|
[ Marko Medojević @ 11.10.2011. 17:29 ] @
| Citat:
Beograd -- Trogodišnjoj devojčici pitbul je odgrizao uvo danas oko 15 sati u Ulici Vlade Ilića na Karaburmi. Devojčica nije životno ugrožena.
Nesreća se dogodila dok su se devojčica i njena baka vraćale iz obdaništa i prolazile pored dvorišta u kojem je bio pitbul.
Kako saznajemo, pas po imenu Goldi je odjednom izleteo iz dvorišta, čija kapija nije bila dobro zatvorena, napao devojčicu i odgrizao joj uvo.
Prema rečima komšija, pitbul je star oko 7 meseci i sa svojim vlasnikom već izvesno vreme živi u ulici u kojoj se dogodila nesreća.
Devojčici je pomoć prvo ukazana u Urgentnom centru, a potom je prevezena na Kliniku za ORL, gde joj se sada radi rekonstrukcija uveta.
U Veterini Beograd kažu za "Blic" da njima još niko nije prijavio ovaj slučaj, ali da će odmah po prijavi reagovati.
link
Gde je ime i slika vlasnika džukele?! Govedo treba smestiti u ludnicu, a ne u zatvor. |
[ Dexic @ 11.10.2011. 17:32 ] @
Ne vredjaj dzukele i goveda poredjivanjem sa vlasnikom i tim pitbulom :)
[ 3way @ 11.10.2011. 18:38 ] @
pas je jos uvek ziv? putam se sto ga nisu ubili do sad...
[ geniuxx @ 11.10.2011. 18:48 ] @
I vlasnik je jos uvek ziv? putam se sto ga nisu ubili do sad...
[ Wi-Fi @ 11.10.2011. 19:28 ] @
Nije pas kriv, vec vlasnik
[ 3way @ 11.10.2011. 19:31 ] @
Normalno da je kriv. Samo, kaznjavanje vlasnika nece uciniti psa manje opasnim.
[ Wi-Fi @ 11.10.2011. 19:33 ] @
Ne moze pas biti kriv, jer nije covek, niti je sam sebe dresirao, kontrolisao itd.
[ 3way @ 11.10.2011. 19:34 ] @
Ne kazem da je pas kriv, nego da je opasan i da ga kao takvog treba eliminisati.
[ Wi-Fi @ 11.10.2011. 19:36 ] @
E, to je vec nesto drugo. Eliminacija da, ako ne moze da se prevaspita. Jeste da je odgrizao uvo (da li potpuno ili ugrizao, pitanje je), ali nije sad da je masovni ubica...
[ fanfon @ 11.10.2011. 19:43 ] @
Cini mi se da je se na zapadu u ovakvim slucajevima zivotnja uvek usmrti...
[ X Files @ 11.10.2011. 19:45 ] @
Sad je verovatno vreme za preispitivanje jedne stare teme:
http://www.elitemadzone.org/t422741
[ Srđan Pavlović @ 11.10.2011. 19:46 ] @
^^
Da, ali se na zapadu isto tako zna kako se i pod kojim uslovima drže kućni ljubimci.
[ geniuxx @ 11.10.2011. 19:46 ] @
I pas i vlasnik.
[ Wi-Fi @ 11.10.2011. 19:47 ] @
@ X Files: Ma jeste, treba zabraniti rasu zbog par slucajeva...
Posle pitbull-ova treba zabraniti bracu crnce jer su oni lopovi/ubice.
[ DeMONOiD @ 11.10.2011. 19:52 ] @
Citat: 3way: Ne kazem da je pas kriv, nego da je opasan i da ga kao takvog treba eliminisati.
A zasto ga eliminisati?Po defoltu pitbulovi i stafordi su kao rasa kod nas maksimalno satanizovani i protiv njih se vec konstantno vrsi medijska hajka.....pa majku mu nesecam se da sam video neki clanak u novinama da je neki zlatni retriver ili dalmatinac napao a zna se da su obe pasmine ispred u statistici po broju napada na ljude ispred pitbul/staforda.....
[ 3way @ 11.10.2011. 20:00 ] @
Uopste ne mislim da je bitno to sto je u pitanju pit. Licno 'poznajem' neke sasvim stabilne pitove i staforde, kao i neke druge rase kojima ne bih ni u sumu pustio...Kao sto je rekao WiFi, treba videti da li moze da se prevaspita...
