[ rale2rale @ 11.01.2012. 08:18 ] @
| Vest iz današnjeg Blica (nema je na elektronskoj verziji), da su u Novom Sadu huligani koji preprodaju brojeve za registraciju automobila, pretukli građane koji su čekali u redu ispred policijske stanice, da bi ih sprečili da sami uzmu brojeve!
Valjda je i interventna policija intervenisala, uhapsila trojcu, koji su vrlo brzo pušteni, pa su se vratili da potraže one koji su ih prijavili!!!!
Inače u tekstu se spominje cifra od 7000 din po broju kad ti fini mladići vam učine uslugu!
Alo Srbijo!!!! :-( |
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 08:28 ] @
Budimo realni.
- Da li iko može da naplaćuje broj, a da policajac koji deli te brojeve to ne zna ? Ne može.
- Korumpirani policajac jeste glup, ali da li je naivan ? Nije.
- Da li će se korumpirani policajac zadovoljiti sa 10% od onih 7.000 din ? Neće. On uzima svojih 50%.
- Da li je šef policijske stanica naivan ? Nije. On je lukaviji od svih korumpiranih policajaca iz stanice, zajedno.
- Da li će se korumpirani šef policijske stanice zadovoljiti sa 10% ? Neće. On uzima svojih 50% od svakog policajaca ponaosob.
- Da li su korumpirani šef policijske stanice i svi korumpirani policajci zajedno ludi, pa da dozvole da ovako slatku paru izgube iz ruku ? Nisu.
Zato su pozvali interventnu, obećali im njihovih 10% i sve šta još treba da se uradi to je da se ućutka ona bezobrazna raja koja se stalno nešto buni.
[ rale2rale @ 11.01.2012. 09:06 ] @
Možda bi trebalo Ivicu obavestiti, pa da on nešto preduzm... u najgorem slučaju da se ugradi (ako već nije) ;-)
[ jnk @ 11.01.2012. 09:35 ] @
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=16&nav_id=572806
Neverovatno da i dalje mogu da se iznenadim gde mi živimo.
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 09:41 ] @
"Tuča je trajala pet minuta, a huligani su se nakon privođenja vratili za pola sata i tražili one koji su ih prijavili policiji."
O Bože, zar se i ovo može ?
- Pušteni nakon pola sata, a uhvaćeni u tuči sa palicama, nožem ?! WTF ?
- Neko drugi ih prijavio policiji, a pravili njesra neposredno ispred policijske stanice ? WTF ? WTF ? WTF ? WTF ?
- Vratili se da nastave da biju palicama, opet neposredno ispred policijske stanice ? WTF ? A policajci samo gledali !?
Ali svejedno, Ivica je najbolji u svemu šta radi !
[ vilil1 @ 11.01.2012. 09:51 ] @
A sta je trebalo policija da uradi? Priveli ih, napisali prijave i pustili. Sta su jos mogli da urade?
[ dule_ns @ 11.01.2012. 09:58 ] @
Citat: vilil1: A sta je trebalo policija da uradi? Priveli ih, napisali prijave i pustili. Sta su jos mogli da urade?
Pa recimo da umesto huligana oni zavedu red ispred svoje kuće. Inače, to im je i posao.
[ tdusko @ 11.01.2012. 10:00 ] @
A ministar onomad izjavi da je policija povratila ugled u narodu. Sve vise verujem u ono sto je Milanovic rekao da je Dacic izgubljen u prostoru i vremenu i da ni sam ne zna sta mu se u sluzbi dogadja i da ni sam ne moze nista da uradi. Ovo je cirkus samo takav sa sve manje nade da ce nesto da krene na bolje.
[ mish_ns @ 11.01.2012. 10:02 ] @
Sve u svemu zakon je katastrofa.
Ti policajci i službenici što dele brojeve su mala maca za ove "gore".
Java Beograd je lepo objasnio situaciju.
A njih ne da ne bi pustio nego bi ih batinao 24h mokrim novinama.
Kako im nije palo na pamet da će sutra neko zbog takve gluposti napasti njihovu sestru, brata, mamu itd. na sred ulice???
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 10:06 ] @
Citat: vilil1: A sta je trebalo policija da uradi? Priveli ih, napisali prijave i pustili. Sta su jos mogli da urade? Policajac ili inspektor sa dva grama mozga bi možda mogao da zaključi da će ovaj pokušati da ponovi krivično delo. Dakle, mogli su da ga zadrže 24 sata, ili još bolje 48 da se ovaj malo oladi. Ili da mu dežurni tužilac odredi bar malo duže zadržavanje.
Neverovatno, ponavljam, kako je moguće da kod nas na ulici slobodno šetaju razbojnici i drugi najgori ološ, a onomad je Džajić držan u pritvoru mesecima. I Katarina Rebrača. Valjda su predstavljali opasnost za javnost.
[ vilil1 @ 11.01.2012. 10:10 ] @
Citat: dule_ns: Pa recimo da umesto huligana oni zavedu red ispred svoje kuće. Inače, to im je i posao.
