[ Grof_mo @ 09.11.2011. 19:31 ] @
Poštovani, da li neko slučajno ima service manual za navedenu masinu? naime radi se o tome da je bila na servisu i nije popravljena pa sam ja odlučio da je popravim ali slabo mi ide -bilo je problema sa programatorom i to sam rijesio (rastavio ga komplet i prečistio sve kontakte) testiran instumentom i svi kontakti rade -prelivala mi je vodu i nije htio da radi hidrostat pa sam i to riješio vađenjem prigušnice iz crijeva (preporuka kolege sa foruma) -programator je i dalje stajao na mjestu gdje masina grije vodu, skuzio sam da je nivo vode malen i da grijač nije nikako pod vodom -povecao sam nekako nivo vode na hidrostatu i sada je grijač potopljen u vodu ali programator i dalje ne dobija komadu da ide dalje. -termostat sam sam testirao i on radi (otvara kontakte) da li me neko zna objasniti malo oko toga termostata, on ima duple kontakte tj. reagira na dvije temperature 64 i 74 na nizoj temperaturi je spojen grijač a na višoj programator i sad kad se postigne temp od 64 ugasi se grijač i nije mi jasno kako onda to sve radi? Kako će temp da poraste na 74 i da dadne komande za programator ako je grijač ugasen????? već sam napomenuo da je masina bila na servisu te ne znam da li je sve spojeno kako treba na kablovima imaju oznake i brojevi i pratio da bude sve spojeno kako bi trebalo da bude na hidrostatu su svi stelunzi pomjereni i odavijani, ima li potrebe uzimati novi ili se taj da podesiti? Svaka pomoć je dobro dosla |