[ DrFill2Good @ 30.09.2011. 04:49 ] @
Citat:
Policija razmišlja o zabranjivanju „Parade ponosa“, kao što je već učinila s drugim skupovima koji su takođe bili najavljivani za nedelju!

Procene bezbednosti za ovu godinu govore da bi u slučaju održavanja „Prajda“ bezbednosni rizik bio uvećan i do 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.
...
Posle nekoliko poziva ministra policije Ivice Dačića da se vlada oglasi povodom održavanja „Prajda“, juče je prvi put o tome progovorio i premijer Mirko Cvetković, ali prebacujući odluku o svemu u ruke policije.
...
Goran Miletić iz organizacije „Parade ponosa“ kaže da oni od MUP-a do sada nisu dobili nikakvu informaciju tog tipa, ali da bez obzira na sve ne nameravaju da otkažu skup. Naime, na naše pitanje kako će reagovati ukoliko od policije dobiju preporuku da zbog bezbednosti odlože skup, on je rekao da tu opciju ne razmatraju.
- Nama te podatke do sada niko nije saopštio... Ali, što se nas tiče, otkazivanja „Prajda“ s naše strane neće biti - izričit je Miletić.

Izvor Alo.

Da li je ova konfuzna predstava na relaciji Vlada-Policija-Organizatori namerna ili su stvarno vezane vrece? Ili im je mozda cilj da dodje do novih nereda?
[ a1200 @ 30.09.2011. 05:28 ] @
Suzu ronim... evo dig'o se nivo mora.

Dok se zemlja raspada, ignorishu se rezolucije UN i na jednom njenom kraju pucaju na nenaoruzane gradjane, ekipa u Beogradu organizuje gay paradu i mobilishe 5000 policajaca za tu svrhu... kao da se nista ne dogadja.

Tj. namerno guraju prst u oko celom narodu, koji takvu "manifestaciju" apsolutno ne odobrava, ni podrzava, a pod pritiskom iste one EU/NATO ekipe, toboze zabrinute za "prava i slobode" pedera, ali zato vrlo bezosecajne kad treba da se postuju potpisani sporazumi i puca na gradjane ove zemlje na Kosovu.

...
Vishe se ne radi samo o pederima, mene bi iznenadilo da rizik nije barem 3x veci. Radi se revoltu prema EU, odnosno, o revoltu ka ucenama, duplim standardima, i prisilnom nametanju uslova, koje ta EU smatra "normalnim"... od Kosova, pa do pedera...

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 30.09.2011. u 16:19 GMT+1]
[ DrFill2Good @ 30.09.2011. 06:03 ] @
@a1200

Na stranu sama parada, mene zapanjuje nonsalantno ponasanje politicara - niko se ne izjasnjava konkretno. Paradu ili neka brane ili neka zabrane, ovo dobacivanje vruceg krompira je totalno neozbiljno i opasno.
[ milosmalic @ 30.09.2011. 06:31 ] @
Citat:
a1200: Suzu ronim... evo dig'o se nivo mora.

Dok se zemlja raspada, ignorishu se rezolucije UN i na jednom njenom kraju pucaju na nenaoruzane gradjane, ekipa u Beogradu organizuje gay paradu i mobilishe 5000 policajaca za tu svrhu... kao da se nista ne dogadja.

Tj. namerno guraju prst u oko celom narodu, koju takvu "manifestaciju" apsolutno ne odobrava, ni podrzava, a pod pritiskom iste one EU/NATO ekipe, toboze zabrinute za "prava i slobode" pedera, ali zato vrlo bezosecajne kad treba da se postuju potpisani sporazumi i puca na gradjane ove zemlje na Kosovu.

...
Vishe se ne radi samo o pederima, mene bi iznenadilo da rizik nije barem 3x veci. Radi se revoltu preme EU, odnosno, o revoltu ka ucenama, duplim standardima, i prisilnom nametanju uslova, koja ta EU smatra "normalnim"... od Kosova, pa do pedera...

Sličnog sam viđenja situacije. Nečije pravo na ljubav treba da bude neprikosnoveno. Ali šta država u ovakvoj situaciji u kojoj smo radi povodom svega toga je vrlo čudno.
[ plus_minus @ 30.09.2011. 06:42 ] @
Sve informacije pozitivnijeg (za narod uopšte) prizvuka koje preko bilo kojih medija slušamo i gledamo ili čitamo o političarima se daju, uvek, pogađajte, neposredno pred izbore. Nema ništa dok narod ovaj pun svakojakih filozofa ne uzme stvar u svoje ruke. Ako ne, onda će se neko i dalje izvinjavati.
[ zmau @ 30.09.2011. 06:51 ] @
Citat:
ekipa u Beogradu organizuje gay paradu i mobilishe 5000 policajaca za tu svrhu

Bedna zamena teza.
Hiljade pandura se ne mobilišu zbog parade, nego zbog stoke patriotske koja hoće da linčuje ljude po gradu.

Citat:
takvu "manifestaciju" apsolutno ne odobrava, ni podrzava

Ma šta imaš ti da odobravaš ko će da paradira po gradu, a ko neće ? Nije grad tvoja avlija.
Kome se ne sviđa, nek glasa Todorovića dogodine, i problem rešen.

Citat:
nonsalantno ponasanje politicara

Mislim da nisu nonšalantni, nego pogubljeni. Ne znaju šta će, pa zato ne rade ništa.
[ DrFill2Good @ 30.09.2011. 07:24 ] @
Teme nije o samoj paradi niti da li je neko odobrava ili ne, vec ponasanje politicara u situaciji dva dana pred paradu i izbegavanja toga da se neko proglasi nadleznim i odgovornim za donosenja konacne odluke.

Citat:
zmau: Mislim da nisu nonšalantni, nego pogubljeni. Ne znaju šta će, pa zato ne rade ništa.

Meni ne izgleda da su pogubljeni vec da nemaju petlje da se jasno i glasno izraze. Sve nesto pricaju u frazama i citatima i to me strasno nervira. Valjda cekaju da im BoTa kaze sta da rade?
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 07:30 ] @
Kada naše udruženje organizuje biciklijadu da bismo decu uveli u svet biiklizma i rekreacije u prirodi mi moramo sve sami da organizujem PA I DA PLATIMO POLICIJU DA OBEZBEĐUJE MANIFESTACIJU.

Stoga ako organizatori prajda hoće 5000 policajaca u obezbeđenju, neka ih plate, a ne da ih mi plaćamo. Imamo mi mnogo važnijih stari koje treba da se pokrivaju našim parama.

Dačić stvar može jednostavno da reši: da policiju podigne i angažuje na prostoru prema Kosovu jer je tamo situacija nestabilna i bezbednostna situacija mnogo lošija nego bilo šta što može da izazove parada ponosa.
[ Miroslav Jeftić @ 30.09.2011. 07:47 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Dačić stvar može jednostavno da reši: da policiju podigne i angažuje na prostoru prema Kosovu jer je tamo situacija nestabilna i bezbednostna situacija mnogo lošija nego bilo šta što može da izazove parada ponosa.

Šta je to uopšte "prostor prema Kosovu"? 10 km od granice? 100 km od granice? 300 km od granice? A valjda je svima jasno da je angažovanje preko granice završeno pre 12 godina.
[ jnk @ 30.09.2011. 07:59 ] @
Predraže organizator skupa je dužan da obezbedi obezbeđenje među učesnicima svoje manifestacije. Policija je dužna da obezbedi bezbednost od napada sa strane. A ja ti predlažem da se sam mobilišeš i svojim primerom pokažeš kako se brani srpstvo a ne da budeš internet ćiriličar.
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 08:21 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Šta je to uopšte "prostor prema Kosovu"? 10 km od granice? 100 km od granice? 300 km od granice? :) A valjda je svima jasno da je angažovanje preko granice završeno pre 12 godina.

Ja sam rekao prema Kosovu. Odlazak na Kosovo i Metohiju nisam pominjao. Odakle ti to ne znam.

Citat:
jnk: Predraže organizator skupa je dužan da obezbedi obezbeđenje među učesnicima svoje manifestacije. Policija je dužna da obezbedi bezbednost od napada sa strane.

Pa da, kad amiorganizujemo manifestaciju mi imamo sopstveno obezbeđenje koje vodi računa o manifestaciji, a spoljno obezbeđenje policije smo dužni da imamo i moramo sami da ga platimo. To je ok ali to treba da važi za sve a ne da nas obične ljude cepa ko hoće a da izabrani i politički moderni dobiju sve za džabe pa da to ide tako daleko da se oslile da angažuju 5000 policijaca. Nek plate pa nek ih angažuju i 100.000.

Citat:

A ja ti predlažem da se sam mobilišeš i svojim primerom pokažeš kako se brani srpstvo a ne da budeš internet ćiriličar.

Ovo je već blago duhovito. Mene nazvati ćiriličarem! :) Više sam ih ja sahranio u disksijama nego što si ih ti uopšte video :)

Al' šta da kažem, nisi jedini koji ne ume da diskutuje nego sve odmah svodiš na omalovažavanej na ličnom planu i podmetanje izmišljotina. U međuvremeni ajd' pokaži gde ja to uopšte pominjem srpstvo i ćirilicu...

[ milosmalic @ 30.09.2011. 08:30 ] @
Usput, zašto bi srpstvo i ćirilica bilo oružje za vređanje nekoga. Ćiriličar? To je kao uvreda? Ne kapiram.
[ zmau @ 30.09.2011. 08:32 ] @
Citat:
spoljno obezbeđenje policije smo dužni da imamo i moramo sami da ga platimo

...a spoljno obezbeđenje ti treba jer očekuješ da će tvoji maloletni paraderi da krše (saobraćajne) zakone na zlatiborskoj magistrali pa bi mogli zbog toga da nastradaju. Je l tako ? Da li veruješ da im spoljno obezbeđenje nije potrebno u slučaju da poštuju propise ?

A koje zakone će da krše ovi beogradski paraderi, pa da napraviš analogiju ?

Šta misliš koliko je policijskih resursa potrošeno u poslednjih 10 godina po fudbalskim utakmicama, i ko ih je plaćao ? Nisam video da si se bunio protiv toga, tako da ne verujem da su troškovi policije pravi razlog da se sad buniš.

Nazad na temu, izvini DrFill2Good.
Citat:
Meni ne izgleda da su pogubljeni vec da nemaju petlje da se jasno i glasno izraze

Njihova osnovna ideja je da se ne zamere nikom. A to što nemaju petlje da se izraze, znači da nisu smislili ništa čime se neće zameriti nikom. Tako da se tvoja i moja teorija u suštini svode na isto.
[ jnk @ 30.09.2011. 08:42 ] @
Citat:
Predrag Supurovic

Pa da, kad amiorganizujemo manifestaciju mi imamo sopstveno obezbeđenje koje vodi računa o manifestaciji, a spoljno obezbeđenje policije smo dužni da imamo i moramo sami da ga platimo. To je ok ali to treba da važi za sve a ne da nas obične ljude cepa ko hoće a da izabrani i politički moderni dobiju sve za džabe pa da to ide tako daleko da se oslile da angažuju 5000 policijaca. Nek plate pa nek ih angažuju i 100.000.

Pa ne znam iz kog razloga su vama tražili ali mislim da se recimo policijsko obezbeđenje na utakmicama ne plaća. Ako se plaća verovatno i gejevi plaćaju nešto.

Citat:
Predrag Supurovic:
Dačić stvar može jednostavno da reši: da policiju podigne i angažuje na prostoru prema Kosovu jer je tamo situacija nestabilna i bezbednostna situacija mnogo lošija nego bilo šta što može da izazove parada ponosa.

Drugi deo mog odgovora se odnosio na ovu rečenicu gde si predložio da policajci odu na(ok prema) Kosovo(u). Kao kad bi srpska nacionalna manjina na jugu mađarske imala probleme sa lokalnom vlašću i mi sad šaljemo policajce da stoje na našem delu granice, ne vidim koja bi bila poenta osim mogućeg izbijanja rata sa mađarskom(u prvom slučaju sa kosovom).

Citat:
don Đilas:
"Prava jesu svima garantovana zakonom i ja ih nikome ne osporavam, ali moram da podsetim da svako pravo nosi sa sobom i neku odgovornost. Upravo na tu odgovornost se pozivam kada molim organizatore svih okupljanja da od njih odustanu. Ako je za neodržavanje svih najavljenih skupova potreban političar krivac i ako je to cena da nema novih razbijenih glava i podizanja tenzija, pristajem da se taj politički minus pripiše meni", rekao je Đilas.

A ova izjava koja poziva na otkazivanje skupa je ništa drugo do najsuroviji izborni populizam političara koji na najciničniji način pokušava sam sebi da digne rejting.
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 09:07 ] @
Citat:
zmau:...a spoljno obezbeđenje ti treba jer očekuješ da će tvoji maloletni paraderi da krše (saobraćajne) zakone na zlatiborskoj magistrali pa bi mogli zbog toga da nastradaju. Je l tako ? Da li veruješ da im spoljno obezbeđenje nije potrebno u slučaju da poštuju propise ?

Uopšte nije bitno šta mi smatramo, nego smo po zakonu obavezni na to. Ako se ne plati policijsko obezbeđenje, skup se zabranjuje.

Citat:
zmau:A koje zakone će da krše ovi beogradski paraderi, pa da napraviš analogiju ?

Nemam pojma, ja nisam ni rekao da oni krše neki zakon. Opet si nešto umislio pa meni pripisuješ izmišljeno.

Citat:
milosmalic: Usput, zašto bi srpstvo i ćirilica bilo oružje za vređanje nekoga. Ćiriličar? To je kao uvreda? Ne kapiram.

Nisam ni rekao da me vređa nego da mi podmeće izmišljotine. Prišiva mi nešto što nit sam rekao niti pomislio, niti tome miljeu pripadam.

Citat:
jnk
Pa ne znam iz kog razloga su vama tražili ali mislim da se recimo policijsko obezbeđenje na utakmicama ne plaća. Ako se plaća verovatno i gejevi plaćaju nešto.

Ne znam za to. Ja pričam o tome kakav tretman ima naše biciklističko udruženje. Ali sam sklon da ti poverujem, jer i ovde kod nas, policija po nalogu lokalne vlasti obezbeđuje huligane kada arlače po gradu i danju i noću. Ne bi me iznenadilo da to ništa ne košta ni navijače ni fudbalski klub. Ako ko to i plati, to je opet iz opštinskog budžeta.

Citat:
jnk:Drugi deo mog odgovora se odnosio na ovu rečenicu gde si predložio da policajci odu na(ok prema) Kosovo(u). Kao kad bi srpska nacionalna manjina na jugu mađarske imala probleme sa lokalnom vlašću i mi sad šaljemo policajce da stoje na našem delu granice, ne vidim koja bi bila poenta osim mogućeg izbijanja rata sa mađarskom(u prvom slučaju sa kosovom).

Već smo videli da ti proizvoljno tumačiš stvari kako ti odgovara samo da bi nekog opljuvao. Ja sam vrlo jasno napisao ono što sam hteo. Da li ti to nećeš ili ne možeš da razumeš je tvoj problem. Ja samo ne dozvoljavam da mi prišivaš nešto što nisam rekao.

A kad već pomenu, kako to da kažeš da policija ne treba da se angažuje povodom tenzija na granici da ne bi isprovocirala nešto, a mora da se angažuje da se zaštiti parada ponosa od reakcija za koje se očekuje da će ta parada da isprovocira? Nisi li malo više nego dvoličan?

Vidiš, zabole mene za paradu ponosa, ali mi itekako smeta što mi država na svakom koraku otima novac a onda ga troši na raznorazne budalaštine umesto da zaista uredi stari tako da svi žive pristojno. Parada ponosa je samo jedna u nizu takvih stvari.

Meni kada razbiju staklo na kolima, policija uradi uviđaj i čak me i ne obavesti, a kada u zlo dobra sam vidim šta se desilo, pa počnem da se sam raspitujem samo slegnu ramenima i je*e im se iako znaju ko je to uradio. Isto se desi i kada mi obiju i opljačkaju kancelariju. Isto se desi i kada mi neko otovreno i javno preti da će da me prebije a kada neko napiše neki bezvezni komentar na račun Tadića njega hapse. E zato se bunim protiv toga da se policija angažuje da obezbeđuje paradu ponosa o mom trošku - time država sve nas proglašava građanima drugog reda - mi nemamo nikakvu zaštitu a neko kome se digne da provocira koga stigne, dobija sve samo zato što to sada politički moderno i potrebno za izbore. U ovoj državi je sve postalo nenormalno pa tako većina ima manje prava od svih tih raznoraznih manjina i interesnih grupa.

[Ovu poruku je menjao Predrag Supurovic dana 30.09.2011. u 10:20 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Predrag Supurovic dana 30.09.2011. u 10:20 GMT+1]
[ Miroslav Jeftić @ 30.09.2011. 09:19 ] @
Citat:
Predrag Supurovic:Ja sam rekao prema Kosovu. Odlazak na Kosovo i Metohiju nisam pominjao. Odakle ti to ne znam.

Pa i Beograd je prema Kosovu... ne vidim zašto bi onda išli bilo gde, kad su već tamo
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 09:21 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Pa i Beograd je prema Kosovu... ne vidim zašto bi onda išli bilo gde, kad su već tamo :)

Da, baš duhovito :) Gde je sad onaj Shadow da ti preti banovanjem što troluješ :)
[ Miroslav Jeftić @ 30.09.2011. 09:26 ] @
Ne trolujem, lepo sam te pitao šta ti to znači "prema Kosovu" i ništa nisi odgovorio. Kakva je razlika da li su oni 50 ili 500 km prema Kosovu?
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 09:30 ] @
Znači isto kao kada bi Dačić preselio policiju u Rašku oblast jer je i to Beograd, pa da odatle obezbeđuje paradu ponosa :)
[ Miroslav Jeftić @ 30.09.2011. 09:37 ] @
Ne znači, jer se parada u Beogradu može obezbediti iz Beograda, a Kosovo se iz Raške može obezbediti otprilike kao i iz Subotice.
[ jnk @ 30.09.2011. 09:40 ] @
To što ti govoriš se drugim imenom naziva grupisanje trupa. Ne postoji realna opasnost od izbijanja incidenata na teritoriji Srbije već na teritoriji Kosova pa ne vidim potrebu da naša policija ide tamo. Sa druge strane postoji realna opasnost od izbijanja incidenata na gej paradi i sasvim je normalno da bude policije. To što je država propala i što ništa ne funkcioniše(pogotovu birokratija u mupu) nema mnogo veze sa potrebom da se očuva javni red i mir u gradu.
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 09:44 ] @
Zar nije mnogo praktičnije i jeftinije da se pravovremeno reguliše uzrok remećenja javnog reda i mira? U čemu je to razlika između onog ko zna da će svojim postupcima da izazove remećenje javnog reda i mira i onog ko u tom remećenju učestvuje. Koliko znam, zakon poznaje obe kategorije i tretira ih slično ako ne i isto.

Svi dobro znamo šta će da bude i da to ni 100.000 policajaca ne može da spreči ali se ipak insisitra da to bude, a sve to o našem trošku. Dajte, ljudi, igrajte se vi malo o svom trošku, dosta je više bilo po našoj grbači.
[ DaliborP @ 30.09.2011. 09:52 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: U čemu je to razlika između onog ko zna da će svojim postupcima da izazove remećenje javnog reda i mira i onog ko u tom remećenju učestvuje.

A Djura ce da ti oprosti sto te je tukao.
[ MyWay @ 30.09.2011. 09:57 ] @
U ovom trenutku je najjeftinije i najsmislenije zabraniti održavanje parade. U atmosferi napetosti i polarizacije naroda po pitanju događanja na Kosovu najskuplje i najgluplje je provocirati još jedan sukob, ovaj put u Beogradu i tako servirati svima ustaljenu priču da smo mi generatori sukoba sa svim drugima, a kad nema drugih onda se bijemo među sobom..
Ne bih da sad razvijam teoriju zavere, ali ne bih baš bio 100% siguran da se održavanje parade i raznorazne podrške daju isključivo zbog razumevanja problema LGBT populacije a nikako zarad guranja Srbije u konflikt i dalje diskreditovanje iste
[ Dr.sima @ 30.09.2011. 10:03 ] @
Duznost policije je da obezbedi slobode garantovane Ustavom jedne (nase) drzave. To se moze resiti na dva nacina, zabranom visoko rizicnog skupa ili mobilisanjem odredjenog (5000+) policajaca. Na politicarima je da izvagaju pozitivne i negativne stvari i donesu odluku, a sto se naroda tice, najbolji bojkot bi bio ili da ulice budu prazne za vreme parade ili da mnogo ljudi mirno sedi na ulici i time iskaze protest. Nasiljem ce samo dobiti jos vise publiciteta i podrske kojeg je doticna grupacija zeljna.
Sramota je, da odredjeni slojevi ne odustaju od svojih ciljeva, mimo zdravog razuma. 5000 policijskih dnevnica, troskovi nereda u gradu, da bi dokazali sta? Siroka populacija Srbije ne tolerise (bolesnu?) pedersko-lezbijsku populaciju, ne zele da ih gledaju kako organizovano paradiraju... I kao sto neko rece, zasto bodete oci narodu, sedite u svojim klubovima, krpite se iza zatvorenih vrata i ne provovirajte populaciju.
[ DaliborP @ 30.09.2011. 10:03 ] @
Samo me cudi kako se nikad niko ne seti da kaze isto kad se pravi skup za podrsku Mladicu, Kosovu, Karadzicu ili necem slicnom. I tad je skup velikog rizika, i tad grad strada i pali se nemilice. Povredjenih i stete koliko hoces. Pa eto ne secam se da je neko tada napravio temu o skupovima visokog rizika i kako se trebaju otkazati. Ali kad se pederi okupljaju onda je extra rizicno, opasna sorta :)

Citat:
I kao sto neko rece, zasto bodete oci narodu,

Ja cenim da se narod plasi da ih ne ubodu negde drugo :)
[ stil @ 30.09.2011. 10:04 ] @
Citat:
Policijski sindikat i Dveri mole LGBT zajednicu da ne ruši Beograd

BEOGRAD, 23. septembar 2011, (Njuz) – Policijski sindikat Srbije i pokret „Dveri srpske“ izdali su zajedničko saopštenje u kojem mole pripadnike lezbejske i gej populacije, popularne „pedere“ i „lezbejke“, da ove godine poštede Beograd razaranja, za razliku od prethodne kada su horde pobesnelih LGBT građana u potpunosti uništile i spalile Stari grad, Dorćol i veliki deo Vračara.

Viktor Marković

http://www.njuz.net/policijski...-zajednicu-da-ne-rusi-beograd/

Citat:
Policija dobija privatno obezbeđenje tokom Parade ponosa

BEOGRAD, 1. septembar 2011, (Njuz) – Nezavisni policijski sindikat Srbije postigao je dogovor sa Vladom Srbije da će obezbeđivati Paradu ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar. Predstavnici Vlade pristali su na zahtev policijskog sindikata i odlučili su da angažuju privatnu agenciju za obezbeđenje „Sigurnost“, koja će brinuti o bezbednosti pripadnika MUP-a Srbije.

- Zahtevali smo od države da nam garantuje bezbednost tokom Parade ponosa i dobili smo uverenje da će Vlada Srbije angažovati poznatu agenciju za obezbeđenje „Sigurnost“ – izjavio je Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata – Nakon prvih razgovora sa predstavnicima „Sigurnosti“, dobili smo garancije da će pored svakog pripadnika MUP-a stajati po jedan radnik obezbeđenja koji će ga braniti u slučaju napada huligana.

http://www.njuz.net/policija-d...ezbedenje-tokom-parade-ponosa/

Citat:
Policijski sindikat: Postoje lopovi u Srbiji, ne kupujte automobile

BEOGRAD, 28. septembar 2011, (Njuz) – Pozivamo sve građane ove zemlje koji su u narednom periodu planirali da kupe automobile, da odlože taj čin jer određene kriminalne grupe u državi kradu vozila, rekao je Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata.

- Prema našim saznanjima, kriminalnci u skoro svim beogradskim prigradskim opštinama, kao i svim većim gradovima širom zemlje, planiraju da u narednim mesecima kradu automobile i jedini način da se oni osujete u svojim planovima jeste da građani jednostavno prestanu da kupuju vozila, bilo da je reč o novim ili polovnim automobilima – rekao je Vidojević.

http://www.njuz.net/policijski...-srbiji-ne-kupujte-automobile/

LOL :)))
[ Devanagari @ 30.09.2011. 10:12 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Zar nije mnogo praktičnije i jeftinije da se pravovremeno reguliše uzrok remećenja javnog reda i mira? U čemu je to razlika između onog ko zna da će svojim postupcima da izazove remećenje javnog reda i mira i onog ko u tom remećenju učestvuje. Koliko znam, zakon poznaje obe kategorije i tretira ih slično ako ne i isto.

Ovo boldovano je tako… specijalno.

Uzrok remecenja javnog reda i mira nisu gradjani koji zele da upraznjavaju svoja Ustavom i zakonima garantovana prava nego huligani ali dobro, ti to vrlo dobro znas i nisi na to mislio. To sto si ti mislio, s tim se u normalnim sredinama raskrstilo jos kada se prva budala pojavila s argumentom "sama je kriva sto je silovana jer je nosila minic", dok se u primitivnim sredinama i dan danas zrtve optuzuju za provokaciju i izazivanje zlocinca. Gde Srbija trazi svoje mesto mozemo lepo da vidimo u kometarima na ovu i slicne vesti.

Sta kazes, da li bi valjalo ljudima zabraniti da nose novac ulicom jer izazivaju dzeparose, da voze kola i poseduju bilo kakve vrednosti jer to izaziva razbojnike? Kada se tako postave stvari onda se vidi da je zapravo problem sto je vecini lakse da se identifikuju s onima koji bi nasiljem da teraju neku svoju pricu nego s ljudima koji bi da slobodno upraznjavaju svoja, drugi put kazem, Ustavom i zakonima garantovana prava… E ta vecina, to je jedan ljudski jad i beda.
[ 3way @ 30.09.2011. 10:18 ] @
Da ne bi doslo do nasilja i razbijanja grada postoje 3 opcije

1) da policija odradi nemoguce, pa da spreci rusenje
2) da ekstremisti odustanu
3) da pederi odustanu

Broj jedan tesko da ce da se ostvari , prosle godine smo videli da je tako, a broj dva jos teze.
Znaci, da bi nedelja protekla mirno i normalno jedino resenje je da gejovi odustanu. Ne znam bas o cemu razmisljaju ti organizatori, ali kada bi razmisljali o tome kakvu poruku salju ( a to je valjda i cilj ), videli bi da salju poruku potpuno suprotnu od one koje su zeleli.
[ component @ 30.09.2011. 10:20 ] @
Citat:
MyWay: U ovom trenutku je najjeftinije i najsmislenije zabraniti održavanje parade.