Pa zar nije zavela red? Ljudi cekali, momci ih napali, policija ih privela...Sta su osim toga trebali da urade? Da ih pobiju? Da ih drze u pritvoru godinu dana, da ih biju "mokrim novinama"...
Ocigledno se narodu ne moze ugoditi. Ne valja kada policija bije bez razloga, sad ne valja kada samo privede i napise prijave, nego treba i da bije...Cudan smo narod. :)
@Java
Kakvo bre "krivicno delo", tuca? Ne d'o Bog da imas neku vlast. :D
[ rale2rale @ 11.01.2012. 10:11 ] @
Citat: vilil1: A sta je trebalo policija da uradi? Priveli ih, napisali prijave i pustili. Sta su jos mogli da urade?
Za početak da otvore još koji šalter makar na improvizovanom stolu u hodniku ida time spreče potrebu za brojevima.
Nije Novi Sad Lebane, pa da je jedan šalter dovoljan!
Država je u q.... otišla, raspad sistema!!!
[ mish_ns @ 11.01.2012. 10:17 ] @
Citat: Ne valja kada policija bije bez razloga, sad ne valja kada samo privede i napise prijave, nego treba i da bije
Izvini ali ovde postoji dobar razlog da se neko zadrži u pritvoru, pa i da se bije.
Sutra će nas neko napasti zato što smo kupili patike u butiku pre njega...
Dokle više da se ovakvi slobodno šetaju...
Al ponavljam, da bi sve funkcionisalo prvo treba krenuti od glave, a ne od repa...
[ dejanet @ 11.01.2012. 10:22 ] @
Vi, kao i ja, zbog posla i obaveza u opste niste ukapirali gde zivite, kao sto ne razumete cemu sluze te grupe/bande i od koje su one neprocenjive vrednosti za strukture u vlasti.
Inace nadlezni nacelnik je verovatno gledao crtace..
[ Marko83 @ 11.01.2012. 10:35 ] @
Citat: mish_ns: Izvini ali ovde postoji dobar razlog da se neko zadrži u pritvoru, pa i da se bije.
Policajac nije sudija pa da kolicinom batina presudjuje
Mislim da je policija ovde dobro uradila svoj posao ali je problem za dezurnog tuzioca koji nije nasao za shodno da odredi pritvor "grupici neduznih mladica koji bi se bockali kuhinjskim nozem"
Uopste nam je reformisano sudstvo(a i ono prethodno) u K.
[ miki_ns_k @ 11.01.2012. 10:37 ] @
Zivot u Srbiji polako, ali sigurno klizi u anarhizam.
Razmisljam: stojim u glupavom redu za glupave licne karte. Zbog toga vec dva dana ne dolazim na posao (ako ga imam) i stalno me zbog toga cima sef. Odlicno koristim internet, ali ne mogu da zakazem termin za izradu licne karte jer nema on-line aplikacije koja ce to da uradi (ako je ima, najcesce je tu da bi se na konferenciji za novinare moglo reci, evo mi radimo i skroz smo savremeni, ali je u praksi njen rad obesmisljen).
Posle nekoliko sati cekanja po noci, dolazim na red da izvadim broj u 7 ujutro pomocu kojeg cu postati kandidat za licnu kartu. Na tom mestu za kandidaturu usred jedinice mup-a me pocnu mlatiti nekakvi dripci jer hocu da uzmem broj, a da ne platim njima njihov reket. Posto ih je neko prijavio iz mase, policija ih hapsi, ali i pusta posle pola sata. Oni sad dolaze ponovo, krvolocni i nakostreseni da tamburaju i mene i ljude koji cekaju u redu jer je neko iz tog reda njih prijavio. Sta ako meni padne mrak na oci? Sta ako obicni ljudi pocnu da uzimaju pravdu u svoje ruke? Oni su jaci od mene, ali je masa jaca od njih. Sta ako ih ta masa udavi? Sto bi to u ovoj situaciji bilo pogresno?
Sta ako svako od nas sa foruma pocne da nosi nozic, bombic, motkic? Ovde danas caruju LUDI. Zelim im brzu politicku propast.
[ Horvat @ 11.01.2012. 10:55 ] @
meni nije jasno ko ce platiti 7 000 dinara za broj za tablicu!?!
ljudi jedva skupe za registraciju,a ne jos 70e samo da dobiju "privilegiju" da predaju zahtev
a sta je panduracija trebala da uradi - da ih zadrzi duze od pola sata u pritvoru, mada mislim da to nije do panduracije,nego do sudstva koje ih je pustilo
[ tdusko @ 11.01.2012. 11:06 ] @
U tekstu se kaze da cena dostize i 7000 dinara sto znaci da nije uvek toliko. Verovatno zavisi od guzve i toga koliko brzo na red dolazi broj itd. Meni je totalno jasno da ima kupaca jer to samo neko ko nije nikad cekao broj zna kako to izgleda. Sto puta sam cuo da ljudi po nekoliko puta moraju da dodju u 4-5 ujutru da bi dobili broj, sto je inace jako prijatna zabava, a posebno sad po zimi, snegu i vetru. Da ne pricamo o tome da neki nemaju mogucnost da izostaju sa posla da bi okapavali u redu.
