[ mirjanamisa @ 18.01.2012. 10:18 ] @
Naisao sam na jedan fantastican oglas za skoro nov golf 6 za cenu skoro duplo manju nego sto je normalno. Javim se na mail, i covek, stranac, odgovara mi na engleskom. Kaze da je auto u srbiji, carinjen, imao diplomatske tablice, naime, lik je britanski oficir koji je bio ovde na misiji od 10 meseci, vratio se u britaniju i sad hoce da proda auto sto je pre moguce zbog toga sto odlazi u afganistan uskoro. Kaze, auto je u nekom skladistu blizu bg-a, on placa dostavu, posrednik bi bio eBay da bi bili oboje zasticeni, a meni je to sumnjivo jer nikad nisam radio ista preko eBay-a. Rekao je jos: "Auto bi ti se poslalo na probu i ako odgovara oglasu, pare idu meni, a auto kod tebe." E sad, izgleda da ja treba da dam pare na eBay, da oni cuvaju dok ja ne vidim kola. Da li je to sigurno, da li je iko radio ikakvu transakciju preko eBay-a? Inace, auto, kaze, ide sa svim mogucim papirima. Na njegovo je ime, bio je registrovan kako vec rekoh u srbiji samo sa DIPLOMATSKIM tablicama, da li bi mi to pravilo problem preko prenosa na moje ime? Cak mi je poslao i kopiju licne karte, kao da vidim da nije prevara.... Ako neko zna nesto o ovome, neka odgovori, hitno!
[ Zarko Silic @ 18.01.2012. 10:26 ] @
Citat:
mirjanamisa: E sad, izgleda da ja treba da dam pare na eBay, da oni cuvaju dok ja ne vidim kola.

U ovome je fora.
[ botr @ 18.01.2012. 10:43 ] @
Verovatno je neka prevara.
[ vladd @ 18.01.2012. 10:55 ] @
Nije neka nego NOVCANA prevara.

Za razliku od one druge, kada ti prijatelj uzme auto, isplati deo novca, a z ostatak se svadjas i natezes godinama, ovo je cista, brza i bezbolna prevara.

Novac se momentalno prelije u necije dzepove, zrtva se nada neko vreme, dok je ne prodje zaslepljujuca pohlepa ili sreca sto ju je "bog pogledao" sa izvrsnom prilikom, a onda se prijavljuje policiji, i mozda se jednoga dana prevaranti privedu pravdi, ali pare su otisle na "ulicnu visoku skolu"..

Poz

[ mirjanamisa @ 18.01.2012. 11:10 ] @
Ma verovatno ste u pravu... Naravno da nisam lud da kupim auto tek tako, pre nego sto ista proverim, a onima koji to mogu zaista se divim! Hvala vam u svakom slucaju.
A da li neko zna nesto o diplomatskim tablicama, uopste?
[ jerryrain @ 18.01.2012. 11:12 ] @
ebay nema tu opciju da ti deponnujes njima novac pa onda oni prodavcu ako je sve u redu, nikad to nisu ni imali a verovatno nece ni imati...
[ mirjanamisa @ 18.01.2012. 11:17 ] @
A kako funkcionise onda prodaja automobila preko eBay-a?
[ bakara @ 18.01.2012. 11:31 ] @
Citat:
jerryrain: ebay nema tu opciju da ti deponnujes njima novac pa onda oni prodavcu ako je sve u redu, nikad to nisu ni imali a verovatno nece ni imati...

Ima i zove sa paypal, ali svejedno je sve sumnjivo...

Ako sam dobro razumeo on hoce tebi da pokaze auto (ne on vec neko za njega) a auto da platis preko ebay-a?
[ Java Beograd @ 18.01.2012. 11:36 ] @
Citat:
mirjanamisa: Naisao sam na jedan fantastican oglas za skoro nov golf 6 za cenu skoro duplo manju nego sto je normalno.
Meni je početak sasvim dovoljan da mi iz daleka bude jasno da je prevara.
[ botr @ 18.01.2012. 11:37 ] @
Ali prvo da plati pa da gleda
[ Markoxxx @ 18.01.2012. 11:37 ] @
Ako je tako, trazi odma' da ti pokaze auto, mada verovatno nece dok ne dobije pare, mada ako vidi da neces tako lako platiti, mozda ti bude trazio prvo deo novca da mu uplatis :)
[ DrJekyll @ 18.01.2012. 11:42 ] @

Ne moze da mu pokaze auto zato sto ne postoji
[ bakara @ 18.01.2012. 11:57 ] @
Pazite automobila na ebay-u ima dosta, evo primer golfa:
http://www.ebay.co.uk/itm/VOLK...les_UK&hash=item4cfda42c21

i ne mora da bude prevara, sto ne znaci da ovo nije stvarno prevara.

Ako ga je postavio na ebay (u sta sumnjam) i ako je placanje iskljucivo preko paypala to mozda moze i da znaci da nije prevara.
ako je na ebay daj link?
[ etjen @ 18.01.2012. 11:59 ] @
naravno da ne postoji. Klasična prevara sa oficirima i Afganistanom... Čuo sam više puta slične priče. Nikako ne daj novac!
[ Java Beograd @ 18.01.2012. 12:01 ] @
Kratki osvrt na većinu prevara ovog tipa:

1. Uvek je roba znatno jeftinija od normalne, ali pri tome kvalitetna i sasvim ispravna
2. Prodavac je uvek stranac, koji "ne zna pravu cenu" onoga što prodaje
3. Prodavac uvek negde putuje, pa mu se žuri
4. Prodavca nikako ne možeš da vidiš lice u lice, jer nije tu. Uvek je negde.
5. Ukoliko probaš da vidiš ono šta se prodaje - nikako nećeš uspeti.

