[ elbastb @ 25.09.2011. 20:50 ] @
Dal neko ima iskustva il misljenje i sl.

[Ovu poruku je menjao elbastb dana 26.09.2011. u 18:44 GMT+1]
[ edo_ze @ 26.09.2011. 13:12 ] @
Nešto kao TOYOTIN GOLF.
[ elbastb @ 26.09.2011. 16:44 ] @
Hvala na filozofskom odgovoru, drago mi je da sam upoznao još jednog filozofa.
[ mali genije @ 26.09.2011. 17:36 ] @
ni meni nije jasan naslov teme jel te zanima LG ili DAIKIN
[ elbastb @ 26.09.2011. 17:48 ] @
LG I DAIKIN iskustva misljenja i preporuke .
[ mali genije @ 26.09.2011. 17:56 ] @
naravno DAIKIN ako mora da bude vazduh/voda
http://www.daikinac.com/reside...a.asp?sec=products&page=53
[ elbastb @ 26.09.2011. 19:08 ] @
M.genije dal imas neka lična iskustva sa LG il DAIKIN,grejanje hladjenje u pitanju je kuca korisne povrsine 150 kvm u Beogradu, ili sistem MULTISPLIT Klime .

HVALA
[ mali genije @ 27.09.2011. 09:08 ] @
imam iskustva sa oba brenda ali ti nebih savetovao nijedan ako bas nemora jer je
vazduh kao primarni medijum iz koga se uzima energija je jako los izbor.
nemoj pogresno da me razumes i ti sistemi mogu da se koriste na niskoenergetskim
objektima znaci minimum 15-20cm izolacije.
ako vec hoces(nemas izbora) pogledaj DAIKIN VRV sisteme bolji su od multisplit sistema
mozes pogledati i TOSHIBA VRF.
[ Pajapatak @ 29.09.2011. 22:35 ] @
Daikin se ne može porediti sa LG .

Daikin je ipak mnogo duže u tim vodama i jednostavno je tri klase iznad LG-a.

Naravno to ne znači da je LG loš ali jednostavno nisu u istom rangu.
[ elbastb @ 29.09.2011. 23:03 ] @
Sad je dvojba , TP Daikin il gasni kaotao CG.
[ mali genije @ 30.09.2011. 10:53 ] @
Citat:
elbastb: Sad je dvojba , TP Daikin il gasni kaotao CG.

moras da se odlucis dal hoces grejanje/hladjenje ili samo grejanje
i naravno dubinu dzepa za investiciju
[ Derva @ 17.10.2011. 14:53 ] @
TOSHIBA ima dobru ponudu iz serije HWS-803H-E ili HWS-1103H8-E sa druge strane ima i VAILLANT....Ja ne bi nikad uzeo LG oni su naslednici GoldStar-a
[ gti2 @ 17.10.2011. 15:19 ] @
Kakve ima veze to sto su bili Gold Star? Gold Star nije proizvodio nista od rashlade i bele tehnike.Po toj logici,ne bi trebalo kupovati Nissan-ova vozila jer je to bivsi Datsun.
[ Derva @ 17.10.2011. 18:09 ] @
Godine 1965, Goldstar je napravio prvi frižider u Koreji, a 1968 prvi klima uređaj.
[ gti2 @ 17.10.2011. 19:20 ] @
To je davno prošlo vreme,a ja kod nas nisam video nijedan njihov frižider.LG je danas gigant,mnogo veći nego sto je bio Gold Star i pokriva tržište na većini polja (poput Samsunga).Baci pogled po većim prodavnicama bele tehnike.
[ Derva @ 17.10.2011. 19:47 ] @
Nikada ne bi kupio nesto novo od kucanskih aparata, uvijek uzimam polovno najčesce sto ljudi dovoze iz Njemačke brendove poput AEG ,Simens , BOSCH i suguran sam da ce mi duze trajat nego LG nov i jos dobijem tri puta jeftinije, kvaliteta odrađenog posla, tipa pranje veša ili kuhaje kod AEG, Simensa ili Boscha je neusporediva sa LG aparatima
[ mali genije @ 17.10.2011. 21:31 ] @
Citat:
Derva: Nikada ne bi kupio nesto novo od kucanskih aparata, uvijek uzimam polovno najčesce sto ljudi dovoze iz Njemačke brendove poput AEG ,Simens , BOSCH i suguran sam da ce mi duze trajat nego LG nov i jos dobijem tri puta jeftinije, kvaliteta odrađenog posla, tipa pranje veša ili kuhaje kod AEG, Simensa ili Boscha je neusporediva sa LG aparatima

imam za tebe polovnu pumpu iz uvoza (deutchland)siemens toplotnu pumpu voda/voda
[ Derva @ 17.10.2011. 22:09 ] @
Koliko para moze u PP
Ako je iz DDR (istocne njemačke) onda neću ..he he mala šala...

