Nacionalistički pokret 'Naši': Koncert Dine Merlina rezultirat će nasiljem na ulicama Beograda!
Petak, 18/11/2011 23:48
Ispred Arene će paliti zastave "islamskih paravojnih formacija", a Beograđane upozoravaju da sklone automobile jer postoji opasnost da budu oštećeni
Srpski nacionalistički pokret 'Naši' prijeti nasiljem na ulicama Beograda zbog koncerata Dine Merlina zakazanog za 25., 26, i 27. novembar u Areni.
Ovaj pokret, prenose srbijanske agencije, pozvao je stanovnike novobeogradskih blokova koji žive u blizini hale Arena "da ne parkiraju automobile u tom kraju u dane kada budu održavani koncerti Dine Merlina, jer postoji opasnost da budu oštećeni".
U saopštenju koje je izdao ovaj srpski nacionalistički pokret, navodi se da bi "nezadovoljstvo mladih zbog gostovanja Dine Merlina moglo da rezultira novim bespotrebnim nasiljem na ulicama Beograda".
Nakon toga, 'Naši' se pokušavaju ograditi tvrdeći da "kao jedina organizacija koja zvanično vodi kampanju za otkazivanje koncerta, ne želi odgovornost za eventualne incidente koji mogu da se dese".
-Naši aktivisti pokušaće da u Areni i ispred nje održe politički protest simboličnim paljenjem zastava islamskih paravojnih formacija i ne želimo da snosimo odgovornost za bilo čije povrede, materijalnu štetu, napade na medije ili druge kriminalne akte, navodi se u saopštenju.
Dino Merlin već je prije nekoliko dana posjetio Beograd, nakon više od 20 godina. Njegov dolazak i gostovanje na televiziji "Prva" protekli su bez incidenata.
Da,stasala...nažalost....
...a rekao bih da je za stasavanje imala i pogodnu klimu.
[ herzog @ 19.11.2011. 15:59 ] @
šta im smeta ovaj Dino hebo im pas trag..
[ Isak666 @ 19.11.2011. 16:58 ] @
To su dziberi.
Oni kad nesto ne gotive, oni lome. Pardon, lomu.
[ superbaka @ 19.11.2011. 17:16 ] @
jel' primaju ovi vandali drzavnu platu i drzavne subvencije? ako ne, mislim da to hitno treba da se resi, i da dobiju beneficiran radni staz jer tu i tamo neko bude priveden zbog pritiska javnosti, pa ima neprijatnosti i dangubu jer mora da se pojavi na sudu, pa se stresira jer mozda dobije uslovnu na 3 meseca... strasno je da u savremenoj demokratskoj drzavi kao sto je Srbija ima toliko para da se rasipa na razne gluposti, a nema para za plate svojih poluga za zastrasivanje javnosti...
[ Nabukodonosor @ 19.11.2011. 17:55 ] @
Mudar post.
[ Shadowed @ 19.11.2011. 18:06 ] @
Sad je "logicno" da taj koncert bude zabranjen jer bi prouzrokovao nerede na ulicama.
[ Goran Mijailovic @ 19.11.2011. 18:06 ] @
Citat:
superbaka: jel' primaju ovi vandali drzavnu platu i drzavne subvencije? ako ne, mislim da to hitno treba da se resi, i da dobiju beneficiran radni staz jer tu i tamo neko bude priveden zbog pritiska javnosti, pa ima neprijatnosti i dangubu jer mora da se pojavi na sudu, pa se stresira jer mozda dobije uslovnu na 3 meseca... strasno je da u savremenoj demokratskoj drzavi kao sto je Srbija ima toliko para da se rasipa na razne gluposti, a nema para za plate svojih poluga za zastrasivanje javnosti...
Neko mnogo gleda filmove
[ superbaka @ 19.11.2011. 18:15 ] @
bio sam ironican ako niste razumeli...
[ Tyler Durden @ 19.11.2011. 18:19 ] @
Citat:
Shadowed: Sad je "logicno" da taj koncert bude zabranjen jer bi prouzrokovao nerede na ulicama.
Stvarno, zašto se ne zabrani koncert? Potpuno ista stvar kao i sa paradom.
Eh, ali većina naroda ipak voli Merlinove limunade, dok je kod parade većina naroda ipak homofobična kako god se deklarisali formalno.
Tyler Durden: Stvarno, zašto se ne zabrani koncert? Potpuno ista stvar kao i sa paradom.
Eh, ali većina naroda ipak voli Merlinove limunade, dok je kod parade većina naroda ipak homofobična kako god se deklarisali formalno.
Istina, i ja ih volim.... mada cujem da je za vreme rata govorio protiv...
[ anakin14 @ 19.11.2011. 18:47 ] @
kazu nezadovoljstvo omladine povodom odrzavanja koncerta... COVEK JE PRODAO 3 ARENE!!! Bas je nezadovoljstvo... ne verujem da ce iko skoro ponoviti ovaj uspeh.
[ milivoje t @ 19.11.2011. 19:08 ] @
taj bi mogao i vembli da napuni u beogradu, da postoje tehnicki uslovi da se teleportuje ovamo, posto mu nase stadione nisu smeli da iznajme.
meni je interesantno da u glavi tog pevaca sada kohabitiraju dve cinjenice, prva da ce najveci koncertni uspeh ostvariti pred srpskom publikom, druga cinjenica je njegov stav srpskom narodu, koji je imao prilike i dekadu posle rata da ponovi...
[ Isak666 @ 19.11.2011. 19:24 ] @
Uzmi u obzir da u narodu ima sad ljudi koje boli pimpek koji pevac sta melje.
Kao i za vreme tog kretenskog rata sto ih je bilo koji se nisu svrstali ni u kakve kolektive, pa ni njihovim ludilima.
[ Tyler Durden @ 19.11.2011. 19:37 ] @
Citat:
milivoje t: taj bi mogao i vembli da napuni u beogradu, da postoje tehnicki uslovi da se teleportuje ovamo, posto mu nase stadione nisu smeli da iznajme.
meni je interesantno da u glavi tog pevaca sada kohabitiraju dve cinjenice, prva da ce najveci koncertni uspeh ostvariti pred srpskom publikom, druga cinjenica je njegov stav srpskom narodu, koji je imao prilike i dekadu posle rata da ponovi...
I ti misliš da njega boli kua za to? Zaista?
Misliš da si ti njega sad nešto "spustio" svojim zapažanjem?
U stvari, odgovoriću ti odma. Boli njega kua za to. Čovjek će mlatnuti keša za te 2-3 noći više nego što će pola ES-a kad se skupi na gomilu vidjeti za života.
Čuš, dve činjenice... ovaj keš ti je jedina činjenica. Nemojte da se zanosite.
[ Horvat @ 19.11.2011. 20:52 ] @
Citat:
milivoje t: druga cinjenica je njegov stav srpskom narodu, koji je imao prilike i dekadu posle rata da ponovi...
je l ima neki "pisani" ili "zvucni" dokaz ovome, tj sta je tacno rekao/uradio?
a ovi degeni se osecaju ugrozeno, jer od ostalih "pravoboraca" ne stizu u novine,pa evo, ispunila im se zelja
al pazi ti drskosti, oni "nece" biti odgovorni za ono sto uniste i umlate :D
garant je ceca ljubomorna pa napujkala obiliceve navijace :P
[ IT_DooX @ 19.11.2011. 21:13 ] @
Citat:
Tyler Durden: Boli njega kua za to. Čovjek će mlatnuti keša za te 2-3 noći više nego što će pola ES-a kad se skupi na gomilu vidjeti za života.
Čuš, dve činjenice... ovaj keš ti je jedina činjenica. Nemojte da se zanosite.
Nisam neki veliki Srbin,ali neki nacionalni ponos mora postojati,ako je taj covek koji je govorio protiv nas (a svasta se desavalo na obe strane,u ratu svi su krivi) zasto bre moramo da progutamo sve sta je rekao i utaknemo mu u dzep ko zna koliko eura, pa stvarno smo g****.
[ zmej @ 19.11.2011. 21:24 ] @
Gospodin, Edin Dervišhalidović, je razne stvari trubio, pocev o tome da Srbe treba ukloniti puskama jer Bog ne voli one koje prave nered, i o tome kako smo bolesnici i slicne nebuloze i on to nikada nije demantovao. I to stoji, ali zabrana koncerta, ili neredi zbog odrzavanja koncerta je bezveze. Prava sankcija za njega bi bio prazna Arena, ali ebiga mi smo takvi kakvi smo pa je prodao tri arene, i mnogo ce kesa da izbroji zbog toga. Stavise, on nije promenio misljenje, a sto smo mi ovce nije njegov problem. A ovi maloumnici ako se skupe nek je zandarmerija razbuca i gotovo.