Sve ovo važi i za Rusiju, i Španiju i Srbiju i Nigeriju, i bilo koju drugu zemlju. Nemojte misliti da, na primer u Engleskoj nema prevara.
Zato, profesore, manite se ćorava posla, sačuvajte svoje pare.
[ mirjanamisa @ 18.01.2012. 12:01 ] @
Oglas sam nasao na sajtu povoljni automobili, evo i linka, koji mi je covek naknadno poslao na mail, a sa eBay-a je http://jpegbay.com/gallery/001398908-.html inace je iste te slike okacio i na oglasu polovnih automobila.
inace, rekao je da mi se auto dostavlja na moju adresu bukvalno, onda imam 5 dana tokom kojih proveravam auto a izgleda pre toga treba da dam pare eBay-u da ga "cuvaju" dok ja ne kazem moju odluku. ako pristanem pare se pustaju njemu, meni auto ostaje, a ako ne pristanem auto se salje nazad o njegovom trosku sve i meni se pare vracaju. inace, rekao je da bi se osigurao i on i kupovina, prethodno je organizovao sve sa eBay-om, mislim na potencijalnu prodaju, preko njihovog eBay Checkout Solution-a.
inace da napomenem, da sam na istom sajtu nasao slican oglas, samo je u pitanju Polo Volkswagen isto tako skoro nov a dosta niza cena. u pitanju je isti covek, mail koji mi je poslao je bio skoro isti sa manjim izmenama. kad kazem u pitanju je isti covek mislim na isti potpis, dok su e-mail adrese razlicite. Pitao sam da li je i taj Polo njegov auto, jos nisam dobio odgovor jer sam nedavno i pitao. evo i link za Polo-a: http://jpegbay.com/gallery/001384370-.html
[ mirjanamisa @ 18.01.2012. 12:09 ] @
znam, i meni je jako sumnjivo, ali ne mogu da ne pomislim da mozda i nije prevara.... verovatno je to isto ono sto pomisli svaki covek koga prevare na ovakav ili slican nacin.. :D ma ne znam sta da mislim uopste, bilo bi mi krivo da propustim ovakvu priliku a ne smem da se usudim na taj poduhvat jer to ipak nisu male pare. Kad bih uspeo da provalim po slikama da je to stvarno Bg, verovatno bih se lakse odlucio.
[ DrJekyll @ 18.01.2012. 12:22 ] @
Citat:
bilo bi mi krivo da propustim ovakvu priliku

U pravu si, stvarno bi bilo steta, al ne brini, ako ga proda imas na mobile.de takvih koliko hoces, prepoznaces ih po niskoj ceni i stoji samo email umesto adrese i telefona

I naravno, prica je ista, nisam tu, uplati mi novac, bla bla

[ Zarko Silic @ 18.01.2012. 12:48 ] @
Citat:
mirjanamisa: a ako ne pristanem auto se salje nazad o njegovom trosku sve i meni se pare vracaju.

Steta sto ES ne poseduje smajlije koji se valjaju od smeha.

P.S. Kazi mu da imas prijatelja u Londonu koji hoce s njim licno da se vidi i da mu da kaparu na ruke.

I pitaj ga jel ima vise komada takvih auta obzirom da kod nas, tj. tebe ima mnogo zainteresovanih.
[ botr @ 18.01.2012. 13:03 ] @
Citat:
mirjanamisa: znam, i meni je jako sumnjivo, ali ne mogu da ne pomislim da mozda i nije prevara.... verovatno je to isto ono sto pomisli svaki covek koga prevare na ovakav ili slican nacin.. ma ne znam sta da mislim uopste, bilo bi mi krivo da propustim ovakvu priliku a ne smem da se usudim na taj poduhvat jer to ipak nisu male pare. Kad bih uspeo da provalim po slikama da je to stvarno Bg, verovatno bih se lakse odlucio.

Ako ne znas sta da radis s novcem, daj ga meni i neces propustiti takvu priliku da ostanes bez novca, a da za uzvrat nista ne dobijes

Sta ti je Srbin, kako se pomami na ovako "povoljnu" priliku

Meni su nudili, pre nekoliko godina, kada je bila univerzijada, seat, s te iste univerzijade, na kredit na 5 godina, samo da dam coveku 500 evra za kaparu. E sad se ne secam klika je rata bila, ali kad pomnozis broj rata X iznos, dobijes negde oko 8.000 evra. Izguglam ja, kad seat s univerzijade kosta oko 11.000 evra.

PS Mnogi koje poznajem su se pomamili na ovakvu ponudu i dlai 500 evra osobi koja je nudila. Proslo je neko vreme, a doticni se nije javljao. Otisli su u Bg na adresu firme, a tamo je bila livada i jedna baraka, doticna osoba ne postoji i ostadose ljudi bez para. Znam, posredno i neposredno, najmanje 20 osoba koje su dale novac.
[ jnk @ 18.01.2012. 13:05 ] @
Citat:
mirjanamisa: znam, i meni je jako sumnjivo, ali ne mogu da ne pomislim da mozda i nije prevara.... verovatno je to isto ono sto pomisli svaki covek koga prevare na ovakav ili slican nacin.. :D

Ovo je suština kako funkcionišu sve prevare tog tipa. Igra se na kartu da čovek pomisli 'e možda sam ja stvarno imao sreće da me neki nigerijac pronađe i preko mene pošalje milione dolara a ja uzmem proviziju'.
[ vladd @ 18.01.2012. 13:07 ] @
Citat:
mirjanamisa:  bilo bi mi krivo da propustim ovakvu priliku

Priliku za sta?

