[ recumbent @ 12.11.2011. 09:49 ] @
| Pozdrav ljudi,
Imam Cer-ovu TA peć od 3 kW ( 2 x 1.5 kW ) monofaznu. Juče sam je uključio na dvojku ( maksimala je 3 ) i punio 8 sati u toku noći ( sobni termostat okrenuo na 0 C, da uopšte ne izduvava ). Jutros da pipnem peć, ona na pojedinim mestima hladna a na pojedinim mlaka. Sve je ispravno, osigurači nisu izbijali na tabli, ima napon u utičnici, ima napon na grejačima, grejači ispravni ( ispitani unimerom ).
Da li jednostavno prvo punjenj treba da bude dosta duže od uobičajenog, ili su neki "gremlini" u pitanju? |
[ bakara @ 12.11.2011. 10:19 ] @
Citat:
recumbent:
Da li jednostavno prvo punjenj treba da bude dosta duže od uobičajenog, ili su neki "gremlini" u pitanju?
Naravno, treba sve hladne cigle zagrejati, to se valjda podrazumeva.
Punu temperaturu ces dostici tek mozda posle treceg punjenja, ali joj zato i treba par dana da se ohladi.
[ tihi2 @ 12.11.2011. 12:09 ] @
Ne smeju pojedini delovi biti hladni. Mora da za 8 sati ugreje (podjednako bar, ako ne vrelo).
Ili ti jedan grejač ne radi (onaj na hladnom delu) ili se drugi grejač pali samo kada je termostat na 3 (što je bez veze).
Da bi unimerom proverio ispravnost grejača moraš ga odvojiti od ostale instalacije jer je ko-zna-kako povezan sa ostatkom peći. Unimer pišti, a u stvari kontakt ne ide preko grejača.
[ recumbent @ 13.11.2011. 14:39 ] @
@ Bakara
Ok, hvala za info.
@ Tihi2
Ufff, moja greška, nisam skinuo instalaciju sa grejača kada sam ispitivao. Već večeras ću proveiriti i postavljam odgovor!
[ mugi junuzovic @ 13.11.2011. 17:09 ] @
Neki od grijača ti je neispravan a može biti i do termo zaštite!!!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.