iskreno mislim da ljudi koji manipulisu informacijama o emigrantima koje btw sve te zemlje trebaju (npr Nemackoj jos uvek fali radna snaga, pored sve emigracije), snose veliku odgovornost za stvari poput ove, jer pale jos dalje strasti, umesto da se vodi jedna otvorena diskusija.
[ HoT_Steppa @ 24.07.2011. 10:37 ] @
Kakva diskusija? Cinjenica je da se hriscani sporije razmnozavaju od muslimana (manji broj dece) . Zapadna civilizacija promovise pojam individue naspram pojma porodice. Hriscanske porodice se zasnivaju mnogo kasnije nego muslimanske. Muslimani (vecina) su roditelji vec u 20-oj godini a hriscani oko 30-e. Promovise se homoseksualizam, cime se smanjuje zelja sa stvaranjem porodice i radjanja dece. Muslimani ne trene trena. To sto ih nema u tvojoj (ili mojoj) okolini ne znaci da oni ne postoje. U mom naselju se ispred zgrade svakodnevno mogu videti samo muslimanke da svakodevno izvode decu u setnju, pricam o jednom beogradskom naselju.
[ Isak666 @ 24.07.2011. 10:45 ] @
Pa google je tvoj prijatelj, pogledaj komentare javnosti u Nemackoj posle izjave Saracina i kako se skrece paznja da izjavama koje vredjaju sve muslimane pravi veca steta jer se problem koji realno postoji sa jednim delom muslimana prebacuje na sve i to tonom kojim se gube i organizacije i pojedinci sa muslimanske strane koji su bili na "strani" domicilnih, tako da kazem.
Slicne stvari se diskutuju vec godinama u velikom broju evropskih zemalja, a ovaj video koji si ti linkovao je jedan deo iz te diskusije, nije pao sa neba svakako.
Tu gde zivim ima dosta muslimana, a slika i nije bas crno bela.
Pogotovo mi ide na nerve kad krenu likovi iz NPD da drze predavanja o strancima koji sisaju sistem, a jedan od njihovih funkcionera prima godinama socijalu :D
A nose plakate "Posao za Nemce", dok njemu drzava placa za stan, klopu i cigare, a mora da uvozi radnu snagu.
Sve u svemu, to sto ti citiras nije tako jednostavno.
[ Nabukodonosor @ 24.07.2011. 11:42 ] @
Inace, ovaj ludak je u pravu kada kaze ovo za Eurabiu. I bice tako za par decenija. I to mi se uopste ne svidja. Ne svidja mi se kako on kaze "Mini-Pakistan" u svakoj zemlji. Mislim da su mu rezonovanja bila dobra, ali uraditi ovo sto je on uradio baca sve to u vodu. Ali uostalom ne vidim da je on ista mogao da uradi. Ceo svet se ponasa kao da su im muslimani najvazniji. Nista ne sme da se objavi bilo gde sto bi njih uvredilo. Pazi se na svaku rec kao da ih se ceo svet plasi. Da su nama dozvolili da 90-tih godina resimo problem sa njima na Kosovu kao sto smo poceli, mislim da bi i u Evropi sve krenulo drugim tokom. Ovako smo im pokazali da im niko nista ne sme, da cak niko ne sme ni ruznu rec o njima da kaze a kamoli nesto teze i tu sada nema zaustavljanja.
[ morihei ueshiba @ 24.07.2011. 12:40 ] @
Boriti se protiv muslimanske „najezde” tako sto pobijes 100-tinak hriscana? Hm,veoma interesantna taktika.
[ Slobodan Miskovic @ 24.07.2011. 12:50 ] @
Koliko sam razumeo on je njih pobio jer je ubedjen da ta partija omogucava svojim delovanjem ulazak muslimana u Norvesku i njihovu integraciju u NO drustvo...
Sada, koliko citam sve ovo je krenulo od bombardovanja Srbije.... Opet su Srbi krivi... :-)
Nabukodonosor: Inace, ovaj ludak je u pravu kada kaze ovo za Eurabiu. I bice tako za par decenija. I to mi se uopste ne svidja. Ne svidja mi se kako on kaze "Mini-Pakistan" u svakoj zemlji. Mislim da su mu rezonovanja bila dobra, ali uraditi ovo sto je on uradio baca sve to u vodu. Ali uostalom ne vidim da je on ista mogao da uradi. Ceo svet se ponasa kao da su im muslimani najvazniji. Nista ne sme da se objavi bilo gde sto bi njih uvredilo. Pazi se na svaku rec kao da ih se ceo svet plasi. Da su nama dozvolili da 90-tih godina resimo problem sa njima na Kosovu kao sto smo poceli, mislim da bi i u Evropi sve krenulo drugim tokom. Ovako smo im pokazali da im niko nista ne sme, da cak niko ne sme ni ruznu rec o njima da kaze a kamoli nesto teze i tu sada nema zaustavljanja.
Da me ne shvatis pogresno, citajuci tvoj pasus imam osecaj da pojam "muslimani" koristis u gotovo neljudskom obliku. Kao da se radi o kakvim stetnim zivotinjama, a ne ljudima.
Muslimani je odrednica za ljudska bica, podskup oni koji veruju u religiju pod nazivom islam, mada veliki broj svoju veru sporvodi fakultativno. Muslimani su heterogena grupa, isto kao hriscani. Uzmimo primer pomenutih Albanaca sa KiM, svakako je u pitanju grupa ljudi kojima religija nije dominanta odrednica, pa bi drugi muslimanski narodi cesto rekli da su Albanci "najtanji" muslimani. Izjednaciti muslimane iz Bosne sa muslimanima sa bliskog istoka, je kao izjedanciti srpske i juznokorejske hriscane.