[ Tyler Durden @ 19.11.2011. 21:26 ] @
@IT_DooX
Jel tebe neko tjera da ides na njegov koncert?
[ jandrino jato @ 19.11.2011. 21:46 ] @
http://vesti.aladin.info/2011-...-karte-za-koncert-dina-merlina ja ne znam nikog ko je kupio kartu da ide na koncert tog Srbomrzca ! nemam nista protiv njega ali pogaziti svoje reci posle onog na albumu da mrzi pse i srbe koji ocin je dosao onda ovde da peva ako nas ne voli? i isto tako ne razumem Srbe i clanove Orke kako i zasto idu na koncert?
[ Braksi @ 19.11.2011. 21:56 ] @
tehnicki gledano nema problema da on odrzi koncert. Protiv njega se ne vodi postupak, nije trazeno lice, koncert je uredno prijavio, platice porez i kraj. Ako hoce da mu bas naskode bolje da su kulturno podneli tuzbu za izazivanje nacionalne i verske mrznje tokom rata. Zbog slicnog delikta Seselj je vec 8 godina u Haagu.
Sve u svemu mislim da ce on imati vise problema u Bascarsiji, posle mislim... ali to je vec njegov problem
[ MyWay @ 19.11.2011. 22:59 ] @
Citat:
Isak666: Uzmi u obzir da u narodu ima sad ljudi koje boli pimpek koji pevac sta melje.
Kao i za vreme tog kretenskog rata sto ih je bilo koji se nisu svrstali ni u kakve kolektive, pa ni njihovim ludilima.
Vidiš, ja mislim da si debelo omašio. I da će većina njegove publike biti klinci koji su ili bili premali, ili nisu bili ni rođeni u vreme ratova.
Deo ostatka publike je 'spin raja' - verovatno one najzagriženije patriote tih ratova. Ja ih zovem tako zato što su jednom bili zagriženi do krvi u svom ubeđenju, a onda prodali to ubeđenje jeftino - kao gomila izbeglica koji po cenu (opštih) stradanja nisu želeli da potpišu domovnicu, a kad je CRO ušla u beli šengen, listom predavali papire da imaju putovnicu (da bi npr dovozili polovne automobile u Srbiju..).
Naravno, bio ja u pravu ili se ogrešio u nekoj meri, zajednički imenitelj posetilaca sva 3 koncerta jeste nedostatak muzičkog ukusa.
[ Isak666 @ 19.11.2011. 23:07 ] @
Mislio sam da sad ove boli pimpek sta je neko pricao i sta sad prica, kao sto je one pre boleo za ludila dezurnih lajavaca i da se ne moze par miliona ljudi podvesti pod neke Srbe koji svi imaju isto misljenje o razlicitim stvarima.
Za ukus se slazem.
A na kraju, ne moramo se slagati nikako, nije to ni bitno.
Bitno je da neko zeli da ti iskrivi kicmu jer se ne slazes sa tim, a da jedna drzava tolerise takvu jednu bagru.
[ MyWay @ 19.11.2011. 23:15 ] @
Citat:
Isak666: Bitno je da neko zeli da ti iskrivi kicmu jer se ne slazes sa tim, a da jedna drzava tolerise takvu jednu bagru.
To je, nažost, bolest koja je metastazirala u Srbiji. :-(
[ zmej @ 19.11.2011. 23:42 ] @
Uh, kakva generalizacija
Citat:
Isak666:
Bitno je da neko zeli da ti iskrivi kicmu jer se ne slazes sa tim, a da jedna drzava tolerise takvu jednu bagru.
Citat:
MyWay: To je, nažost, bolest koja je metastazirala u Srbiji. :-(
Uopste nije tako, pre bih isao na to da svuda ima debila, i da to nije strano i u Srbiji. Problem je sto imamo mnogo liberala, da se odmah ispravim "liberala" koji zive od toga da se odredjena drustvena kretanja, socijalni ispadi koji su btw. normalni za svako drustvo, odmah proglase za sovinizam, nacionalizam, neevropejstvo ( nisam siguran da se ovo pise spojeno ili ne, posto je nov izraz). U tome je cela poenta, da se ovom bagrom ne pune novinski stupci, zarad necega i nekoga, niko ne bi znao za ove budale. Pogledajte svoju sredinu, svoje okruzenje, ulicu, prijatelje, kumove, da li se oni skupljaju da u subotu prave nerede zbog koncerta, necete ih videti. Ali posto se o tome pise i bruji, stvara se slika o ovoj nasoj Srbiji kao zemlji nacionalne netrpeljivosti, i netolerancije, a sve zarad predstavljanja ove zemlje u negativnom smislu.
Znam, neko ce odmah da pomene paradu ponosa, ali stvar je naduvana toliko da je strasno. Mislim, ako nemamo paradu ponosa, necemo moci u EU. To su nerealni problemi, vestacki stvorene agende....Prava gay populacije nisu resena u u tkz. demokratskim zemljama, recimo u USA, gejevima zabranjena je vojska, tek od skori ih primaju ali je to publicyty stunt. Kazi da si gej u Alabami, ili u Luizijani. Ali ne to je prioritet zemlje Srbije. Prioritet je da se radi, da ima posla, da zivimo od svoga rada koji posteno placen, da nema korupcije, kradje na najvisim drzavnim nivoima vlasti, a ne prava pedera. Koliko se vremena i novca ulozilo na to, na manjinu, koja cini zanemarljiv odsto populacije, sto nisu napravili jedno obdaniste, ovde u Nisu, zasto gay aktivisti recimo nisu organizovali dan za izgradnju obdanista, ne nego je vaznije bilo prikazati Srbiju zemljom netolerancije, a u sustini njihova prava se ne bi razlikovala i da je parada odrzana i da nije.
Elem, odoh malo u off, but nevertheless, sve je ovo ide u nekom pravcu u kojem se drustvo u Srbiji predstavlja kao metastazirano telo okupirano pijanim, maloumnim desnicarima koji prave kristallnacht svaki dan, sto nije istina......
[ Isak666 @ 19.11.2011. 23:57 ] @
Pa ne bih rekao da generalizujem, nego prenosim njihove namere -
Citat:
U saopštenju koje je izdao ovaj srpski nacionalistički pokret, navodi se da bi "nezadovoljstvo mladih zbog gostovanja Dine Merlina moglo da rezultira novim bespotrebnim nasiljem na ulicama Beograda".
E sad, posto ovi sto idu na koncert nece sibati nikog, a ostaju samo jos ovi likovi, matematika je jasna.
A to, da je situacija sa gej paradom prenaduvana - sta treba ti ljudi da urade jos pa da kazes da je problem realan?
Izorali su onomad centar grada, pre toga isprebijali sve na koje su naleteli, sad je prosla bez nasilja, ali jos gore - drzava je kapitulirala.
Obraz je godinama upadao na izlozbe, performanse i tribine i pretio ili napadao njihove ucesnike uz naglasavanje da je to njihova Srbija.
I to sto taj problem postoji svuda, ne kontam kako on utice na problem u Srbiji?
[ zmej @ 20.11.2011. 00:16 ] @
Utice, itekako, jer prioriteti Srbije nisu prava pedera, zasto u CG nema parade, sto se ne organizuje u MKD, sto se ne organizuje na Kosovu, koji su po izvestajima EK daleko odmakle u evropskim reformama. Nesumnjivo je da su gejevi ugrozeni, ali nema ovde ss jurisnika koji ih nocu jure, upadaju u kuce i izvode napolje i streljaju ih, kako se predstavlja, zlocina iz mrznje, tkz. Hate crimes koji predstavljaju nasilje prema manjinama se desavaju svuda u svetu, da kazem tako normalna su socijalna pojava, naravno ne mislim da je ubijanje normalno, ali u socioloskom kontekstu je redovna pojava. Problem su gladni i zedni i siromasni. Sve ovo price o netoleranciji u Srbiji sluzi da se klise iz 90-tih opravda, i ostane. Slika o Srbiji se ne menja, ostajemo i dalje, navodno, ostrvo debila, krvozednih manijaka, okruzeni drzavama u kojima vlada demokratija i sve i svakakve slobode. Pa i tkz. Kosovo je demokratskije drustvo od naseg. I ja zato kazem da se vestacki stvara agenda problema desnicarskih organizacija, koja ide daleko do toga da je drzava kapitulirala pred njima, kako se predstavlja. Sve je to u funkciji toga da se predstavi Srbija kao nazadno drustvo, nesposobno na promene. U Hrvastoj isti problemi sa gejevima, ali kod se nije digla tolika prasina, sad ce i u EU.....Znaci postoji necija agedna da se Srbija predstavlja zemljom kakva ona to nije......
[ Isak666 @ 20.11.2011. 00:27 ] @
Tio je tvoja perspektiva, tebi je bitno da radis, da imas vrtic u Nisu (za koji btw sto se vi Nislije ne organizujete i odradite jedan vrtic, a ne neki gej iz Babusnice ili Zrenjanina) ili sta vec - gejevima nije.
