[ OCC78 @ 30.11.2011. 21:22 ] @
| Imam kucu prizemlje i 1.sprat. Prizemlje ima 65kvadrata a prvi sprat ima 90kvadrata. Ja sam na prizemlju postavio 65rebara radijatora(toliko je kvadrata prizemlja), a na prvom spratu 90rebara radijatora. I nije mi jasno zasto je prizemlje toplije jos 3-4stepena i bude pakao nego prvi sprat a isto sve rebara a hladno?Help Me!!!! |
[ d02 @ 01.12.2011. 00:12 ] @
Da li su ti radijatori na spratu i u prizemlju jednako topli, ili su ovi na spratu hladniji nego ovi u prizemlju?
Ukoliko su radijatori na spratu jednako topli, a ipak ne mogu da zagreju taj prostor, stvar je prosta - preveliki su ti toplotni gubici sprata, i potreban ti je veći broj rebara. (Iznad prizemlja ti je grejani sprat, a iznad sprata je negrejani tavan, odnosno, gubici na spratu su veći nego u prizemlju.)
Ukoliko su radijatori na spratu hladniji nego oni u prizemlju, onda je već neki tehnički problem u pitanju, a tu će ti već morati pomoći neko stručniji od mene (ali ćeš morati detaljnije opisati svoj sistem).
[ tdjokic @ 01.12.2011. 00:16 ] @
Kakva ti je izolacija tavana? To zna da guta toplotu, licno iskustvo. Zidovi takodje ali manje, tavan je bas gore gde je toplota i onda ako nije dobro izolovano ode sve napolje. Mozes proveriti i rukom, pipas zidove, plafon itd., i u prizemlju i na spratu.
Naravno, prvo proveri temperaturu radijatora, kao sto je covek vec rekao, pa ako su jednako topli onda izolaciju. Ako je i izolacija OK onda ti treba vise rebara ili jos bolja izolacija.
[ OCC78 @ 02.12.2011. 00:33 ] @
Puno Vam hvala za to...prvo radijatori dole i gore jednako griju.Nemam nikakav problem s tim. Moguce je u pitanju izolacije tavana...zidovi sprata je dupla cigle sestice, a tavan je od betona i to 30cm. Sta Vi mislite kako bih rijesio problem s tim?Hvala unaprijed!!!!!!!
[ tihi2 @ 02.12.2011. 12:21 ] @
Kupi mineralnu vunu u rolni, bar 10cm debelu, i odmotaj po tavanu. Na nju stavi neki najlon (makar molerski, mada bi bolji bio neki deblji) da se ne prlja previše. Čak ako i za eksperiment kupiš jednu rolnu (mislim da su od bar 10m2) pa razmotaš iznad jedne sobe, videćeš ogromnu razliku.
[ OCC78 @ 02.12.2011. 21:26 ] @
Probacu to obavezno...moram sad skupiti pare staklene vune su skupe.Pa cu javiti kako se sluzi. Puno Ti hvala!!!!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.