[ Horvat @ 11.01.2012. 11:09 ] @
sto znaci da JESTE prodavano i po 70e (ne pominje se najniza cena)
inace, ja sam cuo da dajes licne podatke kada uzimas broj,ne?
kako su onda oni mogli uzeti sve brojeve i neko drugi da koristi umesto njih ;)
(na stranu to sto ovako nesto - preprodaja brojeva, uzurpiranje slobode kretanja, blokada POLICIJSKE stanice su sve krivicna dela)
[ tdusko @ 11.01.2012. 11:21 ] @
Mislim da je do sada svima jasno da su ekipica i stanica u dilu tako da je nepotrebno postavljati pitanja tipa kako je moguce da broj menja vlasnika. Ako svako dobije svoj deo ne postoji problem koji se ne moze resiti ;)
[ dule_ns @ 11.01.2012. 11:30 ] @
Citat: vilil1: Pa zar nije zavela red? Ljudi cekali, momci ih napali, policija ih privela...Sta su osim toga trebali da urade? Da ih pobiju? Da ih drze u pritvoru godinu dana, da ih biju "mokrim novinama"...
Ocigledno se narodu ne moze ugoditi. Ne valja kada policija bije bez razloga, sad ne valja kada samo privede i napise prijave, nego treba i da bije...Cudan smo narod. :)
Pa recimo da postave 4-5 uniformisanih napolje (ispred zgrade) da održavaju red. Pak kad krene neko od građana (čitaj huligana) da zavodi red da oni njega/njih priupitaju po kom osnovu to radi. Cenim da to smeju da urade i po sadašnjim zakonima.
[ dule_ns @ 11.01.2012. 11:32 ] @
Citat: dejanet: Vi, kao i ja, zbog posla i obaveza u opste niste ukapirali gde zivite, kao sto ne razumete cemu sluze te grupe/bande i od koje su one neprocenjive vrednosti za strukture u vlasti.
Inace nadlezni nacelnik je verovatno gledao crtace..
Inače nadležnog načelnika nema već par godina (kao i u Nišu).
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 11:33 ] @
U originalnoj vesti stoji:
"Svedoci kažu da je do tuče došlo kada su se građani pobunili što je grupa momaka počela da postavlja drvene letve i sprečava ih da priđu zgradi, kako bi sami podigli brojeve za čekanje."
Dakle, jasno je ko ovde zavodi red ! Miože se zaključiti da ova anarhija već odavno traje, ali ovim ograđivanjem policijske stanice je kap prelila čašu. Dežurni policajac je verovatno pomagao momcima da se namesti ta ograda.
[ kandorus @ 11.01.2012. 11:58 ] @
Od tuče sa huliganima nema ništa, samo gubljenje vremena a mogu se popiti i batine ili gore. Korumpirana stoka će vas hebati u mozak sve dok Gusana ne propustite kroz vodenički kamen tako da Gusan postne Som bez kostiju. A te priče da Gusan ne zna šta se dogadja - Xa Xa Xa.
[ vlada131 @ 11.01.2012. 13:00 ] @
Ako je i u Srbiji, mnogo je.
[ deedee6 @ 11.01.2012. 13:46 ] @
Možda će sada da naprave posebne šaltere za sirotinju pa se ovakve stvari neće dogadjati...
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 14:00 ] @
Zanimljivo je kako mediji daju jako malo prostora ovom događaju. Možda da ne bi narod pomislio da Ivica laže kad kaže da javnost ima poverenje u policiju.
[ Miroslav Jeftić @ 11.01.2012. 14:10 ] @
Citat: Java Beograd: Zanimljivo je kako mediji daju jako malo prostora ovom događaju. Možda da ne bi narod pomislio da Ivica laže kad kaže da javnost ima poverenje u policiju.
Sigurno da nisu čekali u redu Pretpostavljam da površni čitaoci misle da se eto, podžapali neki tamo nervozni, vrlo važno itd. U Novom Sadu je problem s tim redovima otkako je počela zamena dokumenata, sigurno već nekih godinu dana ako ne i duže, ali slabo nekog zanima
http://www.pravda.rs/2011/07/2...djaju-jajima-i-polivaju-vodom/
[ Shadowed @ 11.01.2012. 14:50 ] @
Ovo za jaja i vodu je tacno mada ne bih rekao da je (samo) iz zezanja jer ovi u redu umeju da budu prilicno glasni (pogotovo kada se skupi gomila tinejdzera pa jos donesu pivo itd.).
Ali ovo za prodavanje brojeva za 3-5 hiljada dinara tesko moze biti. Clanak je od letos a upravo letos je bilo 1000din da neko ceka umesto tebe u redu. Doduse, desavalo se da ti posle traze i vise, ali sa 1000 na 3000 tesko. A kamoli 5000.
