|
[ Shomybg88 @ 30.03.2012. 16:15 ] @
| http://www.tehnomanija.rs/katalog/clatronic_kokicar_pm_2658.html
Da li neko ima ovaj ili slican aparat za kokice. Razmisljam da ga kupim, samo iz razloga sto ne zahteva ulje za kokanje, sto je jelte mnogo zdravije pogotovo za mene, jer cesto jedem kokice.
Ali se plasim, kako ce izgledati te kokice koje se kokaju bez imalo ulja? Moguce da su suve i neukusne? Pretpostavljam da ima razlike, i ako je mala, kupio bih ga, ali ako je ogromna razlika, ako su bas suve i neukusne onda ne bih kupovao bez veze.
Je l' neko mozda jeo kokice koje su napravljene na ovom aparatu?
Pozz,
Milos
|
[ bakara @ 30.03.2012. 16:50 ] @
Najbolji aparat za kokice je mikrotalasna, ne vidim ni jedan razlog zasto bi kupio ovo.
[ Shomybg88 @ 30.03.2012. 17:22 ] @
Brate jesi ti citao sta sam napisao?!
Jedini razlog je sto ne ide ulje, pa su mnogo zdravije, mogu da jedem u velikoj kolicini:-)
A one iz mikrotalasne, koliko ja znam, su najmasnije, a i ne samo to, nego i: http://www.dominomagazin.com/a.../zdravi-zivot/kokice-su-zdrave
[ since1986BC @ 30.03.2012. 18:22 ] @
Prijatelju ako te brine ulje u kokicama, što je jedva pola šoljice kafe koliko da se podmaže šerpa i kukurz ne zalepi, onda si u debelom sosu.
Za kokice ti u suštini i ne treba ulje jer one rade na "nuke" pogon :)
http://recipes.howstuffworks.com/question255.htm
http://duckduckgo.com/?q=how+popcorn+pop
p.s. I mani te novinske članke, koji danas pišu ovo je zdravo to jedite... a koliko već sutra - od iste stvari raste rep. ;)
[ Shomybg88 @ 30.03.2012. 20:15 ] @
Poenta je u tome sto ne smem da jedem ulje iz zdrastvenih razloga, a obozavam kokice. I eto, hteo sam da ukombinujem ta dva, ali vi mi nedozvoljavate:-)
Zato pitam kakav je taj aparat ako neko ima?
[ bakara @ 30.03.2012. 20:41 ] @
Jbga, ja nisam znao da su te najmasnije, i nemam pojma od cega bi bile kada se u kesi nalazi samo zacin i kukuruz, a ova hemija sa linka o kojoj je rec se valjda koliko razumem odnosi na ove masne kese koje nisu samo za kokice vec se koriste za sve zivo...a kesu i onako ne jedes
Uglavnom kokice u mikrotalasnoj mozes da iskokas i ove obicne bez ulja tako sto sipas kukuruz u ciniju, posolis i poklopis, ali tesko da ce taj obican domaci kukuruz biti bolji od ovog sto dolazi pripremljen u kesi, ako imas mikrotalasnu ne kosta da probas.
[ frigo-sani @ 31.03.2012. 07:30 ] @
Moja mati takodje voli kokice ali zbog povisene masnoce i krvnog tlaka izbjegava sve sto je masno.
Kupio sam joj taj aparat sto pravi kokice bez ulja i evo iz prve ruke da ti kazem da su te kokice
kao da jedes stiropol,nema nikakvog okusa,nemozes ih ni posoliti kako treba jer
nisu masne pa se sol ne moze prilijepti za njih nego padne na dno posude.
[ Vasastajić @ 31.03.2012. 07:56 ] @
Nemam BAŠ takav,ali zato imam aparat koji na istom principu funkcioniše,dakle duva vreo vazduh od dole na gore i kada se postigne temperatura kokanja( ),kokice počnu da kuljaju iz gornjeg otvora.
Imam taj aparat,pa neću preterati ako kažem,bar dvadesetak godina,možda i više i dok je bio aktuelan pravio je kokice bogovske,bez soli ulja i od običnog kukuruza kokičara koji sam kupovao od seljaka na pijaci u klipu.
Ipravan je još uvek,ali nije nešto posebno aktuelan i to je momenat koji me je uopšte nagnao da ti ovako odgovorim.
Elem,neće tebi naškoditi bilo koji aditiv dodat kokicama već količina toga,pa i samih kokica,jer ništa nije bezazleno ako se sa time pretera,kako ti to već imaš nameru.