[ vaske71 @ 11.10.2011. 20:41 ] @
Ja bi dzukca raskinuo na delove rukama ,skuvao i pojeo a da me vlasnik samo pogleda lose - i njega bi ... pa nek sam u zatvoru i 20 godina
Hebem te drzavo kad nam deca strahuju ...
[ maliradojca @ 11.10.2011. 21:25 ] @
Opet ce ovako nesto biti u vestima, samo je pitanje vremena cije ce dete nastradati i kada, a za ovim zaista nema potrebe. Ova drzava ne moze da obuzda ni priglupe vlasnike opasnih pasa, a hoce da se bavi gejevima, Kosovom, nacionalnim stragijama i slicnim velikim temama. Kada bi ovaj vlasnik dobio 8 kumulativnih kazni u zbiru od 10 godina i da isplacuje sledecih 20 godina odstetu detetu, kada bi se placalo npr. 50.000 hiljada za anonimnu dojavu za setnje psa bez korpe, jos par "kada bi..." bili bi divno.
[ Dexic @ 11.10.2011. 21:32 ] @
Citat: fanfon: Cini mi se da je se na zapadu u ovakvim slucajevima zivotnja uvek usmrti...
Mda :( Proveo sam jednom mesec dana u Nemackoj, tri psa napravila dzumbus (dva unakazenja, jedno ubistvo), nista im nije bilo :(
Zivotinje su na zapadu vise zasticene nego ljudi, i to je nazalost istina a ne harikiranje. Za ubistvo zivotinje ce vas sigurno neko prijaviti, za coveka ce vam mozda i pomoci da se otarasite tela :(
[ milivoje t @ 12.10.2011. 00:31 ] @
^Pa naravno kada su psi u proseku mnogo bolji od ljudi.
Ne znam, problem je u vlasnicima tih ozloglasenih rasa. imam psa pa znam vecinu vlasnika pasa u okruzenju, imam komsiju koji ima dva psa te rase stafordski terijer i oba su umiljata, vesela i bezopasna, covek je normalan kao i njegova porodica.
Ali to je bedni izuzetak, jer ostali vlasnici tih pasa, a moje komsije, konkretno su:
-neki klinac sa nacionalistickim majicama, vrlo niskog rasta i pokusajem bildovanja, vristeci kompleksas
-neki deda, lud ko struja, nekad bio krimos, ima vise pasa, svi su agresivni, drzi ih na lancima od po sto kila
-mlad, a celav decko, sve pare idu na bmw, garderobu i psa, a nema od cega da zivi, takodje nesrecni kompleksas
-neki klinci navijaci mangupi, sitni i ruzni, kao nabavili pse za licnu zastitu
-vlasnik jednog od kafica iz komsiluka, inace seljacina
-lokalni skinhed, taj je jos i najnormalniji iz ove ekipe...
I sta onda ocekivati od pasa takvih ljudi. Pas se vaspitava i sazreva kao licnost slicno coveku, ishod zavisi od ljudi koji ga vaspitaju i okruzenja u kome odraste.
Vecina tih ljudi kupi te pse da bi lecila neki licni kompleks ili hranila svoje komplekse.
Kada vec ne moze da se vrsi psiho test vlasnika pre nabavljanja psa, onda treba poostiriti zakone koje propisuju tu oblast i vec jednom poceti sa primenom. Nazalost rase kao sto su stafordi, pitbulovi, rotvajleri, dobermani, borbeni mastifi i sl. cesto kupuju ljudi da bi ih zloupotrebili, a planski nacinili agresivnim, nenosenje brnjica kod tih rasa i takvih masa ne sme da bude kaznjeno sa 50 evra, vec 500. Naplati se 10 kazni, procuje se i svi ce sutra kupiti i nositi brnjice.
Ali juriti i terati ljude da stavljaju brnjice raznim sitnim kerovima, koji su najcesce laksi i bezopasniji od domace macke, je smesno.
[ marko37 @ 12.10.2011. 01:40 ] @
Bio je i vlasnik na TVu. Na stranu ovaj nesretan događaj, ali vlasnik deluje kao običan čovek (ima jedno 50-60 godina) i na prvi pogled nije tipičan ljakse koji drži opasne pse. Nije baš ni mnogo bitno, ali tvrdi da je pas običan mešanac, a ne od ozloglašenih rasa.
[ Marko Medojević @ 12.10.2011. 07:19 ] @
Citat:
BEOGRAD - Užas!