Priliku da ostetis nekoga posto je u zurbi..recimo!

Nema stete bez pokusaja stete, iliti receno drugacije ne mozes prevariti postenog coveka.

Jedina prilika je da ostanes bez prilicnog novca, i naravno da je mamac slasan..inace cemu pecanje..

Na tu kontru sledi jaka rekontra, ako nisi siguran u subkontru, ne igraj sa takvim igracima..sta dalje reci..ako nisi spreman da odes do Londona, ili koje god tacke na planeti, da otmes prevaranta od zivota i da iznudis troskove, ne upustaj se u lebdece varijante...

Bices samo statistika u moru kriminala..

Valjda je opstepoznato pravilo, "sir za pare", dja ovo dja ono..kakve pare na "cekanju" i cuvanju..pa to je osnovna skola prevare..oslobodi se svog novca i preseli ga na lokaciju za koju mislis da je bezbedna i ima integriteta....a da nije banka.
A mozes odmah da izljubis parice koje vise neces videti...

Poz
[ Markoxxx @ 18.01.2012. 13:51 ] @
Iskusno, totalno i to im verovatno nije prvi put, nego poslusaj Zarka, kazi da imas prijatelja u Londonu, i da vidis da neces dobiti odgor, mada mozda ce ti reci da je vec otputovao na trecu lokaciju ili nesto slicno...
[ Java Beograd @ 18.01.2012. 14:07 ] @
Citat:
mirjanamisa: Oglas sam nasao na sajtu povoljni automobili ...

Koji ti je taj sajt "povoljni automobili" ? Prvi put čujem ?! Daj link do sajta.
[ etjen @ 18.01.2012. 14:23 ] @
uopšte nemoj da razmišljaš više na tu temu. Zaboravi.
Kažem ti da je klasična prevara u pitanju, ništa drugo...
[ ugrinovic @ 18.01.2012. 20:31 ] @
"mirjanamisa" , ako te bas toliko kopka taj golf, javi se na PP, da razmenimo iskustva oko kupovine takvih "automobila" ... ili zaboravi sve i trazi za te pare ono sto je malo realnije...
[ Java Beograd @ 19.01.2012. 13:08 ] @
Ajde postavi link na taj sajt na kojem si video pomenuti auto. Pratim tržište polovnjaka, ali za sajt "povoljni automobili" nisam čuo. Nema ni na googlu.
[ mirjanamisa @ 19.01.2012. 13:15 ] @
Tip je odgovorio na mail, rekavsi da treba da dobijem mail od eBay-a, da se eBay-u preda 1500evra kao kapara koji je to njegovim recima: "Like a bank that will secure your payment in an account" kao kapara potom ide poznata prica: auto mi stize na kucnu adresu, nakon inspekcije pustam ostatak novca eBay-u koji prodavcu ne predaje novac dok auto ne bude preneseno na moje ime... A dostavljac- Military Vehicle Transport Debt; auto se navodno nalazi u skladistu vazdusne baze Batajnica, a on je, opet navodno, bio u vojnoj bazi Banjicki Vis blizu VMA i British International school.
Sto se tice Polo-a za koga vazi isto kao i za ovog Golfa, rekao je da je to auto njegovog prijatelja koji je u istoj situaciju kao i on...
Naravno, odgovorio sam mu da ipak nema nista od dogovora na sta je on pitao u cemu je problem, bla bla...
Vise nije rec o razlozima za i protiv kupovine, iako nije ni bila, jer imam auto, ne znam sta cu sa njim
Interesuju me dalji komentari, ako ih uopste i ima...
[ Java Beograd @ 19.01.2012. 13:47 ] @
Ama daj, taj link, da mu se i ja javim, kao šatro, baš sam rešio da kupim taj auto.
[ etjen @ 19.01.2012. 13:59 ] @
glupi su što pokušavaju takve prevare kod nas. Nama je sve blizu. Uvek možemo da odemo do bilo kog mesta da pogledamo auto, ne treba da plaćamo 1500 Eura da nam neko doveze auto na pregled. Za naše uslove je priča skroz debilna i ne verujem da se neko upeca...
[ jerryrain @ 19.01.2012. 14:22 ] @
Citat:
bakara: Ima i zove sa paypal, ali svejedno je sve sumnjivo...

Paypal je paypal a ne servisni dodatak na ebayu...
[ bakara @ 19.01.2012. 14:27 ] @
Citat:
jerryrain: Paypal je paypal a ne servisni dodatak na ebayu...

Ciji je paypal i kako se placa na ebay-u?

Mada i dalje je to cudno "deponovanje para na ebay" kad ebay ne cuva nicije pare, ja sma skontao da misli na paypal ako ne, utoliko gore, i zivo me zanima sta se misli pod tim: deponovanje kapare na ebay?
[ mirjanamisa @ 19.01.2012. 15:37 ] @
Odgovor na to pitanje bi trebao biti ovo eBay Checkout Solution
taj tip je javio eBay-u da mi posalju mail a sa njim je bio i pdf dokumernt koji objasnjava kako funkcionise ovakva vrsta prodaje, kad se kupac i prodavac ne poznaju.

