[ ddejann @ 23.02.2012. 16:12 ] @
Cime regulisati elektromagnet na 220V? Sluzi mi za dobijanje vibracija, dakle privlaci i pusta velikom brzinom. Kakav kontroler ide na to? Je l moze frekventni regulator da zavrsi posao?

Hvala
[ Backy @ 23.02.2012. 16:39 ] @
regulacija čega? koja velika brzina je u pitanju? ukoliko je u pitanju 50Hz, običan reostat će biti dovoljan da kontroliše intenzitet, naravno uz uslov da izdržava snagu magneta... ukoliko je potrebno regulisati i brzinu vibracija, onda generator signala (može poslužiti kompjuter) i pojačalo (za probu može bilo koje za razglas)
[ ddejann @ 23.02.2012. 16:55 ] @
50Hz je, regulacija brzine mi treba. Nemam cime da izmerim brzinu, kolega jedan mi rece da ima isti takav i da radi 3600 u minuti (ne razumem se, ali nesto mi to mnogo), da l je tacno, nemam pojma.
Voleo bih da postoji nesto kao frekventni regulator za el. motor, pa da mogu da eksperimetisem. Ima li tako nesto i gde da kupim? :)

Kupicu drugi el. magnet ako treba ili ako ima neki komplet sa regulacijom ili nesto slicno.
[ elektrostudio @ 23.02.2012. 18:26 ] @
Treba ti vibro dozator? Elektromagnet je ok i to se cesto koristi a sto se tice regulacije pogledaj temu regulacije primara trafoa... Zapravo preko tog regulatora regulises amplitudu tih 50hz i nista vise. U praksi nisam nasao da se radi frekvencijom mada je moguce ali bi to iziskivalo da prvo ispravis 220V a onda nekom elektronikom da radis regulaciju frekvencije (pazeci da ne sidjes suvise nisko jer tad induktivni otpor bude jako mali) - velika struja kroz namotaj
[ ddejann @ 23.02.2012. 19:18 ] @
Da! Mislim ne treba mi dozator, treba mi el. magnet za taj princip. Bas sad citam nesto o tome sto pricas, pa cemo videti.

Hvala