A takodje se ni redovi nisu formirali od 18h nego negde oko 23-24h. Ono, mozda dodje 5 ljudi u periodu od 18 do 23, koji su dovoljno zaludni ali realno nesto pre ponoci pocne okupljanje.
[ tdusko @ 11.01.2012. 14:52 ] @
Citat: Java Beograd: Zanimljivo je kako mediji daju jako malo prostora ovom događaju. Možda da ne bi narod pomislio da Ivica laže kad kaže da javnost ima poverenje u policiju.
Koliko vidim blic to nije ni objavio, a na b92 je ubrzo nakon objavljivanja skinuta sa naslovne strane. Sobzirom da ima skoro 100 komentara i definitivno je najinteresantnija vest dana sigurno neko dirigovano gusi to. Pouzdano znam da postoje ljudi koji prate google analytics i na osnovu PI-a i komentara odlucuju sta ce biti na naslovnoj strani.
[ Horvat @ 11.01.2012. 14:52 ] @
Citat: Šalter sala otvara se u 6.30h, a da bi se dobio broj potrebno je doći bar nekoliko sati ranije. Inače, kao i na Bulevaru kralja Petra i ovde postoji grupica mladića koja prodaje brojeve (tamo su i dalje redovi uprkos otvaranju još jednog fotoboksa za registraciju vozila za koji se termin zakazuje elektronski).
to je sve sto se pominje na 021 :S
[ Shadowed @ 11.01.2012. 15:48 ] @
[ Horvat @ 11.01.2012. 16:04 ] @
hvala na ispravci
[ Marenović Slaviša @ 11.01.2012. 18:02 ] @
Znaci, ogranicavali drugima slobodu kretanja (letvama/ogradom da ne udju i uzmu brojeve), kad su se ovi pobunili (normalno, niko ne moze ogranicavati slobodu kretanja) dobili su po nosu, proveli pola sata u supu, pustili ih, a onda su krenuli da se svete? To je vise nego nasilnicko ponasanje. A za koje je zaprecena kazna do tri odnosno do pet godina, zavisno od elemenata. Ako je neko lakse povredjen, a delo je uradjeno u grupi, mogu dobiti od 6 mes do pet godina.A oni su pusteni nakon pola sata????????
EJ, Srbijo!!!!!!!!!!!!!
[ hobbista @ 11.01.2012. 18:55 ] @
Zasto me to ne cudi za MUP u Novom Sadu :D
Pre nesto vise od tri godine, isao sam tamo da odjavim tablice sa vozila koje sam kupio. Guzva je bila prilicna.
Obzirom da sam video da je postavljena oprema za izdavanje brojeva pored vrata, kao i displeji iznad saltera (kao u normalnim salter salama), upustio sam se u pricu sa nekim covekom iz reda.
Pitao sam ga za kada su najavili pustanje u rad izdavanje brojeva, a on poceo da se valja od smeha.
Kaze covek, to je vec radilo, ali su "neki" dolazili rano ujutru, i uzimali sve brojeve do 100 - 150 (pa in posle, naravno, prodavali).
Obzirom da se narod pobunio, a da policija nije mogla da ustanovi ko je radio takve radnje u zgradi MUP-a, iskljucili su sistem, i vratili narod na staro dobro cekanje u redu (odnosno, na ulaz na "zadnja vrata" za one sa vezicom).
[ a1200 @ 11.01.2012. 19:20 ] @
I posle nekome nije jasno da upravo ova drzava daje primer kako (ne)treba da se ponasa, i podstice kriminal i korupciju...
[ milivoje t @ 11.01.2012. 19:38 ] @
nije to novost, nego ste vi mladi, pa tek sada saznajete od cega je sve sastavljen ovaj nas svet.
kako funkcionisu drzavne instutucije i aparati.
nije ova vlast izmislila tu i takve pojave u nasem drustvu, ali je kriva sto ih ne satire.
[ tdusko @ 12.01.2012. 09:21 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...aciju-vozila-angazuju-batinase
Citat: Dva dana sam čekao da dobijem broj i nisam uspeo. Čekao sam i po 24 časa, ali nisam dobio nijedan od 250 brojeva. Oko 4 h ujutru došli su momci iz agencije koji su „postrojili” svoje ljude na početak reda. Ispred je bilo njih pedesetak, a mi smo ostali iza - kaže Novosađanin Zlatko Ciceri, koji se obratio „Blicu“
Kada bi u nasem narodu bilo sloge i kad vec milicija ne radi svoj posao, gradjani sami bi lako mogli da rese ovaj problem. Jednostavno kada se pojave ovi sto valjaju brojeve svi treba da se okrenu i da odu kuci. Tako par veceri i ovi ne bi imali kome da prodaju brojeve i biznis bi im puko. I agencije i ovi sto valjaju i korumpirani panduri, sve bi se srusilo za par dana. Registracija auta nije ni dijaliza ni infuzija bez koje bi neko mogao da umre za par dana. Naravno, kapiram da ima ljudi koji od auta zive ali neka zrtva mora da se podnese za visi cilj. Na kraju krajeva, tacno je da je narod ovde zrtva ali isto tako cinjenica je da za ovako nesto mora da postoje dve strane.