When Buyers and Sellers don't know each other, they need a third-party they can trust and turn to. That's where
eBay comes in. As one of the leading and most trusted payment service on the Internet, eBay Checkout makes sure
transactions are secure and worry-free. EBay Checkout will intermediate this transaction by acting as an independent third
party, a middle man between the buyer and the seller, this way reducing the potential risk of fraud. We are neutral and
impartial and we aim to protect the interests of the parties involved in the transaction.

1. Buyer and Seller Agree with the process;
-Both parties agree to the transaction terms, which include a description of the merchandise, sale price, number of
days for the Buyer's inspection and any shipping information.
2. Buyer will deposit the funds into the eBay Checkout account;
-The Buyer submits the payment before the merchandise is shipped.
-When payment is received, it will be verified and secured into a non-interest trust account.
-After payment is secured, the seller is instructed to proceed with the shipping.
3. Buyer inspection Process;
-Buyer receives the merchandise and has a set number of days to inspect it. After the inspection period is over, the
Buyer has the option to accept or to reject the merchandise.
*If the Buyer rejects the merchandise he will contact eBay Checkout for the refund of the money. EBay Checkout
refunds the Buyer after the complaint is analyzed. Complaints are usually resolved in 48h.
*The Seller will pay the shipping back if the Buyer rejects the merchandise.
4. Seller Gets Paid;
-The Seller will be paid only if the Buyer agrees with the merchandise and after the ownership is transferred to the
Buyers name.

a ovo sam nasao na netu http://pages.ebay.com/help/pay/checkout.html
[ jnk @ 19.01.2012. 15:59 ] @
E vidiš ipak nije prevara u pravu si. Klasično zavidni ljudi jer si našao bolju priliku od njih. Javi da li si ga kupio i postavi slike da crknu dušmani.
[ Java Beograd @ 19.01.2012. 16:09 ] @
^
[ su27killeryu @ 19.01.2012. 19:45 ] @
okaci slike auta kad ga preuzmes da vidimo kakav je
[ ventura @ 19.01.2012. 19:53 ] @
Nekim ljudima je zaista šteta ne oteti novac na ovako glup način...
[ Nothingman @ 19.01.2012. 21:24 ] @
Kao sto vec rekose ranije, ovo je jedan od najcescih vidova prevare u zadnjih 5-10 godina :)
Najbolje je da ti od tog "vojnika" zatrazis da ti posalje 10$ kako bi "sistem verifikovao njegov racun", a onda ces ti njemu da posaljes novac za automobil.
Ili da zatrazis neku sliku da ti posalje, pa da je okacis kao trofej poput ovih ovde :)

Citao sam skoro na nekom anti-fraud sajtu da je neko tako uspeo da od prevaranta izmuze par desetina dolara. Kaze covek najsladji novac u zivotu :)
[ su27killeryu @ 20.01.2012. 01:07 ] @
Citat:
ventura: Nekim ljudima je zaista šteta ne oteti novac na ovako glup način...

ventura i ti si zavidan a
[ gavrantije @ 20.01.2012. 02:50 ] @
Citat:
mirjanamisa:A kako funkcionise onda prodaja automobila preko eBay-a?

Kupovao sam u dva navrata preko Ebay-a automobile u UK. Jednog Smarta i jednog Jaguara. Oba puta zahtev prodavca bio je trak roba-trak pare. Ebay je služio samo kao sredstvo licitacije.
Koliko vidim, tako je i sada kada su privatne prodaje u pitanju, što je i logično jer morate doći da preuzmete auto.
Kakav, bre, paypal ? Šta ćeš ako te zavrne? Da mu daš „negativno brojanje“ ?
Najsumnjivije mi je što je auto, kao ovde.
Zar za svo vreme boravka nije upoznao nikoga koga bi usrećio povoljnom ponudom, nego našao baš tebe da ti pokloni pare ?
[ test1234 @ 20.01.2012. 09:44 ] @
Ovo mi lici na ovu ekipu, na celu sa ovim iz vince. Imaju veze bukvalno svuda (policija, tuzilastvo, sudstvo, tehnicki pregled, advokati ...). Imaju nekoliko veoma sposobnih hakera i kompjuterskih strucnjaka. Nemate pojma kolika je ovo ekipa i sta stvarno mogu. Nije iskljuceno da regularno kupis golfa i da ti ga nasa policija posle par meseci oduzme jer je sve falsifikovano (brojevi na sasiji i motoru se ne diraju samo se falsifikuju papiri, carina, porez, poreklo, saobracajna, ....).

Upravo su izasli iz pritvora iako su osudjeni na visegodisnje vremenske kazne, niko dana pravosnazno nije odlezao.