I to je njihovo pravo.
Ne postoje prioriteti Srbije, nego prioriteti gradjana u njoj, a oni su razliciti.
Da se odrzala parada, ne bi tebi nestalo tvoje pravo na samoogranizovanje u protest zbog losih zakona ili sta te vec tisti.
Tako i ovim ljudima je sad bitno da imaju koncert nekog lika iz Bosne, tebi mozda nije, nije ni bitno - ali evo gospoda prete nasiljem.
I nije njih niko vestacki stvorio - oni su prilicno stvarni, mozes ih sresti na drugim manifestacijama koje nisu dovoljno srBske. Biraj.
E sad, sto ti jednu bagru izjednacavas sa celom Srbijom - to je pitanje tvoje licne percepcije.
To nema veze sa zivotom i upravo ti generalizujes ceo jedan narod po njima.
Mislim, sta vise pricati o ljudima koji bi da zabranjuju drugima da gledaju neki koncert i jos se uredno ogradjuju od odgovornosti sto mogu nekome da nanesu stetu ili povrede.
Ok, nije kapitulacije drzave.
Zakoni funkcionisu. Drzava funckionise.
[ zmej @ 20.11.2011. 00:51 ] @
Nisam imao nameru da ova tema preraste u raspravu ali moram da repliciram. Pod jedan, ja nisam naveo da je cela Srbija ista kao ta bagra, vec se takvom predstavlja, i na taj nacin generalizuje. Kao sto zabole geja za moje obdaniste u Nisu, tako mene zabole za njegovu paradu u Beogradu, ali mene vise jer ce se drzavni resursi trositi da odrzavanje manifestacije, koje ja placam iz poreza, pre svega dnevnice za zandarmeriju. Drugo, problem gejeva se samo u Srbiji dize na stepen visokog prioriteta, za razliku od drugih drzava, jer opet kazem to nije problem vecine, to nije moje perspektiva, vec ogromne vecine gradjana, jer vecina gradjana ima mnogo vecih problema, kao i ova drzava, od problema seksualnog opredeljenja i njegovog javnog ispoljavanja. Ja opet kazem DA SE DESNICARSKI PROBLEM U SRBIJI NADUVAVA NAMERNO, zarad necije skrivene agende. To sto posstoji sacica debila koje se bune oko koncerta, to nije drzavni problem, nego lokalni problem odrzavanja koncerta sa stanovista bezbedonosnog rizika, i nista vise niti manje, a ne postojanje neke metastaze u Srbiji u vidu mracnoga fasizma. Cela moja poenta je bila, ne da dokazujem da budala nema u Srbiji, vec da izrazim stav da su budale saka jada ljudi i nista vise, i da oni nisu nikakav ozbiljan problem. A cela prica u gejevima se uplela u fabulu.....
[ Isak666 @ 20.11.2011. 01:01 ] @
A ko Srbiju predstavlja kao takve?
Nigde ne pise da su Srbi upali na neku tribinu ili izlozbu, nego huligani/ekstremisti/ultradesnicari.
Ako je to normalno svuda - zasto mislis da ljudima na ostatku planete manjka sposobnost koju ti posedujes da ne zakljucuju po saci jada o celom drustvu?
Ako je problem ekstremista prenaduvan - zasto mora da se angazuje zandarmerija za jedan skup na koji svaki covek ima pravo da organizuje?
Citat:
zmej: Cela moja poenta je bila, ne da dokazujem da budala nema u Srbiji, vec da izrazim stav da su budale saka jada ljudi i nista vise, i da oni nisu nikakav ozbiljan problem. A cela prica u gejevima se uplela u fabulu.....
To smo svi na temi i pisali, do tebe koji je iz toga izveo generalizaciju, iako pricamo o bagri.
Btw covek je napisao da je taj (konkretan jedan problem) metastazirao u Srbiji.
Nemam pojma kako si ovo isprojektovao na celu Srbiju.
Mozda su tebi ovi ljudi beznacajni, ali cisto za info - ti koji su prekidali tribine Pescanika su politicka partija.
Ako je vama ok i meni je.
[ Braksi @ 20.11.2011. 05:10 ] @
zmej to su ti sve stereotipi. Evo kao da citam italijanski forum. Italijanska mafija decenijama je urnisala Chicago i New York i zato dan-danas kad kazes Italijan Amerikanac se odmah odmakne 2 koraka i namrsti. Nemci, sta reci....
Mi Srbi smo sami sebi skrljosali ugled 90tih, a i nasi protivnici su zdusno radili na tome, i sad zanjemo plodove te gorke setve.
[ vladd @ 20.11.2011. 09:05 ] @
Da li je Merlin olos, i oni koji ga slusaju, ne mogu da tvrdim, posto ne znam cinjenice.
U ovoj raspravi se gotovo sve zasniva na propagandi, proglasavanju i provociranju.
A ako sam u nesto siguran, to je da sve ove tri navedene aktivnosti ne podnosim.
A posebno su mi "simpaticni" ovi navodni desnicari, kojji kao dokone babe bundzijaju sa svaku glupost. Pa nidam ja isao da protestvujem i rusim Djilasa, zato sto nije prskao komarce celo leto.. a bas su smetali...
Poz
[ herzog @ 20.11.2011. 09:14 ] @
/pd: Nisam znao za te Dinove izjave, ali eto ima covek za pravo davati srbofobne izjave
ionako je to trendi. A da ume napuniti avliju - ume, nije to trik kamermana. I ja zelim biti dio te raje/
Ne znam za fas ali ja sam posle ove kahve i gledanja zdruzenih komentara patriota na YouTube videima
resio da odem u najblizu sunajdjinicu. Na kraju krajeva, svi cemo pre ili kasnije to morati.
[ milivoje t @ 20.11.2011. 13:52 ] @
@Tajler
Meni je ta shizofrena dihotomija, mrznje i obozavanja, prevashodno interesantna kao pojava, gotovo literarnog kalibra.
@Horvat
Ne znam tacno gde ima tih izjava, secam ih se usput, mislim mene ne vredjaju, uostalom Dino je nekada bio jalijaš, a to se tesko menja novcem, pa ne treba tim izjavama davati mnogo na tezini, to je klasican jalijaški manir bez obzira na temu...
[ Horvat @ 20.11.2011. 14:01 ] @
koji moj je jalijas?
edit:nebitno,nasao sam,mangup
[ milivoje t @ 20.11.2011. 14:24 ] @
postoje razne vrste mangupa, pa su razliciti mangupi u razlicitim gradovima, u beogradu zavisno od kraja grada...
jalijas je vrsta ili klasa klinaca koja je nekada postojala u sarajevu, pre svega neodgojenih, primitivnih, uglavnom iz siromasnih slojeva drustva, dece 'bez kuce', koji od malena odrastaju u takvom obrascu ponasanja i na ulici...
[ vladd @ 20.11.2011. 15:33 ] @
Znaci dziber, u prevodu, drustvo iz slivnika.
Takvi nemaju drustvenu tezinu, mogu imati popularnost za svoju vestinu, konkretno pevanje, ali njegove politicke ili emotivne izjave nemaju apsolutno nikakvu tezinu, obicno blebetanje, sto, u slucaju da je i bilo izreceno, je i sam shvatio da mu u toj sferi nije mesto...
Politika je za politicare, bombasticne izjave uvek imaju specifican cilj i namenu, ali postanu dvosekli mac, za nekoga ko ne zivi od toga, i ne bavi se aktivno sa tom vestinom, lupetanje moze da bude samo trenutni izvor zadovoljstva hira, a realno trajni izvor raznih problema..
Merlin zivi od pevanja i tu je shvatio da treba da stavi tacku.
Poz
[ zmej @ 20.11.2011. 15:48 ] @
Vidim, da je moja poenta krivo shvacena. Ja uopste ne generalizujem, generalizacija je posledica galamnjenja po medijima o ovim maloumnicima. Ja samo tvrdim problem uospte nije toliko veliki, jer kada se problem postavlja kako se postavlja na brojnim tribinama nevladinih organizacija, komentarima tkz.intelektualaca, koji palamude o tome da se u Srbiji povampirio fasizam, netolerancija, i da drustvo nije sposobno da se sa time obracuna, te se namerno implicira da je drustvo nezrelo i nazadno.
Citat:
Braksi: zmej to su ti sve stereotipi. Evo kao da citam italijanski forum. Italijanska mafija decenijama je urnisala Chicago i New York i zato dan-danas kad kazes Italijan Amerikanac se odmah odmakne 2 koraka i namrsti. Nemci, sta reci....
Mi Srbi smo sami sebi skrljosali ugled 90tih, a i nasi protivnici su zdusno radili na tome, i sad zanjemo plodove te gorke setve.
