[ cicovic @ 18.02.2012. 08:27 ] @
Koristim kamin ALFA "Rustik" za etažno grejanje u kući i služi me odlično. Međutim, postoji još jedan priključak na peći koji "nije iskorišćen" a nisam siguran čemu služi. Dakle pričam o priključcima sa zadnje strane koji se povezuju sa posudom za vodu u kotlu (kaminu): - ulaz i izlaz vode za grejanje radijatora - izlaz za sigurnosni ventil u slučaju pregrevanja kotla - ventil za automatsko ispuštanje vazduha iz posude za vodu Većina ovoga se ne vidi na fotografiji, ali to je sve iskorišćeno i postoje priključci. Ono što me interesuje je ovaj priključak koji se vidi na fotografiji, sa navojem, odmah levo od dimnog otvora. Postoji još jedan takav sa desne strane dimnog otvora i oni nisu priključeni na posudu za vodu. Dve opcije za postojanje ovog priključka mi se vrzmaju po glavi, ali nisam siguran šta je od toga u pitanju: 1. da je u pitanju cev koja samo prolazi kroz posudu za vodu kotla, i priključuje se na gradsku vodu a koristi se za varijantu ako pregreje kotao pa za njegovo hlađenje 2. Cev vruće vode koja se koristi za toplu vodu u kući, povezuje se "nekako" na taj priključak. Ima li neko iskustva sa navedenim i da li zna čemu služi? |