Verujte mi znam o cemu pricam.
[ Horvat @ 20.01.2012. 09:57 ] @
Citat:
lik je britanski oficir koji je bio ovde na misiji od 10 meseci

kakva misija u srbiji :D
jedino je mozda na kosovu bio, al tamo sigurno nije vozao golfica, i jos sa diplomatskim tablicama :D
tako nesto dobijaju veleposlanici i njihovi zamenici

---
je l brzi lala copokov ili djokpov?
[ dlalic @ 20.01.2012. 15:58 ] @
Ove likove sa 419eater-a pratim vec duze vreme. Stvarno su zabavni... Hobi im je da od scamera izvuku pare. Ili bar da ih ismeju.
Ima poucnih prica
[ milivoje t @ 20.01.2012. 17:06 ] @
nije nemoguce da postoje britanski vojnici koji su u sklopu diplomatske misije u srbiji. isto tako nije nemoguce da neki od njih pordaje svoj auto posto je dobio prekomandu. u stvari to se relativno cesto desava.

ali je malo moguce da je to tvoj slucaj. jer takvi autmobili se vrlo lako i brzo prodaju, jer postoje ekipe nasih ljudi koji dugo godina saradjuju sa stranim ambasadama bar kao serviseri koji im odrzavaju vozni park. automobile sa cd tablama kupuju od vlasnika, a zatim brzo preprodaju i preregistruju na obicne table jer su trazena roba iz razloga sto su cisti, redovno i propisno odrzavani za razliku od ostalih polovnjaka.
[ test1234 @ 20.01.2012. 21:10 ] @
Takodje se mora voditi racuna o terminu "savesni kupac" . Mnogi su pord toga sto su prevareni dobili i prijave od policije kao nesavesni kupci.
[ EmmaR @ 20.01.2012. 23:44 ] @
Citat:
Kao sto vec rekose ranije, ovo je jedan od najcescih vidova prevare u zadnjih 5-10 godina :)
Najbolje je da ti od tog "vojnika" zatrazis da ti posalje 10$ kako bi "sistem verifikovao njegov racun", a onda ces ti njemu da posaljes novac za automobil.
Ili da zatrazis neku sliku da ti posalje, pa da je okacis kao trofej poput ovih ovde :)

Citao sam skoro na nekom anti-fraud sajtu da je neko tako uspeo da od prevaranta izmuze par desetina dolara. Kaze covek najsladji novac u zivotu :)

Dobra fora.

Pomozite ovom "jadničku"
Citat:
Good day,

I do apologize if the contents hereunder are contrary to your ethical
motive. I want you to treat with absolute secrecy and personal courtesy.

I have written an email earlier to you no response. I am writing
following an opportunity in my office that will be of great benefit to
both of us. My late

client deposited huge funds with a bank in Europe before he died in
April 2004; He has similarity in email and bears the same last name
with you.

Since his death I have received several letters from the bank
requesting me to provide his next of kin or any of his relatives, who
can make claim of the

funds, and failure to meet the bank provision, bank will have the
funds confiscated. I have carried on several personal searches to see
if I can contact any

of his relatives, but of no avail. In the course of my effort since
you have the same last name I have to contact you to partner with me
and to present you

as the next of kin and the only surviving beneficiary of the funds.

I have all necessary legal documents and paper work that will be
required to backup our claim until the money is transfer by the bank
and we share the

proceeds base on our agreement and percentage. There is absolutely no
risk involve.

Should you need more information, if you have any questions or
concerns, write to the email address below:
[email protected] or call +44-701-112-9915. However, if
you find no interest in this transaction you should discard this
message and allow me

look elsewhere.

For easy communication please send your telephone and fax numbers.

Thanks in anticipation.

Regards,
David Cole-Law(Attorney)
Dr Mbahena
Legal affairs correspondent

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.

--
Este mensaje ha sido analizado por MailScanner
en busca de virus y otros contenidos peligrosos,
y se considera que está limpio.
For all your IT requirements visit: http://www.transtec.co.uk

a evo vam i dobitka sa lutrije (meni ne treba)
Citat:
Dear Nominee,

This is a personal email directed to you. My wife and I won an
EuroMillions Jackpot Lottery of £101m million (Pounds) on October 11, 2011
and have voluntarily decided to donate the sum of £1,000,000.00 Pounds to
you as part of our own charity project to improve the lot of 20 lucky
individuals all over the world. If you have received this email then you
are one of the lucky recipients and all you have to do is get back to us
so that we can send your details to the payout bank.

You can verify this by visiting the web page below;

http://uk.news.yahoo.com/lucky...veals-what-they-will-buy-with-
%C2%A3101m.html

IMPORTANT NOTICE: ALL RESPONSE SHOULD BE DIRECTED TO OUR PRIVATE EMAIL
ONLY; [email protected]

Goodluck,
Dave and Angela Dawes
RESPOND TO: [email protected]

[ rade.zrnic @ 22.01.2012. 07:28 ] @
I po mom skrimnom mišljenju u pitanju je čista prevara, više učesnika u diskusiji je to vrlo dobro objasnila.
Pre nekoliko meseci sam dobio poruku od izvesne "Tazzy Divine" iz je.em li ga dali je iz Gane ili Nigerije. Elem devojčica od 25 26 godina lepa "garavuša" koja je navodno siroče jer su joj majku i oca lekara i biznismena ubili "pobunjenici" pa sad ona živi u susednoj državi kao ibeglica u jednom "samostanu" Napisa ona i broj telefona gospodina "Prečasnog" koji će mi se javiti. Šta bi jadno siroče htelo? Pošto ima na računu u "New Scotland bank" ni manje ni više nego 11 000 000,00 miliona dolarčića (slovima, jedanaest miliona), napisa i ime kontakt osobe u "NSB" brojeve telefona itd. (jadni pokojni tajo radio pa zaradio) a ona jadna nemože lično do njih pa bi htela da mi prebaci pare na moj račun koji ću da joj pošaljem. Umro sam od smeha... Ima li neko predstavu kakva bi to vrsta prevare bila?
[ Nothingman @ 22.01.2012. 13:16 ] @
@rade.zrnic