Poistovetiti pojam musliman sa najgorim osobinama nekog teroriste, fundamentaliste, je jako pogresno i vredja muslimane isto kako sto tebe moze da uvredi positovecivanje Srba sa krvozednim ubicama...
Bar bi mi mogli da se suzdrzimo toga, obzirom da zivimo u zemlji gde su nam vekovima sugradjani muslimani koji pricaju istim jezikom kao mi, a svakako se ne dizu u vazduh i sta vec nose ti losi stereotipi...
@Slobodan
taj manifest je svuda uzburkao najgori talog, pa eto i nove prilike da citamo nacionalisticka orgijanja iz komsiluka na temu zlih Srba...
[ serbolicious @ 24.07.2011. 13:38 ] @
Citat:
@Slobodan
taj manifest je svuda uzburkao najgori talog, pa eto i nove prilike da citamo nacionalisticka orgijanja iz komsiluka na temu zlih Srba...
Sa druge strane svi ce da saznaju ponesto o car Lazaru i drugim "slavnijim/davnijim" delovima srpske istorije :P
[ Pirossi @ 24.07.2011. 13:42 ] @
jest malo koštalo života mladih Norvežana, ali car Lazar je car Lazar.
[ Slobodan Miskovic @ 24.07.2011. 17:19 ] @
Upravo sam preseo vide od pola manifesta. Dosta je sve izmesano i dosta stvari je nabacano bez nekog locinog reda. Drugi deo koji sam poceo da citam je usko vezan za ono sto se desilo. Nabraja liste zemalja sa visokim procentom muslimana i politicke partije koje ih podrzavaju (po njemu). Takodje navodi i razloge koje su po njemu uzroci niskog broja muslimana u nekim drzavama Evrope. Zanimljivo za citanje mada je skroz promasio 99% stvari i ima dosta logicnih gresaka u zakljucivanju sto je i ocekivano od osoba sa viskom mrznje... 1009. strana sadrzi objasnjenje i uputstvo za pravljenje bombi i slicnih stvari. Sve u svemu treba da budes dosta posvecen, visoko inteligentan i poremecen u isto vreme pa da utrosis tolike godine i vreme za pisanje takvih stvari...
Par utisaka. Sigurno ce manifest postati stivo od izbora nasim nacionalistima. Istorijski deo nije preterano interesantan, sem cinjenice da je posvetio veliku paznju sakupljanju istorijskih cinjenica i naravno interpretaciji koja mu ide na ruku. Detalji iz istorije Srbije i Srba su cesti i u njima pronalazi opravdanja za eliminaciju islama i muslimanskog stanovnistva iz Evrope. Sto se tice novije istorije srbije, nakon pobede njegovih 'krstasa' u Evropi, Srbiji ce biti isplacena odseta i upucena izvinjenja od strane clanica NATO. Postoje konkretne sume odstete :) i procedure....
Mnogo interesantiji deo je licni dnevnik. Izuzetno precizno opisana hemijska sinteza i purifikacija neophodnih rekatanata za prozivodnju eksploziva. Siguran sam da nikada nisam video tako pedantno napisano uputstvo za sintezu zabranjene supstance iz komercijalno dostupnih. Detalji iz privatnog zivota, opis prijatelja, cinjenica da je vec u dvadesetim postao milioner, verovanje tV sterotipima (pokusaj kupovine AK47 u Pragu, nakon sto je gledao BBC dokumentarac)... dosta govori o strukturi njegove licnosti...
[ d.vader @ 24.07.2011. 19:32 ] @
Citat:
milivoje t:
Par utisaka. Sigurno ce manifest postati stivo od izbora nasim nacionalistima. Istorijski deo nije preterano interesantan, sem cinjenice da je posvetio veliku paznju sakupljanju istorijskih cinjenica i naravno interpretaciji koja mu ide na ruku. Detalji iz istorije Srbije i Srba su cesti i u njima pronalazi opravdanja za eliminaciju islama i muslimanskog stanovnistva iz Evrope. Sto se tice novije istorije srbije, nakon pobede njegovih 'krstasa' u Evropi, Srbiji ce biti isplacena odseta i upucena izvinjenja od strane clanica NATO. Postoje konkretne sume odstete :) i procedure....
Evo i ja sam prelistao štivo i....
Ne vidim ništa loše u tome, biti nacionalista, (od francuske reči nationalisme-rodoljublje,patriotizam,narodnjaštvo...?!
Verujem da je problem u tome što mnogi i ne razumeju šta znači taj pojam ili ga gledaju kroz mnoge zlouptrebe od strane lažnih nacionalista koji su u stvari klasični šovinisti.
Da ne komentarišem učinjeno jer je to...no comment! Pažljivo sam izlistao kako je proučavao srpsku istoriju i kako je pedantno navodio izvore.
Kada bi mnogi na ES-u bar 1% pročitali od navedenog, manje bi mlatili praznu slamu u mnogim temama, vezanim za evrointegracije i slična sra*a.
Mnogi srbi bi trebalo da se posrame činjenice da ne znaju ni taj 1% sopstvene istorije koju je ovaj čovek znao. Za kraj vas molim, krajnji čin tog "čoveka" izbacite kao mogući argument za "odgovor" po pitanju posvećenog vremena našoj istoriji.
[ milivoje t @ 24.07.2011. 20:04 ] @
MIslio sam vise na ultra desnicare, ali nigde nisam napisao da je biti nacionalsta zakonski zlocin. Ono sto mu ne stima da bi se manifest primilo kod nas je posledice toga sto svako brine svoju brigu.
