|
[ jandrino jato @ 11.11.2011. 16:35 ] @
[ Isak666 @ 11.11.2011. 17:39 ] @
8m2?
[ Sceka @ 11.11.2011. 18:08 ] @
Ne razumem, zivi kao postanar u stanu koji ima 8 kvadratnih metara?!
Ili zivi kao podstanar u stanu pa u tom stanu ima neka prostorija od 8 kvadrata gde ona zivi sa cerkom?!
Ili nesto sto samo ti razumes?!
I sta je to sto ti imas a velicine je dva kvadrata ili "2m2" - ako to to znaci?!
Ili ti zivis kao podstanar u "2m2" - sta god to znacilo?!
A mozda sam ja glup k'o cep?! Moze biti i to!
Pozdrav!
[ anakin14 @ 11.11.2011. 19:17 ] @
ne razumem, treba neko da joj pokloni?
[ straniplacenik @ 11.11.2011. 19:24 ] @
a gde pise da je to toliko mali stan ili sta god da je?
e pa da, hajde svi da skacemo zbog problema u zivotu, kako ko, neko sa mosta, neko sa zgrade, u zavisnosti od standarda :-)
msm, zena ima problem u glavi i njoj treba pomoci, ne davanjem kvadrata vec lekovima,...
[ fanfon @ 11.11.2011. 19:30 ] @
Bolje bi bilo da neko napise ko placa sve te medije u Srbiji pa da vidimo ciji interesi se preplicu kad se svakodnevnim senzacionalizmom potpaljuje javno mnjenje u Srbiji i skace sa afere na aferu i skrece paznja sa odredjenih desavanja. Ovakvih kao ova nesrecnica je desetine hiljada u Srbiji.
[ madcama @ 11.11.2011. 20:36 ] @
Citat: fanfon: Bolje bi bilo da neko napise ko placa sve te medije u Srbiji pa da vidimo ciji interesi se preplicu kad se svakodnevnim senzacionalizmom potpaljuje javno mnjenje u Srbiji i skace sa afere na aferu i skrece paznja sa odredjenih desavanja. Ovakvih kao ova nesrecnica je desetine hiljada u Srbiji.
Nista nisi pogresio sto si napisao, ali mi koji na nasu srecu nismo u istim problemima kao i oni svakodnevno okrecemo glavu na drugu stranu. Zelim da verujem da nisu svi u takvoj situaciji samo zbog svojih gresaka.
[ jandrino jato @ 11.11.2011. 20:36 ] @
Sceka@ zao mi je sto ne razumes!
[ Sceka @ 11.11.2011. 21:15 ] @
Pa objasni mi, stvarno ne razumem sta si hteo da kazes?!
Pozdrav!
[ Count Zero @ 11.11.2011. 21:39 ] @
PA rekao je "ja imam", u smislu da on sam, kao osoba, zauzima 2 kvadrata.
[ Sceka @ 11.11.2011. 22:24 ] @
Citat: Count Zero: PA rekao je "ja imam", u smislu da on sam, kao osoba, zauzima 2 kvadrata.
Pa ok, ali i dalje ne razumem post?! U redu ako on zauzima 2 kvadrata, pa sta? Kakve to veze ima sa tim sto ja i dalje ne razumem kako ta zena sa cerkom zivi. Odnosno, samo da kazem, ne zanima me nikakva varijanta zaljenja nikoga tako da, mozda zbog toga, ne razumem o cemu se radi. I kako 8 kvadrata moze da se racuna u stan? Ma, nema veze. Ionako me smaraju te pateticne price. Sto neko rece, jel' sad treba neko da donira po neki kvadrat ili sta...?! A najvise ne razumem da neko te stvari cita i pridaje im kao neku vaznost time sto, sta?! Postavi kao temu na forumu nebi li se neko, sta...?! A sam ne mrda prstom da pomogne, samo se cudom cudi?! :) Ma nemam ja problem sa tim sto se ne mrda prstom, ni ja ne mrdam nicim da pomognem masi ljudi kojima treba neka vrsta pomoci ali ne vidim svrhu postavljanja problema kao teme na forumu. Ni prva ni poslednja takva zivotna prica. Cak ima gorih, mnogo gorih, pa sta?!
