[ sasais1 @ 09.03.2012. 04:37 ] @
pred zimu sam ugradio alu vrata sa termo mostom i termo staklom iz razloga sto su prethodna drvena vrata slabo dihtovala i u predsoblju je bilo strasno hladno.problem mi je pravila i kondenzacija i u razgovoru sa inzenjerom iz firme koja radi alu i pvc stolariju dosao sam do zakljucka da su resenje za moje probleme alu vrata sa termo mostom i termo staklom.inzenjer me je bas ubedio da ta vrata ne kondenzuju.kako su pocele niske temperature,i do minus 25 ja nisam mogao samo vode da se nakupim.voda se toliko cedila i niz profile i niz staklo da se slivajuci se na itison ispod vrata ledila i vise puta tako zaledjena vrata nisam mogao da otvorim.kuca mi nema izolaciju al su joj zidovi 45 cm.predsoblje se ne greje.moje pitanje je ,da li sve to zavisi i od kvaliteta izrade vrata jer su profili od kojih su vrata sastavljena tako lose spajani da horiziontalni u odnosu na vertikalne strce i do milimetar a negde i vise.i spojevi gde su profili gerovani pod 45 stepeni isto ne nalezu jedan na drugi kako treba.hvala |