Nigerian Scam, odnosno jedna od njegovih varijanti.
[ rade.zrnic @ 22.01.2012. 19:13 ] @
Neverovatno!!! Pročitao sam stranicu i onoliko koliko mi moje znanje engleskog dozvoljava, zaprepašten sam... Ta "Božanstvena" ima izgleda petlju.
[ Zarko Silic @ 22.01.2012. 22:50 ] @
Ako bas neko samovoljno zeli biti prevaren, onda je mnogo kreativnije ako izabere automobil sa ovog sajte.

http://home.automobile.fr/RYANAUTO69#ses

Mozda je veca cast biti prevaren kupovinom imaginarnog Bentleya, od obicnog Golfa!
[ Zarko Silic @ 23.01.2012. 08:41 ] @
Aha, nema ga vise.

Interpol radi, izgleda brzo.

Samo da kazem, lik je nudio Tiguana 20 tdi 2009 170 KS i 50.000 km, u fulu za 8900 eura, i sve tako. Imao je u ponudi stotinak automobila po, 2 do 3 puta nizim cenama od realnih.
[ Java Beograd @ 23.01.2012. 09:10 ] @
Citat iz Marfijevog zakona, knjiga druga: "Moralno je nedopustivo dozvoliti naivčini da zadrži svoj novac." ("It's immoral to let a sucker keep his money")

Ovu mudrost je smislio Canada Bill Jones, američki kockar, prevarant i probisvet, koji je živeo u 19. veku. (potražiti na googlu za detalje) Ipak, mudrost je neprikosnovena, i evo važeća je i u 21. veku.

Mislim, pogledajmo prvu rečenicu, prvog posta, na ovoj temi: "...skoro nov golf 6 za cenu skoro duplo manju nego sto je normalno..." Pa da li je to normalno ? Da li neko ko nije naivčina može da nasedne na ovakvu glupost ?

Ali ima još nešto. Dva - tri puta sam postavljača teme pitao za izvor, tj. za sajt gde je video tu ponudu i nije hteo da kaže. Zaključujem da je sve ovo ili izmislio (ne postoji sajt "povoljni automobili") ili se plaši da mi kaže iz straha da ne kupim golfa pre njega.
[ mirjanamisa @ 23.01.2012. 22:45 ] @
Hvala ljudi na lepim savetima, onima koji su ih dali...
Neko je pomenuo sliku, vec sam napomenuo da mi je poslao na mail fotokopiju njegovog pasosa, a cini mi se da sam napisao licne karte preko posta, u stvari je pasos koji mi je delovao uredno...
Oglas je postojao na sajtu "POLOVNI AUTOMOBILI", a sada stvarno ne znam gde je, verovao Java Beograd ili ne, a sto se tice otimanja oglasa-stvarno sam bez komentara, mada nebitno.
Zatrazio sam bio da se cujem sa tom osobom preko Skype-a, ali naravno imala je neki izgovor. Rekao sam da nema nista od dogovora, od tada vise nije bilo odgovora sa druge strane.
Vrlo je moguce da je to neka organizovana prevara, ne bi me cudilo... I slazem se da bi taj covek ako i postoji on pod imenom kojim se predstavlja a i taj auto, pre ga prodao nekome koga je upoznao ili vec znao tokom boravka ovde... Moze se spekulisati o ovome na trista nacina, ali prava istina se ipak ne moze saznati iako su se skoro svi slozili da je to prevara. :)
[ jnk @ 23.01.2012. 23:01 ] @
Lep case study ljucke psihologije.
[ ventura @ 23.01.2012. 23:16 ] @
Citat:
mirjanamisa: ...ali prava istina se ipak ne moze saznati iako su se skoro svi slozili da je to prevara. :)

Kad se spoje naivnost i pohlepa, to je za prevarante idealna kombinacija... Što imamo prilike da vidimo u tvom slučaju...

Šta čovek treba da uradi da bi ti na kraju prihvatio da je u pitanju prevara?
[ pisac @ 23.01.2012. 23:53 ] @
Pa treba da da pare , mislim on.
[ Java Beograd @ 24.01.2012. 07:22 ] @
Citat:
mirjanamisa: Moze se spekulisati o ovome na trista nacina, ali prava istina se ipak ne moze saznati iako su se skoro svi slozili da je to prevara.
Pametan se uči na tuđim greškama, a glup na svojim.
Prava istina je svima ovde 100% jasna. Ali, vidim da tebi još nije sve jasno. Stoga, zaista nema druge nego da pošalješ pare i da čekaš da ti isporuči Golfa na kućnu adresu E, onda, kad to ne dočekaš, onda ćeš na forumima sličnim ovom da pišeš postove objašnjavajući ljudima šta je prevara.
[ Zarko Silic @ 24.01.2012. 10:37 ] @
Citat:
mirjanamisa: Rekao sam da nema nista od dogovora, od tada vise nije bilo odgovora sa druge strane.

Zato sto je pronasao zrtvu koja manje sumnja.
[ rade.zrnic @ 24.01.2012. 17:34 ] @
@zarsilic-u, šta bi sa "Bentley"-em? HHHhahhhaheeh
[ rade.zrnic @ 24.01.2012. 17:34 ] @
@zarsilic-u, šta bi sa "Bentley"-em? HHHhahhhaheeh. Od smeha dvared poslah poruku...
[ Zarko Silic @ 26.01.2012. 23:20 ] @
Preselio se u Irsku

http://home.mobile.de/DONIEDAFFYCARSALES#des_156585973

http://home.mobile.de/DONIEDAFFYCARSALES#des_156586057

s tim sto je malo "urazumio" cene pa sada ne bodu oci.