Ma ok, nema veze... Mrzi me dalje da komentarisem bilo sta u vezi ovoga. Ja - ende u ovoj temi!
Pozdrav!
[ BluesRocker @ 11.11.2011. 22:26 ] @
Može se živeti i u 8 kvadrata, ovo je primer za 10 kvadrata:
http://www.youtube.com/watch?v=JZSdrtEqcHU
Očigledno da kvadratura nije bila najveći problem.
[ jandrino jato @ 11.11.2011. 22:41 ] @
Sceka@ e vidis da si ti tako odrastao sa tvojom majkom u stanu od 8m2 ne bit tako nesto sebicno pisao i mislio! a hteo sam reci da ja kad legnem da spavam imam 2m2 ili da bih ti bolje razumeo zauzimam 2m2 da kazem kako je tih 8m2 jako malo za jednu osobu a kamoli za dve!!! posto si toliko sebican ne treba ni svoje misljenje da delis!
[ maliradojca @ 11.11.2011. 23:25 ] @
Pa oduvek je bilo sirotinje, neki spavaju pod mostom, sta se iscudjavas.
[ ventura @ 11.11.2011. 23:47 ] @
'Majci' pod hitno oduzeti starateljstvo nad detetom, dodeliti ga ocu, ako on ne želi onda će već centar za socijalni rad naći rešenje gde smesitit to nesrećno dete.
Potom je treba uhapsiti i suditi joj za teško ubistvo u pokušaju sa minimalnom zatvorskom kaznom od 10 godina, a ako nije uračunljiva pa ne može u zatvor, nema problema, ali je u tom slučaju treba smestiti u mentalnu instituciju, gde će provesti ostatak života.
Ajde što ima budala pa seku sebi prste ili skaču sa zgrada, ali to raditi sopstvenom detetu... More... Ali najtužnije od svega je što će sutra po novinama osvanuti tekstovi o prikupljanju pomoći za 'jadnu' ženu i akcija da joj se obezbedi stan.
[ jandrino jato @ 12.11.2011. 00:54 ] @
a donosis zakljucke a neznas drugu stranu istine! mozda je nju muz tukao i izbacio na ulicu? da je taj otac hteo da uzme dete to je mogao sudcki odavno! dosta zena kad ostavi muz cela rodbina okrene ledja u fazonu kao sramota je familiju ! nikad ne znas sta je istina! al je istina da su dve osobe zivele u 8m2 sto je najzalosnije to DETE ni krivo ni duzno se patilo!!! ja o detetu pricam! njega mi zao! pa onda tek majke!
[ ventura @ 12.11.2011. 01:00 ] @
Pa šta ako ju je muž tukao?
Pa šta ako živi u 8m2?
Pa šta ako joj je cela rodbina okrenula leđa?
Da nije to možda opravdanje za ubistvo sopstvenog deteta?
Ako nije u stanju da se brine o svom detetu i ako mu želi dobro, onda će ga predati u centar za socijalni rad gde će sigurno imati bolje uslove od ovih opisanih. A ako zaista želi da učini nešto za sebe i za svoje dete, onda će se potruditi da uradi nešto po tom pitanju, a ne da skače sa zgrade... Masa starijih ljudi nema koga da brine o njima, dosta njih imaju i neka imanja o kojima neko treba da se brine.. U najmanju ruku time bi obezbedila normalan smeštaj i hranu za sebe i dete, ali ne, za to mora da se podmetnu leđa, lakše je okupiti novinare i popeti se na krov zgrade... Zato sa bitangom u zatvor ili ludnicu, a ne još da je sažaljevamo.