Slažem se... U suprotnom neću u nedelju moći na CE&HA sajam
[ MyWay @ 30.09.2011. 10:29 ] @
Citat:
Devanagari: Uzrok remecenja javnog reda i mira nisu gradjani koji zele da upraznjavaju svoja Ustavom i zakonima garantovana prava
Uuuf što volim citiranje Ustavom zagarantovanih prava, k'o da slušam Koštunjavog. A šta je sa Ustavom zagarantovanih prava u Ustavom zagarantovanim granicama Srbije?
A da, to drugo u realnoj situaciji nije ostvarivo pa su mnogi to prihvatili, zašto ne bi najzad prihvatili i onu realnost, bila ona lepa ili ružna?
[ Deep|Blue @ 30.09.2011. 10:34 ] @
@Supurovic
A što bi država plaćala 5000 policajaca na granici sa kosovom?
Jel postoji potreba za njima dole?
Da li šiptari u Srbiji prave neke nerede?!

Dakle nema potrebe da oni nešto smiruju na granici sa kosovom.

Ehm ...
Problem ove godine sa Prajdom, pored umobolnika iz raznih klero-fašističkih organizacije, jeste činjenica da je Pačić sjajno iskoristio predizbornu situaciju i napravio sjajan potez time što je izbacio vrući kesten pred vladu.
Em je ispao fin dušebrižnik pred homićima jer jadničak ne može sam sve da odradi ...
a klero-fašistima su uvideli sjaj njegove aure kao branitelja srBstva...

E sad, ostatak stranki nesposobno, kao i obično je odlučilo da ignoriše prozivku Pačića.

Naravno tu se našao i dežurni peder (ovde pre svega mislim na karakternu osobinu), drvoseča Đilas, koji kao obično glumi dežurnog brižnog taticu i ne dozvoljava da mu "homići lome izloge po gradu".

Verovatno najbolje obrazloženje zabrane parade jeste "situacija na kosovu".
Ponekad se zapitam, šta li bi naše vlade radile kad bi kosovo bilo mirno? Nije valjda da bi onda morali da se pozabave rešavanjem problema...

A evo stiže i reakcija dekice i kafe kuvarice-premijera, koji je naravno nenadležan za takva pitanja

[ Deep|Blue @ 30.09.2011. 10:50 ] @
Citat:
3way: Da ne bi doslo do nasilja i razbijanja grada postoje 3 opcije

1) da policija odradi nemoguce, pa da spreci rusenje
2) da ekstremisti odustanu
3) da pederi odustanu

Broj jedan tesko da ce da se ostvari , prosle godine smo videli da je tako, a broj dva jos teze.
Znaci, da bi nedelja protekla mirno i normalno jedino resenje je da gejovi odustanu. Ne znam bas o cemu razmisljaju ti organizatori, ali kada bi razmisljali o tome kakvu poruku salju ( a to je valjda i cilj ), videli bi da salju poruku potpuno suprotnu od one koje su zeleli.

Jedino nenormalno rešenje i usput najgore rešenje upravo jeste to tvoje pod 3.
Nenormalno je jer to predstavlja držanje strane ekstremistima i direktno tlačenje manjina.
Najgore iz razloga što to zbilja predstavlja kapitulaciju države i njenih institucija i otvoren poziv na anarhiju. To bi bio otvroen signal raznim organizacijama, da je dovoljno par stotina do par hiljada ljudi da se u ovoj državi izboksuje sve što poželiš.

Ukoliko klero-fašistima smeta gej parada nek slobodno iskoriste svoje ustavno pravo da protestvuju protiv nje.
Ali svaki napad i svako divljanje, treba da bude strogo procesuiran od strane policije i da se protiv prekršioca podižu tužbe zbog ugrožavanja života.
Da su panduri i sudstvo prošle godine napunili zatvore, ne bismo imali ovoliku tenziju.
Da se ovakvi divljaci redovnije trpaju u zatvor na duže periode, ne bismo imali tolike probleme na sportskim odgađajima, niti "patike za kosovo".
Dokle god političari i deo naroda podržavaju divljanje, dotle nećemo imati normalnu situaciju u državi.

Ne treba nam ovo prepucavanje, već je potrebno da svi političari osude divljanje.
Izvinite drage patrijote, divljanje, ubijanje i prolivanje krvi nije normalno ponašanje.
Bez obzira koliko vam se ne sviđa nečija vera, seksualno opredeljenje, boja kože, majca, frizura ili šta već .. to nije razlog za prolivanje krvi.

Ako ste tolike patrijote, ne uništavajte srpske gradove.
Ako ste toliki vernici, poslušajte bibliju i volite bližnje svojem, a ne ubijajte ljude po ulici.
Ako ste toliko časni, skinite maske sa lica i pokažite se.
Ako ste toliki zaštitnici srbstva, zaštitite te srbe, policajce i gejeve, jer nas ionako ima malo.
Ako se usuđujete nazvati sebe ljudima, ponašajte se kao ljudi, a ne kao čudovišta.

[ 3way @ 30.09.2011. 10:58 ] @
Citat:
Deep|Blue:
Da su panduri i sudstvo prošle godine napunili zatvore, ne bismo imali ovoliku tenziju.
Da se ovakvi divljaci redovnije trpaju u zatvor na duže periode, ne bismo imali tolike probleme na sportskim odgađajima, niti "patike za kosovo".

A da baba ima trolu bila bi trolejbus.
S ozbirom da se nista od toga nije desilo, ono sto cemo videti na ulici ce biti jos ruznije nego prosle godine, organizatori sve to odlicno znaju.
To bi predstavljalo drzanje strane ekstremistima u normalnoj drzavi, ali posto je ovde sve naopako, to je prosto nacin da se koliko toliko odrzi mir.
[ mmix @ 30.09.2011. 11:18 ] @
Meni je od vase potpune netolerancije mnogo tuznije to sto se u celoj ovoj zbrci uopste nije bacilo svetlo na to da sindikat policije (koji predstavlja svoje clanstvo) daje zajednicka saopstenja sa ektremno desnicarskom organizjacijom (partijom?) od koje cak dobija intel o namerama da se organizuju rusilacke demonstracije po periferiji i da to uopste ne rezultira procesiranjem te grupacije. I to jos uz precutno odobravanje beskicmenjaka iz vlasti. Gde su smene glavonja u policji za ovakav otvoreni bunt sluzbe? Ako jedan general Ponos moze da ostane bez sluzbe jer se uzjogunio zasto su ove glavesine sindikata jos uvek u posedu svojih znacki? Ko upravlja ovom zemljom?
[ 3way @ 30.09.2011. 11:19 ] @
Cije netolerancije?
[ Odin D. @ 30.09.2011. 11:25 ] @
Citat:
mmix: Ko upravlja ovom zemljom?

Inercija.
[ mmix @ 30.09.2011. 11:35 ] @
Citat:
3way: Cije netolerancije?

lokalnih homofoba i otvorenih i prikrivenih simpatizera ekstremne desnice.
[ Marko83 @ 30.09.2011. 11:36 ] @
Citat:
Devanagari: Uzrok remecenja javnog reda i mira nisu gradjani koji zele da upraznjavaju svoja Ustavom i zakonima garantovana prava....

Da li bi mogao tacno da citiras ovaj deo u Ustavu i zakonu koji dozvoljava manjoj grupaciji da blokira CENTAR Beograda?
Da li bi bilo koja manja grupacija mogla da blokira centar Beograda kad god ona pozeli(ili jos bolje na redovnoj osnovi)?
Sta fali Uscu???
[ Devanagari @ 30.09.2011. 11:38 ] @
Citat:
MyWay: A šta je sa Ustavom zagarantovanih prava u Ustavom zagarantovanim granicama Srbije?
A da, to drugo u realnoj situaciji nije ostvarivo pa su mnogi to prihvatili, zašto ne bi najzad prihvatili i onu realnost, bila ona lepa ili ružna?

Koliko besmislica u tako malo reci… Sta zabole Albance za tvoj Ustav? Ti si donosio tvoj ustav, a ne Albanci koji hoce svoju drzavu Kosovo? Da li su oni duzni da postuju tvoj Ustav? A u tvom ustavu pise da ovi imaju pravo da paradiraju - problem much?

Dva dana i uz brojne neregularnosti je izglasavana ta papazjanija, sa sve veselom preambulom, sta hocete vise? Ako neko tamo ne postuje vas Ustav po pitanju preambule onda necete ni vi da ga postujete po pitanju prava seksualnih manjina? Genijalno, klap, klap, klap. Ponovo cete sve da gi zaebete.

A da si u stanju da shvatis to sto si citirao video bi da nisam ni pisao o Ustavu nego o gnusnoj zameni teza da su za nasilje i nerede krivi oni koji, gle bezobrazluka, hoce da upraznjavaju svoja prava. A svi znaju da smo ta prava napisali eto onako cisto da stoje na (toalet) papiru, samo se oni prave pametni. I stalno to insistiranje na postovanju potpisanih stvari kad svi znamo da nema veze to sto smo dali glas za nesto i potpisali.

Zato je na snazi puno razumevanje za nasilnike jer da se ne lazemo, to je jedino sto prosecnom domorocu titra ganglije evo vec dvadeset i kusur godina, a mlogo ga nervira sto se svaki put kada posegne za njim nadje na debljem kraju batine, pa on to vise ne moze, je li tako, da to trpi te ce da pokaze pederima njihovog boga.
[ 3way @ 30.09.2011. 11:38 ] @
Citat:
mmix: lokalnih homofoba i otvorenih i prikrivenih simpatizera ekstremne desnice.

Dobro....Ja sam mislio da se sada ne govori ( ponovo ) o razlozima za i protiv nego o cisto racionalnim razlozima da li odrzati ili ne.
[ mmix @ 30.09.2011. 11:39 ] @
Ne znam, ajde da pitamo predsednika nekog od sindikata koji su setali Beogradom i time blokirali ulice? Da ne budemo bezborazni, pitajmo samo one koji su to radili nedeljom a ne radnim danima, ako ima takvih.

Citat:
3way: Dobro....Ja sam mislio da se sada ne govori ( ponovo ) o razlozima za i protiv nego o cisto racionalnim razlozima da li odrzati ili ne.

Ne mozes imati racionalan razlog kad je pretnja iracionlana.
[ 3way @ 30.09.2011. 11:42 ] @
Citat:
mmix:
Ne mozes imati racionalan razlog kad je pretnja iracionlana.

Kako iracionalna, pretnja je i te kako realna i ostvariva. Razlozi za pretnju su iracionalni, a to se iz glava tih ljudi nece isterati za 2 dana.
[ Devanagari @ 30.09.2011. 11:42 ] @
Citat:
Marko83: Da li bi mogao tacno da citiras ovaj deo u Ustavu i zakonu koji dozvoljava manjoj grupaciji da blokira CENTAR Beograda?
Da li bi bilo koja manja grupacija mogla da blokira centar Beograda kad god ona pozeli(ili jos bolje na redovnoj osnovi)?
Sta fali Uscu???

Evo ga jos jedan koji bi da ga ja na forumu obrazujem. Raspitaj se ti sam sta je to pravo na mirno okupljanje (hint: upravo to pravo da se centar grada blokira na sat-dva), pa potrazi gde je to u Ustavu, u zakonima, itd. nemam pametnija posla nego da te ucim necemu sto su roditelji i skola trebali da te nauce…

Ah, da - "kad god pozeli", tj. "na redovnoj osnovi" - LOL :D Znaci, ovoliko ti fali da i formalno dodas kako sami pederi unistavaju grad. Njuz.net citaoci-reporteri…
[ Shadowed @ 30.09.2011. 11:47 ] @
To blokiranje je meni glavni razlog za protiv. Apsolutno mi je nebitno da li su gejevi, malinari, taksisti, marsovci ili klingonci. Ustav koji daje pravo nekom da nekom drugom uskracuje pravo dato tim istim ustavom je kontradiktoran i treba se izmeniti.
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 11:58 ] @
Tacno tako. Evo, ja sam sada planirao nesto da odem do BG za vikend, izmedju ostalog i nedelju,
i sa mojim pravom da se slobodno krecem mogu da se pozdravim. Taj park tamo, i sve te ulice,
da li je to necije privatno vlasnistvo pa da se tako ogradi ili blokira?

Nemam nista protiv, nek paradira ko hoce ulicom, sta me briga, ali brate i ja imam svoj zivot, potrebu
ili zelju da se krecem po gradu i sad se meni moje ustavno pravo da se slobodno krecem uskracuje.
[ vlada131 @ 30.09.2011. 11:59 ] @
Apropo prvog posta:
Citat:
Da li je ova konfuzna predstava na relaciji Vlada-Policija-Organizatori namerna ili su stvarno vezane vrece? Ili im je mozda cilj da dodje do novih nereda?

Dačić juče reče:

Citat:
"Ne može više ovako - mi nemamo stav ni o čemu, ni o Kosovu, ni o Paradi ponosa", rekao je Dačić.

Ne znam zašto, ali mu verujem.

(link:http://www.b92.net/info/vesti/...category=640&nav_id=545604)
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 12:10 ] @
Kao je krenulo sad će svakog ko se izjasni da nije homoseksualac proglastiti za homofoba i klerofašistu....
[ mmix @ 30.09.2011. 12:26 ] @
Gde to pise? Nemoj karikirati, ovo sto vi ovde piskarate na temi je daleko od "neopredeljivanja kao homosekualac", to je otvorena diskriminacija prema jednoj grupaciji ljudi na osnov u njihove seksualne orijentacije. Ponasate se kao da ce setnja grupe homoseksulaca pretvoriti Srbe u homoseksualce i izjedacavate ljude koji se mirnim putem bore za svoja prava sa gomilom neizivljenih bandita i dajete im isti kredibilitet i pravo da pretnjom silom zavode svoj red. Fasizam nikad nije bio pokret sa velikim clanstvom jer nisu ni svi istomisljenici spremni da uprljaju ruke tudjom krvi, ali gde se ispoljio uvek je bio pokret sa popularnom podrskom. Stoga i jeste vazno ko se podrzava i kome se daje za pravo.
[ mmix @ 30.09.2011. 12:35 ] @
@Srdjan, @Shadowed: U nacelu se slazem sa primedbom, sasvim sigurno ni meni nije prijatno i ceo ovaj dogadjaj definitivno sprecava moj odlazak na ce&ha, ali takav koncept drustva zahteva stabilno samorealizovano drustvo u kome ne postoji potreba za javnim okupljanjima vec postoji drugi mehanizmi za ispravljanje nepravdi a takvih drustava skoro da nema nigde na planeti. Cela poenta JAVNOG okupljanja je JAVNOST tog dogadjaja, kad su dva ustavna prava u sukobu jedno mora da prevagne i imho bolje je da prevagne pravo na mirno okupljanje ako je umereno i svodi se na setnju i mirno protestvovanje koje ima svoj program i pocetak i kraj nasuprot ucenjivackom blokiranju puteva i slicno.

Usotalom, nisu ni sva disruptivna okpljanja proizvod nezadovoljstva. Svake godine u Pancevu se odrzava maskenbal i dva dana po vise sati je blokiran centar grada i meni uskraceno pravo na slobodno kretanje. Da li to znaci da treba ukinuti maskenbal? Ne bih rekao.
[ 3way @ 30.09.2011. 12:47 ] @
Meni je dovoljno da vidim nesto tipa "to je otvorena diskriminacija prema jednoj grupaciji ljudi na osnov u njihove seksualne orijentacije", n osnovu toga sto se neko ne slaze sa odrzavanjem parade.
To ti je, sinko, isto fasizam.
[ Sceka @ 30.09.2011. 12:48 ] @
Citat:
mmix: ...Usotalom, nisu ni sva disruptivna okpljanja proizvod nezadovoljstva. Svake godine u Pancevu se odrzava maskenbal i dva dana po vise sati je blokiran centar grada i meni uskraceno pravo na slobodno kretanje. Da li to znaci da treba ukinuti maskenbal? Ne bih rekao.

Velika je to razlika, kako ti to ne vidis, nije mi jasno?! Porediti Maskenbal sa paradom ponosa je neozbiljno! Maskenbal je za sve, svakoga... radost, veselje, zabava...!!! Parada ponosa je savim nesto drugo, nekolicina odluci da nesto pokazuje, dokazuje, na ustrb ostalih gradjana! Nije bitno sta dokazuje, bitno je da nisu svi gradjani ucesnici vec samo odredjena grupa ljudi povezana istom ideologijom, mala grupa koja prkosno dokazuje ogromnoj grupi!!!

Pozdrav!
[ mmix @ 30.09.2011. 12:48 ] @
Evo, Dveri su pobedile. Cestitam Srbijo, srecne ti 90e. A vi se polako presabirajte da slucajno ne odstupate od modela pravog Srbina, moze "neko" da vam uzme za zlo jer je Sbija zemlja samo za prave Srbe.

Vlast zabranjuje paradu!
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 12:51 ] @
Hm... jel o tome odlucuje ministar policije ili ne?

Sad mi nije jasno - on kaze da se ne on tu ne pita, a sad kao ON zabranjuje.

Jbt, ne zna se ko koga ovde...

Citat:
Ivica Dačić izjavio da će policija zabraniti Paradu ponosa 2. oktobra, ako je organizatori sami ne otkažu. Vrh države razmatra otkazivanja prajda, saznaje B 92.

Kako to VRH drzave razmatra, a ovaj vec izjavio da ce zabraniti?
[ vlada131 @ 30.09.2011. 12:51 ] @
@mmix Ovo nije definitivno, koliko razumem. Prva rečenica je:

Citat:
Ministar policije je kazao da će odluka o održavanju Parade ponosa biti poznata u toku dana.
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 12:53 ] @
Sta je sa ovim likovima sa B92?

Naslov "zabranjuje" (sto ukazuje na donesenu konacnu odluku),
a dole u tekstu samog clanka "bice poznato u toku dana"... LOL.
[ mmix @ 30.09.2011. 12:58 ] @
Citat:
Sceka: Velika je to razlika, kako ti to ne vidis, nije mi jasno?! Porediti Maskenbal sa paradom ponosa je neozbiljno! Maskenbal je za sve, svakoga... radost, veselje, zabava...!!! Parada ponosa je savim nesto drugo, nekolicina odluci da nesto pokazuje, dokazuje, na ustrb ostalih gradjana! Nije bitno sta dokazuje, bitno je da nisu svi gradjani ucesnici vec samo odredjena grupa ljudi povezana istom ideologijom, mala grupa koja prkosno dokazuje ogromnoj grupi!!!

U pogledu disrupcije dnevnog zivota je apsolutno identicno, ne mozes proci pa ne mozes proci, jel tako? Sad sto tebi smeta sto je u drugom slucaju jedna grupica ljudi resila da te pritera uza zid i da ne natera da se pozabavis samim sobom i svojom predstavom o sebi kao o "tolerantnoj" osobi, to je vec tvoj problem, svako se sa tim nosi na razlicite nacine. Ako iz svega ovoga i izadje neka samospoznaja o sopstvenoj netrpeljivosti prema razlicitom onda je i to veliki uspeh, imho. Ono sto se u stvari desava sada je jos jedna u nizu kapitluacija drzave pred klerofasitima i ako ti mislis da je taj poraz bolja solucija od par sati blokiranih ulica ne znam sta bih ti jos rekao.
[ Dr.sima @ 30.09.2011. 12:59 ] @
Jos samo Jelena Karleusa da se oglasi i postojace zaokruzena slika pravne drzave na delu :)
[ Sceka @ 30.09.2011. 13:03 ] @
Citat:
mmix: Evo, Dveri su pobedile. Cestitam Srbijo, srecne ti 90e. A vi se polako presabirajte da slucajno ne odstupate od modela pravog Srbina, moze "neko" da vam uzme za zlo jer je Sbija zemlja samo za prave Srbe.

Vlast zabranjuje paradu!

To sto ti pricas je nacionalizam i niko se time, ocigledno osim tebe, ne bavi. Zasto mesas Srbe kao pojam i gradjane koji ne zele da ih grupa, bilo koja i iz bilo kojoh razloga, drugih gradjana maltretira blokirajuci grad a nije rec o organizovanom radosnom hepeningu gde su svi pozvani da se opuste zabavljajuci se na razne nacine nego samo ta grupa prkosno dokazuje ostalima nesto, bilo sta to da je!

BTW, u kakvog Srbina ti sebe ubrajas?

Pozdrav!
[ 3way @ 30.09.2011. 13:07 ] @
Citat:
Sceka:Zasto mesas Srbe kao pojam i gradjane koji ne zele da ih grupa, bilo koja i iz bilo kojoh razloga,.......

Pa nema tu cile - mile. Ili u potpunosti podrzavas paradu ili si fasista/zaostao/srednji vek/ovo ono...
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 13:09 ] @
Radosni hepning, lol... mislis, svi vole maskenbale i raduju im se, a? :)

Projektujes svoje licne afinitete na sve druge. Nisi ti taj koji odredjuje da
li je neki hepning "radostan" NEKOJ DRUGOJ OSOBI ili ne. To nije tesko da se shvati.

A to sto su ovi u manjini, ne znaci da po njima treba gaziti.

No ostaje cinjenica da me nervira uzasno blokiranje grada iz bilo kojih razloga.
[ Sceka @ 30.09.2011. 13:12 ] @
Citat:
mmix: U pogledu disrupcije dnevnog zivota je apsolutno identicno, ne mozes proci pa ne mozes proci, jel tako? Sad sto tebi smeta sto je u drugom slucaju jedna grupica ljudi resila da te pritera uza zid i da ne natera da se pozabavis samim sobom i svojom predstavom o sebi kao o "tolerantnoj" osobi, to je vec tvoj problem, svako se sa tim nosi na razlicite nacine. Ako iz svega ovoga i izadje neka samospoznaja o sopstvenoj netrpeljivosti prema razlicitom onda je i to veliki uspeh, imho. Ono sto se u stvari desava sada je jos jedna u nizu kapitluacija drzave pred klerofasitima i ako ti mislis da je taj poraz bolja solucija od par sati blokiranih ulica ne znam sta bih ti jos rekao.

Bez namere da polemisem, i necu se vise oglasavati, narocito u raspravi sa tobom, ali samo ti pricas i nameces problem seksualne opredeljenosti kao bitnu stvar u razgovoru. To samo govori da ti imas veliki problem sa tim i tu ti nema pomoci. Ako si ti jedan od tih koji bi se pojavili na paradi kao parader, to meni ne smeta kao problem seksualne prijentacije, vec opet kao problem koji mene sprecava da se setam grado u tom trenutku, mirmno setam, razgledam izloge, uzivam u neneljnom danu... Sto se mene tice, mozes i da budes malinar ili bilo ko drugi - isto je meni sto se tice razmisljanja! Ali ti potenciras seksualno opredeljanje, nicim izazvano!

Ovo boldovano, pa ne znam sta bih ti rekao, opet nesto uopsteno klinacki prkosno, nezrelo...

Pozdrav!
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 13:14 ] @
Pa valjda je normalno da se "potencira" seksualno opredeljenje, kada
je citav smisao te njihove parade i sama sustina pokusaj menjanja svesti
ljudi okolo oko PRAVA na to opredeljenje i nediskriminaciju tih ljudi zbog takvog opredeljenja.

[ zmau @ 30.09.2011. 13:15 ] @
Citat:
i dva dana po vise sati je blokiran centar grada i meni uskraceno pravo na slobodno kretanje

Nije ti uskraćeno pravo na kretanje nego je izmenjena šema saobraćaja, a tebi niko ne brani da hodaš centrom grada. Ili možda misliš da ti je nekakvo pravo uskraćeno svaki dan u Knezmihailovoj ?

Citat:
Taj park tamo, i sve te ulice, da li je to necije privatno vlasnistvo pa da se tako ogradi ili blokira?

Ako bude stvarno ograđeno i blokirano, to neće biti zbog parade nego zbog huligana. Dakle, znaš gde da adresiraš svoje nezadovoljstvo. U tome je poenta.

Citat:
Sad sto tebi smeta sto je u drugom slucaju jedna grupica ljudi resila da te pritera uza zid i da ne natera da se pozabavis samim sobom i svojom predstavom o sebi kao o "tolerantnoj" osobi, to je vec tvoj problem, svako se sa tim nosi na razlicite nacine. Ako iz svega ovoga i izadje neka samospoznaja o sopstvenoj netrpeljivosti prema razlicitom onda je i to veliki uspeh, imho. Ono sto se u stvari desava sada je jos jedna u nizu kapitluacija drzave pred klerofasitima i ako ti mislis da je taj poraz bolja solucija od par sati blokiranih ulica ne znam sta bih ti jos rekao.

Potpisujem.

Btw,
Citat:
Uopšte nije bitno šta mi smatramo, nego smo po zakonu obavezni na to.

Pardon, promakao mi je taj detalj.
Onda bi bilo zanimljivo videti zašto to vama traže. Zaštita fizičke bezbednosti građana je osnovna funkcija države i kao takva se finansira iz poreza. Ovo ne bi smelo da bude sporno nigde u civilizovanom svetu.

Citat:
Opet si nešto umislio pa meni pripisuješ izmišljeno.

Ne pripisujem nego pitam, vidiš valjda upitnike.
[ Sceka @ 30.09.2011. 13:15 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: Radosni hepning, lol... mislis, svi vole maskenbale i raduju im se, a? :)

Projektujes svoje licne afinitete na sve druge. Nisi ti taj koji odredjuje da
li je neki hepning "radostan" NEKOJ DRUGOJ OSOBI ili ne. To nije tesko da se shvati.

A to sto su ovi u manjini, ne znaci da po njima treba gaziti.

No ostaje cinjenica da me nervira uzasno blokiranje grada iz bilo kojih razloga.

Da, da... Maskembal je strasan, pun nasilja, zlobe, ljudi tuguju na takvim manifestacijama, dokle to i takvo decije poimanje razmene misljenja...?!

BOLDOVANO I PODVUCENO: Pa to ja pricam sve vreme! Ali necu se vise ni po cemu ovde oglasavati!

Pozdrav!
[ mmix @ 30.09.2011. 13:16 ] @
Citat:
3way: Pa nema tu cile - mile. Ili u potpunosti podrzavas paradu ili si fasista/zaostao/srednji vek/ovo ono...

