[ Mile-Lile @ 23.08.2011. 07:22 ] @
Planiram da kupim neku jeftiniju klimu iz niže klase. Surfujući po netu naleteo sam na klime GREE. Jako su jeftine ali me zanima mišljenje nekog servisera.

Model BEE (on/off)
GVH12NB-K3NNB2A/I Napajanje: 1Ph; 220~240V; 50Hz
Kapacitet (BTU/h):
Hlađenje
11000
Grejanje
12000 Kapacitet (W): Hlađenje 3220 Grejanje 3520
Ulazna snaga (W):
Hlađenje
1004
Grejanje
973 EER 3.21 COP 3.61
Energetska klasa (hlađenje/grejanje):
A/A Opseg rada: -5 do + 43
Nivo buke Db(A):
Unutrašnje jedinice
38/35/32
Spoljne jedinice
52 Dimenzije (mm): Unutrašnje jedinice 790x265x175 Spoljne jedinice 785x540x320
Težina (Kg):
Unutrašnje jedinice
9
Spoljne jedinice
35 Gasni fluid: R410 A
 LED displej
 4 brzine ventilatora
 Turbo mode
 Sleep mode
 Fan mode
 Samodijagnoza
 Auto Restart
 Auto Clean
 Inteligentan sistem odleđivanja pri niskim temperaturama  Funkcija regulisanja vlažnosti u prostoriji
 Različiti filteri vazduha (opciono)
 Daljinski upravljač sa opcijom zaključavanja

Znam da je bilo ranije teme koja je govorila o ovom brendu ali mene zanima ovaj konkretno model a i pošto je tema iz 2010 razmišljam da u međuvremenu postoje neka iskustva u vezi sa istom... Konkretno kako se pokazala zimi jer planiram da je kupim za grejanje...
[ solajan @ 29.08.2011. 22:37 ] @
Gree je malo poznati proizvodjac klima uredjaja kod nas u Srbiji. U pitanju je kompanija koja se iskljucivo bavi klimatizacijom i ima veoma jak razvojni sektor u njihovoj fabrici. U Kini su jaci i od Midea koja je kod nas jako popularna. Sto se samog uredjaja tice veoma je pouzdan i dobar a znam da ima i dosta rezervnih delova za ove uredjaje. U sutini mozes i sam da pronadjes na netu gde su se Gree i Daikin (jedan od najkvalitetnijih proizvodjaca) udruzili u proizvodnji uredjaja.
Na trzistu imas mnogo klima koje su slicnih karakteristika ali sigurno znam da je klima sa ovim karakteristikama, sa ovim freonom i energetskom klasom jedna od najeftinijih na trzistu i da stvarno ima dobre performanse
[ rewqrewq @ 31.08.2011. 08:55 ] @
Jedini "problem" Gree klima je što kod nas nisu poznate, inače su mnogo bolje od poznatijih "kineza" koji se za iste pare kod nas najviše ugrađuju.