Slazem sa tobom.
Citat:
Isak666: A ko Srbiju predstavlja kao takve?
Nigde ne pise da su Srbi upali na neku tribinu ili izlozbu, nego huligani/ekstremisti/ultradesnicari.
Ako je to normalno svuda - zasto mislis da ljudima na ostatku planete manjka sposobnost koju ti posedujes da ne zakljucuju po saci jada o celom drustvu?
Ako je problem ekstremista prenaduvan - zasto mora da se angazuje zandarmerija za jedan skup na koji svaki covek ima pravo da organizuje?
To smo svi na temi i pisali, do tebe koji je iz toga izveo generalizaciju, iako pricamo o bagri.
Btw covek je napisao da je taj (konkretan jedan problem) metastazirao u Srbiji.
Nemam pojma kako si ovo isprojektovao na celu Srbiju.
Mozda su tebi ovi ljudi beznacajni, ali cisto za info - ti koji su prekidali tribine Pescanika su politicka partija.
Ako je vama ok i meni je.
Opet, ne zelim a budem grub u raspravi sa tobom, ali procitaj sta sam napisao, pa onda soli pamet o tome kako su generalizacije lose, jer ja nigde nisam napisao da ja generalizujem stvari, vec navodim naduvavanjem problema od raznih medija i nevladinih organizacija se stvara generalizacija. Bas u tim emisijama B92, izmedju ostalog se spominje povampirenje fasizma, metastaze netolerancije u nasem drustvu.....nesposobnosti naseg drustva za promene. Takve emisije ne ukazuju na problem, vec ga maliciozno plasiraju kao veci nego sto jeste.
[ yolja624 @ 20.11.2011. 16:07 ] @
Pojma nemate kako bi volio da se Merlinov koncert otkaze iz sigurnosnih razloga!
Pretpostavljam da bi se time stavila tacka na postojanje Nasih, Vasih, Njihovih, Stormovih, 1389tih, Obraza i slicnih humantirnih organizacija. Valjda bi nakon toga svakom postalo jasno sta te organizacije predstavljaju. Pretpostavljam da doticne predstavljaju mali dio drustva, ali treba ih veoma ozbiljno shvatiti. I da bi njihova zabrana smetala samo malom dijelu drustva.
I Hitler je svoje djelovanje zapoceo pricajuci price u pivnici pijanim kobasicarima. Nakon nekog vremena je krenuo da osvaja svijet. Mislite o tome kad pricate o naduvavanju problema.
Uopste ne ulazim u lik i djelo Edin Dervishalidovica, niti u kvalitet pjesmica Dine Merlina. Uopste me ne zanima sta Edin prica, a opet ono sto Dino pjeva podsjeca me na neko sretnije vrijeme. A u to vrijeme su Nasi, Vasi i slicne bubasvabe lezale po zatvorima zbog manjih stvari nego sto je poziv na nasilje. Ovdje se radi o prijetnji nasiljem... i to svima koji ne misle kao oni! A ko su oni? Ako ovdje neki kazu da se radi o simbolicnom broju budala, sto se dozvoljava da simbolican broj UTICE na javni red i mir? Jel to drzava nesposobna da simbolican broj zatvori u Padinsku skelu, Mitrovicu ili u neku instituciju za umobolne?
[ Isak666 @ 20.11.2011. 16:08 ] @
Mozda mi pratimo neke druge vesti.
Ali, evo, navedi mi u kojim emisijama se generalizuje i umesto ekstremisti/huligani/ili_sta_vec se koristi izraz ceo narod ili Srbija.
Drzava je nesposobna da resi ovaj problem, a drzava ≠ narod.
Nikom ja ne solim pamet.
Svi ovde pisemo o pojedincima, grupama ili o odgovornosti drzave, niti se neko bavi poistovecivanjem tih ljudi sa narodom u celini.
Poenta je da je jedna grupa ljudi resena da silom sprecava druge ljude da zive svoj zivot i da se to tolerise vec godinama od strane drzave.
Taj minorni problem dobija cesto blagoslove SPC, daje zajednicke proglase sa sindikatom policije i organizuje se u politicku partiju. Znaci, sve su jaci.
Ali ok - to je tek organizacioni problem pred neki koncert.
[ zmej @ 20.11.2011. 16:47 ] @
Eto vidis, tvoj stav je bas posledica tih emisija, pre svega mislim na emisije B92, gde im gosti palamude oko toga, plasirajuci stav o preblemu desnice u Srbiji, koji ne postoji, postoje pojedini izgredi, a ne sistemski problem .
Citat:
Isak666:
Svi ovde pisemo o pojedincima, grupama ili o odgovornosti drzave, niti se neko bavi poistovecivanjem tih ljudi sa narodom u celini.
Poenta je da je jedna grupa ljudi resena da silom sprecava druge ljude da zive svoj zivot i da se to tolerise vec godinama od strane drzave.
Taj minorni problem dobija cesto blagoslove SPC, daje zajednicke proglase sa sindikatom policije i organizuje se u politicku partiju. Znaci, sve su jaci.
Ali ok - to je tek organizacioni problem pred neki koncert.
To jos i uplitanje SPC, i njeno predstavljanje kao najveceg ideologa tih desnicarskih pokreta, i stvaranje tenzije da su sve jaci, hmmm PROBLEM DESNICE NE POSTOJI, nego se desnicarski ispadi kroz medije potenciraju, intenziviraju i dovode u ravan ozbiljnog problema, koji to realno nisu.
[ Isak666 @ 20.11.2011. 16:58 ] @
Heheh ma idi.
Nista ja ne petljam, oni sami to rade, ja samo prenosim realnost.
Citat:
Vladika je preneo blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha g. Pavla, koji je Dveri nagradio visokim odličjem Srpske pravoslavne crkve – arhijerejskom gramatom povodom 10 godina rada
Meni ne treba analiticar da saopsti da neko godinama nasiljem napada ljude kioji drugacije misle, niti da oni imaju lepu saradnju sa nekim bitnim drzavnim i drustvenim institucijama i da drzava jos nije resila taj problem, osim par nekih bednih najava koje se uvek izjalove jer koketira sa vecinskim stavom u drustvu - koji je po mojem misljenju slican tvom - pa im produzuju zivot.
[ zmej @ 20.11.2011. 17:17 ] @
He, he, da li to impliciras da je vecinski stav u Srbiji, desnicarski ili?
Uveravam te da ja nisam desnicar!!!
[ milivoje t @ 20.11.2011. 18:24 ] @
Citat:
Pojma nemate kako bi volio da se Merlinov koncert otkaze iz sigurnosnih razloga!
Pretpostavljam da bi se time stavila tacka na postojanje Nasih, Vasih, Njihovih, Stormovih, 1389tih, Obraza i slicnih humantirnih organizacija.
naravno da ne bi. desilo bi se veliko nista. a posebno nekoliko meseci pred izbore, ma i ldp da je na vlasti ne bi hapsio nase u ovom trenutku...
[ Vasastajić @ 20.11.2011. 19:29 ] @
Citat:
yolja624: Ovdje se radi o prijetnji nasiljem... i to svima koji ne misle kao oni! A ko su oni? Ako ovdje neki kazu da se radi o simbolicnom broju budala, sto se dozvoljava da simbolican broj UTICE na javni red i mir? Jel to drzava nesposobna da simbolican broj zatvori u Padinsku skelu, Mitrovicu ili u neku instituciju za umobolne?
Nevoljnost države da se energično suprotstavi takvim otvorenim pozivima na nasilje navodi me da razloge za to naslutim u sledećem:
Citat:
S druge strane, u Srbiji još uvijek postoje snage koje se otvoreno zalažu za koncept Velike Srbije. Među njih spadaju Srpska radikalna stranka i ekstremistički pokret Obraz. U nešto manje otvorenom vidu, za velikosrpsku ideju se zalažu i delovi SANU, SPC, Narodne partije i DSS.[101] U Bosni i Hercegovini, velikosrpsku politiku vodi Srpska demokratska stranka. http://sh.wikipedia.org/wiki/V...#Velikosrpska_ideologija_danas
Voleo bih da su mi slutnje neosnovane...
[ milivoje t @ 20.11.2011. 20:06 ] @
ne vidim obaveznu korelaciju izmedju hrvatskog pojma "velikosrpska politika" i najrazlicitijih citiranih organizacija.
isto tako ne vidim zasto bi se neciji politicki cilj za prikljucivanje srbiji nekih teritorija na kojima zive srbi iskljucivo
sagledavao kao nasilna ili ratna opcija. Eto nedavno smo bili svedoci nenasilnog otcepljenja od nase drzave, sigurno da bi ujedinjenje kosova sa albanijom bilo nenasilno, itd...
naravno u danasnjoj politickoj relanosti za srbe takav cilji je neostavrivi bilo kojim sredstvom. a verovatno su sve politicke snage odavno shvatile da su bitni ljudi, a ne teritorija. ovi ekstremni desnicari su daleko od bilo kog cenzusa na izborima.
u tom cisto kvantitavnom kontekstu, svakako smo mnogo umereniji od mnogih eu zemalja. umereniji smo i od zapadnih komsija kod kojih je problem gostovanje bilo kakvih sprskih pevaca...
ono sto nije dobro je trend rasta eksptremista...
