[ bakara @ 04.12.2011. 15:35 ] @
BEOGRAD - Kafana „Razvod braka“! Sve više vlasnika malih preduzeća daje neobične nazive svojim firmama kako bi povećali promet Borba za mušterije navela je mnoge poslodavce da svojim preduzećima daju neobična imena. Vlasnici radnji sa otkačenim nazivima veruju da je originalno ime mamac za potrošače. Kafana „Razvod braka“, stolarska radnja „Žižak“, radnja „Odeća džabalesku“, kasapnica „Kad jaganjci utihnu“, pogrebno preduzeće „Drnda“, Kafana „Violeta, kućo stara“, „Ona, a ne neka druga“ samo su neki od primera neobičnih naziva. Marijana Dujmović, vlasnica kafane „Ona, a ne neka druga“, kaže da je naziv inspirisan knjigom Dušana Radovića. - Prošla vlasnica je dala ime kafani, ali znam da je naziv nastao sasvim slučajno, i to iz knjige Dušana Radovića - kaže Marijana. U Beogradu se nalazi i restoran pod nazivom „Bolje ovde nego preko puta“, a preko puta se nalazi jedna klinička ordinacija. Isti naziv ima i kafana u Novom Sadu, s tim što se preko puta nje nalazi groblje. Vlasnik pogrebnog preduzeća „Drnda“ Radiša Mihajlović kaže da im je to porodični nadimak, pa je rešio da tako i nazove svoje preduzeće. - Majka mog pradede se zvala Dinda, pa su njega zvali Steva Dindin. Kasnije su ga deca prozvala Steva Drndin, a onda su i oca i mene zvali Drnda - kaže Mihajlović. Kafana „Razvod braka“ je možda jedna od onih koje imaju najzanimljiviji naziv. Pored zaljubljenih i onih u braku, posećuju je i sveže razvedeni kako bi proslavili okončanje zajedničkog života. Neobična imena * Pogrebno preduzeće „Drnda“ * Kasapnica „Kad jaganjci utihnu“ * Pogrebna oprema „Spokoj“ * Kafana „Violeta, kućo stara“ * Trgovina „Svinjski biznis“ * Kafana „Bolje ovde nego preko puta“ * Radnja „Odeća džabalesku“ * Frizerski salon „Ko te šiša“ * Kafana „Razvod braka“ * Krojački salon „Konan“ * Krematorijum „Plamen“ http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/sio-mi-ga-konan-156140.php |