Ne znam kako je u DE,ali ovde je u to vreme mrkli mrak. To sto si napisao "takoreci" u sred bela dana iako to nije istina i nigde u citiranom tekstu ne pise upravo pokazuje potrebu za senzacionalizmom.
Jos jednom-nisu se izgubili. Sve vreme su videli asfalt 200 metara nize ali je bilo opasno i neodgovorno po siparu i mraku spustati decu dole.
Ne znam ni sta si hteo postici ovim citatom. Odgovornost vodica sto su se nasli na tom mestu sam ja jedini i potencirao na temi. Sve nadalje je uradjeno kako je i trebalo.
Ja sam samo skrenuo paznju na:
Citat:
dlalic: Novinari su, kao i obicno, pretenciozno napisali tekst i pogotovo naslov, a pojedinci se, kao i obicno, primaju.
@tdusko-niti su bila deca-iskusni planinari, niti je bilo u sred civilizacije niti je bilo u sred bela dana, a nisu ni zalutali
Zamisli ja postavim post:
"100 naucnika NASA-e se sinoc takoreci usred bela dana gotovo na Menhetnu susrelo sa vanzemaljcima"
a ustvari sam hteo da ispricam kako se grupa naduvanih klinaca u 5 ujutru posle EXIT-a kotrljajuci se sa bedema susrela sa sismisima?
Edit:
na forumima i mailing listima na kojima se okupljaju planinari i vodici slicnih akcija(koji su jako kriticni na propuste u organizaciji) je ova vest samo zabelezena. Jedini komentar je:
"Koliko god je cudna i tužna vest da se stotinu djaka izgubilo na Ovcaru, toliko je ohrabrujuca cinjenica da osnovci planinare!
Nadam se da nece odustati nakon ovog "incidenta".
Plus, sve cestitke spasiocima."
Ali ne... citirani medij stavi naslov "100 osnovaca se igubilo" a onda par redova nize pise da se bas i nisu izgubili...
[Ovu poruku je menjao dlalic dana 17.11.2011. u 11:32 GMT+1]