[ dusanissimus @ 20.06.2012. 17:25 ] @
| Zivim na Banjici i imam potrosnu toplu vodu...
sve je u vodovodnim stvarima originalno osim sto sam menjao sto slavine sto ventile...
e sad imam 3 slavine iz kojih ide topla voda u kuhinji jednu a u kupatilu na lavabou i kadi
na lavabou i u ujuhinji imam pristojan pritisak tople vode
na kadi jedva tece...
naravno ventili su otvoreni do kraja...
kada i lavabo su na istoj vertikali ali na razlicitim i nezavisnim ventilima
pitanje koje imam je da li postoji neka sprava koju koriste vodoinstalateri da ociste cev u zidu bez vadjenja od kamenca i opiljaka...
stvarno mi se ne lupa kupatilo...
|
[ Vasastajić @ 20.06.2012. 19:22 ] @
Ajde prvo odvrni ono sito sa pipe od slavine koja slabo teče,pa vidi kako onda teče voda iz nje.
Pa ako 'oćeš,posle ruši kupatilo...
[ dusanissimus @ 21.06.2012. 18:17 ] @
zabroravio sam da kazem, da probao sam i to...
zapravo cela poenta je da ne lupam kupatilo, znam ja sta trebam da uradim...ali kad krenem...ode 3000 evra...plocice..tus kabina, cevi...novi radijator...
ja hocu da prodjem sada sa 50 100 evra...
[ Vasastajić @ 21.06.2012. 18:25 ] @
Daj, reci, da li su možda na toj slavini montirane "Nautilus" ili tzv.nautilus virble?
Mislim,malo mi je neverovatno da su cevi u toj meri zakrečale da toliko smanjuju protok vode.
Kako si, ustvari, ti ustanovio da su cevi zakrečale?
Drugo, ako pretpostavljaš da ima nekakvog taloga u njima, to može da se desi da je nataloženo samo tik ispred slavine, a to ćeš rešiti tako što skineš slavinu/bateriju, držiš neki lavor ispred otvora i naglo otvoriš ventil da eventualni talog izađe van.
Čvrstog kreča na cevima,bar ne u značajnijoj meri, nisam video ni kada su bile stare i preko 50 godina.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.