[ vilil1 @ 01.10.2011. 22:01 ] @
Posto su neke o homoseksualcima zakljucane, moze se i ovde -

Citat:
Dečak u osmoj godini započeo promenu pola

Dečak Tomas Lobel iz Berklija u Kaliforniji, koji sebe danas naziva Tami, već treću godinu koristi kontroverzni tretman blokade hormona, koji treba da spreči da prođe kroz pubertet koj bi ga pretvorio u muškarca.

Lezbejski bračni par koji ga je usvojio, Debora Lobel i Paulina Moreno, odluku da se dečak ovom tretmanu podvrgne tako rano brane argumentom da je bolje da dete promeni pol još dok je malo i da su deca sa poremećajem polnog identiteta koja su bila prinuđena da promenu pola odlože izložena većem riziku od samoubistva u periodu adolescencije. Njih dve tvrde da je prva stvar koju im je Tomas saopštio kada je u trećoj godini naučio jezik znakova (dete pati i od poremećaja govora) bila “ja sam devojčica”, i da su odluku da ga ovom tretmanu podvrgnu, zbog koje ih gotovo svi napadaju, donele jer žele da mu olakšaju život i da ga zaštite od trauma.

Tretman se sastoji u tome da dečak u nadlaktici nosi hormonalni implant koji će mu odlagati pubertet do 14-15. godine.

Do tada ima vremena da odluči da li će se podvrći operacijama i daljem hormonalnom tretmanu i sasvim promeniti pol, ili će samo ukloniti implant i proći kroz normalan pubertet, pri čemu bi mu plodnost ostala sačuvana.

http://www.blic.rs/Slobodno-vr...oj-godini-zapoceo-promenu-pola

Da li je uticaj sredine bitan za razvoj deteta!?
[ a1200 @ 01.10.2011. 22:12 ] @
I vishe nego bitan...
[ plus_minus @ 01.10.2011. 22:22 ] @
Citat:
Posto su neke o homoseksualcima zakljucane, moze se i ovde -

Dal' ste vi sišli s' pameti? Džizs..
[ Aleksandar Đokić @ 02.10.2011. 01:03 ] @
uticaj "roditelja"...
[ boccio @ 02.10.2011. 11:00 ] @
Citat:
vilil1
Da li je uticaj sredine bitan za razvoj deteta!?

Jel to retoricko pitanje, ili zaista ne znas odgovor na to?
[ ctrl alt del @ 02.10.2011. 11:16 ] @
God save America...

ili bolje ne...
[ Lesli Eldridz @ 02.10.2011. 11:31 ] @
Zasto bubuljicari koji pisu onelinere koji u 99% slucajeva nemaju veze sa mozgom ne idu da se nadgornjavaju na fejsbuk? Sta traze na forumima?
[ vilil1 @ 02.10.2011. 11:46 ] @
Citat:
boccio: Jel to retoricko pitanje, ili zaista ne znas odgovor na to?

Pravo da ti kazem, posle ovoga - Njih dve tvrde da je prva stvar koju im je Tomas saopštio kada je u trećoj godini naučio jezik znakova (dete pati i od poremećaja govora) bila “ja sam devojčica”
nisam bas siguran. Nema razloga da ne verujem mamama.
[ plus_minus @ 02.10.2011. 17:09 ] @
Ali, ima razloga da se ne veruje u svakave priče i mamce u 'najpogodnije' vreme.
[ Dejan Bizinger @ 03.10.2011. 21:05 ] @
Uticaj sredine jeste bitan ali ne i presudan. Verovatno su vece sanse da neko iz Beverley Hills-a bude uspesan u zivotu u odnosu na onog iz Bronksa ali ne mora d znaci da je neko hendikepiran sredinom u kojoj jeste. Iako sam procitao jednom da "sreca zavisi od geografije" :).

Onaj gornji primer spada u ekstremne.