[ Mr. Vladan @ 08.04.2012. 20:47 ] @
Nisam našao nigde u postojećim temama tačnu informaciju za ono što me zanima, pa reko aj da postavim novu temu sa pitanjima... Najpre moram priznati da za dva točka stvarno nisam nikakav ekspert (iako se bavim poslovima u saobraćaju već 15god.) pa bi mi trebala pomoć i par saveta u vezi sa tim. Nedavno sam bio prinuđen da prodam svoj auto (Peugeot 407 iz 2007god.) da bi pokrpio neke finansijske rupe i sad, pošto još neko vreme neću biti u prilici da kupim normalan auto, palo na pamet da ovo leto vozim nešto na dva točka umesto da kupujem neku kantu od automobila. I na taj način (nadam se) ostvarim neku uštedu u smislu goriva, održavanja, registracije i dr. što bih inače trošio na automobil. Dakle, zamislio sam da uzmen neki skuter koji bi mi mogao pomoći tako što mi iz džepa neće izbijati mnogo para. Znači to je jedini moj parametar! Pre svega mislim na potrošnju, ali i na sve druge stvari koji mogu da me koštaju tokom 6 meseci koliko bih ga vozio. Sve druge stvari mi nisu toliko bitne, performanse, izgled i sl. Nemam pojma na šta da obraćam najviše pažnju, da li da kupujem: nov kineski ili polovan brendirani? dvotaktni ili četvorotaktni? 50ccm ili više? konkretni predlozi za brend i model? i sve ostalo... Još jednom, jedina stavka je: MALA POTROŠNJA tj MALI SVEUKUPNI TROŠKOVI!!! A, da, možda bi bilo bitno da napomenem da imam 110kg... I da živim na Bežanijskoj Kosi, tako da ima i uzbrdica... Mislim da ovde ima mnogo vas koji imate mnooooogo više iskustva od mene u vožnji dvotočkaša pa se nadam da će biti korisnih informacija i saveta Veliki pozzz svima |