Nejgova su bili muslimani, a srbski ultranacinalisti jos veci problem vide u vatkanu. Ovaj masovni ubica se prima na hriscansko jedinstvo u evropi, a na balkanu su nas u propustenom delu istorije klali braca katolici, a ni bracA bugari pravoslavci nisu bili nezni...
Znaci on koristi deo nase istorije koja mu ide na vodenicu. A hvala bogu imamo bogatu istoriju ratova i sukoba interesa velikih sila, oslobodilicakih ratova protiv islamske imperije, skorih ratova protiv bivse brace...
Sto se tice danasnjih dnevnih diskusija o istoriji koje ovaj ludak obradjuje, da li su Srbi prvi stigli na podrucije BiH, da li su muslimani u BiH pokrsteni Srbi i Hrvati, danas je normalnim ljudima pun k da o tome diskutuju. On je citirao vrlo relavantne zapadne enciklopedijske izvore pre devedesetih koji kazu kako gore pise, ali danas ce muslimani reci da su bosnjaci, da su oni ustvari bili neki posebni sloveni ni hrvati ni srbi koji su iz ljubavi primili divni islam, srpski je ustvari ukraden bosnjacki jezik, itd. Ko ce se svadjati sa njima...
[ d.vader @ 24.07.2011. 20:15 ] @
Nisam se upuštao u njegovu potrebu za proučavanjem naše istorije a još manje za njegovo "rasuđivanje" iste nego samo na vreme posvećeno čitanju, korišćenju izvora i sl.
U tom kontekstu sam napomenu i 1%... jer mnogi kao izvor za našu istoriju koriste CNN i sl. pa se može čuti i pročitati... sačuvaj Bože!
[ Aleksandar Đokić @ 24.07.2011. 22:14 ] @
ne znam dal je bilo:
Citat:
Oslo -- Napadi u Norveškoj, pripremani su barem dve godine, sudeći prema jednom elektronskom dokumentu Andresa Beringa Brejvika, u kome pruža podršku Srbiji.
Osumnjičeni za pucnjavu na norveškom ostrvu Utoji koristio je dum dum metke, dizajnirane da se rasprsnu u organizmu i izazovu velike unutrašnje povrede, izjavio je glavni hirurg u bolnici gde su smešteni oni koji su ranjeni u tom masakru.
U nekim kontekstima kada ovaj fanatik pominje Srbiju,dobija moje simpatije (jedino sam rezervisan zbog enormnog zverstva koje je napravio), ali po pitanju Srpskog pitanja tu ga podrzavam u potpunosti
[ d.vader @ 25.07.2011. 07:30 ] @
Citat:
triac: U nekim kontekstima kada ovaj fanatik pominje Srbiju,dobija moje simpatije (jedino sam rezervisan zbog enormnog zverstva koje je napravio), ali po pitanju Srpskog pitanja tu ga podrzavam u potpunosti
Upravo to....
[ zmajodvozdovca @ 25.07.2011. 07:44 ] @
Bas nam se neda. Samo sto smo 'agu isporucili sve nase ljude i tako
"osigurali" ulazak u eU, sad ce jos i ovog ludaka da nam natovare na ledja.
Ali mi to mozemo, mi to moramo, mi nemamo alternativu!!! JBG!
[ Aleksandar Đokić @ 25.07.2011. 09:47 ] @
sve nase ljude? wtf :)
[ Pirossi @ 25.07.2011. 10:10 ] @
divno.
okupili se svi ludaci foruma da daju podršku norveškom bratu oko "srpskog pitanja". dirljivo.
šta će nam? ionako je masno plagirao drugog bolesnika Teodora Kačinskog.
[ yolja624 @ 25.07.2011. 10:35 ] @
O da, sve osvjedoceni "nacionalisti" koji su u stvari nacional-sovinisti. Sljedeci korak u njihovoj genezi je najvjerovatnije fasizam, jer se ta opcija bez fasistickog nacina uredjenja drustva ne moze odrzati. Prvi znak te geneze je upravo sto se najveci nacionalisti i najveci protivnici demokratije! Logicno, jer njima despotizam odgovara...
Zalosti me sto ce se za 50 ili 100 godina u skolama, u sklopu istorije, izucavati poglavlje "Srpski nacional-sovinizam s kraja 20 i pocetka 21 vijeka". To ce biti jedno veoma tuzno poglavlje nase istorije. Nadam se da ce biti i olaksavajucih faktora u tom sudu istorije.
A sramota me sto zlocinac, koji je bestijalno ubio toliko ljudi, podrzava tkz. "srpsku stvar"... imam osjecaj da se za nas i "nasu stvar" lijepe samo neki frikovi. To mozda dovoljno govori o "nasoj stvari".
I jos me vise sramota sto medju nama ima ljudi kod kojih taj monstrum budi simpatije - ne razumijem sta vam kod tog zlocinca moze biti simpaticno da vam je brat rodjeni!? Ne mogu da ga podrzavam ni u jednom stavu kad bi isti pricao o tome da je 1+1=2 samo zato sto je uradio to sto je uradio! Nebitno je sta on podrzava, i samo nek ide sto dalje od nas! Njegova podrska nam samo steti!
[ Devanagari @ 25.07.2011. 10:56 ] @
Citat:
yolja624:Zalosti me sto ce se za 50 ili 100 godina u skolama, u sklopu istorije, izucavati poglavlje "Srpski nacional-sovinizam s kraja 20 i pocetka 21 vijeka". To ce biti jedno veoma tuzno poglavlje nase istorije. Nadam se da ce biti i olaksavajucih faktora u tom sudu istorije.