[ herzog @ 21.11.2011. 09:40 ] @
Ukoliko su izjave pomenutog Dervilahalilovica tacne, onda uvek u svojoj licnoj logici treba praviti analogon:
moze li npr Bora Corba pevati u Sarajevu? itd. Naravno, ovde ima i radnika NVO koji na masovnom ispiranju
mozga treba da zarade koji evro , a koji su naravno odvratniji od bilo koje nakazne sovinisticke izjave.
Doduse ,oni su svoj cilj ispunili kao sto je Dino ispunio arenu.
[ zmau @ 21.11.2011. 13:41 ] @
Ja bih napravio pošteniju analogiju : može li čorba da svira u Beogradu ?
Ako su Bora i Dino slične šovinističke svinje (nisam ih detaljno proučavao pa ne znam, al pretpostavimo da jesu), zašto je u redu da jedan od njih svira po Beogradu, a drugi ne ?
[ Marko83 @ 21.11.2011. 13:59 ] @
^^
Sto se tice postenije analogije...
Zameni Beograd sa Sarajevom ili Zagrebom ....
Kako onda izgleda?
[ herzog @ 21.11.2011. 14:32 ] @
Poenta je valjda bas da Bora ne moze da svira ni u Bgd-u...
[ Isak666 @ 21.11.2011. 14:47 ] @
Keve ti, ko mu je zabranio koncerte?
I kada?
Mozda da mu javite, posto ne zna covek to?
to je zmau rekao ali generalno nije daleko od istine
[ Isak666 @ 21.11.2011. 16:39 ] @
Pa da, vidim.
[ herzog @ 21.11.2011. 17:43 ] @
offtopik : zar se slike sa neta , ili tekstovi u nekom ozbiljnijem npr. pravnom smislu , mogu smatrati kao validan dokaz
odrzavanja nekog desavanja radnje?
[ Isak666 @ 21.11.2011. 17:52 ] @
Jok.
Podmetnuo sam to pre par dana na sajt sa kojeg sam linkovao fotku, znajuci da ce se voditi diskusija na ovu temu, pa da mogu to izvuci kao dokaz.
Pre toga sam organizovao koncert Ace Lukasa i zvao Borislava Djordjevica na isti.
[ herzog @ 21.11.2011. 18:23 ] @
Ma koga briga za koncerte...
Cinjenica je da su Srbi i u svojoj maticnoj drzavi obespravljeni.
To je zamka multikulturalizma, iz koje se tvoja rodna Nemacka vrlo ne-transparentno izvlaci....
a najsmesnije mi je kad ove
[naci]onalne manjine koje su svuda po Srbiji zajasile pozicije sa platama od nekolikoK evra, zasticene kao polarni medvedi,privilegovani
na svaki moguci nacin , mahnu rukom i kazu "E, zivim u Srbiji"
tacno, ovdje je problem nasilje koje ce, poznavajuci ove sto prijete, da se desi.
Citat:
Svasta! I u cemu ti vidis obespravljenost Srba naspram ostalih? Time sto pjeva neki tamo u Areni? Pa sta???
Citat:
To je zamka multikulturalizma, iz koje se tvoja rodna Nemacka vrlo ne-transparentno izvlaci....
A kakve to ima veze sa temom?
Citat:
a najsmesnije mi je kad ove [naci]onalne manjine koje su svuda po Srbiji zajasile pozicije sa platama od nekolikoK evra, zasticene kao polarni medvedi,privilegovani na svaki moguci nacin , mahnu rukom i kazu "E, zivim u Srbiji"
2 x Svasta!
Prete NASI da ce da TUKU one "ne-NASE Srbe i druge gradjane" koji dodju na, zamisli, KONCERT? EJ bre! Koncert! Ne politicki govor!
[ Isak666 @ 21.11.2011. 18:44 ] @
Ej, jos ja hteo da napisem da samo cekam kad cemo doci do zakljucka da su Srbi obespravljeni u Srbiji pored pedera i nacionalnih manjina, jer vam je samo to jos ostalo od "dokaza" da je sve to samo jedna slucajna grupa mladih i casnih mladica koji se bore za prave porodicne vrednosti, ali eto desi se da nekog ponekad zlzlzle, gresi covek - ali sam mislio da bi to bilo previse i pravi patos :D
Ali iskreno.
Kad... realnost me demantovala.
[ herzog @ 21.11.2011. 18:54 ] @
Mislim da o Srbiji imaju pravo da pricaju oni koji zive u njoj.
Ne zivis tamo - moooolim lepo - da napustis tu temu.
Inace, ne bih da snosim odgovornost za moguce posledice koje mogu uslediti.
[ herzog @ 21.11.2011. 19:07 ] @
Pokusao sam da se bavim vidovnjastvom, eto isto kako yolja ovde
pokusava da dokaze da ce najavljenog nasilja da bude. Mozda se on
ipak nije samo bavio paranormalim, vec zna nesto poblize o tome .
Ok, nisam se dobro izrazio, vidim da metafore slabije idu i meni i vama : Koji je Vas interes da
prevrcete po tome sta se desava u Srbiji - u kojoj niste rodjeni , -niste ziveli , -niste skoro krocili,
ili - radite u NVO nedobog, -itd....
Mislis na Nasi ili SNP 1389 ili Obraz ili Srpski slobodari i do skoro Dveri i ostale nevladine organizacije?
Nedobog.
Molio bih te da postujes svoj stav koji zelis drugima i da pustis Izrealce koji zive u Izraelu da se bave temama o Izraelu.
[ Shadowed @ 21.11.2011. 19:30 ] @
Citat:
herzog: Mislim da o Srbiji imaju pravo da pricaju oni koji zive u njoj.
Naravno! I ne samo oni!
[ Horvat @ 21.11.2011. 19:44 ] @
Citat:
herzog:[naci]onalne manjine koje su svuda po Srbiji zajasile pozicije sa platama od nekolikoK evra, zasticene kao polarni medvedi,privilegovani
koje su to pozicije?
[ herzog @ 21.11.2011. 19:45 ] @
@Shadowed
Ili mozda mislite da ovi oda napolje imaju bolji uvid u situaciju?
Javljaju se ovde maltene kao da perfektno sve znaju...
Nek se drug Isak pozabavi malo sajtom Deutsche Welle, slucajno sam naisao
da njiove prave desnicarske organizacije likvidirase ~190 lica samo u posl. par godina....
[ Isak666 @ 21.11.2011. 19:58 ] @
Pa ti bi trebao da radis kao policajac ili barem kao novinar, obzirom da im je ovde promaklo ~180 zrtava.
Inace, kolicina ljudi koji ce to nazvati sporadicnim napadima, prenaduvanim problemom ili okriviti nekog drugog za problem ekstremne desnice u DE je skoro ravan nuli.
Samo, sto ces ti na sajtu koji se bavi vestima iz druge drzave gde ne zivis, nisi bio dugo i/li nisi njihova <naci>onalna manjina?
Ili je to kao ona prica sa gej paradom, kako ne treba da se bavi svojim problemima dok ne resi Zmau svoje?
Pa dok Nemci ne rese svoje, nece Srbi njihove?
Ti koji prete sad na ovoj temi su isli zajedno sa istim tim idiotima koji ubijaju Turke po Nemackoj na mars u Poljskoj pre par dana :D
[ herzog @ 21.11.2011. 20:25 ] @
Cifra od ~180 je zbilja zanemarljiva kad se uzmu naprimer svi zločini onog nacističko-komunističkog kasapina
Slobodana Miloševića , i ovih sada novih organizacija, naslednika njegove nacistisko'komunističke politike a čijim si radom upoznat veoma dobro.
Ja recimo nisam znao za dobar deo organizacija a vidim da tebi smetaju cak i oni mejnstrim buljasi - dveri.
Citam Dojce Vele jer je to Dojce Vele na srpskom , uglavnom citam nauka, tehnika ,izbor iz štampe
smatram da je kvalitetan sajt , a i simpatičan i prepoznatljiv stil pisanja hehe - a uz to taj sajt je upravo namenjen meni - gradjaninu Srbije.
Jer se zove Dojče Vele na srpskom, kao VOA - za Srbiju. Znači, ravnopravan mi je npr VOA na srpskom sa bilo kojim
javnim glasilom npr Kurirom
O dogadjima u kome su navodno ucestvovali i nasi drzavljani u Poljskoj sam slucajno cuo
posredstvom tkzv. javnog servisa, radio Bgd 1.