[ jandrino jato @ 12.11.2011. 16:47 ] @
Ako nije u stanju da se brine o svom detetu i ako mu želi dobro, onda će ga predati u centar za socijalni rad gde će sigurno imati bolje uslove od ovih opisanih. A ako zaista želi da učini nešto za sebe i za svoje dete, onda će se potruditi da uradi nešto po tom pitanju, a ne da skače sa zgrade... Masa starijih ljudi nema koga da brine o njima, dosta njih imaju i neka imanja o kojima neko treba da se brine.. U najmanju ruku time bi obezbedila normalan smeštaj i hranu za sebe i dete, ali ne, za to mora da se podmetnu leđa, lakše je okupiti novinare i popeti se na krov zgrade... Zato sa bitangom u zatvor ili ludnicu, a ne još da je sažaljevamo.
Ventura@ tolika je guzva u centrima za sr da decu normalnu stavljaju u dom za decu ometenu u razvoju Veternik u neko novo izgradjeno posebno odeljenje! U drzavi je toliki haos napravljen da su deca na zadnjoj tacki dnevnog reda! samo pogledaj koliko kasni decji dodatak!!! e ona se sigurno trudila oko deteta jer vidis da je zena radila! znaci samohrana majka podstanar se borila za bolji zivot svog deteta! a ti stari ljudi imaju penzije redovne sto se cak na vestima i novimana moze procitati da su penzije sigurne do izbora sto je jos nekih 6 meseci! al ja opet ponavljam da mi je zao deteta a ne tamo nekih staraca koji su nesto proziveli u zivotu za razliku malog deteta od 4 godine! ja pricam o detetu a ne o njegovoj majci i tamo nekim starcima koji se guraju u postama bankama u 8-9h ujutro da poslovan covek ne moze od njih da zivi !! bre u francuskoj nigde pre podne tako rano nema staraca!!! znaci ja ponavljam da mi je zaooooooo deteta koji odrasta u takvom okruzenju i u 8m2 !!! tolike kasarne zjape prazne evo cak i na topcideru,zemunu da lepo mogu ljudima da daju po jednu spavaonu koja se dovoljno velika da tu ljudi mogu da zive besplato i sami da brinu od mokrim cvorovima i placaju komunalije! bilo bih lepse! ona nije zvala novinare nego to policija radi!!! zao mi deteta koje nista nije krivo!
[ Braksi @ 12.11.2011. 17:49 ] @
Citat: pa j*b* te ja imam 2m2 !!!
javljas se iz samice ? Dobro je da bar imas internet.
[ su27killeryu @ 12.11.2011. 21:15 ] @
aman, misliio je na to da je toliko debeo da zauzima 2 metra kvadratna
ne znam sta doticna gospodja misli ali postoji toliko zapustenih i napustenih sela po Srbiji sa ogromnim kucerinama pa nek nadje gazdu kome ce cuvati ovce i neka zivi tamo, zivjeti u velikom gradu nije pravo nego privilegija
[ New Village DC @ 13.11.2011. 00:20 ] @
Ne bih rekao da je ova vest od onih srceparajucih gde mediji staju na stranu siromasnih a mnogoclanih porodica. Ovo je cista crna hronika, bar je ja tako dozivljavam. U ovom slucaju bih se slozio u potpunosti sa Venturom, jer ovo sto je ova zena pokusala, se ne moze ni u kom slucaju nazvati normalnom i razumnom reakcijom.
p.s. Odusevio sam se sa onim videom sa gornjeg linka. Tako bih nesto voleo da imam, i to bas u najprometnijem delu grada. :)
[ Onaj @ 13.11.2011. 01:04 ] @
Citat: su27killeryu:zivjeti u velikom gradu nije pravo nego privilegija
Ziveti u ljudskom mravinjaku... Pazi kad ti je to neka privilegija...
[ su27killeryu @ 13.11.2011. 01:11 ] @
a sta je onda?!
[ Onaj @ 13.11.2011. 01:19 ] @
Ne znam sta je ali privilegija nije. Ima toliko lepsih mesta za zivot...