Netacno, niko tebi ne brani da budes ambivalentan o paradi, u kom slucaju onda i nema problema zar ne. Govoriti da paradu treba otkazati zato sto fasisti prete silom je daleko od toga, ili mozda i to treba objasnjavati? Nisam te ja stavio pred svrsen cin, ni tebe ni sebe, stavili su te fasisti. Ili si sa njima ili protiv njih, ako si sa njima "postedece te" i nece polupati grad, ako si protiv onda si gejeve i slupace ti grad.

Citat:
Sceka: To sto ti pricas je nacionalizam i niko se time, ocigledno osim tebe, ne bavi. Zasto mesas Srbe kao pojam i gradjane koji ne zele da ih grupa, bilo koja i iz bilo kojoh razloga, drugih gradjana maltretira blokirajuci grad a nije rec o organizovanom radosnom hepeningu gde su svi pozvani da se opuste zabavljajuci se na razne nacine nego samo ta grupa prkosno dokazuje ostalima nesto, bilo sta to da je!
BTW, u kakvog Srbina ti sebe ubrajas?

Nisam siguran da zelim da se izjasnim o ovom zadnjem pitanju, cudna vremena nailaze a jos su mi sveze rane od prosli put. A sto se tice mesanja, gde sam ja pomesao? Jesi li ti clan ekstremne desnice? Nisma ja pisao da ces ti ici ulicom i tuci neSrbe, ali ima ko hoce, ponesem tvojom i neodlucnoscu mase da im kaze da odje*u. Nevazno je sta u tom trenutku bude definisalo neSrbina u glavama tih ljudi bice vazno samo kako se ti/mi uklopamo u taj model, da citiram komentar sa B92 koji to slikovitije kazuje:

i opet je u srbiji fasizam pobedio zdrav razum...
danas ce neko da te prebije zato sto si peder...
sutra zato sto u kolima umesto dragane mirkovic slusas darkwood dub...
prekosutra, zato sto nosis kratke pantalone...
[ balavi @ 30.09.2011. 13:19 ] @
Citat:
3way: Pa nema tu cile - mile. Ili u potpunosti podrzavas paradu ili si fasista/zaostao/srednji vek/ovo ono...

jel smo demokratsko društvo

kako on može da pederira, tako ja mogu da sam protiv toga , mislim jbg demokratija, sloboda u svakom pogledu, zašto sam ja loš a on dobar ...

@mmix

i opet je u srbiji fasizam pobedio zdrav razum...
danas ce neko da te prebije zato sto si peder...
sutra zato sto u kolima umesto dragane mirkovic slusas darkwood dub...
prekosutra, zato sto nosis kratke pantalone...

ma daj šta pričaš jbt, neka rade šta hoće, neka se tovare na kakav im način odgovara , ali ne moraju to da mi nabijaju na nos nekim pederiranjem po gradu, ne mrzim fegete ali mrzim kada to sve što su iskazuju na takav način ....

[ mmix @ 30.09.2011. 13:22 ] @
Znaci, mirna setnja ulicom = pederiranje. Znaci i sindikalci su gejevi?

Mozes da si protiv toga naravno, ali nemas pravo da to sprecavas.
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 13:23 ] @
Citat:
kako on može da pederira, tako ja mogu da sam protiv toga , mislim jbg demokratija, sloboda u svakom pogledu, zašto sam ja loš a on dobar ...

Demokratija nije "sloboda u svakom pogledu" (nigde nije tako definisana),
pozabavi se malo pojmom demokratije i sta ona ustvari znaci.
[ balavi @ 30.09.2011. 13:24 ] @
a šta je demokratija, aj mi ti lepi reci ....

nađoh na wikiju

Demokratija može da se shvati i kao sistem vladavine većine. To znači da najjača organizovana grupa može da diktira (i nameće) svoju volju ostalima.

pederčine nisu u većini

[ mmix @ 30.09.2011. 13:26 ] @
Citat:
zmau: Nije ti uskraćeno pravo na kretanje nego je izmenjena šema saobraćaja, a tebi niko ne brani da hodaš centrom grada. Ili možda misliš da ti je nekakvo pravo uskraćeno svaki dan u Knezmihailovoj ?.

Pa ne vidim tvoj rezon po pitanju ove diskusije? Jel bi bilo zabranjeno da peske prodjes kolonom prajda? Zapravo mislim da su ti vece sanse da prodjes kroz prajd nego kroz defile maskenbala, ali mislim da je to nevazno za ovu raspravu, ometanje svakodnevnog zivota je tu negde.
[ ventura @ 30.09.2011. 13:27 ] @
Pun mi je k i pedera i malinara i traktorista i putara i svih ostalih kojima kad god se digne, pravac Beograd i blokada grada kojekakvim protestima.

Pravo na protest/štrajk i šta ti ja znam podržavam... Ali zašto taj protest mora da bude takav da blokira čitav grad? Eno onolike poljane na ušću, pa i ispred SIV-a, lepo mogu Tadiću pod prozorom da viču, on ih lepo čuje, a grad nastavi normalno da funkcioniše.. Ako je skup rizičan pa da treba 5000 policajaca, molim lepo, naš MUP ima zvaničan cenovnik. Uniformisani policajac je 360din/sat, što kada se preračuna dođe oko 150.000 evra za tih 5000 policajaca, plus da kažemo nekih 30.000 za ostale troškove (transport, oprema, vozila...)... Pa lepo organizatori prvo keširaju 180 soma, i nek paradiraju kolko god hoće.

[ Tyler Durden @ 30.09.2011. 13:28 ] @
Ekipa, jel vi stvarno mislite da sa tom glupavom zamjenom teza mozete nekoga isfolirati?

ZNACI, mozes ti da budes protiv koliko hoces, niko ti ne brani. Jedino ne mozes taj protest da izrazavas tako sto ces ih mlatiti po ulici. Kao sto oni vas ne mogu da mlate jer ste strejt. JEL OVO PREVISE KOMPLIKOVANO DA BI SE SHVATILO?
Sto se pravite blesavi?
[ balavi @ 30.09.2011. 13:28 ] @
Citat:
ventura: Pun mi je k i pedera i malinara i traktorista i putara i svih ostalih kojima kad god se digne, pravac Beograd i blokada grada kojekakvim protestima.

Pravo na protest/štrajk i šta ti ja znam podržavam... Ali zašto taj protest mora da bude takav da blokira čitav grad? Eno onolike poljane na ušću, pa i ispred SIV-a, lepo mogu Tadiću pod prozorom da viču, on ih lepo čuje, a grad nastavi normalno da funkcioniše.. Ako je skup rizičan pa da treba 5000 policajaca, molim lepo, naš MUP ima zvaničan cenovnik. Uniformisani policajac je 360din/sat, što kada se preračuna dođe oko 150.000 evra za tih 5000 policajaca, plus da kažemo nekih 30.000 za ostale troškove (transport, oprema, vozila...)... Pa lepo organizatori prvo keširaju 180 soma, i nek paradiraju kolko god hoće.

pa da te zguzi neko , a .....
[ ArsenLupen @ 30.09.2011. 13:29 ] @
Svidja mi se kako je jedan bloger lepo srocio:

Citat:
problem sa moralom je baš to što uvek pretenduje da bude univerzalan. Libertarijanci ne razumeju zašto svako ne gleda svoja posla u moralu ili u ekonomiji, ali za većinu ostalih nije tako. Socijalisti ne brinu za sebe nego hoće da usrećuju svet svojim ekonomskim intervencijama, desničarima nije dovoljno da sami ne naprave pogrešan lični izbor nego hoće da osiguraju da i niko drugi ne pogreši.

[ Shadowed @ 30.09.2011. 13:32 ] @
Citat:
Sceka: Zasto mesas Srbe kao pojam i gradjane koji ne zele da ih grupa, bilo koja i iz bilo kojoh razloga, drugih gradjana maltretira blokirajuci grad a nije rec o organizovanom radosnom hepeningu gde su svi pozvani da se opuste zabavljajuci se na razne nacine nego samo ta grupa prkosno dokazuje ostalima nesto, bilo sta to da je!

Nisam bas bas 100% siguran ali mislim da se nece protiviti i da mozes slobodno da se prikljucis paradi i ako nisi gay i da se opustis zabavljajuci se na razne nacine.

Citat:
mmix: Usotalom, nisu ni sva disruptivna okpljanja proizvod nezadovoljstva. Svake godine u Pancevu se odrzava maskenbal i dva dana po vise sati je blokiran centar grada i meni uskraceno pravo na slobodno kretanje. Da li to znaci da treba ukinuti maskenbal? Ne bih rekao.

Pa, i nema veze da li su proizvod nezadovoljstva. Ne treba ukinuti maskembal vec ga organizovati tako da ne blokira centar. Nemam ja nista protiv parade, maskembala i ostalih okupljanja kao okupljanja vec samo protiv onog dela gde je blokiranje u pitanju. Neka bude tamo gde nece ometati druge ili neka bude tako da ne ometa (ne blokirati saobracaj, ne zauzimati kompletan trotoar itd.).
[ mmix @ 30.09.2011. 13:41 ] @
Citat:
ventura: Pun mi je k i pedera i malinara i traktorista i putara i svih ostalih kojima kad god se digne, pravac Beograd i blokada grada kojekakvim protestima.

To sto je tebi sve potaman u zivotu ne znaci da je i drugima. Da je ondos drustva prema seksualnoj orijentaciji normalan umesto prajd imali bi love parade medjunarodnog karaktera koja bi nam donosila brdo para u gradski budzet. Jel bi onda bila prihvatljiva blokada ulica?
[ zmau @ 30.09.2011. 13:43 ] @
Citat:
Pa ne vidim tvoj rezon po pitanju ove diskusije? Jel bi bilo zabranjeno da peske prodjes kolonom prajda?

Naravno da ne bi, nisam to ni rekao. Nego sam mislio generalno na te hepeninge po gradu. I mislio sam i ja da jeste oftopik, ali vidiš da su sad krenuli na tu stranu da jauču :). I generalno ljudi imaju strašno iskrivljenu percepciju o slobodi kretanja. Recimo :

Citat:
Pun mi je k i pedera i malinara i traktorista i putara i svih ostalih kojima kad god se digne, pravac Beograd i blokada grada kojekakvim protestima.

U Beogradu je svaki dan blokiran saobraćaj zato što gomila samoživih džibera hoće da ide na posao autom. Ali valjda misle da oni imaju ekskluzivno pravo na blokiranje saobraćaja.
[ fanfon @ 30.09.2011. 13:46 ] @
Citat:
ventura: Ako je skup rizičan pa da treba 5000 policajaca, molim lepo, naš MUP ima zvaničan cenovnik. Uniformisani policajac je 360din/sat, što kada se preračuna dođe oko 150.000 evra za tih 5000 policajaca, plus da kažemo nekih 30.000 za ostale troškove (transport, oprema, vozila...)... Pa lepo organizatori prvo keširaju 180 soma, i nek paradiraju kolko god hoće.

Ovom logikom bi i fudbalski klubovi trebali placati obezbedjenje od strane MUP-a kad se igra utakmica visokog rizika
[ balavi @ 30.09.2011. 13:47 ] @
Citat:
mmix: To sto je tebi sve potaman u zivotu ne znaci da je i drugima. Da je ondos drustva prema seksualnoj orijentaciji normalan umesto prajd imali bi love parade medjunarodnog karaktera koja bi nam donosila brdo para u gradski budzet. Jel bi onda bila prihvatljiva blokada ulica?

pa ček sad, ko priča o parama .... ovde se na radi o parama, ali ako je to tebi bitno a ne to zašta se oni mlate, onda ne znam šta se smaraš oko fegeta ....

ma koje pare, svuda u svetu mrze to njihovo pederiranje, ko je profitirao od toga?
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 13:48 ] @
@fanfon - Pa zar ne placaju (kroz nekakve poreze)?
[ fanfon @ 30.09.2011. 13:49 ] @
Stvarno ne znam, ali nisam cuo da oni placaju policiju koja obezbedjuje sportske meceve koji su proglaseni za visokorizicne
[ Deep|Blue @ 30.09.2011. 13:49 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Kao je krenulo sad će svakog ko se izjasni da nije homoseksualac proglastiti za homofoba i klerofašistu....

Hmm, zbog čega bi to bilo tako.
- Ako želiš da zabraniš homićima njihova prava, pravdajući se biblijom ki koristeći palice, cigle i ostalo onda si okoreli klero-fašista.
- Ako izostaviš bibiliju, već samo braniš serBstvo, čisto porodično društvo i moralnost, onda si samo fašista
- Homofob si u svakom slučaju ako se braniš nekim iracionalnim stavovima, tipa ... " u šta će se moje dete pretvoriti ako vidi na ulici dva muškarca kako se drže za ruke ili nedajbože ljube!!", "homoseksualnost se prenosi dodirom", ...
- Ako ti se ne sviđaju homići,a li nemaš ništa protiv da oni mogu da imaju normalna prava kao i ostali onda si valjda normalna osoba

Citat:

Zbog čega?
Nije stvar u tome ko i za šta protestvuje, već je stvar u protestu.
Svejedno je da li protestvuju LGTB, penzoneri, trudnice ili možda profesionalni klovnovi, nije u redu nekome zabraniti borbu za njihova prava samo zato što ti se ne sviđaju.
pa ljudi i protestvuju zbog toga što nemaju prava, jer je to način privlačenja pažnje na njihov problem.
Problem za koji vlada i dobar deo većine tvrdi da i ne postoji.

Pačić je lepo iskoristo paradu za predizbornu kampanju, ali pošto su idioti od ministara i premijera ćutali, Pačić nije mogao da zadrži masku nesvrstanih, pa je odabrao pogrešnu opciju.
Pogrešnu jer nas samo ukopava u dalje nasilje i dovodi ovu zemlju u još veću bulu.

Ali ...
Bez obzira u kakvoj je buli država ...
- branjenje ubica nije normalno - Tatonove ubice su dobile finu osrednju kaznu, ali smo bili svedoci opste medijske hajke na sudstvo i vladu. "Pa jeste da su ubili tamo nekog francuza, ali zašto ih tako strogo kazniše!" A dobili su svega 17-18 godina u proseku"
- podržavanje ubica nije normalno - Niko iz vlade/stranaka se nije ni potrudio da pozdravi presudu ubicama Tatona. Pa jel treba da se ponašamo kao talibani. Da ubijamo strance i ostale koji nam se ne sviđaju i da slavimo te junake?
- Divljanje i premlaćivanja prolaznika i pandura na utakmicama i mitinzima nije normalno. - Podrška ovim divljacima i faštima nas gura u srednji vek. Dokle god neko opravdava nasilje ponašanjem žrtava, to nije normalno. Na patrijotskim mitinzima par novinara je premlaćeno jer se "posumnjalo da su iz izdajničkih glasila". Pandure treba premlatiti jer "brane pedere", a pedere treba premlatiti jer su homići

Treba nam izlaz iz svega ovog,
a to nam sigurno neće doneti naše mnogobrojne klero-fašističke organizacije. Jer upravo njima ovo nasilje i odgovara.
Nisu toliko mnogobrojni da na demokratski način dođu do svojih ciljeva, ali su svakako dovoljno beskrupulozni i pokvareni da nasiljem dođu do svojih ciljeva.
[ mmix @ 30.09.2011. 13:58 ] @
Citat:
balavi: pa ček sad, ko priča o parama .... ovde se na radi o parama, ali ako je to tebi bitno a ne to zašta se oni mlate, onda ne znam šta se smaraš oko fegeta ....
ma koje pare, svuda u svetu mrze to njihovo pederiranje, ko je profitirao od toga?

Sao Paolo npr, i to u ekstremno hriscanskom okruzenju (ili katolici nisu hriscani?)
http://www.gaypridebrazil.org/sao-paulo/events/march.asp
I vidis, tamo je dosta 2000 policajaca da obezbedi paradu od 4 miliona ljudi i da grad inkasir 175 miliona dolara. Ako vec pricamo o finnaijskom aspektu parade i ko ce da plati muriju. Meni iskreno nije bitan prihod od parade, u ovom trenutku vazno mije da se odrzi, ne vise toliko ni zbog njihovih prava vec da ne bude po pravdi siledzija. Kad to resimo onda cce valjda biti parade za njihova prava, a posle i neki festival od toga, pa cemo onda pricati o parama. Sad za sada je bitan antifasisticki momenat. Uostalom moj odgovor nije bio tebi vec venturi.
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 13:59 ] @
Citat:
Ministar policije je kazao da će odluka o održavanju Parade ponosa biti poznata u toku dana.

U koliko sati se smrkava? :)
[ ventura @ 30.09.2011. 14:03 ] @
Citat:
fanfon: Ovom logikom bi i fudbalski klubovi trebali placati obezbedjenje od strane MUP-a kad se igra utakmica visokog rizika

Naravno da trebaju... Fudbalski klubovi nisu dobrotvorne organizacije već firme koje barataju (ozbiljnom) lovom..
[ Mikky @ 30.09.2011. 14:04 ] @
Ne ometa kretanje obicnih gradjana po centru odrzavanje te parade vec huligani koji oce da je sprece... Da nema ekstremista koji bi to da rasture ne bi bilo ni policije oko parade ni blokade grad. Gejevi bi prosetali svojih 2 sata, vecina ljudi ne bi nista ni primetila i to bi bio jos jedna lepa jesenja nedelja u Beogradu. Ovako... videcemo sta ce biti.
[ Devanagari @ 30.09.2011. 14:05 ] @
Citat:
mmix: Ako iz svega ovoga i izadje neka samospoznaja o sopstvenoj netrpeljivosti prema razlicitom onda je i to veliki uspeh, imho.

Ovo je sustina citave price i sama svrha odizavanja svih povorki ali nisam nasao za shodno da pisem o tome na forumu posto bi to bio pandan upoznavanja pecinskog coveka s principom rada cetvorotaktnog motora sa unutrasnjim sagorevanjem. Ali sada kada si to napisao, napisacu i ja cisto da ostane zabelezeno pa neka zri narednih godina ili decenija u zapustenim mozgovima: citava ideja i svrha povorke je upravo u tome da tupsoni (i oni agresivni, a i nema vecina) u svojim zatucanim mozgovima prihvate normalnost postojanja drugacije - homoseksualne - seksualne orijentacije. I to je to. Bilo bi lepo da zivimo u zemlji gde se to ne mora raditi ovako kao kada dete prvi put vodis da primi injekciju ili kod zubara pa se batrga i vristi ali za to nisu krivi homoseksualci nego tupsoni. Prosta je cinjenica da se homosi ne mogu tek tako prosetati ulicom drzeci se za ruke, o zvalavljenju da ne pricamo, sto nikako nije slucaj kada su u pitanju hetero parovi - zasto postoji ta razlika? Tako da ako prodje dovoljno parada mozda se i najgluplji zapita isto to pitanje ili ovo sto sam citirao gore od mmx-a.

Citat:
ventura: Ali zašto taj protest mora da bude takav da blokira čitav grad?

Molim te pojasni mi ovo, nista ne razumem. Prvo, o kakvom protestu govoris? Drugo, kako tacno blokiraju grad? Ko blokira grad? Uhvate se pederi i lezbejke i zabrane ljudima na Miljakovcu i u Borci da prolaze trotoarima? I trece, ako neko krene iz Manjeza, pored SKCa do Slavije i nazad niz Nemanjinu i preko Manjeza do SKCa - o kakvoj blokadi celog grada pricas uopste? Bas si ulozio dosta napora da ni jednom recju ne spomenes prave krivce i pravi problem - huligane i obijace sanduka i trafika.

Lepo je rekao i jos podvukao Tyler Durden, u centru citave price je jedna kolosalna slepa mrlja od koje svi beze kao djavo od krsta…
[ boccio @ 30.09.2011. 14:11 ] @
Molim Mladena Obradovića da tekući račun "Obraza" stavi javnosti na uvid, kako bih mogao od sledećeg meseca da uplatim poreze i doprinose na odgovarajući račun.
[ mmix @ 30.09.2011. 14:14 ] @
Citat:
ventura: Naravno da trebaju... Fudbalski klubovi nisu dobrotvorne organizacije već firme koje barataju (ozbiljnom) lovom..

Da, ali ne mozes ni tako da razmisljas jer je logicni sled toga da svi moraju fisklanim racunom placati rad policije, pocev od toga da zrtva zlocina placa time&materials pandurima za istrazne postupke na otkrivanju pocinilaca. Policija je vec placena kroz porez koji svi placaju i takva je priroda njihovog posla, jednog dana mogu da lade muda u kafani pod lipom ali drugog dana moraju pod punom opremom, rizikujuci zdravlje i cak zivote, braniti mirne skupove od nasilnih huligana. Ako im se ne svidja taj posao tu je trziste rada, kakvo takvo, ex panduri verovatno bolje prolaze u private security kompanijama od rookija sa ulice. Onda ne moraju da brane gejeve ali nema ni ladjenja mooda pod lipom.
[ ventura @ 30.09.2011. 14:16 ] @
Citat:
Devanagari: Molim te pojasni mi ovo, nista ne razumem.

Dovoljno je samo da blokiraju Srpskih Vladara i Nemanjinu na 15 minuta, i saobraćaj u celom gradu će kolapsirati...
[ Sceka @ 30.09.2011. 14:16 ] @
[quote]Devanagari
Citat:
Devanagari: ...ali nisam nasao za shodno da pisem o tome na forumu posto bi to bio pandan upoznavanja pecinskog coveka s principom rada cetvorotaktnog motora sa unutrasnjim sagorevanjem. ...

Hoces da kazes da su osim tebe svi ostali na nivou pecinskog coveka? Hoces da kazes da na forumu jedino ti razumes pojam postojanja razlicitosti zivotnih stavova? Hoces da kazes da jedino ti imas razumevanja za drugaciji zivot od onoga sto se smatra normalnim? I ti sebe, verovatno, smatras za intelektualno zrelu osobu?! :)

Citat:
Devanagari:...napisacu i ja cisto da ostane zabelezeno pa neka zri narednih godina ili decenija u zapustenim mozgovima: citava ideja i svrha povorke je upravo u tome da tupsoni (i oni agresivni, a i nema vecina) u svojim zatucanim mozgovima prihvate normalnost postojanja drugacije - homoseksualne - seksualne orijentacije.…

Opet vredjanje svih ostalih a velicanje sebe kao superiorno bice?! Pateticno, nedozrelo...

I tako dalje, prosto neverovatno kako neko sebi moze da dopusti toliko omalovazavanje okoline, nemam reci.

Pozdrav!
[ mmix @ 30.09.2011. 14:17 ] @
Pa kao sto rece zmau, saobracaj kolapsira svaki dan u beogradu zbog bahatih vozaca, sto je sad ovaj kolaps problematican medju svim onim?
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 14:17 ] @
Tacno tako, skup "visokog rizika" je interni problem policije, i samo govori
njima da treba da izadju sa merama koje ce umanjiti maksimalno te rizike.

Isto ko meni u razredu u spec. skoli, jedne godine dobijem neko "lako" odeljenje,
a sledece godine autizam, psihoze, nasilnike... i sta ja sad treba da trazim da mi
se dodatno plati jer je veci rizik (za samo dete, za drugu decu, za mene)... i policija
je drzavna sluzba, placa se iz budzeta i razliciti stepeni rizika su u sklopu opisa posla.
[ ventura @ 30.09.2011. 14:20 ] @
Citat:
mmix: Pa kao sto rece zmau, saobracaj kolapsira svaki dan u beogradu zbog bahatih vozaca, sto je sad ovaj kolaps problematican medju svim onim?

Lako je tuđim k gloginje mlatiti... Tebe iz Pančeva zabole za kolaps u Beogradu koliko i za lanjski sneg... Beograd ima mnogo problema u saobraćaju, bahati vozači nisu čak ni blizu vrha liste, jer svi da voze najpropisnije moguće gužve su neminovne... I situaciju kao takvu ne treba još dodatno opterećivati blokiranjem ulica kada se god kome digne ona stvar...
[ milivoje t @ 30.09.2011. 14:26 ] @
kako cujem na radiju Dacic je upravo zabranio ovaj skup.

Ne mogu da kazem da mi nije laknulo, jer imam razne planove za nedelju, a obzirom kakvo su sra#e napravili huligani prosle godine, razmisljao sam da sve odlozim i gledao gde da preparkiram auto...
[ boccio @ 30.09.2011. 14:27 ] @
Citat:
Pravo na protest/štrajk i šta ti ja znam podržavam... Ali zašto taj protest mora da bude takav da blokira čitav grad? Eno onolike poljane na ušću, pa i ispred SIV-a,

To se podrazumeva, ni meni nije jasno sto svaki skup mora biti takav da se pola grada blokira. Ono sto mi nikako nije jasno je sto policija, uz samo formalno odobrenje najavljenog skupa, ne da i odobrenje lokacije za isti. Pa ukoliko policija proceni da je skup visokog rizika, i da bi konfiguracija ulicica u centru pogodovala napadacima i izazvala kolaps za gradjane, prosto se dozvola za skup odobri za recimo lokaciju Usca, ili neki deo Novog Beograda gde moze lako da se obezbedi situacija i cao.

Mislim da ovim potezom Srbi (narod, ne drzava) apsolutno pokazuju "zrelost" da (p)ostanemo pravoslavna dzamahirija. Ne samo zbog toga sto je banana vlast po ko zna koji put pokazala da smo drzava samo zato sto UN to kaze, vec sto po komentarima na B92 i ovde vidim da postoji jaka podrska otkazivanju gej parade. Izgleda da vama reci Martina Niemöllera i ne tako davna istorija zaista ne dopiru do sive mase izmedju usiju...
[ Dr.sima @ 30.09.2011. 14:27 ] @
@Srdjan Pavlovic Zamena teza?
Ne govori se o tome da policija ne moze da obezbedi skup, nego koje su posledice odrzavanja takvog skupa? Masa povredjenih ljudi, gomila pohapsenih huligana, brdo potrosenih para na dnevnice, milionska steta u gradu? I sta je postignuto time, da li ce 3. oktobra pederska populacija moci neometano da pokazuje svoju razlicitost na ulicama grada? Nece naravno! Nas narod nije na dovoljnom stepenu drustvene svesti da ga takve stvari (kao recimo nemce) apsolutno ne interesuju.... Jel ovo pokusaj edukacije gradjana Srbije o toleranciji ili namerna provokacija?

p.s. Ja sam apsolutno protiv bilo kakvog oblika nasilja, cak i podrzavam sve razlicitosti i sva zagarantovana prava ljudi!
[ Deep|Blue @ 30.09.2011. 14:28 ] @
hmm,
ok za saobraćajni kolaps, ali ako niste primetili reč je o nedelji!
a nedeljom i nije tolika gužva u nemanjinoj.
[ mmix @ 30.09.2011. 14:29 ] @
Citat:
ventura: Lako je tuđim k gloginje mlatiti... Tebe iz Pančeva zabole za kolaps u Beogradu koliko i za lanjski sneg... Beograd ima mnogo problema u saobraćaju, bahati vozači nisu čak ni blizu vrha liste, jer svi da voze najpropisnije moguće gužve su neminovne... I situaciju kao takvu ne treba još dodatno opterećivati blokiranjem ulica kada se god kome digne ona stvar...