Isto tako udjem pre neki dan u prodavnicu kod kineza u svom rodnom gradu da kupim neki tush i ladno nema fiskalni. Ja onda eksplicitno trazim racun i kineskinja mi kaze da ne moze da mi da racun. Alo bre! Okrenem se naravno i izadjem. Jasno je svima tu da ne pomaze ni inspekcija jer su svi u lancu, to je javna tajna. Ali zasto recimo 5 dana ne urade svi tako-pazar NULA. Nakon toga ovi imaju izbor ili da zatvore radnju ili da krenu da daju racun. Inspektor takodje ostaje bez svog dela jer vise nema za sta da se podmicuje i svi zadovoljni i sistem konacno krene da funkcionise.
eh... dosta sa sanjarenjem, back to reality :(
[ kandorus @ 12.01.2012. 12:54 ] @
Ajde ljudi, skroz ste mašili poentu. Svako malo zamena tablica, zamena pasoša, zamena ličnih karti, izdavaj rodne listove... Nikad kraja novim budalaštinama samo da bi se zaposlila partijska stoka uz redovno pražnjenje novčanika poreskih obveznika. I gradjani to gutaju?
Nego dobra ulitana motka i udri bagru. Posle će sve doći na svoje mesto.
A dok se ne opametite nek vas lupaju huligani.
[ mmix @ 12.01.2012. 13:04 ] @
Zar eUprava ne pokriva Novi Sad?
Pre nego sto se zaletite sa dza, bu, ja sam juce otisao na termin zakazan online pre 3 dana i zapoceo i zavrsio posao za licne karte i pasos klincu za 20 minuta (doduse biometrija je vec uzeta za pasose). I u Pancevu se i dalje ceka od uvece do ujutro za one koji nemaju pojma da posoji eUprava (ili ne znaju da je koriste) i pre portala samm i ja za prvi pasos cekao celu noc za broj (doduse narod je bio taj koji je bio bezobrazan meto momaka sa letvama, tako ti je to ovde, svako ko je najjaci u odredjenom trenutku dobija prodju).
[ Horvat @ 12.01.2012. 13:38 ] @
a to pise u sup-u? mislim da postoji euprava,odnosno ezakazivanje?
ili gradjani trebaju biti vidoviti?
ne secam se da je u nekim vestima pomenuto/reklamirano da postoji ezakazivanje,koje smanjuje cekanje
(vidim na spisku ima ns, al nema nista iz severne vojvodine, ni kikinda, ni sombor, ni subotica..)
[ mmix @ 12.01.2012. 13:39 ] @
A odakle ja znam? Bilo je na TVu bar deset puta, svaki put kad pomenu digitalnu agendu pomenu i taj portal (valjda je to jedino sto fercera u toj agendi :))
[ Horvat @ 12.01.2012. 13:40 ] @
pa ti si bio u sup-u :DD
sta ti znaci digitalna agenda? -_-
[ gari021 @ 12.01.2012. 13:48 ] @
eUprava postoji za Novi Sad. Ranije je moglo da se zakaze za lk i pasose a za registraciju vozila tek od prosle nedelje.
Nego, ovim se bavi 1 (jedan) salter. Znaci na eUpravi se zakazuju termini za 1 salter za registraciju vozila. U gradu u kome svakog radnog dana 500 vozila treba da se registruje. Uz to PU Novi Sad je strajkovala oko mesec dana ne postujuci ni zakonski minimum. Npr nije htela da registruje ni autobuse GSP - a, sto je u jednom trenutku pretilo da GSP ostane bez 20% voznog parka.
Pa onda probaj da zakazes termin u NS za registraciju vozila. Moze u 00.00h kada se "otvore" termini za 15-ti dan, jer su svih 14 narednih dana zauzeti. Znaci uspavas decu i cekas do ponoci i trudis da budes brz na prstima (bar brzi od ostalih cekaca)
U Novom Sadu je problem sa redovima vec godinama. Prakticno od kada su pocele zamene dokumenata, prvo za pasose, pa za lk, evo sada za registraciju. Svi znaju za to, dolazio je i Gljivica i klimao glavom...
Ali ovo je prevrsilo meru...
[ tdusko @ 12.01.2012. 14:36 ] @
^Cek cek, ako sam dobro razumeo to zakazivanje preko eUprave funkcionise tako sto svakog dana u odredjeno vreme (ponoc?) krece prijava za termine samo za sledeci slobodan dan. Ako je to jedan salter i ako recimo obrada svakog predmeta traje 15-ak minuta, onda je to 20-25 termina dnevno. Kada se to "ispuca" onda je prijava zavrsena do sledeceg dana. Jel tako?