[ make_lele @ 13.11.2011. 12:54 ] @
[ miki_maus @ 13.11.2011. 14:05 ] @
Za mene nije privilegija, svakako, ali ne mogu reci ni da je kazna.
Svodi se, upravo, na izbor pojedinca. Doticna zena je mogla da opusteno da ode u neko selo, i zivi sasvim pristojno, cuvajuci neciju kucu, uzgajajuci stoku...
[ iva_80 @ 13.11.2011. 16:13 ] @
Vrlo je zanimljivo da niko od vas ni jednog trenutka nije spomenuo oca i njegovu odgovornost.
Nadam se da je to zbog dobre informisanosti o porodičnoj situaciji, a ne zbog pristrasnosti ili bezosećajnosti.
Takođe, primećujem da ste vrlo kritični u osudi i savetima-"šta i kako je trebalo".
I na kraju, verujem da bi većina vas sigurno uspela da postigne (postane) ono što jeste čak i da ste deca potpuno nepismenih roditelja, rođena u bedi.
I da, zaboravili ste ono "Što nije abortirala ?" ili " Može da se bavi i prostitucijom, to je ok."
[ su27killeryu @ 13.11.2011. 18:35 ] @
Citat: miki_maus: Za mene nije privilegija, svakako, ali ne mogu reci ni da je kazna.
Svodi se, upravo, na izbor pojedinca. Doticna zena je mogla da opusteno da ode u neko selo, i zivi sasvim pristojno, cuvajuci neciju kucu, uzgajajuci stoku...
naravno da je mogla, nego se u Srbiji svi ponasaju kao da je industrijalizacija kod nas nastupila odmah nakon francuske revolucije...da ne pricam o tome da se ni ona najruznija nece udati za nekog zgodnog momka i dobrog domacina na selu, jerbo sta ce joj reci drugarice u frizerskom salonu..
[ miki_maus @ 13.11.2011. 19:01 ] @
U srz stvar si ub'o!
[ ventura @ 13.11.2011. 20:08 ] @
Citat: iva_80: Vrlo je zanimljivo da niko od vas ni jednog trenutka nije spomenuo oca i njegovu odgovornost.
A kakve veze ima otac sa cinjenicom da je majka psihopata koja je zamalo ubila sebe i sopstveno dete?
Ili je mozda ok da skocis sa zgrade sa detetom, ako se nisi udala za savrsenog muza po sopstvenim kriterijumima?
[ iva_80 @ 13.11.2011. 20:44 ] @
Ne znam da li ima veze, ali ne znate ni vi, zar ne ? Samo primećujem da nikome to nije palo na pamet. Ali zato većina vas sudi šta je trebalo i šta bi trebalo.
Možda ju je svojom nebrigom između ostalog doveo do ovog poteza? Dobro je poznato kako su sudovi efikasni u vezi alimentacije. O kakvom savršenom mužu govoriš, u ovom slučaju konkretno?
Mislim da ona nije luda, a svakako ne psihopata. U pitanju je čin u afektu ili nesvesno blefiranje.
[ ventura @ 13.11.2011. 20:57 ] @
Ako imas decu i mislis da ova zena nije u najmanju ruku tesko psihicki poremecena, onda imas veoma ozbiljan problem, i trebalo bi razmotriti da li si osoba podobna da se stara o sopstvenoj deci.
Ja ne znam kakvog je ona imala muza, niti je to uopste bitno. Kakav god da je ona ga je birala, kakav god da je nasilnik eventualno bio, sta god da je radioto nije opravdanje da pokusa da ubije sopstveno dete. Posto se u novinskim natpisima provlaci da se muz nije adekvatno brinuo o njoj i detetu, tj. ona je verovatno smatrala da se udala za pogresnog coveka - nesavrsenog po njenim kriterijumma, ona se izmeduostalog i zbog toga odlucila da okonca zivot sebi i sopstvenom detetu.. Razumna odluka, nema sta..