Ih, ti kao da nisi čitao Arčibalda Rajsa. Potpuno ali potpuno iste stvari kojih se čovek gnušao pre sto godina i dan-danas su mainstream u Srbiji. Civilizacijski napredak za sto godina istorije: nula. Tako da će se u Srbiji za sto godina učiti ne o srpskom nacional-šovinizmu, nego o belosveckom imperijalizmu i herojskim naporima poslednjeg bastiona ”prirodnosti” (ili kako već ta patologija samu sebe naziva) da očuva tradicionalne vrednosti pred tim zlikovačkim nasrtajima. Evo, u dva’es marke da će da bude tako?
[ yolja624 @ 25.07.2011. 11:18 ] @
Citat:
Devanagari: Evo, u dva’es marke da će da bude tako?
mnogo je kume, mnogo... evo 10 - toliko cu prezalim. :)
Iskreno se nadam da nece biti tako!
[ Emil Ranc @ 25.07.2011. 11:37 ] @
Ja predlažem da zahtevamo od Vuka Jeremića da urgira odmah i da položimo kauciju od milion dolara ili koliko već treba za ovog zaštitnika Srbskog Roda! Vidi se po njegovim pisanijama da čovek zna šta su istinske vrednosti i šteta bi bilo da trune u zatvoru! Doduše, nije baš morao da ubije sve one ljude, zzzbzbzbzzbzz, ali eto, pogréši čovek...
[ triac @ 25.07.2011. 11:47 ] @
Citat:
Emil Ranc:Vidi se po njegovim pisanijama da čovek zna šta su istinske vrednosti i šteta bi bilo da trune u zatvoru! Doduše, nije baš morao da ubije sve one ljude, zzzbzbzbzzbzz, ali eto, pogréši čovek...
yolja624:jer se ta opcija bez fasistickog nacina uredjenja drustva ne moze odrzati.
Sasvim prirodan razvoj situacije, po cijem se sablonu osnivala svaka drzava...
Ni nas nisu Turci ljubili 500 godina niti njihovi potomci u Bosni ni na Kosovu, a ti hoces neki pacifizam, demokratiju i toleranciju.
Bicemo prema njima kada dodje vreme tolerantni kao oni prema nama, ni manje ni vise.A ako se tebi svidja da to zoves fasizam zovi, po meni je to cista demokratija.
Ucili smo od Amera na pitanjima Koreje, Juzne Amerike, Vijetnama, Iraka, Bosne, Kosova, pa opet Iraka, pa Avganistana, pa Libije....
Treba uciti o demokratiji (ili nacional-fazimu, kako ti to zoves ) od najboljih.
p.s
Jesam li zaboravio da spomenem pravdu prema Indijancima...tu je bio sistem "Seti ti ljubi te majka, da se ne pretrgnes, da ti se muda ne otegnu....ja cu sve za tebe" pa je bilans tih desavanja bio: 1.5 ziv Indijanac!!!!
Hahaha,
licemerstina na mega n-tu.
p.s
A ovo po pitanju Norveske je sve po sistemu :
Karta se okrece...
...ko zna sto su kuda Norvezani radili pa im se sada vraca i to verovatno mnogo manje nego sto su oni orali po drugima...u svojim mirnodobskim akcijama.
Sve neki mirovnjaci, al sa puske na gotovs.
[ tdusko @ 25.07.2011. 12:50 ] @
Ovaj lik kao da je super drugar sa Dejanom Lucicem. Vecina stvari koje je napisao su kao da ih je sam Lucic pisao. Ko zna mozda je i citao njegove knjige
Ucili smo od Amera na pitanjima Koreje, Juzne Amerike, Vijetnama, Iraka, Bosne, Kosova, pa opet Iraka, pa Avganistana, pa Libije....
Treba uciti o demokratiji (ili nacional-fazimu, kako ti to zoves ) od najboljih.
...
Sve je to OK što navodiš, ali ima mali problem. A to je da porediš babe i žabe, tj USA i Srbiju. A bićemo u sličnoj situaciji na svetog nikada, il' čak i koju godinu kasnije.
[ triac @ 25.07.2011. 13:33 ] @
Citat:
dule_ns: Sve je to OK što navodiš, ali ima mali problem. A to je da porediš babe i žabe, tj USA i Srbiju. A bićemo u sličnoj situaciji na svetog nikada, il' čak i koju godinu kasnije.
Sve te podrzavam...
Ali je problem sto se velikima prasta a mali se napadajau (tj mi i to od pripadnika svoje nacije)....
Americka vlada sa svojom vojskom (dakle ne narod) je najfasistickija organizacija u istoriji covecanstva, a da precutkujem zato sto su najaci necu (barem toliko mogu)!
A kada moja drzava ima slicne probleme i zeli da se izbori onda svi skacu i nazivaju NAS fasiste, nacionaliste itd.
Zamisli ti taj idiotizam, ja-mi fasisti sto smo se borili za Kosovo, a Amerikanci demokrate sto napadaju Libiju da bi njihov retardiran narod mogao da ima 100 kila nafte za 5 dolara....
I sada problem sto podrzavam nekoga ko podrzava mene, a to sto je uradi je cist revolt zbog krstaskih pohoda kojima Norveska daje legitimitet u pogledu Americkih delovanja.
p.s
Dalje ne poredite me sa Lucicem on je masoncuga (Templar), a njih (luciferiste) ne podnosim organski.
Mozda se i ovaj Norvezan infiltrirao medju njih da napravi zabunu ovim delovanjem, da se pomisli da je organizator mozda neka masonska loza.