Ako je tako onda je to bezveze i svodi se opet na bitku oko termina samo ovog puta malo sofisticiraniju. Ja sam ocekivao da se termini redjaju redom pa ko kad stigne. Za mesec dana-za mesec dana. Zakazivanje moguce non stop, a kad se jedan dan popuni automatski se predje na sledeci dan.
Bilo kako bilo, sve to nema veze sa tim da milicija ne radi svoj posao, da su u dilu sa ekipicom koja valja brojeve i da evidentno postoji problem sa manjkom kapaciteta u Novom Sadu.
[ dule_ns @ 12.01.2012. 14:37 ] @
Pošto ja treba samo da pokupim saobraćajnu jel može i to da se zakaže preko eUprava?
[ Shadowed @ 12.01.2012. 14:53 ] @
Citat: tdusko: ^Cek cek, ako sam dobro razumeo to zakazivanje preko eUprave funkcionise tako sto svakog dana u odredjeno vreme (ponoc?) krece prijava za termine samo za sledeci slobodan dan. Ako je to jedan salter i ako recimo obrada svakog predmeta traje 15-ak minuta, onda je to 20-25 termina dnevno. Kada se to "ispuca" onda je prijava zavrsena do sledeceg dana. Jel tako?
Ne bas tako, ali dodje na skoro isto. Zakazuje se za termine u narednih 14 dana i moze se zakazivati u bilo koje vreme. Ali, posto je narednih 14 dana popunjeno, moras da sacekas sutra da bi zakazao. Posto jos gomila njih ceka sutra, onda ti je bolje odmah posle ponoci. Samo sto to znaju i ostali iz gomile pa se svodi na utrkivanje u ponoc, samo nije za sledeci dan nego za posle 14 dana.
[ mmix @ 12.01.2012. 15:03 ] @
Citat: Horvat: pa ti si bio u sup-u :DD
sta ti znaci digitalna agenda? -_-
Mislio sam "odakle sam ja cuo za eUpravu". iz medija i delimicno i ovde od savetnika bivse ministarke (sadasnje sekretarke za agendu)
http://www.euprava.gov.rs
http://www.digitalnaagenda.gov.rs/
[ tdusko @ 12.01.2012. 15:04 ] @
Da, sad mi je jasno. Jbga, ipak je to truba sistem kad vec radi samo jedan salter na toliki narod i ovo sto mmix kaci i prica moze samo da se okaci macku o rep kad u praksi ne funkcionise u Novom Sadu.
[ Java Beograd @ 12.01.2012. 15:06 ] @
Džabe e-uprava.
Očigledno je premali broj klijenata koji se mogu uslužiti dnevno. Kad je to problem - nema tog sistema zakazivanja koji će da reši problem.
[ mmix @ 12.01.2012. 15:35 ] @
Pa nije bas , zasto eUprava funkcionise na tom jednom salteru? Zato sto moras da ostavis JMBG, prosto i jednostavno. Ukines deljenje brojeva, prebacis sve saltere na elektronsko zakazivanje, produzis rok na 30 dana i podelis ljudima URL i problem je resen. Tj resen je problem cekanja i makljanja ispred mupa i preprodaje termina. Za to sto ima premalo saltera leka zaista nema. A nije da sam samo ja prosao dobro, ortak je u MUPu na Vracaru zavrsio posao isto kao i ja.
[ gari021 @ 12.01.2012. 16:01 ] @
Citat: tdusko: ^Cek cek, ako sam dobro razumeo to zakazivanje preko eUprave funkcionise tako sto svakog dana u odredjeno vreme (ponoc?) krece prijava za termine samo za sledeci slobodan dan. Ako je to jedan salter i ako recimo obrada svakog predmeta traje 15-ak minuta, onda je to 20-25 termina dnevno. Kada se to "ispuca" onda je prijava zavrsena do sledeceg dana. Jel tako?
Tako je, Shadowed je pojasnio.
Zasto Novi Sad ima problem sa guzvama, redovima i nedostatkom saltera vec 3 godine je pitanje za milion dolara.
Zasto se ljudi ponizavaju stojeci celu noc u redovima, pa ih jos dziberi biju, a sve to ispred glavnog SUP-a u Novom Sadu?
Zasto uopste policija (a ne civilni organi) izdaje dokumenta i tablice?
[ ArsenLupen @ 12.01.2012. 16:39 ] @
Citat: Zasto Novi Sad ima problem sa guzvama, redovima i nedostatkom saltera vec 3 godine je pitanje za milion dolara.
Zasto se ljudi ponizavaju stojeci celu noc u redovima, pa ih jos dziberi biju, a sve to ispred glavnog SUP-a u Novom Sadu?
Zasto uopste policija (a ne civilni organi) izdaje dokumenta i tablice?