Kada se pojavi glas Srbije na deutsche ili na jidišu ili tako nesto, onda se nadam da ćeš se bolje informisati o dešavanjima u
svojoj rodnoj grudi : ]
[ Isak666 @ 21.11.2011. 20:30 ] @
Ma dje te Slobo spopo sad...
[ herzog @ 21.11.2011. 20:54 ] @
Ja mislim da je yolju , tebe i Horvata (koji se pozicionirao u Vojvodini , znaci ne vidim zasto bi ga se ticala bracka republika )
zapravo zasvrbjelo ovo sto sam napisao
Citat:
Ma koga briga za koncerte...
a najsmesnije mi je kad ove
[naci]onalne manjine koje su svuda po Srbiji zajasile pozicije sa platama od nekolikoK evra, zasticene kao polarni medvedi,privilegovani
A to ima direktne veze sa desavanjima , pa i sa pomenutim koncertom jer ne verujem da na Dinovo
pojanje dolazi iko osim vama slicnih hajvana....
[ Isak666 @ 21.11.2011. 21:00 ] @
Potpuno si u pravu.
Nadam se da ce gost na koncertu biti i Vesna Zmijanac, pa da isecem vene u prvom redu.
Ovo za Srbe da su obespravljeni u Srbiji si totalno u pravu isto.
Evo, ne mozes ispeglati nikog vise jer hoce na koncert niti nekom odvaliti auto jer ga nije sklonio sa trase kretanje srBskih rodoljuba, a da neko ne vikne di je drzava.
[ yolja624 @ 21.11.2011. 21:55 ] @
Citat:
herzog: Ja mislim da je yolju , tebe i Horvata (koji se pozicionirao u Vojvodini , znaci ne vidim zasto bi ga se ticala bracka republika )
zapravo zasvrbjelo ovo sto sam napisao
zasmetalo mi uporno baljezganje o obespravljenim Srbima, jer to jednostavno nije tako. Srbi imaju prava u svojoj drzavi tacno onoliko koliko ta prava imaju i ne-srbi! A procitaj Ustav svoje drzave gdje je decidno napisano da je Srbija drzava srpskog naroda i svih drugih gradjana! E to je ono sto tebe svrbi...
Citat:
A to ima direktne veze sa desavanjima , pa i sa pomenutim koncertom jer ne verujem da na Dinovo
pojanje dolazi iko osim vama slicnih hajvana....
Pa iz straha od vama slicnih hajvana, mozda i ne dodjemo... posto je Srbija ocigledno hajvanska drzava! Elem, 3 x puna Arena, samo za tebe i takve hajvane slicne tebi.
I herzog, sto se tice rodjenja:
Rodjen sam u Beogradu, opstina Savski Venac, u ul. Narodnog fronta... I neko vrijeme sam zivio u Gospodara Vucica 14x, isto u Beogradu. A ti? I pazi sad ovo, redovno dolazim u Srbiju, imam familiju po Srbiji... Srbija mi je 6km vazdusne linije od stana odakle ti ovo kuckam.
BTW, ne rece, gdje se to Horvat opario sa onih hiljadaEUR plate?
[ a1200 @ 21.11.2011. 22:58 ] @
Evo, ja vec vidim Cecu kako peva u Saraj'vu... bez ikak'ih problema. Ili mozda u bratskoj nam Hrvatskoj.
...
Srbija izgleda ima najvecu toleranciju na razno razne likove od svih ostalih u regionu... al' je zato omiljena i rado oznacavana kao nacionalisticka.
EDIT:
Citat:
Dino Merlin: Srbe ukloniti puškama!
Da li se sećate izjava Dina Merlina da su Srbi bolesnici, da ih sve treba ukloniti puškama i da je Beograd "leglo fašizma"?! Ove izjave neki nisu zaboravili i žele da spreče pevačev dolazak u Arenu.
Na intrenet forumima i fejsbuku pojavile su se peticije za bojkot nastupa Dina Merlina u Beogradu. Sve peticije su pokrenuli oni koji se pozivaju na svoju nacionalnost. "Srbi koji vole Srbiju" su svi oni koji započinju peticije i koji žele da sarajevski pevač ne održi koncert u Areni.
Dino Merlin nastupiće 25.novembra u Beogradskoj areni a Srbi sve više počinju da se prisećaju njegovih izjava prethodnih godina.
Jedna od najupečatljivijih izjava Edina Dervišhalidovića je ona data zagrebačkom "Slobodnom tjedniku" u kojoj je Beograd nazvao "leglom fašizma", a 1994. na pitanje novinarke Globusa da li je moguć zajednički život sa Srbima, oštro je odgovorio: - Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka.
A kad je rat uveliko završen, Dino nije prestao da zatvara usta. U "sarajevskim Danima 2001." izjavio je sledeće:
-Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti, jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze, piše Kurir, a prenosi portal Smedia.
Mnogi ne žele da se on pojavi u Srbiji zbog ovih izjava ali takođe, pevač ima i veliki broj fanova koji žele da zaborave na politiku i da uživaju u muzici. Koliko smo spremni da budemo složni kad je ovako nešto u pitanju?!
E da, sumnjam da bi bilo koja okolna balkanska drzavica napunila 3 Arene da je neki pevac davao ovakve izjave o njenim stanovnicima (i to pritom vredjajuci celu naciju - ono nije se ogranicio na "Srbo-chetnike i chetnikushe"). Al' treba Dino, u pravu si, ovce su za shishanje... nisi ti nista kriv - ustvari ovo su ti verovatno najdraze parice.
Nego, ajmo svi ruke gore... da pozdravimo co'eka... da zapjevamo zajedno. Dos'o covek da obidje bolesnike, k'o sto je i rekao...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 22.11.2011. u 00:48 GMT+1]
[ Isak666 @ 21.11.2011. 23:42 ] @
Nekom ocigledno nije stalo do toga, cim je napunio Arenu.
Evo meni prvom, jer me boli pimpek sta neki pevac iz Bosne misli o Srbima. Ne o Srbima, o bilo kome. I za njega me zabole.
Nekom smeta sto dolazi, cim ima ovakvih reakcija svuda kao tvoja.
Problem je samo, gde je limit?
Demonstrirati protiv njega - ok, ko hoce ima prava.
Ali pretiti nasiljem i jos se drsko ogradjivati od odgovornosti - to je po meni idiotluk.
Kad se sabere minuli rad organizacija koje ovo najavljuju, pa ko su oni da upadaju na dogadjaje koji se njima ne svidjaju i da prekidaju?
[ a1200 @ 21.11.2011. 23:46 ] @
Pa kazem, sve je OK, Srbi dobijaju tacno klasu koju su ocigledno i zasluzili...
Ocigledno nismo za bolje. Nego jel' opran crveni tepih za ovu velicinu.
Mogao bi RTS da se isprsi za prenos. Sto bre placamo pretplatu? Kad vec nismo na vreme obvesteni o liku i delu doticnog virtuoza... :)
[ Isak666 @ 21.11.2011. 23:57 ] @
Na znam da li ste vi za bolje, jer ja nemam bas neku kolektivnu identifikaciju.
Njega su zasluzili njegovi fanovi i kontam da je zdravije da neko ode i izdjipa se jedno vece sa ekipom na nekom koncertu, nego da ide i vija se sa nekim po ulici uz moguce fizicke povrede.
Ionako niko od nas nije losiji jer je to neki bosanski pevac izjavio niti bi neko bio bolji nego sto jeste da je pricao onomad drugu pricu.
[ a1200 @ 22.11.2011. 00:04 ] @
Tako je, Srbi nemaju nikakvu kolektivnu indentifikacju... ocigledno. Zato se zemlja raspada, lopovluk je na sve strane, a ekipa koja se lize sa Merlinom i slicnim likovima, nema alternativu - tj. nije cak u stanju ni da objavi u celosti sta govorio, da vecina naroda moze da odluci da li vredi takvom liku platiti ulaznicu.
Al' zasto se smarati sa takvim detaljima.
[ Isak666 @ 22.11.2011. 00:08 ] @
Mislim da je neozbiljno zakljuciti da Srbi nemaju nikakvu kolektivnu identifikaciju jer se ne smaraju Dinom Merlinom.
Imaju slabiju, ali da nemaju nikakvu, ne bi video kojekakve akcije pomoci -tipa inkubaturi za bebe i sl- da nemaju osecaj za kolektiv.
Jednostavno, imaju pametnija posla nego da se bakcu takvim likovima.
Ako mislis da treba reagovati, nista te ne drzi da ne odes pred Arenu i pokazes nezadovoljstvo.
[ a1200 @ 22.11.2011. 00:16 ] @
Citat:
Jednostavno, imaju pametnija posle nego da se bakcu takvim likovima.