Ali je problem sto se velikima prasta a mali se napadajau (tj mi i to od pripadnika svoje nacije)....
...
Ništa se velikima ne prašta. Glavna razlika je što velikima možeš da pljuneš pod prozor, a malima možeš da spališ kuću.
A da su najfašističkija ili štagod organizacija u istoriji, nisu. Samo su veliki i mnogi ih mrze.
[ tdusko @ 25.07.2011. 13:42 ] @
@triac Ma nisam tebe poredio nego ono sto je ovaj Norvezanin napisao podseca na ono sto je Lucic pisao recimo u Islamska republika Nemacka
[ triac @ 25.07.2011. 13:52 ] @
Citat:
dule_ns:
A da su najfašističkija ili štagod organizacija u istoriji, nisu. Samo su veliki i mnogi ih mrze.
O jesu jesu, za njih su Nemci, Turci, Mongoli, Rimljani i ostali pecinari mala dece.
Ubijaju po svetu vec 100 goduna, izrabljuju, manipulisu, truju (preko aditiva i pesticida), obaraju vlade, izazvaju puceve, podrzavaju diktatore, Franka, Tita, Istocno Korejsku livru, Idi Amina, Pinocea, Pola Pota, Kurta Valdjhama...sve najgore od najgoreg da ne moze biti gore...
I sada njih samo neko ne voli zato sto su veliki...
E paz kur**a u slamnatom sesiru resio da "vidi" Miru...
[ Devanagari @ 25.07.2011. 14:32 ] @
Citat:
triac: Ni nas nisu Turci ljubili 500 godina niti njihovi potomci u Bosni ni na Kosovu, a ti hoces neki pacifizam, demokratiju i toleranciju.
Bicemo prema njima kada dodje vreme tolerantni kao oni prema nama, ni manje ni vise.A ako se tebi svidja da to zoves fasizam zovi, po meni je to cista demokratija.
He, he, he, pa lepo ja kažem da je civilizacijski napredak za sto godina = 0 :) A to ne može tako u prirodi, ako hoćeš da živiš u prošlosti ima da te nema, pa se buni do mile volje. Civilizovan svet je s tim stvarima završio u maju 1945. ali vama to ništa ne znači. Tako ste hteli i 1991. da sravnjujete račune od pre pola veka pa ste evo lepo prošli tako kako ste prošli. I isto kao što i ti merkaš nekoga i tebe isto tako neko drugi merka da ti se osveti za nešto što si ti njemu uradio. Jer tako se to radi kod mozgova koji žive u vremenu od pre kraja II sv. rata. I opet ćete vi da sravnjujete račune kao što ih je sravnjavala Vajmarska Nemačka pa ćete opet i da prođete isto tako. I to će vam biti jedini spas, kao što je i njima bio, kada vam deca budu učila školu na engleskom, francuskom ili kakvom drugom okupacionom jeziku. I tako sve ciklično dok vas ne ostane više ni za onu jednu šljivu, e onda više neće biti nikog da se sveti niti da se pravi blesav po forumima. Dakle, što bi rekao vaš vojvoda Voja: da bi smo opstali movamo se boviti do posvednje kapi kvvi - tako da te u tom smislu podržavam da istraješ do samog kraja, tj. konačnog spasenja.
[ d.vader @ 25.07.2011. 15:31 ] @
Zašto ambasada najdemokratskoje zemlje sveta, zemlje koja propoveda jednakost, pravdu, slobodu izgleda kao bunker?
Nešto ne štima?
Dobro, znaju gde su i?
Možda se brane od prevelike iskazane ljubavi prema srpskom narodu ili je nešto drugo?
[ Isak666 @ 25.07.2011. 15:42 ] @
Nemoj me samo sibati.
Ja kad bih znao da je ovo potencijalna situacija, ja bih napravio bunker od ambasade.
Kad bih znao da je ovo potencijalna situacija, ja bih napravio finu prozracnu zgradu sa fontanom ispred.
Pa jeste, ali zasto se onda pitas zasto je izgradjena ambasada kao bunker kad znas?
I kakve to veze ima sa Norveskom?
[ d.vader @ 25.07.2011. 15:52 ] @
Reč je o širenju demokratije i vrednostima zapada koje ovde, u Srbiji, ne kapiraju glupi nacionalisti?!
Tako se bar da pročitati iz komentara dežurnih mozgova na ES-u.
Možda sam opet pogrešio?
[ Isak666 @ 25.07.2011. 15:57 ] @
Pa to je prica za tako neke sto istoriju uce iz Dnevnika, sta ces.
Kakve to veze ima sa Norveskom?
Citat:
Brejvik je priznao da je izveo napade, ali i da se ne oseća krivim jer je to bila prevencija kako Evropa ne bi potpala pod uticaj muslimana. Priznao da je imao dve grupe pomagača.
Prema rečima sudije, on je rekao da je želeo da osujeti dalje regrutovanje članova laburističke stranke, koju krivi za "masovni uvoz muslimana".
Moskva -- Anders Bering Brejvik, koji je u svom manifestu izrazio divljenje prema ruskom premijeru Vladimiru Putinu, ludak je i đavo, rekao je Putinov portparol.
"Šta god on napisao ili rekao, ne može biti nazvano drugačije nego buncanje jednog ludaka", naveo je Dmitrij Peskov.
.....
On je osudio političku korektnost i pozvao na formiranje patriotskog pokreta u Norveškoj, koji bi bio ekvivalent ruskom pokretu "Naši".
Moskovsko sedište pokreta "Naši" odmah se oglasilo, osuđujući filozofiju masovnog ubice i nazivajući ga "psihopatom i fašistom".