[ iva_80 @ 13.11.2011. 21:15 ] @
Nemam decu. A nemam ni najmanji problem (pretpostavljam da aludiraš da sam psihopata ako imam razumevanje i osećaj?).
I nije mi jasno zašto ste se uopšte uhvatili za to da nije upecala dobrog muža ?! U pitanju je otac deteta. Ako se razvedeš od žene ne razvodiš se i od dece, pobogu!!
Da, podobna sam i sposobna da se staram o deci, jer imam posao, dobro obrazovanje, zaleđinu, materijalno sam obezbeđena, inteligentna, zdrava...rečju: jaka sam k'o zemlja! Ali shvati! Nemaju svi takvu sreću. Ima puno jada i bede u ovoj zemlji, imaj osećaja! Vidiš, čim se ljudi malo izdignu iznad proseka, postanu prezrivi prema tim malima i slabima.
[ ventura @ 13.11.2011. 21:31 ] @
Ti konstantno aludiraš na to da deo problema leži u mužu, iako to apsolutno nije istina. Nije nju muž popeo na krov zgrade i nagovorio da skoči zajedno sa detetom već ona sama. I kakav god on da je bio, taman da je psihički i fizički zlostavljao svakodnevno, taman da je se cela porodica odrekla, to nije nikakvo opravdanje za ubistvo deteta.
Na stranu to što cela priča poprilično smrdi, odnosno ako je tačna tu nije reč o jadnoj majci koja je eto živela u 8 kvadrata i pored svih napora nije mogla da se stara o detetu, nego o mentalno poremećenoj osobi kojoj dete nije trebalo biti povereno na staranje na prvom mestu.
[ Onaj @ 13.11.2011. 21:47 ] @
Citat: miki_maus:Svodi se, upravo, na izbor pojedinca. Doticna zena je mogla da opusteno da ode u neko selo, i zivi sasvim pristojno, cuvajuci neciju kucu, uzgajajuci stoku...
A i cistiji je vazduh, vise kiseonika, dobro je to za mozak.
[ iva_80 @ 13.11.2011. 21:50 ] @
Ne da aludiram na oca, već tvrdim da je najveći deo odgovornosti na njemu. Jel se ljutiš zbog toga?
A ja sam u prvom postu samo želela da ukažem na situaciju iz drugog ugla i na to kako je lako osuđivati kad su nas životne okolnosti učinile jakima.
Nisam informisana da je majka mentalno obolela. Ako je tako, svakako da dete treba adekvatno zbrinuti. A ako nije, onda joj treba nekako pomoći i naravno, pritegnuti ćaću!
[ su27killeryu @ 13.11.2011. 21:57 ] @
a sta ako je caca nesposoban da se stara i sam o sebi?
[ ventura @ 13.11.2011. 22:16 ] @
Citat: iva_80: Ne da aludiram na oca, već tvrdim da je najveći deo odgovornosti na njemu.
Ma kako da ne. Navedi mi tačno u čemu se svodi odgovornost oca, čak i pod pretpostavkom da je sve ono što sam napisao tačno (psihofizičko zlostavljanje, nemar i sl.).
Kako on može biti odgovoran ako je ta ludača rešila da ubije sopstveno dete?
Iskren da budem, ja se ne ljutim već samo dobijem dijareju od ovakvih silnih feminističkih priča... Muškarac je po defaultu uvek kriv za sve... U slučaju razvoda starateljstvo nad detetom po automatizmu pripada majci (očevi su valjda generalno nepodobni da se brinu o sopstvenoj deci), očevi su po defaultu dužni da plaćaju alimentaciju bez obzira na materijalnu situaciju majke (a pogotovo oca), prinuđeni su da plaćaju u keš lovi, pa najčešće alimentacija dođe kao džeparac bivšoj ženi da ima za najnovije krpice (fer bi bilo 50% od konkretnih troškova deteta, smeštaj, vrtić, škola, garderoba, hrana itd. a ne tamo neki paušalni iznos koji odredi sudija), otac/muškarac u braku je uvek kriv za raspad tog braka, muškarac nikada ne može da bude žrtva (psihičkog) maltretiranja, i kao šlag na tortu kada je žena toliko mentalno poremećena da pokuša da skoči sa zgrade i ubije se zajedno sa detetom, fakin feministkinje i tu pronađu način da krivicu svale na oca... Neverovatno!