Pa nije bas, juce sam bio zaglavljen u Beogradu, u proslu subotu sam izgubio dva sata u guzvi zbog zatvaranja prilaza gaeli i suzenja mosta, ne osecam svakodnevno istina ali nisam ni preko sveta i znam da Beograd ima probleme, kao sto znam i da gej populacija na dnevnoj osnovi nema utiacaja na taj problem sem u istom pojedinacnom smislu u kojem i ti doprinosis tom problemu. Ono sto ne valja u ovoj prici je medjutim sto ti svoje sugradjane bahate vozace dozivljavas prihvatljivim jer su ti funkcionalno blizi, isto kao i ti poksavaju da se probiju da bi nesto uradili, negde stigli kao sto i ti ides da nesto uradis i negde stignes i da resis svoj problem. A onda dodje druga grupa ljudi sa svojim problemom i izazove isti taj kolps i onda je to veliki problem? U cemu je razlika? Razlika je samo sto je tebi njihov problem stran, tebe ne svrbi i onda je manje vazan od tvog. A njima znaci.
[ Devanagari @ 30.09.2011. 14:30 ] @
Citat:
ventura: Dovoljno je samo da blokiraju Srpskih Vladara i Nemanjinu na 15 minuta, i saobraćaj u celom gradu će kolapsirati...

Kaze se "kolabirati".

Da mi je da vidim da se pored tzv. "normalnih" uslova u saobracaju bas zbog tih 15 minuta (pola sata/sat) - na tom potezu, specijalno zablokira citav grad… Smesno.

Imas li odgovore na ostala pitanja?

Citat:
Sceka: Hoces da kazes da su osim tebe svi ostali na nivou pecinskog coveka? Hoces da kazes da na forumu jedino ti razumes pojam postojanja razlicitosti zivotnih stavova? Hoces da kazes da jedino ti imas razumevanja za drugaciji zivot od onoga sto se smatra normalnim?

Hocu da kazem da ti nije poznato znacenje reci "pandan". Da te preduhitrim: nemoj mene pitati da ti objasnjavam.

Citat:
Sceka: Opet vredjanje svih ostalih a velicanje sebe kao superiorno bice?! Pateticno, nedozrelo...

I tako dalje, prosto neverovatno kako neko sebi moze da dopusti toliko omalovazavanje okoline, nemam reci.

Pozdrav!

Samo ako si se prepoznao kao zapusten mozak…
[ Dr.sima @ 30.09.2011. 14:30 ] @
@boccio
Zaboravljas da je 2009. godine bio predlog da se ista parada odrzi na uscu ali su organizatori to odbili uz obrazlozenje da je to ponizavajuce za njih!
[ fanfon @ 30.09.2011. 14:32 ] @
Citat:
Dr.sima: @Srdjan Pavlovic Zamena teza?
Nas narod nije na dovoljnom stepenu drustvene svesti da ga takve stvari (kao recimo nemce) apsolutno ne interesuju....

E u ovome je kvaka. Kad nam stigne zvanicna poruka iz EU da nema ulaska dok se ovakva svest ne promeni i da nema nista od ulaska u EU dok se ne postignu odredjene vrednosti zagarantovane zakonima EU, onda ce nastati problem i ljudi ce pod pritiskom shvatiti da moraju da cine stvari koje ne zele da bi im bilo bolje ili da ce se slavine zavrnuti, a oni ostati ponosni, ali gladni...

P.S. Mozda malo karikiram, ali u sustini je tako.
[ vlada131 @ 30.09.2011. 14:34 ] @
Glavni problem je u ovome:

Citat:
"Policija se nalazi pred izborom - pustiti da se neredi dogode ili moliti se Bogu da se to ne desi", rekao je Dačić.

Ovu izjavu daje ministar policije, što znači da država praktično ne postoji, jer njeni instrumenti prisile (policija) nisu sposobni da izađu na kraj sa pretnjama sa kojima će biti suočeni.
[ Sceka @ 30.09.2011. 14:38 ] @
Citat:
Devanagari: Samo ako si se prepoznao kao zapusten mozak…

Nisam se ja prepoznao ni u cemu, imam dovoljno godina da me takve stvari ne doticu a i nije rec o meni licno niti sam pricao o sebi. Problem je ono sto ti mislis o sebi i to vredjajuci druge pokusavas da dokazes, pokazes na nacin koji je pre primeren nekom klincu od 12 godina nego zrelom coveku! Ali necu ti vise odgovarati jer pocinje da bude previse off.

Pozdrav!
[ boccio @ 30.09.2011. 14:43 ] @
Citat:
Dr.sima: @boccio
Zaboravljas da je 2009. godine bio predlog da se ista parada odrzi na uscu ali su organizatori to odbili uz obrazlozenje da je to ponizavajuce za njih!

Pazi, to je njihov problem. Da im je ponudjeno da odrze paradu na aerodromu u Besnom Foku, pa da kazu kako je to ponizavajuce - ok. Ja bih generalno zabranio centar grada za bilo kakva okupljanja koja su procenjena kao rizicna.

Sa druge strane, ovaj problem se izuzetno lako da resiti, i samo pokazuje koliko su policiji vezane ruke da radi. Da nismo banana kao sto jesmo, 80% ucesnika proslogodisnjeg rusenja grada bi jos bili "inmates" i odradjivali svoje vreme...

Ali nema veze, eto - sacuvali smo Kosovo, parada je otkazana :)))
[ mmix @ 30.09.2011. 14:44 ] @
Citat:
fanfon: E u ovome je kvaka. Kad nam stigne zvanicna poruka iz EU da nema ulaska dok se ovakva svest ne promeni i da nema nista od ulaska u EU dok se ne postignu odredjene vrednosti zagarantovane zakonima EU, onda ce nastati problem i ljudi ce pod pritiskom shvatiti da moraju da cine stvari koje ne zele da bi im bilo bolje ili da ce se slavine zavrnuti, a oni ostati ponosni, ali gladni...

Nazalost problematika ide malo dublje od toga, ekstremnoj desnici odgovara izolacija jer je u izolaciji lakse pronaci plodno tlo za njihove ideje, vec vidjeno. Jedini efektivan nacin borbe protiv fasizma je uskracivanje javne podrske, a mi nismo jos prevazisli ni onaj osnovni korak uskracivanja politicke pomoci, da ne pricamo o latentnoj precutnoj podrsci. Ova zabrana je jedan veliki push u njihovoj kampanji, oni su sad puni sebe, ja sam siguran da ovo vec zvoni na veliko po srednjim skolama sirom Srbije. "Vidite, najjaci smo, pobedili smo pedere, drzava je legla na rudu", nisu cak ni morali da se sukobe ni sa kim bilo je dovoljno samo da zaprete, to je SILA bre, kredibilitet je uspostavljen, poredak je uspostavljen. Tako je i slobina vlast koketirala sa ektremima pa je posle placala i dalje placa penale za zlocine njihovih paramilitarnih formacija. Zasto bi iko od tih nalozenih ekstremista sada uradio bilo sta u skladu sa normalnom civilizacijom? Ko ce da ih zaustavi? Policija? Zna se sada ko kosi a ko vodu nosi...

Sve cemo ovo platiti u aprilu dogodine.
[ milivoje t @ 30.09.2011. 14:44 ] @
Kao sto rekoh malopre cuh na radiju da je Dacic izjavio da zabranjuje paradu.

Dobra stvar je sto nece biti lomljenja, tucenja, pokusaja ubistva, pucanja iz vatrenog naoruzanja itd.

Losa stvar je sto je to savrsena prilika da se na gomili pohapse svi ti maloumnici i stave na rad na neko poljoprivredno dobro ili kamenolom,
posto ocigledno nista pametnije ne znaju da rade u zivotu sem da unistavaju i pokusavaju da ubiju.

Ali posto svi znamo da skoro niko ne bi bio uhapsen, a posebno ne kaznjen i sankcionisan, onda je bolje da se ta parada otkaze.

A homoseksualci i njihova udruzenja bi trebali da razmisle da sem tog jednog dana i te jedne parade, postoji jos 364 dana u godini kada drugim nacinima, sredstvima, javnim nastupima mogu da se priblize i predstave opstoj populaciji i tako mnogo spontanije stvore atmosferu tolerancije i razumevanja...
[ Marko83 @ 30.09.2011. 14:45 ] @
Citat:
Devanagari: ......Samo ako si se prepoznao kao zapusten mozak…

Neko ti skrene paznju da ne moras vredjati ostale da bi ti ispao pametan a ti nastavljas dalje umesto da prihvatis opravdanu kritiku
Forumska pametnica
A ko bi se uostalom i mogao prepoznati u onakvom recniku? Nije ti ovo krstarica....

[ vilil1 @ 30.09.2011. 14:49 ] @
Citat:
mmix:Sao Paolo npr, i to u ekstremno hriscanskom okruzenju (ili katolici nisu hriscani?)
http://www.gaypridebrazil.org/sao-paulo/events/march.asp

Citat:
Brazilian City Seeks Heterosexual Pride Day
São Paulo, Brazil, the largest city in South America and site of a huge gay pride celebration, wants to have a straight pride day, which conservative City Council member Carlos Apolinário (pictured) says will counter the “excesses and privileges” of LGBT Brazilians.

I veoma zanimljiv odgovor homoseksualaca -
Citat:
The Brazilian Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Association issued a statement denouncing the legislation. “The celebration of heterosexual pride is inappropriate because it belittles the just cause of the LGBT community,” the statement said. “Unlike homosexuals, heterosexuals are not discriminated against simply for being heterosexuals.”

http://www.advocate.com/News/D..._Seeks_Heterosexual_Pride_Day/

Citat:
Sao Paulo City Council Approves 'Heterosexual Pride Day'

http://newsfeed.time.com/2011/...proves-heterosexual-pride-day/
[ boccio @ 30.09.2011. 14:49 ] @
Citat:
mmix: Ova zabrana je jedan veliki push u njihovoj kampanji, oni su sad puni sebe, ja sam siguran da ovo vec zvoni na veliko po srednjim skolama sirom Srbije. "Vidite, najjaci smo, pobedili smo pedere, drzava je legla na rudu", nisu cak ni morali da se sukobe ni sa kim bilo je dovoljno samo da zaprete, to je SILA bre, kredibilitet je uspostavljen, poredak je uspostavljen.

Yup, pedere su vratili u misje rupe, sad ce krenuti finalni obracun sa izdajnicima srBstva i dzamahirije. Pazi da te neko ne snimi na semaforu da slusas "Pescanik", nalupace ti samare :)
[ Tyler Durden @ 30.09.2011. 14:57 ] @
Citat:
Pazi da te neko ne snimi na semaforu da slusas "Pescanik", nalupace ti samare :)

Pazi kad me to ne bi iznenadilo.
[ JankoNIS @ 30.09.2011. 15:03 ] @
Donesena odluka o zabrani svih skupova za vikend - 16:05
[ cozmo_im @ 30.09.2011. 15:11 ] @
Brate kakva banana drzava koja krsi sopstveni ustav i zakone. Ovim potezom su jasno pokazali da nijedan gradjanin vise nije bezbedan u ovoj zemlji i da ga ustav i zakon ne stite. Kako ce onda "zastitit" narod na Kosovu kad su ovo odlucili...
[ vlada131 @ 30.09.2011. 15:14 ] @
Obrazloženje zabrane:

Citat:
Savet za nacionalnu bezbednost je procenio da bi nacionalna bezbednost bila izuzetno ugrožena.

Ivica Dačić je danas ranije izjavio da će policija zabraniti Paradu ponosa 2. oktobra, ako je organizatori sami ne otkažu. Ministar policije je kazao da će odluka o održavanju Parade ponosa biti poznata u toku dana.

Bezbednosne procene policije, kako saznaje B92, su ukazale da su se ekstremisti spremali da prave velike nerede u više delova Beograda kako bi razvukli snage MUP-a, da pale sedišta stranaka vladajuće koalicije, sedišta stranih firmi, a takođe su informacije pokazale da su nameravali da ulaze u javne garaže i pale gume na automobilima.

Zbog svih tih podataka, Savet za nacionalnu bezbednost je razmatrao da se otkažu svi skupovi najavljeni za vikend.

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=545889
[ Tyler Durden @ 30.09.2011. 15:14 ] @
Kakva jadna zemlja, kakva jadna vlast, kakav retardiran narod.
Cestitike ovoj ekipi koja nas sve zajedno drzi u 19. stoljecu.
Rock on!

Lol, i vi cete da odbranite Kosovo, a ne mozete centar Beograda da zastitite od sebe samih...
[ anon142305 @ 30.09.2011. 15:18 ] @
Citat:
boccio: sad ce krenuti finalni obracun sa izdajnicima srBstva i dzamahirije

Iz konteksta recenice vidim ti je znacenje izraza dzamahirija potpuno nepoznato.
Kao i vecini ljudi koji koriste svaku mogucnost da pljuju unaokolo...

Sto se same parade tice, jel od proslogodisnje poboljsan polozaj LGBT populacije!? Nije - niti je mogao biti!
Cemu onda parada?
[ cozmo_im @ 30.09.2011. 15:22 ] @
Ovde nije poenta Parade vec to sto vlast krsi ustav koji je sama napisala. I zakone.

Mrak totalni. Znaci da ih zabole sve za gradjane. Samo grizu za vlast.

Pakao od drzave.
[ boccio @ 30.09.2011. 15:22 ] @
eeeej, ali pazi to jajarstvo... znaci faken savet za nacionalnu bezbednost se sastao. I nije samo prajd otkazan, nego svi skupovi :)) lol

okej, znam da imam 36 god, i da sam mator konj za iseljenje, ali mislim da jos jednom treba dobro da sednem i razmislim da li je ovo vredno toga....
[ mmix @ 30.09.2011. 15:24 ] @
Pomoci ce ti vlast u aprilu kad napravi postizbornu koaliciju sa Dverima.
[ deerbeer @ 30.09.2011. 15:33 ] @
Citat:

Lol, i vi cete da odbranite Kosovo, a ne mozete centar Beograda da zastitite od sebe samih...

Hahaha .. ovo je mnogo jako i istinito

[ Isak666 @ 30.09.2011. 15:42 ] @
Sve je ok - http://www.blic.rs/Zabava/Vest...sa-zvezdama-devedesetih-u-Uscu
[ anon70939 @ 30.09.2011. 15:45 ] @
Sunce ti koliko ispisano stranica od jutros!!!

Hvala Bogu, pa je odluceno da se stopira ta sramota...

Citat:

Nije istinito... Moze policija sigurno da ih zastiti, ali koliko ce stete biti i da li je vredno toga? Grad ne moze da zastiti. Evo ja, ili ti mozemo ispred zgrade da srusimo kantu za djubre i da ucestvujemo u tome. Kako da me sprece?

Mnogi ovde preterano brane ovaj skup, a niko se ne izjasnjava zasto!

Ako je toliko veliki procenat homoseksualaca koji zive medju nama, znaci dosta ih ima i ovde na forumu. I pretpostavljam da komentarisu u ovakvim temama. Ako ih nije sramota toga sto jesu, sto bar ne priznaju da su gejevi i da zbog toga ovde na forumu podrzavaju stranu homoseksualaca...

Nisam jos video nekog ovde da se izjasnio kao gej. Ovde bar policija ne mora da ih cuva, znaci ostaje samo da je SRAMOTA
[ Isak666 @ 30.09.2011. 15:48 ] @
Citat:
CoyoteKG

Nisam jos video nekog ovde da se izjasnio kao gej. Ovde bar policija ne mora da ih cuva, znaci ostaje samo da je SRAMOTA

Mislim da si u pravu i da ti je logika nepogresiva.
Do gejeva je i do sramote.
http://www.dailymotion.com/vid...gay-pride-a-belgrade-2001_news
[ Devanagari @ 30.09.2011. 15:51 ] @
Citat:
Sceka:Nisam se ja prepoznao ni u cemu, imam dovoljno godina da me takve stvari ne doticu a i nije rec o meni licno niti sam pricao o sebi. Problem je ono sto ti mislis o sebi i to vredjajuci druge pokusavas da dokazes,

Nisi ti pricao o sebi (bar mozda ne eksplicitno) ali si pricao o "svim ostalim". Pazi kakav bezobrazluk, ja opletem po zatucanim barabama, a ti kazes da pricam o "svima ostalima" koji nisu ja. Zasto to radis? Mislim da je odgovor samo jedan, pa ga shvati i kao vredjanje ako hoces…

I uvezi famoznog vredjanja - ako je neko zatucan i primitivan onda je zatucan i primitivan nazvao ga ja takvim ili ne i on nije bitan, bitni su ljudi koji trpe zbog takvih, u ovom slucaju homoseksualci, do juce svaki dan neko drugi, od sutra svaki dan neko treci.

Citat:
Marko83: Neko ti skrene paznju da ne moras vredjati ostale da bi ti ispao pametan a ti nastavljas dalje umesto da prihvatis opravdanu kritiku

O tzv. "uvredama" vidi gore, a sto se tice kritike - to sto je za tebe opravdana kritika za mene su besmislice (da se fino izrazim kako ne bih "vredjao"). I sta cemo sad? Uvek me iznova iznenadi bezobrazluk i prepotentnost vas samozvanih moralista - ko je vas pitao za tzv. opravdanu kritiku uopste? Ko ste vi da ja prihvatam vase tzv. kritike? Na pola pitanja ne smete da odgovorite, bezite od problema kao djavo od krsta, namecete drugima svoj lazni moral, ne smete sebi da pogledate u oci i kao rezime - hocete drugima da delite lekcije i tzv. opravdane kritike? Vrhunski bezobrazluk, ne znam kako nemate inhibicije pa da vam ni jednom ne padne na pamet koga to boli cose za vas moral, on je vas, zadrzite ga za sebe.

Inace, sto se tice teme i otkazivanja parade, jos jednom je zatupasta masa cvrsto zagrizla mamac. Ko veruje da je ovde bilo bilo kakvih bezbedonosnih ili organizacionih problema glup je kao tocilo. Ekipa sa vlasti je ovim otkazivanjem i budalisanjem dole na granici sa sve prekidom pregovora jednostavno htela da izazove nekakav ban od EU, sada ce ga i dobiti i eto nove cetiri godine neometane pljacke i gojenja. Ako ga ne dobije ovim nastavice i dalje da potpaljuje svetinu necim sledecim, pa sledecim i tako dok ne upali. Hvala nepostojecem bogu pa se svetina pali na dosta toga, nije problem naci ce se tema koliko treba. Jer da je bilo obrnuto krenulo bi se onim sto je jedino preostalo - sredjivanje racuna, kontrola javnih sluzbi i finansija politickih partija, vitlanje s korupcijom i zloupotrebama. Ali sta to zanima narod, njemu je bitno da mu pederi ne paradiraju pod prozorom. I to ne zato sto je homofobican, nego znate da ne bude saobracajne guzve taj dan… Ne majke mi, pa ko vas ne bi pljackao takve.
[ misahidroo @ 30.09.2011. 15:52 ] @
Kakva sramota! Državni aparat nema nikakvu vlast u zemlji već služi samo za upošljavanje svojih kadrova i uzimanje novca od svih gradjana Srbije. Država je izgubila suverenitet u centru Beograda! Totalno je nepojmljivo obrazloženje da se zabranjuje jedan skup jer policija ne može da garantuje bezbednost gradjanima. Da su rekli da se ne slažu sa paradom, da ti ljudi nisu normalni, bolesni ili šta već... To bih i razumeo, mislio bih nezrela vlada na intelektualnom nivou pećinskog čoveka. Ali ne, otkazuje se zbog mogućih sukoba.
A najcrnje je od svega što na sledećim izborima neće biti koga da ih zameni, jer ko god da dobije i formira vladu u Srbiji se neće promeniti NIŠTA. Svi su isti i svi rade zarad svog prosperiteta. Ali neka, narod je velika stoka i za kilo brašna i litar ulja primili bi ga tamo gde ga primaju i ovi što bi paradirali, a kamo li da ne daju glas onome ko ih uljem i brašnom daruje. Kakvi smo, dobro nam i ide...
I pitam sad ja, sa kojim pravom država, u kojoj nikome nije zagarantovana bezbednost, u kojoj se kradu pare od poreskih obveznika, u kojoj je nepotizam dobra karakterna osobina, u kojoj mali krug ljudi vedri i oblači u svim sferama društvenog života, poziva najvitalniji deo društva da preuzme vojne rasporede i javi se za popunjavanje rezervnog sastava. Kome mi to planiramo da objavimo rat i čime mislimo da u njega ulazimo?
[ anon70939 @ 30.09.2011. 15:56 ] @
hoces da kazes da se plase batina pa zato ovde na forumu ne priznaju?

Ja recimo imam kolegu kod mene u firmi koji javno priznaje da jeste. Blago odudara ponasanjem od ostalih negej, da ne kazem normalnih, ali nema nikakvu bojazan u gradu. Niko ga nije prebio ni na poslu ni u gradu. Jednostavno ne ubada prstom u oko. Zivi svoj zivot. Cak ga puno muskaraca normalnih ne dozivljava kao pedera, nego ga i gotive jer eto ima smisla za humor, druzeljubiv je, I NE UBADA U OKO.

p.s. jako mi se svidja ovaj snimak :). Verovatno sam i ja nenormalan, ali ne potenciram u privatnom zivotu antigej pricu...

@misahidroo ja nigde nisam procitao da je Dacic rekao da ne moze da garantuje bezbednost gradjanima. Vise se pominje paljenje, rusenje, demoliranje objekata, sto ce biti preskupo. Priznaju da to ne mogu da sacuvaju a ne gradjane
[ Isak666 @ 30.09.2011. 15:59 ] @
Citat:
CoyoteKG: hoces da kazes da se plase batina pa zato ovde na forumu ne priznaju?

Ja recimo imam kolegu kod mene u firmi koji javno priznaje da jeste. Blago odudara ponasanjem od ostalih negej, da ne kazem normalnih, ali nema nikakvu bojazan u gradu. Niko ga nije prebio ni na poslu ni u gradu. Jednostavno ne ubada prstom u oko. Zivi svoj zivot. Cak ga puno muskaraca normalnih ne dozivljava kao pedera, nego ga i gotive jer eto ima smisla za humor, druzeljubiv je, I NE UBADA U OKO.

p.s. jako mi se svidja ovaj snimak :). Verovatno sam i ja nenormalan, ali ne potenciram u privatnom zivotu antigej pricu...

Je l' vam ne ubada u oko?
Ne dozivljavate ga ni kao pedera?
I niko ga nije ni osamario, bar malo?

Pa kakav ste vi gradic Pejton.
Daleko vam lepa kuca.
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:03 ] @
verovao ili ne, BAS NIKO!!!

bar na poslu sigurno ne niko!
Decko se normalno oblaci, normalno razgovara, ne istice svoj pederluk...
Ja ga izbegavam, jer ne mogu da prezupcim u glavi da je to normalno, ali ostali su skroz OK sa njim

Ali opet ti to nije odgovor zasto na forumu niko ne prizna?
[ Isak666 @ 30.09.2011. 16:05 ] @
Citat:
CoyoteKG: ne istice svoj pederluk...

Iz kojih kutaka uma ispadate....

Ako ga smatrate za prijatelja, jer mu dopustate i da sedne sa momkom kao sto ti sednes sa zenom negde da popijes kafu?
Ili da se drzi za ruku, kao sto ti i ostali ne ubodeni u oko radite sa svojim zenama?

Pa nece niko da vam zabada u oko ni u selu ni na forumu.
Valjda ljudi ne znaju na sta ste spremni...
[ boccio @ 30.09.2011. 16:06 ] @
Citat:
IUOP_1:Iz konteksta recenice vidim ti je znacenje izraza dzamahirija potpuno nepoznato.

Iz konteksta recenice vidim da ti je znacenje ironije potpuno nepoznato.

Citat:
IUOP_1:Sto se same parade tice, jel od proslogodisnje poboljsan polozaj LGBT populacije!? Nije - niti je mogao biti!
Cemu onda parada?
Citat:
CoyoteKG:
Mnogi ovde preterano brane ovaj skup, a niko se ne izjasnjava zasto!

^^ http://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

Ucite malo istoriju ljudi... Lako je biti bahat, plitak, glup i netolerantan.

[ MyWay @ 30.09.2011. 16:06 ] @
Realan potez i jako mi je drago da se ovako završilo. Možete zamišljati da živite u normalnoj, bogatoj, uređenoj zemlji, gde se poštuju ljudska prava ali to nije tako. Uostalom i na zapadu postaju polako nervozni sa poštovanjima prava i osobenosti pojednih zajednica pa im ukidaju pravo na nošenje burki, pa francuzima smetaju Romi što su Romi, pa nemcima smetaju oni koji ne govore nemački (nekad im nisu smetali), i to je zato što se preteralo sa tim pravima manjina pa je većini to počelo da smeta...
U Srbiji je gej parada problem, trošak, rizik a benefita za narod skoro i da nema. Slažem se sa venturom da, ukoliko su organizatori smatrali da parada može i treba da se organizuje, da policija treba da im proceni koliko košta obezbeđenje učesnika i grada pa nek uplate organizatori.
[ DaliborP @ 30.09.2011. 16:09 ] @
Citat:
CoyoteKG:Decko se normalno oblaci, normalno razgovara, ne istice svoj pederluk...

Prosto covek da ne poveruje da peder takav moze da bude. A jeste vi sigurni da je peder, po opisu ponasanju bi rekao 99% da nije.
[ Isak666 @ 30.09.2011. 16:10 ] @
Nije problem da se otkaze.

Problem je sto oni, koji su uzeli pravdu u ruke i lomeci drugima kosti (ili izloge), ne odgovaraju ni pravno - ali nema ni osude javnosti.
Pa postaje logicno da treba da se povuce covek i njima pusti prostor.

Svako drustvo ima pravo da bira, ali posledice nece biti isplacene nekom drugom, nego bas tom istom drustvu.
[ deerbeer @ 30.09.2011. 16:11 ] @
Srbadija "UBADANJE U OKO " dozivljava kao odsecanje penisa .
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:14 ] @
Citat:
Isak666: Iz kojih kutaka uma ispadate....