Istoriju nisam učio iz Dnevnika. Možda polaziš od sebe? Ja sam je učio taman toliko da nikada neću sebi dozvoliti da pljunem na prolivenu krv mojih predaka, posebno 1914-1918. Da su znali kome ostavljaju Srbiju, verovatno bi puške zamenili vazelinom da bude lakše i njima i svima kojima su usta puna demokratije koju ovde zastupate, i u ovoj temi i u većini tema na ES madzone.
Postavljaš doček Obame u Berlinu. Normalno da treba da kliču Americi jer ih je spasila. Nikada neću oprostiti Rusiji što ih nije spržila za vjek vjekova. Ta zemlja iz koje se javljaš je počinila neviđeni genocid nad Srbijom. Možda ti je to off, jel to nema veze sa ovom temom. Verovatno ima sa temom uzgoja kišnih glista?
[ yolja624 @ 25.07.2011. 16:24 ] @
Jbg demokratija je za demokrate, a za nacionaliste i fasiste ima batina.
A ko nece da se prevaspita na demokratski nacin, njemu se obezbjedi batina koja ce ga prevaspitati.
Zalosno je to sto nacionalisti i fasisti nisu ginuli (jer su prvi pobjegli), ginuo je neduzan narod. Nadam se da ce amerikanci izmisliti pametne bombe koje ce mlatiti samo ove koji spadaju u nacional-fasisticki tabor.
Uzgred, Njemacka je zakonima zabranila naciste i fasiste... i raskrstila sa svojom prosloscu. Najveci dio nijemaca se stidi onoga sto su njihvo pretci ucinili u WWII. Iskreno se nadam da se buduca pokoljenja Srba nece stidjeti nase generacije kako se neki njemci stide svojih predaka.
[ Isak666 @ 25.07.2011. 16:24 ] @
Ja nemam pojma ko tebi drma kavez :))
Pitao si zasto su izgradili bunker, dobio si odgovor.
A da je off, jeste.
Kao i vecina sto pises, jbg.
[ d.vader @ 25.07.2011. 16:33 ] @
Da, nemci su raskrstili sa prošlošću pa su iz za*ebancije učestvovali 99 u novom ubijanju srba, naravno, demokratski.
Naravno, Genšer i Nemačka nisu imali ama baš nikakav interes 91 kada je počelo širenje demokratije u Jugoslaviji. Taman posla, ne bi oni nikada.
Ajde ovaj što tamo živi pa i da ga razumem....
ali ovog drugog...
[ Isak666 @ 25.07.2011. 16:36 ] @
Naravno da su imali interes, a pitanje je zasto Srbija nije uskladila svoje interese sa njima?
I opet ti o demokratiji, a ne gledas Dnevnik - jesi siguran? :)
Mozda nisam pitao, kakve to veze ima sa Norveskom?
[ d.vader @ 25.07.2011. 16:37 ] @
Citat:
Isak666: Naravno da su imali interes, a pitanje je zasto Srbija nije uskladila svoje interese sa njima?
I opet ti o demokratiji, a ne gledas Dnevnik - jesi siguran? :)
Mozda nisam pitao, kakve to veze ima sa Norveskom?
Pogledaj u Dnevniku ili pročitaj postove od početka.
A biser ili ordinarnu glupost koju si na početku napisao...šta reći? Čuj, treba da se u svojoj kući usklađujemo prema interesu drugog.
Pa jel ti imaš iole dostojanstva?
[ yolja624 @ 25.07.2011. 16:41 ] @
jednoumlje i zadrtost... (da ne kazem glupost) je veliki problem nekih umova.
U SFRJ zivjelo nekoliko naroda i jos vise narodnosti. Od svih njih, samo je Srbima bila pozeljna ta zemlja i samo smo je mi htjeli. Niko drugi!
E sad, po tebi, bilo bi sasvim prirodno i prihvatljivo da je Svijet (USA, Njemacka, Francuska...) prizna pravo Srba da imaju SFRJ a da zaborave pravo Hrvata, Slovenaca, muslimana, Makedonaca, Crnogoraca... da imaju svoju drzavu. Pravo naroda na samopredjeljenje! Demokratija bato. Vecina nece da zivi u istoj kuci, uzima svoj dio i ide dalje.
[ Isak666 @ 25.07.2011. 16:47 ] @
Citat:
d.vader: Pogledaj u Dnevniku ili pročitaj postove od početka.
A biser ili ordinarnu glupost koju si na početku napisao...šta reći? Čuj, treba da se u svojoj kući usklađujemo prema interesu drugog.
Pa jel ti imaš iole dostojanstva?
u tvojoj kuci?
Ipak gledas Dnevnik.
Po stoti put - ovde je odluceno kako ces ti da zivis u svojoj kuci.
A Cercil i Staljin su na papiru napisali ko ce koga kojim procentom drzati za m00da
A vi, sa dostojanstvom, vas izbor da pustate Ruse na aerodrom Slatinu, a ne Amerikance prihvatite muski, a ne da cmizdrite kako su vam uterali demokratiju.
To je vas izbor, pukli ste, trpite.
[ d.vader @ 25.07.2011. 16:49 ] @
Citat:
yolja624: jednoumlje i zadrtost... (da ne kazem glupost) je veliki problem nekih umova.
U SFRJ zivjelo nekoliko naroda i jos vise narodnosti. Od svih njih, samo je Srbima bila pozeljna ta zemlja i samo smo je mi htjeli. Niko drugi!