Dok je ovaca bice i sisanja. Neko kaze uskratiti glasove vladajucoj garnituri, ali cini mi se da smo apsolvirali Kurta/Murta odnos na vlasti. Neke vece gradjanske neposlusnosti verujem da nece biti ni da neka veca glad krene. Sto bi se reklo, dotakli smo dno, a mi i dalje kopamo
[ Horvat @ 12.01.2012. 17:42 ] @
Citat: mmix: (sadasnje sekretarke za agendu)
ebao ih naziv -_-
Citat: mmix:prebacis sve saltere na elektronsko zakazivanje
to nije resenje (prebaciti u potpunosti na elektronsko zakazivanje) iz prostog razloga sto nemaju svi net
[ mmix @ 12.01.2012. 18:13 ] @
Ma imaju ;), ali recimo i da nemaju umesto deljenja brojeva moze da se zakazuje termin sa licnom kartom na odredjeni JMBG. Ne vidim da je to gore od sadasnjeg sistema u kojima svi cekaju na zakazivanje termina, ovako bi cekali samo oni koji nemaju net. A vezani JMBG za termin bi sprecio preprodaju termina.
[ tdusko @ 12.01.2012. 19:23 ] @
Eureka! Jedan broj na jedan JMBG, kako se samo oni toga nisu pre setili. Mislim, nismo mi pali s'kruske, a i odrasli smo u Srbiji pa nema potrebe da raspravljamo o tome kako spreciti da jedna osoba uzme vise brojeva jer i vrapci na grani znaju bar nekoliko nacina kako to uraditi. "Ekipa" jednostavno nece to da uradi jer nema interesa. Poenta je u onome sto je Java u prvom postu na ovoj temi rekao i od toga se necemo maknuti ma koliko diskutovali u ovoj temi sve dok ne sjase ekipa na celu sa nacelnikom tog sup-a i dok ne obezbede nove kapacitete koji mogu da opsluze toliki broj predmeta.
[ Aleksandar Đokić @ 13.01.2012. 03:19 ] @
i to u civilizaciji kakav je Novi Sad, pa sta bi onda trebalo u ludom bEOGradu da se desava...
[ New Village DC @ 13.01.2012. 04:37 ] @
Kakvi sve majmuni (izvinjavam se na izrazavanju, ali ne postoji bolji termin) rade u tom MUP-u nije ni cudo sta se desava. Ostavljam mogucnost da ima castnih izuzetaka ali njih ja nisam primetio.
Ja sam na linku odozgo procitao komentar ispod vesti sa kojim se u potpunosti slazem:
Citat: A DA ZAPOSLITE JEDNO 50 SPOSOBNIH KOJI „JEDU ZIVU VATRU“ A NE 200 DO 300 KLjAKAVIH, BANGULjAVIH I NESPOSOBNIH-SA POSEBNIM POTREBAMA !!!! DA LI VI TO PRAVITE OPRAVDANjE TIM INVALIDIMA RADA DA TOBOZ IMAJU POSLA DO PENZIJE A REDOVI SVE VECI ???? DA STANEM U RED SADA, ZA ZAMENU DOKUMENATA 2058 GODINE ????? POD HITNO RASPUSTITI SVE IZ MUP-a, ORGANIZOVATI KONKURS NA KOME CE JEDAN OD USLOVA BITI I TRCANjE NA 3.000 M SA PREPREKAMA, MATEMATIKA, FIZIKA, ISTORIJA, SRPSKI, FIZICKO, … BITANGE NERADNICKE !!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.pravda.rs/2011/07/2...djaju-jajima-i-polivaju-vodom/
A kada sam ja u Nisu cekao da preuzmem lk. to je bilo strasno. Trojica sluzbenika (cuvara) ne zeli ili ne ume da napravi red u holu i ispred zgrade, sakrili se iza pulta i gledaju nesto na monitoru. U holu, galama, nema reda, nema informacija. Nestrucnost i totalna nezainteresovanost za dužnost koju su sami prihvatili!
Ne znam šta da kažem, nadam se da nije svuda tako...
[ Skandy @ 13.01.2012. 04:58 ] @
Ako se dobro secam u Novom Sadu za izdavanje dokumenata, registraciju, itd. redni brojevi se dobijaju na automatu, a kolicina dobijenih rednih brojeva zavisi od broja pritisaka na touchscreen. Zar ne moze par debelih, nepismenih, pandura da se posalje na kratak sedmodnevni kurs i da ih posle postave pored automata da ne dozvoljavaju uzimanje vise od jednog rednog broja po osobi?!
[ srdjee @ 13.01.2012. 05:43 ] @
^Taj automat za brojeve su premestili kod pandurske portirnice, tako da pandur i daje po 1 broj, ali onima koji prvi dodju -> batinasima.
[ jnk @ 13.01.2012. 17:43 ] @
Zar nemate mogucnost da registrujete auto preko agencije za registraciju i platite njima nekih 1000 din i ne razmisljate o cekanju u redovima? Verujem da vredi potrosenih zivaca.
[ a1200 @ 13.01.2012. 21:20 ] @
To se onda svodi na iznudu ili ti reket... posebno sto ekipa koja sredjuje registracije placa tu uslugu istim tim likovima u policiji, kojima placaju i ovi delikventi... svi su uvezni kao crevca. Pogledaj ispred neke stanice policije one sto na posao dolaze svojim kolima, sta voze, pa postavi pitanje: od koje to plate?