[ jandrino jato @ 13.11.2011. 22:19 ] @
iva_80@ svako dete ima oca i majku ! znaci 50% je svako doprineo da se to dete stvori! al u stvaranju od deteta da bude covek koliko vidimo da ovde otac nije ucestvovao sto je za svaku osudu!!!
[ iva_80 @ 13.11.2011. 22:22 ] @
@jandrino jato,
Pa onda u 50 % postova osudite i oca!
[ iva_80 @ 13.11.2011. 22:34 ] @
Citat: ventura:
Iskren da budem, ja se ne ljutim
Ok, to sam i pretpostavila. Kao i prozivku da sam feministkinja, što sigurno pojačava efekat tvojih argumenata, a mene bi to kao trebalo da ućutka.
E pa da te obavestim- nisam feministkinja, ali to je druga tema i nemoj da zamenjuješ tezu.
Vidiš, i ja sam tebe mogla da prozovem za šovinistu. Ali nisam, jer sam džentlvumen, a ti nisi džentlmen.
I shvatam da si isfrustriran zbog sigurnih kuća, neproporcionalnost u starateljstvu, psihičkog zlostavljanja, pozitivne diskriminacije u parlamentu itd. I mene to nervira,
Ali treba biti nepristrasan i hladne glave suditi o ovom slučaju.
[ ventura @ 13.11.2011. 23:00 ] @
Možda ti misliš da nisi feministkinja, ali imaš prilično feminističke stavove.
Ja lično smatram da je za osudu to što otac (navodno) nije želeo da ima išta sa tim detetom i što ga nije podržavao na sve načine, ali to je druga tema. Takođe smatram da otac nema apsolutno nikakvu odgovornost za činjenicu da je ludača htela da skoči sa zgrade. Da je normalna, postoji toliko drugih načina da se reši taj problem (odlazak na selo kao ispomoć u domaćinstvu kao najprostija, pa do nekih drugih tipa da čisti po kućama ako nema nikakve druge kvalifikacije), ali ne, žena je rešila da skoči sa zgrade...
[ Shadowed @ 13.11.2011. 23:20 ] @
Iva, otac je mozda kriv za ko zna sta sve. Medjutim, pokusaj ubistva deteta je pokusaj ubistva deteta i tu cinjenicu nista ne moze promeniti.
I dajte se oboje suzdrzati od licnih prozivki...
[ iva_80 @ 13.11.2011. 23:36 ] @
Koja je onda poenta otvaranja teme, šta treba iz ovog slučaja da zaključimo. Ja sam shvatila da rasprava treba da utvrdi dublje razloge i odgovornosti određenih pojedinaca i institucija. Ovo je samo epilog i tačno je da je majka jedini vidljivi krivac.
A što se tiče prozivki, ako bi pažljivije pročitao, shvatio bi da sam ja indirektno nazvana psihopatom (što je uvreda) i ne shvatam zašto se ne obratiš Venturi. Možda je lakše da mene opomeneš???
Ovo shvatam kao neku opomenu (neosnovanu) i zato se povlačim sa teme.
Pozdrav!
[ Shadowed @ 14.11.2011. 00:57 ] @
Nisam nikoga opominjao nego sam oboma rekao, i tebi i njemu, da se suzdrzite od licnih prozivki jer su krajnje nepozeljne na forumu.