E sad, po tebi, bilo bi sasvim prirodno i prihvatljivo da je Svijet (USA, Njemacka, Francuska...) prizna pravo Srba da imaju SFRJ a da zaborave pravo Hrvata, Slovenaca, muslimana, Makedonaca, Crnogoraca... da imaju svoju drzavu. Pravo naroda na samopredjeljenje! Demokratija bato. Vecina nece da zivi u istoj kuci, uzima svoj dio i ide dalje.
Ko je tebe šta pitao?
Ti ćeš da komentarišeš šta je Jugoslavija?!
Naravno da je Srbiji bilo u interesu da je očuva jer je to bio jedini način da srbi budu u jednoj državi ali bez posledica za druge. Pošto si očigledno nedorastao temi, taj projekat je i najveća srpska glupost. Napravili smo umesto države grobnicu a to su osvedočeni srpski neprijatelji iskoristili.
Samo, kome ja pričam...sad se setih ko si...
Uložili smo u taj projekat državu i iz nje se stvorile druge države a mi je gubimo ali ne zbog njih nego zbog kišnih glista.
[ d.vader @ 25.07.2011. 16:54 ] @
Citat:
Isak666: :D u tvojoj kuci?
Ipak gledas Dnevnik.
Po stoti put - [url=http://sr.wikipedia.org/wiki/ÐонÑеÑенÑиÑа_Ñ_ÐалÑи]ovde[/url] je odluceno kako ces ti da zivis u svojoj kuci.
A Cercil i Staljin su na papiru napisali ko ce koga kojim procentom drzati za m00da :)
A vi, sa dostojanstvom, vas izbor da pustate Ruse na aerodrom Slatinu, a ne Amerikance prihvatite muski, a ne da cmizdrite kako su vam uterali demokratiju.
To je vas izbor, pukli ste, trpite.
Ti kao da putuješ srpskim vozovima pa kasniš?! Jesi li čuo da je Jalta pala sa berlinskim zidom 89 a posle toga je usledio domino efekat.
Ponavljam, Nemačku je trebalo spaliti za sva vremena i sve bi bilo drugačije. Vuk dlaku menja ali ćud nikada.
Bagra ostaje bagra. Nemačkoj se nikada ne sme verovati jer su osvedočeni zlikovci!
Naravno da je Srbiji bilo u interesu da je očuva jer je to bio jedini način da srbi budu u jednoj državi ali bez posledica za druge.
E pa drugi su osjecali posljedice. Njima se nije dopalo sto su sve odluke donosene u Beogradu. Za njih je to neka posljedica, koju su populisticki zvali "Srpska Hegemonija"
Citat:
Pošto si očigledno nedorastao temi...
,
Ma nemoj mi reci...
Citat:
...taj projekat je i najveća srpska glupost. Napravili smo umesto države grobnicu a to su osvedočeni srpski neprijatelji iskoristili.
Pa sta ces kad vazda vucemo pogresne poteze. Za sve sto nam se desilo, uglavnom smo prvo sami krivi.
Citat:
Samo, kome ja pričam...sad se setih ko si...
ja i dalje pokusavam da shvatim ko si ti... mada koliko vidim jedan veoma bolestan covjek.
Citat:
Uložili smo u taj projekat državu i iz nje se stvorile druge države a mi je gubimo ali ne zbog njih nego zbog kišnih glista.
A sta si ti ulozio pa se sad toliko drsas?
[ vlada131 @ 25.07.2011. 16:58 ] @
Nemačka je samo jedna od svetskih sila koja se bori(la) za svoje interese, ništa ni bolja ni gora od SAD, UK, Rusije, Francuske, Kine...
[ Isak666 @ 25.07.2011. 16:58 ] @
Citat:
d.vader: Ti kao da putuješ srpskim vozovima pa kasniš?! Jesi li čuo da je Jalta pala sa berlinskim zidom 89 a posle toga je usledio domino efekat.
Ponavljam, Nemačku je trebalo spaliti za sva vremena i sve bi bilo drugačije. Vuk dlaku menja ali ćud nikada.
Bagra ostaje bagra. Nemačkoj se nikada ne sme verovati jer su osvedočeni zlikovci!
Jao koji si ti lik
Pa upravo o tome je i rec - podela sa Jalte je nestala, ta teritorija postaje interesna zona SAD i saveznika, kao i ceo istocni blok.
A likovi poput tebe jos uvek rade kao da je Zid jos uvek tu
Jel ste rekli ne konfederaciji SFRJ?
Pa jel ste rekli istorijsko NE Nato trupama pre bombardovanja?
Cutite sad i ne cmizdrite.
Nego kakve veze ima sa Norveskom ovo?
Citat:
BBC prenosi podatke policije po kojima je u napadu na ostrvo Utoja poginulo je 68 osoba, dok se broj stradalih u eksploziji bombe u centru Osla povećao na osam.
Isak:
U vreme kada si se rodio, ako je tačno što si napisao, radio sam u Minhenu jedno kratko vreme i tada se već moglo čuti da je pitanje dana kada će se na Balkanu uspostaviti granice kao što su bile posle Berlinskog kongresa. S obzirom da tema prevazilazi kapacitet i nivo ES-a, i ne želim da se objašnjavam kroz otpatke mu vidu postova pojedinaca koji nisu dorasli ni Ivici i Marici a kamoli ozbiljnijim temama, rado ću ti odgovoriti na svako pitanje putem PP-a ako te interesuje i imaš pitanje.
Odmah da ti kažem, s obzirom da si već povukao crtu rečima:
Citat:
Jel ste rekli ne konfederaciji SFRJ?
Pa jel ste rekli istorijsko NE Nato trupama pre bombardovanja?