Ako ga smatrate za prijatelja, jer mu dopustate i da sedne sa momkom kao sto ti sednes sa zenom negde da popijes kafu?
Ili da se drzi za ruku, kao sto ti i ostali ne ubodeni u oko radite sa svojim zenama?

Pa nece niko da vam zabada u oko ni u selu ni na forumu.
Valjda ljudi ne znaju na sta ste spremni...

Mene bi ubadalo u oko da ga vidim sa deckom da se drze za ruke, a verovatno i ostale koji se sada druze s njim. On to jednostavno ne radi, ali ni ne krije da je peder.
Tim ljudima koji ga sada smatraju normalnim iako je gej, kad bi ga videli tek za koju godinu sa deckom kako se drzi za ruke mozda bi jednostavno i to prihvatili i ne bi im smetalo. Sada verovatno bi.

Eto, da se svi na takav nacin furaju, da jednostavno priznaju da su to sto jesu, ali da ne ubadaju u oci, verujem da bi ljudi posle 5-10 godina prihvatili i drzanje za ruke.

Ali ne! Moraju oni sada ovog momenta da budu prihvaceni silom...
[ Isak666 @ 30.09.2011. 16:15 ] @
Znaci, da sacekaju jedno par generacija, da se Sorabi otkrave?

A do tada, da se prepusti cojstvu lokalaca - http://www.vesti-online.com/Ve...-Nemce-jer-je-mislio-da-su-gej

Pazi, niko ne mora da ceka da neki primerak evoluira da bi neko drugi ziveo svoj zivot.
[ Shadowed @ 30.09.2011. 16:19 ] @
Citat:
CoyoteKGHvala Bogu, pa je odluceno da se stopira ta sramota...

Ti bas imas visoko misljenje o drzavnom aparatu Srbije.
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:19 ] @
Citat:
DaliborP: Prosto covek da ne poveruje da peder takav moze da bude. A jeste vi sigurni da je peder, po opisu ponasanju bi rekao 99% da nije.

Sigurni smo jer kad ga pitas, podstaknes prvi na tu temu, otvoreno kaze i ne krije. Po izgledu jedino sto prica blago feminizirano i cupa obrve i to je to... Ali ima i mnogo ljudi takvih koji mozda nisu pederi pa tako izgledaju.

I eto, nikad nisam dobio zelju da ga prebijem ili uvredim sto je neverovatno s obzirom da ih ne podnosim i ne mogu da ih gledam.
Znaci samo je na normalan nacin pokazao ljudima da nije nenormalan. Mozda se je*e kuci sa svojim deckom, ali ne trlja nikom nos zbog toga
[ Predrag Supurovic @ 30.09.2011. 16:21 ] @
Ja sam samo rekao da obezbedjenje parade treba da snose organizaori te parade a ne da se finansira iz budžeta. Zbog toga ste mi nakarikali svakojake budalaštine i izmišljotine, pa na kraju ispadoh i kerofašista :) Toliko o toleranciji, demokratiji, razmeni mišljenja i konstruktivnosti.

Da, zaista, sledeći korak je da kelrofašistom proglasite svakog ko se izjasni da nije homoseksualac.

I posle se čudite što vas ljudi ne mirišu? Pa ko bi vas takve voleo? Toliko ste zli da trujete sve što pipnete.

Netolerantno tražite toleranciju od drugih. To, naprosto ne ide.
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:22 ] @
Citat:
Isak666:
Pazi, niko ne mora da ceka da neki primerak evoluira da bi neko drugi ziveo svoj zivot.

Pa ko kaze da on ne zivi svoj zivot??? Stvarno me zacudjujes. Sto se tice drugih tema, svidja mi se logika tvog razmisljanja, ali ovde pricas nesto sto totalno nema veze s onim sto hocu da kazem.

Jesi li ti gej? Ajd priznaj ako jesi. Ne boj se. Necu da te gledam drugacije nego do sada.
[ Isak666 @ 30.09.2011. 16:24 ] @
Jesam - gej/siptar.

Ispricaj ovima izbodenim da treba da zive svoj zivot ili onima izlomljenima.
Pa taj BG je bio otvoreniji grad pre 30 godina, covece, nego sad...
[ Devanagari @ 30.09.2011. 16:25 ] @
Citat:
Isak666: Svako drustvo ima pravo da bira, ali posledice nece biti isplacene nekom drugom, nego bas tom istom drustvu.

Da ali vidis sta je problem, posto su u pitanju inertni drustveni, drzavni procesi, ta naplata dolazi posle deset, dvadeset godina… A pamcenje vinske musice seze do nekoliko minuta unazad. Onda se te posledice ne mogu povezati s uzrokom pa se izmisljaju gluposti. Zli zapad i ostalo sto smo mogli da procitamo u ogromnim kolicinama cak i na ovom forumu. Tako da te posledice nikako ne uticu na resavanje problema, naprotiv, iskljucivo u svrhu daljeg nazadovanja.
[ DaliborP @ 30.09.2011. 16:26 ] @
Citat:
CoyoteKG: Sigurni smo jer kad ga pitas, podstaknes prvi na tu temu, otvoreno kaze i ne krije. Po izgledu jedino sto prica blago feminizirano i cupa obrve i to je to... Ali ima i mnogo ljudi takvih koji mozda nisu pederi pa tako izgledaju.

A kako izgledaju ti pederi koje ne podnosis, gde njih imas priliku da sretnes? S obzirom da ovog znas pa ti je ok, kakvi su ti drugi? Kako se oni ponasaju i gde ih vidjas?
[ MyWay @ 30.09.2011. 16:27 ] @
@ISak666: daj odavno je završena priča s likom koji je prosuo priču da ih je napao zato što je mislio da su gejevi, a kod sebe imao njihove mobilne, zlato i pare
Citat:
Preteći nožem naredio im je da mu predaju torbice sa novcem i mobilne telefone, a onda je Milera nožem ubo u leđa, dok je njegovom drugu zadao nekoliko udaraca.
Pri svemu tome je uzvikivao homofobične parole :)
Ne mogu da verujem da si spreman da padneš na jeftin spin malog lopova.
Doduše nisi jedini, vesti i jesu počinjale sa 'Izbo Nemce jer je mislio da su gej' a onda u tekstu malo šta je pronađeno kod njega i na kraju tek ide:
Citat:
Kristijan Živanović još kao maloletnik hapšen je zbog razbojništava i krađa.

Toliko o srpskom novinarstvu, mada me i ovaj primer uverava da i dalje ima onih zbog kojih se pišu ovakve gluposti
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:27 ] @
Eto jel bilo tesko?

Citat:
Isak666: Znaci, da sacekaju jedno par generacija, da se Sorabi otkrave?

Zasto je tesko sacekati par generacija?

Verujem da nekada nije bilo normalno ni heteroseksualni par da se drzi za ruke i seta ulicom, a nisu imali bojazan od batina... Eto danas je to skroz normalno. Doduse, ne vidjam bas cesto da se ljubakaju na svakom cosku.
Mislis li da zato sto se plase, ili smatraju da nemaju potrebe da svoje intimne stvari dele sa drugima.

Citat:
A kako izgledaju ti pederi koje ne podnosis, gde njih imas priliku da sretnes? S obzirom da ovog znas pa ti je ok, kakvi su ti drugi? Kako se oni ponasaju i gde ih vidjas?

Eto u pravu si. Ne vidjam ih! Ko zna mozda bih podneo i njih...

salu na stranu, vidjam ih na televiziji. Toliko me to nervira cak i kad vidim seriju Vil i Grejs, gde se non stop propagira pederstvo. Naravno ja okrenem kanal, ali eto supruga moja pogleda ponekad tu seriju...

Video sam na sajmu automobila u Zenevi dvojicu celavih, atletski gradjenih koji su bili obuceni u neke kozne kajiseve sa nitnama... Nisu imali majice, kosulje ili sta vec, nego isprepletane te kajiseve...
Smucilo mi se kada sam ih video. Nisam ih naravno ni uvredio ni napao, samo zbog zakona...
[ vlada131 @ 30.09.2011. 16:28 ] @
Citat:
Devanagari Ko veruje da je ovde bilo bilo kakvih bezbedonosnih ili organizacionih problema glup je kao tocilo

Prošlogodišnja parada je dokaz da ti problemi i te kako postoje. Ne vidim da je vlast nešto napredovala u međuvremenu po tom pitanju, pa da sad nema bezbedonosnih ili organizacionih problema, kako ih ti nazivaš.

Citat:
Ekipa sa vlasti je ovim otkazivanjem i budalisanjem dole na granici sa sve prekidom pregovora jednostavno htela da izazove nekakav ban od EU, sada ce ga i dobiti i eto nove cetiri godine neometane pljacke i gojenja. Ako ga ne dobije ovim nastavice i dalje da potpaljuje svetinu necim sledecim, pa sledecim i tako dok ne upali.

Ekipi sa vlasti nije potrebno da kupuje vreme, barem ne još, jer je Srbija minimum 10-15 god. daleko od EU, bilo da je vode oni ili najbolje svetske tehnokrate. A sa ostalim se slažem, ulazak u EU, ili bilo kakva uređenost države, je upravo zadnje što bi bilo koja vlast u Srbiji poželela, jer onda džepovi ne mogu da se pune kao do tada.
[ Isak666 @ 30.09.2011. 16:30 ] @
Pa nije tesko.
U Srbije to cekanje da bude bolje je nacionalni sport.

Cekajte.

@myway
neka bude da si u pravu.
Ali sta je sa onima nalupanim likovima od pre deset godina, kad nije bilo velikog obezbedjenja?
Tvrditi da gej koji zivi svoj zivot (a za sta se nadam podrazumeva da ima pravo da sedi i pije kafu sa tipom/ribom) ima iste sanse da popije batine kao i hetero je ludilo.

Mada, nisu bitni ni gejevi.
Nego likovi koji su sebi dodelili pravo da odlucuju sta je opste dobro, da sprovode pravdu preko palica i kapuljaca i da drzava to tolerise.
Ako vama u Srbiji to nije problem - onda je sve ok.
[ mmix @ 30.09.2011. 16:35 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Netolerantno tražite toleranciju od drugih. To, naprosto ne ide.

A kako se inace trazi tolerancija od netolerantnih? Ljudi probali da odrze miran skup i da tolerantno traze ali im nije dopusteno.
A tebe inace niko nije optuzio da se fasista i to ti vec trci put za redom kazujem, sto se javljas prozvanim kad nisi?
[ Devanagari @ 30.09.2011. 16:39 ] @
Citat:
vlada131: Prošlogodišnja parada je dokaz

O njoj i pricam. Logicno je da imas vise problem na pocetku, a ne kako vreme odmice. Prvo je jedna parada otkazana, pa je druga prosle godine odrzana, uz nasilje ali ipak odrzana. Ispravi me ako gresim ali logicno mi je da je ovogodisnja parada trebala da se odrzi uz jos manje muke - kolovodje i najgore siledzije su, je li tako, pohapseni i poosudjivani, a sitniji clanovi copora koji su pretekli su drasticno destimulisani da oni preuzmu barjak. Jel' tako? Pa nije. E sad, sta se to radilo godinu dana u policiji, tuzilastvu i sudovima pa je nakon godinu dana rizik za odrzavanje sledece parade postao veci umesto manji?

Tako da nije problem u bezbedonosnoj situaciji i organizaciju, u necemu drugom je problem. Ako je prosle godine parada odrzana mogla je biti odrzana i ove godine.
[ MyWay @ 30.09.2011. 16:41 ] @
Citat:
Isak666: Mada, nisu bitni ni gejevi.
Nego likovi koji su sebi dodelili pravo da odlucuju sta je opste dobro, da sprovode pravdu preko palica i kapuljaca i da drzava to tolerise.
Ako vama u Srbiji to nije problem - onda je sve ok.
Nije da nije problem, jeste problem ali postoje mnogo veći i bitniji problemi u Srbiji koji se ne rešavaju. A oni se neće rešiti održavanjem ili neodržavanjem bilo koje parade.
Isto kao što nijedno sindikalno blokiranje ulica nije rešilo probleme radnika.

[ Shadowed @ 30.09.2011. 16:45 ] @
Citat:
mmix: A tebe inace niko nije optuzio da se fasista i to ti vec trci put za redom kazujem, sto se javljas prozvanim kad nisi?

Zato sto, od kako se pojavio na forumu jos kao broker, izigrava neku zrtvu u svakoj prilici koja mu se pruzi.
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:47 ] @
a cemu, sta bi se postiglo paradom?

Ako razumem, cilj parade je da pederi slobodno setaju gradom, drze se za ruke i piju pice? I to ce se postici paradom? Zrtvovace se milioni eura, u tu korist?
OK, onda se i ja slazem, neka se odrzi parada ako je to dovoljno.

I mislis da ce to promeniti svest? Cak i da ne bude nikakvih incidenata, ljudi ce se plasiti na paradi da prebiju nekog zbog zakona, mislis da ce te osobe koje su odustale sad od mlacenja, i kad sretnu u nekoj buducnosti ispred prodavnice dva pedera, da ce se uplasiti da ih prebiju?

Moje misljenje jeste da su ti huligani revoltirani kao i ja, opet ponavljam UBADANJEM U OKO. Mislim da oni tim zrtvovanjem dokazuju drzavi i policiji "E NECETE NA SILU PA MAKAR OTISAO U ZATVOR". Da nije tako, onda bi iskulirali ne bi ih tukli tako javno, nego bi lako saznali gde zive, sacekali u mraku i odvalili od batina.

Eto kad si vec pomenuo, siptare niko ne bije. Bar koliko ja znam, ne biju ih zbog toga sto su siptari. Ali neka organizuju paradu siptara, da vidimo da li nece da popiju batine
[ MyWay @ 30.09.2011. 16:48 ] @
Citat:
Devanagari: logicno mi je da je ovogodisnja parada trebala da se odrzi uz jos manje muke - kolovodje i najgore siledzije su, je li tako, pohapseni i poosudjivani, a sitniji clanovi copora koji su pretekli su drasticno destimulisani da oni preuzmu barjak. Jel' tako? Pa nije. E sad, sta se to radilo godinu dana u policiji, tuzilastvu i sudovima pa je nakon godinu dana rizik za odrzavanje sledece parade postao veci umesto manji?
Ništa se nije radilo, tj svi ti huligani su posle nekoliko dana u pritvoru sa krivičnim prijava predati tužilaštvu/sudstvu, a onda su advokati preuzeli posao... Obzirom da mnogi od vođa imaju istovremeno po nekoliko krivičnih prijava, njima je jedna gore-dole svejedno, ionako su svi sudski procesi u toku a oni slobodno šetaju.
I to je problem koji imaju svi građani Srbije, nezavisno od seksualne orijentacije, i on se neće rešiti gay paradom

@CoyoteKG: huligani su revoltirani sobom, situacijom oko sebe i potrebno im je nešto na čemu će fokusirati i iskaliti svoj bes i nezadovoljstvo, u ovom slučaju su homoseksualci. Da njih nema, onda bi im target bio suparnički navijač, drugi kraj grada, pandur, bilo ko.. jednostavno, izgubljene ličnosti..
[ Isak666 @ 30.09.2011. 16:49 ] @
Citat:
MyWay: Nije da nije problem, jeste problem ali postoje mnogo veći i bitniji problemi u Srbiji koji se ne rešavaju. A oni se neće rešiti održavanjem ili neodržavanjem bilo koje parade.
Isto kao što nijedno sindikalno blokiranje ulica nije rešilo probleme radnika.

To stoji.
I kontam da je posao gej lobista malo "siri", dok parada je tek neka manifestacija koja moze i ne mora imati vaznu ulogu.
Kao i radnickih sindikata, uostalom.

Ali gde je granica?
Dokle ce se tolerisati jednoj grupi ljudi da lomi nekoga jer je ima druge vrednosti?
I to nisu neke spontano okupljene grupe, nego organizacije sa jasnim strukturom.

Lepo - Porodicna setnja prosle godine, super stvar.
Svako svoj film, jedan pored drugog.

Mlacenje je vec druga stvar.
[ mmix @ 30.09.2011. 16:50 ] @
Citat:
CoyoteKG: Video sam na sajmu automobila u Zenevi dvojicu celavih, atletski gradjenih koji su bili obuceni u neke kozne kajiseve sa nitnama... Nisu imali majice, kosulje ili sta vec, nego isprepletane te kajiseve...
Smucilo mi se kada sam ih video. Nisam ih naravno ni uvredio ni napao, samo zbog zakona...

Evo Predraze sta funkcionise i kako se uvodi tolerancija netolerantnima, zakon i striktna primena, direktno, bez tolerancije i izvinjavanja. Pa onda svajcarski coyoteKG u nekom trenutku skonta da je bolje da svoje dete ipak ne nauci svojim nacinima razmisljanja da dete ne bi naje*avalo kroz zivot i onda kroz generaciju, dve tolerancija bude podrazumevana. Tako je ukidan rasizam i vecina ostalih izama kojih su ostala drustva uspela da se rese. Ako imas bolju ideju ti iznesi, kako ti predlazes da se netolerantno drustvu "ubedi" da bude tolerantno?

Citat:
CoyoteKG: Zasto je tesko sacekati par generacija?

Nije problem samo po sebi, problem je sto prepusteno samo sebi ovo drustvo nece samo doci do toga nekom pasivnom evolucijom svesti. Za detalje vidi gore.
[ fanfon @ 30.09.2011. 16:53 ] @
Nakon sto se ovo desilo postavlja se niz pitanja od kojih su neka:

1)Da li ce ova zabrana ostati samo za paradu ili ce se preneti npr. i za zabranu mitinga opozicionih stranaka pred izbore?
2)Da li ce biti zakazan sledeci termin parade ili je zabrana trajna?
3)Ako zakazu sledeci termin kako ce spreciti one koje su pretili nasiljem sada da prete nasiljem sledeci put?

Mnogo se pitanja otvara. Jedina sigurna cinjenica je da organizatori i ucesnici parade nece prihvatiti paradu u zatvorenom prostoru koju ce vlast sigurno predloziti jer ni prosle godine to nisu hteli. Sto se tice huligana, mislim da zatvor nije opcija iz prostog razloga-nema dovoljno mesta u zatvorima u Srbiji. Vecinom su popunjeni.
[ žutokljunac @ 30.09.2011. 16:54 ] @
Tyler kingu!
[ anon70939 @ 30.09.2011. 16:57 ] @
@mmix naravno da zbog zakona i tako i treba.
Udri po dzepu, zatvorom... i drustvo ih nece prihvatiti ali ce biti bezbedni. Ali zato ne mora parada. Tamo sigurno do tih zakona nisu dosli paradiranjem. Mozda sada paradiraju, kada su odavno prihvaceni.
Mene nece ubediti paradom sigurno da budem tolerantan. Samo zakonom.

Citat:
Nije problem samo po sebi, problem je sto prepusteno samo sebi ovo drustvo nece samo doci do toga nekom pasivnom evolucijom svesti

Moje misljenje je da hoce, pre nego paradiranjem.
A to zato sto imam primer na poslu koji sam vec naveo.

Krivo mi je sto nisam pitao tog kolegu danas hoce li ici na paradu, jer mi je bilo glupo da me mozda pogresno shvati i da se nadje uvredjenim.
Zamisli mene, tolikog homofoba, koji brine da se neki peder ne uvredi...

Znaci da ipak postoje sanse na takav nacin da budu prihvaceni, nacin kao sto radi taj moj kolega
[ DaliborP @ 30.09.2011. 16:58 ] @
Citat:
CoyoteKG: Eto u pravu si. Ne vidjam ih! Ko zna mozda bih podneo i njih...

Eto ti. Mrzis osobe iz fiktivnih TV serija. To se zovu predrasude u pravom smislu te reci.

Uostalom nema tu nista pogresno sto ih ne podnosis. Ne podnosim ja dosta toga i dosta njih. Ali tesko da ja mogu da uticem na to, niti zelim. A i zakon zna da pomogne, bas kao u tvom slucaju iz Zeneve. Mozes samo da cutis i vratis se kuci gde mozes da radis sta hoces :)
[ mmix @ 30.09.2011. 17:10 ] @
Citat:
CoyoteKG: @mmix naravno da zbog zakona i tako i treba.
Udri po dzepu, zatvorom... i drustvo ih nece prihvatiti ali ce biti bezbedni. Ali zato ne mora parada. Tamo sigurno do tih zakona nisu dosli paradiranjem. Mozda sada paradiraju, kada su odavno prihvaceni.
Mene nece ubediti paradom sigurno da budem tolerantan. Samo zakonom.

Zakon proizilazi iz politickog pritiska i nikad ne nastaje spontanom evolucijom svesti. Ako bas ne znas, edukuj se (evo cak sam ti nasao i link na srpskom: Stounvolska revolucija)

Citat:
CoyoteKG: Znaci da ipak postoje sanse na takav nacin da budu prihvaceni, nacin kao sto radi taj moj kolega

Dok god cuti i ne talasa? Ti ocigledno aktivno koristis svoje pravo da talasas pa ti niko zbog toga ne radi o glavi, pa bi ipak bez problema to uskratio drugima. I ako nisi primetio upravo si jednoj osobi "dozvolio" ono sto mu je ustavom garanotavno isto kao i tebi, pravo da postoji. Zivot se ne svodi samo na odsustvo direktne opasnosti po zivot (mada ni to nismo prevazisli), postoji mnogo aspekata partnerske zajednice u kojima hetero parovi (cak i vanbracni) uzivaju dok su uskracena gej parovima. Npr pravo na nasledjivanje penzije i imovine, pravo na izdrzavanje, itd. Gej populacija valjda treba da saceka da se ti umilostivis da im das prava koja sebi uzimas za podrazumevana.

Ajd bas kad vec imamo samoproklamovanog homofoba ovde, sta bi moralo da se desi da ti prihvatis odrzavanje pride parade? Tj sta bi te sprecilo da se pojavis sa druge strane ograde sa kamenom u ruci?
[ anon70939 @ 30.09.2011. 17:28 ] @
Citat:
mmix:
 Dok god cuti i ne talasa? Ti ocigledno aktivno koristis svoje pravo da talasas pa ti niko zbog toga ne radi o glavi

Znaci mislis da treba da talasa?

Otkud tebi ideja da talasam? Ne poznajes me privatno. Ovde na forumu iznosim svjoe misljenje, ali mi nije jasno zasto gejevi ne iznesu svoje misljenje.

Citat:
mmix:
I ako nisi primetio upravo si jednoj osobi "dozvolio" ono sto mu je ustavom garanotavno isto kao i tebi, pravo da postoji.

Naravno da sam primetio, nije mi jasno kako se ne vidi iz ovih postova sto pisem. Opet ponavljam, on je na svoj nacin uspeo da ubedi i mene smoproklamovanog homofoba da ima pravo da zivi. Citaj moje postove kompletno.

Citat:
mmix:
Npr pravo na nasledjivanje penzije i imovine, pravo na izdrzavanje, itd. Gej populacija valjda treba da saceka da se ti umilostivis da im das prava koja sebi uzimas za podrazumevana.

U mojim postovima se ne vidi da im ja to branim. BRANIM GEJ PARADU i nasilno teranje da ih prihvatim. Kad kazem nasilno, ne mislim na zakon, nego na "Ajd cik me prebij, evo 5000 policajaca me cuva" To oni upravo rade, CIKAJU...

Citat:
mmix:
Ajd bas kad vec imamo samoproklamovanog homofoba ovde, sta bi moralo da se desi da ti prihvatis odrzavanje pride parade? Tj sta bi te sprecilo da se pojavis sa druge strane ograde sa kamenom u ruci?

Sta bi me sprecilo da ovog kolegu uvredim na poslu? Ili sta bi me sprecilo da ga na putu ka kuci, u mraku bez svedoka polomim? Sprecava me to, jer nemam potrebe za tim. Ne provocira me. Sta me sprecava to isto da uradim nekom siptaru ili poslasticaru? Nista nemam potrebe za tim, ne provociraju me.

Neka svi u mom okruzenju priznaju da su pederi, neka 5 godina od tog momenta zive normalno kao ovaj decko. Sigurno cu da shvatim da to mozda i nije tako nenormalno, pa verovatno kada naprave neku paradu necu imati zelju da ih prebijem kao sto imam sad.
Ali onda opet, ako cu da ih prihvatim u drustvu normalno posle 5 godina, sto bi morali da paradiraju?
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2011. 17:29 ] @
Heh... i sta sad, jel pametno ici u nedelju u BG?

A drzava je... koma

Narod znaci moze da proguta hapsenje i izrucenje "heroja", ali ne moze da svari jednu mirnu setnju gejeva... LOL.

Ne, ne... cekaj... KOMA
[ vladd @ 30.09.2011. 17:32 ] @
Mene samo cudi odsustvo svesti i arogancija organizatora LGBT parade.

Parada o cemu i za sta? Da se ne diskriminise odredjena populacija, nebitno da li je po seksualnom stavu ili boji koze diskriminisana.

Sami sebe diskriminisu, ponasajuci se histericno i asocijalno, insistirajuci na sebicnom problemu koji su sami zamislili.

I da li su "ugrozeni" samo jednom godisnje, zasto ne parada svake nedelje?..

Ne verujem da na pitanjca moze da odgovori iko od organizatora simbolicne parade, ili ce se ugusiti u homofobnim recima, skrecuci temu, i lupetajuci gluposti ili ce podivljati zbog nepristiglih honorara...

Ako postoji odredjen stepen homofobije, kako kazu, rekao bih homogadljivosti, onda je parada opravdana, ali realno, oni sami izazivaju homogadljivost biranim nacinima za izazivanje iritacije, da bi parada postala sama sebi smisao. Sto je finalni cilj poduhvata, stav prema LGBT osobama u Srbiji nije puno razlicit od drugih evropskih zemalja.

Sa razlikom strukture gradjanstva, zadovoljniji su situacijom, i vestiji su(moglo bi se reci podmukliji) u odnosu prema LGBT osobama. Javno se podrzavaju a realno su im zatvorena mnoga vrata.

Poz
[ anon70939 @ 30.09.2011. 17:35 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: Heh... i sta sad, jel pametno ici u nedelju u BG? :)

A drzava je... koma :D

hehe, mozda je to takticki potez ivice, da se huligani ne skupe, a ipak se odrzi parada :)

Elem @mmix
evo sada tumbam po glavi, zasto ja ne idem za BG da ih bijem?