[ a1200 @ 14.11.2011. 01:23 ] @
Ventura, gordost se debelo placa na ovom svetu - pre ili kasnije... ne mozes o svim ljudima da sudis iz svog polozaja (sa svojim sposobnostima). Zena je sigurno probala da prezivi i podari sto bolji zivot svome detetu, ko zna koliko ponizavanja je morala da trpi i guta svakodnevno, na koliko vrata se obratila, sto porodice, sto institucija za to napravljenih (u kojima sedi korumpirani partijski kadar, krajnje nezainteresovan za bilo sta osim svoje plate i mogucnosti da mazne neku lovu sa strane), i sta je sve probala.
Kad je ostala bez posla, i taj tracak nade je ubijen u njoj - kakvo selo, kakvi bakraci, kad dodjes u situaciju da nemas za hleb sutra, da ti je dete gladno, i da te izbacuju iz stana sledeceg meseca sa cetvorogodisnjim detetom na ulicu... da nemas gde da odes, i da apsolutno nikog, pa ni institucije koje su napravljene zbog toga, nije briga za tebe... onda jednostavno zivis u paklu, i ja nju mogu da razumem.
Nije trebala to da uradi, ali mogu da je razumem - u njenim ocima izgubila je bitku, koju je vodila, the end, niz pogresnih/ne pravovremenih odluka ju je doveo tu gde je... ne vidi vishe izlaz, nema kome da se obrati - i sto je najgore, ne vidi kome bi ostavila svoje dete u svetu i zemlji kakva je Srbija postala, tj. puna ljudi "punih" empatije i brige za "bliznjeg svoga". Donosi odluku da je smrt bolja i za nju i za njeno dete u svetu i drustvu kakvo je danas.
Toj zeni treba pomoci, na prvom mestu... ako jedna zemlja nije u stanju da nadje (bilo kakav) posao na birou samohranoj majci, od kojeg bi ona mogla da prehrani dete i plati sobu od jebenih 8 kvadrata... onda nam takva zemlja ni ne treba - ajde lepo sve to da raspustimo, jer je sistem bolje funkcionisao u prvobitnoj zajednici (barem nisu ostavljali pripadnike plemena da gladuju, nego su delili, postojao je neki opsti interes, osecaj pripadnosti/deljenja zajednicke sudbine, kao i nalazenje uloge za one koji nisu mogli da doprinesu i snadju se kao ostali).
...
E, da, gordost i sudbina ( slucajni (ili naizgled slucajni) splet okolnosti na koji ti ne utices svojim delovanjem) - zajebana je to stvar... nadam se da ces misliti o tome, zivot se menja jako brzo. Kako se ponasas danas, gotovo sigurno utice na tvoju buducnost... iz mog nekog iskustva, ljudi koji su olako delili ocene o drugima, sevali gordost i mudrovali, uz maltene komentar da to njima nikad ne moze da se desi... jer su oni - jelte "uber" sposobni - su na kraju imali srazmerno losh kraj.
[ ventura @ 14.11.2011. 10:04 ] @
@a1200:
Zar je toliki problem bio dati oglas u Halo Oglasima, ili otići direktno na selo sve komplet sa detetom i koferom i raspitati se?
Na selu ima da se ubija od posla od jutra do mraka, ali zato bar zna da će dete da joj spava na toplom, i neće ostati gladno... Pa dalje onda može da pravi neke kombinacije.
A to da država treba samohranoj majci obezbediti smeštaj, ili nađe posao... WTF? Pa šta ako je samohrana majka? Ako ne može da se stara o detetu, može ga ostaviti u Zvečanskoj, a ako ne može da se stara o sebi ima prihvatilišta za beskućnike i narodne kuhinje. Neće umreti od gladi i hladnoće. Za sve preko toga treba sama da se potrudi, a ne da joj bilo ko šta obezbeđuje i da joj pada sa neba, ma koliko to mizerno bilo.
[ Miroslav Jeftić @ 14.11.2011. 13:12 ] @
Citat: a1200: Donosi odluku da je smrt bolja i za nju i za njeno dete u svetu i drustvu kakvo je danas.
Izgleda da je tačno što neki kažu, bolje da umrem nego da mi se nešto loše desi.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|