Cutite sad i ne cmizdrite.
voleo bi da znam ko si, čisto da ne gubim vreme. Ako se osećaš kao nemac, onda je pisanje jalova rabota, jel je vaše suvereno pravo da drugima oduzimate prava.
Da, da ne zaboravim, veza sa Norveškom. To što je ovaj lik uradio je čista kolateralna šteta. Nije on ništa loše uradio, samo je milosrdno objasnio da se ne slaže sa politikom svoje zemlje kao šro su i nama objašnjavali kada se nisu slagali sa našom politikom. Razlika je jedino što nije monstruozno kada srbi stradaju!
[ yolja624 @ 25.07.2011. 18:10 ] @
heheh Ivica i Marica, a ti istoriju ucio od pisaca iz SANU. Ili, nivo brace Grim. :)
Citat:
voleo bi da znam ko si, čisto da ne gubim vreme. Ako se osećaš kao nemac, onda je pisanje jalova rabota, jel je vaše suvereno pravo da drugima oduzimate prava.
Kakve veze ima ko je, pravo i pravda je valjda univerzalna.
I kakvo je pravo Njemacka uzela Srbima? Jel tvom mozgu toliko neshvatljivo da neko nece da zivi sa Srbima u istoj drzavi ili ne? A onda se takvi Srbi ko sto si ti, trude da na silu zadrze prvo Slovence, pa onda i Hrvate, a na kraju i Siptare sa Kosova? Zar nije bolje jednom podvuci crtu i reci, "sad je dosta" i probati naci zajednicki interes sa velikim silama? Prvo prica "ne damo ni komad zemlje" koju su nacionalisti pricali 1990 a 1999 su izgubili mnogo vise nego sto im je iko trazio 1990... za 9 godina samo?!
Sta treba jos da se izgubi da vam dodje iz du*eta u glavu? Jel imate jos sta da izgubite pa se svojim ponasanjem trudite da se to desi?
Beskonacno ograniceni umovi... paradoks!
[ HoT_Steppa @ 25.07.2011. 18:11 ] @
Srbi su jos uvek krivi sto su zivi.
Da naselimo ovde vec ove azilante sto su krenuli iz Afganistana pa su sada u Bogovadji, da zadovoljimo Evropu. Gledajte na Discovery-ju emisiju Border police o policiji na aerodromima u Australiji. Cisto fasisticko ponasanje, sami na svoju ruku i pored regularnih viza odlucuju da li ce nekome dozvoliti da udje u zemlju ili ne. Ako ga ne daj boze uhvate da mu je istekla viza ide u pritvor koji placa iz svog dzepa??? 115$ dnevno a ostaje dok mu ne uruce otpremu u svoju zemlju. A nama traze za Rome ispod Gazele da obezbedimo stanove....
Da naselimo ovde vec ove azilante sto su krenuli iz Afganistana pa su sada u Bogovadji, da zadovoljimo Evropu. Gledajte na Discovery-ju emisiju Border police o policiji na aerodromima u Australiji. Cisto fasisticko ponasanje, sami na svoju ruku i pored regularnih viza odlucuju da li ce nekome dozvoliti da udje u zemlju ili ne. Ako ga ne daj boze uhvate da mu je istekla viza ide u pritvor koji placa iz svog dzepa??? 115$ dnevno a ostaje dok mu ne uruce otpremu u svoju zemlju. A nama traze za Rome ispod Gazele da obezbedimo stanove....
Lepoto moja prodana....
Svet nije pravedan... veliki tlače male... ko bi rekao, to stvarno nikad nije bilo
Da naselimo ovde vec ove azilante sto su krenuli iz Afganistana pa su sada u Bogovadji, da zadovoljimo Evropu.
Ma ni oni nece ovdje... sta to ima Srbija da im ponudi? Jad i bijeda za nas...
Citat:
Gledajte na Discovery-ju emisiju Border police o policiji na aerodromima u Australiji. Cisto fasisticko ponasanje, sami na svoju ruku i pored regularnih viza odlucuju da li ce nekome dozvoliti da udje u zemlju ili ne.
E pa gledam tu seriju i mogu ti reci da je prilicno realna. Vizni rezim zemalja na kojima je veliki pritisak emigranata dozvoljava ovakvo ponasanje. U nekim ambasadama se daju vize "na nevidjeno" tj, sem papira koje aplikant dostavlja i slike pasosa, nemaju pojma kome daju vizu. E zbog toga je data mogucnost da se uskrati boravak. Recimo gledao sam epizodu kad su onog Poljaka vratili. Lik je imao u dzepu neku sicu od para, bukvalno nema za 2 dana boravka, nema poznanike u Australiji... i nema prtljag ni za ta 2 dana?! A tek kad su uocili da je lik vidio sapun zadnji put pred prosli Bozic... slika je kompletna.
Ili onog rumuna sto je lazirao pasos? A taj pasos imao legalnu vizu? I sta su trebali da ga puste? Smijurija.
Citat:
Ako ga ne daj boze uhvate da mu je istekla viza ide u pritvor koji placa iz svog dzepa??? 115$ dnevno a ostaje dok mu ne uruce otpremu u svoju zemlju.
Pametno! I treba da im se naplati boravak i hrana, jer to kosta njihove poreske obveznike. Sto bi sad neki australijanac placao boravak nekog kineza u pritvoru imigracionog?
Citat:
A nama traze za Rome ispod Gazele da obezbedimo stanove....
Lepoto moja prodana....
Pa ti romi nisu kinezi pa da se o njima treba da brine kina. Ti romi su drzavljani Srbije i Srbija mora da rijesi taj njihov status. Dalje, jesi li mozda razmisljao dal ti Romi nemaju slucajno kakav papir da mogu da budu ispod mosta?