[ BasharTeg @ 19.05.2012. 10:11 ] @
Možete li da preporučite ozbiljnu i dobru firmu koja bi odradila kompletno renoviranje kupatila u jednom stanu u Beogradu (Čukarica)? Kupatilo je oko 4m2, (183cm x 219cm unutrašnje mere sa pločicama još uvek na zidovima, vrata su na "užoj" strani), stan je u prizemlju na nivou tla (dakle, bez planinarenja za izbacivanje šuta ;) ). U kupatilu su trenutno kada, bojler, lavabo sa ogledalom, veš-mašina i wc šolja. Željeni radovi: - Skidanje/lupanje i odvoz starih pločica, stare keramike i kade - Postavljanje novih pločica zidovi i pod - Kompletna nova instalacija (cevi, slavine, ventili, itd) - Nova tuš kabina u uglu, 80x80 ili 90x90 cm, kvadratna ili polukružna, kako dozvoli mesto - Nov bojler sa ugradnjom - Nova wc šolja i lavabo sa ormarićem ispod, ogledalo sa manjim ormarićem i lampama - Novo priključno mesto za veš-mašinu (verovanto premeštanje mašine sa jednog zida na drugi) - Novi ventilator za provetravanje, ugradnja na postojeći odvod (na žalost, nema prozora) - Novi prekidači za svetlo i bojler ispred kupatila - Ostale sitnice (držači sa peškire, toalet papir, itd) - Eventualno (nije uslov) novi ram za vrata od kupatila i sama vrata Obavezno: - Obavezujući predračun sa svim stavkama pojedinačno sa cenom, ukupna cena sa planom i rokovima - Bez "auu, ovo nismo predvideli, ovo će još xyz evra da te košta" tokom ili posle radova - Garancija za obavljene radove, sa "poboljšanjima" ako nešto nije bilo u redu, uračunato u cenu, bez da moram da molim/pretim/dovodim par ortaka i slično ;) - Plaćanje po obavljenom poslu Sad, meni bi bilo bolje da je i ceo materijal (pločice, tuš-kabina, bojler, keramika, elektrika, itd) iz "iste ruke", jer nemam mogućnosti da nedeljama tražim po BG sve te stvari pojedinačno (u BG/Srbiji sam samo par nedelja godišnje na odmoru). Sa druge strane, ovde u forumu sam pročitao savete da čovek (skoro) sav materijal treba da kupi sam, a da traži samo renoviranje/ugradnju. Koliki bi bili troškovi, otprilike? Naravno, to zavisi od izbora pločica, keramike, itd, ali ako se računa neka "osrednja roba sa osrednjom cenom" za sve stavke, koliko bi to otprilike bilo? Koliko je vaše renoviranje koštalo/trajalo? Kakva su vaša iskustva sa ovakvim radovima, tj preporuke za ozbljne firme? Hvala unapred :) |