[ colke77 @ 11.05.2012. 07:35 ] @
Pozdrav forumaši, upuštam se u projekat pravljenja nekih polica od iverice. Iako za sebe smatram da imam vešte ruke, nemam puno iskustva i znanja u radu sa ivericom pa mi je potrebna vaša pomoć i mišljenje. Polica bi se nalazila ispod stepeništa. Taj prostor je ograničen sa dve strane: odozgo (same stepenice) i zid se nalazi sa zadnje strane. Zbog ove činjenice planiram da pravim police koje neće imati svoja "leđa" i "krov". Slika mog "projekta" je u nastavku, nije profi crtež, ali shvatićete o čemu se radi, mere su u mm. E sad moja pitanja su sledeća: 1) Kako spajati ivericu? Znam da postoje specijalni šrafovi za ivericu koji se ugrađuju pomoću bušilice i specijalne burgije za te šrafove. Da li je spoj ovakvim iver vijcima dovoljan da drži policu ovih dimenzija stabilnom i da polica ne bude klimava. Na koliku razdaljinu treba stavljati iver vijke? Da li je potrebno stavljati ojačana u obliku onih L spojnica? 2) Kakav spoj da li ovakav ili ovakav Na polici ne bi stajale teške stvari, uglavnom obuća i neke sitnice. Najviše me brine stabilnost (da nije klimava), tj.. kako ću uspeti da spojim ivericu, koju će mi iseći u "Uradi sam". Nije potrebna neka lepota police jer se baš i neće videti, zato se i upuštam da ovo radim sam. Da je polica u dnevnoj sobi u pitanju, posao bih sigurno prepustio stručnom licu. Molim vas da i sve ostale sugestije i savete koje vam padnu napamet napišete. Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala! [Ovu poruku je menjao colke77 dana 11.05.2012. u 09:07 GMT+1] |