[ Black_eyed @ 25.01.2012. 08:14 ] @
Imam dosta dugačak hodnik koji se proteže kroz čitavu kuću a problem je što na jednoj strani ima portal ka terasi, ulazna vrata i vrata koja vode prema tavanu. Zbog uštede para (tj. već sam imao sav materijal kupljen dosta ranije) sva ta vrata i prolazi su urađeni od metalnih profila (40x40) i ima dosta staklenih površina tako da je to tu termo izolacija dosta loša.

Hteo sam da uradim pregrađivanje hodnika, tako da malo odvojim sva ta vrata od ostatka kuće a naravno zbog uštede u grejanju. Znam da bi tu bilo najbolje neka Alu varijanta ali nemam toliko para (po mojoj proceni ovo je nekih ~ 600 E). Ta pregrada treba da sadrži što više prozirnih površina da bih imao što više dnevnog svetla u hodniku.

Otvor je 2x2.6m i prvo sam mislo da izvedem nešto sa GPK i Lexanom, medjutim tu su mi problem vrata, kako njih realizovati ? Razmišljam da li je na tu konstrukciju moguće staviti neka vrata od plastičnih profila i staviti lexan umesto stakla (zbog manje težine) ili ceo taj otvor odraditi u plastici, što opet postavlja pitanje cene...

Ima li neko neki konstruktivni predlog, savet, ideju...
[ veljkoE @ 25.01.2012. 08:42 ] @
PVC 3 komore + stub od cigli +sobna vrata (kraftmaster valjda), verujem da je to najjeftinije.

[Ovu poruku je menjao veljkoE dana 25.01.2012. u 09:55 GMT+1]
[ Black_eyed @ 26.01.2012. 07:43 ] @
Veljko, koliko bi bilo da se naprave vrata od PVC-a, ne bih ništa zidao, ovako sam nešto imao na umu:

Znači vrata bi trebalo da su bar 90cm do 1m, dole bi išao onaj beli alu-lim a ostalo bi blilo Lexan i PVC profili. Kakva je procena cene svega ovoga?