[ cozmo_im @ 08.12.2011. 19:29 ] @
Evo ovako: Masina je Siltal SLS 48X. Motor je repariran prosle godine, kondenzator sam promenio, remen, grejac i onaj osigurac ili sta je tamo gde ulazi kabl od masine - da budete upoznati sta je radjeno na njoj. I to tek posle 7 godina besprekornog rada. Sve radi kako treba: uzima vodu, zagreva, izbacuje vodu, radi centrifugu... ALI - motor VRTI SAMO U JEDNOM smeru (u smeru kazaljke na satu) svo vreme dok traje program vrtenja bubnja (mesanja). Dakle taj program traje normalno (mislim na minutazu - duzinu programa kad mesa ves), ali nema da vrti u jednom pa stane pa vrti u drugom smeru (da mesa kao sto treba jel...). Dakle vrti non-stop u jednom smeru svo vreme trajanja programa dok treba da vrti bubanj. Znaci svi programi uredno radi osim sto bubanj vrti konstantno u smeru kazaljke na satu. Ves se opere normalno. Sta moze biti problem? Zasto vrti bubanj samo u jednom smeru? Mislim ipak moze da se osteti ves na taj nacin. A i da vidim u cemu je kvar... ako je programator da ne bacam novce bezveze vec da trazim novu... |