[ sasais1 @ 09.03.2012. 04:37 ] @
pred zimu sam ugradio alu vrata sa termo mostom i termo staklom iz razloga sto su prethodna drvena vrata slabo dihtovala i u predsoblju je bilo strasno hladno.problem mi je pravila i kondenzacija i u razgovoru sa inzenjerom iz firme koja radi alu i pvc stolariju dosao sam do zakljucka da su resenje za moje probleme alu vrata sa termo mostom i termo staklom.inzenjer me je bas ubedio da ta vrata ne kondenzuju.kako su pocele niske temperature,i do minus 25 ja nisam mogao samo vode da se nakupim.voda se toliko cedila i niz profile i niz staklo da se slivajuci se na itison ispod vrata ledila i vise puta tako zaledjena vrata nisam mogao da otvorim.kuca mi nema izolaciju al su joj zidovi 45 cm.predsoblje se ne greje.moje pitanje je ,da li sve to zavisi i od kvaliteta izrade vrata jer su profili od kojih su vrata sastavljena tako lose spajani da horiziontalni u odnosu na vertikalne strce i do milimetar a negde i vise.i spojevi gde su profili gerovani pod 45 stepeni isto ne nalezu jedan na drugi kako treba.hvala
[ veljkoE @ 09.03.2012. 06:46 ] @
kvalitet izrade vrata je jedna prica, koja je za tvoj problem nebitna

problem je samo shvatiti nastajanje kondezacije. vlaga se "lepi" za najhladniji deo, a to su u ovom slucaju vrata. i tu se stvara voda.

[Ovu poruku je menjao veljkoE dana 09.03.2012. u 22:11 GMT+1]
[ Vasastajić @ 09.03.2012. 08:49 ] @
Citat:
sasais1: inzenjer me je bas ubedio da ta vrata ne kondenzuju.

I jesi li sad, nakon praktične provere, konsultovao dotičnog inženjera za njegovo mišljenje i predlog rešenja problema?
[ Java Beograd @ 09.03.2012. 08:56 ] @
Činjenica je da alu profil sa temperaturnim mostom mnogo, mnogo manje hvataju kondenz. Ali, ipak, ne zaboravimo da je to metalni profil.
[ sasais1 @ 09.03.2012. 10:35 ] @
reklamirao sam problem par puta i ko god da je dosao pricao je drugu pricu.ja razumem da ne moze bez kondenzacije ali ne u tolikoj meri.kod mene je to strasno.da li ce se problem resiti ukoliko se predsoblje greje s obzirom da sad nema nikakvog grejanja
[ Black_eyed @ 09.03.2012. 12:06 ] @
Možeš reklamirati 100 puta, problem nećeš tako rešiti. Sva vodena para iz kuninje i kupatila će se sjuriti u hladni hodnik a tu će se kondezovati najhladnijem delu a to su upravo ta vrata.
Problem je višak vodene pare a ne vrata. Da li će problem biti manji ako budeš grejao hodnik, hoće, ali u toj meri u kojoj se toplijem vazduhu diže tačka rose, fizika je tu neumoljiva. Tačka rošenja

Smanji koncetraciju vodene pare u vazduhu i/ili digni temperaturu. Aspiratori i provetravanje ne znam šta drugo da ti kažem...