[ riki_korg @ 29.11.2011. 00:07 ] @
Ovo je vec mozda vec vidjeno ali ja sam prvi put video kod jednog prijatelja da je od klasicnog sporeta alfa 90 napravio i uveo parno grejanje. Malo mi bilo cudno znam da alfa pravi sporete za parno ali kostaju oko 550 evra a posto ja imam obicanu alfu 90 za klasicno grejanje morao sam da idem i licno se uverim da je to tako. Covek mi je reko da alfa u Vranje pravi original gorionik koji se montira u obican alfin sporet umsto samotnih cigli koje dolaze u loziste sa obe strane. Znaci samot se skine i postavi se gorionik koji je u obliku potkovice sa odvodima za vodu i to je to. A da stvar bude jos interesantnija on je celu instalaciju uradio sam i to sa plasticnim belim cevima za vodu. To su u stvari one cevi od pola coli koji se koriste za dovod vode u kupatilo a montiraju se vani na plocicama. I covek je zadovoljan greje dve sobe i kupatilo bez problema i kaze mi on da je maksimalno zagrejao vodu i pustio u liniju cevi su izdrzale bez problema i evo druga zima ide njemu to radi. Ja posto imam taj sporet odradio bih i ja tako jer i ja treba da grejem dnevni boravak dve sobe i kupatilo ali ako je neko u toku ili postoji neka sema za liniju kako to treba da se uradi probao bih sam posto za ove cevi imam peglu.
[ rasa1987 @ 06.03.2012. 19:57 ] @
i mene zanima ali niko da stavi komentar.