[ =sasha= @ 24.11.2011. 22:51 ] @
Pozdrav svima,

Kod kuce imam etazno grejanje na struju koje zagreva 2 stana, jedan u prizemlju, jedan na prvom spratu. U prizemlju postoji termostat koji regulise ukljucivanje i iskljucivanje grejanja. Na zalost, on to naravno radi dobro samo za stan u prizemlju i kod mene je cesto bas hladno iako moze lepo da se zagreje gore ako recimo termostat podesimo da stalno bude ukljucen. Termostat iskljucuje ili iskljucuje kotao i tako regulise temperaturu za donji sprat ali kod mene na gornjem bas i ne.

Da li postoji neki sistem (a da to nije jos jedan kotao) kojim bi se efikasnije moglo vrsiti regulisanje temperature za donji i gornji sprat? (Npr dve pumpe, jedna za donji, jedna za gornji sprat i spravica koja bi tumacila termostat sa donjeg i gornje sprata i u ispravnoj kombinaciji ukljucivala pumpe za odgovarajuci sprat i kotao)
[ bakara @ 25.11.2011. 09:23 ] @
Ja bih za pocetak prvo prebacio termostat na gornji sprat i eventualno na donjem ugradio termo glave ili prigusio protok.
[ Horvat I @ 25.11.2011. 17:08 ] @
Na izlaz radijatora se montira slavina kojom se reguliše max protok vode pomoću njega reguliši.
Ako nisu montirani onda na polaznu ili povratnu cev za sprat treba postaviti ventil i pomoću njega regulisati.
Termostatski uložak ne može izkorigovat pogrešno proektovan sistem grejanja.