[ Black_eyed @ 25.01.2012. 08:14 ] @
Imam dosta dugačak hodnik koji se proteže kroz čitavu kuću a problem je što na jednoj strani ima portal ka terasi, ulazna vrata i vrata koja vode prema tavanu. Zbog uštede para (tj. već sam imao sav materijal kupljen dosta ranije) sva ta vrata i prolazi su urađeni od metalnih profila (40x40) i ima dosta staklenih površina tako da je to tu termo izolacija dosta loša. Hteo sam da uradim pregrađivanje hodnika, tako da malo odvojim sva ta vrata od ostatka kuće a naravno zbog uštede u grejanju. Znam da bi tu bilo najbolje neka Alu varijanta ali nemam toliko para (po mojoj proceni ovo je nekih ~ 600 E). Ta pregrada treba da sadrži što više prozirnih površina da bih imao što više dnevnog svetla u hodniku. Otvor je 2x2.6m i prvo sam mislo da izvedem nešto sa GPK i Lexanom, medjutim tu su mi problem vrata, kako njih realizovati ? Razmišljam da li je na tu konstrukciju moguće staviti neka vrata od plastičnih profila i staviti lexan umesto stakla (zbog manje težine) ili ceo taj otvor odraditi u plastici, što opet postavlja pitanje cene... Ima li neko neki konstruktivni predlog, savet, ideju... |