Razjareni pitbul odgrizao je juče uvo trogodišnjoj devojčici P. L., koju je baka, oko 15.30 sati, vodila iz vrtića na Karaburmi! Napad se dogodio u Ulici Vlade Ilića, a pomahnitalog psa jedva su odvojili od deteta!
- Bilo je užasno! Prolazio sam kolima i video kako životinja u čeljustima drži glavu devojčice koja je vrištala! Razjarenog psa nisu mogli da odvoje od deteta. Pokušali su da mu otvore čeljust i izgledalo je kao večnost dok u tome nisu uspeli. Devojčica je bila sva krvava! Čini mi se da joj je bilo otkinuto pola uveta i deo kože i kose s glave - rekao je za Kurir jedan od očevidaca.
Kako Kurir saznaje, baka je unuku vodila s desne strane, dalje od ulice i automobila. U jednom trenutku, iz dvorišta kuće izleteo je pitbul i napao dete. Devojčica je privatnim kolima prevezena do Urgentnog centra.
Đorđe Milovanović, vlasnik kuće iz čijeg je dvorišta istrčao pitbul, rekao je da on nije vlasnik životinje.
- Vlasnik psa je moj komšija, koji je navratio kod mene u goste, ali je zaboravio da dobro zatvori kapiju. Zbog toga je pas istrčao na ulicu. Pitbul se zove Goldi, ima sedam meseci i dosad nije bio agresivan - rekao je Milovanović, koga je policija privela na razgovor.
Jedan od komšija ispričao je da ovo nije bio prvi put da isti pitbul napadne.
- Prekjuče je to kuče napalo psa jedne komšinice. Jedva su ga otrgli, trebalo je dvadeset minuta da ga odvoje od životinje. Video sam da ga vlasnik vežba da bude agresivan. Davao mu je da grize automobilsku gumu i štapove. Ceo kraj ga se plaši - kazao je komšija koji nije želeo da se predstavi.
link
Nije baš kredibilan izbor (Kurir), ali ako je ovo tačno vlasnika psa prvo treba na lobotomiju (šiljak za led i čekić) pa onda doživotno u ludnicu.
[ ctrl alt del @ 12.10.2011. 08:26 ] @
Bar u Beogradu se svakih par godina dogodi ovakav slučaj i digne medijska hajka a zatim ništa... Voleo bih da znam šta se desilo sa vlasnikom psa koji je pre 5-6 ili više godina izgrizao dete negde kod Pejtona, a slično se desilo valjda i u Boru pre par godina.
Komunalni panduri šetaju uniforme i ne rade svoj posao. Trebalo bi pod hitno kažnjavati svakog vlasnika psa većeg od čivave koji ga šeta bez povodca i korpe. Kazne treba da budu bar kao za saobraćajne prekršaje ili veće.
Dalje, sve službene i borbene pse treba tretirati kao oružje, vlasnici pre nabavke (dobijanja dozvole za držanje) moraju da prođu odgovarajući psihološki test, test iz kinologije i da imaju čist krivični dosije. Takve pse sme da šeta samo vlasnik i on odgovara za njih. Kod mene u kraju jedno pitbuloliko čudovište često šetaju polupokretna baba ili devojčica od 12 godina i sigurno nemaju snage da ga obuzdaju u slučaju potrebe.
Sve pse koji imaju vlasnika treba čipovati (znam da je bilo opiranja ovoj akciji), a SVE lutalice, dobre i zle pohvatati u najkraćem roku i ako se iz privatnih izvora ili nekih evropskih/američkih/pastafarijaskih ne nađu sredstava za njihovo držanje ili ako niko ne preuzme brigu o njima - uspavati. Ova država nema novca da se brine o svojim bebama pa nećemo valjda u pse ulagati. Zašto je OK i legalno da lovačka društva organizuju periodične akcije čišćenja lovišta od štetočina i da tom prilikom mogu "nehumano" puškom da ubiju svakog psa ili mačku lutalicu, a taj model ne dozvoljavamo u gradu. Pa valjda nam ljudi više znače od fazana, srna i zečeva.
E, da - za primer uspavati i vlasnika ovog psa koji je odgrizao uvo devojčici. Dugo ga uspavljivati...