(vec samo bockaju).

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 27.01.2012. u 00:31 GMT+1]
[ gavrantije @ 26.01.2012. 23:58 ] @
Još za Golfa piše automatic transmission, a lepo se vidi kvačilo.
[ Zarko Silic @ 27.01.2012. 23:24 ] @
Ne ocekuje se od ovakvih prevaranata da poznaju specifikacije automobila?
[ rade.zrnic @ 27.01.2012. 23:31 ] @
Jeb' ja bi se bar raspit'o, pa nisu male pare u pitanju, ako imaš nekoliko desetina automobila na prodaju pa bar saznaj karakteristike...
[ rade.zrnic @ 27.01.2012. 23:32 ] @
Jeb' ja bi se bar raspit'o, pa nisu male pare u pitanju, ako imaš nekoliko desetina automobila na prodaju pa bar saznaj karakteristike...
[ Audi cc @ 09.02.2012. 21:57 ] @
E ovako stoje stvari, jedan strani diplomata to jest neka vrsta vojnog atasea napusta Srbiju, u medjuvremenu je kupio automobil ovde u Srbiji, sad taj automobil prodaje po zaista povoljnoj ceni, ali preko ebay jer kako on kaze trenutno je u Engleskoj a automobil se nalazi negde u Beogradu u nekom magacinu i ja ga ne mogu videti pre kupovine zbog nekih bezbedonosni procedura samog objekta, sem ako uplatim kao garanciju 1500e i automobil stize na moju kucnu adresu,imam rok od 5 dana da testiram automobil ako mi se ne svidi novac mi se u potpunosti vraca sve preko ebay ?!?
Ljudi pomagajte, limuzina je prelepa a ja nemam nikakvo iskustvo sa ebay trgovinom, a i ovaj englez GARANTUJE da auto necu vratiti jer je u ekstra stanju, on mora pazite sad u AVGANISTAN na godinu dana i krece 27 februara i hitno zeli da proda automobil, posle par emailova koje sam translatovao pomocu google prevodioca :-) on mi salje fotokopiju svog pasosa sa svim generalijama ?!?
Sta da radim pomagajte, castim za pomoc!!!
[ Audi cc @ 09.02.2012. 22:02 ] @
Da, jos nesto, on tvrdi da ne moram platiti carinu ni porez jer je automobil on kupio u Srbiji, sad dal je bio na diplomatskim tablicama ili nesto slicno nisam bas razumeo, ali on je javio ebay da sam ja potencijalni kupac a ebay mi je poslao ovaj email sa procedurom oko placanja, evo ...Overview
What is eBay Checkout?
When Buyers and Sellers don't know each other, they need a third-party they can trust and turn to. That's where
eBay comes in. As one of the leading and most trusted payment service on the Internet, eBay Checkout makes sure
transactions are secure and worry-free. EBay Checkout will intermediate this transaction by acting as an independent third
party, a middle man between the buyer and the seller, this way reducing the potential risk of fraud. We are neutral and
impartial and we aim to protect the interests of the parties involved in the transaction.
eBay Checkout is fast, safe and easy to use!
The Checkout service offered by eBay is a leading third-party online payment platform. EBay Checkout allows you
to pay securely without exposing your details. You can also track the delivery of your order using a unique tracking
number on the shipping company's website and payment is only released to the supplier after you confirm satisfactory
delivery of your order.
How does eBay Checkout work?
1. Buyer and Seller Agree with the process;
-Both parties agree to the transaction terms, which include a description of the merchandise, sale price, number of
days for the Buyer's inspection and any shipping information.
2. Buyer will deposit the funds into the eBay Checkout account;
-The Buyer submits the payment before the merchandise is shipped.
-When payment is received, it will be verified and secured into a non-interest trust account.
-After payment is secured, the seller is instructed to proceed with the shipping.
3. Buyer inspection Process;
-Buyer receives the merchandise and has a set number of days to inspect it. After the inspection period is over, the
Buyer has the option to accept or to reject the merchandise.
*If the Buyer rejects the merchandise he will contact eBay Checkout for the refund of the money. EBay Checkout
refunds the Buyer after the complaint is analyzed. Complaints are usually resolved in 48h.
*The Seller will pay the shipping back if the Buyer rejects the merchandise.
4. Seller Gets Paid;
-The Seller will be paid only if the Buyer agrees with the merchandise and after the ownership is transferred to the
Buyers name.
You can count on eBay Checkout because is a better way of making online purchases!
What eBay Checkout offers to the Buyers?
- Pay securely without exposing your details;
- Opportunity to inspect merchandise before payment is released to Seller;
- The service is free for buyers;
- Access to customer service 7 days a week;
- Ability to check the status of the order by using a unique tracking number;
- Goods released for shipment earlier;
- Access to new suppliers.
What eBay Checkout offers to the Sellers?
- eBay Checkout verifies the details of every transaction;
- You will only be asked to ship the order after we confirm payment
is received;
- Access to new markets and customers;
- Fewer bad debts;
- Accelerated transaction times;
- Access to customer service 7 days a week;
- Ability to check the status of the order anytime online;
- Proactive sequencing of deals.
Protection for both Buyer and Seller!
EBay Checkout uses industry-leading VeriSign encryption to bring you the most secure transactions
online.
- On Your Computer, whenever you register or sign in to our site, we verify that your Internet browser is running
Secure Sockets Layer 3.0 (SSL) or higher.
- In Transit, information is protected by VeriSign SSL with an encryption key length of 128 bits (the highest level
commercially available).
- To further protect your information, we never directly connect our firewall-protected servers to the Internet.
Copyright © 2011 eBay Inc. All Rights Reserved. Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. eBay and the eBay logo are
trademarks of eBay Inc. eBay International AG is located at Helvetiastrasse 15/17 - P.O. Box 133, 3000 Bern 6,Switzerland..
[ Marenović Slaviša @ 09.02.2012. 22:14 ] @
Opet? Već je bilo....prevara bato, prevara.