1. Zato sto nemam love ovog momenta da se iscimam da odem do BGa.
2. Da zivim u BGu, opet.. mrzelo bi me da se organizujem
3. Ne zelim da rizikujem da me uhapse cak i ako nikog ne udarim, polomim, nego eto smo sm tamo. Ne zelim da se petljam po sudu...
4. najbitnije, ukoliko bih otisao na sud, dosla bi informacija mom direktoru na poslu i mozda bih dobio otkaz
Znaci resenje, neka drzava nadje posao toj velikoj kolicini dokonih ljudi!!!
[ ArsenLupen @ 30.09.2011. 17:43 ] @
Teh, sad kad su otkazali paradu pomalo zao svih drugova DBovaca koji su mesecima naporno radili undercover i iznutra unistavali LBGT organizaciju, bukvalno nizasta
[ Ixtis @ 30.09.2011. 17:50 ] @
Bravo Gljivice Pačiću. Još jednom, bravo! Muljok će sada da se šetkate derpiše.
[ MasterRW @ 30.09.2011. 17:59 ] @
Citat:
Nisam ih naravno ni uvredio ni napao, samo zbog zakona...

@CoyoteKG, a zašto bi ih uošte napao?
[ mmix @ 30.09.2011. 18:01 ] @
Pa rece, cikaju ga. A to je jace od njega, a on je jaci od drzave...
[ milivoje t @ 30.09.2011. 18:05 ] @
Ja znam ko ce biti najtuzniji u nedelju, huligani.

Jbg, tolike pripreme, dogovori, stangle, kamenice, baklje, napad u rulji na pandure, suzavac, gumeni meci, pa onda onaj slatki momentak posle svega kada se hvalis pred drustvom u kraju, pred devojcicama, patritoski klipovi na fb, svi se dive... :)

Sve to izgubljeno zbog ovog dacica i njegovog dodvoravanja glasacima, ccc...
[ Odin D. @ 30.09.2011. 18:13 ] @
Ja mislim da bi neko ko je necim nezadovoljan prvo trebao da osmisli i istakne listu stvari kojima je nezadovoljan i listu stvari koje zahtjeva, pa onda da to prezentuje i trazi njihovo ispunjenje od onoga ko bi trebao da im to obezbedi, na nacin kako je vec predvidjeno da se trazi ispunjenje takvih zahtjeva, pa onda dalje redom i na sve ostale nacine ako podrazumjevani normalni nacini ne vrse posao...

E sad, ja se licno nisam interesovao za ovu problematiku, pa tako mozda i gresim sa mojim utiskom da vecini ljudi npr. uopste nije jasno sta to konkretno oni traze da im se omoguci i od koga konkretno?!
Meni sva ta ujdurma izgleda otprilike ovako:
"Mi hocemo da paradiramo da nas neko (ko?) vidi i da nas neko (ko?) prihvata..."
Nemam nista protiv parade kao vrsenja pritiska za ostvarivanje nekih prava ili zahtjeva - ako drugi nacini nisu bili od koristi, ali ja npr. nemam pojma koje konkretno oni zahtjeve imaju, a koji bi se mogli na neki nacin materijalizovati (zakonom npr. i sl.)
(Ne mislim pri tome sta oni u svojim glavama zamisljaju i prizeljkuju, nego na konkretnu listu stvari na kojoj pise "Ocemo to, to i to, zbog toga, toga i toga, a na sta imamo pravo prema tome, tome i tome....").
E sad, kao sto rekoh, nisam se detaljno interesovao osim sto tu i tamo naletim na neku vijest, ali mozda neko zna - da li oni imaju ikakav konkretan plan/dokument sta zahtjevaju, zbog cega i od koga, osim sto im se seta centrom grada da bi ih neko gledao?
[ Sceka @ 30.09.2011. 18:25 ] @
^
E, to nemaju! To sto ti pricas je normalno rezonovanje normalnog coveka. Oni, ocigledno, nisu normalni cim zanemaruju normalne nacine postizana cilja. Inace nemaju nikakav konkretan cilj osim da se promovise pederluk po svaku cenu. Besmislica koja prerasta u paranoju koja se pokazuje na bizaran nacin neodrasle osobe koja lupa nogama kad ne moze da postigne ono sto joj je zacrtano u glavi, ma sta to bilo, histerija.

Pozdrav!
[ mmix @ 30.09.2011. 18:31 ] @
Ma jel vi uopste shvatete da je tema gej parade sad poslednja rupa na svirali?

Ljudi, drzava je zvanicno kapitulirala pred huliganima, izjava ministra policije podrzana od strane predsednika drzave je upravo to, priznanje da oni nemaju kontrolu nad bezbedonosnim desavanjima u zemlji i mogucnosti da zaustave ekstremiste, a jedini razlog koji moze da bude za to je da oni zapravo nemaju pojma ko je sve i koliko upleten u taj pokret i sa koliko celija i pod kojim naredjenjima taj pokret raspolaze inace bi mogli sve da ih preventivno pohapse. U blago izmenjenom obliku ovo je tekst kapitulacija koje se potpisuju na krajevima ratova. Ja znam da ste vi navikli da drzava ne funkcionise po mnogim pitanjima ali ovo je stvarno odistinski veoma ozbiljna stvar i ovo uopste nije kraj. Vlast je sada hools' biatch i ovo je samo pocetak transformacije. Sta god mislili o gej paradi ovo se nece zavrsiti srecno ni po koga i otimanje drzave od holigana nekog buduceg dana isto nece proci bez krvi.

[ Sceka @ 30.09.2011. 18:46 ] @
@mmix

Ma ne paranoisi, bre, 'si lood? :) Gde te odvedose frustracije izazvane paradom, pa to je cudo jedno. Resili ljudi da im je lakse da zabrane paradu nego da gube nerve i mi svi neke novce i to je to. Nema tu zavere ni filozofije. I jos jedna stvar, resili da ne prebijaju nas narod, napaljenu decurliju, koji prebija neke tamo koji paradiraju. I kraj.

Pozdrav!
[ mmix @ 30.09.2011. 18:49 ] @
Da, jer ekstremna desnica nikad, ali nikad, ne koristi otvoreni manevarski prostor da forsira svoju agendu?

Zivi bili pa videli, zaboravni ste mnogo, ovo se u drugacijem obliku vec desilo 90ih.
[ nkrgovic @ 30.09.2011. 18:51 ] @
Napaljena decurlija je pokazala da je jaca od drzave. To nije decurlija, to su teroristi - jer nema drugog imena za one koji strahom postizu ciljeve. A mmix je u pravu ovo je kapitulacija drzave, koja je jasno pokazala da NEMA suverenitet u sred glavnog grada.

Ne mora da izvrsi sepuku, nije ovo Japan, ali Gljivica bi mogao da bar podnese ostavku. I ne samo on...
[ _goThic_ @ 30.09.2011. 18:51 ] @
Ekstremisti? Huligani? Do juče su bili revolucionari koji su sklonili Miloševića, a sad su huligani?
Ovde nisu u pitanju par desetina čoveka, ovde su cifre koje broje veliki deo naroda... To su sve huligani?
[ anon142305 @ 30.09.2011. 18:51 ] @
Citat:
boccio: Iz konteksta recenice vidim da ti je znacenje ironije potpuno nepoznato.

Ma sigurno...

Citat:
boccio: Lako je biti bahat, plitak, glup i netolerantan.

A vidim i da je lakse vredjati, nego priznati da gresis.
[ Odin D. @ 30.09.2011. 18:53 ] @
E moj mmix, ova drzava je jos poooodavno kapitulirala pred kriminalom, korupcijom, ludoscu i gluposcu.
U takvoj situaciji, ne postoji nikakav dogadjaj za koji bi se moglo unapred znati da li je pozitivan ili negativan niti da li ce od njega ispasti dobro ili lose.
[ Isak666 @ 30.09.2011. 18:57 ] @
Citat:
_goThic_: Ekstremisti? Huligani? Do juče su bili revolucionari koji su sklonili Miloševića, a sad su huligani?
Ovde nisu u pitanju par desetina čoveka, ovde su cifre koje broje veliki deo naroda... To su sve huligani?

:D

Pa ne znam da li je i jedan uhapseni prosle godine imao 10 godina kad je Sloba leteo.
A ako je tih par stotina ili hiljada likova koji su prosle godine pokusali da ulete u paradu, a koji su to hteli i sad - veliki deo naroda....
Da si rekao za Porodicnu setnju, ajde vec, ali od kad postade ekipa sa tribina i Obraz lakmus papir za ceo ovaj narod?
[ milivoje t @ 30.09.2011. 19:20 ] @
Svi mi znamo o cemu se ovde radi. Sviranja gej paradi su, samo sviranja. Svako razuman zna da postoji bolji nacin da oni poslaju poruku javnosti, ali i ovaj koji su izabrali nije nezakonit. uostalom ne znam ni ko su ti sto organizuju tu pradau, radeci sa raznim nvo, siguran sam da i u tim gej nvo sede isti pilicari i sisaci stranih fondova. verovatno sa obicnim gejovima imaju veze kao sto inace nvo imaju veze sa obicnim stanovnistvom.

ali oni stvarno nisu bitni. pa ja sam godinu dana gledao kako svaki dan ili par dana u nedelji neka grupa klinaca marsira od hrama sv. save do trga repubike valjda zbog revolta jer je uhapsen karadzic. pa bog te oni su svaki dan oko podneva zaustavljali saobracaj na potezu slavija trg republike, pa niko nije pisnuo. na kraju ih je jadnika bilo samo desetak, pa nije bilo dovoljno ni da zatvore jedan smer u tom protestnom setanju... NIko u medijima rec nije napisao o njima.

mogu reci i da sam ja nekada bio kao neki mangup, cak znam licno neke koji su danas matorci, porodicni ljudi, a jos uvek vodje nekih navijaca ili ko zna sta su... ali ovo danas su organizovane vojske klinaca koji rade na daljinac. mi smo to potpuno drugacije radili i bili mnogo bandoglaviji i svojeglaviji, heterogeniji.

Ima ona tema o perspektivi srbije...vise nisam mogao sve da upratim pa mmx kaze percipiras beznadje u srbiji kroz licna iskustva... svako od nas licno percipira jer ni jedan drugi nacin percepcije ne postoji, ali ja sam tamo pricao o statistickom beznadju ili sudbini zemlje, politickoj, demografskoj, obrazovnoj...a ne licnom dozivljaju, licnom biznisu itd.
a do sada sam u zivotu odlicno pogadjao takve stvari.
odavno smo mi, umesto na nekom putu, samo na kruznom toku i vrtimo se u krug.
Da bi isao negde, treba da postoji, san, iluzija, ocekivanje ka kome ides, na kome radis. To vise ne postoji. Sve opcije su iste, sve opcije vode ka kruznom toku. DC,SNS,SPS, ista prica, politicki, ekonomski, a nista se ne pomera. Sa strane zapada ista prica, trenutna ponizenja koja treba da nas podsete na mesto i perspektivu...

Ali u ljudskoj prirodi pogotovo mladog coveka, nije mirovanje i vrtenje u krug. Zato ideologije i politicke opcije desnice koje nude preporod kroz nacionalnu, pravoslavnu drzavu loze klince, pogotovo one koji kao mali dozive poraze kroz od drzave ponizene roditelje. E sad se loze da nisu u zatvorenoj petlji vec na nekom putu i borbi uz zvezdu, snp, obraz...
Vidite kako izgledaju leci i plakati ovih desnicarskih organizacija po gradu. Ne pise na njima ubi hrvata ili ubi muslimana, vec pise cast, preporod, postenje, napredak, pravda, uz prigodne krstove i sl. E, onda ih je lako usmeriti u kom pravcu zelis.

Sad su celu tu pricu i imaginarni svet borbe za nebesko srbstvo aminoivale i drzave instucije, e to je problem..
[ Vipman @ 30.09.2011. 19:35 ] @
Citat:
mmix: Ma jel vi uopste shvatete da je tema gej parade sad poslednja rupa na svirali?

Ljudi, drzava je zvanicno kapitulirala pred huliganima, izjava ministra policije podrzana od strane predsednika drzave je upravo to, priznanje da oni nemaju kontrolu nad bezbedonosnim desavanjima u zemlji i mogucnosti da zaustave ekstremiste, a jedini razlog koji moze da bude za to je da oni zapravo nemaju pojma ko je sve i koliko upleten u taj pokret i sa koliko celija i pod kojim naredjenjima taj pokret raspolaze inace bi mogli sve da ih preventivno pohapse. U blago izmenjenom obliku ovo je tekst kapitulacija koje se potpisuju na krajevima ratova. Ja znam da ste vi navikli da drzava ne funkcionise po mnogim pitanjima ali ovo je stvarno odistinski veoma ozbiljna stvar i ovo uopste nije kraj. Vlast je sada hools' biatch i ovo je samo pocetak transformacije. Sta god mislili o gej paradi ovo se nece zavrsiti srecno ni po koga i otimanje drzave od holigana nekog buduceg dana isto nece proci bez krvi.

Znaš, kada Homen govori da će procesuirati sve huligane, meni se povraća. Zašto tako mislim? Ajmo da definišemo ko su huligane ili koji su to atributi huliganstva po gospodinu Homenu koji je kao član otpora učestvovao u paljenju skupštine?!
Meni se poimanje pravde i kategorisanja huliganstva na političkoj sceni Srbije gadi. Samo zlo proizvodi zlo. Ovi zagovornici gej parade su takođe huligani jer ne poštuju volju apsolutne većine što je prvo slovo u azbuci demokratije. Koja su to prava po ustavu njima uskraćena? Sloboda...ili nešto drugo? Ne vidim da im iko u Srbiji brani da kažu svom partneru da ga vole i da bi se kresnuli. Problem je što me to apsolutno ne interesuje, kao većinu naroda u Srbiji, i što ne želim da gledam to na ulici kao normalno i pride da mi blokiraju centar grada.
Budimo realni, nije u pitanju bilo kakva sloboda nego ponižavanje Srbije. Da nije to u pitanju, ti isti organizatori te nakaradnosti ne bi se cinično smejali, prošle godine posle te nakaradne šetnje na B92, tako što su jasno i glasno rekli: "Skinuli smo nevinost Srbiji"?
Do tog momenta sam bio koliko, toliko i uzdržan a posle tih reči mi je sve bilo jasno. Ovde nema ni slova o uskraćivanju bilo kakvih sloboda, oni su plaćeni da isprovociraju situaciju koja će zapadu biti povod za nova uslovljavanja Srbije. Ako to nisu pederi, onda su cigani ispod mosta. Ako to nisu cigani, biće Raška oblast ili Vojvodina.
Kako god da okrenemo, bul*a nam je pozadi a oni je merkaju!
Zato je potrebno reći NE! Mislim da je dosta ponižavanja Srbije i srpskog naroda na tako ogovan način. Da je sreće i da imamo iole dostojanstvene političare, davno bi rekli: "Evropa nam pod takvim uslovljavanjima ne treba"!
Čast nekolicini političara, iz vladajuće ekipe, koji su imali bele bubrege da kažu da im je muka od takvih uslovljavanja!
[ jandrino jato @ 30.09.2011. 19:41 ] @
http://www.dailymotion.com/vid...gay-pride-a-belgrade-2001_news 1:45 lik u preskoku zandinjere :-)
[ jandrino jato @ 30.09.2011. 19:45 ] @
e njima su huligani valjali 5.oktrobra a danas im ne valjaju! licemerni su
[ milivoje t @ 30.09.2011. 19:59 ] @
Vi gospodo izgleda ne razumete ni 5. oktobar...

Sta se to konkretno desilo, grupa ljudi je nasilno usla u praznu betonsku gradjevinu po imenom skupstina i grupa ljudi je zapalila zgradu tv stanice. Mislim jeli to kao neki propisani recept da se svrgne vlast i dobije izvrsna moc, jer ako mislite da je u tome bila kvaka, nas 50 sa foruma bez problema moze veceras da upadne u skupstinu i da molotovljevim koktelima zapali istu tv zgradu koja je 50m nize od skupstine.

Sta mislite da li cemo nakon toga dobiti vlast u Srbiji ?
[ marko37 @ 30.09.2011. 20:05 ] @
Odluka da se zabrani parada ponosa je dobra, a razloga je dosta.

Oni koji se brinu "šta će svet kas'ti", neka razmisle šta bi "svet" tek kazao na snimke nasilja i nekih paljevina po Beogradu. A ako mislite da su samo lokalni homofobi spremni na tako nešto, onda zaista živite u nekom svetu iz mašte.
Znači pitanje je jednostavno - da li bi nekom odgovaralo u ovom trenutku da se Srbija opet nađe u negativnom publicitetu. Ako mislite da je odgovor ne, onda nema svrhe da čitate dalje.
Oni koji su često išli na proteste protiv Miloševića verovatno se sećaju da je na svakom protestu bilo par likova koji su bili ubačeni od strane policije, a čiji je zadatak upravo bio da isprovociraju sukob kako bi se sve to završilo onako kako je Miloševiću odgovaralo. Ova praksa je nastavljena i posle njega, ubr.
Isto tako bi se i u ovoj napetoj situaciji sigurno našlo nekoliko provokatora koji bi sve ovo okrenuli u korist onih koji bi ih platili za tako nešto.

A vi što se brinete da li će vas neko napasti zato što slušate "Peščanik", pa valjda je većina populacije na vašoj strani, zar ne? Ako nije, otkud to?
[ anon70939 @ 30.09.2011. 20:11 ] @
Citat:
Vipman:
Zato je potrebno reći NE! Mislim da je dosta ponižavanja Srbije i srpskog naroda na tako ogovan način. Da je sreće i da imamo iole dostojanstvene političare, davno bi rekli: "Evropa nam pod takvim uslovljavanjima ne treba"!

Bravo!!!

Zasto se ne napise referendum ili sta vec, ja sam siguran da veci deo nacije ne zeli ulazak u EU...

Citat:
marko37:

A vi što se brinete da li će vas neko napasti zato što slušate "Peščanik", pa valjda je većina populacije na vašoj strani, zar ne? Ako nije, otkud to?

Opet bravo!
[ Vipman @ 30.09.2011. 20:14 ] @
Citat:
milivoje t: Vi gospodo izgleda ne razumete ni 5. oktobar.

Na način kako ga ti razumeš sigurno ne!
Čuj, prazna betonska zgrada....iz koje se iznosilo kapom i šakom. Samo je falio neki šleper!
Možda i Arkan?
[ jandrino jato @ 30.09.2011. 20:15 ] @
eto sam si odgovorio da su paljenjem dosli na vlast tj uz pomoc huligana! danas normalan posteni gradjanin nema prava ni na strajk u bg ! neko ne moze a sto bih mogli gay mafija ??? ako ne moze obican covek onda ne mogu ovi ponosni i tacka! nemam nista protiv nikog nego samo necu da moj pdv ide u gluposti!
[ milivoje t @ 30.09.2011. 20:17 ] @
Da su organizatori ove parade odlucili da je otkazu zbog solidarisanja sa teskom situacijom nasih gradjana na kososvu, mislim da bi ucinili mnogo vise na svojoj promociji i reputaciji, a zadali bi strasan udarac desnicarskim huliganima.

Cisto sumnjam da se nisu setili tako logcnog, ako nista drugo, marketinskog poteza...
[ jandrino jato @ 30.09.2011. 20:20 ] @
a odakle ponosnima toliko love za reklame i razne sastanke ? to me bas zanima
[ MyWay @ 30.09.2011. 20:22 ] @
na temu kapitulacije države zbog otkazivanje gej parade - možda i jeste kapitulacija ali nije bitna, to je samo jedna u nizu kapitulacija koja nas čeka.
samo je prvi put teško, posle već nije, nekom je prva kapitulacija parada, drugom će odustajanje od Kosova biti prva, nekom je predaja Karadžića/Mladića bila kapitulacija.. Sve u svemu imamo dugu istoriju kapitulacija iza sebe i još mnogo njih ispred sebe, tako da.. jedna gore-dole ne znači ništa
[ milivoje t @ 30.09.2011. 20:24 ] @
Citat:
Vipman: Na način kako ga ti razumeš sigurno ne!
Čuj, prazna betonska zgrada....iz koje se iznosilo kapom i šakom. Samo je falio neki šleper!
Možda i Arkan?
Citat:
jandrino jato: eto sam si odgovorio da su paljenjem dosli na vlast tj uz pomoc huligana! danas normalan posteni gradjanin nema prava ni na strajk u bg ! neko ne moze a sto bih mogli gay mafija ??? ako ne moze obican covek onda ne mogu ovi ponosni i tacka! nemam nista protiv nikog nego samo necu da moj pdv ide u gluposti!

Pa stanite, vi stvarno mislite da se na vlast u jednoj drzavi dolazi tako sto se iznesu polovne fotelje i slike iz skupstine i zapali jedna od zgrada televizije ? :D

[ Vipman @ 30.09.2011. 20:24 ] @
Jedini cilj te parade je provokacija i izazivanje sukoba koji su potrebni zapadu da se opravdaju za sve laži koje su upućivali srpskom narodu putem ovih iz žute koalicije. Setite se samo šta su obećavali. "Samo sklonite Miloševića i med i mleko će poteći"!
Sve je bila laž. U Hagu se sudi samo srbima. Samo srbi ne smeju da budu domaćini u svojoj kući. Ma muka mi je da nabrajam sve gadosti koje smišljaju a ovi žuti prihvataju. Još kada vidim da imaju podršku među narodom, a imaju je i ovde među učesnicima, ni prst u ustima mi ne pomaže da povratim žuč koja se nakupila od muke.
Toliko izgubiti obraz i osećaj ponosa....nemam reči!
[ jandrino jato @ 30.09.2011. 20:26 ] @
a ja da idem u rat?http://www.pressonline.rs/sr/v...d+ide+dva+meseca+u+zatvor.html a ovi novi klinci sto ne sluze vojsku da idu na parade i utakmice ???
[ Vipman @ 30.09.2011. 20:37 ] @
Citat:
Žarko Ognjanović

USPRS, vodeći sindikat prosvete, oglasio se povodom gej parade u Beogradu

I sindikati Srbije (oni ozbiljni, naravno, a ne oni koje je osnovala država), počeli su da se bave pitanjem „gej parade“. Ko više, ko manje, ali tema je načeta. Pre samog polaska u školu, 1. septembra, oglasio se najveći prosvetni sindikat, USPRS, sa svojim saopštenjem, u kome, između ostalog, piše da je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije nastala je da bi branila i odbranila jedan od najvažnijih segmenata svakog društva: obrazovni sistem. U njega su, pored prosvetnih radnika, kojih u USPRS ima preko 40 hiljada, uključeni i svi oni kojima je stalo do dece, te jedine naše budućnosti – roditelji, dede i babe, rođaci i prijatelji, pa, na kraju, i predstavnici i nameštenici vlasti, kojih u Ministarstvu prosvete ima više nego što bi bilo potrebno i mnogo većim i razvijenijim zemljama.

I svima njima, sada i ovde, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, objavljuje: uskoro prosvetni radnici neće više imati kime da se bave. Jer, Srbija izumire ogromnom brzinom, i u njoj je sve više staraca, a sve manje dece; u njoj je sve više penzionera, a sve manje đaka; u njoj je sve više grobova, a sve manje kolevki. U školsku 2011/2012. ušlo je 5 hiljada prvaka manje nego u 2010/2011, a u 2012/2013. ućiće ih još manje. Pre no što nastave da se bave pitanjem kakva će biti naša škola, prosvetari moraju, sa društvom kome pripadaju, da reše problem – hoće li biti bilo kakve škole, ako u njoj nema đaka.....

http://www.dverisrpske.com/sr-...rbije-i-pitanje-gej-parade.php
[ Tyler Durden @ 30.09.2011. 20:48 ] @
Mislim da počinjem da kapiram osjećaj koji homofobi imaju prema gej populaciji.
Čini mi se da je to ovaj osjećaj gađenja koji sad imam zbog ovog orgijanja gluposti, izvrtanja činjenica, zamjene teza, kratke pameti i generalno jednog opšteg i suštinskog sljepila koje ocrtava srpski internet u ovom trenutku, a vidim da hvata zalet i na ovoj temi.

Užasno je depresivan (po n-ti put) trenutak poimanja te količine beznađa za ovu zemlju i ovaj narod.
Je*ote, nemate šanse. Evolucija će vas otpisati kao razbijenu gajbu piva u diskontu pića.
[ a1200 @ 30.09.2011. 20:52 ] @
Jasno je koga je evolucija vec otpisala... rodjenjem i seksualnom orjentisanoscu. Sto bi se reklo, kao razbijenu gajbu piva u diskontu pica...
[ Tyler Durden @ 30.09.2011. 20:56 ] @
^^ lol
a da ti ipak pocnes malo vise da koristis dugme "Pogledaj kako odgovor izgleda" prije nego lupis "Posalji"?
[ a1200 @ 30.09.2011. 20:57 ] @
Sta ces to je za napredne, kao sto si ti... :)
[ Vipman @ 30.09.2011. 21:00 ] @
Citat:
Tyler Durden: ^^ lol

Slobodno se izjasni...ali šetaj oko svoje kuće ili partnerove!
[ morihei ueshiba @ 30.09.2011. 21:06 ] @
Homofobi? Eh,treba razumeti tu unutrasnju borbu sa latentnom homoseksualnoscu. Nije to lako. Sutiranje pedera/suparnickog navijaca/gancija koji bespomocno lezi na zemlji,naravno uz obilatu pomoc svoje sabrace sa slicnim problemom je stari narodni lek za lecenje te frustracije. Ako se nema para za autobus do Bg da se biju pederi,moze da posluzi i prosipanje mrznje po forumima i fejzbuku. Ali kad ostane sam sa svojim mislima i zeljama....gadno.

[ ventura @ 30.09.2011. 21:15 ] @
Svaka mu je ka u Njegoša

[ Vipman @ 30.09.2011. 21:17 ] @
Citat:
morihei ueshiba: Homofobi? Eh,treba razumeti tu unutrasnju borbu sa latentnom homoseksualnoscu. Nije to lako. Sutiranje pedera/suparnickog navijaca/gancija koji bespomocno lezi na zemlji,naravno uz obilatu pomoc svoje sabrace sa slicnim problemom je stari narodni lek za lecenje te frustracije. Ako se nema para za autobus do Bg da se biju pederi,moze da posluzi i prosipanje mrznje po forumima i fejzbuku. Ali kad ostane sam sa svojim mislima i zeljama....gadno.