[Ovu poruku je menjao ctrl alt del dana 12.10.2011. u 11:02 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao ctrl alt del dana 12.10.2011. u 12:19 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 12.10.2011. 10:24 ] @
Jel ovde pokretac teme, po ugledu na sve nase novinare, svesno i namerno promenio rec "staford" u rec "pitbull" da bi mu tema bila senzacionalnija ili sta je u pitanju?! osto vidim da je na b92 isti taj tekst ali je ovaj gospodin svaku rec "staford" iz njihovog teksta promenio u "pitbull". Zalosno.
A drugo, najobicije dzukele lutalice ujedaju ljude svakodnevno ali se o tome ne pise. Y*ebiga, nije isteresantno da bude naslov "obicna dzukela lutalica ujela dete". To nece niko da cita.
A trece, ovo je pas od 7 meseci, malo mi je cudno da je toliko krvolocan. Pogotovo mi je cudno da hoce da napada ljude. Pitovi nemaju cest obicaj da napadaju ljude. Druge pse da, ali ljude samo ako su poprilicno poremeceni u razvoju.
[ milivoje t @ 12.10.2011. 12:09 ] @
To nije tacno.
Pod jedan ja ne poznajem coveka koji nije bio nekad napadnut od psa ili ujeden najcesce u detinjstvu. Pa eto svi to prezivesmo, nije toliko strasno.
Pod dva ti psi su u najvecem broju slucajeva bili vlasnicki psi. Vrlo, vrlo retko lutalice. Ako su bile lutalice, to su bili kucni psi nedavno izbaceni na ulicu,
pa su izgubljeni i izbezumljeni ujedali od straha. U svakom slucaju takvi brzo budu ubijeni, za razliku od vlasnickih.
Pod tri vrlo je velika razlika koji te pas ujede. Sitni psi mogu da ujedu intenzitetom stipljke za ves i imaju sitne zube. Isto tako pas odmerava ujed, kao sto ti mozes odmeriti udarac pesnicom ili samar. Vecina 'obicnih' pasa ujede tako da te zaplasi, a ne povredi, ne zarivaju zube i povrede su uglavnom ogrebotine, nista vise.
Potpuno druga stvar je ako pas krene da ti kida meso i ima stravican ugriz sto je obicaj kod brbenih pasa ili rasa kao sto je rotvajler... Bas zato takvi psi moraju obavezno proci stroge i profesionalne obuke.
Da se vratim na tacku dva, koliko ljudi znate da im ne bi dali vozacku dozvolu, koliko ljudi znate da im ne bi dali da vaspitavalju decu itd, ali ipak oni voze kola i imaju decu. E, pa isti su i vlasnici pasa, tu ne moze nista da su ucini, sem da se zakoni rigorozno sprovode.
Hvala bogu devojcica je mlada, mozda i zaboravi sta se desilo, a ne ostanu oziljci.
[ 3way @ 12.10.2011. 12:19 ] @
Citat: Nabukodonosor:
A drugo, najobicije dzukele lutalice ujedaju ljude svakodnevno ali se o tome ne pise. Y*ebiga, nije isteresantno da bude naslov "obicna dzukela lutalica ujela dete". To nece niko da cita.
Nije tacno, svakih 5 minuta imas u novinama kako je copor besnih lutalica, copor izgladnelih lutalica ili neki slican copor napao ovoga ili onoga...
[ 3way @ 12.10.2011. 12:21 ] @
Citat: ctrl alt del:
Komunalni panduri šetaju uniforme i ne rade svoj posao. Trebalo bi pod hitno kažnjavati svakog vlasnika psa većeg od čivave koji ga šeta bez povodca i korpe. Kazne treba da budu bar kao za saobraćajne prekršaje ili veće.
Nista to ne vredi...Komunalna policija zevzeci i nista ne radi. Vlasnici pasa i setaci ce uskoro morati da pocnu da nose oruzje i njime se brane od agresivnih pasa.
[ llux @ 12.10.2011. 12:50 ] @
Nabuko, jel ti stvarno ne znas da vest moze i da se promeni kada dodje do novih saznanja?
[ maliradojca @ 12.10.2011. 13:09 ] @
Citat: milivoje t:Hvala bogu devojcica je mlada, mozda i zaboravi sta se desilo, a ne ostanu oziljci. Da, sigurno ce da zaboravi da joj je ker odgrizao uvo. Imace traume ceo zivot.
[ Marko Medojević @ 12.10.2011. 14:54 ] @
Sve dok se šetnja kera bez zaštitne korpe ne kažnjava sa minimum 1000e po ušima, ništa se neće promeniti.