[Ovu poruku je menjao Derva dana 17.10.2011. u 23:54 GMT+1]
[ TVMANIJAK @ 16.03.2012. 11:48 ] @
Ne bih se slozio sa nekim od vas da toplotna pumpa vazduh voda ne moze da radi kod nas, ako se ukombinuje sa solarnim zagrevanjem vazduha, mislim da moze da se mnogo vise dobije od nje!
[ mali genije @ 16.03.2012. 20:20 ] @
Citat:
TVMANIJAK: Ne bih se slozio sa nekim od vas da toplotna pumpa vazduh voda ne moze da radi kod nas, ako se ukombinuje sa solarnim zagrevanjem vazduha, mislim da moze da se mnogo vise dobije od nje!

koliko iskustva imas sa ovim sistemima?
[ TVMANIJAK @ 16.03.2012. 23:45 ] @
Ne mnogo prakticnog, ali teorijski mogu i knjigu da napisem :). Jednostavno u Srbiji, svaki odgovor glasi , ZNAS TO KOSTA!
[ mali genije @ 17.03.2012. 06:05 ] @
e vidis ja ti iz prakse kazem da je to sve sviranje k.... bez obzira koliko kosta jer investicija ne
opravdava dobijene rezultate
[ Pajapatak @ 17.03.2012. 09:32 ] @
I ja bih se složio da je to velika investicija za naše prilike i prihode . Čak i da uradiš jedan takav sistem na kredit na primer , šta sutra kada opravka košta od 500 ili 1000 eu ili više ?
[ TVMANIJAK @ 17.03.2012. 12:35 ] @
Zanimljivo je da Midea toplotna pumpa od 7kw kosta nekih 1500 eura. A sto se tice te iskoriscenosti, svako ko ima podrum, mizlim da ne mora da se brine!
[ tihi2 @ 17.03.2012. 13:18 ] @
Koliki ti to podrum imaš?
TP od 7kw traži najmanje 1200m3 vazduha na sat i oduzima oko 4-5 stepeni. Ovo imaš na http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-klima-inverter-e-24-sq.html pa pogledaj da joj treba 60m3 na MINUT!!!
Prosečan podrum bi oladaila do smrzavanja za JEDAN sat. A šta onda?
[ mali genije @ 17.03.2012. 13:30 ] @
Citat:
TVMANIJAK: Zanimljivo je da Midea toplotna pumpa od 7kw kosta nekih 1500 eura. A sto se tice te iskoriscenosti, svako ko ima podrum, mizlim da ne mora da se brine!

nekosta ona dzaba 1500e a za toliko i radi, koliko para toliko muzike
[ srdjan75 @ 20.03.2012. 11:30 ] @
Momci, da se i ja ukljucim u ovu interesantnu temu.
Ovih dana sam obisao nekoliko dosta poznatih firmi, sa izricitim stavom da od toplotnih pumpi dolazi u obzir samo voda/voda i da ostale necu ni da cujem, ali skoro svi su me usmeravale na vazduh/voda. Svi do jednog se slazu da ako se izvrsi pravilan odabir kapaciteta da uopste ne postoje velika razlika u godisnjoj efikasnosti (mislim da je to taj COP) izmedju voda/voda i vazduh/voda. Kada se porede investicioni troskovi voda/voda, je ipak skuplja prica a da ne pricam o montazi, busenjima i potencijalnim problemima koje nisam ni slutio da mogu da postoje. Posle svega sto sam u prethodnih nekoliko dana cuo i procitao nekako sam cak sa izricitog stava ma nema nista od vayduh/voda sada sve blizi tom resenju.
[ mali genije @ 24.03.2012. 08:08 ] @
Citat:
srdjan75: Momci, da se i ja ukljucim u ovu interesantnu temu.
Ovih dana sam obisao nekoliko dosta poznatih firmi, sa izricitim stavom da od toplotnih pumpi dolazi u obzir samo voda/voda i da ostale necu ni da cujem, ali skoro svi su me usmeravale na vazduh/voda. Svi do jednog se slazu da ako se izvrsi pravilan odabir kapaciteta da uopste ne postoje velika razlika u godisnjoj efikasnosti (mislim da je to taj COP) izmedju voda/voda i vazduh/voda. Kada se porede investicioni troskovi voda/voda, je ipak skuplja prica a da ne pricam o montazi, busenjima i potencijalnim problemima koje nisam ni slutio da mogu da postoje. Posle svega sto sam u prethodnih nekoliko dana cuo i procitao nekako sam cak sa izricitog stava ma nema nista od vayduh/voda sada sve blizi tom resenju.

trgovci su cudo uglavnom hvale robu koju imaju jer je ona najbolja ne nasedaj na to.
TP voda/voda radi bez ikakvih problema kad se odradi montaza dobro ali je problem naci nekog za montazu ko poznaje materiju.