...
Udju ti likovi u kafic i kazu da oni u kraju odrzavaju red, ponude ti da platis tu "uslugu". Mislim, "lakse" ti je njima da platis nego da ti npr. lokal izgori, da ti se auto samo-zapali, ili da menjas stakla svake nedelje... dobjes slucajno batine od strane lica koje nikad u zivotu nisi video...
Kad razmislis, dakako je mnogo bolja "mogucnost" da platis "zastitu"... kako god okrenes... kad zivis u ovakvoj zemlji.
[ ubimestruja @ 13.01.2012. 21:31 ] @
Citat: jnk: Zar nemate mogucnost da registrujete auto preko agencije za registraciju i platite njima nekih 1000 din i ne razmisljate o cekanju u redovima? Verujem da vredi potrosenih zivaca.
Tako smo i radili cele godine,al sad je poskupelo :))
Jbga neki tvrde da su tokom 2011 klepili oko 600k evrića ova ekipa u šalter sali mupolenda....
...ma kao i mnoge stvari u ovoj govnjivoj srbiji,kad vide da se negde može oteti lova-samo je stvar procene dokle ide ta granica!!
I onda onaj poznati citat- "nije Sloba kriv,mi smo g..na"
[ a1200 @ 13.01.2012. 21:34 ] @
Biznis plan:
1) Osnovati agenciju za registaciju vozila i slicne aktivnosti
2) Placati vezu u mupu
3) Da bi prihod bio veci, podici cene u agenciji
4) U dogovoru sa prijateljima iz MUP-a, pustiti da ekipa maltretira ove sto nece u agenciju.
5) ... PROFIT!!!!
[ dule_ns @ 13.01.2012. 23:25 ] @
Nevezano direktno za temu ali malopre sam zakazao preko eUprava. Tamo se zakazuje za 2 saltera, trebalo mi je oko 20 minuta da zakazem.
[ ArsenLupen @ 14.01.2012. 00:48 ] @
[ Shadowed @ 14.01.2012. 00:59 ] @
Šabani sa B92 nisu napisali da je to produzenje samo za petak, subotu i nedelju (osim ako se naknadno nije nesto izmenilo).
http://www.021.rs/Novi-Sad/Ves...o-ponoci-naredna-tri-dana.html
[ ArsenLupen @ 14.01.2012. 01:10 ] @
Krkanijada
[ dule_ns @ 14.01.2012. 16:48 ] @
Bio ja malopre. Nema guzve. Radi 5 saltera za registracije i 2 za izdavanje saobracajnih. Za registracije se izdaju brojevi a za saobracajne se ceka u redu (bio sam treci kad sam dosao i zavrsio za 15-20 minuta). Kome treba nek se potrudi danas ili sutra.
[ Horvat @ 16.01.2012. 13:39 ] @
mozda nekog zanima stanje u subotici (posto sam danas bio u sup-u,drugim povodom)
postoje 3 saltera na kojima se resavaju vozacke/saobracajne, nema "brojeva", "uvek" je barem jedan salter prazan ili se u kratkom roku isprazni
[ gari021 @ 16.01.2012. 15:03 ] @
Citat: dule_ns: Bio ja malopre. Nema guzve. Radi 5 saltera za registracije i 2 za izdavanje saobracajnih. Za registracije se izdaju brojevi a za saobracajne se ceka u redu (bio sam treci kad sam dosao i zavrsio za 15-20 minuta). Kome treba nek se potrudi danas ili sutra.
ZAKLJUCAK:
kad je pukla bruka i malo zatalasali i bg mediji, resili problem za dva dana. Meni je ovo samo potvrda mojih ranijih sumnji da se onakvo stanje namerno odrzavalo i podsticalo zbog necijih interesa
[ vladd @ 20.01.2012. 17:43 ] @
Naravno, rasturila se kriminalna druzina, koja je organizovala JEDAN salter za registraciju, sa jednim mobilnim sluzbenikom, koji svaki cas nestaje sa radnog mesta na po 20 minuta, namerno smanjen protok klijenata, da se napravi guzva i da se pokrene korupcija, placanje usluga ubrzavanja izdavanja dokumenata.
Znaci MOZE, moze da se organizuje da ide brzo i kao po loju. Palanacki mentalitet proizvodnje posrednickog posla u obicnim stvarima je potisnut dok se ne slegne prasina, a onda ce lagano da se usporava protok..vec sledece godine eto gradjana za nove registracije, identicna guzva ce omoguciti neku paricu u nekom periodu, dok se bahato ne pretere i krenu da se biju i mlate oni koji pokusavaju da izbegnu organizovani "biznis"..
Nisu to toliko "partijski" sluzbenici, koliko je rodbina ili neka druga vrsta nepotizma uglavnom poverljivo drustvance koje uziva u poluprivatnom brlogu.
Poz
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|