Često trčim stazom za trčanje u šumi na Banjici i tu postoji jedno 5 tabli na kojima piše zabranjeno puštanje psa. Međutim, stoka pušta kerove koji kidišu na ljude, a preko svega ostavljaju i izmet na stazi.
Pitam se šta radi komunalna policija osim što uzima pare sa budžeta!
Pored navedenog, kerova lutalica je suviše na ulicama Beograda i taj problem je potrebno rešavati. Neku političarku su ranije napale lutalice u sred grada što je sramota za Beograd.
[ milivoje t @ 12.10.2011. 15:09 ] @
Beograd na listi sramota ima jedno 1000 sramotnijih stavki od pasa lutalica, kao sto banjicka suma ima vece probleme od pasa, a vezani su narkomane, manijake, djubre...
Posto cesto trcis u b.sumi i kazes kidisu kerovi, koliko si puta izujedan tamo ?
[ 3way @ 12.10.2011. 16:12 ] @
Citat: Marko Medojević: Sve dok se šetnja kera bez zaštitne korpe ne kažnjava sa minimum 1000e po ušima, ništa se neće promeniti.
Kaznjava se i sada, pa se to ne sprovodi.
[ Shomi Li Jones @ 13.10.2011. 08:57 ] @
Pa tog psa treba ubiti, jer mislim da kad oni osete ljudsku dok su mali, gotovo...
A Pit Bulove treba zabraniti jer je jedina značajna karakteristika te rase (kao i većine rasa pasa) izlged, odnosno nadrkan izgled, a sama želja da se ima nadrkan izgled (odnosno pas koji tako izgleda) je po meni nešto protiv čega se treba boriti... Većina vlasnika tog psa koje vidim po ulici su ljudi koje bi generalno više voleo da nisu deo ovog društva.
[ Isak666 @ 14.10.2011. 23:14 ] @
Cujem cesto ovo kad pas oseti krv - je l' neko zna ima li to veze sa bilo cim?
[ Nabukodonosor @ 14.10.2011. 23:30 ] @
Pa naravno da nema. Imas ovakvih ljudi na svakom koraku, koji lupetaju gluposti, a nemaju pojma ni o cemu. Kao ovaj gore iznad sto je to rekao.
[ Isak666 @ 15.10.2011. 08:37 ] @
Pa kontam ja da to nisu vampiri, ali malo malo pa cujem ovakvu izjavu.
Pa mislim, mozda je pogresan izbor reci ili nesto narodski receno, pa ajde da proverim.
[ Marko Medojević @ 15.10.2011. 14:14 ] @
Citat:
Pas izujedao devojčicu i ženu
IZVOR: BLIC
Beograd -- U beogradskom naselju Zemun polje, jutros oko 11 časova pas je napao devojčicu i ženu.
Dr Nada Macura, portparol beogradske Hitne pomoći, kaže da je žena, u pokušaju da devojčicu odbrani od psa, zadobila četiri ugriza leve podlaktice.
Emina Gvozdanović (45), inače vlasnica psa mešanca, vodila je kuče na povocu sa kojeg se ono otrgnulo i napalo Anu Belak (15).
"Poziv smo primili u 11.29 sati. U Ulici Andrije Habuša, kod broja 35, zbrniuli smo ženu sa povredama nadlaktice, od ujeda psa, i prevezli je u Infektivnu kliniku“, kaže Macura.
Devojčica je, kako je rekla, privatnim automobilom prebačena u Institut za majku i dete u Novom Beogradu.
U beogradskoj policiji je potvrđeno da je pas napao devojčicu nanavši joj povrede u predelu leđa, nogu i ruku.
Portparol Instituta za majku i dete dr Radoje Simić potvrdio je da je 15-godišnja devojčica primljena u tu zdravstvenu ustanovu.
"Ima rane po ruci i kolenu koje su joj ušivene. Reč je o lakšim telesnim povredama, i ona će biti puštena na kućno lečenje, uz terapiju antibioticima“, rekao je dr Simić.
link
Citat:
Čopor od sedam pasa napao ženu na Zvezdari
Još jedan napad pasa dogodio se juče, ovaj put u beogradskom naselju Zvezdara. Prema informacijama iz policije, u Pančinoj ulici, kod broja 1, u blizini OŠ "1.300 kaplara", sedam pasa lutalica napalo je Draganu Dimitrijević (36) nanevši joj lakše telesne povrede. Ona je zadobila ujede po rukama i nogama, a rane su joj zbrinute u KBC "Zvezdara".
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|