Da, recimo da se vidjaju sa njima, ispijaju kafice i primaju ploce...
Citat:
Sarajevski muzičar Dino Merlin rekao je da mu je drago što se sreo sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem. Prema rečima ljudi iz Merlinovog tima, muzičar je predsedniku Srbije poklonio svoju raritetnu ploču, štampanu u samo nekoliko primeraka...
Ocigledno ni predsedniku Srbije ne smeta da se druzi sa takvim likom... mislim, pa sta ako ima takav stav prema Srbima - barem je dosledan, nikom se nije izvinio, treba to ceniti i popiti kaficu s' takvom velicinom, prodiskutovati malo. A u ostalom sto bi se Dino i izvinjavao "bolesnicima". Glupo je zar ne? :)
Citat:
Ako mislis da treba reagovati, nista te ne drzi da ne odes pred Arenu i pokazes nezadovoljstvo.
A sto bi ja isao pred arenu - kad je narod, ukljucujuci i nazovi predsednika, rekao svoje. Mogu samo da osecam iskrenu zalost sto sam okruzen takvim likovima, sto sam rodjen ovde i sto sam deo takvog naroda. Neko te pljuje, pljuje celu naciju - a ti se smeskas, primas ploce, i jos se u BG-u napuni 3 arene... genijalno.
...
Nego, da mu dodelimo neku nagradu - spomenik mozda!
Glasam za slaviju, bronza, 3x prirodna velicina :)
Malo je koncert. Malo...
[ Isak666 @ 22.11.2011. 00:21 ] @
Pa kako te je postupak BT sprecio da ti licno ragujes, ako smatras da je poseta neprikladna ili bilo koga drugog?
Postoji li licna odgovornost i licna inicijativa ili u Srbiji zive samo politicari?
Kad je najavio dolazak, kako se niko nije pokrenuo i organizovao akciju demonstracija?
Niste zombiji, pa da nemate svoju volju.
Kako ti znas sta je narod rekao?
Mozda isto konta kao i ti, cekajuci da neko drugi prdne, pa da i on sme prdnuti.
I na kraju - ako ti je tvoj stav bitan, onda ti je sve jedno koliko ljudi misli kao ti.
Ako imas dostojanstvo, kao sto pricas, a smatras da je pogresno da se cuti i pljujes na sve te sto cute - stani sam pred Arenu i budi dosledan.
To sto ti pricas je konformizam.
Na kraju ce Tadic biti kriv i kad se ne moze u wc.
[ a1200 @ 22.11.2011. 00:31 ] @
Stvari su vrlo ocigledne, pametnom dosta... ej predsednik zemlje ispija kafice sa ovakvim likom, a 3 meseca kasnije koncert... i onda se jos proda 3 arene. Medji i tkz. "javni servis" mudro cuti - jedino je zuta stampa nasla za shodno da objavi nesto o liku i delu doticnog ... Pametnom dosta - to ne moze nikakva licna inicijativa da ispravi.
...
Nego, cestitam Dino... bolesni jesmo. Pogodio si.
Treba nas j*bati, sto rece onaj seljak... tako nesto nije moguce ni u Hrvatskoj, ni u Saraj'vu, a bogami ni kod Shiptara.
[ milivoje t @ 22.11.2011. 00:47 ] @
ne znam sta ti tacno nije jasno a1200 u ovoj prici ?
cemu se cudis ?
tome sto su hrvatska i danasnja federacija na krilima nacionalizma izvrsile otcepljenje.
tome sto su nakon rata fanaticni nacionalizam postavili za kicmu drzavne, obrazovne, medijske, sudske politike...
tome sto su iskljucivo srbe okrivili za sve lose sto se desilo.
tome sto su za razliku od srba imali mocne saveznike...
tome sto je dino rekao, a ostali mislili ?
Sve te cinjenice ostavljaju traga. Srbija kako god da je bila u nacionalisticnokm transu, on nije bio ni blizu kalibra onoga sto se desavalo preko. Iz mnogo razloga...
Da li danas zbog toga treba zaliti ?
Ne bih davao odgovor na to pitanje, ali mogu dati odgovor na pitanje da li je busenje guma i zastrasivanje ljudi koji idu na koncert ok ?
Naravno da nije, to je obican maloumni idiotluk.
Ono sto je za brigu jeste sto i danas nakon dvadesetak godina od rata, ne uspevamo da nadjemo zajednicki jezik sa bivsom bracom. Za brigu je sto bi danas nasi politicari da primene recept koji se u exyu odavno koristi, da nacionalizmom pokrijemo kanjonske pukotine u ekonomiji i drazvnom aparatu. Za brigu je sta je ostalo iza tih odvratnih ratova...
Srbi u HR rodjenih/umrlih 889/3.935
HR ukupno 40307/49756
2004.
[ a1200 @ 22.11.2011. 00:55 ] @
Meni nije jasno sto mi jedini lizemo b00lju drugima, sto "predsednik" ispija kafice s' takvim likovima? Sto mediji cute? Kad je vishe nego ocigledno da niko drugi na ovim prostorima ne bi tako tretirao takvu situaciju i coveka sa takvim stavom prema njegovoj naciji. Ocigledno imamo manjak bilo kakvog ponosa i indentiteta. Nego glupo je gubiti vishe vreme na ovo... srecno svima na "koncertu"... mozda dodje i predsednik da podeli radost...
znas kako nekada su pricali da je nirvana na koricama ploce ispisala zabranjeno za pse i srbe,
sto je verovatno istinito kao i ovo. ustvari je to vise kao test inteligencije.
da u HR nacionalizam nije utkan u svaku instituciju i medij,
Ceca bi napravila najveci koncert u istoriji kosmosa bas u zagrebu, jer je toliko slusaju, ma i u ratu su je slusali i sekli vene na njene limunade...
sto se tice lizanja, to ostavljam drugima.
[ a1200 @ 22.11.2011. 01:23 ] @
Ma tako je... sve je izmisljeno... zivela Srbija.
[ milivoje t @ 22.11.2011. 01:37 ] @
ja sam ti konkretno rekao sta mislim da je izmisljeno. a ostalih stavari se secam kada su recene.
to nepotrebno nakarikavanje i preuvelicavanje pokazuje samo sa kim imas cast pricati. verovatno sa nekim ko je vrlo zelen...
inace me boli briga sta je neki ulicar pricao.
[ a1200 @ 22.11.2011. 01:42 ] @
Kako god... da je i izmsljeno to za Srbe i pse, opet ostaje tona materijala.
Ja nisam cuo da se on (barem) izvinio za to sto je govorio... ali ocigledno nema ni potrebe - sto bi se izvinjavao nekome ko nema samopostovanja.
[ yolja624 @ 22.11.2011. 05:43 ] @
Ima nas bas ko balkon sirokih...
Jel tebi jasno da nikog ovdje ne zanima sta je k3*@o Edin vec jedino sto je bitno da Nasi prijete nasiljem nad neNasim Srbima koji idu da slusaju Dina Merlina. Uvidjas li da privatno misljenje Edina uopste nema veze sa onim sto radi Dino Merlin?
A da se ovdje prica o nacistickoj organizaciji i nesposobnosti drzave da naciste drzi pod kontrolom? Ili si ti toliko ljubitelj nacista da neces ni slucajno da priznas da su pogresni vec njihove poruke pravdas nekim izjavama Edina? Pa verbalni delikt je ukinut davno...
I da se ne lazemo. Stavljati znak jednakosti izmedju Cece grofice od narukvice i dina merlina je stvarno ravno poredjenju zabe i babe. A ni ona se ne izvinu za ono sto je njen muz radio... a to sto je on radio nije bas iz sfere verbalnog delikta!
[ nnn @ 22.11.2011. 08:44 ] @
Ja u petak idem sa devojkom na koncert, ebe mi se i za nase i za ostale organizacije, uzeo sam kartu u areni za parking, tako da znam koga cu da tuzim ako mi nesto bude na kolima.
Sto se tice Dina Merlina, cak i da je pricao to, pa sta sad, bio je rat ljudi, tamo je bilo mnogo gore nego ovde, nisu beograd okupirali Sarajevo. Naravno da su teske reci izrecene sa obe strane i to stoji, ali vreme je da se predje preko toga i da se pusti da uzivaju u muzici oni koji hoce i vole.
Pa pogledajte ovde muzicare i razne javne licnosti sta su pricali u vreme rata, taj veliko cetnicki stav je stvarno odvratan.
Ja sebe inace smatram patriotom, i stvarno bi *ebao mamu svima koji su cinili zlocine nad Srbima, ali za to sto je neko kenjao u vreme rata, pa sta sada, svi su pricali svasta. Gledaju se dela a ne reci.
