[ ivanm77 @ 04.06.2012. 15:00 ] @
Imam kombinovani sporet na plin gorenje, od skoro je poceo da daje dosta mali plamen, o cemu se radi, da li treba nesto da se ocisti, sta, kako, da li mogu to sam ili je neophodan serviser? HVALA! |
[ ivanm77 @ 04.06.2012. 15:00 ] @
[ Horvat I @ 04.06.2012. 15:42 ] @
Ako je na plinovod, smanen pritisak u vodu, ako na bocu, uskoro ce prestati (goreti) prazni se boca
[ ivanm77 @ 04.06.2012. 16:57 ] @
Nije, puna je boca.
[ mali genije @ 04.06.2012. 17:07 ] @
ako je ranije radio normalno proveri regulator pritiska ili su prljave dizne
[ gilopile @ 04.06.2012. 17:14 ] @
Evo jedan koristan post, covek je sve objasnio.
Citat: Vecina novijih stednjaka ima fiksne dizne, otprilike kao mesingani vijak M6 duzine 15ak mm sa rupom u sredini.Takve se dizne nemogu podesavati, treba ih samo ocistiti iglom, ali koristiti razumnu silu pri tome.Na dizni pise broj koji oznacava velicinu u stotinkama mm, dakle ako pise "95" dizna je velicine 0.95mm.Gurnes konusnu iglu u diznu, oznacis dokle ide, pomicnom mjerkom izmjeris promjer igle na oznacenom dijelu i uporedis sa navedenom velicinom dizne.Ako i pored ciste dizne ima slab plamen na oba plamenika, ipak provjeri regulator tlaka. Neki plamenici imaju mogucnost podesavanja smjese plin\zrak, obicno je u pitanju klizni cjevasti dio iznad dizne ili vijak na samom plameniku.... Plamen mora biti plave boje, ostro ocrtane jezgre plamena, bez sustanja, pucketanja i cadjenja pri koristenju, mora lako upaliti i brzo se prosirit po cijelom opsegu plamenika.... Svi plamenici (bar oni koje sam vidio) imaju dodatnu podesivu diznu za podesavanje plamena na polozaju rucice plamenika "minimum", cesto je tesko dostupna sa ceone strane ventila plamenika, obicno iznad ili pored osovine plamenika - nije potrebno podesavati ako je plamen na minimumu dovoljno slab a ipak stabilan da se ne gasi prilikom rukovanja stednjakom... Autor: Sinisa Platz Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|