Pederofobi? Eh,treba razumeti tu unutrasnju borbu sa latentnom potrebom biti normalan. Nije to lako. Provociranje većine/izvrtanje istine/lažima da je nenormalno normalno,naravno uz obilatu pomoc svoje sabrace sa slicnim problemom je stari narodni lek za lecenje te frustracije. Ako se nema para za autobus do Bg da se ode na paradu,moze da posluzi i prosipanje laži po forumima i fejzbuku. Ali kad ostane sam sa svojim mislima i zeljama....gadno.
[ Pirossi @ 30.09.2011. 21:25 ] @
Citat:
ventura: Svaka mu je ka u Njegoša...

jest. kad je Njegoš bio u uzrastu od pet godina.
[ Vipman @ 30.09.2011. 21:30 ] @
Jedno pitanje?
Ako kažem: "Ajmo svi na tu paradu da karamo pedere", jer to govor mržnje ili naša podrška njima?
[ Tyler Durden @ 30.09.2011. 21:37 ] @
Ni jedno ni drugo.
To samo znaci da si ti peder.
[ Pirossi @ 30.09.2011. 21:37 ] @
Citat:
Vipman: Jedno pitanje?
Ako kažem: "Ajmo svi na tu paradu da karamo pedere", jer to govor mržnje ili naša podrška njima?

to se zove out-ovanje.
[ mist @ 30.09.2011. 21:37 ] @
@morihei ueshiba: ceo dan razmišljam o tom insertu iz filma, al' me mrzelo da tražim.

To je srž! Oni se plaše da im se ne digne ako vide dvojicu muškaraca da se ljube. O tome se radi! Ako im se digne ili moraju da ih prebiju ili da se ubiju. Nema treće. To je ta potisnuta svest, taj programirani strah, taj užas kojim smo mi ovde vaspitavani.

Što reče Isak666: ja sam gej/šiptar.

@Devangari: kao i uvek, pravo u centar.

Iako se uopšte ne slažem ni u čemu sa mojim sugrađaninom CoyoteKG, delim njegovo mišljenje o članstvu [ES]. Ako [ES] ima 300k članova, bar nekoliko hiljada bi statistički morali da budu gejevi. To je dovoljno veliki uzorak da ih sigurno ima.

Stvarno bih voleo da makar oni gejevi među nama koji nisu registrovani pod imenom i prezimenom kažu nešto na ovu temu. Ili neka bar registruju još jedan anonimni username za jednokratnu upotrebu samo na ovoj temi, ako misle da će oglašavanjem da se kompromituju među ostalim učesnicima foruma.

Pozdrav svima.
[ Vipman @ 30.09.2011. 21:40 ] @
Citat:
Tyler Durden: Ni jedno ni drugo.
To znaci da si ti pe*er*ina.

Bez vređanja!
Mislim da kao sistem administrator treba da znaš pravila foruma. Aj što ti je latinski jezik glupost, to mogu da razumem ali da vređaš....na to nemaš pravo!
[ Pirossi @ 30.09.2011. 21:41 ] @
danas Žarko Korać reče da bi huligani hteli da tuku gejeve jer bi hteli da ih dodiruju
[ Vipman @ 30.09.2011. 21:44 ] @
Citat:
Pirossi: danas Žarko Korać reče da bi huligani hteli da tuku gejeve jer bi hteli da ih dodiruju :D

Eh...njegovi pusti snovi!
[ stil @ 30.09.2011. 22:04 ] @
Ko se bije taj se voli. LOL
[ anon70939 @ 30.09.2011. 22:06 ] @
Citat:
mist:
Ili neka bar registruju još jedan anonimni username za jednokratnu upotrebu samo na ovoj temi, ako misle da će oglašavanjem da se kompromituju među ostalim učesnicima foruma.
.

Zasto anonimni username? Pa mogu valjda da se ponose i bez parade
[ morihei ueshiba @ 30.09.2011. 22:10 ] @
Bilo bi zanimljivo saznati u kom obliku ce biti nagrada koju ce vodje huligana dobiti kad odu na raport kod svog vrhovnog vodje i obaveste ga da je zadatak izvrsen. Vidim scenu u nekom salonu kuce u otmenom delu grada,pucketa vatrica u kaminu,egzoticne falusoidne figurice po vitrinama,vodja sedi u stilskoj fotelji obucen u bade mantil,oko vrata mu je besprekorna svilena marama,a u krilu zadovoljno prede persijska maca...

"tatice,tvoje zelje su ispunjene,smrdljivci se nece setati gradom,stavili smo celu drzavu pod kontrolu!"
"bravo decace moj,pridji blize da ti tatica da bonu,imam jos zadataka za tebe,ali prvo malo da se opustimo...."
[ burex @ 30.09.2011. 22:11 ] @
'ebo majku... Pa gde vi živite i kako razmišljate? Apsolutno me zabole i za homose i za dversku "porodičnu" šetnju, i za međunarodni skup pčelara i za protest malinara i za urlanje deviznih štediša... Ako su uredno prijavili skup, ako skup ne propagira mržnju, čemu onda ovo povlačenje? Smarali su o plaćanju bezbednosnih službi, a znali su sve vreme da i kada bi nekim čudom dobili te pare da bi se opet povukli. Ovo je bio jedan veliki TEST, a mi smo pukli k'o zvečke. Šta mislite, da ambasadu SAD i DE boli ku... za gejeve pa da urgiraju na podršci? NE, interesuje ih do kolike mere može neko da izjavi nešto što nije po "normi", a da ne moraju da mere štopericom dok ga neko ne zvekne ciglom u glavu. Po istom principu je poginuo onaj francuz, i bio prebijen onaj jevrej, pa su se po Facebook-u, YouTube-u i komentarima na svetskim medijskim sajtovima širile poruke lokalpatriota: "Ma on je provocirao, tako mu i treba!". Tako je i ovde... "ako dođeš, razbiću ti facu, sam ćeš biti kriv". Vrlo kvalitetno razmišljanje. Ako se policijski sindikat gadi gejeva pa sa klerofašistima objavljuje neke proglase, šta mislite šta će sutra biti kada se budu gadili vas? Gadili su se tako i šiptara i mađara i hrvata 90tih... lepo smo prošli tada, 'ajmo opet.

Citat:
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.

Martin Niemöller

"Ma šta bre da paradiraju... kakva su to njihova prava, kakvi bakrači?" - Tražili ste, gledajte. Gledali ste moleban za Kosovo, gledali ste skup SRS-a, a gledaćete i izbore 2012 i videćete kako se novopečeni maloumnici ne boje nikoga, ni vas a ni murije. Upravo je Dačić ugasio vatru naftom, prolongira a ujedno i potpaljuje požar... Goreće vam Beograd, više nego šte i mislili da može da gori. Pustili ste pse s' lanca. Srećno.
[ Pirossi @ 30.09.2011. 22:17 ] @
kada bih ovde hteo da napravim paradu biciklista u dane posta, lokalni monah Aritmije bi me već opomenuo kako nije bogougodno bilo šta jahati u to doba jer može da iziritira pastvu.
[ anon70939 @ 30.09.2011. 22:22 ] @
mnogo vas ima!
izgleda sam ipak ja jedini nenormalan...
[ Vipman @ 30.09.2011. 22:23 ] @
Citat:
Pirossi: kada bih ovde hteo da napravim paradu biciklista u dane posta, lokalni monah Aritmije bi me već opomenuo kako nije bogougodno bilo šta jahati u to doba jer može da iziritira pastvu.

Nema pastve u pravoslavlju!
Propao ti je "fazon" koji baš nema nikakve veze sa temom sem sa tvojim lošim namerama!
Ogavno je u kom kontekstu spominješ post!
[ Shadowed @ 30.09.2011. 22:25 ] @
@burex, svaka cast na postu.

CoyoteKG, ma ne brini, nisi jedini :D
[ serbolicious @ 30.09.2011. 22:26 ] @
vrlo je tuzno videti gde se nalaze srbija i njeni stanovnici... cak i ovde na ES... molitveni hod, obraz, kosovo, ne-EU, siptar, pedercina....

mozda bi bilo korisno da se koristi vise ovaj beli Sengen. da se pogleda malo kako ostatak Evrope zivi i razmislja!
jeste tesko pojmiti da Beograd nije centar Evrope i da nije najlepsi niti najveci grad na svetu, ali sto se pre to shvati - lakse je.
[ Pirossi @ 30.09.2011. 22:26 ] @
Citat:
Vipman: Nema pastve u pravoslavlju!
Propao ti je "fazon" koji baš nema nikakve veze sa temom sem sa tvojim lošim namerama!
Ogavno je u kom kontekstu spominješ post!

stado? jato? otkud znam kako ih grupišu???
[ Vipman @ 30.09.2011. 22:29 ] @
Citat:
Pirossi: stado? jato? otkud znam kako ih grupišu???

Rekao bi da ti je stado, po pisanju, jako blisko?!
[ DrFill2Good @ 30.09.2011. 22:29 ] @
Iako tema nije bila svrha same parade vec postupci nadleznih oko zbrke IMA-NEMA parade, vecina diskusije se svela upravo na samu paradu, od davanja krajnje neukusnih epiteta tipa klerofasizma i primitivizma do insistiranja na postovanju Ustava, humanosti i ljudskih prava. Naravno ni Kosovo nije zaobidjeno.
Iako su licni stavovi prilicno jasno izreceni ostala mi je nedoumica oko same primene Ustava, to jest u kojim slucajevima Ustav vazi i treba ga sprovoditi, a u kojima ne?
Evo, slucaj parade i slucaj Kosova, da li se jednako tretira postovanje Ustava u ova dva slucaja?
Citat:
cozmo_im:
Brate kakva banana drzava koja krsi sopstveni ustav i zakone. Ovim potezom su jasno pokazali da nijedan gradjanin vise nije bezbedan u ovoj zemlji i da ga ustav i zakon ne stite. Kako ce onda "zastitit" narod na Kosovu kad su ovo odlucili...

Citat:
Tyler Durden:

Zakljucio sam iz dobrog dela postova vecine onih koji se zalazu da treba sprovesti Ustav i omoguciti paradu u isto vreme ne smatra potrebnim da se taj isti Ustav primenjuje kada je Kosovo u pitanju. Nekako mi to deluje kao:
Citat:
ventura:
Lako je tuđim k gloginje mlatiti...

Odnosno, lako je praviti se humanista i propagirati toleranciju ako licno to nista ne kosta.
Medjutim, u slucaju Kosova (Kosovo je po ustavu sastavni deo Srbije i drzava je duzna da obezbedi prava i slobodu svojim gradjanima, cak i po rezoluciji 1244 ima pravo na to) to vise ne bi bilo tako besplatno po sve nas kao sto je podrzavanje parade, pa zato je bolje da zanemarimo sta pise u Ustavu. Ili se radi o kapitulaciji u oba slucaja?
Citat:
mmix
Ljudi, drzava je zvanicno kapitulirala pred huliganima, izjava ministra policije podrzana od strane predsednika drzave je upravo to, priznanje da oni nemaju kontrolu nad bezbedonosnim desavanjima u zemlji i mogucnosti da zaustave ekstremiste, a jedini razlog koji moze da bude za to je da oni zapravo nemaju pojma ko je sve i koliko upleten u taj pokret i sa koliko celija i pod kojim naredjenjima taj pokret raspolaze inace bi mogli sve da ih preventivno pohapse.

Citat:
MyWay
na temu kapitulacije države zbog otkazivanje gej parade - možda i jeste kapitulacija ali nije bitna, to je samo jedna u nizu kapitulacija koja nas čeka.
samo je prvi put teško, posle već nije, nekom je prva kapitulacija parada, drugom će odustajanje od Kosova biti prva, nekom je predaja Karadžića/Mladića bila kapitulacija.. Sve u svemu imamo dugu istoriju kapitulacija iza sebe i još mnogo njih ispred sebe, tako da.. jedna gore-dole ne znači ništa

Da bi moralno olaksali svoju odluku o licnoj granici posle koje Ustav vise nije vazan pocinje etiketiranje pojmovima popularnim u zutoj stampi: homofobista, klerofasista, nacionalista itd.
Citat:
Predrag Supurovic:
Da, zaista, sledeći korak je da kelrofašistom proglasite svakog ko se izjasni da nije homoseksualac.

posto za one koji se zalazu za Kosovo to se vec podrazumeva.

Sve u svemu, opet su suprotstavljena dva tabora, a sto je jos tuznije, valjda niko i ne zna tacno sta zastupa.
Citat:
Odin D.
Nemam nista protiv parade kao vrsenja pritiska za ostvarivanje nekih prava ili zahtjeva - ako drugi nacini nisu bili od koristi, ali ja npr. nemam pojma koje konkretno oni zahtjeve imaju, a koji bi se mogli na neki nacin materijalizovati (zakonom npr. i sl.)
(Ne mislim pri tome sta oni u svojim glavama zamisljaju i prizeljkuju, nego na konkretnu listu stvari na kojoj pise "Ocemo to, to i to, zbog toga, toga i toga, a na sta imamo pravo prema tome, tome i tome....").

I niko da se konkretno vrati na temu i ono sto sam pitao - da li je ovo smisljeno delovanje vlasti i da li se vlada/premijer/Predsednik namerno ne mesaju u svoje (ne)nadleznosti (setih se Milutinovica, covek protiv svoje volje bio prinudjen da dve godine duze bude v.d. predsednik)? Jer, da se parada odrzala mesecima bi se vukle rasprave oko kaznjavanja, hapsenja, novih strozijih zakona, zaklinjanja u borbu za prava gradjana ... idealno za predizbornu kampanju, posto teme ekonomije i drzavnosti odavno nisu pozeljne. Nije mi jasno kako se narod i dalje prima na ovakve fore.
[ MyWay @ 30.09.2011. 22:32 ] @
Citat:
mist: To je srž! Oni se plaše da im se ne digne ako vide dvojicu muškaraca da se ljube. O tome se radi! Ako im se digne ili moraju da ih prebiju ili da se ubiju. Nema treće. To je ta potisnuta svest, taj programirani strah, taj užas kojim smo mi ovde vaspitavani.
haaah pa zar zaista misliš da je to istina? da su huligani u duši latentni pederi pa u strahu od suočavanja sa svojom homoseksualnom suštinom tuku homoseksualce??
sjajno. verovatno su i (u WWII) ustaše klale Srbe zbog straha od suočavanja sa sopstvenom pravoslavnom suštinom, jel'da??

Totalno su vas zbunili sa terminom homofobija, ispada da si homoseksualac ako ne tapšeš homoseksualcima, u svakom ostalom slučaju si latentni homoseksuac.
To je to toliko pogrešno kao što je nekoć bilo pogrešno pomagati homoseksualcima da se izleče od svoje bolesti - klatno je iz jedne krajnosti otišlo u drugu.. i opet proletelo kroz ravnotežni položaj..

@burex: baš sam se pitao ko će da citira Nimelera, dosta se dugo držala tema, 11 strana, obično sevne posle treće ili četvrte. Kasno si se uključio ? :)
[ Pirossi @ 30.09.2011. 22:33 ] @
Citat:
Vipman: Rekao bi da ti je stado, po pisanju, jako blisko?!

daljina je relativan pojam ali eto živim na 300m od crkve.
[ Vipman @ 30.09.2011. 22:35 ] @
Citat:
Pirossi: daljina je relativan pojam ali eto živim na 300m od crkve.

Oko manastira i crkava je uvek bilo lepih poljana koje su idealne za ispašu ovaca! Možda i za neki tor?
[ anon70939 @ 30.09.2011. 22:38 ] @
preterujete sa vredjanjem medjusobno... Stvarno ovde nijedna rasprava ne moze da se zavrsi normalno, jer neko kad ostane bez argumenata jednostavno ne zna da zacuti pa mora da vredja
[ Pirossi @ 30.09.2011. 22:39 ] @
Citat:
Vipman: Oko manastira i crkava je uvek bilo lepih poljana koje su idealne za ispašu ovaca! Možda i za neki tor?

u tome i jeste vaš problem, što biste sve koje se ne slažu sa vašim Jedinstvenim putem (u propast) u tor ili u "svoja 4 zida".
[ Vipman @ 30.09.2011. 22:41 ] @
Citat:
CoyoteKG: preterujete sa vredjanjem medjusobno...

Nisam mu ništa lično uputio. Sve što sam napisao je predpostavka ali ne i tvrdnja a kamoli vređanje ličnosti jer da bi nekome povredio ličnost, taj isti treba i da je ima!
On je svojim pisanjem vređa pravoslavlje i sveti post!
[ Vipman @ 30.09.2011. 22:45 ] @
Citat:
Pirossi: u tome i jeste vaš problem, što biste sve koje se ne slažu sa vašim Jedinstvenim putem (u propast) u tor ili u "svoja 4 zida".

Nemam ja problem ako ga vi ne pravite. Pročitaj šta si napisao!
Vređaš sve koji poštuju svoju baštinu i sprdaš se sa verskim osećanjima. Na to nemaš pravo a posebno posle takvog pisanja da bilo kome spočitavaš bilo šta.
Verovatno ti je vređanje po verskom osnovu zagarantovano ustavom a i poželjno je u duhu novih vrednosti?
[ Pirossi @ 30.09.2011. 22:49 ] @
Citat:
Vipman:
Sve što sam napisao je predpostavka ali ne i tvrdnja a kamoli vređanje ličnosti jer da bi nekome povredio ličnost, taj isti treba i da je ima!

napisao bih da si tikvan ali to bi ostalo u domenu spekulacije jer otkud znam da poseduješ tikvu.

Citat:
Vipman: Nemam ja problem ako ga vi ne pravite. Pročitaj šta si napisao!
Vređaš sve koji poštuju svoju baštinu i sprdaš se sa verskim osećanjima. Na to nemaš pravo a posebno posle takvog pisanja da bilo kome spočitavaš bilo šta.
Verovatno ti je vređanje po verskom osnovu zagarantovano ustavom am i poželjno je u duhu novih vrednosti?

nisi li prednjačio u pseudo-vickastom opisivanju gejeva? sad tražiš poštovanje za sebe i svoju grupu obožavalaca deda-mraza.
nije li to malo šizofreno?
[ Vipman @ 30.09.2011. 22:52 ] @
Citat:
Pirossi: nisi li prednjačio u pseudo-vickastom opisivanju gejeva? sad tražiš poštovanje za sebe i svoju grupu obožavalaca deda-mraza.
nije li to malo šizofreno?

Ok, razumem tvoju frustraciju!
Jbg, u manjini ste, hvala dragom Bogu, i parade užasa nema!
Tebi i tebi sličnima treba davati svaki dan ricinus da naučite čemu služi zadnjica!
[ anon70939 @ 30.09.2011. 22:57 ] @
sad ce izgleda lock teme kao za one lezbose :)
[ Pirossi @ 30.09.2011. 22:59 ] @
Citat:
Vipman: Ok, razumem tvoju frustraciju!
Tebi i tebi sličnima treba davati svaki dan ricinus da naučite čemu služi zadnjica!

indikativno je što si u post metnuo reč "zadnjica".
[ bloodstone @ 30.09.2011. 22:59 ] @
Severna Karolina, USA, Septembar 2011 - mozete pronaci na Google brdo tekstova, tako da nismo jedini koji se svadjaju na temu "normalno-nenormalno". Cak je i liberalna Svedska (sto se sexualnih) sloboda tice legalizovala gay brakove tek 2009. godine.

U Severnoj Karolini je u toku proces menjanja Ustava ili Statuta ove federalne jedinice gde ce jasno stojati da je brak zajednica "muskarca i zene", a koliko mi je poznato jos uvek ni liberalna Kalifornija (ceo Holivud je gay) nije legalizovala gay brakove.

Citat:

What does the anti-gay* amendment say?

The bill would amend the state constitution to include a new section that reads "Marriage between a man and a woman is the only domestic legal union that shall be valid or recognized in this State."

What would the anti-gay amendment do?

The language proposed is the most extreme version of an anti-gay amendment. In addition to limiting marriage to opposite sex couples, as state statute already does, it would prohibit any other form of relationship recognition, such as civil union or domestic partnership. This kind of language has been used in other states to take away private benefits such as health insurance for LGBT couples, unmarried opposite-sex couples, and their children. This is a not a hypothetical issue but a very real one. These amendments have also been used to challenge other private contracts between couples.

The amendment would not only write the current discriminatory marriage law into the constitution, it would actually take away rights and responsibilities that are currently available to some couples.

Cak je i senator iz Severne Karoline angazovao nekog doktora koji je izveo dokaze o bolestima koje prate gay zajednicu, pa je ispala frtutma posto se ispostavilo da doktor nije strucan u oblasti u kojoj se predstavljao da jeste

http://www.advocate.com/News/Daily_News/2011/09/30/Antigay_NC_Pol_Exaggerates_Credentials/

edit: Ovo je slika sa tamosnjih anti-gay demonstracija - izgleda sve neki klerofasisti Doduse, ne znam kakva je situacija bila sa patikama i tehnickim uredjajima. Taj deo nije objavljen

[ Vipman @ 30.09.2011. 23:01 ] @
Citat:
Pirossi: indikativno je što si u post metnuo reč "zadnjica".

Metnuo????
Pisanje ti podvodiš pod metanje?
Mora da je to žargon furunaša?

[Ovu poruku je menjao Vipman dana 01.10.2011. u 00:11 GMT+1]
[ mist @ 30.09.2011. 23:01 ] @
@MyWay

Da, mislim da jesu latentni homoseksualci, jer da nisu ne bi ih plašilo što će njihova deca da gledaju homoseksualce kako se drže za ruke i ljube, a da ne bi ta deca sutra slučajno i sama postala homoseksualci. Oni misle da je to prenosna bolest. Misle da je homoseksualizam stvar izbora i plaše se da može i samima da im se desi da to izaberu ako budu izloženi. Možda, eto, nisu latentni, ali se plaše da mogu da postanu. Ili se plaše da su latentni.
[ mist @ 30.09.2011. 23:06 ] @
Citat:
Vipman: Ok, razumem tvoju frustraciju!

Auuu... i ti bi da mučiš neistomišljenike? Parada užasa? Tražiš poštovanje za tvoju sektu? Kakvo poštovanje? Čime je to poštovanje zasluženo? Time što tvoja sekta poštuje manjine? Sram te bre bilo.
[ DrJekyll @ 30.09.2011. 23:08 ] @

Ma mene zanima gde ima dobra kavurma da se kupi, a ne ovo

zasto mediji ne izvestavaju o mestima sa dobrom kavurmom, meni je to veoma bitno

[ Pirossi @ 30.09.2011. 23:16 ] @
Citat:
DrJekyll: Ma mene zanima gde ima dobra kavurma da se kupi, a ne ovo

zasto mediji ne izvestavaju o mestima sa dobrom kavurmom, meni je to veoma bitno

zamisli šta sve ima u kavurmi.
to je sve bolesno & neprirodno.
neću da moje dete gleda kako kupujete kavurmu.

definitivno nije pravi momenat za kavurmu.
[ DrJekyll @ 30.09.2011. 23:30 ] @

Ama ocu kavurmu, jede mi se

[ Pirossi @ 30.09.2011. 23:33 ] @
tuširaj se hladnom vodom kad god te spopadne ta skaredna glad i čitaj žitija svetih otaca.
moliću se za tebe.
[ DrJekyll @ 30.09.2011. 23:40 ] @

Ne radi mi tus, majstor ce dodje tek u ponedeljak, otisao na selo malo da poseje paprike

[ vlada131 @ 30.09.2011. 23:47 ] @
Izvinjavam se za ontopic

Evo šta još kaže čika ministar:

Citat:
"Ustavno pravo je nesporno, ali po zakonu nadležni organ može da zabrani skup, Prajd se ne zabranjuje zbog suštine već zbog opasnosti ugrožavanja javnog reda i imovine", naveo je ministar policije.

"Mi ne kažemo da ne možemo da uradimo, ali znate kako možemo. Možemo upotrebom vatrenog oružja, vodenih topova, i gubiciam ljudskih života, ali da li je to cena? Sigurno nije cena dok sam ja ministar unutrašnjih poslova", rekao je Dačić.

Bezbednosne procene su ukazivale da bi tokom vikenda moglo da dođe do haosa na ulicama, ljudskih žrtava, a da su se ekstremističke grupe pripremale i za masovno oštećenje imovine.

"Ekstremističke grupe to shvataju kao krstaški rat. Ne možete braniti ceo Beograd i sve gradove, a došlo je i do sinergije raznih bezbednosnih faktora, slučaj u Temerinu, Sandžak, situacija na severu Kosova", naveo je Dačić, uz komentar da je odluka definitivna, i da važi za sve, pa i za Dragana Markovića u Jagodini.

Jedna od meta bi prema procenama bile i ambasade i strana konzularna predstavnioštva. Upitan kako će na odluku o zabrani reagovati evropski partneri Dačić je odgovorio.

"Ja sam ovom odlukom spasio njihove ambasade on ponovnog paljenja, ako im nije jasno. A sa druge starne spasio sam živote i onih koji bi učestvovali na prajdu", rekao je Dačić.

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=545970
[ DrFill2Good @ 01.10.2011. 00:18 ] @
^^
Bravo! Ivicu za ministra sile i prinude i sledeci put, cak i ako ne predje cenzus!
[ boccio @ 01.10.2011. 00:24 ] @
A čemu onda onolike pokazne vežbe za dan Policije i priče o opremljenosti i spremnosti kada nisu u stanju jednu šetnju da obezbede?
[ burex @ 01.10.2011. 01:11 ] @
Citat:
@burex: baš sam se pitao ko će da citira Nimelera, dosta se dugo držala tema, 11 strana, obično sevne posle treće ili četvrte. Kasno si se uključio ? :)

Jesam. Glavno pitanje ipak je: Da li je tvoja prognoza o postavljanju dotičnih stihova u skorijem roku na neki način poljuljala smisao istih, ili čak kontekst u kome je napisan? Ne govorimo ovde o skupu ljubitelja trpanja genitalija u pogrešne rupe, već o ljudima koji bivaju linčovani zbog stava od 3 reči koji ne odgovara klerofašistima. Aman bre, najveću štetu što su mi gejevi napravili jeste u vidu serije Will & Grace... osim toga, nije mi život bio ni bolji ni lošiji zbog njihovog seksualnog opredeljenja. Baš zbog toga punom parom podržavam tu "paradu", jer je (barem kod nas) to obična šetnja sa par šarenih zastava, i ako to ne možemo da tolerišemo, onda zaslužujemo svo zlo koje nam se sprema od nas samih. Ne zahebavam kada kažem da je ovo samo početak... gejovi će se po potrebi povući ili otići negde drugde, i onda ćemo ostati samo mi junačine i par popova da slavimo hetero pobedu. Ali, maloumnicima treba i dalje protivnik, treba razlog za iskaljivanje besa ka fasadama građevina, amabasadama i trafikama, pa će se prst pre ili kasnije uperivati na neku drugu grupaciju/manjinu i tako u krug.
[ 3way @ 01.10.2011. 01:17 ] @
Ne znam stvarno sta je trebalo da se desi pa da ispadnemo kul i normalni...
U ovom trenutku najprakticnija stvar je da se ta parada zabrani.
[ plus_minus @ 01.10.2011. 01:45 ] @
Onoga momenta ili perioda kada makar 70% naroda države Srbije bude bilo zadovoljno svojim životom, onda će i reakcija na takve izdeformisane gluposti tipa - "prajd" biti jednostavno, zanemarljiva. Moći će da se provrckaju, prošetaju i da se niko ne sekira, niti da baca osvrt na te nebuloze. TO su ovoga puta (za divno čudo), čak i pederi shvatili.
[ cozmo_im @ 01.10.2011. 06:51 ] @
Da ponovim: posle ove odluke Ustav vise ne vazi za mene u ovoj drzavi. Kao i zakoni.