Da li su kokice baš toliko zdrave,a pogotovu u količinama koje si ti spreman da smlatiš,možeš puno toga na netu da nađeš,stim što ti jedino dajem za pravo to je tvoj opravdan strah od nezasićenih masnih kiselina iliti zejtina,rafinisanog pomodarskog đubreta.
Ako ti je problem evo i prevoda.
Sve u svemu,ne preteruj ni u čemu,pa ni u kokicama.
edit.
frigo-sani,
linkovi se posebno odnose i na tvoju majku,pa prouči to,ukrsti informacije,proveri pre no što poveruješ bilo čemu pa i ovome.
Ja jesam i to na sopstvenoj koži i potpisujem sve što je tamo rečeno i još više.
[ tihi2 @ 31.03.2012. 08:02 ] @
I ja imam takav aparat i nemam primedbe na ukus. Može da se posoli, može da se naulji, ali to retko radim (samo z agoste koji to hoće). Uostalom, koji je prirodni ukus kokica?
Celi fazon je što se tokom kokanja kukuruz kreće u posudi i ne može da se zalepi. Kada se sve izkoka na kraju aparat ubrza okretanje i centrifuga izbaci i onaj kukuruz koji se nije otvorio i ugasi se. Šta bi više za 1000din?
Nisam probao, ali ne vidim razloga da se onaj iz kese za mikrotalasnu ne stavi u ovu posudu. Hoću reći, ukus kokica zavisi od kokica, zar ne? Naulji, začini po ukusu, (niko ti ne brani), stavi u posudu i za 5 minuta sve gotovo. Prednost je što ne uništavaš neku šerpu, ne cimaš je tamo-vamo glumeći okretanje i ništa više.
[Ovu poruku je menjao tihi2 dana 31.03.2012. u 09:21 GMT+1]
[ pecinjo @ 26.05.2012. 14:16 ] @
Citat: frigo-sani: Moja mati takodje voli kokice ali zbog povisene masnoce i krvnog tlaka izbjegava sve sto je masno.
Kupio sam joj taj aparat sto pravi kokice bez ulja i evo iz prve ruke da ti kazem da su te kokice
kao da jedes stiropol,nema nikakvog okusa,nemozes ih ni posoliti kako treba jer
nisu masne pa se sol ne moze prilijepti za njih nego padne na dno posude.
U potpunosti se slažem sa ovim komentarom, inače imam takav aparat i uopšte mi se ne sviđaju kokice iz njega
[ uroshu @ 22.11.2012. 22:21 ] @
Imam isti ovaj aparat kod kuce. Nije potrebno ulje i kokice su savrseno ipecene, ali lete 'svuda po stanu' tj. van posude koju postavim ispod, pa je onda ogradjujem sa casopisima, novinama, papirnim ubrusima i slicno. Bilo bi idealno da aparat dolazi u kompletu sa posudom koja odgovara dimenzijama i obliku otvora iz koga kokice izlaze, ali ni ovako nije lose. Pomalo jesu suvkaste, ali su tako visestruko zdravije od svih drugih alternativa, a pogotovo onih makrotalasnih kokica koje se kupaju u najnezdravijoj mogucoj masnoci koja se posle lepi za krvne sudove. Maksimalno zbegavati!!!
[ Sijedi @ 23.11.2012. 12:05 ] @
Ja uvijek kokice "radim" u mikrovalnoj i to bez soli i ulja.
Uzmen neku kartonsku kutiju od neke vazne i sl. zapremine cca 1,5 lit. šolja kukuruza-kokičara i 3 minuta u mikrovalnu.
Nema hemije, nema masti, soli...kutija se može koristiti X-puta.
[ mugi junuzovic @ 23.11.2012. 12:16 ] @
Na koju temperaturu ih pećeš kada su u kartonskoj kutiji.....
[ bakara @ 23.11.2012. 15:43 ] @
U mikrotalasnoj ne podesavas temperaturu...
Ja stavim na najjace i za 3 minuta su gotove.
[ duusa @ 15.01.2013. 20:12 ] @
Samo da kazem da su kokice iz mikrotalasne hrskave i ukusne,nimalo nisu zilave. Ja kukuruz kokicar kupim u prodavnici zdrave hrane na merenje i stavljam po saku u ciniju od arkopala ( moze i u stakleni sud ) poklopim tanjirom od arkopala i iskokam . Kod mene ide na 5 minuta ali to cete pokusajem videti kako je kod vas .
Stavim u ciniju samo soli ali treba malo vise jer bez masnoce so se teze lepi na kokice.Mogu se dodatno posoliti slanikom kad su gotove.
A moze se u ciniju dodati ili ulje ili puter.
Puno su bolje nego iz aparata
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|