Pretraži ES, neko je već pitao za to. Isti taj oglas.

[ adzo_ @ 09.02.2012. 22:17 ] @
Jeste bilo
Prevara
Golf 6 za nisku cenu
[ bakara @ 09.02.2012. 22:24 ] @
Jel ovo da pripojimo onoj temi ili je ovako smesnije?
[ bakara @ 09.02.2012. 22:26 ] @
Evo spojeno.
[ etjen @ 09.02.2012. 22:33 ] @
čoveče koliko dobrih prilika, baš udarila kriza...
[ jnk @ 09.02.2012. 22:39 ] @
Ajde sad da castis sto smo ti ustedeli 1,500 eur. Ili mozda i nije prevara?
[ milivoje t @ 09.02.2012. 23:49 ] @
Audi cc daj ovde ebay link, da vidim kako izgleda ta masina za sisanje ovaca.
[ Emil Ranc @ 10.02.2012. 01:37 ] @
Jes' oće da ti da link, pa da ti kontaktiraš "atašea", ponudiš mu 200€ više, i opet imaš super auto upola cene, a zaebeš ovog što je tražio savet
Citat:
Audi cc: a automobil se nalazi negde u Beogradu u nekom magacinu i ja ga ne mogu videti pre kupovine zbog nekih bezbedonosni procedura samog objekta, sem ako uplatim kao garanciju 1500e

Šta reći, kakvu posluku porati...
[ Samurai Jack @ 10.02.2012. 09:14 ] @
Citat:
Audi cc: E ovako stoje stvari, jedan strani diplomata to jest neka vrsta vojnog atasea napusta Srbiju, u medjuvremenu je kupio automobil ovde u Srbiji, sad taj automobil prodaje po zaista povoljnoj ceni, ali preko ebay jer kako on kaze trenutno je u Engleskoj a automobil se nalazi negde u Beogradu u nekom magacinu i ja ga ne mogu videti pre kupovine zbog nekih bezbedonosni procedura samog objekta, sem ako uplatim kao garanciju 1500e i automobil stize na moju kucnu adresu,imam rok od 5 dana da testiram automobil ako mi se ne svidi novac mi se u potpunosti vraca sve preko ebay ?!?
Ljudi pomagajte, limuzina je prelepa a ja nemam nikakvo iskustvo sa ebay trgovinom, a i ovaj englez GARANTUJE da auto necu vratiti jer je u ekstra stanju, on mora pazite sad u AVGANISTAN na godinu dana i krece 27 februara i hitno zeli da proda automobil, posle par emailova koje sam translatovao pomocu google prevodioca :-) on mi salje fotokopiju svog pasosa sa svim generalijama ?!?
Sta da radim pomagajte, castim za pomoc!!!

Daj, covece, ne budi naivan. Ponudi ti lepo inglishmenu da se nadjete kod super-bezbednog objekta, ti mu das kes na ruke, on tebi auto (tj. kljuc) u ruke. Reci mu da ces ga postedeti eBay provizija. Ma, reci mu da ces dati 500e vise zato sto se iscimao.

Nece ti se javiti vise nikad.
[ su27killeryu @ 10.02.2012. 11:01 ] @
muka mi je sto ovakvi imaju pravo glasa, bas mi je muka
[ mirjanamisa @ 12.02.2012. 17:34 ] @
Audi CC, daj ne zezaj se, nadam se da si procitao ovaj forum od pocetka do kraja, ako nisi procitaj, jer ce te to MOMENTALNO odgovoriti od kupovine. Ja sam dobio isti mail, sve isto, cak i fotokopiju pasosa(James Lubeck zar ne, tip je 40 i neko god), samo je meni "ponudjen" golf 6 za 6100e.... Srecnom, ili na moju nesrecu, znam engleski odlicno pa mi nije bilo tesko da ga razumem, ali ono sto ja nisam razumeo u stvari je bilo i najvaznije- nisam shvatio KOLIKA je to prevara... Samo, ja sam oglas nasao na polovnim automobilima, nzm za tebe, nsm citao do kraja tvoje postove, samo pocetak i bilo mi je jasno da je u pitanju ISTA prevara kao i kod mene... Msm, ne bi nam za dzabe spojili teme..xD A sto se tice prava glasa, tek sam ga dobio. :)
Nadam se da sam te odgovorio od istog... Pozdrav
[ grozda @ 16.11.2013. 20:06 ] @
Jos ako je prodavac Sven Nemev koji je i diplomata i vojnik onda je sve jasno :)

http://www.informacija.rs/Sajb...li-nepostojece-automobile.html
[ deki111 @ 16.11.2013. 22:45 ] @
Čudno ime za Rumuna i zanimljiv opis.