Izem ti drzavu koja krsi Ustav koji je donela (da ponovim).

Inace sam protiv odrzavanja parade na taj nacin.

Ali ako drzava hoce da bude drzava svim svojim stanovnicima onda im omoguci da dobiju ustavom zagarantovana prava. I tacka.

Ne, drzava je dozvolila da opet gura SPC i klerofasiste zarad neke sacice glasova na izborima!

Kome to nije jasno...
[ Count Zero @ 01.10.2011. 06:58 ] @
Citat:
najveću štetu što su mi gejevi napravili jeste u vidu serije Will & Grace

Amen to that
[ a1200 @ 01.10.2011. 07:08 ] @
Meni na primer su ogadili dugu... tj. asocijacija koja je do tada bila pozitivna, koja je predstavljena pozitivno kroz celokupan program bajki za decu dok sam odrastao, me sad asocira na gay ekipu. Valjda nemaju ideja da smisle nesto originalno svoje... ili namerno koriste vec ustanovljene pozitivne asocijacije. Takodje, forsira se rec gay - koja pored znacenja za sexualno opredeljenje, znaci i veseo, zadovoljan, jarko obojen itd. - sve u svemu pozitivan pojam... umesto npr. da koriste rec homosexual koja ima samo jedno znacenje. Valjda parada homoseksualaca zvuci... nekako loshe :)

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 01.10.2011. u 08:30 GMT+1]
[ plus_minus @ 01.10.2011. 07:21 ] @
^^ Po meni je peder pravilniji izraz. Homosexual je baš onako, nekako "laboratorijski". A gay se nekako uklapa kod ženskog pola. Lezbejka ili gay..
Sve u svemu, za dugine boje si 101% u pravu. :(
[ boccio @ 01.10.2011. 07:35 ] @
Citat:
plus_minus: Onoga momenta ili perioda kada makar 70% naroda države Srbije bude bilo zadovoljno svojim životom, onda će i reakcija na takve izdeformisane gluposti tipa - "prajd" biti jednostavno, zanemarljiva.

Spot on. Jako lepo primeceno, nadam se da ce predstavnici tih 70% na ovoj temi to o sebi shvatiti ;)

Meni je takodje ceo koncept prajda kretenski, i licno smatram da oni ne traze ravnopravnost, vec upravo posebnost. Nedajboze da sutra na poslu otpustim nekog geja, ispasce da sam homofob, a ne da je on recimo lenj i neodgovoran... Medjutim, ja cu se apsolutno boriti za njihovo pravo (kao i pravo bilo koga drugog) da izadje na ulicu, i kaze to sto ima da kaze. Oni koji to ne shvataju, a puno ih ima koliko vidim, ne zasluzuju nista vise od diktature jer za bolje nisu.

Inace, u trenucima dokolice mi je cak padalo na pamet da organizujem kontra-paradu vegetarijanaca ;ppp
[ anon142305 @ 01.10.2011. 08:17 ] @
Citat:
cozmo_im: Da ponovim: posle ove odluke Ustav vise ne vazi za mene u ovoj drzavi. Kao i zakoni.

Zabrana je doneta u skladu za zakonom!!!

Član 11.
Nadležni organ može da zabrani održavanje javnog skupa radi sprečavanja ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine. (...)

ZAKON O OKUPLJANJU GRAĐANA, "Službeni glasnik RS", br. 51/92

Citat:
cozmo_im: Ne, drzava je dozvolila da opet gura SPC i klerofasiste zarad neke sacice glasova na izborima! Kome to nije jasno...

LOL
[ cozmo_im @ 01.10.2011. 08:53 ] @
Zabrana je u suprotnosti sa ustavom. Ustav je iznad zakona. Ende.

A kako se blize izbori, svaki glas je bitan. Pa pogledajte izjave SPC-a. Znaci ja ako se ne opredelim da sam "heteroseksualan" javno - ja sam sotona.

E to je LOL.

Mladi ste i ne kapirate, ali dobro, videcete uskoro...
[ marko37 @ 01.10.2011. 09:05 ] @
Citat:
cozmo_im: Da ponovim: posle ove odluke Ustav vise ne vazi za mene u ovoj drzavi. Kao i zakoni.

Što se mene tiče, Ustav i zakoni su ovde davno prestali da važe. I to u mnogo većem domenu nego što je pravo nekih likova sa agendom i/ili problemima u glavi (organizatori parade), kojima je očigledno cilj da naprave probleme kako bi dobili preko potrebnu medijsku pažnju.

Mene lično mnogo više pogađa kršenje Ustava i zakona u pogledu privrednih i pravnih stvari, koje se dešavaju svakodnevno, a koje pogađaju široke narodne mase, bez obzira na versko, nacionalno ili seksualno opredeljenje.

Guess what, to kršenje U&Z ne sprovode kleronacofašističke grupe (sa SPC), već upravo oni koji furaju taj izraz. Oni žuti, ne znam da li si imao prilike da ih sretneš...
[ nnn @ 01.10.2011. 09:15 ] @
Cinjenica je a da ogromna vecina gradjana, pa i samih pripadnika gey populacije podrzava zabranu parade.
[ anon142305 @ 01.10.2011. 09:18 ] @
Citat:
cozmo_im: Zabrana je u suprotnosti sa ustavom. Ustav je iznad zakona. Ende.

Au bre...

Ustav je pravni akt najveceg stepena opstosti! Nije njegovo da se bavi pojedinacnim situacijama!
Zapravo, vrlo retko, a ovo nije slucaj!
Konkretizacija je ostavljena zakonima i podzakonskim aktima, uz uslov njihove saglasnosti sa Ustavom.
[ mmix @ 01.10.2011. 09:32 ] @
Citat:
cozmo_im: Mladi ste i ne kapirate, ali dobro, videcete uskoro...

Nece ni tad skapirati, kao sto ni oni moje godiste koji nisu kapirali onomad ne kapiraju ni danas. Godine u Srbiji nisu preduslov licnog prosvetljenja i katarze. U stilu visegodisnjeg laktanja nepojmljivo je da neko trazi neka svoja prava dok zamisljena prava copora nisu ispunjena do poslednje stavke, a posto se to nikad ne desava zakljucak je neminovan, postoje samo prava vecine. Oni cak i ne kontaju paralelu sa severnim Kosovom kojim se busaju toliko, jer ni Albanci sa Kosova nisu daleko od takvog razmisljanja i sa istim prezirom gledaju na barikade.
[ MyWay @ 01.10.2011. 11:05 ] @
Citat:
mmix: Oni cak i ne kontaju paralelu sa severnim Kosovom kojim se busaju toliko, jer ni Albanci sa Kosova nisu daleko od takvog razmisljanja i sa istim prezirom gledaju na barikade.
Auuu pa tu se vidi još jedna paralela - ovi što ne podržavaju paradu su isti oni sa Kosovom kao srcem Srbije? Takođe su i homofobi i latentni homoseksualci, te klerofašisti i rušitelji ustavnog poretka kako se dalo videti u ovoj temi.
Jbte, k'o drugi dnevnik RTS-a ste, ostalo je samo da najzad spojite u jednu rečenicu tipa: 'ostrašćene armade klerofašista srušile su ustavni poredak zemlje podržavajući zabranu parade svojim nepravednim i ničim izazvanim homofobičnim izjavama. Silnici liliputanskog mozga potpomognuti propagandnom mašinerijom laži i krvožednim monstrumima i ubicama još jednom su nas blokirali u pravednoj borbi za ljudska prava i slobode '
[ serbolicious @ 01.10.2011. 11:05 ] @
zasto mislite da je crkva protiv parade? mislim da bi vecina popova i vladika trebalo da se pridruze ucesnicima. verovatno imaju i specijalne mantije u duginim bojama
[ burex @ 01.10.2011. 12:40 ] @
Citat:
MyWay: Auuu pa tu se vidi još jedna paralela - ovi što ne podržavaju paradu su isti oni sa Kosovom kao srcem Srbije?

Nisam siguran da li si dobro pročitao šta je napisao...
[ MyWay @ 01.10.2011. 12:47 ] @
Citat:
burex: Nisam siguran da li si dobro pročitao šta je napisao...
nema tu puno da se skontava - citat je 'oni čak i ne kontaju paralelu sa severnim Kosovom kojim se busaju toliko', što se jednostavno skontava da se oni busaju severnim Kosovom ( i da postoji paralela sa istim).
Ali ajde, možda sam zaribao, prosvetli me dubljim smislom ovih reči
[ MyWay @ 01.10.2011. 12:48 ] @
ima još onih koji nisu zadovoljni jučerašnjom odlukom nadležnih:
Citat:
„Obraćamo se javnosti zbog potrebe da izrazimo svoj stav povodom zabrane održavanja humanitarnog koncerta na stadionu Crvene Zvezde koji je trebalo da se održi nakon prvenstvene utakmice sa Radničkim 1923“.

„Utakmica nije odložena niti je zabranjeno prisustvo publike na stadionu, pa se nameće logično pitanje – zašto je zabranjeno da ista ta publika ostane i na ’trećem poluvremenu’ koje je trebalo da pokaže najlepšu, humanu stranu navijača? Nas ne zanimaju nikakve parade, paraderi i drugi izmišljeni problemi, interesuje nas pravi i najveći problem koji trenutno imamo, a to je naš narod na Kosovu i Metohiji koji je u svakom pogledu ugrožen na svojim vekovnim ognjištima“.

„Očekivali smo najmanje deset hiljada ljudi na stadionu, odnosno prihod od pet miliona dinara. Pored narodne kuhinje i njenih dve hiljade korisnika, pored više ugroženih domaćinstava bez elementarnih higijenskih uslova za život, planirali smo da pomognemo i izgradnju zida oko manastira Devič koji je najugroženiji od svih manastira i na neprestanoj meti terorista, a koji u decembru ostaje bez zaštite vojnika KFOR na milost i nemilost onima koji su ga zapalili 2004. godine. U čijem je interesu uskraćivanje ove pomoći? Ko će da nadoknadi ovu štetu?“.

„Pozivamo sve naše navijače da preplave „Marakanu“ i da bodre svoj klub u novoj pobedi, i da pored toga izdvoje koliko god mogu novca da skupimo što veću sumu koja će makar delimično nadoknaditi ovu štetu koja je nastala nečijim nemarom i nerazmišljanjem o posledicama takve odluke, i pored novčanih priloga, pesmom i koreografijom podržimo Srbe na Kosovu i Metohiji. A na koncertu koji ćemo održati na prvoj narednoj utakmici našeg kluba na „Marakani“, da se pojavimo u najvećem mogućem broju i tako na najkonstruktivniji način izrazimo svoj revolt prema svima koji opstruiraju dobra dela u Srbiji, i da pokažemo još jednom svoju ljubav i privrženost najsvetijem i najugroženijem delu naše zemlje. NEMA PREDAJE“, kaže se u saopštenju Udruženja građana „Delije Sever“.
[ burex @ 01.10.2011. 12:58 ] @
Citat:
MyWay: Ali ajde, možda sam zaribao, prosvetli me dubljim smislom ovih reči

Ukratko: "Pu', mamu im pedersku! Šta oni tu i kome da paradiraju? Crknite bre gejovi! Ček', šta rade na Kosovu? EEEEEE, alo! A ljudska prava? Pa poštujte bre ljudski život jednom mamu vam fašističku! Ua nato plaćenici! Ua!"

Edit:
Citat:
Jedinstvena Srbija otkazala je "Porodičnu paradu" koju je bila najavila za sutra u Jagodini, i pozdravila odluku MUP-a da zabrani sva javna okupljanja.

Dakle, ako nije u inat gejovima, onda parada ne mož' bit' porodična.

[Ovu poruku je menjao burex dana 01.10.2011. u 14:16 GMT+1]
[ Marko Medojević @ 01.10.2011. 13:19 ] @
Da nije gay parade neki se nikada ne bi setili porodice.
Pitam se samo kako na porodice utiče njihovo kraduckanje, jer deca u tim opštinama neće moći da se zaposle osim ako nisu u nekoj stranci i dobiju državni posao preko veze. Na taj način privreda će biti potpuno uništena, tako da će deca roditelja, koji sada održavaju te porodične domaćine na vlasti, živeti u jednom razorenom sistemu kojeg su im predali borci za tradicionalne vrednosti.
[ DaliborP @ 01.10.2011. 14:15 ] @
Mislim da nema osobe u Srbiji koja nema opsezno misljenje o odrzavanju gej parade :-)
Dal je moguce da ne postoji neko koga to sve apsolutno ne zanima, hoce li je biti ili ne. Koga briga, setali ili ne.
[ marko37 @ 01.10.2011. 14:28 ] @
Citat:
DaliborP: Dal je moguce da ne postoji neko koga to sve apsolutno ne zanima, hoce li je biti ili ne. Koga briga, setali ili ne.

Tako bi bilo u normalnoj zemlji. A u ovoj... probaj da upališ TV ili otvoriš neku stranicu sa vestima, a da te ne kljukaju sa tim informacijama.
[ DrJekyll @ 01.10.2011. 14:34 ] @

A sta je s mojom kavurmom, dajte da diskutujemo o tome malo

[ vlada131 @ 01.10.2011. 14:40 ] @
Citat:
Pokret SNP Naši su najavili da će se sutra okupiti i pored zabrane, i da će na skupu na Avali spaliti zastavu EU, a biće postavljena i slika ambasadorke SAD u Beogradu Meri Vorlik na koju će zainteresovani "moći da pljunu".

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=546086
[ Ivan Dimkovic @ 01.10.2011. 14:45 ] @
Citat:
DaliborP: Mislim da nema osobe u Srbiji koja nema opsezno misljenje o odrzavanju gej parade :-)
Dal je moguce da ne postoji neko koga to sve apsolutno ne zanima, hoce li je biti ili ne. Koga briga, setali ili ne.

Err... pa verovatno postoji :-) Samo, zar ti se ne cini da oni koje ovo apsolutno ne zanima ne bi ni ucestvovali na ovoj temi? :-)
[ milivoje t @ 01.10.2011. 15:23 ] @
Pa svakako da bi nas sve boleo paja, da nam iza internet adrese ne pise .rs.
Ovako treba da razmisljam da li smemo u nedelju da krocimo u grad, ne daj boze povedemo porodicu, gde da ostavimo autmobil, a da ne bude razlupan, jos ako imate neokretnosti u centru grada, kako ih obezbediti...
Da ne pricamo o politickim reperkusijama, dan posle kada slike slupanog i spaljenog beograda krenu u svet, jer je mup likove od prosle godine samo pomilovao...

Sa druge strane prvi put od 5. oktobra imamo situaciju da je policija obila poslusnost vlasti, ne racunajuci puc crvenih beretki.
Prvi put imamo situaciju da policijski sindikati koji okupljaju policijace pozivaju na zabranu i savetuju clanovima da se razbole tog dana.
Prvi put imamo situaciju da predstavnik pokreta i stranke Dveri, politickog zastupnika huligana, kaze u dnevniku da su umesto sa vlastima pregovarali sa predstavnicima policijskih sindikata i da su nasli zajednicki jezik ?!

Sta to znaci da je policija popustila pod pretnjom sile neke neafirmisane stranke/pokreta i njene organizovane vojske ? Sta ce da bude kada sutra Dveri opet budu trazile od policije da ne reaguju po nekom njihovom zahtevu ?

I onda normalno da mlatimo ovde 20 strana, jer zivimo ovde i licno nas to pogadja.
[ stil @ 01.10.2011. 16:01 ] @
Citat:
subota, 01. okt 2011, 13:18 -> 16:13
Preteće poruke niškom sedištu "Dveri"

Tokom noći ulaz u prostorije Dveri srpskih u Nišu ispisan je grafitima uvredljive sadržine i skinuta zastava Srbije.

Vandali su tokom noći ispisali grafite uvredljive sadržine na ulaz u prostorije Dveri srpskih u Nišu.

Skinuta je i zastava Srbije zajedno sa metalnim postoljem.

Udruženje se u prostorije u Ulici 7. jula u Nišu uselilo nedavno i do sada nije bilo sličnih incidenata.

http://www.rts.rs/page/stories...�kom+sedištu+%22Dveri%22.html

E pa eto. Biće izgleda još dana za megdana. Kad se država povuče pred huliganima to izgleda ovako. "Zveri = Dveri i Marš iz Niša sekto fašistička." Ljudi se samoorganizuju.
[ DaliborP @ 01.10.2011. 16:20 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Err... pa verovatno postoji :-) Samo, zar ti se ne cini da oni koje ovo apsolutno ne zanima ne bi ni ucestvovali na ovoj temi? :-)

Pa moze recimo neko da kaze nesto tipa ljudi oladite malo, i nije nesto vazno ali takvih nema. Previse je jednostavno takvo misljenje imati, mora bolja analiza da se predstavi :-)
[ MyWay @ 01.10.2011. 16:42 ] @
sad dobih na mail :-)
[att_img]
[ a1200 @ 01.10.2011. 17:10 ] @
Citat:
Ljudi se samoorganizuju.

Da, da... a kad se smoorganizuju da porabijaju prozore ili napishu grafit LDP-u ili Natashi Kandic... e onda je to "fashizam". Ovo naravno nije, ovo je krajnji vid progresa, napretka, toleranicije i demokratije - boze moj, pa ljudi se samoorganizuju. :)

[ stil @ 01.10.2011. 17:15 ] @
Zveri pardon Dveri po definiciji faktički jesu fašistička organizacija.
[ a1200 @ 01.10.2011. 17:17 ] @
Kad ti to tako napredan kazes... to mora da je tako. :)
[ stil @ 01.10.2011. 17:25 ] @
Citat:
U pivnicama Hitler je regrutovao vojsku propalica koji su se zvali smeđekošuljaši ili SA sa zadatkom da šire teror,nasilje I strah na ulicama I da nemilosrdno tuku one koji Hitlerove riječi dovedu u pitanje.

http://www.znanje.org/i/i24/04iv01/04iv01200107/adolf_hitler.htm

Treba poznavati istoriju. To je sve.

Elem princip je potpuno isti. S tom razlikom što se danas zna šta proističe iz takvog sleda događaja. Tada ljudi nisu znali. Reakcija je neophodna jer država nije uspela da se sa ovim problemom izbori.

Sada kada su uspeli u ovome prelaze ne Temerin.

Obraz ide u Temerin sa metalnim šipkama i lancima da napravi red

Ko zna možda im i ti dođeš pod ruku po nekom osnovu. :)

[ a1200 @ 01.10.2011. 17:29 ] @
Obraz != Dveri != SPC != fashisti... al' to je tebi sve isto.

Mozemo da i generalizujemo na drugi nacin:
DS == LDP == NVO == Natasha Kandic == bez-aternativni izdajnici Srbije i prodane dushe, petokolonashi... pa se narod samoorganizovao da im objasni neke stvari.

To sto ti radis je upravo etiketiranje obojeno licnim stavovima tj. ono sto nazivas "fashizmom". Ja sam citao neke proglase Dveri i apsolutno nisam video nista sto podseca na fashizam - ako je argumentovani EU skepticizam == fasizmu, onda stvarno nemamo o cemu da pricamo.
[ stil @ 01.10.2011. 17:39 ] @
Naravno da je isto.

Citat:

Društvo | petak 30.09.2011 | 18:21 -> 21:59
Palma, Dveri,Obraz podržali zabranu
Izvor: Beta, Tanjug

Jagodina, Beograd -- Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, organizacije Dveri i Obraz podržali su otkazivanje Parade ponosa.

http://www.b92.net/info/vesti/...09&dd=30&nav_id=545985

Stav SPC po tom pitanju je poznat, dakle ide i njima znak =
[ Blablabla @ 01.10.2011. 17:55 ] @
Mislim da bi bilo najbolje napraviti anketu da vidimo koliki procenat ljudi je subjektivnog misljenja da je pederasenje jedna od najodvratnijih koncepcija na ovoj planeti i da deli mesto na listi najodvratnijih stvari sa koncepcijom jedenja g0vana.
[ a1200 @ 01.10.2011. 17:59 ] @
@Stil
Znaci svi koji su protiv parade pedera su ustvari fashisti :). Genijalno.
Evo ja sam protiv takve nazovi parade... i sta sad?
[ stil @ 01.10.2011. 18:00 ] @
Pa ništa i ti si fašista. Ako silom namećeš svoju volju drugome i pri tome još žigošeš određen deo populacije bez nekog racionalnog razloga. Kako se to zove.
[ Blablabla @ 01.10.2011. 18:11 ] @
Citat:
a1200: ako je argumentovani EU skepticizam == fasizmu, onda stvarno nemamo o cemu da pricamo.

Mislis da oni znaju poreklo i definiciju pojma 'fazizam'? ... ha ha ha... samo papagajisu bez ikakve naznake svesti.
[ Blablabla @ 01.10.2011. 18:16 ] @
Citat:
a1200: @Stil
Znaci svi koji su protiv parade pedera su ustvari fashisti :). Genijalno.
Evo ja sam protiv takve nazovi parade... i sta sad?

U sustini nemoguce je ista sto je ispravno logicko rasudjivanje objasniti takvima - to ti je kao da u defektan digitron pokusavas da uneses 2 x 3 a ono ti izbacuje 23 .... 83.1121 ..... Nj .....

Neizvodivo je u pogresne umne osnove preslikati logiku. To su "ljudi" ciji mentalni sklop u svojoj najdubljoj osnovi funkcionise po principu pogresnog resavanja onog klasicnog testa inteligencije sa oblicima i prazninama u koje ih treba staviti.

Oni nisu svesni da je sustinski razlog onih koji stoje u pozadini tog besomucnog (i nadasve grotesknog i potpuno nepotrebnog i neproduktivnog za sve strane i bezumnog) forsiranja njihovih aktivnosti upravo to da se regrutuju nacionalisticki ekstremisti na drugoj strani da bi onda oni tako "nacitani" i "svesni" mogli nadalje da budu upotrebljeni za nacionalisticko destabilizovanje drustva i sl. To je stvarni razlog.
[ toplim @ 01.10.2011. 19:08 ] @
Meni je interesantno da se predstavnici lgbt populacije stalno hvataju za "govor mrznje" kao da je to nesto najstrasnije i neko ne znam kako zlo...tako da se oni ogradjuju od drugih ekstremista kao sto su huligani...Samo ja ne znam da huligani uopste pricaju :)...tako da bih ja njih u potpunosti izjednacio...Jer cekajte ako su ljudska prava u pitanju onda ne vidim kakvu oni imaju prednost u odnosu na ove druge...Da li su opasnije reci ili dela??? O tome mozemo do sutra... Tako da dokle god oni hoce da talasaju Srbijom, talasace i ovi drugi... A Dacic se pokazao kao veliki politicar i ako nisam njegov pristalica...uradio je nesto najbolje za zemlju... E sad to sto sam ja voleo da bude batinanje to je sad druga stvar :)
[ burex @ 01.10.2011. 19:27 ] @
Citat:
NS: Pretučen da ne prekreči grafit
IZVOR: BETA
Novi Sad -- Predsednika kućnog saveta jedne zgrade u novosadskom naselju Liman pretukao je danas huligan, kako bi ga sprečio da prekreči navijačke grafite FK Vojvodina.

Očevici su agenciji Beta ispričali da se incident desio kada je predsednik kućnog saveta krečio fasadu zgrade na mestima na kojima su bili ispisani grafiti i nacrtani simboli FK Vojvodine.

Kako su naveli očevici, jedan huligan ga je tukao, dvojica su ga bodrila, a njih još dvadesetak, koji se redovno okupljaju u ovom kvartu, pasivno su posmatrali incident.

Predsednika kućnog saveta je spasao prolaznik, koji je uspeo da odvoji nasilnika od njega.

Nasilnik je predsedniku kućnog saveta prvo povredio glavu, a zatim ga srušio na zemlju i šutirao.

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=546140
[ Isak666 @ 01.10.2011. 19:34 ] @
Pa sto bode prst u oko vrednostima ovog mladica?
Treba da saceka jedno vreme da se to samo od sebe sredi, a ne da izlece pred navijace sa svojim kucnim-savetavlukom. I to van svog stana, na ulici. U po bela dana.

A nikad ne bih rekao da je predsednik kucnog saveta - oblaci se kao normalni, prica tako, nikad to nije naturao nikom na nos i niko ga do sad nije tukao.
Evo - kako njegov kolega iz zgrade pored, nikom nista ne govori, ne zali se, ne maltretira sustanare sa nekim predlozima i niko ga ne tuce?
[ stil @ 01.10.2011. 19:35 ] @
­­

^ Bravo Dačiću. Huligani su shvatili tvoju poruku.
[ bloodstone @ 01.10.2011. 19:38 ] @
Jel' krecio grafit "Vazelin za Urosa!" ili je krecio grafit "Sloboda za Urosa!" ?
[ su27killeryu @ 01.10.2011. 20:37 ] @
kakvi su ovo forumski borci za ljudska prava, znate li da u drzavi koja vojnom silom siri demokratiju po svijetu upravo homoseksualcima do skoro nije bilo dozvoljeno da budu pripadnici te vojne sile? Koliko je parada odrzano ispred bijele kuce povodom toga?

i na kraju moze li neko da mrzi paradiranje bilo to gay bilo crkveno bilo neko drugo kome je cilj da namece misljenje nekome?!
[ Isak666 @ 01.10.2011. 20:43 ] @
Nebitna je parada.
Ona je samo lakmus papir.

Bitno je zbog cega je ona otkazana - zbog onih koji su do sada uletali na tribine, izlozbe, skupove ili nesto peto uz pretnje ili batine prekidali to jer se to njima ne uklapa u njihov referentni okvir.

A sad je novina da je na red dosla drzava da se povuce pred njima.

Ali dobro, ako je vama ok, onda nista.
[ stil @ 01.10.2011. 20:50 ] @
Upravo tako.
[ kelja @ 01.10.2011. 20:51 ] @
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=546140#k5841715

I to je sve sto bi moglo da se kaze na ovu temu.