[ 3way @ 22.11.2011. 08:49 ] @
Citat:
nnn:uzeo sam kartu u areni za parking, tako da znam koga cu da tuzim ako mi nesto bude na kolima.
Mislim da nista od toga :)
Oni tebi samo prodaju parking mesto na 2-3 sata, ne obezbedjuju auto :)
[ DrFill2Good @ 22.11.2011. 08:52 ] @
Citat:
yolja624: Ili si ti toliko ljubitelj nacista da neces ni slucajno da priznas da su pogresni vec njihove poruke pravdas nekim izjavama Edina? Pa verbalni delikt je ukinut davno...
Pa treba da razlikujes nas od njihovog verbalnog delikta :)
Nista svi lepo u zapadnu evropu na socijalnu pomoc pa nek dino ugasi svetlo....
Tapsacemo mu iz inostranstva
Tako je lakse progutati uvrede
[ Isak666 @ 22.11.2011. 13:13 ] @
Poznavanje Zakona zemlje gde se zivi je svakako samo plus ;)
Citat:
1) Ko silom, ozbiljnom pretnjom, obmanom ili na drugi način spreči ili ometa sazivanje ili održavanje
javnog skupa na koji građani imaju pravo po zakonu, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.
A posto pomenuta gospoda vec imaju iskustva u krsenju Zakonu bas u ovoj oblasti, sasvim je normalno pozvati Drzavu da se ozbiljnije pozabavi grupama koje se vode krsenjem Zakona kao svojim metodom rada.
Jednom moze biti slucajnost, dva put podudarnost, treci put je vec namera.
Par godina tako, to je princip.
A kladim se da ce se ispuniti i prvi nacin iz clana Zakona, samo ako se domognu Arene ili barem ispred.
[ DrFill2Good @ 22.11.2011. 13:33 ] @
Citat:
Isak666: Poznavanje Zakona zemlje gde se zivi je svakako samo plus ;)
Slazem se, a isto vazi i za goste.
[ Isak666 @ 22.11.2011. 13:40 ] @
Slazem se.
Kad bude neko krsio Zakon neka se pokrene postupak.
[ DrFill2Good @ 22.11.2011. 14:04 ] @
Na zalost, sa doopeuvlakackom vlascu tesko da ce to biti uradjeno, inace ne bi dolazilo do ovakvih situacija.
Kad smo vec kod same vesti, lep izvor je izabran :) ni manje ni vise nego sarajevska zuta stampa. Znaci, netacno je da se poziva na nasilje, kako stoji u izvoru i naslovu ove teme, vec se iz originalne poruke vidi da se oni ogradjuju od mogucih nereda.
Citat:
"SNP Naši, kao jedina organizacija koja zvanično vodi kampanju za otkazivanje koncerta, ne želi odgovornost za eventualne incidente koji mogu da se dese. Naši aktivisti pokušaće da u Areni i ispred nje održe politički protest simboličnim paljenjem zastava islamskih paravojnih formacija i ne želimo da snosimo odgovornost za bilo čije povrede, materijalnu štetu, napade na medije ili druge kriminalne akte"
Citat:
Naši najavljuju da će , ukoliko ne dođe do otkazivanja koncerata, njihovi aktivisti na dan njihovog održavanja u blizini „Arene“ postaviti replike ratnih grbova i zastava zločinačke armije BiH kako bi publika mogla da obriše noge pre ulaska u salu.
“U samoj sali biće zapaljene replike ratnih zastava BiH. U zavisnosti od reakcije Merlina tokom paljenja obeležja zelenih beretki i drugih zločinačkih formacija videće se dali se on pokajao zbog svog sramnog propagandnog učešća u ratu u BiH”, navode Naši.
Osim mozda neodobrenog okupljanja, sta je sporno u samom protestu? Svima je poznato kako i sta je Merlin govorio o Srbima. Zasto bi Srbi uopsteno morali da imaju pozitivno misljenje o njemu ili da protest bude smatran nasilnickim cinom? Ili je mozda u pitanju neka najezda veverica pa ne znamo ko je ovde ko?
[ 3way @ 22.11.2011. 14:12 ] @
U sali je zabranjeno paljenje bilo cega.
[ Isak666 @ 22.11.2011. 16:32 ] @
Ah da - Nasi brinu za stanare, pa traze da se otkaze koncert.
Sto ne traze da policija osigura bolje okolinu, kad zele samo miran protest? ;)
Ovi likovi imaju jedino kapacitet za takvu neku semu - upadni negde, deri se, zapali nesto i sl.
Kontam da su Dveri htele da se bave Merlinom, kao sto nisu, oni bi i imali kapaciteta da drze to pod kontrolom, kao sto su imali sa Porodicnom setnjom.
I to bi bilo ok.
[ polke @ 23.11.2011. 11:14 ] @
Vo se veže za rogove, a čovek za reč.
Nije ______ kriv, mi smo g*vna.
[ a1200 @ 24.11.2011. 14:57 ] @
Citat:
Dino Merlin bi prema nekim procenama na trodnevnom koncertu u beogradskoj Areni mogao da zaradi oko milion evra, ali "karte" će platiti i poreski obveznici u Srbiji koji čak neće ni biti na koncertu, jer prema saznanjima vesti iz vrha MUP-a Srbije, obezbeđenje ovih koncerata će koštati blizu - milion evra.
...
Jedan deo ove cifre će biti utrošen već sutra, jer je dolazak na prvi koncert Dina Merlina u Srbiji posle 23 godine najavio gotovo kompletan državni vrh, na čelu sa Borisom Tadićem.
...
Besplatne karte
Koncerti Dina Merlina izazvali su i veliku pažnju političkih partija u Srbiji, a posebno vladajuće Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.
Navodno, DS je obezbedio karte u protivrednosti od 100.000 evra, a nešto manje, oko 1.000 karata je podeljeno pristalicama LDP-a.
...
Bacanje para
Za oko milion evra, koliko će državu otprilike koštati obezbeđenje koncerta Dina Merlina, u Srbiji može da se obezbedi mesečni rad 200 narodnih kuhinja, renovira 20 osnovnih škola, ili izgradi pet manjih vrtića.
...
Mediji u Beogradu nedavno su objavili fotografiju i njegovu fotografiju iz rata u društvu Juke Prazine, Ismeta Bajramovića i Ramiza Delalića - ljudi koji su optuženi da su tokom rata počinili niz ratnih zločina nad Srbima.
Ako je ovo istina, da su tresnuli 100k iz budzeta za neki jbn koncert, pa to su onda retardi.
[ jnk @ 24.11.2011. 15:22 ] @
MUP je dužan da obezbedi javni red i mir a to što se u ovom slučaju za to moraju utrošiti te pare nas poreskih obveznika su krivi upravo oni koji sebe nazivaju patriotama i braniocima srbskih interesa a ovakve vesti su textbook primer medijskog spinovanja.
[ a1200 @ 24.11.2011. 15:30 ] @
Ma, ako je predsedniku srce na mestu, i meni je...
[ Tyler Durden @ 24.11.2011. 15:30 ] @
Citat:
a ovakve vesti su textbook primer medijskog spinovanja
Bravo. I ovo je toliko uzelo maha da ja vise nemam zivaca da pratim medije, jer bar pola sadrzaja im je smece.
[ Isak666 @ 24.11.2011. 15:32 ] @
^^
Tu stoji da je 100k potroseno za karte, ne za pandure.
Btw kako moze da kosta obezbedjenje koncerta milion €?!
[ DaliborP @ 24.11.2011. 15:39 ] @
Sta je toliki problem sa tim koncertom? Kome se ne svidja nek ne ide na isti i gotovo.
[ milivoje t @ 24.11.2011. 23:45 ] @
ne racunajuci ekipu fubalski huligani+snp-ovi, kojima je delikventska norma bar jedno veliko sr*nje u gradu godisnje, a ove godine su ih uskratili za paradu...
mnogo je veca ekipa sacinjena od ostalih gradjana ove zemlje, koji ce, pitanje je dana, jedini odusak naci u demonstracijama, koje kod nas uvek slicno zavrse kada su protiv vlasti, a vlast cine sve danasnje parlamentarne partije jer saradjuju od lokala do predsednika.
mislim da je samo pitanje dana kada ce medijska terapija beznadja, pasivnog zastrasivanja i dezorijentacije izgubiti dejstvo...
[ herzog @ 26.11.2011. 10:18 ] @
"Dino je branio svoj grad sarajevo koje je 4 godine bilo u opsadi duze nego lenjingrad.i ja bi branio svoj grad.dino dobrodosao.mi smo iz vojvodine isli da napadamo njegov grad i opet nam je oprostio i dolazi pesmom da nas obraduje"
[ ventura @ 26.11.2011. 10:22 ] @
[Ovu poruku je menjao ventura dana 26.11.2011. u 21:08 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao ventura dana 26.11.2011. u 21:08 GMT+1]